Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

Μέρα 1η...

Είχε ενδιαφέρον η πρώτη μέρα στη Βουλή...
Πρώτη φορά βρέθηκα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.
Στην ορκομωσία, κάλεσαν ως γραμματείς του προέδρου της Βουλής τους νεότερους βουλευτές. Δεν είμασταν πολλοί...κάτω των 30 είμαστε 3 νομίζω, από το ΠΑΣΟΚ ήμουν εγώ, ο Τζιτζικώστας και ο Αναγνωστόπουλος από την ΝΔ. Μεγάλη ευθύνη η εκπροσώπηση της γενιάς μας... Και μεγάλη τιμή να εκπροσωπείς τους συμπολίτες σου.
Ελπίζουν ότι θα δυναμώσεις την φωνή τους στην αίθουσα αυτή. Ότι θα μεταφέρεις τα προβλήματα τους στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ότι θα προτείνεις λύσεις. Ότι κάποιος από εκείνους που πίστεψαν, βρισκεται στο Κοινοβούλιο εκ μέρους τους και με το μέρος τους. Ελπίζουν.
Αν λοιπόν, αναλογιστείς την ευθύνη που σου αναλογεί...δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η ΝΔ συνεχίζει το "έργο" της.

91 σχόλια:

Νίκος είπε...

Απότι διαβάζω θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με τις τρύπες του προϋπολογισμού με το χάος στα οικονομικά που κατάφεραν να δημιουργήσουν. Εκμεταλλευτείτε το! Μην αφήνετε τα ΜΜΕ να ασχολούνται με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Προς θεού κάντε τα πάντα για να αποφευχθεί η διάσπαση.Ακολουθήστε τις διαδικασίες και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Κοινοβούλιο χωρίς ΠΑΣΟΚ= δεξιά για 12 χρόνια ακόμη.
Επι τη ευκαιρία συγχαρητήρια για την εκλογή σου και μην φοβάσαι τίποτα! Πάτα τους!

Νίκος, Πάτρα

Clandestino είπε...

Η Κεφαλογιάννη είναι πάνω απο 30?

Ανώνυμος είπε...

Γέρασε και το Ολγάκι....
Μια Εύα μας έμεινε

john savvopoulos είπε...

Γεια σου Εύα, μία φράση του Γκαίτε μου ήρθε στο μυαλό για να σου ευχηθώ καλή αρχή στη βουλευτική σου θητεία: «Ότι και αν μπορείς να κάνεις, ότι και αν μπορείς να ονειρευτείς άρχισε το τώρα. Η τόλμη κρύβει μέσα της τη δύναμη τη μεγαλοφυΐα και τη μαγεία.»

Να΄σαι καλα.

Ανώνυμος είπε...

Εύα
Σιδεροκέφαλη.
Στην αρχή σου σαν βουλευτής βρέθηκες μπροστά στην ιστορία.
Μια ιστορία, που πρέπει να δώσει προοπτική για το μέλλον.
Θα πρέπει να πάρεις αποφάσεις.
Θα τις πάρεις με μεγάλη σκέψη και ότι αποφασίσεις να είσαι έτοιμοι να τις υποστηρίξεις.
Μη φοβηθείς το πολιτικό σου μέλλον.
Αν αγωνιστείς με ιδέες, τότε όλοι εμείς θα είμαστε μαζί σου.
Καλή επιτυχία και καλή δύναμη.

Ανώνυμος είπε...

Εύα+Βαγγέλης=LFE!!!

Vassilis Tsitsos είπε...

Εύα μου,
νέοι άνθρωποι δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και νέες ιδέες, ούτε η ηλικία είναι εχέγγυο προοδευτικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Υπάρχουν άνθρωποι της ηλικίας μας που ενστερνίζονται ρατσιστικές και άλλου λογής φασιστικές ιδέες και από την άλλη υπάρχουν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που είναι υποδείγματα αγωνιστικότητας και δημιουργικής δράσης.

Ανώνυμος είπε...

εύα προσοχή με το βαγγέλη, μην τον κολλάς πολύ γιατί θα σε ξεμαλλιάσει η μιλένα!!

ΠΑΣΟΚ=κόμμα με αξίες!!! χα χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

Εύα, τώρα που έβαλαν όλοι υποψηφιότητα, δεν βάζεις και εσύ; Τι έχεις να χάσεις; Και η πιο όμορφη είσαι (ο Σκανδαλίδης χάνει λίγο από πρόσωπο, αν και σώμα έχει καλό)και πιο ξύπνια από τον Γιώργο (εντάξει τώρα θα πεις, αυτό δεν είναι και κατόρθωμα). Πάντως έχει πολλές πιθανότητες. Εγώ πάντως ξεκινάω τον αγώνα για την τελική σου επικράτηση.

Για την Έυα, για το ΠΑΣΟΚ, για τον Σοσιαλισμό. Καλά κρασιά!

Ανώνυμος είπε...

θεός ο από πάνω!! φίλε έγραψες!! χα χα χα χα χα

Δημήτρης ηλεκτρολόγος είπε...

Σιδεροκέφαλη

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον εσυ εισαι κουφιοκεφαλος...

Ανώνυμος είπε...

Εύα μου,

η δημοκρατική παράταξη πρέπει να επιλέξει ή
ανάμεσα στα πνεύματα του παρελθόντος που περιτριγυρίζουν σαν φαντάσματα τα μέλη της, βαραίνοντας σαν εφιάλτης τα μυαλά τους

ή να ανατρέψει τον εαυτό της και τα πράγματα, να κάνει κάτι που δε υπάρχει ακόμη αντλώντας την ποίησή της, το λόγο της από το μέλλον αφήνοντας τους νεκρούς θαμμένους στους τάφους τους, εκεί που ανήκουν.

Στο πρόσφατο παρελθόν, στις κρίσιμες-ιστορικές εποχές της εφόδου του ΠΑΣΟΚ και της συντριβής της δεξιάς ασφυκτικής για το λαό πολιτικής, οι σύντροφοι επικαλούνταν με αγωνία τα πνεύματα του παρελθόντος στην υπηρεσία τους, δανείζονταν τα ονόματά τους, τα πολεμικά τους συνθήματα, τις φορεσιές τους για να παρουσιάσουν μ΄αυτή την μεταμφίεση που την έκανε ο χρόνος σεβάσμια, και μ' αυτή τη δανεισμένη γλώσσα την καινούρια σκηνή της ελληνικής ιστορίας (εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, αλλαγή).

ο Ανδρέας ήταν ο νέος Αρης, ο Κουτσόγιωργας ο νέος Σαράφης, ο Γεννηματάς ο νέος Σαμαρινιώτης. Ολοι τους συμβόλιζαν τους λαϊκούς ηγέτες που έπαιρναν την ρεβάνς για την τριαντάχρονη μετεμφυλιακή υποταγή της αριστεράς

Σήμερα κάτι τέτοιο αποτελεί παρωδία της ιστορίας της 3ης Σεπτέμβρης.
Η μεγάλη τραγωδία του 81, της απελευθέρωσης του τόπου από το κράτος της δεξιάς, η αύξηση ως 20% των μισθών των εργαζομένων,
επαναλαμβάνεται σαν φάρσα στις εξαγγελίες του Παπαναδρέου του Τρίτου περί νέας αλλαγής.
Από την στιγμή που ο ηγετικός χιτώνας κάλυψε και τους δυο ώμους του Παπανδρέου η λατρεία στο λαϊκό ήρωα Παπανδρέου κατέρρευσε παταγωδώς.

Εύα μου,
τα σύγχρονα λαϊκά-σοσιαλιστικά κόμματα δεν μπορούν να αντλήσουν την ποίησή τους από το παρελθόν, μα μόνο από το μέλλον. Δεν μπορούν να αρχίσουν από τον ίδιο τους τον εαυτό αν δεν σβήσουν όλες τις προλήψεις σχετικά με το παρελθόν. Οι προηγούμενες έφοδοι στον ουρανό είχαν ανάγκη από ιστορικές αναμνήσεις για να θολώσουν το περιεχόμενό τους.

Το νέο ΠΑΣΟΚ πρέπει να αφήσει τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς τους για να φτάσει στο δικό του περιεχόμενο. Τότε η φράση ξεπερνούσε το περιεχόμενο, σήμερα το περιεχόμενο ξεπερνάει τη φράση.

Εύα μου,
εσύ και άλλοι νέοι πολιτικοί της παράταξης είστε οι πραγματικοί και μοναδικοί εγγυητές της νέας αλλαγής στον τόπο μας.

Θα αντιμετωπίσετε μεγάλες δυσκολίες Εύα μου. Οφείλετε όμως να σηκώσετε το γάντι των μεγάλων αυτών προκλήσεων και να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων πεισματικά και θαραλλέα.

Τα σύγχρονα σοσιαλιστικά κόμματα του 20ου αιώνα κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τους τον εαυτό, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνεται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούριες δυνάμεις από τη Γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε ξαναγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάοζουν:
Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πήδημα.



Φιλικά,
Κωστής (ο φοιτητής που σου γραφε σ' άλλο ποστ να στηρίξεις τον φοιτητικό αγώνα)

epeimonos@yahoo.com

Ανώνυμος είπε...

Όπως τα λέει ο αποπάνω είναι. Ο Ανδρέας ήταν ο νέος Άρης, ο Κουτσόγιωργας ο νέος Σαράφης, ο Γεννηματάς ο νέος Σαμαρινιώτης, ο Λαλιώτης ο νέος Καραγιώργης, ο Γιαννόπουλος ο νέος Μπελογιάννης, ο Σκανδαλίδης ο νέος Πλουμπίδης, ο Γιωργάκης ο νέος Ζαχαριάδης, ο Μέσι ο νέος Μαραντόνα και ο Πανιώνιος... Νέος Πανιώνιος.

