Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Η Ελλάδα της καρδιάς μας

Μια 2η Ελλάδα εκτός συνόρων, αλλά στην σκέψη και την καρδιά μας, είναι ο απόδημος ελληνισμός...
Όποτε χρειαστήκαμε την βοήθεια τους ήταν κοντά μας. Οι "διπλωμάτες" και πρεσβευτές του Ελληνισμού, βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία, αλλά και πιο κοντά, Αλβανία, Κωνσταντινούπολη, Σκόπια...
Οι Θεσσαλονικείς μάλιστα, θυμόμαστε πως στο Σκοπιανό, κρίσιμο ρόλο έπαιξαν οι Έλληνες που βρισκόντουσαν κοντά στα πιο ισχυρά κέντρα λήψης αποφάσεων.
Εμείς όμως, πόσο κοντά τους είμαστε;
Προστατεύονται από την Ελλάδα τα δικαιώματα τους;
Υπάρχει σχεδιασμός πολιτικός για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ μας;
Ειναί σημαντικό δίπλα στην ιδιωτική πρωτοβουλία, η ίδια η Ελληνική κυβέρνηση, να ενισχύσει την Ελληνική παιδεία εκτός συνόρων. Ακόμα περισσότερο, τα ΜΜΕ, το διαδίκτυο, πρέπει άμεσα να μπουν στην υπηρεσία της νέας γενιάς των ομογενών.
Όλα αυτά έπρεπε να είχαν γίνει ΧΘΕΣ!

Και να προσθέσω μια παράμετρο ακόμα..
Μιλάμε οι Θεσσαλονικείς για Αθηνοκεντρικό κράτος, αλλά δεν γινόμαστε πιστευτοί.
Δικαιολογημένα αναρωτιέται κανείς..."Τόσοι πολιτικοί από την Βόρεια Ελλάδα γιατί δεν διεκδικούν όσα μας αξίζουν;"
Σήμερα, στην πρώτη μου τοποθέτηση στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού, έθεσα λοιπόν, τα εξής ερωτήματα και περιμένω απαντήσεις..
  • Γιατί η προγραμματισμένη συνάντηση του ΣΑΕ τον Δεκέμβριο θα γίνει στην Αθήνα;
-Η έδρα του είναι στην Θεσσαλονίκη!
  • Γιατί αδρανοποιούνται τα γραφεία του στην πόλη μας από την κυβέρνηση;
-Έχουν επενδυθεί χρήματα και γίνεται σημαντική δουλειά στην Θεσσαλονίκη.
  • Γιατί η συνάντηση της παγκόσμιας διακοινοβουλευτικής ένωσης Ελλήνων βουλευτών έγινε το καλοκαίρι στην Αθήνα;
-Η Θεσσαλονίκη είναι το φυσικό κέντρο της Ν.Α. Ευρώπης..και το Αθηνοκεντρικό κράτος φαίνεται δυστυχώς, πως δεν μας το αναγνωρίζει!

Να απαιτήσουμε τα αυτονόητα!

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eua 8a se pantreuomouna :P

plants VS anunaki είπε...

Εγώ θα έλεγα ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα με τα οποία ΠΡΕΠΕΙ να ασχοληθείς.
Μια διαμάχη Αθήνας-Θεσσαλονίκης μου φαίνεται πολύ αστείο σαν ζήτημα.Μου θυμίζεις ΠΑΟΚτζηδες που τσακώνονται με Γάβρους.
Επίσης μου θυμίζεις τον ΠΑΟΚτζη που παραπονίεται στον Άγιο Βασίλη.
Έξω ο Αγιος Βασίλης απο την Θεσσαλονίκη.Αθηναίε Αγιε Βασίλη να μην ξανάρθεις στην Θεσσαλονίκη,δεν σε θέλουμε, έχουμε τον Αγιο Δημήτρη!

Εύα είπε...

Αυτό τι σημαίνει; ότι θα μιλάμε μόνο για την ανεργία, την παιδεια κλπ;
Ναι, δεν έχεις άδικο, υπάρχουν και άλλα σημαντικά θέματα, ομως σε αυτή την επιτροπή που με έβαλαν οφείλω να μιλήσω για τον Απόδημο Ελληνισμό.
Το θεωρώ επίσης, πολύ σημαντικό θέμα, ακόμα και αν δεν θα το ιεραρχούσα πρώτο στην πολιτική μας ατζέντα.
Γνώμη μου είναι πως τα θετικά βήματα σε οποιοδήποτε θέμα, συμπαρασύρουν ως έναν βαθμό το σύνολο της πολιτικής.

