Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

Σας ευχαριστώ όλους...

Επιτρέψτε μου πρώτα να ευχαριστήσω εκείνους που ήταν η ψυχή αυτών των εκλογών για εμένα...την αδελφή μου, τους γονείς μου, τους φίλους μου, που έγιναν 2η οικογένεια μου, για την υποστήριξη τους, για την εθελοντική συμμετοχή τους σε μια προσπάθεια που έγινε με όρους διαφορετικούς...
Ευχαριστώ και όλους εσάς για τις παρατηρήσεις και την εποικοδομητική -τις περισσότερες φορές- κριτική.
Ευχαριστώ και όλα τα παιδιά που απέναντι στην σκληρή κριτική που γίνεται στους νέους δεν φοβούνται να σταθούν απέναντι. Με δυνατή φωνή, γιατί έχουν το θάρρος της γνώμης τους και καθαρό βλέμμα.
Εδώ θα είμαστε λοιπόν, μαζί, και στα δύσκολα.

Ήταν περίεργες εκλογές, με πολλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Σημαντικότερο, το μήνυμα της ανανέωσης και της αλλαγής.
Η ανατροπή έγινε από την κοινωνία στο εσωτερικό όλων των παρατάξεων.
Πρέπει να ανασυνταχθούμε τώρα, με ομοψυχία, γιατί ο στόχος είναι κοινός.
Όλοι κάναμε τις προσωπικές και πολιτικές μας εκτιμήσεις.
Αλλά να ακούσουμε και την κοινωνία πριν μιλήσουμε...
Να ακούσω εσάς...

92 σχόλια:

αντωνης είπε...

Καταρχας να ευχηθω καλη αρχη και σιδερενια στο Κοινοβουλιο.
Εγω θα ήθελα να μας πεις την ΠΟΛΙΤΙΚΗ σου αποψη για τις εξελιξεις στο ΠΑΣΟΚ. Πως πρεπει να κινηθει το κομμα απο εδω και περα και τι πιστευεις οτι πρεπει να αλλαξει.

Εν συντομια η γνωμη μου ειναι πως το σημερινο ΠΑΣΟΚ, δεν μπορει να εκφρασει τον λαο και ειτε θα παει μπροστα ειτε θα φθινει με τον καιρο. Αλλά για την σημερινη κατασταση, για μενα τα αιτια ειναι πολλα και ερχονται απο βαθος χρονου. Δεν φταιει μονο ενας, ο κ. Παπανδρεου, αλλά οι περισσοτεροι που ουσιαστικα δεν ηθελαν ποτε να συζητησουν πολιτικα μεσα στο κομμα. Και η θεση της αντιπολιτευσης θα μπορουσε να βοηθησει σε αυτο, αλλα 3,5 χρονια δεν καναμε τιποτα για να διαμορφωσουμε επιτελους μια ξεκαθαρη πολιτικη ταυτοτητα. Και αυτο το πληρωσαμε προς τα αριστερα στις εκλογες αυτες.
Αυτα εν ολιγοις, και παλι τα συγχαρητηρια μου και καλη δυναμη ευχομαι.

Ανώνυμος είπε...

Όταν τόσα χρόνια έχανε τις εκλογές η ΝΔ δεν έσπευδε αμέσως να αλλάξει πρόεδρο.Σεβόταν την επιλογή του ΛΑΟΥ να ψυφίζει τα πρόσωπα και την πολιτική, που απ' ό,τι φαινόταν, τους ικανοποιούσε περισσότερο από αυτήν που πρότεινε το κόμμα τους. Και περίμενε το πλήρωμα του χρόνου, καρτερικά , όταν οι εξελίξεις της ζωής θα επέβαλαν μια αλλαγή, όταν τα πρόσωπα εξουσίας θα είχαν φθαρεί και θα είχαν εξαντλήσει κάθε προθεσμία για παραγωγή έργου.
Ψήφιζα χρόνια ΠΑΣΟΚ , φέτος πάλι όχι. Το ίδιο έκαναν και πολλοί άλλοι γνωστοί μου, καθώς δεν ψηφίζουμε από παράδοση ή συνήθεια, αλλά στεκόμαστε κριτικά απέναντι στις ίδιες τις επιλογές μας.
Ο λόγος που δεν ψηφίσαμε δεν ήταν μόνο η αδυναμία του Γιώργου Παπανδρέου να εκφράσει συγκεκριμένη πολιτική βούληση( βλ. αμφιταλαντεύσεις για το άρθρο 16) αλλά και η στελέχωση του Νέου ΠΑΣΟΚ, της ΝΕΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, από τα ίδια πρόσωπα των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ που εξάντλησαν κάποτε την υπομονή μας με τη διαφθορά, την αεργία και την αλαζονεία τους.
Αν εκφραστεί ξεκάθαρα η ιδεολογία του σοσιαλισμού, αν εξελιχθεί για να ανταποκριθεί στην σημερινή "ευρωπαική" πραγματικότητα και αποτελέσει μια νέα βάση γύρω από την οποία θα δομηθούν οι προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ και κυρίως αν αυτή η νέα θέση βρει τους εκφσαστές της σε ΝΕΑ αφθαρτα ΠΡΟΣΩΠΑ, που αν μη τι άλλο θα μας δώσουν την ψευδαίσθηση ότι θα υλοποιήσουν τις νέες ιδέες , πιστεύω ότι πολλοί από εμας θα επιστρέψουμε στο ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και πολλοί άλλοι θα γοητευτούν από τις νέες προοπτικές , τις νέες πολιτικές που το ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ.
Δεν είναι τυχαίο ότι στη μεγαλύτερη μερίδα των ψηφοφόρων η μόνη διακριτή διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα είναι το "εμείς θα το κάναμε καλύτερα" , τα ίδια μεν , καλύτερα δε. Διαφορά προσώπων δηλαδή. Και σαν πρόσωπα και μόνο είναι γεγονός ότι ο Καραμανλής έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από τον Παπανδρέου κι αυτό καλώς ή κακώς είναι πανθομολογούμενο.
Συνοψίζοντας θα έλεγα ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. Κι αν αυτό χρειάζεται και νέο εκφαστή, καλοδεχούμενος.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Σ. Συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Το ξέρεις ότι χρειάζεται να κάνεις τη διπλή δουλειά για να αποδείξεις ότι το αξίζεις. Τα κριτήρια που σε ψήφισαν τα γνωρίζεις( μη νομίζεις κι εγώ στο επάγγελμά μου το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω) τουλάχιστο εκμεταλλέυσου το και απόδειξε ότι δε θα γίνεις ακόμη μία Ράπτη ( σε 3,5 χρόνια 3 ερωτήσεις για τους νεφροπαθείς).
Από ιδέες για τον κοινοβουλευτικό σου έλεγχο, μην ανησυχείς..εδώ είμαστε!
Αντε καλή αρχή Εύα Καιλή
(μια συνομίληκη, ξανθιά με πράσινα μάτια)

Ανώνυμος είπε...

καλά άστα αυτά... στο ζουμί τώρα, γιώργος ή μπένις;;; αυτό μας ενδιαφέρει, τα άλλα είναι... "άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε"

salvatore1789 είπε...

Τα συγχαρητήριά μου

Αντε καλή αρχή. Τώρα το να ξεκινάς την θητεία σου στην Βουλή με εκλογή Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ...

Θα σου πρότεινα, λόγω και της ηλικίας σου, να δώσεις μεγάλο βάρος σε όσους απο μας παλεύουμε στην ελεύθερη αγορά εργασίας για να ορθοποδήσουμε και δεν ανταλλάξαμε την ζωή μας με μια θεσούλα στο Δημόσιο. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας κοντά 7 χρόνια απο τότε που τέλειωσα το Πανεπιστήμιο και παλεύω να τα φέρω βόλτα. μαζί με μένα αρκετοί χιλιάδες πληρώνουμε τα χαράτσια τυο Δημοσίου. Λόγω θέσης αλλά και επειδή λες ότι σε νοιάζει η άποψη των άλλων, ρίξε μια ματία και προσπάθησε σε αυτά τα χρόνια να ενημερωθείς αρχικά για την αγορά εργασίας. Θα διαπιστώσεις πράγματα που δεν υπάγονται ούτε σε ιδεολογίες ούτε σε Συμβατικές φόρμουλες.

Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

εύα!! ή μπένις ή βγαίνεις!! πάρε θέση!

Haralabos Sabalis είπε...

Συγχαρητήρια για την εκλογή σου και καλή αρχή! Δύσκολη, λόγω των ειδικών συνθηκών που ακολούθησαν το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά σίγουρα ενδιαφέρουσα ως εμπειρία για έναν νέο πολιτικό.

Με σαφείς δόσεις humour, ίσως επόμενο poll για το blog πόσοι θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση σου; :))

p.s. την απάντηση δεν τη θεωρώ προφανή αφού οι επιλογές ενός rookie καθορίζουν το μέλλον του στο πρωτάθλημα

Ανώνυμος είπε...

Ευα Καϊλή, καλή κοινοβουλευτική επιτυχία.

Και τώρα στο θέμα...

Θα πρέπει να καταλαβουμε πως η πολιτική λειτουργεί με όρους τηλεοπτικούς.Είτε μας αρέσει, είτε όχι!

Το βασικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, ήταν η αδύναμη εικόνα του προέδρου μας. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι σε ανικανότητα!

Εάν επισκεφτεί κάποιος την προσωπική ιστοσελίδα του κ.Παπανδρέου (www.papandreou.gr),θα συμπεράνει πως είναι ένας σύγχρονος πολιτικός, με στέρεες και συγκροτημένες απόψεις και με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος ν'αναφέρει πως δεν έχει ξεκάθαρες θέσεις;

Οχι.