Αχ πότε θα φύγει η "δεξιά παρένθεση" για να γυρίσουμε σελίδα, για την Νέα Αλλαγή. Μετά θα ξαναβρεθεί η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και μετά θα πάμε για την Νέα Νέα Αλλαγή. Και μετά θα ξαναγίνουμε κυβέρνηση και μετά θα ξαναέρθει μια δεξιά παρένθεση και μετά θα πάμε για την Νέα Νέα Νέα Αλλαγή. Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες...

Εκτός λοιπόν από τα αστεία που γράφεται περί σοσιαλιστών, μπορείται κάποια στιγμή, ιδιαίτερα ο φοιτητής που είδε στο ΠΑΣΟΚ του '81, να καταλάβεται και μόνοι σας, ότι το ΠΑΣΟΚ το έστω ψευτοσοσιαλιστικό του 1981 πέθανε, μας άφησε μέρες, μας άφησε γενικότερα. Συμβιβαστείτε με την ιδέα.

Ο τελευταίος συνεπής (τέτοιος πίστευε ότι είναι)σοσιαλιστής ΠΑΣΟΚος, για να διασφαλίσει την αρμονία λόγων και έργων, έφυγε από το ΠΑΣΟΚ το 2002, όταν η κυβέρνηση έστειλε τα ΟΥΚ να καταστείλουν την απεργία των ναυτεργατών. Οι υπόλοιποι είχαν φύγει είτε στο ξύλο που έφαγαν οι συνταξιούχοι, είτε οι μαθητές το '99, είτε μετά την καταστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων, όταν με επικεφαλής στο Υπουργείο Γεωργίας, τον τεράστιο σοσιαλιστή Τζουμάκα, τα ΜΑΤ σκάγανε τα λάστιχα των τρακτέρ και τους έριχναν ζάχαρη στα ντεπόζιτα για να τα καταστρέψουν μια και καλή.

Αυτά σας φιλώ και καλό μαλλιοτράβηγμα. Συγγνώμη εκλογή νέου προέδρου ήθελα να πω.

Phaethon είπε...

Εύα... τα σχόλια στο blog σου χρειάζονται ένα "νοικοκύρεμα". Παραγίνεται...

Ίσως θα βοηθούσε να δίνεις κι εσύ κάποιες κατευθύνσεις συζητήσεων, παρεμβαίνοντας με δικά σου σχόλια.

Στη Βουλή... γουστάρουμε να σε βλέπουμε (προφανώς...), θέλουμε όμως και να σε ακούσουμε. Ελπίζω να τα καταφέρεις.

Ανώνυμος είπε...

Εύα άρχισε σιγά σιγά να διαμορφώνεις την προσωπική σου ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα, γιατί μέχρι στιγμής δε βλέπω να παίρνεις θέσεις για καίρια ζητήματα, παρά μόνο απαντάς σε προσωπικές κατηγορίες και να διαφημίζεις το νεαρό της ηλικίας σου.. Γράψε αν θες κάποιο άρθρο και τις απόψεις σου για τον εκλογικό νόμο, το ασφαλιστικό, τους μετανάστες, την ανεργία, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την παιδεία γενικότερα, την ακρίβεια, τη διαπλοκή, την αναξιοκρατία, για κάτι τέλος πάντων που να αναδεικνύει τις κοινωνικές σου ευαισθησίες...

Suspect είπε...

Το τέλος του κόσμου θα γίνει αυτή την Παρασκευή στις τρεις το μεσημέρι.
Αμέσως μετά, ακολουθεί δεξίωση.

Ανώνυμος είπε...

Ευα πολλα συγχαρητηρια για την εκλογη σου και ευχομαι καθε σκαλοπατι που ανεβαινεις στην πυραμιδα της επιτυχιας να σε φερνει ολο και πιο κοντα στον ακρογωνιαιο λιθο της προσωπικης σου ευτυχιας. Θα σε βοηθησω και εγω οσο μπορω απο το δικο μου μετεριζι (Τυπος) γνωριζοντας οτι ο δρομος που εχεις μπροστα σου μονο στρωμενος με ροδοπεταλα δεν ειναι. Εχεις ομως την διαθεση και τον δυναμισμο να τα καταφερεις. Εκπροσωπησε την γενια μας με τον καλυτερο τροπο.
Οσο για το ΠΑΣΟΚ, δεν τα βλεπω πολυ αισιοδοξα τα πραγματα αλλα χαρηκα οταν εμαθα οτι βρισκομαστε στο ιδιο στρατοπεδο. Κατα την γνωμη μου μεγαλος ηγετης ειναι αυτός που ταιριάζει καλυτερα στην εποχη του και αφηνει το στιγμα του σε αυτη. Θα δουμε τι θα γινει...
Και παλι σου ευχομαι ο,τι καλυτερο για την συνεχεια...
Δημητρης Κ.

Ανώνυμος είπε...

Οι αυτόκλητοι κήνσορες απορώ τι θεωρούν περισσότερο παθογενές για την δημοκρατία μας: Να διατηρούν συγκεκριμένα πρόσωπα συγκεκριμένα αξιώματα για 30 χρόνια δίχως καμμια απολύτως διάθεση για προσφορά ή να εισέρχονται νέοι άνθρωποι στην πολιτική ? Πληροφοριακά, η Καιλή δεν υπολείπεται σε επίπεδο πανεπιστημιακής μόρφωσης από την Διαμαντοπούλου για παράδειγμα...Άλλωστε στην Βουλή δεν χρειάζονται μονο διανοούμενοι διαφορετικά δεν θα κάναμε εκλογές αλλά θα επιλέγαμε αυτομάτως όσους έχουν τις περισσότερες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά...
Τέλος για κάποιους ιοβόλους χυδαιολόγους θα θελα να ξερά διάβασαν το βιογραφικό τησ Εύας ή την ακυρώνουν απλά και μόνο επειδή είναι όμορφη? Σε περίπτωση που το διάβασαν και σε επίπεδο πανεπιστημιακής μόρφωσης υπολείπονται τοτε είναι λυπηρό να εκφράζεται συμπλεγματικά. Σε περίπτωση που το διάβασαν και υπερτερούν, τοτε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα γιατι περισσότερα απο 6-7 χρόνια πανεπιστημιακής εκπαίδευσης δεν επαρκούν για να άρουν την ενδογενή καφρίλα τους που δικαιώνει το ρητό οτι ¨Τα πανεπιστήμια φτιάχνουν ειδικότητες οχι όμως και προσωπικότητες¨

karistios είπε...

Εύα συγχαρητήρια για την εκλογή σου.
Πιστεύω να τιμήσεις τους πολίτες που σε ψήφισαν και να μην αποτελέσεις απλή διακοσμητική παρουσία στο κοινοβούλιο.
Αυτό θα το δείξει ο χρόνος.
Εμείς εδώ θα είμαστε και θα παρατηρούμε το έργο σου.
Θα ήθελα μια απάντηση στο εξής ερώτημα.
Πόσο νομίζεις οτι βοήθησε την εκλογή σου η προβολή που είχες από το MEGA.
ΣΧΟΛΙΟ:
Είσαι πολύ νέα. Δε ξέρω πως ντύνεσε συνήθως, αλλά αυτά που φορούσες στη βουλή μου θύμισαν την
Κα Κουτσίκου. Κακό σημάδι αυτό.
Μάλλον συμβιβασμός από τη πρώτη μέρα μου δείχνει.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία και γερό στομάχι.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Και πρωτοσέλιδο η Εύα στην κυριακάτικη Ελευθεροτυπία!! Μα γιατί η Παπαρήγα την κοίταζε έτσι?

Phaethon είπε...

Ένιωσε γυναικείο ανταγωνισμό η Αλέκα... θα της φάει τα τεκνά στη Βουλή η Εύα! :-D

Ανώνυμος είπε...

Να μιλησουμε για κανενα σοβαρο θεμα καλυτερα ? Κατι το οποιο μας απασχολει ολους ?

Τελικα με ποιον τα εχει η Ευα ?

Ανώνυμος είπε...

Ρέ άντε στοΝ διάολο
Για τον απο πάνω

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΒΑΡΥΤΕΡΟΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΖΕΣΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΕΦΑΛΟΣ Η ΟΤΑΝ ΠΑΓΩΣΕΙΣ Κ ΣΤΕΡΕΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΣΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

Στις επομενες Εκλογες θα προτεινα να κατεβασουμε την Τζουλια Αλεξανδρατου υποψηφια με το ΚΚΕ.

Οποτε θα ειμαστε κομπλε.
Καθε κομμα θα εχει την ξανθια του

Ανώνυμος είπε...

Τελικα δεν μαθαμε ομως με ποιον τα εχει η Ευα.

Εύα είπε...

Εντάξει, το διόρθωσα, δεν κάνω προσχέδιο όταν γράφω και γίνονται και λάθη. Συγνώμη.
Σιγά σιγά λοιπόν, ας ανοίξουμε έναν πιο πολιτικό διάλογο και περιμένω μερικά σχόλια για τους αιώνιους φοιτητές και την αντιμετώπιση τους, αλλά και τον εκλογικό νόμο.
Μετά το εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το άλλο Σ/Κ θα αναφερθώ πιο αναλυτικά σε πολιτικές σχετικά με θέματα που μας απασχολούν.
Ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή...

Ανώνυμος είπε...

Η λυση για τους αιωνιους φοιτητες ειναι απλη. Η ιδια που ειναι σε ολα τα Δυτικα Κρατη με εκπαιδευτικο συστημα που δεν ειναι παρομοιο με το Ελληνικο (δηλ οικος ανοχης).

Με μια λεξη: "ΟΥΣΤ".

Τα τεμπελχανια που δεν εργαζονται να τα στειλουμε να τα συντηρει ο μπαμπακας και η μαμακα τους, οχι εμεις. Ολα τα κοπροσκυλα να πανε να δουλεψουν.

Απλη ειναι η λυση. Αλλα λειπουν τα ατομα που θα αναλαβουν το "πολιτικο κοστος" = να κανουν το αυτονοητο.

