Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης - Ο πρωθυπουργός έκανε 3 χρόνια να καταλάβει...

Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές επίκεντρο η Θεσσαλονίκη...όχι όμως μόνο λόγω ΔΕΘ, αλλά για τις "γαλάζιες κάμερες" που θα καταγράφουν τους διαδηλωτές.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, "ταραξίες" είναι οι φοιτητές που διαδηλώνουν για την παιδεία που η κυβέρνηση διέλυσε.
Ανεργία στο κόκκινο στην Θεσσαλονίκη...γυναίκες, νέοι, συμβασιούχοι, αγωνιούν για το σήμερα και το αύριο.
Μέχρι όμως, να καταλάβει αυτή η κυβέρνηση τι έγινε με τα ομόλογα, χρειάστηκε 3 χρόνια, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό...για να καταλάβει ότι υπάρχουν και άλλα προβλήματα ανεργίας, φτώχειας, ανασφάλειας κ.α., πόσα χρόνια χρειάζονται;
Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στην φυλακή, χωρίς κανείς να έχει καταλάβει γιατί...όταν στην Αθήνα χάθηκε η ζωή ενός νέου σε συμπλοκή των οπαδών 2 ομάδων, και τι έγινε; Ατιμωρησία.
Για την υποθαλάσσια, αντί να ζητάμε να κατασκευαστεί μέχρι την Καλαμαριά...ακούμε φωνές που δεν θέλουν να γίνουν έργα και απέκτησαν ξαφνικά επικίνδυνο ενδιαφέρον για την πόλη μας.
Οι Έλληνες εκβιάζονται με κενά διλήμματα για νέες εκλογές...λες και δεν έχουμε Σύνταγμα που να προβλέπει δημοκρατικές διαδικασίες σε τέτοιες περιπτώσεις.
Φωτιές σιγοκαίουν ακόμα σε όλη την Ελλάδα, κατατάσσοντας την καταστροφή αυτή στις 20 μεγαλύτερες του κόσμου.
Αυτή η χώρα δεν θέλει πολιτικούς που κάνουν "αγγαρεία".
Αυτή η πόλη έχει ανάγκη τώρα, περισσότερο από ποτέ, νέες δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις να κινητοποιηθούν, για την απελευθέρωση της!

102 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης ήταν και εξακολουθούν να είναι προεκλογικά το βούτυρο στο ψωμί της δημαγωγίας της Ν.Δ.
Το οικοδομικό τερατούργημα της πόλης οφείλεται στις χωροταξικές και πολεοδομικές επιλογές και τακτικές της δεξιάς από το 50 μέχρι το 80. αλλοίωσαν τον κοινωνικό οικονομικό και πολιτισμικό ιστό της πόλης και στην λογική της αντιπαροχής και της «ανάπτυξης» ισοπέδωσαν την αρχιτεκτονική και περιβαλλοντική της κληρονομιά. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα του αστικού συγκροτήματος αλλά και της βιομηχανικής ζώνης έχουν μπει κάτω από το χαλάκι από την τοπική αυτοδιοίκηση. Τα έργα βιτρίνας προκαλούν τουλάχιστον γέλια αφού η βλαχομπαροκ αισθητική τους υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο την επιβαρυμένη λειτουργία της πόλης.
Η Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται να «γίνει» Αθήνα γιατί απλά ΔΕΝ είναι η Αθήνα!
Αν καταφέρεις να εκλεγείς και το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβερνητική πλειοψηφία, άσκησε την επιρροή σου με όπλο τις γνώσεις σου και με την συνεργασία των νέων, για να ξαναγίνει η Θεσσαλονίκη μια γοητευτική, πολυπολιτισμική και προπάντων ανθρώπινη πόλη.
Είναι κρίμα το όνειρο του νέου της Θεσσαλονίκης να είναι το κατέβασμα του στην Αθήνα....
Είναι κρίμα να είναι γνώστη πλέον μόνο για της καφετέριες της παραλίας...
Είναι κρίμα να στηρίζει την οικονομία της μόνο στους φοιτητές....
Η πόλη είναι τόσο κοντά στην Ευρώπη αλλά και τόσο μακριά από τις εξελίξεις...
Μην επιτρέψετε την κακομοιριά να γίνει ιδεολογία, μην επιτρέψετε την ιδεολογία της κακομοιριάς να σκεπάσει την πόλη.


άκης
περιβαλλοντολόγος

Ανώνυμος είπε...

καλά μιλάει το ΠΑΣΟΚ για τη θεσσαλονίκη;;; που κάθε χρόνο στη ΔΕΘ ο ψεύτης ο Σημίτης έλεγε πως θα ξεκινήσει το μετρό και η υποθαλάσσια και δεν έσκαψε ουτε μια λακούβα;;; ντροπή σας ρε!!!

υγ: για τα 3 χρόνια που έκανε ο Καραμανλης να καταλάβει, εδώ το πασόκ δεν το κατάλαβε σε 20;;; και μιλάτε;;... τι άλλο θα ακούσουμε σ'αυτή τη χώρα!!!!???

Ανώνυμος είπε...

EROTISI GIA OLOUS TOUS ANAGNOSTES:
----------------------------------

An i Thessaloniki itan eteria isigmeni sto xrimatistirio, 8a ependiate se aftin, gnorizondas oti to "management" tis polis ine:

(i) Psomiadis (to vlaxadero)
(ii) Papageorgopoulos (i apopimisi tou Avramopoulou)
(iii) Rapti (edo gelame)
(iv) Tsoxatzopoulos (i terastia kobina)
(v) Vougias kai alla paromia frouta

"Limit down" fili mou....

Kala na pa8oume...
Afti ine i Saloniki, afti ine i ekprosopi pou psifisame, afto ine to epipedo mas.

Distixos den imaste gia parapano..
Ti lisis na dosi i dolia i Eva ?

Ανώνυμος είπε...

vale kai (vi) thn Kaili kai eisai komple!!

Thomas (Οrionnas) είπε...

Σου εύχομαι καλή επιτυχία, αν και δεν πρόσκυμαι στην δική σου πολιτική παράταξη. Να σαι καλά!
http://thomaszoubos.blogspot.com

mickey είπε...

Γεια σου Εύα.

Γράφεις επί λέξει στο post σου:

"Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, "ταραξίες" είναι οι φοιτητές που διαδηλώνουν για την παιδεία που η κυβέρνηση διέλυσε."

Στο προηγούμενο post έθεσα κάποιο θέμα σχετικά με την τάση που έχουμε να αναδεικνύουμε ή και να διογκώνουμε τα λάθη των πολιτικών μας αντιπάλων και να υποβιβάζουμε ή και να κρύβουμε τα δικά μας. Ένα άλλο πρόβλημα της πολιτικής συμπεριφοράς (και όχι μόνο στη χώρα μας ή στην εποχή μας) είναι και η εσκεμμένη παρερμηνεία, γενίκευση ή αποσπασματική παράθεση λόγων των πολιτικών μας αντιπάλων για δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων.

Π.χ. από τη στιγμή που ο Καραμανλής είπε ρητά στο debate (σαφέστερα δε γινόταν) πως ο όρος "ταραξίες" δεν αφορούσε στους διαδηλωτές συλλήβδην, αλλά στους κουκουλοφόρους που βιαιοπραγούν και καταστρέφουν περιουσίες πολιτών, ΓΙΑΤΙ επιμένουν κάποιοι από την αντιπολίτευση (δυστυχώς κι εσύ μαζί τους) να δίνουν στα λόγια του την "ερμηνεία" που τους συμφέρει;

Έχεις κάποια ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι ΠΑΡΑ την άμεση διευκρίνισή του, ως μη όφειλε (αμέσως μόλις ξανάρθε η σειρά του), ο Καραμανλής ΟΝΤΩΣ εννοούσε τους "φοιτητές που διαδηλώνουν" (όπως έγραψες) και ΟΧΙ συγκεκριμένα ταραχοποιά στοιχεία; Μπορείς να διαβάσεις το μυαλό του μήπως; Ή ακόμα και οι κουκουλοφόροι είναι απλώς "φοιτητές που διαδηλώνουν" και ΟΧΙ "ταραξίες" και παραβάτες του ποινικού κώδικα;

Τι θα έλεγες αν έκαιγαν το δικό σου αμάξι στο Σύνταγμα; Πως είναι "παράπλευρες απώλειες" στο βωμό της ελευθερίας της έκφρασης; Δε νομίζω ;)


Κατηγορείτε την ΝΔ για τις γνωστές "ασύμμετρες απειλές" (που όντως είναι ασύμμετρες ανοησίες), αλλά από την άλλη κάνετε ακροβατικές γενικεύσεις και παραπολιτική από μια λέξη, για να βγάλετε τον Καραμανλή "ανάλγητο" και "κατά των νέων". Λες και η συγκεκριμένη Κυβέρνηση δεν έχει άλλα, σοβαρά ελαττώματα...

Εσείς δηλαδή πώς αντιμετωπίζατε τους ταραξίες; Με ...ροδοπέταλα;

(ας μη θυμηθώ και πως αντιμετωπίσατε κάποιους γέροντες συνταξιούχους)


Και BTW ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα με τις κάμερες; Μήπως ΚΑΜΕΡΑ δεν ήταν το μέσον που αποκάλυψε τις αθλιότητες των ΜΑΤ του Πολύδωρα με τη γνωστή "ζαρντινιέρα"; Όποτε μας βολεύουν οι τεχνολογίες καταγραφής τις χρησιμοποιούμε για πάρτη μας και όποτε θέλουμε τις βλέπουμε ως τον ...Μεγάλο Αδελφό; Αυτά είναι κλισέ του παρελθόντος για άτομα που ζουν στον Μεσαίωνα και όχι για νέους ανθρώπους που έχουν γνώση της τεχνολογίας και των δυνατοτήτων της (κι ΕΣΥ μπορείς να καταγράψεις όποιον γουστάρεις στη συγκέντρωση με το κινητό σου και να χρησιμοποιήσεις τα "τεκμήριά" σου κατά το δοκούν).


Πώς θα μας δείξεις πως ως νέος άνθρωπος ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ και ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ από τη στείρα (παρα)πολιτική, τον λαϊκισμό και τα κλισέ του παρελθόντος; Εκτός κι αν το μόνο που ενδιαφέρει τους πολιτικούς (και τους νέους) των δύο μεγάλων κομμάτων είναι η λασπολογία των αντιπάλων και η συσπείρωση των οπαδών τους, ακόμα και σε βάρος της λογικής ή του τεκμηρίου της αθωότητας. Μόνο που με αυτόν τον τρόπο δε νομίζω να κερδίσουν και πολλούς αναποφάσιστους (και σκεπτόμενους) ψηφοφόρους.


Συμφωνώ πάντως σε κάποια καίρια σημεία της κριτικής που ασκείς σε αυτό το post. Και το τι έκανε ή δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ εδώ και 20 χρόνια δε μπορεί να αποτελεί εσαεί δικαιολογία για την ΝΔ. Είχε αρκετό χρόνο στη διάθεσή της, καθώς και την ευνοϊκή συγκυρία των Ολυμπιακών Αγώνων υπέρ της, ενώ δε φταίει φυσικά το ΠΑΣΟΚ για την ανικανότητα και τα σκάνδαλα κάποιων στελεχών της. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του κι ας μην υιοθετεί συμψηφιστικές λογικές.


Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και συγγνώμη αν σε στενοχώρησα. Ελπίζω η κριτική μου να είναι εποικοδομητική και να αποτελέσει γόνιμο έδαφος για σοβαρό προβληματισμό. Θα περιμένω πάντως και τα επόμενα posts για να βγάλω τα συμπεράσματά μου...

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση (ειλικρινά δεν είναι καθόλου κακοπροέραιτη):

Δεσποινίς Καϊλη, δε μου λέτε, γιατί νομίζετε σας ψηφίζουν όσοι συμπολίτες σας σας ψηφίζουν; Επειδή έχετε θέσεις ή επειδή είστε μια πολύ ωραία κοπέλα;

Εσείς τι πιστεύετε; Ειλικρινά;

Εύα είπε...

Ο κόσμος ψηφίζει κάποιον για πολλούς λόγους. Την ώρα της κάλπης, ψηφίζεις εκείνον που θα προσπαθήσει να κάνει την ζωή σου καλύτερη. Και τα κλισέ περί ομορφιάς χωρίς μυαλό, είναι για να καταρρίπτονται άλλωστε. Δεν περίμενα πάντως, τόσο ρατσισμό και προκατάληψη απέναντι σε μια νέα προσπάθεια, και μάλιστα σε τέτοιο επίπεδο κριτικής.
Όσο για το μανατζμεντ της πόλης, δεν έχω θέση στην λίστα αυτή, γιατί δεν ήμουν στην Βουλή...άσε να δεις τι θα κάνω πρώτα και φτιάξε μετά μια νέα λίστα. Εκτός αν έχεις μαντικές ικανότητες οπότε και θα αποσύρω το σχόλιο.
Τώρα για τα λάθη του Π/θ όσον αφορά τους ταραξίες...θυμίζω ότι απαντούσε σε ερώτηση για την παιδεία και όχι για την δημόσια τάξη.
Και για τα 20 χρόνια Πασοκ στα 33 χρόνια μεταπολίτευσης, έχω πολλά να πω, όμως αυτή την στιγμή άλλος κρίνεται. Τα κόμματα είναι πρόσωπα και πρόγραμμα. Σήμερα έχουμε 60% νέα πρόσωπα και ένα νέο πρόγραμμα σοβαρό και αξιόπιστο.
Υποσημείωση...το ΠΑΣΟΚ κρίθηκε και έχει κάνει την αυτοκριτική του, αλλά για να μην τα ισοπεδώνουμε έτσι εύκολα όλα, τα έργα αυτά που γίνονται σήμερα, τα δρομολόγησε το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ τα χρηματοδότησε στο 100% γενναία.
Εύα

Ανώνυμος είπε...

" τα έργα αυτά που γίνονται σήμερα, τα δρομολόγησε το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ τα χρηματοδότησε στο 100% γενναία."

Opote mesa sto pnevma tis dimiourgias perisoteron ergon, katevazi os ipopsifia kai tin Akrivopolou....

Etsi kai allios, i Vouli exi gini 8eatro skion, na min valoume kai mia i8opio ?

Ανώνυμος είπε...

Eva,

min to paris strava afto pou 8a sou po, alla 8elo nas se rotiso to exis.

Ipes oti ise mia neari aftodimiourgiti kai elpidoforos ipopsifia politikos, pou den proerxete apo politika tzakia.

Sto proto 8ema diavasa oti agorases spiti sto Kolonaki.Me gia sou me xara sou.

To erotima ine pos ginete apo tin mia na ise aftodiourgiti (alla me mono 2-3 xronia doulias) kai na agorazis spiti sto Kolonaki ?

Ανώνυμος είπε...

Κα Καϊλή,
παρατηρώ ότι συστηματικά αποφεύγετε να απαντήσετε στις ερωτήσεις που σας τίθενται και αρκείστε σε γενικόλογα σχόλια: "..άσε να δεις τι θα κάνω πρώτα..". Τις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ θέσεις σας ρωτούν οι γράφοντες.