Μήπως αδυναμία επικοινωνίας;

Ναι.

Ένας αρχηγός κόμματος, θεωρείται επιτυχημένος όταν μπορεί και φέρνει ψήφους στο κόμμα του.

Μπορεί να διαφωνείτε,αλλά αυτή είναι η αλήθεια!

Πλέον οι εκλογές δεν κρίνονται από τις πολιτικές, γιατί απλούστατα οι πολιτικές τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ συγκλίνουν στα περισσότερα σημεία!

Ως παράδειγμα, πάρτε την πολιτική της ΝΔ τα τελευταία 3,5 χρόνια! Είναι στο μεγαλύτερό της βαθμό η πολιτική του κ. Σημίτη την οποία και αποδόμησε χαρακτηρίζοντάς την ως καταστροφή για την χώρα!

Οπότε, για ποιες ουσιαστικές πολιτικές διαφορές μιλάμε;

Σκεφτείτε το εξής:

Εάν το ΠΑΣΟΚ κέρδιζε φέτος τις εκλογές, θα γινόταν όλη αυτή η συζήτηση;

Μάλλον όχι....

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά αυτό που σας ενδιαφέρει είναι το αν θα ψηφίσει η Εύα Καϊλή τον Βενιζέλο ή τον Παπανδρέου? Και οι δύο έχουν θετικά και αρνητικά, η επιλογή του αρχηγού δε θα γίνει μόνο από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά από τη βάση του. Τι πιο δημοκρατικό από αυτό?

Να κάνω και μια παρατήρηση με αφορμή πολλά μηνύματα που είδα κυρίως σε προηγούμενα θέματα.

Το επίπεδο του blog to καθορίζουν οι συμμετέχοντες. Έχουμε ένα παράθυρο επικοινωνίας με μια νέα εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μας δίνεται η ευκαιρία να καταθέσουμε τις απόψεις μας και να κάνουμε σκληρή αλλά καλοπροαίρετη κριτική στην ίδια, στο ΠΑΣΟΚ, στην Κυβέρνηση.

Αγαπητή Εύα (Δεν πιστεύω τουλάχιστον σε αυτού του είδους την επικοινωνία να προτιμάς το "Κυρία Καϊλή" και τον πληθυντικό τώρα που εκλέχτηκες) ίσως πρέπει να σκεφτείς να θέσεις κάποιους περιορισμούς για το αν θα εμφανίζεται το κάθε μήνυμα που στέλνει ο καθένας ανώνυμα, γιατί δε θέλουν όλοι το καλό σου, ούτε όλοι το καλό της παράταξης και του τόπου (το blogspot παρέχει τέτοιες ρυθμίσεις). Κι αν εσύ δε θέλεις να προστατέψεις τον εαυτό σου, ίσως πρέπει να το κάνεις για να σεβαστείς τους αναγνώστες σου που από άποψη αισθητικής αλλά και ουσίας δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε μια συζήτηση με επιχειρήματα του τύπου "Είσαι ξανθιά, άρα είσαι χαζή"...

Πριν απαντήσεις με δικηγορίστικες δηλώσεις του στυλ ότι κάτι τέτοιο είναι αντιδημοκρατικό και δεν κάνεις διακρίσεις κλπ, σκέψου πως αυτός που θέλει να απευθυνθεί σε σένα το κάνει έτσι κι αλλιώς, δηλαδή το μήνυμά του το διαβάζεις εσύ πρώτα κι αν είναι υβριστικό δεν επιτρέπεις την εμφάνισή του μηνύματος σε κοινή θέα.

mickey είπε...

Τα συγχαρητήρια μου Εύα, καλή αρχή και καλό κουράγιο στα νέα σου καθήκοντα.

Είχα βεβαίως προβλέψει σε προηγούμενο post την προσωπική σου επιτυχία, όπως και την οριακή αυτοδυναμία της ΝΔ (αν και εξεπλάγην ελαφρώς από την έκταση της ήττας του ΠΑΣΟΚ). Για μένα (και πολλούς άλλους υποθέτω) ήταν φως φανάρι πώς πήγαιναν τα πράγματα και δε χρειαζόμουν δημοσκοπήσεις και νούμερα για να καταλάβω τι θα συμβεί.

Ελπίζω οι επισημάνσεις μου (και πολλών άλλων υποθέτω) για το ατυχές πολιτικό ήθος που υιοθέτησε το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου (και ειδικά στην προεκλογική περίοδο, με την επιλογή Λαλιώτη) να ληφθούν υπόψη. Ο Έλληνας ψηφοφόρος έχει αλλάξει αρκετά από την εποχή του Ανδρέα και περιμένει πλέον κάτι διαφορετικό τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη. Κυρίως από τους νέους βουλευτές. Θαρρώ πώς όλοι πήραν το μήνυμα (ακόμα κι ο πρωθυπουργός, πράγμα που αποτυπώθηκε και στη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης).

Όπως σου έγραψα στα πρώτα μου μηνύματα, θα παρακολουθώ την πολιτική σου πορεία και θα κρίνω ανάλογα. Είμαι υπέρ των θετικών και εφαρμόσιμων προτάσεων και κατά της πολιτικής αερολογίας. Ίσως κάνω αυστηρή κριτική κάποιες φορές, αλλά θα φροντίσω να μη φανώ άδικος. Κάθε αρχή και δύσκολη.

Εύχομαι να ξεπεράσετε σύντομα και ανώδυνα στο ΠΑΣΟΚ τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Να ξέρεις πως κι εσείς οι νέοι παίζετε σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις - κι ας μην είναι τόσο προφανές κάτι τέτοιο. Στην πορεία θα καταλάβεις πολλά και κυρίως πού και πώς παίζεται το παιχνίδι. Έχεις τα προσόντα και θα σου δοθούν ευκαιρίες. Παίξε σωστά και τίμια (κυρίως αυτό - οι ζαβολιάρηδες στο τέλος ξεβράζονται από το σύστημα, όσο κι αν φαίνεται πως πετυχαίνουν προσωρινά) και θα κερδίσεις. Ίσως να κερδίσουν και άλλοι μαζί σου.


Ευχαριστώ κι εγώ για τη φιλοξενία στο blog σου,

Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Έυα σ'αγαπάω πάρα πολύ

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ!
Καλή επιτυχία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο! Αν επιτρέπετε και με όλο το σεβασμό στην πολιτική εμπειρία που έχετε αποκτήσει ήδη : Κλείσε τα αυτιά σου... και πρόσεξε τους ευκαιριακούς συνεργάτες ή τους ερασιτέχνες "ειδικούς" της επικοινωνίας ή της κοινοβουλευτικής σου πλέον υποστήριξης. Επίσης, πρόσεξε όσους/ες θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν την "δόξα" σου ή να προσκοληθούν στο περιβάλλον σου για άλλους σκοπούς. Φυσικά μη γίνεις φοβική σε κάθε πρόσωπο... που σου συστήνεται...απλά να είσαι ο εαυτός σου και θα πάνε όλα καλά. Οι "κακοί" συνήθως μας αποφεύγουν...Το γνωρίζεις και απο την θητεία σου στα ΜΜΕ. Ελπίζω να νιώθεις πλέον απελευθερωμένη ... προκειμένου να ανταποκριθείς στο δύσκολο έργο της εκπροσώπησης των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Πάντα να είσαι κοντά στην κοινωνία και να καθιερώσεις μορφές άμεσης διαλογικής επικοινωνίας με πολίτες κάθε μήνα. Συγκρότησε ομάδες-εργασίας και "δεξαμενές σκέψεις" προκειμένου να έχεις υποστήριξη στην κοινοβουλευτική σου δράση.
Το ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια περνάει κρίση στρατηγικής και ταυτότητας. Το εκλογικό αποτέλεσμα του 2004 προετοίμασε την μεγάλη ήττα του 2007. Δεν χρειάζεται να εμπλακείς σε μια διαμάχη που έλκει την καταγωγή της απο το παρελθόν..."Κοίταξε μπροστά οπως μόνο εσύ ξέρεις να κάνεις" θα τολμούσα να σου πώ. Η επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ... χρειάζεται πολλούς ήλιους που οι ακτίνες τους να φωτίζουν μια αναγνωρίσιμη πολιτική -ιδεολογική ταυτότητα που θα ανταποκρίνεται στα διαχρονικά προτάγματα της Αριστεράς, της Οικολογίας και των προοδευτικών δημοκρατικών παραδόσεωντης χώρας μας. Το ΠΑΣΟΚ έχει παράδοση ριζοσπαστισμού. Δημιουργήστε την δική σας ριζοσπαστική προοπτική και πρόταση! Η νέα ηγεσία που θα προκύψει πρέπει να κατανοήσει ότι έχει ιστορική ευθύνη όχι να ξαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία αλλά να φέρει στο προσκήνιο μια άλλη κοινωνική πλειοψηφία και ένα νέο πολιτικό προσωπικό που θα ξεφεύγει απο τον άκρατο ωφελιμισμό και καριερισμό της εποχής μας...Μεγάλη Αντιπολίτευση, ενωτική και πολύχρωμη χρειάζεται ο τόπος. Εύα διατύπωσε την πολιτική σου πρόταση για το παρόν του ΠΑΣΟΚ. Μην περιμένεις...λόγω της ιδιότητας της νεοεκλεγμένης.
ΥΓ. : Αλήθεια θα παραιτηθεί κανείς απο την εκλογική επιτροπή, το Πολιτικό Συμβούλιο ή τους τομείς επικοινωνίας έστω και συμβολικά ή θα τα φορτώσουν όλα στον Γιώργο Παπανδρέου; Θα επικρατήσουν πάλι "χαμαιλεοντισμοί"; Θα αλλάξουν πάλι τα "φανελάκια" τους οι καρεκλοκένταυροι όλων των τάσεων; Φυγή λοιπόν απο τους Υποκριτές και Στροφή στην Πολιτική! Η μόνη διέξοδος για το ΠΑΣΟΚ.
Με τιμή
likely voter

Clandestino είπε...