Όσο για το παραμύθι με την Αθήνα, θα είχες επίσης δίκιο, αν μιλούσα γενικά, εκμεταλλευόμενη την κόντρα που εκμεταλλεύονται όσοι δεν έχουν τίποτα άλλο να πουν.
Αυτό που ίσως δεν παρατήρησες, είναι πως μιλάω πολύ συγκεκριμένα. Με γεγονότα. Και πρέπει να σταματήσει η αδρανοποίηση της Θεσσαλονίκης.
Τώρα αν σε ενοχλεί η πραγματικότητα...εμένα ο ρόλος μου είναι αυτός. Δεν μπορώ να είμαι ευχάριστη πάντα, γιατί μιλάμε ακριβώς για την πραγματικότητα αυτή...
Είμαστε εδώ πάντως, για να την κάνουμε καλύτερη!

Ανώνυμος είπε...

ivan ise ektos thematos ntip gia ntip--mia pou mas epiase to ellinikon mas hmeres pou ine--

giati stin thessaloniki o fovikos dimarxos, katoikos allou dimou apo auton pou dioikei,pisteuei oti tha itan xrisimo na xtisoume gurw gurw tin poli, kai na pselnoume olimeris sto onoma tis autou exohotis Tou kai tou poliouhou agiou.kai meta na vlepoume tv100.
exw i proodos apo tin thessaloniki.
exw o kosmos olos apo tin thessaloniki.
auti i poli einai diki Tou.


eva ti ennoeis "se evalan" ?
den uparxei dinatotita epilogis twn epitropwn stisn vouli?

wraies idees pantos.makari na ginoun praxi.

xronia polla,
stergios giannidis

Phaethon είπε...

Εύα, έχω ζήσει κι εγώ αρκετά την πόλη σας πριν λίγα χρόνια. Κι άκουγα συνέχεια αυτά τα παράπονα, έβλεπα πως οι Θεσσαλονικείς κατηγορούσαν για ό,τι στραβό υπάρχει στην πόλη την Αθήνα και το κράτος "της". Είχα νιώσει όλο αυτό το κλίμα μέσα σε Θεσσαλονικιώτικες οικογένειες, όχι στις τηλεοράσεις.

Σκεφτήκαν ποτέ, όμως, τις ευθύνες των τοπικών αρχόντων? Τις δικές τους ευθύνες? Εδώ ψηφίζουν τον Ψωμιάδη σα Θεό τους... Που το μόνο που κάνει είναι να εκμεταλλεύεται το αντι-Αθηναϊκό αίσθημα του κόσμου, να βρίζει κάθε τρεις και λίγο την Αθήνα, αντί να καταφέρνει να παίρνει περισσότερα χρήματα για τον τόπο και να χρησιμοποιεί σοφότερα τα υπάρχοντα.

Ή επίσης κάτι κουφά ανεξήγητα... σαν το δρόμο της ανατολικής εξόδου. Η Αθήνα έφταιγε που ήταν αιωνίως ένα εργοτάξιο με μηδέν πρόοδο? Που μόλις φτιαχνόταν λίγο κι έλεγες ότι τελειώνει ξανασκαβόταν από την αρχή? (και δεν ξέρω τώρα πώς είναι, έχω έναμιση χρόνο να ανέβω πάνω).

Το σπίτι μας συνήθως δε χρειάζεται πολλά λεφτά για να είναι ωραίο. Φροντίδα, καθαριότητα και μεράκι χρειάζονται.

Ανώνυμος είπε...

O Phaethon exi apolito dikio...
(kai ime kai Salonikios).

Apo tin mia grinia, kai apo tin alli psisizoume Psomiadi to sourgelo kai ton Papagergopoulo ton Vonaparti...

Na min klegomaste san gomenes

Ανώνυμος είπε...

Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, έχουν ευθύνη για τους υποψηφίους που κατεβάζουν.. Αντίπαλος του Παπαγεωργόπουλου στο δήμο Θεσσαλονίκης ήταν η Αράπογλου. Καλή, χρυσή, αλλά.. ποιος την ξέρει; τι έχει κάνει για να θεωρείται ικανή; ακόμα κι αν έχει τις ικανότητες, πόσο αυτές "διαφημίστηκαν";
(Τουλάχιστον αν στήριζε τον Μπουτάρη το ΠΑΣΟΚ αντί της Αράπογλου, ίσως να είχε καλύτερη τύχη η πόλη, αν και δεν τον προτιμώ).