Οσο για την "λίστα" της Θεσ/νίκης, (η μόνη ερώτηση που σας χτύπησε στο μάτι και στην οποία απαντήσατε) σύμφωνα με το βιογραφικό σας, ήσασταν δημοτική σύμβουλος και 5η κατά σειρά όπως περιφανεύεστε. Είχατε κάποια δραστηριότητα εκεί??
Ή θεωρείτε ότι ΜΟΝΟΝ στη βουλή σας αξίζει να δραστηριοποιηθείτε? Οποία υπεροψία...

Νίκος Χαραλαμπίδης
ΥΓ. Επειδή δεν έχω διακρίνει ακόμη (δεν είχα χρόνο για πέταμα): ανήκετε στην αυλή Βενιζέλου ή αυτή του Τσοχατζόπουλου?

Εύα είπε...

Δραστηριότητες είχα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά ως αντιπολίτευση, δηλαδή...χωρίς αρμοδιότητες, τα πρακτικά είναι στην διάθεση όλων.

Με δάνειο όσον αφορά την αγορά που αναφέρατε. Δόση αντί για ενοίκιο. Τα τετραγωνικά τα μετρήσατε; Αντί για κάτι μεγαλύτερο επέλεξα κάτι στο κέντρο. Στο κέντρο γιατί σε μια άγνωστη πόλη θέλω να μένω κοντά σε φίλους. Με την δουλειά μου και μόνο. Ας απολογηθούν άλλοι για τις βίλες και τα εξοχικά τους...

Έχω απαντήσει σε συνεντεύξεις, στην τηλεόραση και έχω επαναλάβει τι θέλω να κάνω. Δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορώ να επεκταθώ, αν και δεν νομίζω ότι ρωτάτε από ενδιαφέρον αλλά κακοπροαίρετα και με προκατάληψη. Συνεπώς, να ψηφίσετε κάποιον που να σας εκπροσωπεί στο ήθος και ύφος που πρεσβεύετε, γιατί δεν είμαι εγώ αυτή.
Εύα

Ανώνυμος είπε...

Eva,

na se efxaristiso gia tin apandisi pou edoses sxetika me to spiti. Afou enekrine i trapeza to danio (profanis 8a exis ta ikonomika exegia) emena den mou pefti logos pleon.

Kalo tixi tin Kiriaki, an kai pistevo oti 8a vgis sxetika aneta.

Ανώνυμος είπε...

DREAM TEAM - ELLINIKO KINOVOULIO
=====================================
(i) Rapti
(ii) Gerekou
(iii) Efi Sari
(iv) Akrivopoulou
(v) Koundoura

fandazeste oti afta ta atoma mas ekprosopoun ?

Opote 8eto to erotima, se olous.

Pios ftei ?
Ta proanafer8enda atoma, i emis pou tous psifisame ?

Prosopiki mou apopsi ine afti kala kanoun tin "doulia" tous. Opote min diamartireste.

O ka8e laos exi tin kivernisi pou tou axizi. Kai stin Ellada tou 2007 o Ghandi den 8a evgene pote vouleftis giati o mesos neo-Ellinas ine mosxari.

Kai gia tous pio sovarofanis (kai gia na min katigori8o gia falokratis) katevazo kai defteri pendada (katigoria andron)...

(i) Varvitsiotis Miltiadis
(ii) Georgiadis
(iii) Vougias
(iv) Tsipras
(v)

Kai gia osous lene oti o "palios ine allios" na kai pendada A1 (mikti)...

(i) Tsoxatzopoulos
(ii) Psomiadis
(iii)Papariga
(iv) Kaneli
(v) Koulouris

Ellas tou 2007.......

An akouso "andilogo" 8a katevaso endekada tin alli fora.... ;-)
(kai 8a perilavo Giorgaki kai Kostaki)

mickey είπε...

Εύα, το πλήρες context των "ταραξιών" στην απάντηση του Π/Θ ΕΙΧΕ σχέση με την Παιδεία. Θεώρησε τους "ταραξίες" ως εμπόδιο στην προώθηση της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης. Επίσης έριξε σπόντα και για τα άλλα κόμματα (του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομένου) που αποχώρησαν από τον διάλογο. Αλλά δεν καταφέρθηκε εναντίον των φοιτητών σε κανένα σημείο της απάντησής του. Δες την ξανά και θα συμφωνήσεις.

Απορώ που αποσκοπεί η φράση σου "θυμίζω ότι απαντούσε σε ερώτηση για την παιδεία και όχι για την δημόσια τάξη". Με το ...ζόρι δηλαδή πρέπει να εννοούσε τους φοιτητές, επειδή εμείς έτσι γουστάρουμε;

Στη χειρότερη περίπτωση, θα έλεγα πως ήταν μια ατυχής επιλογή λέξης σε context που προκάλεσε άσχημους συνειρμούς. Αλλά όχι και να του βάζουμε σκέψεις που δεν ξέρουμε αν έκανε ή λόγια που (σίγουρα) δεν είπε. Ούτε να πιανόμαστε από αυτό, αποπροσανατολίζοντας την πολιτική συζήτηση από την ουσία της και ευνοώντας τον λαϊκισμό και την παραπολιτική. Η διευκρίνισή του δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας και δεν αναιρείται από την (παρατηρήσιμη τουλάχιστον) πραγματικότητα.


BTW, εγκρίνεις τη γνωστή διαφημιστική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ δια χειρός Λαλιώτη; Εσείς οι νέοι και το 60% νέα πρόσωπα συμφωνείτε με αυτές τις πρακτικές του παρελθόντος; Γιατί εμένα μου φαίνεται πως απαξιώνει τον πολιτικό λόγο (και την αισθητική μας επίσης) και μας πάει δεκαετίες πίσω.

Και μη μου πεις πως τα ίδια έκανε και η ΝΔ. Έκανε κι αυτή την ...αυτοκριτική της στο συγκεκριμένο ζήτημα (όπως το ΠΑΣΟΚ που λες) και άλλαξε πλεύση, καλλιεργώντας ήπιο πολιτικό κλίμα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κόβεις καλύτερα τα ανώνυμα σχόλια; Θα ήταν καλύτερα.

animalis είπε...

Φίλη Εύα.
Η προσφώνηση είναι προς κάποια, που δίνει ελπίδα σε μια γενιά να ακουστεί η φωνή της και να γίνουν πράξη τα οράματά της.
Βλέπω πολλά σχόλια, που έχουν μια τάση αθέμιτης επίθεσης και όχι κριτικής, που είναι θεμιτή.
Λάθη μπορείς να κάνεις και σίγουρα έκανες αλλά αναρωτιέμαι πως θα πρέπει να μπει κάποιος στην πολιτική χωρίς να κάνει και λάθη;
Σε ρωτάνε αν είσαι σε κάποια "αυλή". Πόσο ιταμός θα πρέπει να είναι κάποιος να κρίνει τους ανθρώπους ως αυλικούς. Όλοι οι άνθρωποι παίρνουν θέσεις στη ζωή τους, που μπορεί να συμφωνούν με κάποιους άλλους και να ακολουθούν ανθρώπους με μια σημαντική πορεία σε κάποιο χώρο. Αυτός που σε ρώτησε σε πια αυλή άραγε ανήκει.
Φίλη Εύα.
Στο χώρο, που εισήλθες θα ακούσεις πολλά. Να είσαι σίγουρη ότι κι εγώ δεν πρόκειται να αφήσω ασχολίαστο και χωρίς κρίση κάποιο λάθος σου. Αλλά το να επιτεθείς αναίτια σε κάποιον είναι ανανδρία.
Τώρα για το τι έγινε στη Θεσσαλονίκη 20 χρόνια ας δούμε.
1ον Οι καθυστερήσεις των μεγάλων έργων προέρχονταν ή όχι από "γαλάζιους" υπερεργολάβους με προσφυγές στην Ε.Ε. και με τελικό αποτέλεσμα να τα πάρουν οι ίδιοι με το ΠΑΣΟΚ εργολάβοι με άλλη ονομασία;
2ον Η περίφημη υποθαλλάσια κουτσουρεύτηκε σε τέτοιο βαθμό, που κανείς δεν γνωρίζει τα προβλήματα που θα δημιουργήσει.
3ον Ας βγει κάποιος να μας πει τα τεράστια εμπόδια που δημιουργούσαν οι γαλάζιοι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης στα μεγάλα έργα επί ΠΑΣΟΚ.
4ον Τα έργα των γαλάζιων τελικά είναι η τρύπα του Κούβελα και το "Μέγαρο" Παπαγεωργόπουλου και καμία παρέμβαση στο πράσινο.
5ον Το ΠΑΣΟΚ διέσωσε την αξιοπρέπεια και το κύρος της Ελλάδας με το κλείσιμο των συνόρων και την οικονομική ασφυξία των Σκοπίων, που οδήγησε έστω στην αλλαγή της σημαίας τους, ενώ με Μακεδόνα Πρωθυπουργό και με βαρύ όνομα, ονομάστηκε το αεροδρόμιο των Σκοπίων "Μ. Αλέξανδρος" οι ΗΠΑ αναγνώρισαν το κρατίδιο αυτό ως "Μακεδονία" και ο Σρέντερ μπροστά στον Καραμανλή το αποκάλεσε "Μακεδονία" χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Αυτός είναι ο πρωθυπουργός που θα προστατεύσει το ιερό όνομα της Μακεδονίας;
Φίλη Εύα.
Είναι δύσκολος ο δρόμος, που τραβάς να ξέρεις όμως ότι θα μάθεις πολλά και θα βρεις πολλούς Φίλους, "φίλους" και εχθρούς.
Να είσαι δυνατή και με τις ιδέες σου και με το χαμόγελό σου θα πετύχεις πολλά.
Ένας φίλος σύντροφος στον αγώνα.

Δημήτρης ηλεκτρολόγος είπε...

Καλή επιτυχία σου εύχομαι Εύα στις εκλογές .
Καλή επιτυχία εύχομαι και στον Mickey.
Πάντως καλό είναι να αποφεύγει κανείς την “ξύλινη “ γλώσσα .
Γιατί τα πολιτικά post δεν διαβάζονται ευχάριστα; Αφού μπορεί να γίνουν;

Δημήτρης ηλεκτρολόγος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Δημήτρης ηλεκτρολόγος είπε...

Διόρθωσε σε παρακαλώ το ρολόι του blog, πάει 10 ώρες πίσω .Τώρα είναι 11:53μ.μ.
Ο Mickey δεν είναι πολιτικός . Για άλλο λόγο του είπα καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

για όνομα του θεού!! το ΠΑΣΟΚ τη Θεσσαλονίκη την είχε γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι!!

σε προκαλώ να πεις ένα (αριθμός 1) έργο πνοής που έγινε στη Θεσσαλονίκη επι ΠΑΣΟΚ!!! ΕΝΑ!!

θα έπρεπε να ντρέπεσαι νέος άνθρωπος να μιλάς για τη Θεσσαλονίκη!!! μπορεί οικογενειακά να είσαι ΠΑΣΟΚ, μπορεί να μπήκες στην ΠΑΣΠ από 18 χρονών, αλλά ούτε ιδεολογία έχεις, ούτε τον τόπο σου αγαπάς!!

Γιατί κατέβηκες δλδ στην Αθήνα, και τι έργο έχεις σα δημοτική σύμβουλος!!

ΕΛΕΟΣ κυρία Καϊλή!!! ΕΛΕΟΣ

mickey είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Εύα είπε...

Δεν χρειάστηκε να είμαι στην αυλή κανενός. Εξαρτήσεις δεν έχω.
Και ξέρω και δεν φοβάμαι να δουλέψω, γιαυτό στην πολιτική μπήκα μόνο για να προσφέρω και όχι να πάρω.
Τώρα για το έργο ενός δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, απάντησα. Τα περιθώρια είναι ελάχιστα μεν, αλλά παράλληλα δεν έμεινα άπραγη, και οι δράσεις μου αφορούν και δίκτυα πολιτών έξω από κόμματα.
Να ντρέπονται αυτοί που ζουν από την πολιτική, που ενώ χρόνια εκλέγονται δεν έχουν τίποτα να δείξουν.
Στην Αθήνα ήμουν τα Σ/Κ γιατί δούλευα, δεν ήθελα να επιβαρύνω την οικογένεια μου. Αλλά αυτά περι Αθήνας, τι σύνδρομα είναι?...Ελλάδα δεν είναι και εκεί?
Τώρα για το τι έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ...χρηματοδότησε το ΜΕΤΡΟ, την υποθαλάσσια, αναπαλαίωσε διατηρητέα, το Βασιλικό θέατρο, Μουσείο Αθλητισμού, ΔΕΘ, Πανεπιστήμια, Μέγαρο Μουσικής, Δυτική είσοδος, κλπ.
Και πολλά πολλά ακόμα...

Εύα είπε...

ΥΓ.Σπούδαζω τις καθημερινές και δουλεύω τα Σαββατοκύριακα. Το μεταπτυχιακό μου δεν είναι δωρεάν...

Ανώνυμος είπε...

το μεταπτυχιακό σου δεν είναι δωρεάν γιατί στην ελλάδα του πασοκ η δημόσια δωρεάν παιδεία έχει πάει περίπατο και έχει υποβαθμιστεί μέχρι εκεί που δεν πάει...

φοβερά έργα πνοής η αναπαλαίωση κτιρίων (που έγιναν από το δήμο οι περισσότερες) και δυτική είσοδος της πόλης (3 χιλιόμετρα ανισόπεδη διάβαση)... επίσης το μέγαρο μουσικής δεν είναι δημόσιο έργο, αλλά ιδιωτικό, το ονοματάκι λαμπράκης σας λέει τίποτα...

στη φοβερή διαφήμιση του κρίου λαλιώτη πάτε να μας πουλήσετε για έργο στη θεσσαλονίκη τη μονή λαζατιστών!!! ε δεν έχετε το θεό σας!!!

ξέρετε τι πάει να πει έργο πνοής;;

το μετρό (20 χρόνια να το χρηματοδοτήσετε;; κατά τα άλλα βέβαια σύμφωνα με τον πρόεδρο σας "αν θέλεις βρίσκεις λεφτά")...
η υποθαλάσια (που την πολεμάτε κιόλας)
η δημιουργία υποδομής και ένα σοβαρό σχέδιο για την ανάπτυξη της πόλης!! απ'όλα αυτά 20+ χρόνια δεν κάνατε τίποτα!! απολύτως τίποτα...

έργα ΜΟΝΟ στην ΑΘΗΝΑ!! πουθενά αλλού!!

και για να μη με πεις και τοπικιστή, ρε ούτε στην κρήτ δεν έχετε χτίσει 1 τούβλο!! οι πιο τριτοκοσμικοί δρόμοι στη μεσόγειο!! ας είναι καλά η βλακεία που δέρνει τους κρητικούς που έχουν μπλέξει το Βενιζέλο με τον Αντρέα και σας ψηφίζουν...

Να πάμε αλλου;; Πελοπόνησσος... δρόμος μέχρι την Αρκαδία κι από κι και κάτω... το ΧΑΟΣ!!! Λακωνία, Μεσσηνία έχουν τους ίδιους δρόμους που τους έφταξε η χούντα.

Πάμε κι αλλού... Θεσσαλία... έργο ΜΗΔΕΝ...