Ανώνυμος είπε...

Βεβαια ειμαι σιγουρος οτι θα ακουσω διαφορα "φιλοζωα" επιχειρηματα για ολα τα τεμπελοσκυλα που λιμναζουν στα πανεπιστημια....

Ανώνυμος είπε...

PRWTON, EAN AYTOI EPIBARYNOYN KAPOY TO KRATOS, TOTE THA PREPEI NA STAMATHSEI AYTO TO KAKO KAI NA EFARMOSTEI ENA EYRWPAIKOY TYPOY SYSTHMA.
EAN DEN EPIBAROYN POYTHENA TOTE THA ELEGA OTI ENA DIASTHMA + 50% TWN SYNOLIKWN SPOYDWN TOYS NA TOYS PROSFERETE KANONIKA GIA TO PERAS AYTOY TOY ORIOY THA PREPEI PLEON TO PANEPISTIMIO APO DWREAN (OPWS PREPEI NA EINAI GIA OLOYS) NA TOYS THETEI KAPOIO TIMHMA GIA ANAGKES PANEPISTIMIOY, SYNTHRHSHS, BIBLIWN, K.A POY DEN MPOREI PANTA TO KRATOS NA MERIMNA 100%, NA PLHRWNOYN ENA POSO GIA THN ETISIA EGGRAFH TOYS. OLA STH ZWH PLHRWNONTAI, EAN DEN EKTIMOYN THN DWREAN PAIDEIA TOTE...
TWRA OSON AFORA TON EKLOGIKO NOMO DEN EXW IDEA, ALLA PISTEYW OTI OTAN EISAI KYBERNISH THELEIS K OSO POIO DYNATH EKPRWSWPISH. PRWSWPIKA MOY AKOYGETAI KALA TO APLH ANALOGIKH, KYRIWS GIA NA AKOYGETE H FWNH K TWN ALLWN. PANTA EKSARTATE K THA ALLAZEI SYMFWNA ME EKLOGOLOGIKOYS PARAGONTES, EYOIWNOYS H OXI.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή όμως δεν έχουμε όλοι μπαμπάδες με λεφτά, πρέπει να δουλεύουμε 10-12 ώρες την ημέρα για να πληρώσουμε νοικι, ρεύμα, τηλέφωνο στην πόλη που ανγκαστικά μεταναστέψαμε λόγω σπουδών. Για πές μου εσύ μάγκα μου εγώ πώς μπορώ να τελειώσω 5 στα 5(πολυτεχνική σχολη)? Θέλω να σπουδάσω και είναι αναφαίρετο δικαίωμα μου, ΌΠΟΤΕ και αν τελειώσω, και αυτό, δεν μπορείς ούτε εσύ ούτε η δεξιά ουτε κανένας να μου το στερήσει.Το βρήκαμε το παραμύθι όλοι: "οι φοιτητές είναι τεμπέληδες", ωραία τα λέτε απέξω, για ελάτε προς τα μέσα να τα δείτε...

Ανώνυμος είπε...

FILE ERGATH, DEN SOY EIPA NA KANEIS TO 5/5 AYTO DEN TO KANEI KANENAS. SOY EIPA OTI EXEIS 8 XRWNIA, GIA NA TA KATAFEREIS K EAN THELEIS NA TA GRAFEIS STA PAPOYTSIA SOY TOTE PAY THE PRICE!
K MHN MOY MILAS GIA DEKSIA GIATI THA AFRISW...

Δημητρης Πατας είπε...

Ευχομαι κουραγιο και καθαρο μυαλο !!!

Ανώνυμος είπε...

An exis ikonomiko provlima,
na doulepsis merika xronia kai na mazepsis lefta gia tis spoudes sou, opos kanoun kai ola ta paidia sto exoteriko. Pane panepistimio kai sta 22 os mature students.

To na ka8ese kai na to livanizis mexri ta 28, ine diladi dikaiologia ?

Ma8ame oli tora stin klapsa.

Kai ego san forologoumenos na plirono ka8e ena pou trexi stis kafeteries kai ta bar.

Ta ipame omos. Den ftene i tebelides. Ftene i politiki pou den pernoun apofasis me 8arros.

Mono gia masa ine. Oli tous ta idia.

coach είπε...

Katarxhn na dieykriniso oti milao san aionios kai...mellontikos yperainobios.

1. Diafono rizika oti to proto "problima" poy prepei na lythei sxetika me ta panepisthmia einai oi aionioi foitites.Kai ferno san paradeigma ta problimata pou legetai oti dhmiourgoun:
a. ginetai mpaxalo kai xamos stis aithouses.mipos tha prepei na frontisoun prota OI EISAKTEOI NA EINAI LIGOTEROI kai analogoi me thn dynamikotita tou kathe tmhmatos?ena aplo paradeigma.stous hlektrologous pou eimai ego den einai dynaton to megalytero amfitheatro sou na xoraei 120 atoma kai oi eisakteoi -mazi me aytous pou erxontai apo metagrafi-na ftanoun tous 200+.eksorismou de ftaine oi aionioi gt APO THN ARXH TO PRAGMA BROMAEI
b. oikonomiki epibarynsh.
exete katholou idea pou phgainoun ta lefta pou erxontai sta panepisthmia apo to kratos kai apo programmata typou epeaek kai pythagoras?ginetai kanenas elegxos?sas pliroforo oti an o Triantafylopoulos bgei kai pei "ego ena xrono den kano ekpompi kai tha psakso ta oikonomika ton panepistimion" tha exei ekpompi gia 10xronia meta.oi kathigites ksodeyoun lefta gia symposia,cd,dvd,mpoufedes,gps,laptops klp kai ta xreonoun sto kratos.ta lefta pou pairnoun ta panepisthmia einai mia xara(sxetika) tha prepei PROTA na ginei o elegxos gia to pou pane ta shmerina xrhmata kai META na ayksithei to poso pou dapanatai gia thn paideia.an ginei antistrofa milame gia megalo fagopoti.antitheta oi aionioi pou de dikaiountai paso,de dikaiountai sitisi,de dikaiountai na menoun stis esties(osoi apo aytous dld) pera tou gegonotos oti pairnoun kapoia biblia pou ananeonontai(kai ayto einai spanio gt de ta dikaiountai episis!)den mporo na katalabo pos epibarynoun xrhmatika to kratos.kai sthn teliki an theloun(-me_) na..kaloperasoume kai de dhmiourgoume problima ti problima exoun oi ypoloipoi.dikia mas einai h zoi tha thn proxorisoume opos mas aresei

2 sthn teliki ante na symfoniso oti gia "thn kalh eikona sto eksoteriko" na yparxei mia ...sxetiki taksi.ayth tha prepei na ginei me aysthrotata kritiria gt den exoun oloi thn oikonomiki dynatotita na pane se alli poli na spoudasoun oute ta mesa gia na metagrafoun se poli konta tous kai etsi anagkastika pane oi spoudes piso (nai oso kai an den to pisteyete yparxoun kai tetoia paidia)giayto tha symfoniso na yparxei ena orio to opoio omos na MHN EINAI MIKROTERO APO n+3 (h n+2 gia tis sxoles ton 4 xronon) kai an ginetai malista na einai 2n.

3 se ligo kairo (22/10 nomizo) tha prepei na parthei h apofasi gia ta KES kai pos legontai gia thn anagnorisi ptyxion.ekei kai an den xreiazetai ELEGXOS se aytous pou dinoun ta "anagnorismena"ptyxia (gt na to glitosoume mallon de ginetai.frontise kai o xatzidakis alloste giayto)

Ανώνυμος είπε...

Ma8ate ta nea gia ton Varvitsioti ?
http://miltiadis.varvitsiotis.wasarrested.com/?loc=Athens&gen=m&story=11

Ανώνυμος είπε...

Εύα,
οι λεγόμενοι "αιώνιοι" δεν επιβαρύνουν ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ το πανεπιστήμιο. Δεν παίρνουν πάσο, ούτε βιβλία. Οποιος γράφει το αντίθετο είναι ή άσχεος ή απατεώνας

Στοχεύουν στους αιώνιους γιατί θέλουν να εφαρμόσουν την συνθήκη της Μπολώνια, θέλουν να χτυπήσουν τους φοιτητές που προέρχονται από λαϊκά στρώματα και δεν έχουν την δυνατότητα να αποφοιτήσουν στο προβλεπόμενο χρόνο σπουδών.

Δεν θέλουν τους εργαζόμενους να σπουδάζουν, τους θέλουν καθυποταγμένους, πειθαρχημένος, έρμαια των επιχειρήσεων.

Αυτό βέβαια σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ψηφισμένος νόμος-πλαίσιο (άρθρο 14 παρ2) προβλέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ στα πρώτα έτη σπουδών, όταν ο νεοεισακτέος μετά από την κόλαση των πανελλαδικών προσγειώνεται στο πανεπιστήμιο και έρχεται αντιμέτωπος με δύσκολα μαθήματα (μαθηματικές, φυσικές) τα οποία δεν παιρνάει αμέσως.

Η πλειοψηφία των φοιτητών ποτέ δεν παιρνάει μαθήματα τα πρώτα έτη.

Αν εφαρμοστεί ο νόμος αυτός, τότε μια λύση υπάρχει, μαθήματα να χάσουν ύλη, άλλα να κοπούν για να εφαρμοστούν οι αλυσίδες. ΑΛλιώς τα πανεπιστήμια θα γεμίσουν με λιμνάζοντες φοιτητές που θα τα παρατούν αμέσως και θα κόβονται μαζικά άμα τη εκπληρώσει του ανωτάτου ορίου σπουδών.

Οπότε ορίστε η Μπολώνια----> 3 έτη σπουδών για το προπτυχιακό και αφυδατωμένη τη βασική γνώση προπτυχιακών σπουδών,
με γνώσεις προσαρμοσμένες στα τρέχοντα λογισμικά και υλικά των επιχειρήσεων.

Απόφοιτοι στη βορά και το έλεος των επιχειρήσεων.