Αντίπαλος του Ψωμιάδη για τη νομαρχία ήταν η Πατουλίδου. Παρά τις "καλές" προθέσεις της, κάθε φορά που την έβλεπα στην TV διέκρινα έλλειψη πολιτικού λόγου και επιχειρημάτων.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι τα κόμματα δε με πείθουν για το ενδιαφέρον τους για τη Θεσσαλονίκη με τους υποψηφίους που κατεβάζουν. Η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η βόρεια Ελλάδα παραδοσιακά πλέον χαρακτηρίζονται από τον έντονο συντηρητισμό και ψηφίζουν "ονόματα". Όσο κι αν κατηγορούν τον Ψωμιάδη, αυτός γνωρίζει και χαιρετάει τη μισή Θεσσαλονίκη. Κι αυτός και η γυναίκα του.. Δημόσιες σχέσεις και χρήματα απαιτούνται στην πολιτική... Και δεν μπορεί να τον ανταγωνιστεί κανείς σ' αυτό το θέμα στη Θεσσαλονίκη. Ίσως κανένας Βενιζέλος ή Καστανίδης να μπορούσαν να τους κερδίσουν λόγω ικανότητας. Αλλά όπως αποδείχτηκε, τουλάχιστον για τον Βενιζέλο, έχει μεγαλύτερες και πιο "επικίνδυνες" φιλοδοξίες...

Κάτι άσχετο: Εύα πες κάτι σε παρακαλώ για τις "Γαλάζιες συνεντεύξεις"!!! Μετά την εξαίρεση αρκετών δημόσιων φορέων από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ και την επιβολή της συνέντευξης που απαξιώνει πτυχία και προσόντα, τώρα υπονομεύεται ακόμα περισσότερο με την κατάργηση εκπροσώπων του ΑΣΕΠ από τη διαδικασία των συνεντεύξεων! Ήμαρτον πια!! Όλοι πρέπει να είμαστε "δηλωμένοι" Πασόκοι ή Νεοδημοκράτες για να βρούμε μια δουλειά στο σκατοδημόσιο; Αυτό με τους "φίλους του Πασοκ" τι πράγμα είναι πάλι; κι εγώ φίλος είμαι ρε παιδιά, γιατί θα πρέπει να το δηλώσω; (κάπως έτσι δε λειτουργούσε και η "Κλαδική του Πασοκ" της 10ετίας του 80;) για να ζητάω "ρουσφέτια"; ή για να έχω κάποιον "να με προστατεύει" από την αδικία και την αναξιοκρατία "της Δεξιάς" κυβέρνησης;

Μη μου αρχίσεις μόνο το τροπάρι περί δημοσίου ότι δήθεν οι καλοί χάνονται στο δημόσιο και αν κάποιος έχει ικανότητες δε χάνεται. Δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα και προσλήφθηκα με βάση τα προσόντα μου και όχι με βάση τις γνωριμίες μου. Από τη μια μιλάμε για κατάργηση του δημοσίου με τη μορφή που έχει σήμερα και τη λειτουργία του με βάση το "Μοντέλο του ΟΤΕ", δηλαδή άρση μονιμοποιήσεων και ελεύθερες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ. Ακόμα κι έτσι να γίνει, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως στον ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια προσελήφθησαν άτομα με βάση κομματικά κριτήρια και όχι αξιοκρατικά (και επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, για να λέμε και του στραβού το δίκαιο).

Ας σταματήσω εδώ όμως σε πρώτη φάση, ελπίζοντας τουλάχιστον σε ένα πρώτο "φιλικό" σχόλιο δικό σου. Έτσι για να δω πόσο "φίλος του Πασοκ είμαι" και αν συγκλίνουν έστω και λίγο οι απόψεις μας. Και μη μου πεις ότι είμαι εκτός θέματος, γιατί με αυτά που συμβαίνουν "Στην Ελλάδα της καρδιάς μας", καλύτερα να πάμε όλοι μετανάστες! Τι λέω "να πάμε" δηλαδή που.. "Είμαστε όλοι μετανάστες!" Στην ίδια μας τη χώρα!

Σ’ ευχαριστώ προκαταβολικά.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο ρε συ Εύα, μιας και είσαι και άνθρωπος των media,

πρόσφατα άκουσα ότι σχεδόν κάθε χρόνο η δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 πληρώνει πρόστιμα στο ΕΣΡ επειδή προβάλει περισσότερο τα στελέχη της ΝΔ και του δημάρχου και για έλλειψη αντικειμενικότητας. Δεν ξέρω αν το ΕΣΡ όντως έχει αυτήν την αρμοδιότητα και δεν παρακολουθώ σχεδόν ποτέ TV100. Πριν λίγες μέρες όμως, έτυχε και κάθησα να δω ειδήσεις στο συγκεκριμένο κανάλι και με έκπληξη είδα 4 τηλεοπτικά παράθυρα όπου 4 δήθεν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι σχολιάζαν την επικαιρότητα... Τι προπαγάνδα είναι αυτή!!! Ακόμα και φιλοκυβερνητικός να είναι κάποιος, δε χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς τη μεροληπτική διάθεση και απαράδεκτη και ερασιτεχνική πολιτική ανάλυση καφενείου του καναλιού!