Ας επανέλθουμε στη Θεσσαλονίκη... ποιό είναι το μοναδικό έργο που συνέβαλε στην κυκλοφορική αποσυμφόρηση της πόλης τα τελευταία 2 χρόνια;; Ο περιφεριακό!! πότε έγινε;; από τη ΝΔ... Αν δεν ήταν και το Καυτατζόγλειο ολυμπιακό γήπεδο, ούτε τις εξόδους του περιφεριακού δε θα κάνατε!!

Σήμερα η Θεσσαλονίκη είναι εργοτάξιο!! όπως ήταν η Αθήνα το 2003... Η Θεσσαλονίκη Αλλάζει!! και την αλλάζει ο Σαλονικιός πρωθυπουργός, ο Βορειο Ελλαδίτης ο Κώστας ο Καραμανλής!! Κι όχι οι πειραιώτες και οι πατρινο-αμερικάνοι οι δικοί σας που 20 χρόνια μας κορόιδευαν!!!

Κι αυτό το βλέπει ο κόσμος στη Μακεδονία και την Ήπειρο και στη Θράκη... γι'αυτό και η Θεσσαλονίκη θα ψηφίσει πάλι τον Καραμανλή!! Γι'αυτό όλη η Βόρεια Ελλαδα θα είναι μπλε το βράδυ των εκλογών!!Γιατί εμείς οι Βορειοελλαδίτες δεν είμαστε αχάριστοι!!

Κι ειλικρινά έχω τύψεις που το 2000 την πάτησα και σας ψήφισα!! Γιατί πουλάγατε το παραμύθι του εκσυγχρονισμού και τη δήθεν σοβαρότητα του κυρίου Σημίτη... αλλά φευ...

Ακόμα και στην ΕΕ ψέμματα λέγατε για τα οικονομικά του κράτους!! Κι αν αμφισβητείτε την απογραφή πάει να πει πως βγάζετε ψεύτρα την ΕΕ!! Αν είναι έτσι πείτε το μας καθαρά!!

Ανώνυμος είπε...

τα τελευταία 20 χρόνια, όχι 2, όταν μιλάω για τον περιφερειακό...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Εύα. Το παλιό του Ψαθά "ακόμα δεν έφερε ένα λεμόνι στο σπίτι και θέλει να γίνει υπουργός γεωργίας" το ξέρεις; Μην το πάρεις για προσωπική επίθεση γιατί δεν είναι. Στο κάτω κάτω, αν θελήσεις να δουλέψεις πραγματικά, έχεις χρόνο. Θα προτιμούσα, σαν νέα και ωραία γυναίκα, να μη δελεάζεσαι από τη γκλαμουριά και την "επιτυχία" εκείνων που γίνανε (ή θά'θελαν να γίνουν) πρωθυπουργοί χωρίς ούτε ένα ένσημο.

Δε σου εύχομαι καλή επιτυχία στις εκλογές γιατί πιστεύω ότι κι εμείς, αλλά κι εσύ η ίδια, αξίζουμε κάτι καλύτερο. Αφού σ'αρέσουν οι προκλήσεις, αγωνίσου για ελάχιστο όριο ασφαλιστικών ενσήμων προκειμένου κάποιος να μπει στη βουλή. Και όταν μεγαλώσεις, δουλέψεις κι άλλο, ψηθείς, κάνεις οικογένεις, αρρωστήσεις και καταλάβεις καλύτερα ποιούς εκπροσωπείς, μπες στη βουλή απ΄τη μπροστινή πόρτα.

Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στη ζωή σου.

Ανώνυμος είπε...

������� � ������ �� ����������� Alitheia e?
Gi ayto anazitise ergasia h k Kaili stin Athina? Kata to diko tis prwtypo zwis loipon, oi thessalonikeis tha katapolemisoune tin anergia anazitwntas tin tyxi tous stin athina.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει...το Πασοκ δεν έχει κάνει τίποτα! Ουτε το ΕΣΥ, νοσοκομεία, σχολεία, Μέγαρο Αστυνομίας, ΟΓΑ, ΕΚΑΣ, Λαχαναγορά και Κρεαταγορά...
Αλλά και τα λεφτά στον Δήμο το Πασοκ τα έδωσε, αμνησία εεεε;;;;... Ας ενημερωθείτε πρώτα πριν βγάλετε συμπεράσματα.
Και για όσους θέλουν να γεράσουμε πριν ασχοληθούμε με την πολιτική, για να συνταξιοδοτηθούμε ίσως...χειροκροτάω! Συγχαρητήρια!
Μην εμπιστεύεστε τους νέους, είναι ανεξέλεγκτοι και ανεξάρτητοι, έχουν όνειρα και διάθεση...μπορεί να ενοχλήσουν κάποιους!!! Μην τους αφήσετε. Στον κόσμο σας δεν ταιριάζει τίποτα φρέσκο ε?
Περαστικά! Γιαυτό είμαστε εδώ για να μην συνεχίσουν οι δεξιές νοοτροπίες αυτές να μας κρατάνε στο παρασκήνιο. Γιατί οι άνθρωποι μέχρι τα 30 - 35 δεν εκπροσωπούνται, και δεν μπορεί κανείς να τους καταλάβει..γιατί μεγαλώσαμε διαφορετικά!!!
Περαστικά στην ΝΔ...Καλή ξεκούραση στους υπουργούς σας. Φτάνει πια η αγγαρεία!!!!
Αντώνης-φοιτητής Πολυτεχνείου,
και φυσικά ΠΑΣΟΚ.
-Εύα, μην τους ακούς...τους ενόχλησες και αυτό είναι που θέλουμε...να ανοίξει ο δρόμος να μπουνε νέοι άνθρωποι και νέα μυαλά, με αντοχές και γνώσεις.
Τα λέμε στις 17!!!

Ανώνυμος είπε...

Φοβούνται...καλό αυτό!!!
Λίγες μέρες μείνανε. Το ύφος τους έγινε επιθετικό γιατί αυτή είναι η αμυνα τους...χάνουν και θα σωθούμε!
ΠΑΣΟΚια κρατάτε...γερά!!!

Ανώνυμος είπε...

Και η Αθήνα Ελλάδα είναι...Κομπλεξικοί...
Ελεος!
Αντε πηγαινε Αθήνα να δεις αν μπορείς να αντεξεις τον ανταγωνισμό.
Μια Αθηναία, που έχει πια αγανακτήσει με όσα λέτε εδω...
Αφήστε την κριτική και πείτε τι κανετε εσείς. Νεές γυναικες θέλω στην πολιτική και η κοπέλα αυτή έδειξε ότι εχει ήθος και μυαλο.

petran είπε...

Αγαπητή Εύα ας μου επιτρέψεις να σου ευχηθώ να μην εκλεγείς και ανταυτού να κάνεις μια αξιολογότατη καριέρα (α λα CNN!)ή να συνεχίσεις τη δια βίου μάθηση κ.α.Ειλικρινά...
1) Αλοίμονο αν η χώρα μας ανακάλυπτε πολιτικούς μεσσίες εν έτει 2007. Ο εύκολος καταγγελτικος λόγος περισσεύει σ'αυτόν τον τόπο.
2) Μην βάζουμε την φίλη μας την Εύα στο ίδιο τσουβάλι με την Ράπτη ή το νέο φρούτο Ακριβοπούλου. Ίσως να προσπαθούσε να μπει στην ίδια κλίμακα με τη Δούρου από το Συνασπισμό που ανα καιρούς βλέπουμε.
3)Καλό κουράγιο. Θέλει πολύ στομάχι αυτό που επιχειρείς, πλείονα προσόντα - αν θες να είσαι κι έντιμη -, τύχη αγαθή κτλ

Ανώνυμος είπε...

κοπελιά απο πάνω, και η αθήνα ελλάδα είναι και εμείς χαρήκαμε για τα έργα και για τους ολυμπιακους, αλλά ελλαδα είναι και η περιφέρεια που η πασοκάρα είχε γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι για πάρα πολλά χρόνια!!

η μινεσσότα όμως, τόπος καταγωγης του γιωργάκη, εεε πως να το κάνουμε... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!!!

η Μακεδονία, η Ήπειρος, η Θράκη, η Θεσσαλία θα στείλουν μαζικό μήνυμα και σ'αυτες τις εκλογές!!

Ανώνυμος είπε...

" ΠΑΣΟΚια κρατάτε...γερά!!! "

San na leme ARIS - PAOK, Olimpiakos - Pana8inaikos.
Pano se tetia provata vasizonde kai i dio parataxis....

Ανώνυμος είπε...

Προς τους φίλους Νεοδημοκράτες να υπενθυμίσουζε ότι όλα τα έργα που εγκαινίαζαν τα πρώτα χρόνια της κυβερνησής τους είχαν δρομολογηθεί από το ΠΑΣΟΚ.

Όσο για τα της Θεσσαλονίκης οι δικοί τους που έχουν της εξουσία εδώ και 20 χρόνια τι έχουν να δείξουν; Την τρύπα του Κούβελα (που ο αθεόφοβος ήθελε να κατασκευάσει Μετρό με χρηματοδότηση του FM 100)ή τα κολωνάκια του δημάρχου; Ο Νομάρχης δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με την πόλη, τρέχει στα πανηγύρια και σε γάμους. Την μόλυνση που βαράει κόκκινο ή την πόλη με το λιγότερο πράσινο της Ευρώπης.

Για τα 3,5 χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ τι να πρωτοθυμηθούμε;
Πανελλαδικές Εξετάσεις (ίσως ο μόνο αδιάβλητος θεσμός της χώρας που φέτος τον έκαναν μπάχαλο), τις ζαρτνηνιέρες, τους Πανάγους και κουμπάρους, τα ομόλογα, την Μαριέττα (με την μεταρύθμιση) ή τον Βύρωνα (εκτελώ χρέη).

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας φροντίσουμε και οι μεν και οι δε να εκλέξουμε από όσους προτείνονται τους καλύτερους μπας και δούμε καμιά καλύτερη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Η δημοκρατία a la πασοκ είναι ΤΕΛΕΙΩΣ a la carte.
Το πασοκ, με τον ηγέτη ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ (Νέας Εσοδείας όπως αναγράφεται και στα αγροτικά προϊόντα), εκτός του ότι θεωρεί το Σύνταγμα της Ελλάδας πατσαβούρα αφού το απαξιώνει τόσο εύκολα με το ανύπαρκτο θέμα της Φώφης, πάσχει και από αμνησία. Παρατηρήστε το γλαρό μάτι του ΓΑΠ να δείτε τη μνήμη χρυσόψαρου, η οποία διαπιστωμένα ΔΕΝ καταγράφει οτιδήποτε απαιτεί attention span μεγαλύτερο των 3 δευτερολέπτων.
Mετά τη δήλωση του Πρωθυπουργού “εφόσον δεν υπάρξει αυτονομία θα προκυρηχθούν και πάλι εκλογές”, το πασοκ, ελλείψη προγραμματικού λόγου, άρχισε τις ευφάνταστες καταγγελίες του περί ”ελλείματος δημοκρατίας”. Για θυμηθείτε λοιπόν τα παρακάτω.
Ιούνιος 1996, 4ο συνέδριο πασοκ. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε παραιτηθεί από την πρωθυπουργία ο Ανδρέας και στη θέση του εξελέγη ο Σημίτης (ο οποίος στη δεύτερη ψηφοφορία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα στις 18 Ιανουαρίου 1996 πήρε 86 ψήφους έναντι 75 του Τσοχατζόπουλου, με πέντε ψηφοδέλτια λευκά).
Βασικό θέμα του συνεδρίου, επρόκειτο να είναι η εκλογή αντιπροέδρου αφού ο Ανδρέας, ο οποίος είχε βγει ζωντανός από την περιπέτεια του «Ωνασείου», θα παρέμενε τιμητικά πρόεδρος. Όμως τους πρόλαβαν τα γεγονότα.
Ο θάνατος του Ανδρέα στις 23 Ιουνίου έθεσε το ζήτημα αν το συνέδριο θα εκλέξει διάδοχο ή όχι, το οποίο ελύθη αυτομάτως με δραματικό τρόπο. Με πρωτεργάτη τον Τσουκάτο, ο οποίος όργωσε την επικράτεια και μετέστρεψε πολλούς συνέδρους, ο Σημίτης εμφανίστηκε αποφασισμένος να εκβιάσει την εκλογή του.
Ήδη 2.324 σύνεδροι τον είχαν προτείνει ενυπογράφως για υποψήφιο πρόεδρο του πασοκ. Ο Λαλιώτης με μια δραματική ομιλία έκανε την τελευταία προσπάθεια να αλλάξει τα πράγματα. «Ελευθερώστε τους»(*) φώναξε στους συνέδρους προσπαθώντας να διαμορφώσει αναλόγως το κλίμα. Ο Σημίτης από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα προέβαλε τη βασική θέση του: «Αν δεν εκλεγώ πρόεδρος, θα παραιτηθώ και από πρωθυπουργός».
Παρά τις αποδοκιμασίες από την αίθουσα, ο Σημίτης επέμεινε ως το τέλος και κέρδισε.
Και το ερώτημα παραμένει σταθερό, χρόνια τώρα: Αυτοί οι τύποι που εκβιάζουν τους ΔΙΚΟΥΣ τους ψηφοφόρους, νομίζουν ότι είναι δημοκράτες? A la carte πασοκιστί δημοκράτες είναι.
(*) Τότε κορυφώθηκε και η κόντρα Σημίτη-Λαλιώτη και άρχισε η περίοδος που ο Λαλιώτης βρέθηκε στο ψυγείο (από το οποίο τον έβγαλε ο ΓΑΠ). Αυτό εξηγεί εν μέρει και το σποτ με τη σημαία που θυμίζει σε όλους το φιάσκο των Ιμίων και τη δημιουργία των γκρίζων ζωνών στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ανώνυμος είπε...

KOYIZ
=====================================
Τελικά κάθε κόμμα έχει την ξανθιά που του αξίζει.

Μίνι κουίζ: αντιστοιχίστε στη σωστή υποψήφια εκ των Εύα Καϊλή (ΠΑΣΟΚ), Έλενα Ράπτη (ΝΔ), Έφη Σαρρή (ΛΑΟΣ).


α. σπούδασε στη (!) Ψυχολογία και στην Πληροφορική (;)

β. ως δημοτική σύμβουλος Θεσ/νικης στην Παναγία Σουμελά με τον πρόεδρο Γιώργο Τανιμανίδι (!!!)

γ. Στα κρεβάτια τα ξένα θα ονειρεύεσαι εμένα
Κι απ΄το άδειο κορμί σου θα σου λείπει η ψυχή σου
Θα κοιτάς το ταβάνι τι μπορεί να σου κάνει
Δεν μπορεί να σε φέρει στην παλιά την ζωή σου
Όταν ήμουν μαζί σου...

Ανώνυμος είπε...

KOYIZ No 2
=====================================
vrite tis diafores:
(i) EVA
Γιατί να περιμένουμε να μεγαλώσουμε για την πολιτική;
http://evakaili.blogspot.com/

(ii) MAIRI
" Νιώθω ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια της προηγούμενης γενιάς, να περιμένουμε μέχρι τα 45 ή και τα 50 μας για να θεωρηθούμε «νέοι πολιτικοί"
http://www.mary-a.gr/mary.pdf


Prosopika den vrisko kamia...

animalis είπε...