-----
Οσον αφορά τους από πάνω που μιλάνε για την Ευρώπη. Στην Ευρώπη, πχ Γαλλία ειδικά πανεπιστημιακές σχολές δημόσιες-μαζικότατες που δεν είναι και των θετικών επιστημών, έχουν πολύ πιο άθλιες εγκαταστάσεις από αυτές του χειρότερου ΤΕΙ της Ελλάδας.

Κωστής

ΥΓ: Ευά, επιτέλους ασχολείσαι με τα φοιτητικά
epeimonos@yahoo.com

Ανώνυμος είπε...

και επειδή κάποιοι θα αρχίσουν τις συγκρίσεις με τας Ευρώπας.

Εγώ είμαι των απόφοιτος σχολής Θετικών Επιστημών. Ολοι οι φίλοι μου που πήγαν να κάνου μεταπτυχιακά στη Γαλλία ή Αγγλία, σε πολλά δημόσια πανεπιστήμια βρήκαν αποφοίτους που δεν ήξεραν να λύνουν απλά ολοκληρώματα.

Αυτό θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα.

Για τον άλλο φίλο που λέει ότι πρέπει να περιοριστεί ο αριθμός των εισακτέων, θεωρώ ότι η πρότασή του ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ.

Ολοι έχουν το δικαίωμα στην μόρφωση και πρέπει να το έχουν σε όλες τις βαθμίδες.

Στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει η γιγαντωμένη τάση της εργαζόμενης κοινωνίας για την άρση όλων των ταξικών φραγμών στην γνώαση. ΑΥτή θέλουν να περιορίσουν οι αστοί γιατί είναι "αντιπαραγωγική" για τα κεφάλαιά τους.

"Παραγωγικό" γι αυτούς είναι το πλιάτσικο του προϋπολογισμού με το ζεστό χρήμα που τους παρέχουν οι κυβερνήσεις υπό την μορφή επιδοτήσεων που μπαίνουν στα χαρτοφυλάκια του εξωτερικού.

Το μονοπώλιο της γνώσης είναι ένα από τους βασικούς όρους της σύγχρονης εκμετάλλευσης
και πρέπει να παλεύουμε, να τείνουμε στην κατάργησή του.

Οσοι ονειρεύονται μια κοινωνία μιας πεφωτισμένης ολιγάριθμης ελίτ και μιας αποκρουστικής, σιχαμερής, καθυποταγμένης πλέμπας
είναι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ.



Κωστής

Ανώνυμος είπε...

και ένα άλλο επιχείρημα υπερ των "αιωνίων"

μας τα έχουν πρήξει με τα ινστιτούτα κατάρτισης και επανακατάρτισης. Κάτι σεμηνάρια του κώλου που υποτίθεται τα παρακολουθείς σαν εργαζόμενος και λαμβάνεις γνώσεις πανεπιστημιακού επιπέδου.

Ενώ ένας "αιώνιος"-φοιτητης εργαζόμενος, μπορούσε μέχρι σήμερα όποτε διέθετε χρόνο να παρακολουθεί κανονικά τις διαλέξεις όποιου μαθήματος γουστάριζε, το οποίο μάλιστα θα ενημερωνόταν με τις τρέχουσες εξελίξεις της επιστήμης.

Δηλαδή σε καταστρέφουν (σε διαγράφουν) και μετά σου πουλάνε και σάπιο φάρμακο για να σε διασώσουν.
Για να σου ξαναπάρουν χρήματα (είσαι που σαι φορολογούμενος πολίτης, εσύ ή ο πατέρας σου) αλλά να σου δώσουν πολύ λιγότερες και κατωτέρου επιπέδου γνώσεις

Κωστής που δεν κρατιέται

Ανώνυμος είπε...

"Στοχεύουν στους αιώνιους γιατί θέλουν να εφαρμόσουν την συνθήκη της Μπολώνια, "

Ego nomiza oti itan logo tis pagosmiopiisis kai tou 666.

Les na valoun kai "tsipaki" stous aionious ?

Andi na kitame ta xalia mas.....

I monadiki xora me tebeloskila fitites kai andi na drepomaste...

Episis na katargi8i epitelous to panepistimiako asilo, gia osous den to katalavan i xounda efige prin 30 xronia...

Ανώνυμος είπε...

"Δεν θέλουν τους εργαζόμενους να σπουδάζουν, τους θέλουν καθυποταγμένους, πειθαρχημένος, έρμαια των επιχειρήσεων."

Καλα ειπα για "φιλοζωα" επιχειρηματα... Μονο στην Ελλαδα φιλε τους πληρωνουμε και τους επιδοτουμε,
με δωρεαν Παιδεια και αντι να λενε "ευχαριστω", μιλας και για σεναρια συνομωσιας..... ?

ΟΥΣΤ τεμπεληδες... Κατακαθι της κοινωνιας.... παρασιτα...
Αντε να δουλεψετε... Σας πληρωνουν και μιλατε απαοπανω... Να σας χαιρονται οι γονεις σας τεμπελοσκυλα

Ανώνυμος είπε...

για να μπορούν οι μπράβοι της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ να μπαίνουν ανενόχλητοι στις συνελεύσεις και να εκβιάζουν τον κόσμο να μην ψηφίσει αγωνιστικά πλαίσια, έτσι;

Ασε ρε μάγκα. Και το 60 (που χούντα δεν υπήρχε, ούτε και άσυλο) τα είδαμε και τα κατορθώματα της παράταξής σου στα πανεπιστήμια.

Βία-νοθεία-τρομοκρατία.

Και τεμπελόσκυλο και λαμόγιο είσαι και φαίνεσαι σκύλε της δεξιάς

Κωστής

Ανώνυμος είπε...

Ολοι οι απενταροι αριστεροι κηφηνες, σηκωσαν κεφαλι για να δικαιολογησουν την τεμπελια τους...

να φυγετε απο τις καφετεριες....

Τοσα και τοσα παιδια σπουδαζουν και κερδιζουν υποτροφιες, και εσεις χρειαζεστε μια δεκαετια για να παρετε πτυχιο...

Αν ομως ηταν ιδιωτικα, να δουμε πως θα στρωνατε τον κωλο σας στο διαβασμα...

Αλλα το προβλημα ειναι οι πολιτικοι.... Να χαιδευουν αυτια..

Να δουμε και την Καιλη τι θα κανει.. Εργαζομενη και φοιτητρια...

θα παρει ψηφοθηρικα το μερος των τεμπελικων κοπροσκυλων, η θα εισηγηθει να μπει μια ταξη ?

Ανώνυμος είπε...

Κωστη,

αντε να πιεις κανα καφε με τα λεφτα του μπαμπακα....

Οταν θα ιδρωσεις να βγαλεις κανενα φραγκο, ελα να τα πομε ξανα.

Μου εμαθες και την χουντα ρε σπορε

Ανώνυμος είπε...

"Οσοι ονειρεύονται μια κοινωνία μιας πεφωτισμένης ολιγάριθμης ελίτ και μιας αποκρουστικής, σιχαμερής, καθυποταγμένης πλέμπας
είναι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ."

Ασε τα αριστερα κομουνιστικο-συνθηματα και αρχισε να δουλευεις αγορι μου.

Η ζωη ειναι δυσκολη, καλα και τα συνθηματακια που λεμε στις αριστερες μπουατ, αλλα η ζωη ειναι δυσκολη..

Δες την Ευα, και πτυχιο, και δουλεια, αλλα βουλευτης προτιμησε για να βολευτει...

Ανώνυμος είπε...

Φιλε ασε την Ευα..

Εκεινη την βολεψε το κομμα απο το πανεπιστημιο...

Σπιτι αγορασε στο Κολωνκακι,Βουλετης, και μεχρι να βολευτει, της δωσανε και δουλεια στον Λαμπρακη για να μην "ζοριστει"...

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Themis said...

Εύα said...

Σιγά σιγά λοιπόν, ας ανοίξουμε έναν πιο πολιτικό διάλογο και περιμένω μερικά σχόλια για τους αιώνιους φοιτητές και την αντιμετώπιση τους, αλλά και τον εκλογικό νόμο.

==============================
Η άποψη μου για τους αιωνιους φοιτητές βρίσκεται εδώ:
http://tanthopo.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι να βάλουν όριο στη φοίτηση και με τα λεφτά που θα βγάλουν να αυξήσουν τα κρυφά κονδύλια του ΥΠΕΞ ή του υπουργείου εθνικής άμυνας! Νομίζω οτι τότε οι φορολογούμενοι θα είναι πιο ευτυχισμένοι αφού τα λεφτά τους θα πηγαίνουν σε καλές τσέπες. Μωρέ δε παν να πάρουν κανα φόρο απο τους βαρδινογιανναίους, τους κοκκαλαίαους και τους λατσαίους....
Οι φοιτητές τώρα τους φταίξαμε για το έλλειμα...

Phaethon είπε...

Τα βασικότερα προβλήματα στα πανεπιστήμια δεν είναι οι αιώνιοι φοιτητές. Όταν μου φτιάξουν πανεπιστήμια επιπέδου Η.Π.Α., μπορούν να πουν "φίλε, σου προσφέρουμε όλα όσα χρειάζεσαι. Ιδού η ρόδος". Προς το παρόν, η ποιότητα των ιδρυμάτων δεν αξίζει αυτή την απαίτηση.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι ίδιοι οι φοιτητές δε δείχνουν τη βούληση και τη διάθεση για μάθηση. Το επίπεδο είναι χαμηλό και πρέπει να το δούμε αυτό. Οι περισσότεροι από τους φοιτητές που πρωτοστατούν στις καταλήψεις και τις πορείες ξέρουν την όψη του αμφιθεάτρου μόνο από τις συνελεύσεις. Κι οι υπόλοιποι που είναι επιμελείς και παρακολουθούν μαθήματα απέχουν εντελώς από τα κοινά. Κάπου στη μέση, που κατ'εμέ είναι το σωστό, είναι ελάχιστοι.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως Εύα μου είσαι και πολύ Γκομενάρα ρε παιδίμου

Εύα είπε...

Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα διαβάζω εδώ, επειδή και εγώ άργησα να τελειώσω την σχολή μου γιατί δούλευα ταυτόχρονα, καταλαβαίνω τι εννοείτε. Ίσως τα διπλάσια χρόνια να είναι μια λύση που θα βάλει τάξη, χωρίς να δυσκολέψει περισσότερο τα παιδιά που δυσκολεύονται έτσι κι αλλιώς να τελειώσουν τις σπουδές τους?
Υπάρχούν λόγοι που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν περισσότερο από αυτό, τις σπουδές σας?

Όσο για το βόλεμα που ακούω συνεχώς από το Πασοκ...έλεος. Έχω απαντήσει και σε άλλη ανάρτηση.
Ξέρω και δεν φοβάμαι να δουλεύω. Στον ιδιωτικό τομέα μάλιστα, και όχι στον δημόσιο. Στον ιδιωτικό είναι σκληρός ο ανταγωνισμός. Επίσης, δεν χρειάστηκε να μου βρει δουλειά κανένα κόμμα. Έχω κάνει σοβαρές σπουδές, έχω την οικογένεια μου, αλλά και είχα την τύχη -την φτιάχνουμε την τύχη μας νομίζω- να έχω μια χαρά δουλειά, με μια χαρά αποδοχές, χωρίς να χρειάζεται να απολογούμαι σε κανέναν...που άφησα για να κάνω μια προσπάθεια στην πολιτική, με δικά μου έξοδα φυσικά...με κόστος σε ελεύθερο χρόνο και προσωπική ζωή. Και η ανάληψη ευθυνών δεν είναι απλή υπόθεση. Η εύκολη κριτική από το σπίτι σου, καλοδεχούμενη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστή.
Λοιπόν, για να τελειώνει και αυτή η καραμέλα, δεν με ενδιαφέρει να βολευτώ ή να με βολέψει κανείς.
Ούτε βλέπω έτσι την πολιτκή. Τα σχόλια αυτά, χαρακτηρίζουν αυτούς που τα γράφουν. Αν έτσι βλέπουν την πολιτική, λυπάμαι και ανησυχώ. Ευτυχώς είναι λίγοι, αν και δυστυχώς ασχολήθηκα πολύ.

Τώρα, για τον εκλογικό νόμο, η ΝΔ σκοπεύει από ότι φαίνεται, στο 1ο κόμμα να δίνει όχι μόνο 40 έδρες, αλλά ακόμα και 50, για να κυβερνάει ήσυχο...ανεξάρτητα από το ότι μπορεί να μην έχει πιάσει ούτε το 40%. Ακόμα και αν οι συνεργασίες δεν φαίνεται να πετυχαίνουν στην Ελλάδα, το να πριμοδοτείς το 1ο κόμμα μήπως δεν είναι η λύση?

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΖΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΩΜΕΝΑ ΟΣOΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ 'ΑΙΩΝΙΟΥΣ'. ΕΓΩ ΕΙΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΚΕΙ. ΙΣΩΣ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.

ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΠΡΙΜΟΔΟΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΝΟΝΩΝ. ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΕΝΔΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ 1-2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ. ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΘΕΡΙΖΕΙΣ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ 'ΑΡΕΣΕ' ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΙ +10 ΕΔΡΕΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΕΣΤΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΑΣ, ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ! ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΕΥΑ.

Vassilis Tsitsos είπε...

Ας μου εξηγήσει κάποιος ρε παιδιά: τι ενοχλούν οι "αιώνιοι" φοιτητές? εκτός από την οικογένειά τους δηλαδή! Συνήθως είναι απλά ονόματα γραμμένα στη λίστα κάποιου τμήματος, δεν εμφανίζονται σε μαθήματα, δεν γράφονται σε εργαστήρια σπανίως κατεβαίνουν στην εξεταστική, γενικώς είναι άφαντοι. Τώρα ανα κάποιος εμφανιστεί και θέλει να συνεχίσει έστω και μετά από χρόνια, γιατί να του το στερήσουμε?

Ανώνυμος είπε...

Giati ta panepistimia den ine kafenia na pigenis opote 8elis ...

Oso gia to ti provlimata dimiourgoun i tebelxanades (aionii) 8a se parapempso sto ili8io sxolio pou graftike parapano.

Elipsi xorou stis ai8ouses.

Opote o ili8ios filos mas ipe na min isagoume atoma sto panepistion oste mexri aftos kai i koprites fili tou na to paroun apofasi na apofitisoun.

Diladi, file mou, min diavazis, min bis sto panepistimio epidi kapios pou ine idi eki, exi kani pliatsiko kai den diavazi. Opote kai esi etsi 8a kanis. Mexri na to apofasisi na teliosi tis spoudes tou, kanenas allos den 8a bi sto panepistimio....

Ektos apo tebelis ine kai vlakas

Ανώνυμος είπε...

Ευα πεθαινω οταν μιλας για ιδιωτικο τομεα..... σε μια χωρα που σχεδον ολα γινονται με βισμα...

Δηλαδη στον Λαμπρακη μπηκες χωρις δακτυλο του κομματος ?

Vassilis Tsitsos είπε...

Ανώνυμε φίλε πήγαινε μια βόλτα στις αίθουσες και να μας πεις μετά αν υπάρχει έλλειψη χώρου. Βρίσε λίγο περισσότερο για να καλύψεις την έλλειψη επιχειρημάτων σου. Όσο για εμένα που έχω αυτή την άποψη για τους "αιώνιους" φοιτητές τελείωσα Πολιτικός Μηχανικός στα 5 χρόνια, δουλεύω 4 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και κάνω παράλληλα και μεταπτυχιακό. Ποτέ δεν με ενόχλησε κανείς από αυτούς τους "τεμπέληδες" όπως λες

coach είπε...

"Oso gia to ti provlimata dimiourgoun i tebelxanades (aionii) 8a se parapempso sto ili8io sxolio pou graftike parapano.

Elipsi xorou stis ai8ouses.

Opote o ili8ios filos mas ipe na min isagoume atoma sto panepistion oste mexri aftos kai i koprites fili tou na to paroun apofasi na apofitisoun.

Diladi, file mou, min diavazis, min bis sto panepistimio epidi kapios pou ine idi eki, exi kani pliatsiko kai den diavazi. Opote kai esi etsi 8a kanis. Mexri na to apofasisi na teliosi tis spoudes tou, kanenas allos den 8a bi sto panepistimio....

Ektos apo tebelis ine kai vlakas"

dld otan h megalyterh aithousa exei 120 theseis kai oi eisakteoi einai 240 o logos pou den xorane aytoi stis aithouses einai oi aionioi!gamato epixeirhma.bale esy 5000 atoma an einai se kathe sxoli na boleytoun oloi gt oi douleies ekso pou mas perimenoun den mporoun na kalyfthoun apo tous....ergatikous foitites pou diabazoun kai an den xorane stis aithouses,e oi aionioi ftaine oi opoioi einai panyblakes kai erxontai kai parakolouthoun oooola ta mathimata alla parolayta den katafernoun na perasoun kai etsi kapoioi den exoun meros na katsoun kai na parakolouthisoun to mathima.gt alloste einai gnosto oti oi aionioi den xanoun ora apo mathima.ego as poume an den parakolouthiso ena mathima 4 xronia den mporo na to peraso.....
exei dikio o filos,synexise na brizeis.ta alla de pianoun...

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και ο αντρέας , ο κουτσογιωργας, ο γεννηματάς, οι νέοι Άρης, Σαράφης, και Τζίμας (Σαμαρινιώτης).
Και λίγη ντροπή δεν βλάπτει. Ας διαβάσουμε λίγη ιστορία, και να μάθουμε να συγκρίνουμε όμοια πράγματα "αγαπητέ" ανώνυμε...
Έλεος.......

Ανώνυμος είπε...

βρε Εύα μου
ξεκινάς από λανθασμένη βάση
λες:
<< Ίσως τα διπλάσια χρόνια να είναι μια λύση που θα βάλει τάξη,>>
Τί έννοείς "να βάλει τάξη";
Ποια είναι δηλαδή η σύγχρονη αταξία που πρέπει να "τακτοποιηθεί"; Οι "αιώνιοι" που δεν βαρύνουν σε τίποτα το πανεπιστήμιο;

ή η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων από τον προϋπολογισμό;
Δεν υπάρχουν αίθουσες, εργαστήρια, συγγράμματα.

Το ξέρεις ότι ο ψηφισμένος νόμος πλαίσιο απαγορεύει τα διπλά-τριπλά συγγράμματα ανα μάθημα;

Το ξέρεις ότι σημειώσεις-συγγράμματα που αποτελούν βασικό εργαλείο σπουδαστών και φοιτητών σε πολλά μαθήματα εργαστηριακά και μη, ΔΕΝ ΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΦΕΤΟΣ με το αιτιολογικό (από τη πλευρά των αρμόδιων τυπογρα φείων των ιδρυμάτων ) ότι ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ-ΠΛΑΙΣΙΟ???

όλα αυτά εύα μου είναι καθήκον σου να τα επισημάνει στη βουλή για να κάνεις ουσιαστική αντιπολίτευση.

Θα σε βοηθήσω ακόμη περισσότερο.

Εύα,
τον προηγούμενο χρόνο ο Καραμανλής υποσχόταν ότι θα εκπληρώσει τον προγραμματικό στόχο που είχε βάλει η Ν.Δ. (τον Μάρτιο του 2004) 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία;

Στις πρόσφατες προγραμματικές του δηλώσεις δεν είπε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ επανειλλημένα, ειδικά την περίοδο της απεργίας των δασκάλων και των φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Κοίταξε τώρα το προσχέδιο του προΫπολογισμού Εύα,
τα κονδύλια για την ΠΑιδεία κουτσουρεύονται πάλι, λιγότερα από πέρσι!!!