Ως Θεσσαλονικιά θα υποστηρίξεις το Βενιζέλο? Ή ως νέος άνθρωπος θα αποφύγεις μια στροφή προς το... παρελθόν ? (επίτηδες το θέτω έτσι ) .

Ανώνυμος είπε...

EVA FOR PRESIDENT!!!

EVA TORA MESA STHN ANAMPOYMPOYLA EINAI EYKARIA NA KATEBEIS GIA PROEDROS STO KINHMA KAI NA TO PAREIS!!

EGW PANTWS THA SE PSHFISW!!

Ανώνυμος είπε...

Clandestino: "Ως Θεσσαλονικιά θα υποστηρίξεις το Βενιζέλο? Ή ως νέος άνθρωπος θα αποφύγεις μια στροφή προς το... παρελθόν ? (επίτηδες το θέτω έτσι )."

Δεν ισχύει αυτό που λες, γιατί και ο Βενιζέλος και ο Παπανδρέου έχουν ιστορία και παρελθόν... Και, κατά τη γνώμη μου πάντα, και οι δύο είναι αξιόλογοι. Eγώ προτιμώ το Βενιζέλο, καθώς είναι πιο επικοινωνιακός. Πρέπει, όμως, να εγγυηθεί ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ θα ξαναγίνει ένα αριστερό, φιλολαϊκό κόμμα, όπως ήταν στις αρχές του 80.

Εύα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Εύα είπε...

Εδώ είμαι και διαβάζω τα σχόλια σας...
Τώρα περισότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη ενότητας, αξιοπρέπειας και σοβαρότητας. Την ίδια ώρα που η ΝΔ έχασε ακόμα μια μάχη, με την αναγνώριση των Σκοπίων και από τον Καναδά...Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Ευτυχώς, έχουμε την τύχη να υπάρχουν πολλά αξιόλογα στελέχη στο Πασοκ, όπως και οι ανάλογες πολιτικές διαδικασίες.
Την κατάλληλη στιγμή θα τοποθετηθώ και επι των προσώπων.
Πάντως, το σημαντικό είναι να συνεχιστούν και δρομολογηθούν οι πολιτικές διαδικασίες.

Suspect είπε...

Πως θα μεταφερει η ΝΔ την ολυμπιακη φλογα στο Πεκινο;

- Απο δεντρο σε δεντρο...


Καλη επιτυχια στο κοινοβουλιο.

Ανώνυμος είπε...

Αχ και να ημουν μπασκετ-μπολιστας

http://tinyurl.com/ywxzet

Ανώνυμος είπε...

Ανακάλυψα το παρακάτω blog:

http://pasok2007.blogspot.com/

Δείτε το, λαϊκίζει μεν, αλλά έχει πλάκα!

Στο ίδιο blog υπογράφει κάποιος που έχει ξεκινήσει εκστρατεία υπέρ της Εύας! http://eva4president.wordpress.com/

Άραγε διασκεδάζεις ή εκνευρίζεσαι με όλα αυτά?...

Μπορεί μέχρι τώρα η ομορφιά σου να σε βοήθησε, αλλά καμιά φορά η τόση ομορφιά γίνεται κατάρα... :-(

Ανώνυμος είπε...

Eva 4 President ?

Den pame kala....
exoume xefigi endelos....

Ade na vris kamia gomena filaraki,
bas kai xelabikaris.

Ανώνυμος είπε...

To nini serni karavi, kai to vazi kai stin vouli....

ligouria.... dropi sas....

Ανώνυμος είπε...

Εύα συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Ομως τώρα που θα βρίσκεσαι στης βουλής τα έδρανα
μην ξεχνάς και τον στίχο του τζιμάκου:
εκλογές κόμματα φρουφρου και αρώματα

άσε λοιπόν τον σκυλοκαυγά των δελφίνων-βαρώνων-διαπλεκομένων του κόμματός σου και ασχολήσου με την νεολαία.

Σήμερα η σύγκλητος του ΑΠΘ επεδίωξε να εφαρμόσει τον ψηφισμένο νόμο-πλαίσιο. Βγες και στήριξε τους φοιτητές.
Σε λίγο καιρό ξαναρχίζουν καταλήψεις.

Κωστής,
ένας συνομίληκός σου φοιτητής

ΥΓ: ρε Εύα μην παίζεις τον παιχνίδι των πολιτικάντηδων για την Μακεδονία. Ολοι εκτός Ελλάδας αποκαλούν τους σκλαβομακεδόνες γείτονες μακεδόνες. Ακόμη και οι έλληνες βουλευτές, όλου του πολιτικού φάσματος στην Ευρωβουλη ακούν φυσιολογικά τους συναδέλφους τους να χρησιμοποιούν την λέξη Μακεδονία για την ΠΓΔΜ και δεν βγάζουν τσιμουδιά.

Νέος άνθρωπος είσαι ρε Εύα. Επιτρέπεται να αρνείσαι σε ένα λαό να ασκήσει το δημοκρατικό του δικαιώμα στον εθνικό αυτοπροσδιορισμό;

Τέσπα για το τελευταίο μην απαντήσεις γιατί κατανοώ τις πιέσεις, ειδικά από την περιφέρειά σου. Σκέψου το μόνο.

φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος said...
Νέος άνθρωπος είσαι ρε Εύα. Επιτρέπεται να αρνείσαι σε ένα λαό να ασκήσει το δημοκρατικό του δικαιώμα στον εθνικό αυτοπροσδιορισμό;

=======================

Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά.. δεν είμαι η Εύα.

Να αυτοπροσδιοριστεί εθνικά ο λαός των Σκοπίων, αλλά όταν χρησιμοποιεί το όνομα "Μακεδονία", σημαίνει ότι δεν αποδέχεται πως η ονομασία αυτή δηλώνει "Γεωγραφική" και όχι "Ιστορική" διάσταση. Στα σχολικά τους βιβλία της ιστορίας μαθαίνουν πως ο Μέγας Αλέκος ήταν πρόγονός τους. Χρησιμοποιούν τα σύμβολα της Βεργίνας και προκαλούν, (Ισχυρίζονται ότι είμαστε "αδέρφια", αλλά δεν το ξέρουμε) αφήνοντας ανοιχτές τις επεκτατικές τους βλέψεις.

Το μεγαλύτερο έγκλημα που έχουμε κάνει όλοι μας σε αυτό το θέμα ήταν το Μεγαλειώδες συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη το 1991 αν θυμάμαι καλά (είχα παει κι εγώ, μαθητής λυκείου τότε).. από όλα τα μέρη της Ελλάδας, εκείνη τη μέρα είχαν κλείσει τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες και οι μετακινήσεις για Θεσσαλονίκη ήταν δωρεάν.

Τότε ήταν που οι γείτονες ήταν έτοιμοι να δεχτούν το όνομα "Σλαβο-Μακεδονία", που υποδηλώνει γεωγραφική περιοχή (σύμφωνη και με τη δική μας ιστορία). Το συλλαλητήριο όμως ήταν τόσο δυναμικό που κανένας πολιτικός αρχηγός δεν ήθελε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να συμφωνήσει στον όρο "Σλαβομακεδονία". "Δε Δεχόμαστε καμία ονομασία με τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά της"! Αυτό ήταν το σύνθημα και από τα δυο μεγάλα κόμματα (με εξαίρεση κάποιες φωνές πολύ λίγων πολιτικών από όλους τους χώρους)

Έτσι, η "αδιαλλαξία" μας και το εθνικιστικό ντελίριο εκείνης της εποχής, δεν μας επέτρεψαν να συμφωνήσουμε σε ένα κοινής αποδοχής όνομα, όπως θα μπορούσε να είναι το "Σλαβομακεδονία" που ήταν έτοιμοι να το δεχτούν οι Σκοπιανοί. Από τότε, όλα τα κράτη αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως "Μακεδονία", εκτός από εμάς...

Τόσα και τόσα έχουν γραφτεί για το Αλεκάκι.. Ότι ήταν γκέϊ, ότι ήταν κατακτητής, βαρβαρος, ιμπεριαλιστής, κλπ κλπ... Δεν ξέρω τι ήταν, πάντως ήταν μεγάλο Κωλόπαιδο! :-)

Heliotypon είπε...

Μα γιατί, γλυκειά μου, έβαλες παραμορφωμένη φωτογραφία σου;

Καλορίζικη, να ομορφαίνεις το ΚΥνοβούλιο γιατί χορτάσαμε από ...σκυλόψυχα μέλη! Πρόσεξε μη σε φθείρουν εκεί μέσα.

Ανώνυμος είπε...

heliotype συγχαρητήρια για το blog σου!! Το άρθρο σου για τα σωστά "Ελληνικά" πρέπει να το στείλεις στο MEGA Channel!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την εκλογή σου Εύα!