Ανατριχιάζω με το ΦΑΣΙΣΜΟ ορισμένων.
Η επιχειρηματολογία αντικαθίσταται με ένα χυδαίο υβρεολόγιο.
Ίσως βασίζεται στην φρασεολογία του αρχηγού, που ακολουθούν, που ονομάζει "ταραξίες" όποιων τον αμφισβητεί.
Η πολιτική επιχειρηματολογία έχει ένα απλό δεδομένο και μια κοινή παραδοχή. Όλοι έχουν ιδεολογική βάση.
Το που πάει κάποιος να εργαστεί είναι το αναφαίρετο δικαίωμά του.
Βέβαια για το Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αναφαίρετο δικαίωμα είναι το κάψιμο της σημαίας.
Επιτέλους ασκείστε κριτική με επιχειρήματα όχι με επιθέσεις.
Τώρα για την κριτική προς εσένα, όταν με το καλό εκλεγείς πρέπει να διαμορφώσεις τον πολιτικό σου λόγο με στόχο να απαιτείς και να διεκδικείς για την πόλη και τη χώρα.
Μην μπεις σε καλούπια αλλά να σπας τα δεσμά.
Έτσι όλοι θα σε εκτιμήσουν και θα έχεις έναν ισχυρό λόγο στη Βουλή.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Έυα, σου εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου να μην εκλεγείς, διότι βαρέθηκα να βλέπω ηθοποιούς - τραγουδιστές - τηλεπαρουσιαστές,και άλλους τέτοιους μαϊντανούς να ανακαλύπτουν ξαφνικά ότι έχουν "υψηλό δείκτη" κοινωνικής ευαισθησίας και μπορούν να βοηθήσουν αυτόν τον έρημο τόπο. Είναι κρίμα κι άδικο νέοι άνθρωποι με πολλά προσόντα με υψηλή επιστημονική κατάρτιση να παραγκωνίζονται απο ανθρώπους-μαϊντανούς σαν κι εσας, μόνο και μόνο διότι για εσας η πολίτική ενασχόληση με τα κοινά αυτού του τόπου δεν είναι τίποτα λιγότερο αλλά και τίποτα περισσότερο απο το άρμα της φιλοδοξίας (αλλά και ματαιδοξίας) σας. Αν ήταν να επιλέξω κάποιον, απο οποιονδήποτε πολιτικό χώρο, θα επέλεγα τη Δούρου που είδα κι άκουσα τελευταία. Τουλάχιστον αυτή, έχει μια παρησσία γνώμης χωρίς να είναι τραγουδίστρια, τηλεπαρουσιάστρια, ηθοποιός, ενώ κάνει και κάτι που κάνουμε καθημερινά όλοι εμεις οι απλοί πολίτες, δουλεύει!. Περαστικά σου...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.
Ξεκινώ λέγοντας ότι δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα η μικρή ηλικία. Φτάνει πια με τη νοοτροπία της επετηρίδας στην Ελλάδα. Ο καθένας ας κριθεί για την ουσία των λόγων και των πράξεών του. Προφανώς και η κ.Καϊλή παίρνει πολλές ψήφους λόγω εμφάνισης. Όπως άλλοι παίρνουν λόγω ονόματος, λόγω ηρωικών ρόλων που έχουν παίξει στην τηλεόραση ή επειδή έριχναν καλές τάπες στους παίκτες του ΠΑΟ. Όποιος έχει στοιχειώδη νοημοσύνη καταλαβαίνει με τι ανόητα κριτήρια ψηφίζει ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου. Ότι η Εύα είναι ωραία γυναίκα δεν είναι κάτι για το οποίο οφείλει να απολογηθεί.
Απ'την άλλη μεριά, όμως, Εύα, δεν καταλαβαίνω την ωραιοπαθή πόζα στη φωτογραφία της πρώτης σελίδας, ούτε το ότι δεν αναφέρεται το έτος γέννησης στο βιογραφικό. Βέβαια, μια που την έχουμε την εμφάνιση και το σεξ απίλ (sic), γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε; Αυτά όμως τα μικρά δίνουν δικαιώματα και δημιουργούν αμφιβολίες.
Επίσης, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι και η Αθήνα Ελλάδα είναι, δεν υπάρχει λόγος αντιπαλότητας κτλ, αλλά την αναφορά στους καημένους οπαδούς του αδικημένου ΠΑΟΚ την κάνεις, σε αντιδιαστολή με την ατιμωρησία των Αθηναίων οπαδών. Καλός ο λαϊκισμός, φέρνει ψήφους σίγουρα, αλλά θεωρώ ότι καταρρίπτει το προφίλ του νέου πολιτικού που θέλεις να καλλιεργήσεις.
Και μια ερώτηση για το τέλος. Χωρίς να γνωρίζω την ηλικία σου, αλλά θεωρώντας ότι μια εκτίμηση μπορώ να την κάνω, βλέπω ότι από νεαρή μαθήτρια ήσουν στη νεολαία ΠΑΣΟΚ. Εγώ ο αφελής αναρωτιέμαι αν στα 10, στα 12 ή στα 14 είναι δυνατόν να μπορεί κάποιος να κρίνει έναν ιδεολογικό χώρο και να ενταχθεί συνειδητά σε αυτόν. Επειδή πάνω κατω είμαστε συνομήλικοι, νομίζω, εγώ δε θυμάμαι να μιλάμε για φιλελευθερισμό ή σοσιαλισμό, για εξωτερική πολιτική και οικονομία με τους φίλους μου. Με λίγα λόγια, εκφράζω την καχυποψία μου για τα κίνητρα της ένταξής σου στον πολιτικό χώρο στον οποίο βρίσκεσαι. Όλοι ξέρουμε βέβαια τι μπόνους δίνει η ένταξη σε έναν ισχυρό πολιτικό μηχανισμό, οπότε έτσι και μπεις μια φορά, σιγά μην ξαναβγεις!

Φίλιππος

Υ.Γ. Εκτιμητέο το γεγονός ότι απαντάς στα σχόλια (καλή τη πίστη και κρίνοντας από το ύφος των κειμένων, θεωρώ ότι απαντάς η ίδια και όχι κάποιος επικοινωνιολόγος).

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ΣΥΝασπιστής!!!!!! και οργανωμένος στην αριστερά απο τα 13 μου χρόνια, σαν πρώην μέλος του μαθητικού του Ρήγα Φεραίου!!!!Τώρα είμαι 33. Είναι προφανές οτι διαφωνώ οριζοντίως, καθέτως, και διαγωνίως με αυτά που λέει το ΠΑΣΟΚ.
Αυτό βέβαια δεν με εμποδίζει καθόλου να κρατάω την αντιπαράθεση στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού ο οποίος δεν εδράζεται στην αστική ευγένεια αλλά στον σεβασμό στην διαφορετική άποψη. Αυτό το λέω γιατί είναι πολλά τα σχόλια περί ξανθιάς, όμορφης και ελλειπούς πολιτικής αντίληψης κλπ κλπ... Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα η αντιπαράθεση να γίνεται με τέτοιους όρους, οι οποίοι αγγίζουν τα όρια της προσβολής για τον καθέναν.
Αυτή η λογική βολεύει το πολιτικό σύστημα, μιας και καθορίζει ένα συγκεκριμένο ανούσιο πλαίσιο αντιπαράθεσης(το οποίο είναι δομικό στοιχείο του άλλωστε.....)Το κακό της υπόθεσης είναι οτι νέοι άνθρωποι όπως η κα Καιλή με τον όποιο ρομαντισμό και την ενέργειά τους, γίνονται "θέαμα" εξαιτίας της ομορφιάς τους, και έτσι κατ' επέκτασιν απονευρώνεται όλη τους η ζωντάνια και η φρεσκάδα όποια και αν είναι αυτή, ότι απόψεις και να έχουν. Θα κάνουμε κριτική επι της ουσίας λοιπόν, και η ουσία είναι οτι αγαπητή μου κα Καιλή το κόμμα σας έχει ρημάξει τα δάση(είχατε σαν κόμμα το θράσος να βάλετε να παρουσιάσει τα προεκλογικά βίντεο με θέμα τις φωτιές ο άνθρωπος που δεν έκανε κτηματολόγιο, δασολόγιο κλπ κλπ), έχετε ρημάξει τα ασφαλιστικα ταμεία, τις εργασιακές σχέσεις, έχετε γεμίσει τον τόπο με κάμερες, έχετε φτιάξει μια νεολαία που φτάνει τα τριάντα και μένει ακόμα στο σπίτι με τον μπαμπά και την μαμά. Τέλος έχετε δημιουργήσει πόλεις πήχτρα στο τσιμέντο, που ακόμα και ο ίδιος ο έρωτας σκοντάφτει πάνω στους τσιμεντένιους τοίχους... Γιαυτό λοιπόν σας αξίζει να καταψηφιστείτε για άλλη μια φορά, και εσείς και οι άλλοι.
Όσον αφορά εσάς, σας εύχομαι καλή επιτυχία. Έχετε δυνατότητες, αλλά χρειάζεστε πολύ δουλειά ακόμα και διάβασμα.....Και όχι βέβαια αυτές τις κουταμάρες που σας έδωσε ο έταιρος Παπανδρέου στο βιβλιαρακι....

ΥΓ. Μην αντιγράψετε αυτα που είπα περί έρωτα και τσιμέντου, και τα βάλετε σε κανένα site σας ή σε κανένα φυλλάδιό σας.....

Εύα είπε...

Περαστικά και σε εσάς για την αμνησία, γιατί ξεκίνησα από την πολιτική πρώτα και μετά πήγα στην τηλεόραση και τις ειδήσεις.
Αλλά και δεν ήξερα ότι ενοχοποιούνται όλοι όσοι ανήκουν στην τηλεόραση...
Τέλος πάντων.
Όσον αφορά τα περι Αθήνας κλπ. το ίδιο πράγμα λέω, και ξαναλέω, να μην αφήνουμε κλισέ να μας χωρίζουν, και να μην αντιμετωπίζεται η Θεσσαλονίκη διαφορετικά, ούτε όμως οι Θεσσαλονικείς να είναι τόσο εχθρικοί απέναντι στην Αθήνα.
Α, και απομονωμένες εκφράσεις και στοιχεία του βιογραφικού μου, σχολιάστε τα όπως θέλετε...
Επίσης, δουλειά και διάβασμα, χρειαζόμαστε όλοι και πάντα, αρκεί ορισμένοι να μην διεκδικούν το προνόμιο να κρίνουν χωρίς να κάνουν κι εκείνοι την αυτοκριτική τους.
Επίσης είμαι σίγουρη πως αν απομονώσετε και άλλες φράσεις, θα βρείτε ομοιότητες με όλους τους κατοίκους όλου του πλανήτη.
Την επιστημονική μου κατάρτιση σε παρακαλώ να μην την αμφισβητείς...δεν πήγα σε ιδιωτική σχολή ή σχολείο...μια χαρά είναι για την ηλικία μου οι γνώσεις μου. Να με συγκρίνεις βεβαιως με συνομηλικους μου...χωρίς γενικεύσεις...Τα πτυχία μου στο βιογραφικό και στην διάθεση σας...
Καλή μας συνέχεια γιατί το κλίμα είναι ανατρεπτικό!!!

Ανώνυμος είπε...

ανατρεπτικό;; κάτσε να δεις και τον Κωστάκη την Πέμπτη... θα βουλιάξει η Θεσσαλονίκη!!!

χθες στο Ηράκλειο είχε πιο πολύ κόσμο από τον Παπανδρεόυ!!

Ανώνυμος είπε...

"ανατρεπτικό;; κάτσε να δεις και τον Κωστάκη την Πέμπτη... θα βουλιάξει η Θεσσαλονίκη!!!"

Na trexoun ola ta argosxola provata, na ginonde xirokrotites tou enos kai tou allou.

Sas koroidevoun kai den to exete pari xabari distixos....

Ανώνυμος είπε...

Σιχαίνομαι τους αυτόκλητους υπερασπιστές και «δικηγόρους» όμως βρίσκω απαράδεκτο τις προσωπικές βολές σε ένα νέο άνθρωπο που στο κάτω κάτω έχει το θάρρος και την πολιτική παιδεία να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο σαν μέσο άμεσης επικοινωνίας με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας.
Ξεχνάμε μέσα από τον όψιμο κομματικό οίστρο ότι πρόκειται για ένα νέο άνθρωπο (γυναίκα) εργαζόμενη σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον, με ότι αυτό συνεπάγεται, που επιλέγει να ασχοληθεί με τα κοινά μέσα από μια διαδικασία που α μη τι άλλο δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.
Το ζητούμενο είναι οι θέσεις, οι προτάσεις και οι προθέσεις. Το διακύδευμα στην διαδικασία επιλογής εκπροσώπησης είναι, αν η Εύα και ο/η κάθε υποψήφιος σαν την Εύα , πέρα από τις γενικές αρχές του πολιτικού σχηματισμού στον οποίο συμμετέχει, μπορεί και δεσμεύεται να πάρει και συμμετέχει σε πρωτοβουλίες προς όφελος της κοινωνίας, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και των μελλοντικών γενιών.
Αντί λοιπόν να την ρωτάμε πως πήρε το σπίτι της και που πίνει τον καφέ της, θα ήταν προτιμότερο να μπουν θέματα για παράδειγμα της ανεργίας των νέων γυναικών, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς έναντι της άναρχης τουριστικής ανάπτυξης, την βελτίωση των υποδομών στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, την αειφορική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, την περιφερειακή ανάπτυξη και την ενθάρρυνση των νέων για παραμονή και δραστηριοποίηση στην περιφέρεια και την ύπαιθρο.
Προσωπικά αυτά είναι μερικά από τα ζητήματα που θα περίμενα από την Εύα να αναπτύξει τις θέσεις τις και την προβληματική της. Ας της δώσουμε την ευκαιρία την πρόσκληση και την πρόκληση να μας απαντήσει.

Άκης
Περιβαλλοντολόγος

Ανώνυμος είπε...