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν
να κάνεις αντιπολίτευσης δυναμική και μαχητική. Μάζεψε τα στοιχεία και σκίσε τους (αν θες βοήθεια εδώ είμαι)

Κωστής

epeimonos@yahoo.com

Ανώνυμος είπε...

bravo re paidia... Ola kala tote..
Den iparxi 8ema me tous aionious,
den dimiourgoun provlima.
Den ftaine ta paidia, to sistima ftai....

Tote i Kaili ine i "paraxeni" tis istorias pou xekinise to 8ema, kai fisika oles i Ditikes Xores pou den exoun kai aftes aionious.

Afou ola ine toso normal na tous exagoume stous ipanaptikous Evropaious kai Amerikanous.

As stiloume merikous stin Oxfordi.
Kai fisika na min afisoume kai to Harvard paraponemeno. As prospa8isoun kai afti na exoun aionious. TO LSE diladi pou den exi "eternal students" ine 8etiko i arnitiko ?

Eternal Students. I sinisfora tis Sinxronis Elladas sto pagosmio ekpedeftiko modelo...

Sa den drepomaste leo ego...

As ginoun ta rimadia idiotika, na sevonde kai tin periousia kai tous xorous kai ton xrono. Oso ine tzaba, filotimo min perimenete.
O tebelis 8a ine tebelis, ine domiko komati tou xaraktira tou. Ite plironi, ite oxi

Ανώνυμος είπε...

να η Μπολώνια μάγκα μου.
Τα πανεπιστήμια της γηραίας Αλβιώνας και στην Ηπειρο
έχουν 3 χρόνια σπουδές. Τί να προλάβεις να κάνεις σε 3 χρόνια; Τίποτα, μόνο τα προγράμματα των επιχειρήσεων μαθαίνεις. Από βασικές στέρεες γνώσεις που θα σε συνοδεύουν σε όλη σου τη ζωή δεν παίρνεις μυρουδιά. Για να τις αποκτήσεις αυτές πρέπει να τα σκάσεις να πας στον δεύτερο και στον τρίτο κύκλο σπουδών. Και πάλι δεν μπορούν να πάνε όλοι. Οι "υποτροφίες" είναι για τους ελάχιστους.

Οι σχολές "θεωρητικών σπουδών", που δεν ωφελούν άμεσα και το κεφάλαιο, τις επενδύσεις του,
εχουν εξοπλισμό της δεκαετίας του 90. Οι βιβλιοθήκες έχουν υπολογιστές 486

Και εσένα το πρόβλημά σου είναι ότι εκεί εξαλείφθηκαν οι ¨"αιώνιοι", ή δεν υπήρχαν και ποτέ!!!
άσε ρε φίλε.


Οι "αιώνιοι" είναι τελικά βαρύνουν σε κάτι τα μυαλά των κυβερνώντων και των εθελόδουλων τσουτσεκιών τους (καλή ώρα εσύ)

ΟΤΙ τα σημερινά πανεπιστήμια στην Ελλάδα δέχονται γόνους εργαζομένων

Κωστής

Ανώνυμος είπε...

Με τετοιο πλασμα στην Βουλη,
αντε να λυσεις το εκπαιδευτικο
http://tinyurl.com/2u3ed3

Ανώνυμος είπε...

Ευα,

αν τα χαλασει η Ραπτη με τον δικηγορο, μπορεις να μου κανεις κονε, τωρα που ειστε συναδελφοι ?

Ανώνυμος είπε...

"να η Μπολώνια μάγκα μου.
Τα πανεπιστήμια της γηραίας Αλβιώνας και στην Ηπειρο
έχουν 3 χρόνια σπουδές. Τί να προλάβεις να κάνεις σε 3 χρόνια; Τίποτα, μόνο τα προγράμματα των επιχειρήσεων μαθαίνεις."

Opote as tis kanoume tis spoudes aionies gia na ta embedosoume kala...

"Οι σχολές "θεωρητικών σπουδών", που δεν ωφελούν άμεσα και το κεφάλαιο, τις επενδύσεις του,
εχουν εξοπλισμό της δεκαετίας του 90. Οι βιβλιοθήκες έχουν υπολογιστές 486"

Xenofovike file mou, den iparxi logos na epidikniis to sindromo katoterotitas sou, epidi fitises se kotetsi andi se ekpedeftiko idrima tou Exoterikou.

Ola ta provlimata pou -sosta- anferis gia ta Ellinika Panepistimia, sto exoteriko 8eorounde astia. I ilikotexniki ipodomi ka8os kai to prosopiko ine parasagas kalitero. Kai fisika xoris PASP kai ND kai ta alla karagiozilikia tou Ellinikou Sistimatos. Eki pane i fitites gia na spoudasoun. Oute gia na boun se komata, oute gia na tebelizoun aionia.

Oso gia tin trietia spoudon...
Se plirogoro oti ftinoun aima.
Edo ftinete to frape stis kafeteries...

To oti mas exoun gia ta panigiria den ine tixeo..

Ανώνυμος είπε...

Kai oso gia tis "8eoritikes" spoudes, na tis kanis ston eleftero sou xrono.

Gia tous ipolipous mas, pou 8eloume na doulepsoume se epixirisis, 8eloume spoudes pou 8a mas proetimasoun gia tin zoi kai ton idiotiko tomea.

An esi den 8es, na se proslavi i Papariga pou sini8izi na lei teties paparies gia to kefalaio.

Ανώνυμος είπε...

Ευα,

για να δουμε την μαγκια σου τωρα...

8α ζητησεις τομες, η συμβιβαστεις με την υπαρχουσα κατασταση, ωστε να μην αναλαβεις "πολιτικο κοστος" ?

Το μεγαλυτερο κομματι ετων πολιτικων του ΠΑΣΟΚ δειξε ατολμια οσο ειχε την εξυσια, και κρυφτηκε πισω απο "αριστεριζοντα" επιχειρηματα.

Η Δεξια τα ιδια και χειροτερα.

Για να σε δουμε... θα ζητησεις τομες ( να φυγουν οι κηφηνες), η θα το παιξεις εκ του ασφαλους ?

Ανώνυμος είπε...

H Ευα με ποιον τα εχει ?

Unknown είπε...

Ίσως θα έπρεπε να το ποστάρω και εδώ για να επαναφέρω τη συζήτηση για τους αιωνιους φοιτητές...

Πριν αρχίσουμε να κατακρίνουμε και να κατηγορούμε θα πρέπει να εξετάσουμε όλες τις πτυχές του θέματος.. Και μια πτυχή λοιπόν, είναι πως κάποτε στην Ελλάδα, το δύσκολο ήταν να μπεις στο πανεπιστήμιο και το εύκολο να βγεις από αυτό. Και τότε υπήρχαν αιώνιοι φοιτητές, αλλά δεν τους απασχολούσε αν θα πάρουν ποτέ το πτυχίο τους.. Οι πιο πολλοί είχαν βρει κάτι πιο κερδοφόρο και εποικοδομητικό ίσως να κάνουν στη ζωή τους. ..

Κάποτε για να μπεις στο Πανεπιστήμιο, έπρεπε να δώσεις Πανελλήνιες γραπτές εξετάσεις (ναι, τότε με τις δέσμες), η εξεταστέα ύλη ήταν μεγαλύτερη και δυσκολότερη απ ‘ότι σήμερα – αυτό επιβεβαιώνεται και με τα στατιστικά που ήθελαν τους έλληνες μαθητές να διαπρέπουν σε διεθνείς διαγωνισμούς φυσικής και μαθηματικών σε αντίθεση με σήμερα που έρχονται τελευταίοι-, οι εισακτέοι στα πανεπιστήμια ήταν τόσοι όσοι έπρεπε για να λειτουργεί σωστά το τμήμα, και περνούσαν οι καλύτεροι! ( καλά, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις). Ο θεσμός των πανελληνίων εξετάσεων με τις δέσμες μπορεί να ήταν ψυχοφθόρος για τις ευαίσθητες ψυχές των 18χρονων μαθητών, να προωθούσε τον ανταγωνισμό και να ενίσχυε την παραπαιδεία, όμως κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει πως το σύστημα αυτό με τις δέσμες και τον περιορισμένο αριθμό φοιτητών ανά σχολή ήταν το πιο αξιοκρατικό μέχρι τώρα, τουλάχιστον σε επίπεδο γνώσεων!

Στη σύγχρονη Ελλάδα όμως, βλέπουμε υποτιμητικά όσους δεν έχουν χρήμα ή έστω ένα πτυχίο πανεπιστημίου (τώρα είναι ακόμα χειρότερα, «μετρούν» μόνο οι πλούσιοι), και έτσι όσοι δεν τα κατάφερναν, τους έστελναν οι γονείς τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (Βουλγαρία, Ρουμανία, Αγγλία, Αμερική, ανάλογα με την οικονομική ευχέρεια κάθε οικογένειας). Σημείωση: Η νοοτροπία αυτή ήταν και είναι ο κανόνας, αλλά δεν υποτιμώ την αξία των φοιτητών που ξενιτεύτηκαν! Ίσα ίσα που καμιά φορά το πείσμα τους και ο στόχος να πετύχουν τους βοήθησε να καταξιωθούν, σε αντίθεση με τους Εν Ελλάδι συμφοιτητές τους..