Είχες ένα πολύ δύσκολο αγώνα να κάνεις με όρους και μέσα που τον έκαναν ακόμη δυσκολότερο. Σε κάθε περίπτωση έπεισες τους πολίτες της Θεσσαλονίκης ότι έχεις και πολιτικό λόγο και τα εχέγγυα να τους εκπροσωπήσεις.
Οι εξελίξεις τα έφεραν έτσι που οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες και οι αποφάσεις κρισιμότερες από κάθε άλλη φορά. Η κοινωνία πλέον δεν ακολουθεί την πολιτική αλλά απαιτεί από αυτήν. Ελπίζω να αντέξεις τις πιέσεις και με γνώμονα την προσωπική σου κρίση, την επιστημονική σου επάρκεια, την κουλτούρα και το πολιτικό σου αισθητήριο.
Ξέρω πως η Αθήνα είναι μια περίεργη πόλη, δεν είναι πάντα αυτό που δείχνει ούτε λέει πάντα αυτό που σκέφτεται. Ακόμη και στην Αθήνα όμως υπάρχουν γωνίες που μπορεί κανείς να γεμίσει τις μπαταρίες του και να ακούσει ίσως πιο καθαρά τις σκέψεις του. Μια βόλτα στα Αναφιώτικα και ένας καφές με θέα τον ιερό βράχο που και που ίσως να βοηθήσει.
Καλή επιτυχία !

Υ.Σ ελπίζω όπως και πολύ που συμμετείχαν στο blog ότι θα βρεις τον χρόνο να διατηρήσεις αυτόν τον πετυχημένο και ενδιαφέρον τρόπο επικοινωνίας και στο μέλλον.

Άκης

Περιβαλλοντολόγος\
Akis_mat@pathfinder.gr

Ανώνυμος είπε...

To email sou re erotiari perivantologe ti to evales ?

perimenis na gini kone ?

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ?ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟ.ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΕΥΑ ΚΑΙΛΗ ΤΑ ΕΧΕΙ ....ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟ....?ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΝ ΕΝΝΟΩ ....ΤΟΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΚΟΜΟΥΤΣΟΥΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ -ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΤΑΙΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΝΟΥΤΣΟ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ......ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑ ....ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ.......???//ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ........ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΟΥ...ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΝ ....ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΚΡΙΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.........!

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

ΕΥΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ ΒΑΛΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΣΥ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΙΝΟΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ(ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚΟΣ).ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΦΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.ΚΑΝΤΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΦΑΠΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ.ΣΕ ΦΙΛΩ ΓΛΥΚΑ.Α ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

========== QUIZ =============
Posous Saliarides kai Ligourides exi i 8essaloniki ?
=====================================

A8riste tis psifous Rapti kai Kaili.

Kia fisika kai osous parakolo8oun kai afto to blog...

Ανώνυμος είπε...

ενώ το ελληνικό κράτος, ε, μας μαθαίνει την πραγματική ιστορία στα σχολεία.

Οσο απόγονος του Μ. Αλεξάνδρου είναι ένας κάτοικος της ελληνικής Μακεδονίας άλλο τόσο είναι και της "σκοπιανής".

Τα έθνη-κράτη που σχηματίστηκαν στην ευρύτερη βαλκανική περιοχή και έχουν τις ρίζες τους στο Βυζάντιο αποτελούνται από πολλές και διαφορετικές "βαρβαρικές" φυλές που για αιώνες αιμοδοτούσαν την ελλαδική περιοχή, που αργοπαίθενε.

Πολύ πριν την κατάκτηση από την ρωμαϊκή αυτοκρατορία η Ελλάδα ήταν μια απέραντη έρημος. Οι κάτοικοί της είχαν μετατραπεί είτε σε δούλους, είτε σε κουρελοπρολετάριους που ζητιάνευαν για ένα κομμάτι ψωμί. Τα μεγάλα έργα των εποχών της ακμής του κλασσικού πολιτισμού καταστρέφονταν για να παρθούν οι πρώτες ύλες μιας και η παραγωγή είχε καταστραφεί.

Βέβαια, η ιστορία επεφύλλασσε την ίδια μοίρα για την ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Στα τελευταία της ο Κωνσταντίνος μετάφερε την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας στην Ινσταμπούλ για να δώσει μια νέα ανάσα πριν την καταστροφή της. Ετσι περιέωσε για λίγο την Ανατολική αυτοκρατορία, το Βυζάντιο.

Βέβαια δεν κατάφερε και πολλά. Οι κάτοικοι της δυτικής ρωμαϊκής αυτοκρατορία εκλιπαρούσαν τους Γερμανούς να τους σωσούν από τη κατάντια τους και την παρακμή τους.

Το ίδιο συνέβη κάτι αιώνες αργότερα μετά με το Βυζάντιο, όταν εκλιπαρούσαν τους Τούρκους να τους σώσουν από το παρασιτικό βυζαντινό κράτος-μόρφωμα.

Οσο για το επιχείρημα της διατήρησης της ελληνικής γλώσσας, της γλώσσας που μοιάζει αρκετά με την γλώσσα του Μ. Αλεξάνδρου,
στην Ελλαδική περιοχή,

δεν πρέπει να ξεχνάμε
την ιστορική εξέλιξη των γλωσσών. Η γλώσσα αυτή άλλαζε, ο βασικός της κορμός (λεξιλόγιο, γραμματική, συντακτικό) παρέμενε, εμπλουτιζόταν από τα νέα φύλα που κατέκλυζαν την ελλαδική περιοχή. Ομως, οι γλώσσες και διάλεκτοι των νέων φύλων δεν ήταν τόσο αναπτυγμένες ώστε να υπερκεράσουν τον κορμό της ελληνικής γλώσσας.
----

αυτά για εκείνη την παλιά εποχή. Γιατί αν αναφερθούμε στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του '21 και την δήθεν στήριξή της από την ελλαδική εκκλησία, όπως παρουσιάζεται στα σχολικά συγγράμματα, καήκαμε.

-----
πάντως το βασικό ζήτημα για μένα τώρα δεν είναι ο αυτοπροσδιορισμός των βόρειων γειτόνων μας αλλά
το εκπαιδευτικό.

φιλικά

Κωστής

Ανώνυμος είπε...

ρε κωστή, τη ρεπούση τι την έχεις νουνά;

ουστ ρε λαμόγιο νεοταξικέ που θα μας πεις πως οι σκοπιανοί που μιλάνε ΣΛΑΒΙΚΑ είνα εξίσου απόγονοι του Έλληνα Μεγάλου Αλεξάνδρου μ'εμάς;;

σας χαλάει πάααρα πολύ η γλώσσα μας που επιβίωσε ανά τους αιώνες... και η εθνική μας συνείδηση που παρέμεινε αναλοίωτη...

σας χαλάει που οι αγράμματοι αγωνιστές του '21 ανέφεραν τους αρχαίους έλληνες σας προγόνους τους και έδωσαν αγωνες στο όνομα τους.

σας χαλάει η προσφορά της εκκλησίας στη διατήρηση της εθνικής μας συνείδησης... σας χαλάει που δε γίναμ όλοι μουσουλάνοι-γενίτσαροι...

σας χαλάει που ο κόσμος αντιδρά στο ελεηνό βιβλίο της ιστορίας... κόσμος απ'όλες τις πολιτικές παρατάξεις και τάσεις (από το ΚΚ μέχρι το ΛΑΟΣ)... μόνο ο γιωργάκης δε μίλησε

Ανώνυμος είπε...

ποιος σου πε ότι υιοθετώ το απόγειο του νεο-θετικισμού, κοσμπολιτισμού,
συμπυκνωμένο στο βιβλίο της Ρεπούση;

Από τον παραληρηματικό εθνικισμό της Αγίας Λάβρας και του μύθου του κρυφού σχολειού, απότοκο της μετεμφυλιακής περιόδου, το υπουργείο επέλεξε ένα βιβλίο που σβήνει την ιστορική εξέλιξη, και αφορίζει αποσιωπώντας, την βια ως απελευθερωτικό και προοδευτικό στοιχείο στην ανέλιξη της ιστορικής πορείας της ανθρωπότητας.

Οσο γελοίο και τραγαλαφικό ήταν το παλιότερο σχολικό εγχειρίδιο που συγκάλυπτε τον προδοτικό ρόλο της εκκλησίας στην επανάσταση του '21 και τα εμπόδια που συνεχώς έβαζε στην μετέπειτα πορεία της επανάστασης,
ένα βιβλίο που συσκότιζε τον κοινωνικό ρόλο της επανάστασης του '21

άλλο τόσο γελοίο και άθλιο είναι ένα βιβλίο που συσσωρεύει γεγονότα "ρεπορταζιακά", αφυδατώνοντάς τα από τις ιστορικές εξελίξεις της εποχής, τις κοινωνικές σχέσεις, τις σχέσεις ανάμεσα στα έθνη.

Οι έλληνες μικρασιάτες δεν συνωθούντο στην Σμύρνη, αλλά διώκονταν απηνώς, όπως απηνώς εξεδίωκαν τα κατοχικά στρατεύματα του Βενιζέλου όσους Τούρκους αντιστέκονταν στην άδικη κατοχή του κράτους των.

φιλικά

Κωστής

georgios H2O® είπε...

Katarxas kali arxi kai opws lene ama mpeis stin politiki kaneis epaggelma kai oxi leitourgima twra pia. Den xerw esy ti akribws 8a i8eles na kaneis kai kata poso pragmatika mesa sou 8eleis na asxoli8eis i se piesan na to kaneis! pantws kai egw san neos an8rwpos oxi omws upopsifios tou PASOK pisteuw se emas tous neous gia mia kaliteri koinwnia...bale ta dunata sou giati ta duskola twra arxizoun an kai einai opws to parei kaneis...

Ανώνυμος είπε...

πάντως επιμένω
Εύα πάρε θέση ευθέως στο πλευρό των φοιτητών. Την επόμενη φορά που θα κατέβουν σε πορεία, κατέβα και εσύ. Την επόμενη φορά που ο οννεδίτης Στυλιανίδης στέλνει τα ΜΑΤ αν χτυπήσουν στο ψαχνό μπες μπροστά στην πρώτη αλυσίδα της σύγκρουσης.