Ως νέος άνθρωπος που θέλει να ενδιαφέρεται για ό,τι συμβαίνει γύρω του και να μην μένει απαθής σε όσα επηρεάζουν άμεσα τη ζωή του, πραγματικά απογοητεύομαι βλέποντας την αυστηρότατη και άδικη, κατά τη γνώμη μου, κριτική που ασκείται από νέους κυρίως ανθρώπους, όπως είναι οι περισσότεροι bloggers, σε έναν νέο άνθρωπο, ο οποίος κάνει μία φιλότιμη και πάνω απ' όλα αξιοπρεπέστατη προσπάθεια να εισέλθει στο χώρο της πολιτικής και να προσφέρει, στο μέτρο που μπορεί, κάτι νεό στο απαρχαιωμένο και ξύλινο πολιτικό σκηνικό. Επιτέλους, ας αποφασίσουμε: θέλουμε ή δεν θέλουμε νέους ανθρώπους στην πολιτική; Και επιτέλους ας σταματήσουμε τις ρατσιστικές - σεξιστικές επιθέσεις σε έναν άνθρωπο που είχε την "ατυχία" να διαθέτει αναμφισβήτητη ομορφιά και ας τον κρίνουμε αποκλειστικά και μόνον από τις θέσεις του και τις προτάσεις του αλλά και το γενικότερο βίο του. Εγώ την Εύα δεν την γνωρίζω προσωπικά και για να είμαι ειλικρινής, βλέποντάς την μόνο στις στημένες και άχρωμες εμφανίσεις της στο MEGA, πίστευα ότι πρόκειται για μία ακόμα περίπτωση "τηλεαστέρα" ή αλλιώς "λαμπερού προσώπου" που επιχειρεί να εξαργυρώσει την αναγνωρισιμότητα που έχει αποκτήσει με μία θέση στη Βουλή. Βλέποντάς την όμως να συμμετέχει σε διάφορα τηλεοπτικά πάνελ (ενδεικτικά θα αναφέρω το πάνελ του ALPHA αμέσως μετά το debate των πολιτικών αρχηγών) είδα έναν άνθρωπο δυναμικό, μαχητικό, καθόλου στημένο, με άποψη σαφή και τεκμηριωμένη και με γλώσσα απλή, καθημερινή και κατανοητή. Έναν άνθρωπο που ένιωθα ότι λέει ακριβώς αυτά που θα ήθελα κι εγώ να πω αν συμμετείχα σε αυτές τις συζητήσεις και κυρίως με τον ίδιο απλό και άμεσο τρόπο που θα το έκανα κι εγώ, αλλά και πολλοί νέοι σαν εμένα. Οι εμφανίσεις της αυτές μου κέντρισαν το ενδιαφέρον να αναζητήσω το site της και εν συνεχεία to blog της, όπου είδα και πάλι ότι και θέσεις έχει και δεν διστάζει να απαντά ακόμα και σε αυτούς που της ασκούν κακοπροαίρετη κριτική. Μπορεί να μην συμφωνούμε όλοι με τις απόψεις της, μπορεί κάποιοι από εμάς να μη θελήσουν να την ψηφίσουν, πρέπει όμως να συμφωνήσουμε σε δύο τουλάχιστον πράγματα: 1. Ότι δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από την Εύα και από κάθε νέο ή νέα που προσπαθεί να μπει τώρα στο χώρο της πολιτικής, να απολογηθεί για λάθη, παραλείψεις και παθογένειες δεκαετιών και 2. Ότι χρειάζεται περίσσο πολιτικό και προσωπικό θάρρος, να αποφασίζεις να "εκτεθείς" σε ένα blog όπου μπορεί να καταγραφεί κάθε είδους άποψη, ακόμα και απόψεις που σε θίγουν προσωπικά.
Εύα, χαίρομαι που απετέλεσες μία ευχάριστη έπληξη για μένα. Συγχαρητήρια για το δυναμισμό σου και σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.

Πάνος Σ.

Ανώνυμος είπε...

εύα πες αλέυρι!! ο βενιζέλος σε γυρεύει... από τη Δευτέρα πρόεδρος του κινήματος!!

ποσοστά γραφείων στοιχημάτων:

Ladbrokers:

Νίκη ΝΔ: 1.20
Νίκη ΠαΣοΚ: 4.00

William Hill:

Νίκη ΝΔ: 1.12
Νίκη ΠαΣοΚ: 5.00

BWin:

Νίκη ΝΔ: 1.15
Νίκη ΠαΣοΚ: 4.85

Betfair:

Επόμενος πρωθυπουργός:

Κώστας Καραμανλής: 1.2
Γιώργος Παπανδρέου: 6.2

Handicap (διαφορά) πάνω από 1.75% με απόδοση 1.50

Unibet:

Νίκη ΝΔ: 1.10
Νίκη ΠαΣοΚ: 4.50

Handicap (διαφορά) πάνω από 2% με απόδοση 1.60

Expekt:

Νίκη ΝΔ: 1.20
Νίκη ΠαΣοΚ: 4.05

πηγή το μπλογκάκι ενός δεξιού, που όμως φαίνεται να έχει καλές πηγές:

http://www.politicallyincorrecttalk.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Edo omos ti8ete to erotima,
" ean ondos kerdisi to PASOK (opos provlepoun i bookies) tote giati na alaxi proedro to PASOK kai na vgi o Venizelos ? "

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή κα Καιλή.
Η απάντησή σας στο μήνυμά μου δείχνει ακριβώς γιατί ακόμα θέλετε πολύ διάβασμα. Και λέγοντας διάβασμα, δεν εννοώ την επιστημονική σας κατάρτιση. Είναι προφανές ότι σαν αρχιτέκτονας πολύ πιθανόν να είστε άριστη. Γιατί βέβαια δεν ακολουθήσατε αυτό που σπουδάσατε το ξέρετε μόνο εσείς, και καθόλου δεν με ενδιαφέρει.
Άλλο βέβαια αν θεωρώ ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κάνει το επάγγελμα που του αρέσει (γιατί και εγώ μια τέτοια κοινωνία διεκδικώ), και να γίνεται και στην πορεία της ζωής του εκφωνητής ειδήσεων και να τον βλέπουν 5.000.000 άνθρωποι στην Ελλάδα και να εξασφαλίζει έτσι μια γενική αναγνωρισιμότητα........ μέσω του καναλιού που δουλεύει. Αυτό που είπα εγώ και είναι προφανές ότι δεν το καταλάβατε, είναι ότι οι γνώσεις σας γύρω από αυτό που λέγεται γενικότερα πολιτική είναι κάτω του μετρίου......
Και εφόσον λοιπόν θα βγείτε βουλευτής μέσω της αναγνωρισιμότητας που αποκτήσατε πλέον -γιατί κακά τα ψέματα όλοι ξέρουμε πως και με ποιους όρους παίζεται σήμερα το πολιτικό παιχνίδι-, εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να με κυβερνάνε τέτοιοι «πολιτικοί».....
Όχι βέβαια ότι ο βουλευτής παίζει κάποιον σοβαρό ρόλο σε ένα πολιτικό σύστημα ιδιαίτερα πρωθυπουργοκεντρικό, αλλά λέμε τώρα. Αυτό δε, είναι ανεξάρτητο από την αναμφισβήτη ομορφιά την οποία διαθέτετε. Και άσχημη να ήσασταν τα ίδια θα έλεγα. Άλλο το ένα όμως άλλο το άλλο........
Πάμε παρακάτω τώρα.

Αγαπητέ Άκη γράφεις ότι σιχαίνεσαι τους αυτόκλητους υπερασπιστές δικηγόρους. Αυτή σου η άποψη δείχνει τον ηλίθιο καθωσπρεπισμό της υποκριτικής κοινωνίας μας. Αυτόκλητος υπερασπιστής δικηγόρος μπορεί να είναι και ένα παιδί που βοηθάει έναν συμμαθητή του να αντιγράψει, ένας απλός πολίτης που διαδηλώνει υπέρ των μεταναστών ή των ομοφυλόφιλων, ένας άνθρωπος που προστατεύει έναν πρεζάκια από τους μπάτσους, ένας διαδηλωτής που τρώτε μαζί τα χημικά και δεν σπάει την αλυσίδα, ένας άνθρωπος που αντιδρά όταν ένα μωρό το χτυπάει η μάνα του και της την λέει, αυτός που λέει στον μπάτσο της δημοτικής αστυνομίας ότι δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει άσχημα σε έναν μετανάστη από την Νιγηρία που πουλάει CD’s.....
Αν αυτή η άποψη περί υπεράσπισης σε χαλάει, εμένα με φτιάχνει αφάνταστα. Έτσι δείχνω την ανθρωπιά μου, την κουλτούρα μου, την αλληλεγγύη μου στον αδύνατο, την παιδεία μου, την σκέψη μου. Αυτό είναι το κυριότερο μάθημα που πήρα από την ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην οποία έχω την μεγάλη τιμή να ανήκω και να την ΥΠΗΡΕΤΩ. Καλή συνέχεια λοιπόν γιατί μετά την χτεσινή συγκέντρωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Αθήνα το κλίμα είναι ιδιαίτερα ανατρεπτικό!!!!!!!

Υ.Γ Ήθελα να πω ‘Θα τα πούμε μετά στις 17 αλλά δεν ήθελα να κλέψω την ατάκα της κας Καϊλή’. Βλέπετε εμείς στην Αριστερά κάνουμε πολιτική και όχι τακτικισμούς.......Και είμαστε αριστεροί και πριν, και μετά τις εκλογές.......

Ανώνυμος είπε...

Edo omos ti8ete to erotima,
" ean ondos kerdisi to PASOK (opos provlepoun i bookies) ? "

εσύ αυτό κατάλαβες;;

Ανώνυμος είπε...

Exis dikio file, sorry....

Giati omos i anadixi tou Venizelou na epireasi tin Eva ?

Ανώνυμος είπε...

γιατί είναι στην ίδια περιφέρεια και θα πρέπει να ξέρει ποιόν να ψηφίσει στις εσωκομματικές

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως οι bookies τα λένε όλα. Κάθε περαιτέρω ανάλυση περιττεύει.

Μια που λοιπόν θα έχουμε Κυβέρνηση ΝΔ για άλλη μια τετραετία, πλήρη ή κουτσουρεμένη, θα ήταν καλό η Εύα να προετοιμαστεί από τις 17 του μήνα ώστε στην επόμενη αναμέτρηση να είναι κάτι παραπάνω από ένα πιόνι στη στρατηγική σκακιέρα του ΠΑΣΟΚ. Αν προσέξει καλά, αφουγκραστεί τις ευκαιρίες που είναι βέβαιο πως θα δοθούν στη μετά Παπανδρέου εποχή και εκμεταλλευτεί τα προσόντα της (και την ομορφιά, δεν είναι κακό) θα μπορούσε κάποτε στο μέλλον να γίνει ακόμα και ...βασίλισσα.

Εύα, εγώ σε πάω πάντως επειδή έχεις τσαμπουκά. Μόνο κοίτα να τον χρησιμοποιείς με μέτρο και όπου πραγματικά χρειάζεται. Η παρουσία σου στο blog είναι πολύ καλή πάντως μέχρι στιγμής.

Unknown είπε...

Με όλα αυτά που διάβασα, δεν ξέρω αν πρέπει να απευθυνθώ στην Εύα, ή στους επικριτές της..

Το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ένα προσωποπαγές κόμμα, αλλά η δυναμική του πηγάζει από τη σοσιαλιστική ιδεολογία που (ευτυχώς) εξακολουθεί να αγγίζει και να εμπνέει τους (λίγους?) ρομαντικούς και ιδεαλιστές που υπάρχουν ακόμα στην εποχή του γρήγορου κέρδους και των reality. Ο καπιταλισμός είναι το «οικονομικό» σύστημα της χώρας όπως ορίζεται και από το σύνταγμα! Ο σοσιαλισμός όμως είναι ιδεολογία! Πώς μπορεί να εφαρμοστεί ο Σοσιαλισμός σε μια καπιταλιστική κοινωνία? Αναδεικνύοντας το «κοινωνικό πρόσωπο» του κράτους! Παραδοσιακά, οι λεγόμενες «προοδευτικές δυνάμεις» (για να μην πω η «δημοκρατική παράταξη» και προκαλέσω τους φίλους με αντίθετη άποψη :-))έδειχναν και δείχνουν περισσότερη ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα, σε εργασιακά θέματα, σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα. κλπ. (Δεν λέω ότι έτσι είναι το σημερινό ΠΑΣΟΚ.. αλλά ότι έτσι θα ΈΠΡΕΠΕ να είναι!)

Η Εύα, δηλώνει υποστηρίκτρια της σοσιαλιστικής ιδεολογίας και αυτό είναι προς τιμήν της. Το δύσκολο δεν είναι να αποδείξει την ειλικρινή θέση της στα παραπάνω ζητήματα, αλλά να αντιμετωπίσει τη δυσπιστία του κόσμου που της ζητά να απολογηθεί για τα λάθη του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, να απολογηθεί για την ομορφιά της, να απολογηθεί ΟΧΙ για τις απόψεις της, - αλλά για το γεγονός ότι έχει άποψη παρά το νεαρό της ηλικίας της, να απολογηθεί για την καριέρα της, πιθανόν και για τα περιουσιακά στοιχεία της ή και των γονιών της!!!

Αγαπητοί φίλοι, ας κάνουμε κριτική, επικεντρώνοντας στην ουσία και χωρίς το φανατισμό και τα κόμπλεξ του "νεο-έλληνα"... Δηλαδή πρέπει να νοιώθει τύψεις κάποιος που στάθηκε τυχερός στη ζωή του ή κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του που του εξασφάλισαν μια ποιότητα ζωής που κάποιοι άλλοι θα ζήλευαν? Μήπως αυτό είναι το πρόβλημα?… Αν κάποιος έχει όλα όσα μας λείπουν (μυαλό, φήμη, χρήμα, ομορφιά, υγεία) τότε ποιος ο λόγος να ασχολείται με τα κοινά και να εμπλέκεται σε αντιπαραθέσεις που μπορεί να τον κάνουν αντιπαθή? Απο "μαζωχισμό", από "ψώνιο" ή απο "υπέρμετρη φιλοδοξία?"... όποια και να είναι τα κίνητρα, από τη στιγμή που η ίδια τα έχει καλά με τον εαυτό της, οι κοινωνικές της ευαισθησίες μόνο θετική εντύπωση μου αφήνουν.

Αγαπητή Εύα, σου εύχομαι καλή επιτυχία στον προσωπικό αγώνα σου και ελπίζω το θράσος και η θετική σου ενέργεια να σου δώσουν το κουράγιο και τη δύναμη να διεκδικείς και να αποδείξεις με πράξεις τις αρχές της ιδεολογίας που εκπροσωπείς.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Themis, τα πιστεύεις αυτά που γράφεις;

Επειδή αν τα πιστεύεις το "ρομαντικός" μάλλον είναι ευφημισμός. Τα παιδάκια των κατηχητικών του Χριστόδουλου είναι λιγότερο αφελή (για να το πω κομψά)

Μόνος σου το έγραψες: Δεν λέω ότι έτσι είναι το σημερινό ΠΑΣΟΚ.. αλλά ότι έτσι θα ΈΠΡΕΠΕ να είναι!


Πες μου πότε ΗΤΑΝ έτσι για να γίνει κάποτε. Η μοναδική "ιδεολογία" του ΠΑΣΟΚ ήταν το "φάγωμεν, πίωμεν" και "Τσοβόλα δώστα όλα". Ο ..σύντροφος Λαλιώτης δε σε ξενάγησε στη βίλα του να σου δείξει πόσο ιδεαλιστής είναι;

Ανώνυμος είπε...

Όταν αναφερόμουν σε αυτόκλητους δικηγόρους προφανώς αναφερόμουν στην προσωπική μου θέση για το θέμα και είχα στόχο η δεν άφησα αιχμές για κανένα.
Η κοινωνική αλληλεγγύη αυτονόητα δεν χωράει και δεν μπορεί να προσεγγιστεί με τέτοιους όρους. Άρα βρίσκω μάλλον ατυχή την παρατήρηση σου, προϊόν πιθανότατα από παρεξήγηση.
Λίγες ώρες μόνο πριν από τις εκλογές, νομίζω ότι πρέπει να αναλογιστούμε, και να αποφασίσουμε ποιός πολιτικός σχηματισμός και ποιοί υποψήφιοι θα υπηρετήσουν και θα δώσουν όραμα και προοπτική στην χώρα, στους πολίτες, στην κοινωνία.
Είναι φανερό ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι και ελπιδοφόρα και με προοπτική για την κοινωνία.
Καλή επιτυχία λοιπόν στον Γιώργο Παπανδρέου, καλή επιτυχία στην Εύα, καλή επιτυχία σε κάθε νέο άνθρωπο που ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον.