Βασικά δε θα με ένοιαζε και πολύ το τι λένε (εσάς, τους πολιτικούς του Πασοκ θα έπρεπε να ενδιαφέρει πρωτίστως), αφού δεν παρακολουθώ σχεδόν ποτέ το TV 100, αλλά σκέφτηκα κάτι που με εξόργισε και στάθηκε αφορμή να το σχολιάσω στο blog σου: Η TV 100 λέει ότι είναι δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης. Αυτό λογικά δε σημαίνει ότι τα πρόστιμα του ΕΣΡ τα πληρώνουν οι δημότες της πόλης; Γι αυτό θέλει να αυξήσει κι άλλο τα δημοτικά τέλη ο μπαγάσας; Είμαστε τόσο ηλίθιοι που πληρώνουμε δημοτικά τέλη για να κάνει τζαμπαντάν προεκλογική εκστρατεία ο Δήμαρχος και να πληρώνει τα πρόστιμα που του επιβάλλουν;;;

Πες μου ότι δεν είμαστε τόσο βλαμμένοι!.. Δε θα το αντέξω! Θα πάω να μείνω στην Αθήνα! Που έχει και καλύτερο κλιμα!

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΚΥΡΙΑ ΚΑΙΛΗ,
ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΛΓΕΙΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑΣ-ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΡΕΧΑΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΙΤΗ,ΕΠΗΛΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΝΑ ΕΜΦΟΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟ-ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΗ ΛΟΙΔΟΡΕΙΤΕ ΤΟ ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!ΕΤΕΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΚΑΤΕΡΟ ΝΑ ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΕΤΕ ΤΟ ΘΥΜΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΚΗΡΥΚΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΕΙΟ!!!-ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΕΙ ΜΕ ΠΡΟΠΕΤΕΙΑ(CINEMANIA) ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.ΤΗΝ ΒΑΘΕΙΑ ΡΗΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΔΙΑΤΑΞΙΣΜΟ ΤΟΥΣ,ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ,ΤΗΝ ΚΟΡΠΟΡΑΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ???ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ,ΕΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΗΜΕΡΕΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 70.ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΟΥΝ ΝΑ ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΕΙΟ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΕΙΔΕΙΣ ΕΥΝΟΥΧΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ...
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΠΛΕΜΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά το site έχει γίνει πολύ σοβαρό και βαρετό. Ο κόσμος έχει σιχαθεί την πολιτική και τους πολιτικούς. Σε όλα τα κόμματα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το τομάρι τους και πως να εξαπατήσουν τον κοσμάκη...

Εύα πόση είναι η βουλευτική αποζημίωση που θα παίρνεις από εδώ και πέρα, ακόμα κι αν δεν εκλεγείς άλλη φορά; Καταλάβατε; εμείς είμαστε η γενιά που δε θα προλάβει να βγει στη σύνταξη (δουλεία μέχρι τα 100 χρόνια!), αλλά κάποιοι θα παίρνουν σύνταξη (και βαρβάτη) από τα 30 τους!

Εύα, αν σου κάνω αναπάντητη στο 6981828782 θα κάνεις ένα call-back για να μη χρεωθώ εγώ; Η βουλή στο πληρώνει το κινητο (δηλαδή ο ελληνικός λαός), σωστά;

Α ρε 17 Νοέμβρη που χρειάζονται μερικοί...

Και για τον παραπάνω φίλο που θέλει να μπει στο δημόσιο, συμφωνώ και επαυξάνω! Η δουλειά στο δημόσιο είναι ευχάριστη και δημιουργική. Και για του λόγου του αληθές, πάρτε ένα δείγμα για το τι σκέφτονται οι δημόσιοι υπάλληλοι εν ώρα εργασίας:

Τί είναι μαύρο και έχει αυτιά;
Το κούνελ!

Πως λέγεται το αβγό που στολίζεται και βάφεται για να
βγει;
Θαβγό!

Πώς λέγεται ο Γαλάτης DJ?
- Ινδεμίξ ( in the mix)....

Πως λέγεται ο Γαλάτης τραβεστί που κάνει πιάτσα;
Συγγρού-Φιξ!

Οταν μπαίνει είναι στεγνή, και όταν βγαίνει είναι υγρή.
Αρχίζει από Ψ και τελειώνει σε -ολή!
Τι είναι;
Η ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟΣΤΟΛΗ!!!