Τώρα πια είσαι βουλευτής, δείξε σε όλους ότι είσαι πραγματικά αριστερή και όχι καρεκλοκένταυρη από τόσο μικρή. Ολοι αυτοί που εκτιμάς στο ΠΑΣΟΚ έτσι έγιναν τρανοί. Το πεζοδρόμιο τους ανέδειξε.

Οσο απομακρύνθηκαν από το πεζοδρόμιο, τόσο έμπλεξαν με τη διαπλοκή και τα συγκροτήματα.

φιλικά
Κωστής

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την εκλογή.

Θα σας πρότεινα να βάλετε και υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με το σύνθημα "Εύα Καϊλή...για μια sexy αλλαγή"

Είμαι οπαδός σας.

Ανώνυμος είπε...

Εύα,
θα ήθελα καταρχήν να σε συγχαρώ για την επιτυχία σου στις πρόσφατες εκλογές και να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχές μου για μια κοινοβουλευτική διαδρομή με αξιοπρέπεια, αγωνιστικότητα, αντοχή, πύρινο λόγο, κοινωνική ευαισθησία και κυρίως πίστη στις γνήσιες αρχές και θέσεις της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, του ΠΑΣΟΚ. Στη μέχρι τώρα πορεία σου μας έχεις αποδείξει ότι και θέλεις και μπορείς. Αρκεί από εδώ και πέρα να υπάρξει η βούληση και το πολιτικό σθένος να μετουσιώσεις τις θέσεις σου σε πράξεις.
Με την βεβαιότητα ότι θα σταθείς στο ύψος των περιστάσεων και ότι θα εκπροσωπήσεις επάξια και δυναμικά τη νεολαία στο εθνικό κοινοβούλιο, σου στέλνω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς και θέλω να σε παρακαλέσω να συνεχίσεις να δίδεις βάρος σε αυτού του είδους την επικοινωνία με τους πολίτες, διότι αυτή η ανάδραση και η αμεσότητα δεν ανταλάσσεται με πολλές ώρες σεμιναρίων από δήθεν πολιτικούς συμβούλους-αναλυτές μέσα στους μουχλιασμένους και αποστειρωμένους τοίχους των πολιτικών γραφείων.

Βγες μπροστά και διεκδίκησε αυτό που μας ανήκει!Το μέλλον μας ανήκει!
Μάνος (από ένα άλλο μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς)

Constantinos είπε...

Συντρόφισσα Έυα
Συγχαρητήρια για την εκλογή σου στο ελληνικό κοινοβούλιο. Πραγματικά είναι ευχάριστο να εκφράζονται και οι νέοι στη Βουλή απο πρόσωπα που έχουν δώσει το πολιτικό τους στίγμα κα;ι έχουν αποδείξει πως έχουν συγκροτημένη άποψη. Επίσης ως μέλος της ΠΑΣΠ είμαι ακόμα πιό χαρούμενος που μία ΠΑΣΠίτισσα θα εκφράζει τις απόψεις της στη βουλή. Ελπίζω να βγάλεις την Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη ασπροπρόσωπη στο θέμα των Μη Κρατικών Πανεπιστημίων και να καταψηφίσεις την πρόταση για αναθεώρηση του άρθρου 16. Τέλος ελπίζω το Κίνημα μας να μη βγεί λαβωμένο απ' την δύσκολη περίοδο που διανύουμε και όλοι μαζί να συνεχίσουμε ενωμένοι και δυνατοί για να ρίξουμε τη δεξιά απ την κυβέρνηση και να δώσουμε ελπίδα στον ελληνικό λαό και ώθηση στην κοινωνία.

Συντροφικούς Χαιρετισμούς
Αθανασίου Κωνσταντίνος
ΠΑΣΠ ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας

Ανώνυμος είπε...

" Συντροφικούς Χαιρετισμούς
ΠΑΣΠ ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας "

fitiki komatiki mixanismi...
ekolaptiria komatoskilon.....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΥΑ ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΙΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΥΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΕΠΙΒΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΟΥ ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΑΣ.ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ 16 ΠΕΣΑΤΕ ΜΕΣΑ...ΑΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑΤΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΒΕΒΑΙΑ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Η Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ?Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΥΠΕΡΒΑΡΟΣ.ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΥΡΙΕ?ΑΝΗΓΟΥΑΗ ΑΝ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την εκλογή σου, που ευτυχώς αυτή τη φορά δεν την επηρεάζει η απόφαση του προέδρου για την έδρα που θα κρατήσει. Μου δίνει πολλές ελπίδες που νεότεροί μου – είμαι 39 – ασχολούνται σοβαρά με την πολιτική και φτάνουν ως τόσο ψηλά.
Η συμβουλή μου:
Μην συμμετέχεις στα μαχαιρώματα για την εκλογή του προέδρου και να δώσεις τη μάχη σου - όποιος και να βγει – για ένα δυναμικό προοδευτικό ΠΑΣΟΚ που να εμπνεύσει ξανά τους Έλληνες.
Και θα ήθελα σιγά – σιγά να αρχίζεις να τις παρουσιάζεις αυτές απ’ εδω.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

ΕΥΑ;ΠΕΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ...

Ανώνυμος είπε...

εύα!! εδώ λέει πως για πρόεδρος:

http://fasistes.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

μπράβο Εύα που δεν λογοκρίνεις τα σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα λογοκρίνει γιατί δεν τα διαβάζει :)

animalis είπε...

Κυρία Καϊλή.
Εύα.
Συγχαρητήρια και εύχομαι να δείξεις ότι η νέα γενιά είναι ασυμβίβαστη και ξέρει να θέτει και στόχους και να μπορεί να αλλάξει την κοινωνία.
Τώρα στις δύσκολες στιγμές μπορεί να λάβεις θέση υπέρ προσώπων.
Μην ξεχνάς όμως κάτι.
Πριν λίγο καιρό ο Γ. Παπανδρέου μας είχε δώσει προοπτική και αξίες και του φωνάζαμε να τα αλλάξει όλα.
Δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε έτσι το δρόμο μας και να ψάχνουμε αλλού στηρίγματα.
Σε ένα σχόλιο διάβασα ότι η ΝΔ δεν άλλαζε εύκολα προέδρους.
Μάλλον ξέχασε ο φίλος και το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ, "όταν οι άλλοι θα ψάχνουν αρχηγό κλπ. κλπ."
Πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε αν οι ιδέες μας είναι κάποιο είδος "πουκάμισου", που μπορούμε να το αλλάζουμε κατά το δοκούν.
Κινήσεις όπως αυτή του Κου Βενιζέλου δείχνουν ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν άνθρωποι δυναμικοί και έτοιμοι να αναλάβουν ευθύνες.
Όμως δεν πρέπει εμείς να αναλωνόμαστε σε τέτοια όταν η ΝΔ οδηγεί σε πολιτικές πλήρους απαξίωσης της κοινωνίας.
Αυτή είναι η ευθύνη σας στο κοινοβούλιο και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθείτε

Ανώνυμος είπε...

Εύα.
Μπήκα στο ακόλουθο site.
http://fasistes.blogspot.com/
και ανακάλυψα ότι η χυδαιότητα και η ολοκληρωτική νεοσυντηρητική αντίληψη περί ενός κράτους λάφυρου επιβιώνει.
Ας είμαστε έτοιμοι να τους αποδείξουμε ότι τέτοιου τύπου φασιστικές αντιλήψεις, που οι ίδιοι τις διαφημίζουν ανήκουν σε γλοιώδη υποκείμενα ανάξια υπάρξεως ή γενικά ανύπαρκτες φαντασιώσεις.
Μην πτοήσε με τις γελοιότητες, λιώστες σαν σκουλήκια που είναι.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια για την εκλογη σου. ημουν σιγουρος οτι θα εβγαινες αλλα και σιγουρος οτι δεν θα βγαινατε κυβερνηση σε καμμια περιπτωση. επισης ο Γιωργος θα φυγει απο αρχηγος, ενα ονομα μονο του δεν φτανει.τωρα θελει δουλεια για τα προβληματα της Θεσσαλονικης και του τοπου. φιλικα Γιαννης

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα
εγω παντως λεω ουφ, ευτυχως γλυτωσαμε...
Φανταστειτε να εβγαινε το Πασοκ κ να κυβερνουσε ο Γιωργος με τα αδιαμφισβητητα μαυρα χαλια που εχει αυτη τη στιγμα η παραταξη... ουτε ψυλλος στον κορφο...
Παρτε την ηττα σαν ευκαιρια για ενα Spa, μια beaute, μια ανανεωση να στρωσει το κομμα, να διεκδικησει με αξιωσεις επιτελους την κυβερνηση.
Φιλικα,

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω αν οι υπόλοιποι 299 σε αφήσουν έστω και να σκέφτεσαι χωρίς να σου δημιουργούν πρόβλημα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως έχω ένα παραπάνω λόγο να βλέπω το κανάλι της βουλής. Ελπίζω να πηγαίνεις και να μην βλέπουμε την έδρα σου άδεια.
Δυστυχώς όπως και ένας παραπάνω φίλος, δεν είμαστε μπασκετμπολίστες και ευτυχώς δεν είμαι βουλευτής της κυβέρνησης γιατί δεν θα μπορούσα να σου χαλάσω χατήρι με τα ναζιάρικα ματάκια που έχεις.

Ανώνυμος είπε...

Καλά..Δες όμως αυτό -και ειδικότερα στα περί ήθους- και πες μου αν έχω δίκιο και πόσο. Περιμένω να δώ την ευαισθησία σου: www.sofistis.wordpress.com

bidibis είπε...

