Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

Μεταξύ μας..

Αυτό είναι ένα προσωπικό μήνυμα, για να εξηγήσω γιατί δεν γράφω πιο συστηματικά για όλα τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας. Φανταζόμουν πως θα ήταν κατανοητό το ότι για έναν νέο βουλευτή και blogger χρειάζεται λίγος χρόνος για να οργανώσει την λειτουργία των πολιτικών του γραφείων, ακόμα περισσότερο, όταν η έδρα του είναι εκτός Αθηνών καθώς, ειναι προφανές πως χρειάζεται αυτό να γίνει επί δύο. Παρακαλώ να είμαστε λίγο επιεικείς στην αρχή, γιατί είναι εξαντλητικό να απολογούμαι στον κάθε ένα προσωπικά. Καταλαβαίνω πως η αγωνία για το μέλλον μας είναι μεγάλη, και οι εξελίξεις τρέχουν, όμως πραγματικά η προσπάθεια μου είναι ανάλογη με τις δυνατότητες μου αλλά και τις συνθήκες. Σύντομα θα ενημερώσω και την ιστοσελίδα μου με τις μέχρι τώρα δραστηριότητες μου.
Είναι πολλά που γίνονται-δεν είναι μόνο εκείνα που ακούγονται ή εκείνα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας...

Χίλια ευχαριστώ που κρατάτε αυτή την επικοινωνία ζωντανή ...ακόμα και η σκληρή κριτική μας κάνει καλύτερους!

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

ΕΛΛΑΔΑ, χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα

arcturos

Αναδημοσίευση:



Σας ευχαριστούμε για τη συγκινητική, μαζική συμμετοχή σας. Η συγκέντρωση υπογραφών θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες με απώτερο σκοπό η Ελλάδα να γίνει χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα.

[ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΑΣ ΣΤΑ COMMENTS ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΜΕ E-MAIL ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝΕ –> arcturos@arcturos.gr ]

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων συνεχίζοντας τη δράση για τα άγρια ζώα σε αιχμαλωσία και αφού το φαινόμενο της αρκούδας χορεύτριας έχει λυθεί με τη λειτουργία του Καταφυγίου της Αρκούδας στο Νυμφαίο της Φλώρινας, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ καταθέτει επιστολή σε όλους του αρμόδιους κρατικούς φορείς με το αίτημα η Ελλάδα να ανακηρυχθεί χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα. Πλήρης φάκελος της πρότασής μας κατατίθεται στα Υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού και Παιδείας. Για το ίδιο ζήτημα, την προσεχή Τρίτη εκπρόσωποι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα μεταβούν στις Βρυξέλλες σε συνάντηση εργασίας με τους Ευρωβουλευτές για την κατάργηση άγριων ζώων σε αιχμαλωσία, στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο Δίκτυο ENDCAP. Καλούμε τους πολίτες να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή.

Υπογράψτε στα σχόλια πατώντας τη λέξη comments στο κάτω μέρος της σελίδας και οι υπογραφές όλων μας θα κατατεθούν στην Ευρωβουλή αλλά και στους αρμόδιους φορείς της χώρας, ως μέσο πίεσης για την ενδυνάμωση του αιτήματός μας.Οι υπογραφές που συνεχίζουν να συγκεντρώνονται θα κατατεθούν στο Δήμο Πολίχνης, Θεσσαλονίκης, που φιλοξενεί το Τσίρκο MEDRANO με σκοπό τη διακοπή των παραστάσεών του.

Η προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών θα συνεχιστεί με απώτερο σκοπό η Ελλάδα να γίνει χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα.

Ακόμη, καλούμε τους πολίτες, γονείς και εκπαιδευτικούς να μην επισκέπτονται τσίρκο με ζώα ακόμη κι αν έχουν δωρεάν εισιτήρια. Δεν είναι διασκέδαση. Πρόκειται για παραστάσεις πόνου και εξευτελισμού. Τα παιδιά μας δικαιούνται ψυχαγωγία στη φύση και περιβαλλοντικής αγωγής και όχι ψευδείς εικόνες εγκλεισμού και άσκοπης επίδειξης της άγριας ζωής. Εκδρομές σε κοντινά και μακρινά δάση προσφέρουν βιωματική προσέγγιση για τη φύση και καλλιεργούν την αγάπη για το περιβάλλον.

Με την πεποίθηση ότι η άγρια ζωή είναι κομμάτι της ζωής μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της προστασίας και διατήρησης της άγριας ζωής στο φυσικό της βιότοπο, ενάντια σε οποιαδήποτε ανθρώπινη συμπεριφορά εκμετάλλευσης των άγριων ζώων και αντιπροτείνουμε το καθεστώς διαβίωσης σε ημιελεύθερο περιβάλλον για άγρια ζώα που δεν μπορούν να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο διαβίωσης.