Το χαμένο συνάλλαγμα και η νοοτροπία των Ελλήνων γονέων που θέλουν τα παιδιά τους επιστήμονες (και όχι ο στόχος για αναβάθμιση της ποιότητα διδασκαλίας των δημόσιων σχολείων), οδήγησαν τις Κυβερνήσεις σε «Στροφή προς τα Αριστερά»! (Πολλοί ισχυρίζονται πως δεν πέρασαν στο πανεπιστήμιο επειδή δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πηγαίνουν φροντιστήριο ή να σπουδάσουν στο εξωτερικό – Παρόλ’ αυτά, ένα ΤΕΙ ρε παιδιά θα μπορούσατε και χωρίς φροντιστήριο αν θέλατε.. ). Ο τρόπος εισαγωγής στα Ελληνικά Πανεπιστήμια έγινε πιο χαλαρός, η δύσκολη εξεταστέα ύλη αφαιρέθηκε, προστέθηκαν νέα πανεπιστημιακά τμήματα (με μηδενικό ενδιαφέρον) και αυξήθηκε ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών και κατά συνέπεια των τμημάτων. Η αύξηση της ποσότητας - ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες –δε συνεπάγεται και αύξηση της ποιότητας.. Έτσι φτάσαμε στο σήμερα, όπου φοιτητές εισάγονται σε πανεπιστημιακές υποτίθεται σχολές με βαθμό 8 και 9, όπου οι αιώνιοι φοιτητές είναι πιο πολλοί από ποτέ, το επίπεδο των Ελληνικών πανεπιστημίων πέφτει συνεχώς συμβαδίζοντας με αυτό των φοιτητών, τα μεταπτυχιακά τμήματα πολλών τμημάτων που δεν έχουν ζήτηση λειτουργούν μόνο και μόνο για να μη «χαθούν» τα κοινοτικά και κρατικά κονδύλια και κατηγορηθούν οι υπεύθυνοι για «αδράνεια», και οι άνεργοι πανεπιστήμονες συνωστίζονται για μια θέση στο δημόσιο, ή υποχρεώνονται σε κάποιο "μέσο" που μεσο-λάβησε για να προσληφθούν μέσω προγραμμάτων stage σε κάποια εταιρία ή σε γνωστό τους ελεύθερο επαγγελματία για να κάνουν όλες τις χαμαλοδουλειές...

Με αυτήν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στα Ελληνικά πανεπιστήμια (και έξω από αυτά), η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να βάλει φρένο στους «αιώνιους φοιτητές» επιβάλλεται! Απ’ ότι είχα διαβάσει πέρυσι, από την απόφαση αυτή εξαιρούνται οι φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Από τη μια είναι λογικό, το ΕΑΠ είναι μεν το 19ο κρατικό πανεπιστήμιο (αν και από τότε που δημιουργήθηκε λειτουργεί με προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή και ΟΧΙ με πρυτανεία - Αν είναι δυνατόν!!), αλλά οι φοιτητές του μπαίνουν με κλήρωση και εξαιρούνται της «δωρεάν δημόσιας παιδείας» αφού πληρώνουν 8400 ευρώ το λιγότερο για να αποκτήσουν το πτυχίο σε 4 χρόνια. (Με την προϋπόθεση ότι θα περάσουν όλα τα μαθήματα με την 1η, αλλιώς θα ξαναπληρώσουν το 1/3). Αυτοί μπορούν να αποκτήσουν πτυχίο το πολύ σε 12 χρόνια! Από τη μια αδικία στην άλλη πάμε...

Σα να μην έφταναν όλα αυτά και αντί να προβληματιστούμε που ήδη για πολλούς τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά αποτελούν «υποχρεωτική εκπαίδευση» πλέον, σκεφτόμαστε να επιτρέψουμε και τη λειτουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων (για αυτά θα μιλήσω κάποια άλλη φορά)!

Ίσως έχουμε παρεξηγήσει όλοι μας το ρόλο που πρέπει να έχει η Γ’Βάθμια εκπαίδευση.. Ίσως πρέπει να πάψουμε να σπουδάζουμε με σκοπό να βρούμε δουλειά.. Ίσως πρέπει παράλληλα με την ενίσχυση της έρευνας μέσω κρατικών επιχορηγήσεων να δοθεί το πράσινο φως και στην ιδιωτική χρηματοδότηση των πανεπιστημίων για ερευνητικά θέματα.. Ίσως η απαξίωση της εξειδίκευσης και του καταμερισμού (λόγω κορεσμού επιστημόνων) από την αγορά εργασίας μας αναγκάσει να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας και να ρισκάρουμε περισσότερο σε νέα επαγγέλματα... Ίσως πρέπει να γυρίσουμε στο σύστημα των Πανελληνίων με δέσμες... Πολλές οι αμφιβολίες, πολλά τα ερωτήματα, μία η πραγματικότητα: Τα προβλήματα της Γ' βάθμιας εκπαιδευσης εντάσονται στη γενική κατηγορία με τίτλο "Το Θέμα της Παιδείας". Και μετά από 50 χρόνια, το Θέμα της παιδείας θα μας απασχολεί..

Γιατί για να αλλάξει η παιδεία μας προς το καλύτερο, πρέπει πρώτα να θέλουμε να αλλάξουμε εμείς σαν άνθρωποι. Στο κάτω κάτω, τι να την κάνουμε τόση μόρφωση αν δεν την αξιοποιούμε προς όφελός μας, αλλά και προς όφελος της ανθρωπότητας; Τα μεγαλύτερα εγλήματα στην ανθρωπότητα έχουν γίνει από ιδιαίτερα ευφυείς ανθρώπους.. που τα είχαν όλα ή/και τα ήθελαν όλα...

Ανώνυμος είπε...

Θεμη παικταρα,

σε βλεπω στην φωτο με μπλαζε υφακι,
τσιγαρακι στο πλαι, και γυαλι ολο μυστηριο...

Ποζαρες για τον ποστερ των "αιωνιων" ?

Ανώνυμος είπε...

mallon to tsapi kai to mustri einai i moni ergasia pou dikaiologei ton kopo.
em vevaia.

Eua, gia na mi se katigoroun gia ton lampraki kai to megalo tzaki pou exeis gia plates, prepei na peraseis apo oikodomi.

ase tin vouli kai piase to mustri...

opws allwste ooooloi oi neoellines pou plittontai apo tin anergia kai den exoun na plirosoun to frape tous.

a re upokrisia tou tempeli...
olo kapoios allos ftaiei gia tin katantia mas.
i koinonia,to sistima,ta megalosumferonta,i oikogeneiokratia,klp,klp,.

ki otan kapoios paei na xehorisei kai na ftiaxei ti zwi tou kaluteri, apanw tou!!!!!!

les kai den zoume sta panepistimia kai tin anoixti agora ergasias, gia na xeroume oti opoios kaigetai na doulepsei , douleuei.
twra an den se fwnazoun me tin mia gia na gineis dieu8untis, sorry, file me ta metaptuxiaka kai tis spoudes alla nai ,,,KAI ESY prepei na peraseis apo kapoia posta.
kai kafedes ws askoumenos 8a kaneis, kai ton delivera kai ola.

ki oso gia tous aiwnious,
ta paidia pou talaipwrountai kai prepei na douleuoun kai na suntiroun tin oikogeneia tous kai na spoudazoun, sigoura den einai mesa sta amfitheatra kai tis katalipseis,
giati apla, DEN PROLAVAINOUN apo thn douleia.

fanh s.

-prwin foit. asoe-nun pwlitria

Ανώνυμος είπε...

Fani,

sinxaritiria pou doulevis kai spoudazis taftoxrona.

Profanos ta sxolia mou DEN aforoun esena.

Ti pososto ton "aionion" apoteloun afti pou prospa8oun na sindirisoun kai ton eafto tous taftoxrona ?

Elaxisto...

Ανώνυμος είπε...

Oso gia tin Eva, krata kai mia pisini.

Mesa sta komata kai tous mixanismous apo ta 20 ine.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ, ως μελλοντικός ηγέτης όλων των αιώνιων φοιτητών, συγχωρώ όλους τους ταλαίπωρους βουλευτές που γίνονται καθοδηγούμενα όργανα σε μία αθλιότητα... υπονομεύουν την αιώνια φοίτηση, έχουν ευθύνες αυτοί που καθοδηγούν και υποθάλπουν αυτή την αντιαισθητική κατάσταση».

Beni Hil.

Ανώνυμος είπε...

http://fasistes.googlepages.com/Maki_Onned_stin_proti_grammi.MP3

Ανώνυμος είπε...

http://fasistes.googlepages.com/Maki_Onned_stin_proti_grammi.MP3

Μάρκος είπε...

Άμα δεν ήσουν όμορφη θα έβγαινες; Ρωτώ.

Εύα είπε...

Περιπτώσεις ειδικές, όταν φοιτητές πρέπει να δουλεύουν για να σπουδάζουν , οφείλουμε να τις αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά. Όχι μόνο δίνοντας τους το δικαιώμα να καθυστερήσουν να αποφοιτήσουν...αλλά με πραγματική και ουσιαστική βοήθεια και ενίσχυση από το κράτος.
Αυτό είναι αριστερή πολιτική, και πέρα απο τα λόγια, θα κάνω κάθε δυνατή και αδύνατη προσπάθεια για να γίνει πράξη.

Όσο για εμένα και τους μηχανισμούς, αν ήξερες έστω έναν από την Θεσσαλονίκη-γνωρίζομαστε καλά μεταξύ μας-θα σου έλεγε πως δεν υπάρχει σχέση. Ψάξε όσο θες. Δεν υπάρχω σε κανέναν μηχανισμό. Αλλά και δεν υπάρχει καμιά άλλη εξάρτηση. Διατηρείς πάντως, πάντα, το δικαίωμα να αμφιβάλλεις και να είσαι υποψιασμένος...και καλά κάνεις.

Ανώνυμος είπε...

eva:
"...που άφησα για να κάνω μια προσπάθεια στην πολιτική, με δικά μου έξοδα φυσικά...με κόστος σε ελεύθερο χρόνο και προσωπική ζωή. "

Kai pia thisia pia thisia exei kanei auti gia seeeeeeeeeenaaaaaaaa

Eva min apologeise pos na to kanoume se kapoious tous ta fernei kala se kapoious asxima... etsi einai auta

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς, που η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει το έργο της, ειδάλλως η πολιτική στο Ελλαδέξ θα ήταν απλώς και μόνον ένα ακόμη κακόγουστο ριάλιτι (ΠΑΣΟΚ), άναρθρες υστερικές κραυγές(ΣΥΡΙΖΑ), μιαν φαντασίωση (ΚΚΕ), ή μιά γελοιότης (ΛΑΟΣ)

Ανώνυμος είπε...