Ουφ, με κούρασαν οι εσωκομματικές έριδες στο ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στους δυο μαντράχαλους, για την αρχηγία.

Ο Ευάγγελος είναι ένας πανέξυπνος και παμπόνηρος άνθρωπος, εκπληκτικός ρήτορας, καλύτερος και από τον Κικέρωνα, αλλά αν έχει ιδεολογικό στίγμα και προσωπική πολιτική ατζέντα, εγώ τουλάχιστον δεν το έχω αντιληφθεί. Πιο πολύ ως έναν υπερ-φιλόδοξο και καιροσκόπο άνθρωπο τον βλέπω…

Ο Γιωργάκης από την άλλη είναι ένας συμπαθητικός και μειλίχιος τυπάκος, πολύ διαφορετικός από τους φωνακλάδες και θεατρίνους Ελληναράδες πολιτικούς που έχουμε συνηθίσει, και προσωπικά υποστήριζα πολλές από τις ιδέες του και ήλπιζα σε αυτόν. Ανήλθε –έστω και υπό αντίξοες συνθήκες- στην προεδρία του κόμματος με σύνθημα «Γιωργάκη άλλαξε τα όλα», αλλά αντί να τα αλλάξει, τα κανε, με το συμπάθιο, σκατά. Ο Μίμης λέει ότι η ηγεσία είναι ζήτημα συγχρονισμού του προσωπικού ρολογιού του επίδοξου ηγέτη με το ρολόι της ιστορίας. Εγώ λέω «Συγγνώμη Γιωργάκη, αλλά το προσωπικό σου ρολόι δεν πρόκειται ποτέ να συγχρονιστεί με το πρωθυπουργικό, και λυπάμαι για αυτό». Σε πάω ειλικρινά, το ομολογώ, το μόνο που δε μ’ αρέσει σε σένα όμως είναι το καταραμένο στοιχείο-στοιχειό της οικογενειοκρατίας που κουβαλάς στις πλάτες σου. Για αυτό παράτα τα καλύτερα!

Είναι ντροπή για τη «Δημοκρατική Παράταξη» η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας να προέρχεται από το συντηρητικό κόμμα. Το Μητσοτακαίικο και η Ντόρα καραδοκούν και τρίβουν τα χέρια τους τώρα. Ας μην τους κάνουμε το χατίρι.

Για αυτό πασοκάρες μου (που λέει ο λόγος δηλαδή) κάντε την Αννούλα αρχηγό και σας εγγυώμαι ότι το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνάει για πάντα και η Ελλάδα θα γίνει η νέα παγκόσμια υπερδύναμη, αυτή που όλοι οι σύγχρονοι μικρο-μεγαλέξανδροι ονειρεύονται, μπαίνοντας σφήνα ανάμεσα στις ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία.

Και μην πει κανένας ότι η Αννούλα είναι S. Θα…θα τον σκοτώσω. Αυτή είναι η μεγαλύτερη συκοφαντία που έχει ακουστεί για την Αννούλα ποτέ!

Unknown είπε...

bidibis (aka g.a.n.g) said...

Και μην πει κανένας ότι η Αννούλα είναι S. Θα…θα τον σκοτώσω. Αυτή είναι η μεγαλύτερη συκοφαντία που έχει ακουστεί για την Αννούλα ποτέ!

===================================
1o) Τι σημαίνει το "S";
2ο) Εσύ πιστεύεις πως σαν λαός είμστε τόοοσο προοδευτικοί που είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε γυναίκα Πρωθυπουργό; Ξέχασες κι όλας ποιο κόμμα κέρδισε τις εκλογές; η "συντηρητική" παράταξη.. και
3ο) Η Άννα δεν είναι υποψήφια για αρχηγός (Εξάλλου η ίδια συνέστησε.. "Αυτογνωσία και αυτοσυγκράτηση" ;-)

Εύα είπε...

Δουλεύοντας τα τελευταία χρόνια στο Μέγκα, θέλω από την προσωπική μου εμπειρία να προσθέσω πως μόνο η κοινή λογική κυριαρχεί ως ρεύμα στις ειδήσεις και καμιά θεωρία συνομωσίας...ακριβώς γι' αυτό, στην συνείδηση του κόσμου είναι το πρώτο ενημερωτικό κανάλι.
Ας μην υποτιμάμε τους Έλληνες.

bidibis είπε...

themis said "Εσύ πιστεύεις πως σαν λαός είμστε τόοοσο προοδευτικοί που είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε γυναίκα Πρωθυπουργό;"

Έλα μωρέ εδω Τουρκίες, Ινδίες, Σριλάνκες και Πακιστάνια βγάλανε γυναίκες, εμείς δε μπορούμε;

bidibis είπε...

Εύα πρέπει να διορθώσεις το ρολόι του μπλογκ σου και να βάλεις φωτο στο αβατάρι σου για να καταλαβαίνει ο κόσμος με ποιον συνομιλεί

bidibis είπε...

Εγώ πιστεύω πολύ στη δύναμη των γυναικών και σας συνιστώ να δείτε αυτό το βίντεο αν έχετε αμφιβολίες για το ότι είναι εξίσου ικανές με τους άντρες

Ανώνυμος είπε...

Eva esto kai an aplos diavazis ta kimena pou sou dinoun sto MEGA, krima pou den katalaves akoma to va8mo xiraxogisis tou askoun ta MME stin kini gnomi.

I megalodimosiografi ine andrikela ton politikon kai ton epixirimation.

Ανώνυμος είπε...

ωραία, αφού το μέγκα είναι αντικειμενικό, εσύ πως προτιμήθηκες;; μήπως πήγες συστημένη από το κόμμα ή έκανες αίτηση, πέρασες από οντισιόν κτλ;;

(και να μη το σβήσεις το μηνυμα όπως πριν)

μία απλή απάντηση μόνο.

Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ είπε...

ΕΥΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΡΑ !!!

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!!!

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ!!!!

ΕΥΑ ΕΙΣΑΙ Η ΛΥΣΗ !!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε συνανώνυμε, γιατί είσαι επιθετικός με την κοπέλα; μήπως είσαι μισογύνης;

Για να βγεις στην TV και να παρουσιάζεις ειδήσεις χρειάζεται να είσαι ευπαρουσίαστος/η, να έχεις καλή άρθρωση, καθαρή φωνή και στοιχειώδεις γνώσεις δημοσιογραφίας και της επικαιρότητας. Ποια από τα παραπάνω προσοντα δεν έχει η κυρία Καϊλή για να θεωρείς ότι σου "έφαγε" τη θέση;

Αν παρόλ' αυτά προσβάλει την αισθητική σου η κυρία Καϊλή, ή διαφωνείς με την τάση της εποχής που προωθεί τέτοιου είδους πρότυπα (καταλαβαίνω τον πόνο σου, κι εγώ καμιά φορά κοιτάζω την κοπέλα μου και προσπαθώ να παρηγορηθώ με τα εσωτερικά της χαρίσματα, θεωρώντας με παράλληλα άτυχο - ελπίζω να μην καταλάβει ποιος είμαι, γι αυτό γράφω ανώνυμα :-)), τότε πολύ απλά μπορείς να κλείσεις την τηλεόραση και να ενημερωθείς μέσω του έντυπου τύπου!

Εύα είπε...

Δεν έχω σβήσει κανένα μήνυμα καταρχήν. Και απλώς να προσθέσω ότι προτάσεις μου έγιναν από όλα τα κανάλια...νομίζω αυτό καταρρίπτει τα επιχειρήματα σου.
Ο ιδιωτικός τομέας είναι πολύ σκληρός για να επιβιώσεις χωρίς ικανότητες, ακόμα και αν κάποιοι δεν σου αρέσουμε...

Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια αυτά είναι από δύο άτομα που ανήκουν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. : Μέχρι πότε η ηγεσία θα εθελοτυφλεί; Ποιος εγγυάται για την αριστερή στροφή του ΠΑΣΟΚ; Είτε με Βενιζέλο είτε με Παπανδρέου ο απλός εργαζόμενος που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ πότε θα εισακουστεί; Το σύστημα οδηγεί στην εξαθλίωση και την απομίζηση του κόπου των εργαζομένων; Σε ποια τάξη απευθύνεται το ΠΑΣΟΚ; Θα μπορέσει να εκφράσει τα μη προνομιούχα στρώματα; Ο σοσιαλισμός δεν είναι ουτοπία...

Ανώνυμος είπε...

Η Ευα με τη στάση ζωής της βιώνει τον σοσιαλισμό!!!
Αυτή θέλουμε για πρόεδρο !!!
Απλή, σεμνή, αξιοκρατική, με μεστό πολιτικό λόγο!!!

Εύα βάλε για πρόεδρος είναι καλό και για το κόμμα αλλά και για τον σοσιαλισμό !!!

Ανώνυμος είπε...

Afto ine to epipedo tou Laou.
(toulaxiston an krinoume apo pious dialegi gia andiprosopous tou)

http://www.youtube.com/watch?v=pMmVcrUjzmo

Ανώνυμος είπε...

Ένα δωδεκάχρονο παιδάκι βλέποντας τις ειδήσεις ρωτάει τον μπαμπά του:
- Μπαμπά, τι είναι η πολιτική;
Ο πατέρας, που είναι φανερά ικανοποιημένος που ο γιος του δείχνει σημάδια ωρίμανσης, του απαντάει με ένα παράδειγμα:
- Κοίταξε παιδί μου... Μια χώρα είναι σαν μια οικογένεια . Πάρε για παράδειγμα τη δική μας.