Πως λέγεται το πουλί που το πετάμε στο τζακί?
Πούτσουρο!!!!!!!!


Πως λένε στην Θεσσαλονίκη το αντρικό εσώρουχο ;
Μπουγάτσα με πουλί.

Τι περιμένουν ο Σούπερμαν, ο Σπάιντερμαν κι ο Μπάτμαν
στη στάση;
Τον Πούλμαν!!!


Πώς λέγεται το Pokemon με διανοητική καθυστέρηση?
-ΠΙΚΠΑ-τσου



Πως λέγονται οι Μακεδόνες που ψήνουν μπριζόλες?
Θρακομακεδόνες..

Τι περιμένουν τρία σκουλήκια στην στάση;
Να περάσει το σκουληκό...

Tι κάνει ένας σκωτσέζος όταν πάρει φωτιά το σπίτι του;
Αναπάντητες στην πυροσβεστική!

Πως λέγεται η γυναίκα με τρία παιδιά;
ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ

Πώς λέγετε ένα

έντομο μέσα στο ταξί;
Εντομεταξί



Πως λέγεται η πολική αρκούδα που πηγαίνει με όλους;
Βολική αρκούδα!



Πώς έλεγαν το πρώτο τραπέζι πίστα στα αρχαία ελληνικά
ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

Πως λέγεται το λεωφορείο που χορεύει συρτάκι;
Zor -bus !

Πώς λέγονται οι 7 νάνοι όταν βλέπουν την Χιονάτη γυμνή;
Seven up!

Πώς περνάει ο χρόνος στο Ιράκ;
Μπαμ..μπαμ...

Πώς λέγεται το προφυλακτικό στην νεοτέρα;
Αγάπη από νάυλον!

Πώς λέγεται ο χαπακωμένος σκύλος;
Speed -Bull ...

Πως λέγεται κάποιος που πεθαίνει ελεύθερος;
-Φρι-τέζα!!

Πως λεγόταν ο φούρναρης στον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών;
Καραμολέγκολας....

Πως λέγεται η ξαδέρφη του Φιντέλ Κάστρο;
-Φιλιώ Πυργάκη!

Πως λέγεται η γυναίκα του Αγιου Βασίλη;
Mairy Christmas

Πως λέγεται ο φύλακας του αρχαιολογικού μουσείου
Παντελής

Gιατί έχει στραβώσει ο πύργος τις Πίζας;
Γιατί όλοι πάνε στον πύργο του Άιφελ

Πώς λέγεται μια φάλαινα Όρκα με μαγιώ;
Μαγιόρκα.

Τι είναι ένα πρόβατο χωρίς κεφάλι και πόδια;
Σύννεφο!

Πόσες νότες γνωρίζουν οι αστυνομικοί;
Τρεις: Μι-Λα-Ρε!

Τι πετάει πιο ψηλά από τον Peter Pan;
O Peter Parapan.

Ποιο ζώο είναι άγριο, ζει στη ζούγκλα και χορεύει
νησιώτικα;
Το λιοντάρι-ντάρι-ντάρι-ντάρι-ντάρι!

Ανώνυμος είπε...

Δίκιο έχεις ΠΛΕΜΠΑ (please μη γραφεις με κεφαλαία, είναι δυσανάγνωστα)!

Σήμερα η Εύα έχει γεννέθλια!

Καλώς ήρθες στα -άντα Ευα! Θα έχεις ακούσει ότι η ζωή ξεκινά μετά τα 30 κι άλλες τόσες βλακείες..
Σίγουρα δε σε απασχολεί εσένα. Εσύ βιάστηκες να μεγαλώσεις.

Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία! Μην ξεχάσεις να κάνεις μια ευχή την ώρα που θα σβήνεις τα κεράκια! ;-)

Suspect είπε...

αυτα με τα αθηνοκεντρικα μην τα πολυλετε γιατι μοιαζετε επικινδυνα με τον Ψωμιαδη και την πωληση θεσσαλονικιωτικου πατριωτισμου..

Ανώνυμος είπε...

Άσε μας ρε suspect που μας το παίζεις και υπεράνω Αθηναίος του Κολονακίου και μας κάνεις και υποδείξεις. Που ζεις; διαφωνείς πως η Ελλάδα είναι Αθηνοκεντρική; Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ερημώνει η περιφέρεια; και μην κοιτάς μόνο τη Θεσσαλονίκη. Για πήγαινε μια βόλτα στην Καβάλα, τη Δράμα, την Καρδίτσα, τη Φλώρινα, την Καστοριά, και πες μου αν θα μπορούσες να ζήσεις μόνιμα εκεί. Διακρίνω μια ειρωνία ή μου φαίνεται; ξέρεις τι λένε για τους είρωνες ε; ότι είναι το όπλο των αδυνάτων. Αυτών που δεν έχουν επιχειρήματα.