Άκης
Περιβαλλοντολόγος

Unknown είπε...

Ανώνυμε κατ' αρχήν μιλάς ανώνυμα και έχω την εντύπωση ότι μιλάω στον βρόντο :-)

Τέσπα, αν και το blog δεν είναι δικό μου, απευθύνεσαι σε μένα οπότε τίθεται προσωπικό θέμα. Στην παρούσα φάση δε θέλω να έρθω σε "κομματική" αντιπαράθεση και να υπερασπιστώ στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Δεν εξέφρασα "κομματική" άποψη, αλλά πολιτική. (Ποτέ δεν ήμουν και δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος. Τώρα που το σκέφτομαι, έχω παράπονο απο την ΠΑΣΚ γιατί όταν ήμουν φοιτητής στο Πολυτεχνείο ήταν το μόνο κίνημα που ΔΕΝ ήρθε να μου ζητήσει συνεργασία! :-()

Αν η γενική πολιτική άποψή ότι "το ΠΑΣΟΚ (και τα λοιπά προοδευτικά αριστερά κόμματα) δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία στα κοινωνικά προβλήματα των πολιτών", σου φαίνεται (το λιγότερο) αφελής όπως λες, να έχεις υπόψη σου ότι κρίνεται και η δική σου τοποθέτηση.
Με τη διαφορά ότι μιλάς εκ του ασφαλούς, δηλαδή ανώνυμα, οπότε μπορείς να λες ό,τι θες και ότι σου κατέβει (για να το πω.. κομψά ;-)...

Ανώνυμος είπε...

Εύα... χάνουμε :(

Ανώνυμος είπε...

Vre pio PASOK kai ND ?

exoun oli i anepagelti alites kani periousies kai esis akoma onireveste to romandiko PASOK kai tis metri8misis tis ND ?

I exete tin endiposi oti ena koritsi 25 xronon 8a kani diafora ?

(Eva ipo8eto oti ise giro sta 25, giati stin istoselida sou apofegvis na to anaferis, exis mono mina kai mera...)

Ανώνυμος είπε...

Kai gia olous tous "politika eves8itous" mnistires tou blog...
i mikri exi sxesi edo kai ena xrono kai ine super sta prosopika tis, opote min glifeste me logia "Eva gera me tsabouka, proxora kai se pistevoume"..

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Άκη
Ναι. Όντως η τοποθέτησή μου ήταν προϊόν παρεξήγησης, με την έννοια ότι νόμιζα ότι απευθυνόσουν σε εμένα. Το post σου είχε ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο (όχι σαν τα άλλα που ασχολούνται με πρακτορεία στοιχημάτων και άλλα ανούσια πράγματα), και επειδή και εγώ εκφράστηκα αρνητικά για τα ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια ορισμένων απέναντι στην κα Καιλή, νόμιζα ότι απευθυνόσουν σε εμένα επειδή την υπερασπίστηκα απέναντι στα συγκεκριμένα σχόλια. Αλλά άλλο το ένα, και άλλο το άλλο είπαμε....

Αγαπητέ Themis

Μερικές πολιτικές παρατηρήσεις. Λοιπόν.
Ο Καπιταλισμός είναι κοινωνικό-οικονομικό σύστημα. Ο Σοσιαλισμός είναι επίσης και αυτός κοινωνικό-οικονομικό σύστημα. Ο Καπιταλισμός δεν είναι ιδεολογία ούτε ο Σοσιαλισμός επίσης. Ο Νεοφιλελευθερισμός, ο Φιλελευθερισμός, το laisse faire-laissez passer, είναι διάφορες ιδεολογικές εκδοχές του Καπιταλισμού.
Αντίστοιχα ο Μαρξισμός, ο Αναρχισμός, ο Ευρωκομμουνισμός, είναι τα διάφορα ιδεολογικά ρεύματα του Σοσιαλισμού.
Επίσης. Πουθενά δεν αναγράφεται στο Ελληνικό Σύνταγμα ότι το επίσημο κοινωνικό-οικονομικό σύστημα της χώρας είναι ο καπιταλισμός. Αυτό δεν το αναφέρει κανένα σύνταγμα καμιάς χώρας της Ε.Ε. Το μόνο που αναφέρεται είναι συγκεκριμένα στο άρθρο 106 του Συντάγματος παρ 2 και 3, ότι το κράτος οφείλει να παρεμβαίνει στην Ελεύθερη Οικονομία για να αμβλύνει τις ανισότητες που δημιουργούνται από αυτήν. Αν θα υπήρχε μια παραδοχή περί οικονομικού συστήματος, αυτή είναι ότι η ελεύθερη οικονομία παράγει ανισότητες. Έτσι απλά. Τώρα βέβαια το αν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις τήρησαν αυτό το άρθρο του Συντάγματος και κατόρθωσαν να αμβλύνουν τις ανισότητες αυτό το αφήνω στην δική σου κρίση. Είναι γεγονός πάντως ότι αντί να το κάνουν οι κυβερνήσεις το έκαναν οι τράπεζες, με τα γνωστά αποτελέσματα της υπερχρέωσης των νοικοκυριών.
Για να επανέλθω όμως. Σε περίπτωση λοιπόν που ίσχυε αυτό που λες δεν θα είχαμε εκλογές με την έννοια ότι εφόσον υπήρχε αποτύπωση του οικονομικού συστήματος στο σύνταγμα, δεν θα υπήρχε λόγος να κάναμε εκλογές και να έχει το ΠΑΣΟΚ την υποτιθέμενη θέληση (και όχι δυνατότητα) να κάνει την δίκαιη κοινωνία..............
Η εκάστοτε βουλή λοιπόν δίνει στο σύστημα το εκάστοτε περιεχόμενο που θέλει. Έτσι απλά. Αν λοιπόν υπήρχε αποτύπωση του συστήματος στο σύνταγμα, πολύ απλά αυτό θα σήμαινε την αυτοκαταστροφή του. Όπερ και εγένετο με τα δημοψηφίσματα για το Ευρωσύνταγμα, σε όποιες χώρες διενεργηθήκαν αυτά (δυστυχώς δεν έγινε δημοψήφισμα στην Ελλάδα λόγω δικομματικής συναίνεσης), τα οποία το πετάξαν στον κάλαθο των αχρήστων!!! Αυτά, και ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ανώνυμος είπε...

ο "παιδί-θαύμα"!!!

Τι δείκτη IQ χρειάζεται κανείς για να "βολευτεί" στο δημόσιο και να γίνει δέσμιος του κόμματος;

@@ Ο θυρωρός και ο πιτσιρίκος @@@

Όταν ήμουν μικρός, θυμάμαι το παιδί-θαύμα της γειτονιάς. Δεν κατάπινε φωτιές ούτε κέρδισε το πρώτο του Phd στην ηλικία των πέντε. Οι γονείς του, έπιναν νερό στο όνομα του Ανδρέα και ο πιτσιρικάς που είχε δεν είχε κλείσει τα 6 ήξερε τα ονόματα και τα οφίτσια όλου του υπουργικού συμβουλίου από στήθους! Εννοείται και τους υφυπουργούς, που τότε δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους. Τα υπόλοιπα παιδιά τον κοιτούσαμε αδιάφορα, αλλά οι περισσότεροι γονείς τον θαύμαζαν. Ήταν άλλες εποχές τότε. Το κλίμα ήταν πραγματικά οξυμένο και τα Σαββατόβραδα πριν τις εκλογές τα καφενεία και τα νυχτερινά κέντρα έκλειναν με τον φόβο των επεισοδίων από θερμόαιμους οπαδούς των κομμάτων.

Το παιδί-θαύμα μεγάλωσε και ακολούθησε τη δουλειά του πατέρα του, χωρίς όμως να χρησιμοποιήσει πουθενά τις ικανότητες που τον κατέτασσαν στην κατηγορία του ιδιαίτερα έξυπνου. Ευτυχώς, συνέχισε να ασχολείται με την πολιτική και ήταν το όνειρο κάθε υποψηφίου. Κατέβαινε με πούλμαν σε συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, κρατούσε το πολιτικό γραφείο άμα ευκαιρούσε απ’ τη δουλειά, μέχρι αφίσες κόλλαγε, ώσπου απαγορεύτηκαν και γλίτωσε απ’ την κόλλα και την μπατανόβουρτσα. Το ‘89 άλλαξε στρατόπεδο και ψήφισε Μητσοτάκη, ενώ αργότερα τον άγγιξε η αύρα του εκσυγχρονισμού και έπινε νερό στο όνομα του Σημίτη.

Vs

Οι υποσχέσεις δεν τελειώνουν ποτέ

Μια ζωή έτρεχε πίσω από τους υποψηφίους, όπως ακριβώς έκαναν και οι γονείς του. Μαζί με τις αδελφές του και τους πολύ κοντινούς συγγενείς "ήλεγχε" καμιά εικοσαριά ψήφους, ίσως και περισσότερους. Έτσι, κάποιος απ’ τους υποψηφίους αφού εξελέγη δέχθηκε να τον δει μια μέρα. Με τα πολλά, το παιδί-θαύμα του είπε ότι δεν τα βγάζει πέρα με τη δουλειά του πατέρα του και ζήτησε να τον βολέψει πουθενά για να παίρνει έναν μισθό. Ο Βουλευτής το σκέφτηκε μερικές ημέρες, σκέφθηκε και τις επόμενες εκλογές και τελικά μια των ημερών, η γραμματέας του Βουλευτή καλεί το παιδί-θαύμα στο τηλέφωνο. "Σας βρήκαμε δουλειά, να πάτε στο τάδε Υπουργείο να βρείτε τον κύριο δείνα και θα σας τακτοποιήσει".

Περιχαρής το παιδί-θαύμα κέρασε όλο το καφενείο. Το άλλο πρωί έβαλε το μαύρο κοστούμι του και εμφανίστηκε στο υπουργείο. Η δουλειά ήταν κλητήρας και ο μισθός βασικός. Με σύμβαση αρχικά, αλλά με την υπόσχεση ότι θα μονιμοποιηθεί, όπερ και εγένετο. Πέρασαν χρόνια από τότε και κάθε φορά που γίνονται εκλογές, το παιδί-θαύμα συνεχίζει να τρέχει πίσω από τα κόμματα και τους υποψηφίους σε μια προσπάθεια να τους ευχαριστήσει για τη ζωή που του "χάρισαν", με βασικό μισθό και μονιμότητα. Είναι και κάτι άλλο. Τρέχει πιο πολύ τώρα γιατί έχει δύο ανιψιές της παντρειάς, που πρέπει να "βολευτούν" και δυο παιδιά, μικρά ακόμη αλλά τραγουδάν τα συνθήματα του κόμματος και κρατούν πλαστικά σημαιάκια στις συγκεντρώσεις. Άλλωστε το κόμμα ποτέ δεν ξεχνά τους υποστηρικτές του...

Ανώνυμος είπε...

- Μια μέρα σκοτώθηκε μια γυναίκα που ήταν μεγάλη πολιτικός και
μεγαλοστέλεχος στο κόμμα της, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές.

Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Aγιος Πέτρος και της
λέει:

"Που θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή
στονΠαράδεισο;"

Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει:

"Δεν είμαι σίγουρη."

"Τότε", λέει ο Aγιος Πέτρος, "θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις
24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις."

Η πολιτικός συμφωνεί.

Πάνε λοιπόν, στην Κόλαση.

Εκεί η πολιτικός βλέπει όλους τους πολιτικούς φίλους της που είχαν πεθάνει να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους άντρες και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ.

Ακόμα και ο Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα και πικάντικα ανέκδοτα. Όλα πολύ ωραία
και η πολιτικός περνούσε υπέροχα.

Πριν το καταλάβει, πέρασαν οι 24
ώρες και ήρθε ο Aγιος Πέτρος να την πάρει να πάνε στον Παράδεισο.

Ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μιλάγαν για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με το Θεό που ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος. Η πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και πριν το καταλάβει, πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Aγιος Πέτρος να ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα
δύο μέρη.

Η πολιτικός το σκέφτεται λίγο και του λέει:

"Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση."

Ο Aγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και την στέλνει στην
Κόλαση.

Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα, ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι της πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ και ο Διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους και διέταζε συνεχώς.

Η πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και τον ρωτά:

"Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν."

Και ο Διάβολος της απαντά:

"Τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας ψήφισες!!!"

Εύα είπε...

Καταλαβαίνω ότι τα μικρότερα κόμματα διεκδικούν το αποκλειστικό δικαίωμα της αριστερής ρητορικής...
αλλά όταν και αν κληθούν να υλοποιήσουν τα όσα λένε, ξανασυζητάμε. Τώρα τα λόγια είναι δωρεάν.

Όσο για την πολιτική μου παιδεία, δεν ξέρω από που βγαζεις συμπεράσματα και με ποιόν με συγκρίνεις, παρόλα αυτά είναι δικαίωμα σου να έχεις αυτή την γνώμη. Προσωπικά, κατανοώ την κριτική που μου γίνεται, όταν ξέρω τι έχει προσφέρει αυτός που την κάνει και αν αυτή γίνεται καλοπροαίρετα.

Συνεχίζω να πιστεύω ότι μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να κάνει την διαφορά και συνεχίζω να ονειρειρεύομαι κάτι καλύτερο, κι αυτό ενοχλεί;

Σε μια γυναίκα δεν ρωτάνε ηλικία... αλλά δεν κρύβεται, καθώς αμέσως μόλις συμπλήρωσα το έτος που επέτρεπε να είμαι υποψήφια μου έγινε η πρόταση από το ΠΑΣΟΚ. Και προφανώς και δεν υπήρχε νεότερη από εμένα ηλικιακά, γιατί δεν επιτρεπόταν από το Σύνταγμα.

Όσο για το τι είναι αριστερά, το είπε ο Σαρτρ νομιζω, με μια κουβέντα περίπου έτσι: αριστερός είναι εκείνος που βλέπει τα πράγματα από την πλευρά των αδυνάτων.

Ευχαριστώ και για τα πολύ καλά λόγια, που δεν σχολιάζω βέβαια, αλλά πραγματικά είναι αυτά που δίνουν δύναμη για την συνέχεια...πέρα από τα όσα λέμε με ευκολία, είναι μια πολύ σύνθετη και δύσκολη υπόθεση η πολιτική-για εκείνους φυσικά που θέλουν να κρατήσουν την αξιοπρέπεια τους.

Υγ.Η ετυμηγορία στις κάλπες, μια που συνηθως οι αναποφάσιστοι δεν ψηφίζουν το κόμμα που κυβερνά! Και δεν είναι λίγοι...

Ανώνυμος είπε...

" Υγ.Η ετυμηγορία στις κάλπες, μια που συνηθως οι αναποφάσιστοι δεν ψηφίζουν το κόμμα που κυβερνά!"

I proigoumeni genia stigmatistike apo tin dexia (O laos den xehna,ti simeni dexia).