Η μαμά , είναι σαν την κυβέρνηση, κανονίζει τα πάντα μέσα στο σπίτι.



Εγώ, ο πατέρας, είμαι σαν το μεγάλο κεφάλαιο, στηρίζω την οικονομία του σπιτιού.



Η υπηρέτρια, είναι σαν την εργατική τάξη, κάνει όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.



Εσύ, είσαι η κοινή γνώμη που παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν γύρω της.



Τέλος, το μωρό που έχουμε σπίτι συμβολίζει το μέλλoν της χώρας.



Σκέψου τα όλα αυτά το βράδυ, και αύριο θα συζητήσουμε για τα συμπεράσματα που έβγαλες, εντάξει;
- Εντάξει μπαμπά, απαντάει ο μικρός, και σκεφτικός πηγαίνει στο κρεβάτι του.


Στη διάρκεια της νύχτας και ενώ σκεφτόταν τα σοφά λόγια του πατέρα , ακούει
κλάματα από την κούνια του μωρού. Σηκώνεται πάνω, πλησιάζει την κούνια και
βλέπει ότι το μωρό έχει λερωθεί..

Πηγαίνει στην κρεβατοκάμαρα να το πει στην μητέρα του, ανοίγει την πόρτα και βλέπει μόνο τη μητέρα του στο κρεβάτι να κοιμάται . Ο πατέρας άφαντος! Τον πιάνει πανικός!

Από την μισάνοιχτη πόρτα του δωματίου υπηρεσίας, ακούει ύποπτους
θορύβους.. .πλησιάζει, κοιτάει και βλέπει τον πατέρα του με την υπηρέτρια στα
τέσσερα! Κάγκελο ο πιτσιρίκος!!!


- "Τι να κάνω;", σκέφτεται, "να ξυπνήσω την μαμά; θα δει τον μπαμπά με την
υπηρέτρια, να διακόψω τον μπαμπά; ντρέπομαι, και ποιος θα αλλάξει το
μωρό;;;, εγώ δεν ξέρω να το κάνω..."

Αποφασίζει, λοιπόν να κάνει την πάπια και πάει για ύπνο . Το επόμενο
μεσημέρι, μετά το φαγητό, λέει ο πατέρας στον γιο:
- Λοιπόν; Σκέφτηκες αυτά που σου είπα εχθές;
- Ναι πατέρα, τα σκέφτηκα.


- Και τι συμπέρασμα έβγαλες;


- Όταν η κυβέρνηση κοιμάται, το μεγάλο κεφάλαιο πηδάει την εργατική τάξη , η κοινή γνώμη αδιαφορεί , και το μέλλον της χώρας είναι βυθισμένο στα σκατά !!

Vassilis Tsitsos είπε...

Κα Καϊλή
Καταρχάς θέλω να σε συγχαρώ για την εκλογή σου. Ελπίζω να δώσεις στην πολιτική ζωή και στη νέα βουλή κάτι νέο και όμορφο, δυο επίθετα που σε χαρακτηρίζουν. Γνωρίζεις όμως καλύτερα απ'όλους μας ότι πρέπει καθημερινά να αποδεικνύεις την αξία σου και να ανταπεξέρχεσαι στις δύσκολες καταστάσεις. Η ομορφιά και η νεότητα μπορεί φαινομενικά να αποτελούν διαβατήριο αλλά στην πραγματικότητα δημιουργούν καχυποψία και εμπάθεια. Μην τους δίνεις σημασία.
Κρίμα μόνο που πολιτικά βρισκόμαστε σε διαφορετική όχθη, αλλά η πολιτική έχει ενδιαφέρον κυρίως όταν έχεις ικανούς αντιπάλους που α μη τι άλλο κερδίζουν το σεβασμό σου.

Ανώνυμος είπε...

Οπα εύα
εισαι foul για το ΜΕΓΚΑ. Συνωμοσία φουλ. Θυμάσαι τι έλεγαν για τα δάση και τους εμπρηστές. Σιγά μην αποκάλυπταν τις διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για έλλειψη δασοπροστασίας. Και αν θες άνοιξε αυτοτελές θρεντ γι αυτό το ζήτημα να καταθέσουμε όλοι τις απόψεις μας, να γίνει διάλογος με επιχειρήματα.

Ελα τώρα μην δικαιώνεις το συγκρότημα Λαμπράκη. Το συγκρότημα αναγόρευσε εξαρχής το Βενιζέλο νέο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ και νυχθημερόν τον στηρίζει. Το ΜΕΓΚΑ ειδικά δεν ασχολείται με τίποτα άλλο.

Πρέπει να το παραδεχθείς ότι η υπόθεση διαδοχής του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πλέον να κάνει με σύγκρουση πολιτικών. Το κοινοβουλευτικό σύστημα έχει αμερικανοποιηθεί πλήρως. Το ζητούμενο είναι για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του ποιος είναι πιο ικανός να φέρει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Το συγκρότημα στηρίζει Βενιζέλο, οπότε Βενιζέλος θα είναι και ο ηγέτης.

Το άλογο που πόνταραν το 2004, ο Γιωργάκης, φάνηκε κουτσό και πρέπει να αλλάξουν αναβάτη Εύα μου. Είναι απλά τα πράγματα, κρυστάλλινα και ολοφάνερα.

Πλέον η πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει καταλάβει (μετά το κάζο των ομολόγων) ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι το ίδιο και το αυτό. Κάποιοι εξ αυτών ψήφισαν αριστερά για να διαμαρτυρηθούν.

Τα πράγματα όμως δεν αλλάζουν έτσι Εύα μου, με ψηφοφορίες. Πρέπει ο κόσμος να βγει στο δρόμο να αντισταθεί στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση.



-----------------------------
ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!

αυτή τη στιγμή που γράφω στέλνονται χιλιάδες επιστολές σε "αιώνιους" συμφοιτητές σου προς ενημέρωσή τους ότι υπερέβησαν το όριο σπουδών τους και αν δεν σπεύσουν άμεσα στη γραμματεία των σχολών τους
διαγράφονται.

Πάρε θέση ΕΥΑ για αυτά τα ζητήματα. Ο Νόμος-Πλαίσιο της ΝΔ εφαρμόζεται.

Και βεβαίως οι προϊστάμενοί σου στο Μέγκα, ο Πρετεντέρης και οι άλλοι "αδέκαστοι", "αντικειμενικοί"
τηλε-εισαγγελείς χαιρέκακα θα εξυμνούν το βράδυ στο δελτίο των 8 την άμεση-ξαφνική εφαρμογή του νόμου και την άλλειψη άμεσης απάντησης από τους φοιτητές.

Κωστής

Ανώνυμος είπε...

Κατι τελευταίο (προς το παρόν)

Ευα, πάλεψε να μπεις στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων.

Κωστής

Ανώνυμος είπε...

Εύα delete το παραπάνω post ή βάλε moderation.

Ανώνυμος είπε...

εύα, σε είδαμε... με το βενιζέλο κι εσύ τέκνον βρούτε... κρίμας

Ανώνυμος είπε...

Μα ήταν φυσικό. Την προηγούμενη φορά ο Γιώργος διάλεξε την έδρα του στην Α' Θεσσαλονίκης και άφησε απ' έξω την Εύα. Από την άλλη, ο Βενιζέλος είναι Θεσσαλονικιός, οπότε "έπρεπε" να ταχτεί στο πλευρό του και γι αυτό.

Αλήθεια όμως βγήκε και το είπε δημόσια ότι είναι με τον Βενιζέλο;;;

Εύα λυπάμαι.. -1

Ανώνυμος είπε...

Gaidari malonane se xeno xeno axirona....

Apo tin mia Venizelos ginete arxigos,
i Kaili prospa8i na pari 8esi oste na min mini pali ektos ton exelixeon, kai oli tous mazi etimazonde gia masa.

Kai ta paidakia tou blog, onirevonde allages.... Kala kanoun kai sas koroidevoun. Afou iste afelis...

giorgos είπε...

ΕΥΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΟΥ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΛΧΤΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ

Phaethon είπε...

Εύα, καλή επιτυχία στη νέα σου περιπέτεια.

Θέλω στη Βουλή να σε δω δυναμική, με παρουσία, όχι παθητικό παρατηρητή. Ερωτήσεις, τοποθετήσεις, πάντα στο μέτρο των δυνάμεών σου, σα νέα βουλευτής.

Θα σε παρακολουθούμε στενά και -να είσαι σίγουρη- αυστηρά, όπως κι εσύ θα θέλεις.

*Κωστής*

Ανώνυμος είπε...

Je me méfie des intentions de VenizeloS.Il veut fortement se percher à la hauteur du parti en présentant une civiquité fasciste intimidante.Honte à lui qui pensait que les reglèments démocratiques s'abrogent devant son passage. Moi je ne dirais KAILI pour présidente mais j'espère qu'elle soignera se garder de tomber aux préssions du système politique comme le financement par des réseaux d'intêrets par example(on en trouve beaucoup).

Que vous soyez bénie par Dieu(vous vous êtes vue porter une croix au cou ça c'est vraiement de bon signe.)

PS JE VEUX DENONCER L'INDECENCE QUE CERTAINES PERSONNES UTILISENT QUAND ELLES S'ADRESSENT A EVA POUR LA FAIRE SE SEDUIRE ET S'ENVOUTER.CES POSITIONS PUREMENT SEXISTES N ONT RIEN A VOIR AVEC LA DISCUSSION POLITIQUE CIVILISEE QU'ON ESSAYE A OPERER ICI DANS CE BLOG.

Ανώνυμος είπε...

kali arhi patriotaki!

--poso arrostos kosmos uparhei...--

Vassilis Tsitsos είπε...