Ανώνυμος είπε...

-Η Θεσσαλονίκη είναι το φυσικό κέντρο της Ν.Α. Ευρώπης..και το Αθηνοκεντρικό κράτος φαίνεται δυστυχώς, πως δεν μας το αναγνωρίζει!

Kiria Kaili, 8a sas protina na parete ena aeroplano kai na vgite ektos sinoron na dite kai kamia evropaiki poli

Den leo, ine orei i frapedes stin Aristotelous, alla i Thesaloniki ine ena megalou mege8ous "xorio", xori idieteri politistiki drastiriotita (kai den enoo istoria).

Kalo 8a itan ta sin8imata tis adikimenis kai megalis Thesalonikis, kai lipous Psomiadismous na min tous epanalamvanete...

Katanoo omos tous logous pou to kanente, ka8os apokomizite psifous ton ili8ion pou psaxnoun na dikaiologisoun tin apotixia tous se exogenis (a8inokendrikous) paragondes.

Filika
Enas Salonikios....

Ανώνυμος είπε...

Giafto ti les Eva ?

http://www.youtube.com/watch?v=XCMClvrLXfY

grigora xehasame kai arxisame ta sin8imata

island είπε...

Καλησπέρα.Είσαι κούκλα αν και αυτό για την πολιτική δεν σημαίνει απολύτως τίποτα και σου γράφω για απλές γενικότητες.
Είσαι νέα,στην ηλικία μου και ήδη αρχίζεις και μιλάς σαν τον βλαχοδήμαρχο της περιοχής.Μην παίρνεις σε παρακαλώ τα κουσούρια τους.Δεν ανήκω στην παράταξή σου αλλά άνηκα παλιά και στα λέω συτά.Καλή συνέχεια με φρέσκους λόγους απο κάθε άποψη(γιατί αν κρίνω απο τις δημόσιες τοποθετήσεις σου τους έχεις αυτούς τους λόγους)

Ανώνυμος είπε...

Eva,

min anamasas ta psixologika sindroma katoterotitas, pou exi kani pandiera o Psomiadis kai o Vonapartis (papageorgopoulos)

Ανώνυμος είπε...

to koblex pou exoume i Salonikis, fenete apo ton titlo "Sibrotevosa"...
Apistefti malakia...

Pou8ena allou den iparxi tetios titlos...

Exi akousi kanis na apokaloun to Manchester i to Birmingham "Co-Capital City" ?

I mipos etsi fonazoun tin Nea Iorki kai to Los Angeles... (kai as ine megaliteres polis apo tin Washington)..

Opos kai an exi, Eva min peftis sto epipedo Psomiadi kai Karatzaferi...

Ade kai kati na gelasoume..
http://tinyurl.com/2qoyrp

Xairetismous
o Salonikios

Εύα είπε...

Να επαναλάβω λοιπόν, πως δυστυχώς η πραγματικότητα μας αναγκάζει να μιλάμε για τα όσα δικαιούται η Θεσσαλονίκη. Κάποιος δεν πρέπει να τα διεκδικήσει;
Μίλησα με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία. Οχι γενικά κατά της Αθήνας. Η Αθήνα μια χαρά τα πάει.
Επίσης, δεν ψήφισα ούτε τον Δήμαρχο ούτε τον Νομάρχη...αλλά τι να κάνουμε, να σταματήσουμε να μιλάμε;

Υγ.Οσο για την βουλευτική αποζημίωση,είναι κοντά στους μισθούς της τηλεόρασης..αλλά με πολύ περισσότερα έξοδα και υποχρεώσεις εκ μέρους μας.
Το θέμα είναι οι μισθοί στην Ελλάδα να είναι αξιοπρεπείς για όλους, και κυρίως, να αξίζουν τους μισθούς που παίρνουν...πχ.Ένας γιατρός που επενδύει χρόνια σε σπουδές ανταμοίβεται με υψηλές αμοιβές, μπορείς να πεις ότι είναι άδικο αυτό;

Τώρα, για τα γαλάζια παιδιά, φαντάζεσαι τι θα πω...
Και επί Πασοκ ακουγονταν τα ίδια, αλλά το Πασοκ ήταν εκείνο που προσπάθησε να κάνει το σύστημα αξιοκρατικό...έκανε βήματα μπροστά, τώρα όμως, γίνονται μόνο βήματα πίσω!