I diki mas genia stigmatistike apo tin lelepa tou PASOK.

Kala kai ta evixa sin8imatakia, alla provlimata san to asfalistiko mas perimenoun....

Ανώνυμος είπε...

http://www.anaksiopistia.gr/

To site perilamvanei k piges..

Ανώνυμος είπε...

Ο υπουργός οικονομίας, πάντα ανάλογα με το μορφωτικό του επίπεδο, καταρρίπτει κάθε επιστημονική γνώση υποστηρίζοντας πως οι "αράπηδες" δεν ανήκουν στο ανθρώπινο είδος.

Γεώργιος Αλογοσκούφης: "Κυρίες και κύριοι θα μπορούσαμε να το κλείσουμε αυτό, γιατί έτσι κι αλλιώς δείχνει έναν αράπη αντί να δείχνει έναν άνθρωπο"

Νομίζω πως από τη στιγμή που σας κοινοποιήθηκε, έχετε την ΕΥΘΥΝΗ, αν όχι την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, να το διερευνήσετε και να κοινοποιήσετε, με τη σειρά σας, τα όποια αποτελέσματα στη Βουλή και στα αρμόδια όργανα και οργανισμούς.

Απευθύνομαι, πρωτίστως, σε υποψήφια βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου και όχι σε στέλεχος παρατάξεως.

Ανώνυμος είπε...

Εύα, συνέχισε. Είμαι 16 χρονών και είσαι από τους λίγους ανθρώπους, που ασχολούνται με την πολιτική οι οποίοι με κάνετε όλοι σας να ελπίζω για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Επίσης σε παραδέχομαι που βρίσκεις το χρόνο ανάμεσα σε όλα τα άλλα να διατηρείς δικό σου blog και να δίνεις απαντήσεις στα διάφορα σχόλια, πραγματικά σε τιμάει.

Ανώνυμος είπε...

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ!! ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ!!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:
ΣΙΓΟΥΡΙΑ-ΕΛΠΙΔΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

An den paw na pshfisw ti keirwseis tha exw? hrthan kai oi mpatsoi spiti giati eimai leei eforeutikh

Ανώνυμος είπε...

Disitixos file i kirosis ine gia emas, otan mosxaria pane kai psifizoun PASOK kai ND.

Mavriste tous olous kai afiste oramata. Gia tin koutala ine oli stin vouli.

Sovaros epixirimatias pou vgazi lefta den asxolite me politiki.

An ise anepageltos kai metrios stin doulia sou, 8a pas gia na fas.

XIPNISTE... !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος said...

An den paw na pshfisw ti keirwseis tha exw? hrthan kai oi mpatsoi spiti giati eimai leei eforeutikh

θα έχεις κίρρωση του ήπατος :-p

Ανώνυμος είπε...

τι να πώ?

Ανώνυμος είπε...

εύα χάνουμε!!!

Ανώνυμος είπε...

για πρώτη φορά θα ψηφίσω στα 27 μου και προφανώς τα δύο μικρά κόμματα τραβούν την προσοχή μου. Οι σημαίες και τα όνόματα των Σκοπίων ή εθνικιστικές φανφάρες ες επίπεδο νηπιώδους ρητορείας δεν εκφράζουν τις βαθύτερες αγωνίες νέων ανθρώπων.
Δυστυχώς Εύα μας(sic), στη σύντομη περιήγηση στο site σου, δεν με έπεισε ΄καθόλου μα καθόλου η συλλογιστική σου. Λυπάμαι πολύ. "Τώρα τα λόγια είναι δωρεάν" τι θέλεις να πεις ποιητή?! Απαξιώνεις πολλά πράγματα και δεν θα έπρεπε, ίσως ο λόγος του Νίκου (συνασπιστή)ότι υπολείπεστε σε διάβασμα (ενδεχομένως και παιδείας αλλά το εκφράζει πιο κομψά) καιτα υπόλοιπα που μπήκε στον κόπο να γράψει θα έπρεπε να τα διαβάσετε προσεκτικά.
Όπως τα γράφει ακριβώς, οι όροι τηλεθέασης υπερκερνούν των όποιων άλλων θελγήτρων (γνώσεων) προβάλλετε. Πολύ πιθανό να εκλεχθείτε, εν τοιαύτη περιπτώσει ας μην γίνετε παπαγαλάκι των παλαιοτέρων πολιτικών ή των φίλων δημοσιογράφων.
Σύντροφε Νίκο, τα θερμά μου ευχαριστήρια, φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Αδίκως κοπιάζεις σε ένα blog που βγάζει μάτι ότι οι μισοί είναι απλά λιβανιστήρια της γοητευτικής υποωηφίας. ¨ας δώσουμε μια ευκαιρία σε νέους..." και ατάκες "στην πρόκληση..." είναι ταυτόσημες με τους παλιούς αβανταδόρους των κομματικών εποχής Μαυρογιαλούρου
Εύα άλλαξέ τα όλα (για να ευθυμήσουμε κιόλας)
Αιδώς αγύρτες
Χριστόφορος

Ανώνυμος είπε...

για πρώτη φορά θα ψηφίσω στα 27 μου και προφανώς τα δύο μικρά κόμματα τραβούν την προσοχή μου. Οι σημαίες και τα όνόματα των Σκοπίων ή εθνικιστικές φανφάρες ες επίπεδο νηπιώδους ρητορείας δεν εκφράζουν τις βαθύτερες αγωνίες νέων ανθρώπων.
Δυστυχώς Εύα μας(sic), στη σύντομη περιήγηση στο site σου, δεν με έπεισε ΄καθόλου μα καθόλου η συλλογιστική σου. Λυπάμαι πολύ. "Τώρα τα λόγια είναι δωρεάν" τι θέλεις να πεις ποιητή?! Απαξιώνεις πολλά πράγματα και δεν θα έπρεπε, ίσως ο λόγος του Νίκου (συνασπιστή)ότι υπολείπεστε σε διάβασμα (ενδεχομένως και παιδείας αλλά το εκφράζει πιο κομψά) καιτα υπόλοιπα που μπήκε στον κόπο να γράψει θα έπρεπε να τα διαβάσετε προσεκτικά.
Όπως τα γράφει ακριβώς, οι όροι τηλεθέασης υπερκερνούν των όποιων άλλων θελγήτρων (γνώσεων) προβάλλετε. Πολύ πιθανό να εκλεχθείτε, εν τοιαύτη περιπτώσει ας μην γίνετε παπαγαλάκι των παλαιοτέρων πολιτικών ή των φίλων δημοσιογράφων.
Σύντροφε Νίκο, τα θερμά μου ευχαριστήρια, φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Αδίκως κοπιάζεις σε ένα blog που βγάζει μάτι ότι οι μισοί είναι απλά λιβανιστήρια της γοητευτικής υποωηφίας. ¨ας δώσουμε μια ευκαιρία σε νέους..." και ατάκες "στην πρόκληση..." είναι ταυτόσημες με τους παλιούς αβανταδόρους των κομματικών εποχής Μαυρογιαλούρου
Εύα άλλαξέ τα όλα (για να ευθυμήσουμε κιόλας)
Αιδώς αγύρτες
Χριστόφορος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή κ. Καϊλή.

Για ποιον λόγο να σας ψηφίσω για βουλευτή Θεσσαλονίκης στη Βουλή, από τη στιγμή που έχετε διαλέξει την Αθήνα σαν τόπο εγκατάστασής σας, σαν τόπο όπου βρίσκονται τα επαγγελματικά και οικονομικά σας συμφέροντα;

Λέτε ότι δουλεύετε στο Mega μόνο τα Σαββατοκύριακα, κι εγώ θέλω να σας ρωτήσω... και οι μεταπτυχιακές σας σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς; Δεν πρέπει να βρίσκεστε εκεί τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα;

Καθ'όλη την τελευταία τετραετία περνάτε τουλάχιστον 3-4 μέρες την εβδομάδα στην Αθήνα, από δική σας επιλογή και μόνο.

Πώς να σας εμπιστευτώ ότι τάχα έχετε γνώση των αναγκών, των προβλημάτων και των αγωνιών των Θεσσαλονικέων;

Πώς να πειστώ ότι αγαπάτε τη Θεσσαλονίκη;

Ανώνυμος είπε...

Η Εύα γεννήθηκε το 1978, άρα είναι 29 χρονών.

Έλεος με το "σε μια γυναίκα δεν ρωτάνε την ηλικία της". Είναι ντροπή στον 21ο αιώνα να λέμε τέτοια.

Ανώνυμος είπε...

παρολο που δεν μπορω να σε ψηφισω καθως ανηκω στην Β Θεσ/νικης, σου ευχομαι καλη επιτυχια!!!η εκλογη μιας νεας,μορφωμενης και δυναμικης γυναικας αποτελει ελπιδα για εμας τους νεους. Η εκπροσωπιση των νεων ανθρωπων στη Βουλη ειναι πολυ σημαντικη.δεν γεννιομαστε ξαφνικα στα 45 μας...κρατα αυτη τη σταση που εχεις,μην γινεις ποτε υπεροπτης σαν τους υπολοιπους ,νεους και παλιους, που διωχνουν τη νεολαια απο την πολιτικη.δωσε φωνη στα θελω μας,σε αυτα που μας προβληματιζουν.

Καλη Επιτυχια!!!

Φιλικα, Δημητρα

Ανώνυμος είπε...

προς ο/η ηλικια της ευας

Καλα εισαι μεγαλος επιστημονας που εμαθες την ηλικια της...Ουτως η αλλως η κοπελα την φανερωσε εμμεσως(πλην σαφως), με το να πει πως ηταν υποψηφια αμεσως μολις "επιασε" το οριο ηλικιας. Οποιος λοιπον εχει ασχοληθει εστω και ελαχιστα με την πολιτικη αμεσως θα καταλαβε ποσο χρονων ειναι, χωρις να χρειαζεται να ψαχνει το μισο ιντερνετ για να βρει την χρονολογια γεννησης της κοπελας, η οποια στο κατω κατω δεν ενδιαφερει και κανεναν μιας και η ηλικια δεν αποτελει στοιχειο ωριμοτητας κατ' αναγκην.

.:mazAAk:.

Ανώνυμος είπε...

I ND kerdizi tis Ekloges,
kai ta ligouria tis 8esalonikis
8a vgaloun gia vouleftes tin Rapti kai tin Kaili....

Afti ine i Ellada tou 2007.
Na tin xereste...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε?
Ο Πολύδωρας και ο Ανδρεουλάκος καλύτεροι είναι??

Ναι ρε! ΕΥΑ!
Ναι ρε! ΜΠΑΟΚ!

gerasimos είπε...

Ως Αθηναίος που πριν τρία και μισό χρόνια μετοίκησα στη Θεσσαλονίκη (ο λόγος δεν είναι του παρόντος), θέλω να μοιραστώ ορισμένες εντυπώσεις, και τους λόγους που μου αρέσει - και δεν μου αρέσει - η ζωή στη συμπρωτεύουσα:
Λοιπόν, έχουμε και...τρώμε: το φαγητό είναι σαφώς ανώτερο - και φθηνότερο! - από της Αθήνας, με το απαραίτητο γλύκισμα στο τέλος που προσφέρεται τόσο ευγενικά σε ταβέρνες και εστιατόρια. Επίσης, απερίγραπτη είναι και η όλη αίσθηση της πόλης που σε αγκαλιάζει και αφήνει να αναδυθούν αρώματα από το κοσμοπολίτικο παρελθόν της. Αλλά και οι όμορφες εκδρομές σε μέρη όχι και τόσο μακριά από την πόλη - πχ Λουτρά Πόζαρ, Γρεβενά, Πήλιο και βέβαια Χαλκιδική - είναι πάντα μια καλή ιδέα τα σαββατοκύριακα. Tο Νοέμβριο, το φεστιβάλ κινηματογράφου είναι must, όπως όλες τις εποχές του χρόνου οι βόλτες στο κέντρο, τα κάστρα και την παραλία. Τέλος, οι άνθρωποι: σε αντίθεση με την Αθήνα, η Θεσσαλονίκη δεν 'σηκώνει' και πολλή δηθενιά και στήσιμο. Ένα πράγμα που ΔΕΝ μου λείπει από την Αθήνα, είναι οι μελαγχολικοί νέοι άνθρωποι και οι στημένες παρέες. Αυτά βέβαια είναι και θέμα τύχης - ατυχίας περισσότερο! - αλλά γενικότερα διαπίστωσα ότι στη Θεσσαλονίκη βρίσκει κανείς αυθεντικότερες ανθρώπινες φιγούρες λίγο πιο εύκολα απ' όσο στην Αθήνα. Επίσης, ας μην ξεχνάμε τους πανταχού παρόντες φοιτητές και τη ζωντάνια που δίνουν στην πόλη, που ως γνωστόν είναι η μεγαλύτερη φοιτητούπολη της Ελλάδας.

Αυτά που με πληγώνουν: η έλλειψη των κινηματογράφων, των θεάτρων και των μουσείων της Αθήνας. Πολιτιστικά, η αίσθηση που έχει κανείς είναι ότι ζει σε έναν κινηματογράφο Β' Προβολής, σε σχέση με την Αθήνα. Επίσης απαράδεκτη είναι η ατμοσφαιρική μόλυνση που οφείλεται: α) στις βιομηχανίες που σκανδαλωδώς λειτουργούν μέσα στην ίδια την πόλη, και β) στα απαρχαιωμένα μέσα μαζικής μεταφοράς, δηλαδή τα παλιά λεωφορεία-φυσαρμόνικες που υπήρχαν πριν 10-15 χρόνια στην Αθήνα. Η έλλειψη επιλογών σε αυτόν τον τομέα, αν σκεφτεί κανείς τις επιλογές (τραμ, προαστιακό, μετρό, λεωφορεία) που προσφέρονται στην Αθήνα και τις σχετικές επενδύσεις που έχουν γίνει, είναι κραυγαλέα. Α, και το κλίμα δεν είναι ό,τι καλύτερο, με αρκετή υγρασία λόγω της θάλασσας - δεν συγκρίνεται με το της Αθήνας και με το αττικό φως. Υπάρχει επίσης μια γενικότερη αίσθηση - στους ανθρώπους υπάρχει η επαρχιακή νοοτροπία - ότι ζει κανείς σε μια υπερδιογκωμένη επαρχιακή πόλη, με όλα τα αρνητικά της, και μακριά από εκεί όπου 'τρέχει' η ζωή (δηλαδή την Αθήνα). Τέλος, με τυραννάει η έλλειψη της δυνατότητας να πάρει κανείς το πλοίο της γραμμής το καλοκαιράκι και να πάει στα νησιά. Για να το κάνει κανείς αυτό από τη Θεσσαλονίκη πρέπει πρώτα να διανύσει τα 520 χλμ. προς την Αθήνα. :-(
(Από σχετικό ποστ μου.)

Εύα είπε...