Σας πρσκαλώ όλους σε ένα δημοσιο διάλογο για το περιβάλλον και ένα σωρό άλλα ζητήματα. http://filaristera-vas1979.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Εύα, γαλλικά δε μιλάω γρι, αλλά νομίζω πως ΚΑΙ το γαλλάκι είναι ερωτευμένο μαζί σου!! α ρε Έυα ανάβεις φωτιές κι όλα τα καις!! :P

Ανώνυμος είπε...

Από εμφάνιση καλά πάνε στο Πασοκ. Από ουσία όμως, το συζητάμε.

Ανώνυμος είπε...

μεγάλη έρευνα για το ΠΑΣΟΚ και την εκλογή ή επανεκλογή προέδρου εδώ

αποκλειστικές πληροφορίες από δημοσιογραφικά γραφεία, πολιτευτές και στελέχη κομμάτων!!!

ποιός ψηφίζει ποιόν; ποιός είναι ο καλός, ποιός ο κακός και ποιός ο άσχημος;

προδοσίες, ίντριγκες και πάθος στο ΠΑΣΟΚ...

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ

Νίκος είπε...

Συντρόφισσα Ευα, ψηφισα για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογες, και μάλιστα τις έζησα από κοντα όντας στο πολιτικό γραφείο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ της Πάτρας. Πραγματικά το εκλογικό αποτέλεσμα δεν το περίμενα παρά τις κρυφές δημοσκοπήσεις που εφταναν συνεχώς, αλλά ακόμη περισσότερο δεν περίμενα την εικόνα διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, όπου ορμάνε όλοι σαν κοράκια να φάνε τον Γιώργο Παπανδρέου. Η πιό σωστή λύση θα ήταν να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω ότι λόγω του βάρους του ονόματός του,το κόμμα οφείλει να΄τον έχει πρόεδρο για χάρη της ενότητας, και να υπάρχει κάποιο άλλο στέλεχος π.χ Βενιζέλος το οποίο θα διεκδικεί την πρωθυπουργία αφού ο Γιώργος δεν έχει ελπίδα. Το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε οικτρά λογω της έλλειψης ιδεολογικού περιεχομένου και έλλειψης ισχυρού αρχηγού, πράγματα που πρέπει να διορθωθούν αν θέλει να πιστέψει πάλι σε αυτό ο κόσμος. Παρόλα αυτά νομίζω ότι αν μείνει χωρίς Παπανδρέου έχει τελειώσει το παιχνίδι.

Ανώνυμος είπε...

" ψηφισα για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογες,"

Nipiagogio to kaname...

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρότατο επιχείρημα, δείχνει την ωριμότητα των παιδιών του δημοτικού

Ανώνυμος είπε...

An kai pezi edra i Eva (ondas edo to blog tis), pia sas aresi emfanisiaka perisotero ?

Rapti i Kaili ?

Ανώνυμος είπε...

Φιλε,

πιτα που δεν τρως τι σε νοιαζει και αν καει.

Η μια τα εχει με τον barbie-δικηγορο του Deal, η αλλη με τον Ρεντζια.

Οποτε τι σημασια εχει... ?

Αν ειχα να διαλεξω παντως θα ελεγα οτι η Ευα ειναι πιο γλυκια, και η Ελενα πιο θηλυκο

Ανώνυμος είπε...

Ολα τα λεφτα....

Τρομερη σιλουετα
http://tinyurl.com/2qcjpd

Γιαννης

Ανώνυμος είπε...

Αυτο 8α πει τυχη φιλε...
http://tinyurl.com/2nhd37

tzonakos είπε...

Καλημέρα.
Δεν ήξερα για αυτο εδω το μπλόγκ και μπαίνω πρώτη φορά.
Αφου ευχηθώ καλή συνέχεια στο εξής θέλω να πω επι του θέματος οτι το μήνυμα των Εκλογών του 2007 δεν ήταν αυτό.
Ηταν οτι ο ελληνας εχει κοντή μνήμη και η φετινή ψήφος θα είναι πολύ-πολύ καθοριστική για το μέλλον.
Να ειστε πάντα καλά και ελπίζω να καταφέρουμε και σεις και όλοι μας κατι καλύτερο για το μέλλον.
Ευχαριστώ.

Unknown είπε...

Προς [κάθε ενδιαφερόμενο].


Είμαστε μια ομάδα Ελλήνων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους οποίους έχει χορηγηθεί άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης στο εξωτερικό για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 2683/99 (ΦΕΚ19Α΄/9-2-1999), του άρθρου 9 του Ν. 2986/2002 (ΦΕΚ24Α΄/13-2-2002) και του Π. Δ. 1/2003 (ΦΕΚ 1Α΄/3-1-2003), κάθε εκπαιδευτικός που έχει λάβει άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης στο εξωτερικό, μετά το τέλος κάθε εξαμήνου και αφού υποβάλει εκθέσεις προόδου και βεβαιώσεις από το πανεπιστήμιο φοίτησης, λαμβάνει αποδοχές αυξημένες στο διπλάσιο για να καλύψει τα έξοδα διαβίωσης και πλήρους φοίτησης.

Οι «αποδοχές αυξημένες στο διπλάσιο» μετά τις νόμιμες κρατήσεις είναι περίπου 850 ευρώ το μήνα, τα οποία φορολογούνται επιπλέον αφού συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημά μας και κατατίθενται -θεωρητικά- στο λογαριασμό μισθοδοσίας κάθε δικαιούχου σε ελληνική τράπεζα. Έτσι αντιμετωπίζουμε μόνοι μας τα τραπεζικά έξοδα μεταφοράς στους τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τα έξοδα για τη σίτιση, στέγαση κ.λπ. στη χώρα φοίτησης.

Όλοι γνωρίζαμε ότι με τα χρήματα αυτά θα καλύπταμε με δυσκολία τα έξοδα φοίτησης και διαβίωσης σε μια ευρωπαϊκή χώρα, αλλά ξεκινήσαμε την ερευνητική μας προσπάθεια. Αυτό που δεν γνωρίζαμε, ήταν ότι το Ελληνικό Κράτος θα αποδεικνυόταν τόσο ασυνεπές στις υποχρεώσεις του! Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.Ε.Π.Θ. δεν μας έχουν καταβάλει ακόμα, τα χρήματα που δικαιούμαστε για το προηγούμενο διδακτικό έτος 2006-2007 (από 1.9.2006 έως 1.9.2007) αν και έχουμε υποβάλει εγκαίρως όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι πραγματοποιούμε διδακτορική έρευνα και ότι φοιτούμε σε πανεπιστήμια του εξωτερικού σαν φοιτητές πλήρους φοίτησης. Να σημειωθεί ότι δεν έχουμε άλλους οικονομικούς πόρους πέρα από το μισθό μας με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε σοβαρά οικονομικά, οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα. Πολλοί μάλιστα από εμάς έχουν αναγκαστεί καταφύγουν σε έντοκο δανεισμό από το Ταμείο Αρωγής των Δημοσίων Υπαλλήλων ή από Εμπορικές Τράπεζες.

Μέχρι σήμερα έχουμε απευθυνθεί ατομικά στα Γραφεία Εκπαίδευσης στα οποία ο καθένας μας ανήκει και τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μέχρι σήμερα παίρνουμε αντικρουόμενες πληροφορίες για τους λόγους μη καταβολής των χρημάτων που δικαιούμαστε. Μέχρι σήμερα έχουμε απευθυνθεί ατομικά στο Συνήγορο του Πολίτη χωρίς κάποιο αποτέλεσμα καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ συνεχίζουν να δίνουν αντικρουόμενες ή ανακριβείς πληροφορίες και συνεχίζουν να μην μας καταβάλουν τα χρήματα που δικαιούμαστε.

Σήμερα, μετά από ένα χρόνο άγονης επικοινωνίας με το ΥΠΕΠΘ και τα Γραφεία Εκπαίδευσης και κάτω από το βάρος των οκονομικών δυσκολιών, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε ομαδικά πια στον κ. Janez Potocnik, επίτροπο για θέματα έρευνας και επιστήμης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να αποστείλουμε και σε σας αυτήν την επιστολή ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αγανάκτησης για την οικονομική εξαθλίωση και την απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζονται οι Έλληνες ερευνητές από το Ελληνικό κράτος.

Ζητάμε να εφαρμοστούν οι νόμοι και να μας καταβληθούν άμεσα τα χρήματα που δικαιούμαστε.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση.

Με τιμή

Νίκος Αμανατίδης, London South Bank University, UK,

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσ/νίκης,

Οργανική Θέση: 3/θ Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ.

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: nickaman@yahoo.com

Μαργαρίτα Γερούκη, University of Helsinki

2ο Γραφείο Α/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης

Οργανική Θέση: 4/θ Δημοτικό Σχολείο Πανόρμου

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: margarita.gerouki@helsinki.fi

Παναγιώτης Καμπύλης, University of Jyväskylä, Finland

4ο Γραφείο Α/θμιας Εκπαίδευσης Αθηνών

Οργανική Θέση: 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: pankabilis@gmail.com

Nίκη Λαμπροπούλου, London South Bank University, UK

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας

Διάθεση

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: nikilambropoulos@gmail.com

Βασιλική Παπαϊωάννου, University of Warwick, UK,

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας

Διάθεση

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: elpjc@yahoo.gr

Mάρθα Χριστοπούλου, Roehampton University, UK,

4ο Γραφείο Α/θμιας Εκπαίδευσης Αθηνών

Οργανική Θέση: 173o Δημοτικό Σχολείο Άνω Πατήσια

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: marchri13@yahoo.co.uk