άσε μας ρε Εύα που δεν υπάρχουν κομματικοί μηχανισμοί στη Θεσσαλονίκη... κι εγώ από Σαλονίκη είμαι όχι από τη Σουαζιλάνδη...

Σωστός ο Μάρκος, αν δεν ήταν ωραία κοπέλα θα πάτωνε... αλλά αυτό δεν έχει σημασία... σημασία έχει τώρα που μπήκε στη βουλή να αποδείξει με την κοινοβουλευτική της δραστηριότητα πως το αξίζει!!

Εύα είπε...

Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν μηχανισμοί, είπα οτι εγώ δεν είχα.

Ανώνυμος είπε...

Εύα μου είσαι πολύ δυνατό μωρό κι ασ'τους να λένε τους κόμπλες για μηχανισμούς και ιστορίες, αν είχαν τίποτα πιο σοβαρό να κάνουν στη ζωή τους δεν θα έμπαιναν στο μπλογκ σου.
Αλλά το ότι είσαι ΠαΣοΚ είναι μείον, you know.. Θα κάθεσαι τώρα να απολογείσαι για τους Βενιζέλους, τους Λαλιώτηδες κλπ; Ή μήπως θα κάθεσαι δίπλα στο Μίμη να χαμογελάς υποκρινόμενη ότι καταλαβαίνεις τις μπεκροπαπάρες του, τη στιγμή που ( ας τ'ομολογήσουμε μωρό) βασικά θέλεις να βάλεις τα γέλια , όπως και όλοι μας εδώ που τα λέμε, με την απομίμηση του Χατζηχρήστου;
Εντάξει, δεν είπαμε να βγεις και στα πεζοδρόμια -ούτε αυτό σου πάει.. Αλλά κανα Ευροκοινοβούλιο, κανα ΥπΕξ κανα Υπουργείο Τουρισμού έστω , νομίζω θα διαπρέψεις. Επίσης βάλε χέρι την αντιπαθούκλα τη Ράπτη με το βαρύ το λλλλα..
Ίσως να μην φαίνεται και πολύ σοβαρό το μηνυματάκι μου, αλλά νομίζω από ειλικρίνεια σκίζει. Σε θυμόμαστε από τη Σαλόνικα το '99, έσκιζες σε ένα ΔΣ που ήταν επίσης δυνατό απ'όσο θυμάμαι.
Love, love , love, ανυπόκριτα κι αγνά.

U-X είπε...

Hi there, this is U-X!

Τα ευσημα για την εκλογη σου και το θαρρος να συνδιαλεγεσαι επωνυμα με το ανωνυμο κοινο!

Just two points for now!

a) Σχετικα με τα πανεπιστημια: Δε νομιζω πως το μεγαλυτερο προβλημα στο κυρος και την λειτουργια των πανεπιστημιων το προκαλουν οι αιωνιοι φοιτητες!! Για τους προλαλησαντες που καταφερνουν και εφευρισκουν ιδεολογιες στα συγχρονα πολιτικα δρωμενα και υποστηριζουν πως οι κυβερνησεις χτυπαν τους αιωνιους φοιτητες γιατι θελουν να κρατησουν τους εργατες αμορφωτους, να πω απλα πως την εκαστοτε κυβερνηση θα την διευκολυνε απεριοριστως να υπαρχουν απειροι αιωνιοι φοιτητες, πολυ απλα γιατι εικονικα θα εκμηδενιζαν τα ποσοστα της ανεργιας!! Δεν ειναι αυτος ο λογος λοιπον!! Ο πιο πιθανος λογος ειναι πως ασχετοι βρισκονται σε λαθος θεσεις!

Το μεγαλυτερο προβλημα της λειτουργιας των πανεπιστημιων κατα τη προσωπικη μου γνωμη ειναι η υπαρξη κομματικων παραταξεων εντος αυτων, που ασχολουνται αποκλειστικα με την προβολη και τις πολιτικες των κομματων και ΚΑΘΟΛΟΥ με τα προβληματα στη λειτουργια των ιδρυματων!! Φοιτησα στο ΕΜΠ και ειδα εντος του ιδρυματος να εγκαθιστανται ασυστολως και αδικαιολογητα γνωστες ιδιωτικες επωνυμες επιχειρησεις (Μικρογευματα γρηγορης, Παπασωτηριου, φωτοτυπικα) που πουλουσαν τα προιοντα τους ακριβοτερα απο το κανονικα και λαμβαναν αστρονομικες πελατειες ημερησιως απο ολα τα τμηματα του ΕΜΠ, και τα θεματα που θεταν οι κομματικες παραταξεις στις κατα τα αλλα φοιτητικες συνελευσεις προς συζητηση ηταν η επεκτατικη πολιτικη των ΗΠΑ και ο νομος αρσενη!!
Λες και δεν μπορουσαν να ασχοληθουν με αυτα χαρην της ιδιοτητας τους ως πολιτες επρεπε να χαραμισουν και την ιδιοτητα του φοιτητη!! Την ωρα που κατα πασα πιθανοτητα στο ιδρυμα γινοταν της μιζας το καγκελο με θυματα την τσεπη των ιδιων των φοιτητων αυτοι συζητουσαν στις συνελευσεις τους για την επεκτατικη πολιτικη των ηπα!

Το δευτερο μεγαλυτερο προβλημα των πανεπιστημιων αν οχι το πρωτο, ειναι πως η χωρα μας ΔΕΝ προαγει την επιστημη, την τεχνολογια και την ερευνα, αλλα το σουβλακι, τον μουσακα, τον τουρισμο, την μυκονο και τα κλαμπακια!! Δεν χρειαζεται να πω κατι αλλο νομιζω ..

b) Αγαπητη Ευα μια ερωτηση: κατα τη γνωμη σου τις 3 δεκαετιες που πεσασαν, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ειχαν διαφορετικα αποτελεσματα τις περιοδους που κυβερνησαν ?? Ειχαν διαφορετικα αποτελεσματα στην 1)Λειτουργια του κρατικου μηχανισμου 2) στην εξισορροπηση μεταξυ ιδιωτικου και δημοσιου τομεα 3) στην εξωτερικη πολιτικη της ελλαδος 4) στις συνθηκες της στρατιωτικης θητειας και αξιοκρατιας 5) Στο ασφαλιστικο ??? Αν μπεις στον κοπο να μου απαντησεις και απαντησεις καταφατικα δικαιολογησε σε παρακαλω εν ταχυ την απαντηση σου!

Δεν γνωριζα πως εισαι τοσο μικρη σε ηλικια! Δεδομενου πως ειμαστε συνομιλικοι ευχομαι να αντισταθεις στην αστυρευτη διαφθορα του λαου μας. Πολυς νεος κοσμος ειναι απογοητευμενος απο ολη αυτη τη κατασταση και θα θελε να αλλαξει!!

Thanx in advance

Greetings

KitsosMitsos είπε...

Καλή αρχή σε ό,τι κάνεις.

Ανώνυμος είπε...

MISS VOYLH 2007
psifiste thn omorfoterh:
->eya kailh
->elena rapth
->lina kafantarh
->olga kefalogiannh
->aleka paparhga
*gia leyko psifizete "ZAXARATO"

kirk

Ανώνυμος είπε...

se pantreyomouna aneta; esu 8a me pantreuosoun;

Κοινότητα Εκάλης είπε...

Kali epitixia!

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία Εύα.
Το ΠΑΣΟΚ για να ξαναγίνει σοβάρό κόμα χρειάζεται σαφή πολιτική. Πρέπει να αποκτήσει πάλι σαφές ιδεολογικό στίγμα και να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Για να γίνει αυτό πρέπει να αποκτήσει αυτιά. Δηλαδή να ακούσει τα προβλήματα όλων των κοινωνικών τάξεων και να προσαρμόσει ανάλογα τις θέσεις του. Δεν είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα κυριαρχεί η δεξιά. Στις εκλογές έγινε μια κεντροαριστερή στροφή. Το ΠΑΣΟΚ δε μπόρεσε να συγχρονιστεί με την κοινωνία και μοιραία έχασε. Ο κόσμος δεν έχει αηδιάσει με τον εκσυγχρονισμό του Σημίτη επειδή δεν έγινε σωστά και για αυτό πήγε στη δεξιά. Ο κόσμος ξέρει ότι το έργο της κυβέρνησης Σημίτη ήταν θετικότατο, η Ελλάδα παρήγαγε πλούτο, τον οποίο όμως καρπώθηκαν λίγοι. Το αίτημα για αναδιανομή του πλούτου αυτού δε μπορεί να υλοποιηθεί από μια δεξιά κυβέρνηση. Ήδη με το που βγήκε ανεβάζει το ΦΠΑ (ενώ πέφτει η άμεση φορολογία), χαρατσώνει ΟΛΑ τα ακίνητα (ενώ ταυ΄τόχρονα χαρίζει χρήματα με τον φόρο κληρονομιάς) και έχει έτοιμες λύσεις χωρίς διάλογο για το ασφαλιστικό. Το ΠΑΣΟΚ τι κάνει και τι λέει για όλα αυτά??? Τι προτείνει?

Ανώνυμος είπε...

Σκέφτομαι...αφού όλο το "παιχνίδι" του ποιος μας κυβερνά το κάνει ο εκλογικός νόμος(και δευτερευόντως ο...κυρίαρχος λαός), γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν καθιέρωνε την απλή αναλογική στα περίπου 20 χρόνια που κυβέρνησε? Αν το είχε κάνει, θα είχε γλιτώσει μια και καλή τον τόπο από την "επάρατη Δεξιά",που δεν θα έβλεπε εξουσία ούτε στον..αιώνα τον άπαντα!
Τι λες και συ καλή μου Εύα?