Το παράνομο κυνήγι ειδών υπό εξαφάνιση είναι από τους κύριους προμηθευτές των τσίρκο. Για να συλληφθεί ένα μικρό εξοντώνεται η μητέρα του ή και ολόκληρη η αγέλη.
• Τα περισσότερα ζώα που συλλαμβάνονται πεθαίνουν, είτε στη μεταφορά είτε στη διάρκεια της εκπαίδευσης.
• Οι συνήθεις μέθοδοι εκπαίδευσης είναι: πείνα, δίψα και ανελέητο ξύλο.
• Ο παγκόσμιος παράνομος τζίρος από το εμπόριο άγριων ζώων και προϊόντων είναι τρίτος μετά το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων.
• Οι συνθήκες μεταφοράς και διαβίωσης είναι εντελώς αφύσικες για τα άγρια ζώα (κλουβιά-κατοικίες πολύ μικρών διαστάσεων, πλήρης ακινησία για το 90% της ζωής τους, απότομες κλιματικές αλλαγές, τροφή κακής ποιότητας που συχνά περιλαμβάνει και τα αδέσποτα ζώα της περιοχής).
• Η παντελής έλλειψη κτηνιατρικής φροντίδας αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός ότι κανένα τσίρκο δεν περιλαμβάνει κτηνίατρο στο προσωπικό του.
• Τα ζώα που γερνώντας είναι ανίκανα να εργασθούν, πωλούνται για να γίνουν πειραματόζωα ή κονσέρβες ή εγκαταλείπονται οπουδήποτε ή εκτελούνται.
• Όπου η εκπαίδευση δεν τρομοκρατεί αρκετά το ζώο ώστε να εκτελέσει τα εντελώς έξω από τη φύση του νούμερα (π.χ. φλεγόμενο στεφάνι για τις τίγρεις, ισορρόπηση στο ένα ή τα δύο πόδια για τους ελέφαντες) τότε η λύση για τους εκπαιδευτές είναι οι ναρκωτικές ουσίες.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ, αφήνοντας στα comments το ονοματεπώνυμο, το επάγγελμα και την πόλη κατοικίας και το email σας.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

Το μήνυμα της 11ης Νοεμβρίου 2007

Εν μέσω της συνδιάσκεψης του Πασοκ, το κλίμα παραμένει φορτισμένο. Αυτή η ένταση έχει κουράσει τον κόσμο, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ήττα του Πασοκ και πριν ακόμα συνειδητοποιήσουμε ότι ανανεώθηκε η εντολή στην ΝΔ, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την χώρα μας.

Παρόλα αυτά δεν ανησυχώ καθόλου για την ενότητα του Πασοκ. Σε όλα τα κόμματα μετά από μια μάχη για την προεδρία, η συνεργασία μεταξύ των μελών συνεχίζεται με στόχο το κοινό καλό, γιατί τα κόμματα ανήκουν στον κόσμο τους και σε αυτον υποτάσσονται. Φανταστείτε να συνέβαινε το αντίθετο, δηλαδή όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι κομμάτων να αποχωρούσαν μετά από μια ανάλογη εσωκομματική μάχη...
Ε, αυτό το σενάριο βρίσκεται στα όρια του φανταστικού για την χώρα στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία.
Θα μου πεις, μπορεί να είναι έτσι, μπορεί να είναι κι αλλιώς;
Εντάξει, ποτέ μην λες ποτέ, αφού ένα τέτοιο σενάριο διάσπασης θα ήταν μια σκληρή, επίπονη και πάντως, εύκολη λύση, αλλά επιμένω, πως εμείς είμαστε για τα δύσκολα εδώ...
Στα δύσκολα άλλωστε φαίνονται οι ικανότητες των πολιτικών!
Να καταφέρουμε να μείνουμε όλοι μαζί..
Η διαχείριση των όσων έγιναν και των προβληματισμών που ακούστηκαν, όλων αυτών των νέων δεδομένων, είναι μια πρόκληση που θα μας κάνει δυνατότερους και καλύτερους για τις επόμενες μάχες. Μάχες με κύριο αντίπαλο τα συγχρονα προβλήματα της χώρας.

Ακούσαμε βέβαια πολλά αυτό το διάστημα...
Οι υποψήφιοι πρόεδροι άνοιξαν την καρδιά τους στον κόσμο.
Μίλησαν ίσως περισσότερο συναισθηματικά από ότι πολιτικά..
Μίλησαν αληθινά. Όλα στο φως. Ανθρώπινα, καλώς ή κακώς..
Οι υπόλοιποι όμως?
Αναρωτιέμαι αν στην πραγματικότητα εκαναν όλοι την αυτοκριτική τους.
Αν πήραν το σωστό μήνυμα.
Αν κατάλαβαν όλα όσα έπρεπε ή μόνο όσα ήθελαν.
Αν σκέφτηκαν με βάση το προσωπικό ή το συλλογικό όφελος.
Ο πρόεδρος του Πασοκ στις 12 Νοέμβρη, εύχομαι να έχει κοντά του ανθρώπους με προσφορά και αναφορές στην κοινωνία και όχι εκείνους που έχουν μάθει μονο να συναλλάσονται.

Ωστόσο, όσοι ελπίζουν στο Πασοκ για έναν καλύτερο κόσμο, όλοι εμείς, θα πρέπει να ψηφίσουμε όχι μόνο συναισθηματικά φορτισμένοι, αλλά και με την λογική.
Αποδεχόμενοι τις καλές και τις κακές στιγμές αυτής της ιστορίας, θα πρέπει να κατεβούμε όλοι να ψηφίσουμε.
Και θα πρέπει να ψηφίσουμε τον καλύτερο.

Ακούω όσα μου λέτε, διαβάζω όσα μου γράφετε και γι'αυτό παραμένω αισιόδοξη.
Γιατί μάλλον έπρεπε να ξυπνήσουμε για να μπορούμε να ονειρευόμαστε.
Για το σήμερα, το αύριο, για τα παιδιά μας...

Εκείνο που με προβληματίζει και εμένα είναι αν θα αντέξουμε την τόση αλήθεια...