Α, και δεν κατάλαβα αυτό για τον Ζαγορίτη. Δεν έχω πάει ποτέ στο γραφείο του, και δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.
Οι χαρακτηρισμοί σου επιστρέφονται, και λυπάμαι για το ύφος σου.
Κανείς δεν μίλησε για πόλεμο με την Αθήνα...θα ήταν αστείο. Μίλάμε για ανισότητες που πρέπει να διορθωθούν. Αν διαφωνείς διάβασε καμια εφημερίδα.
Αλλά και δεν περίμενα να ακούσω μια τόσο ισοπεδωτική άποψη για τα φοιτητικά κινήματα...τα κινήματα γράφουν ιστορία. Αρέσει δεν αρέσει, ευτυχώς το πολίτευμα μας είναι Δημοκρατία.

Υγ.Τους νέους τους βάζουν κυρίως σε επιτροπές που υπάρχει ανάγκη.

Unknown είπε...

Συμφωνώ με την ανάγκη διεκδικήσεων για τη Θεσσαλονίκη, για τα βήματα πίσω με τις γαλάζιες συνεντεύξεις και για τα φοιτητικά κινήματα (αλίμονο αν οι φοιτητές - νέοι άνθρωποι - δεν έχουν αυτή τη ριζοσπαστική και επαναστατική διάθεση για έναν καλύτερο κόσμο και συμβιβαστούν με τη στασιμότητα και τη συντηρητικότητα). Καταλαβαίνω επίσης και την ανάγκη να δικαιολογήσεις το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης (αν και η σύγκριση με τους.. μισθούς της τηλεόρασης, έχει απολογητικό χαρακτήρα, αφού έτσι υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου μόνο και όχι το σύνολο των βουλευτών).

Το παράδειγμά σου όμως για τους μισθούς των υπολοίπων επαγγελμάτων
"πχ.Ένας γιατρός που επενδύει χρόνια σε σπουδές ανταμοίβεται με υψηλές αμοιβές, μπορείς να πεις ότι είναι άδικο αυτό;" δεν το θεωρώ και πολύ εύστοχο, ή τουλάχιστον αφήνει σε μένα περισσότερα ερωτηματικά, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τις "αριστερές" θέσεις σου...

Χωρίς να θέλω να μειώσω το λειτούργημα και την αξία του επαγγέλματος, με την ίδια λογική και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές διαμορφώνουν ανθρώπους και προσωπικότητες (παιδαγωγοί), οι δικηγόροι υπερασπίζονται το αναφαίρετο και δημοκρατικό δικαίωμα της υπεράσπισης, οι μηχανικοί "χτίζουν" το μέλλον, κλπ κλπ.. Ακόμα και οι υπάλληλοι καθαριότητας των δήμων, κάνοντας μια πολύ δύσκολη και βρώμικη δουλειά, μας προστατεύουν από επιδημίες και αρρώστιες που οι ίδιοι θα μπορούσαμε να προκαλέσουμε στον εαυτό μας!

Πόσοι από αυτούς (ή από εμάς) που σπούδασαν τόσα χρόνια και έχασαν τα νιάτα τους στα θρανία και στα μεταπτυχιακά θα μπορούσαν να κάνουν μια τέτοια δουλειά όμως; Θέλω να πω, ότι όταν κάποιος έχει την ικανότητα και τη δυνατότητα να σπουδάσει κάποιο επάγγελμα που θέλει, τότε θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του όχι μόνο τις οικονομικές απολαβές, αλλά κυρίως τις συνθήκες εργασίας!

Δε διαφωνώ απόλυτα με το παράδειγμά σου και μακάρι οι γιατροί (όπως και όλοι όσοι θεωρούν το επάγγελμά τους αδικημένο) κάποτε να αμείβονται στο βαθμό που επιθυμούν, αλλά όταν η Ελληνική φτωχή πραγματικότητα δεν επιτρέπει αξιοπρεπείς μισθούς στο σύνολο των εργαζομένων και των επαγγελμάτων, τότε νομίζω πως η αναγνώριση της αξίας (δηλαδή η αύξηση των μισθών) μερικών μόνο επαγγελμάτων είναι προκλητική και άδικη.

Unknown είπε...

.. και για να συνδυάσω το σκεπτικό σου και παράδειγμα με τους γιατρούς που "πρέπει" να ανταμοίβεται με υψηλές αμοιβές (αμοίβομαι ή αμείβομαι είναι το σωστό;), με το σκεπτικό του Παπαγεωργόπουλου, ποια είναι η άποψή σου για το νέο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης στην ΧΑΝΘ;

Από τη μια, θέλουμε μια Θεσσαλονίκη με έργα και ανάπτυξη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις το Δημαρχείο βρίσκεται σε περίοπτη θέση και αποτελεί "στολίδι" της πόλης! Από την άλλη όμως, εκεί όπου χτίζεται το Δημαρχείο, ουσιαστικά καταργείται το ΜΟΝΟ ελεύθερο παρκινγκ της περιοχής, για να αντικατασταθεί με άλλο, δημοτικό, επι πληρωμής, ενώ παραδίπλα υπάρχουν λυόμενα κτίσματα που λειτουργούν ως σχολεία!