Χάνω τα λόγια μου μερικές φορές, αλλά είμαι υποχρεωμένη να απαντήσω.
Δεν θεωρώ κακό να μένω Ελλάδα, και να ταξιδεύω κάθε εβδομαδα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Γιατί και όσοι μένουν μόνο εδω, έκαναν κάτι για την πόλη μας?
Αν ναι, πείτε μου και ας πάμε σπίτια μας, όλα είναι τέλεια!
Αν όχι, η εσωστρέφεια δεν μας κάνει καλό.
Στην πόλη μου ζω από τότε που γεννηθήκα, συγνώμη που δεν είστε οι μόνοι.
Όσο για τα περί παιδείας και τα κένα που διαπιστώνετε.. και την ξύλινη γλώσσα που προτιμάτε, αντί των συνθημάτων, σας παραπέμπω στους "σοφούς και ειδικούς" που φέραν την Ελλάδα του πολιτισμού τα 3,5 τελευταία χρόνια εδώ που είναι.
Και συγνώμη, αλλά δεν φτάνει το μυαλό μου να καταλάβω τι προτείνετε να κάνει κανείς για να βοηθήσει. Όλα είναι υποπτα...
Όσο για το ύφος και το ήθος σας, σας χαρακτηρίζει.

Εύα είπε...

Ευτυχώς δεν είναι ο κανόνας, και οι περισσότεροι στο blog αυτό έχουν το νέο ήθος και ύφος που πρεσβεύουμε!
Καλή ψήφο!

Unknown είπε...

Ελπίζω να έχουμε και χιούμορ!

Και Επειδή..
από το να ελπίζεις και να πήζεις, καλύτερα να τα σπας και να ξεσπας, νομίζω πως αυτό θα σας αρέσει!

ΞΕΣΠΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!
http://www.dimoskopisi.gr/boxing/

Ανώνυμος είπε...

για πρώτη φορά θα ψηφίσω στα 27 μου και προφανώς τα δύο μικρά κόμματα τραβούν την προσοχή μου. Οι σημαίες και τα όνόματα των Σκοπίων ή εθνικιστικές φανφάρες ες επίπεδο νηπιώδους ρητορείας δεν εκφράζουν τις βαθύτερες αγωνίες νέων ανθρώπων.
Δυστυχώς Εύα μας(sic), στη σύντομη περιήγηση στο site σου, δεν με έπεισε ΄καθόλου μα καθόλου η συλλογιστική σου. Λυπάμαι πολύ. "Τώρα τα λόγια είναι δωρεάν" τι θέλεις να πεις ποιητή?! Απαξιώνεις πολλά πράγματα και δεν θα έπρεπε, ίσως ο λόγος του Νίκου (συνασπιστή)ότι υπολείπεστε σε διάβασμα (ενδεχομένως και παιδείας αλλά το εκφράζει πιο κομψά) καιτα υπόλοιπα που μπήκε στον κόπο να γράψει θα έπρεπε να τα διαβάσετε προσεκτικά.
Όπως τα γράφει ακριβώς, οι όροι τηλεθέασης υπερκερνούν των όποιων άλλων θελγήτρων (γνώσεων) προβάλλετε. Πολύ πιθανό να εκλεχθείτε, εν τοιαύτη περιπτώσει ας μην γίνετε παπαγαλάκι των παλαιοτέρων πολιτικών ή των φίλων δημοσιογράφων.
Σύντροφε Νίκο, τα θερμά μου ευχαριστήρια, φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Αδίκως κοπιάζεις σε ένα blog που βγάζει μάτι ότι οι μισοί είναι απλά λιβανιστήρια της γοητευτικής υποηφίας. ¨ας δώσουμε μια ευκαιρία σε νέους..." και ατάκες "στην πρόκληση..." είναι ταυτόσημες με τους παλιούς αβανταδόρους των κομματικών εποχής Μαυρογιαλούρου
Εύα άλλαξέ τα όλα (για να ευθυμήσουμε κιόλας)
Αιδώς αγύρτες
Χριστόφορος

Ανώνυμος είπε...

Όπως τα λες Χριστόφορε, πιο πάνω κάποιος είπε της Έυας για το ότι παραγκωνίζονται άνθρωποι ικανοί με υψηλό μορφωτικό επιπεδο κτλ. κτλ κτλ. Φυσικά αυτή απάντησε οτι είναι μέσα σε αυτούς... λες και σήμερα οι περισσότεροι δεν έχουν απο ένα πτυχίο πανεπιστημίου κι ένα μεταπτυχιακό. Ρώτησες άραγε Ευα τους πιο πολλούς απο αυτούς πόσα παίρνουν? τους ρώτησες πως αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας? ρώτησες όλους τους άλλους νέους και νέες (είτε με πτυχία είτε όχι) πως τα βγάζουν πέρα? Εγώ είμαι 33 ετών, απο επαρχία έχω ότι έχεις εσύ, επιπλέον 3 γλώσσες άπταιστα και διδακτορικό δίπλωμα και όλα αυτά για 700 ευρώ, άντε με το μπονους να πάρω 800 ευρώ, απο το πρωί μέχρι το βράδυ διότι κάνενας από όλους εσάς δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει ΠΟΥ πήγε το οκτάωρο στις ιδιωτικές επιχειρήσεις? Βέβαια η ερωτηση μου είναι στα όρια της αφέλειας. Είναι ποτε δυνατόν να ρωτήσει κάποιος τον οποίο το συντήρουν ποικιλοτρόπως όλοι αυτοί οι "επιχειρηματίες"? Για αυτό λοιπόν, είσαι εκεί που είσαι γιατί κάποιοι άλλοι σε σπρώξανε... και είμαστε εδώ που είμαστε γιατί κάποιοι μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε... Αν υπήρχε έστω κι ένα μικρό δείγμα αξιοκρατίας σε αυτήν τη χώρα, εσύ Έυα δε θα έκανες εκ του ασφαλούς το τηλε-σωτήρα κι εγω δε θα αγχωνόμουνα πως να πληρ΄ωσω το νοίκι μου. Ποτέ σου να μη βγείς...

Αηδιασμένος

Ανώνυμος είπε...

Αηδιασμένε
Αν και οξεία, πολύ καλή η κριτική σου για τα πράγματα στον ιδωτικό τομέα. Το "Ποτέ σου να μη βγεις" όμως δείχνει ανεξήγητη και αδικαιολόγητη κακία (και φθόνο).

Όπως πολύ καλά πρέπει να γνωρίζεις το κράτος είναι αρκετά αδύναμο στο να επεμβαίνει στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Οι αμοιβές καθορίζονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ανάλογα με την ειδικότητα σου. Το ερώτημά σου λοιπόν αφορά πρωτίστως την ΓΣΕΕ.

Επίσης, προσωπικά εμπιστεύομαι περισσότερο έναν νέο άνθρωπο που απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα και γνωρίζει τα προβλήματα του κλάδου, παρά τους παντωγνώστες έμπειρους πολιτικούς (και ειδικότερα της Νέας Δημοκρατίας που έχει στενότερες σχέσεις με μεγαλοκαρχαρίες) για να αγωνιστεί για τους νέους, για τα εργασιακά δικαιώματα και για τα υπόλοιπα που αναφέρεις.

Το θέμα που έθεσες είναι ο λόγος που θα ψηφίσω την Εύα.

Ανώνυμος είπε...

... στο παραπανω μήνυμα συπμλήρωσε και τη λέξη ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ

"και παντογνώστες ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ έμπειρους πολιτικούς που μας κυβερνούν."

Ανώνυμος είπε...

Η κ. Καϊλή γράφει:
"Δεν θεωρώ κακό να μένω Ελλάδα, και να ταξιδεύω κάθε εβδομαδα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Γιατί και όσοι μένουν μόνο εδω, έκαναν κάτι για την πόλη μας?"

Αγαπητή κ. Καϊλή, αν δεν μπορείτε να καταλάβετε τους λόγους για τους οποίους ένας υποψήφιος βουλευτής ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ζει στον νομό που θέλει να εκπροσωπήσει και να ζυμώνεται με την τοπική κοινωνία, τότε τι να πω;

Μένω άναυδος μπροστά στο αφελές θράσος σας.

Ανώνυμος είπε...

Apo to site www.elenarapti.gr
" Τον Μάρτιο του 2004 εκλέγεται Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με την παράταξη της Ν.Δ., ως η νεότερη βουλευτής στην ιστορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου."

Apo to site www.evakaili.gr
" Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, που με εκλέξατε βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2004, με αποδείξεις εμπιστοσύνης 27.000 συμπολιτών μοu "

Na doume posa ligouria 8a exi aftes tis ekloges....

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά...το Κοινοβούλιο είναι στην Αθήνα, τι να κάνουμε τώρα!
Εντάξει, ψηφίστε Πολύδωρα και όχι Εύα-αυτός σας αξίζει, να σας λέει ότι βαριέται!!! Σας βαρέθηκε! Ξαναψηφίστε τον.
Εγώ τουλάχιστον την βλέπω να κυκλοφορεί στην Θεσσαλονίκη χωρίς ποτέ να έχει δώσει δικαίωμα ή να προκαλεί. Ντροπή σε εσάς που ζηλεύετε, μιζεροι, κομπλεξικοί και δεξιοί! Αυτή η νοοτροπια φεύγει και αντί για άμυνα αρχίσατε την επίθεση!
Καλά κάνετε. Να φοβάστε.
Μετράτε ώρες...
Ε πια και επειδή δεν βλέπεστε εσεις, ουτε στον καθρέφτη, τι να κάνει η κοπέλα, να κυκλοφορει σαν άστεγη?
Ψυχοθεραπεία σας χρειάζεται.

Ανώνυμος είπε...

Ektos apo tis Barbie, mono o Polidoras ine enalaktiki epilogi re ligouri ?

Otan perasis tin ilikia ton 25, 8a katalavis ti enoo.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε που μου απάντησες, το πρώτο μου πτυχίο είναι νομικά και το διδακτορικό μου είναι στο εργατικό δίκαιο, όπου κι εργάζομαι στο νομικό τμήμα πολύ μεγάλης επιχείρησης για τέτοια ακριβώς θέματα. Πρώτου λοιπόν πας να μου κάνεις κάποια άλλη σαχλαμάρα-υπόδειξη του πόσο "αδύναμο" είναι το κράτος απέναντι στους ιδιώτες, έχε αυτά υπόψη σου και μάθε ότι το κράτος έχει ΠΟΛΥ μεγάλη δυναμη να επιβληθεί σχεδόν σε οποιαδήποτε επιχείρηση. Αλλά τι νοήμα έχει όταν όλοι αυτοι χρηματοδοτούνται έμμεσα κι άμεσα απο διάφορους επιχειρηματίες και "μεγαλοπαράγοντες", κανένας τους δεν πρόκειται να κόψει το χέρι που τον ταίζει. Βέβαια δεν έχει νόημα αυτά που λέω για σένα, αφού δεν χρειάζεται και πολλοί φαντάσία να καταλάβει κανείς ότι είσαι "επιστήθιος" φίλος της υποψηφίας.
Αηδιασμένος

Ανώνυμος είπε...

Giafto kai alloste o Varveris kai ka8e Varveris kani proeklogikes exipiretisis "voi8ondas" tou ipopsifious.....

Oli mazi sto Interni...

Ανώνυμος είπε...

Αηδιασμένε Ανώνυμε ειμαι αυτός που σου απάντησε.

Αντί να τα ισοπεδώνεις όλα, γιατί δεν κάνεις κάτι κι εσύ για να αλλάξεις τον κόσμο???

Δε θέλω να αμφισβητήσω τις σπουδές σου, να θυμάσαι όμως πάντα πως μόρφωση χωρίς καλλιέργεια δεν είναι απλά άχρηστη, αλλά επικίνδυνη θα έλεγα!!

Η υποψήφια δε με γνωρίζει, όπως δε με γνωρίζεις κι εσύ. Μάλλον για σένα είμαι ένα λιγούρι που θα την ψηφίσω για τα πανέμορφα μάτια της και το γλυκό της χαμόγελο. Πίστευε ότι θες... Εκεί που φτάσαμε με την κυβέρνηση της ΝΔ, για όποιον λόγο κι αν ψηφίσει κάποιος την Εύα, κέρδος για τον τόπο είναι. Κι ας μην το καταλαβαίνει τώρα..

Εγώ την πιστεύω επειδή βλέπω ένα νέο δυναμικό κορίτσι, ανοιχτή στο διάλογο, με όραμα και πάθος για την πολιτική, με ευαισθησίες και με πολιτικές θέσεις που με εκφράζουν (Δηλαδή το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ όπως μπορείς να δεις και στο site, σε αντίθεση με τη ΝΔ που δεν έχει καταθέσει πρόγραμμα). Και το κυριότερο.. Με διάθεση να προσφέρει και να αλλάξει τον κόσμο! Το αν θα με δικαιώσει ή θα με απογοητεύσει θα είναι δικό της πρόβλημα από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου...

Καλύτερα όμως να μην τα λέω εγώ και "κατηγορηθώ" ως "επιστήθιος" φίλος της υποψηφίας (μακάρι να ήμουν). Μάλλον κακό της κάνω που την υπερασπίζομαι. Δεν έχει ανάγκη από υπερασπιστές. Τα καταφέρνει μια χαρά μόνη της. Αυτό μπορούν να στο διαβεβαιώσουν και οι χιλιάδες ανώνυμοι ψηφοφόροι της τη Δευτέρα μετά τις εκλογές ;-)

mickey είπε...

Εγώ πάντως, Εύα, σου εύχομαι καλή προσωπική επιτυχία στις εκλογές!

mickey είπε...

Και ...καλή κατοστάρα στα σχόλια!

mickey είπε...

Τουλάχιστον έπιασες τριψήφιο νούμερο στα σχόλια. Θα τα πούμε μετά το βράδυ της Κυριακής. Εύχομαι και πάλι να τα καταφέρεις στο δύσκολο αγώνα σου.

Ανώνυμος είπε...

Eua,kleise to blog.
vwmos kompleksismou kai diastrofis exei ginei.

na to vrasw to kinima twn bloggers, tis eleutheris ekfreasis,tis diakinisis idewn.

i anwmalia stin anwnumia, vrike to tropo tis na ekfrazetai.

sigoura osoi miloun etsi asxima, me ton pio eufantasta xidaio tropo, exoun kapoio provlima (!?)
kai sigoura oxi politikis fusews....

--agoria -i kai koritsia...ki auto paizei-- den einai dropi pou den exete na xedwsete allou kai alliws, apla mas exete zalisei ston dithen taxa mou kritiko tropo skepsis, tsabouka tou tipota, anazitisi politikon apadisewn...--

opote eua min mpaineis kan ston kopo na tous apadas.
eisai magkas outws i allws.

i diastrofi tous den exei na kanei me kanenan politiko provlimatismo.
einai sketa provlimatikoi.
me polla, PAAAAAARAAAAAAAA POLLA steritika "a-" kai steriseis.

episis den pisteuo oti to kako tis politikis tou topou eisai esu.
makari etsi na itan.
oute kai kanenas allos apo tous 300.

oi paratrexamenoi ton politikon einai i arrostia tou topou mas,
kai oloi autoi pou i8elan na ginoun parasito , alla kapoio allo megalutero kai pio palio parasito den tous afise na fane.
ki oloi ekeinoi pou emeinan ektos vrizoun tin moira, to sistima, tin koinonia, to blog sou, esena..


auto einai olo.

s'euxaristw pou eisai entaxei anthropos.kali dinami ki o theos na se fulaei apo ta "erpeta" .


fanh s.
prwhn foit. ASOE-nun pwlitria.