Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Και συνεχίζουμε..

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με περισσότερη δουλειά..
Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

No budget story - Elections 2009, Thessaloniki

Νέα όνειρα, νέες πολιτικές…
Λίγες μέρες πριν την 4η Οκτώβρη, ίσως βρείτε ενδιαφέρουσες μερικές σκέψεις και κινήσεις μας.
Προσπαθήσαμε λοιπόν, με τους φίλους μου να αποδείξουμε άλλη μια φορά, πως μπορούμε με νέες ιδέες, κέφι και πολύ δουλειά, να διεκδικήσουμε ακόμα μια ευκαιρία στην πολιτική με τους δικούς μας κανόνες στο παιχνίδι αυτό.


Α. Political Campaign-No budget story:


-Χωρίς
επικοινωνιολόγους και συμβούλους, χωρίς πληρωμένες διαφημίσεις, μόνο με ένα βιογραφικό Α4 και μια κάρτα που σχεδιάσαμε μόνοι μας και μοιράζουν εθελοντικά φίλοι μας!
Με χρήση εργαλείων του διαδικτύου, όπως προσωπικό Site, Facebook, Blogs, Blackberry και iPhone… Αυτό ονομάζεται και “Paperless Policy” (ένας νέος φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος αφού με τα laptop σπάνια χρησιμοποιούμε χαρτί).

Για παράδειγμα: Το δελτίο τύπου που στείλαμε όταν κάποιοι ανακάλυπταν το διαδίκτυο για προεκλογική εκμετάλλευση και όχι ως μέσο συνεχούς επικοινωνίας με τους νέους.
«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αυτή την περίοδο θα σας δοθεί προφανώς η ευκαιρία να επικοινωνήσετε με κάποιους από τους υποψηφίους βουλευτές για να τους γνωρίσετε και διαδικτυακά. Ακριβώς επειδή διανύουμε προεκλογική περίοδο, οφείλω μάλλον να σας ενημερώσω και τυπικά ότι εγώ δεν θα στείλω δελτίο τύπου για online συζήτηση με τους πολίτες σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα, αφού εδώ και δύο χρόνια επικοινωνώ με τον κόσμο σχεδόν καθημερινά, και πολλές φορές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, κάνοντας συζητήσεις πολιτικές, φιλικές, προσωπικές … συζητήσεις χρήσιμες.Γνωριστήκαμε και ανταλλάξαμε ιδέες στο site, στο email, στο blog, στο facebook και πρόσφατα και στο twitter…χωρίς ραντεβού και χωρίς επισημότητες. Συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε. Ήμασταν online, παραμένουμε online … »
Υ.γ. λίγο χιούμορ δεν έβλαψε ποτέ άλλωστε!

-Χωρίς εκατοντάδες χιλιάδες έξοδα ταχυδρομείου για ψηφοδέλτια, κάτι που αν απαγορευόταν, θα βοηθούσε όσους δεν θέλουν να δέχονται οικονομική βοήθεια από οποιονδήποτε!
Με δίκτυα εθελοντών και φίλων προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε για τις δράσεις μας.


-Χωρίς μηχανισμούς και υποχρεώσεις, αλλά με φίλους που πιστεύουν ακόμα σε ιδεολογίες και πως αυτό που λέει ο Πρόεδρος του Πασοκ, ότι δεν χρωστάει σε κανέναν, θα φέρει πίσω την χαμένη αξιοπιστία και το ήθος στην πολιτική!
Με συνεργάτες και φίλους, μερικούς από τους οποίους γνώρισα μέσω facebook, συναποφασίζουμε και δουλεύουμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά με πολύ κέφι. Ο μέσος όρος ηλικίας των συνεργατών μας είναι κάτω από 30 χρονών!


Β. Στόχος:


Να δείξουμε πως αν υπάρχουν νέες ιδέες, τότε δημιουργούμε και νέους δρόμους!


-Νεανικά, εναλλακτικά, λίγο ανορθόδοξα, ανατρεπτικά, αλλά με πολύ σοβαρή και οργανωμένη δουλειά, η προσπάθεια αυτή αν φτάσει και πάλι μέχρι την Βουλή, για εμάς θα σημαίνει πως υπάρχει ελπίδα να κάνουμε την διαφορά στο πολιτικό σκηνικό.

-Αν δεν φτάσει στην Βουλή, θα έχουμε δώσει τον καλύτερο μας εαυτό, θα έχουμε αποκτήσει εμπειρία, νέους φίλους και θα έχουμε κρατήσει την αξιοπρέπεια μας. Άλλωστε, αυτές οι επιλογές μπορεί να μην μας βγουν..αλλά θα βρούμε άλλους τρόπους να είμαστε χρήσιμοι.

Για παράδειγμα: Έτσι κι αλλιώς, μέσα στον Οκτώβρη ανακοινώνουμε και επισήμως, την ίδρυση της δικής μας ΜΚΟ, σε συνεργασία με Έλληνες εκτός συνόρων!.

Με την ελπίδα να γίνουν πράξη όλα όσα ονειρευόμαστε αλλά και για να κατακτήσουμε και πάλι τα αυτονόητα..
Καλή δύναμη για ωραίους αγώνες!
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους εκείνους που πίστεψαν σε αυτή την προσπάθεια..


“SPEAK NOW WITH YOUR VOTE OR YOUR SILENCE WILL BE HEARD FOR GENERATIONS”