Ποια θα έπρεπε να είναι άμεση προτεραιότητα; η δημιουργία του νέου Δημαρχείου; ή η εξασφάλιση θέσεων πάρκινγκ και το χτίσιμο των σχολείων;

Ευχαριστώ

Εύα είπε...

Συμφωνώ..δεν εξισώνεις όμως τους μισθούς προς τα κάτω αλλά προς τα πάνω. Αυτό είναι αριστερή σκέψη. Το αντίθετο είναι λαϊκισμός.
Οι περισσότεροι βουλευτές πάντως, αφήσαν μια χαρά δουλειές.
Αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από ότι νομίζει ο κόσμος,άσε που συντηρείς 2 γραφεία.
Όσο για το Δημαρχείο..κοίτα, αν ήθελαν να κάνουν πάρκινγκ, έχει 10 οικόπεδα ο Δήμος που δεν αξιοποιεί...
Άρα...

Ανώνυμος είπε...

Αλλά και δεν περίμενα να ακούσω μια τόσο ισοπεδωτική άποψη για τα φοιτητικά κινήματα...τα κινήματα γράφουν ιστορία.

Pia istoria re Eva ?
To mono pou kanoun ine na mandronoun ta provata apo mikri ilikia.
Diladi i Oxfordi kai to LSE pou den exoun tetia fenomena mionektoun se sxesi me mas ?

Distixos i "Istoria" pou grafete ine paraplisia to kraton opos i Botsouana

Ανώνυμος είπε...

Το σκληρό ύφος είναι απότοκος των δικών σας δηλώσεων.Αναλογιστείτε τι διατρανώσατε στην cinemania.Ξέρετε,ειναι θλιβερό ένας νέος άνθρωπος να συμπεριφέρεται ως κήνσορας της εξουσίας.Ναι είστε υπερφίαλη και προπετής διότι είναι απαράδεκτο να λέτε οτι έχουμε τους πολιτικούς που μας αξιζουν όταν η πολιτική και η κοινωνία βρίσκονται σε αναντιστοιχία.Είναι σαν μας λέτε,οτι για τα προβλήματα που αντιμετπίζουμε στην καθημερινότητα μας και την γενική αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού ευθυνόμαστε εμείς!Ε, αυτό λέγεται θράσος.Το σχεδόν 30% τησ αποχής-λευκού των πρόσφατων εκλογών ήγουν 1 στους 3 δεν νομιμοποίησε το υπάρχον πολιτικό σύστημα το αγνοείτε?Την αυξανόμενη αυτονομοποίηση λόγου χάρη του ΠΑΣΟΚ απο την κοινωνία των πολιτών δεν την βλέπετε?Στις 11 νοεμβρίου θα αντιληφθείτε τι λέω όταν θα ψηφίσουν λιγότεροι απο όσους αναμένουν.Αλήθεια,πότε μας ρώτησαν εαν θέλουμε π.χ την ενταξή μας στην Ε.Ε και το ευρώ?Που είναι η άμεση δημοκρατία?Γιατί αυτό που έχουμε είναι μια κατ'επιφασιν δημοκρατία ή μάλλον μια εκλεπτυσμένη τυρρανία.Την ποιότητα τησ δημοκρατίας και της πολιτικής έχω κάθε δικαίωμα να την κρίνω.Εχω επίσης κάθε δικαίωμα να κρίνω και τον πολιτικό.Πρίν μερικούς μήνες σύμφωνα με το " Το Παρόν" απευθυνθήκατε στον Ζαγορίτη και συζητήσατε το ενδεχόμενο μεταγραφής σας στην Ν.Δ.Εαν αυτό αληθεύει ναι εισθε πολιτικός χαμαιλεόντας.Τώρα κόπτεσθε για το ΠΑΣΟΚ?Ειναι η λεγόμενη ομοιογενοποιηση των κομμάτων εξουσίας και η κορπορατιβίστικη αλληλεγυη τους.Βλέπετε αυτα τα πεζά ζητήματα όπως υγεια,παιδεία,ανεργία κ.τ.λ μας πνίγουν και οχι η αντιπαλότητα Αθήνας-Θεσσαλονικης.Οσο για το φοιτητικό-μαθητικό κίνημα να διαβάζετε πιο προσεκτίκα γιατι απλως ευχήθηκα να συνδεθεί νε την κοινωνία και να γίνει προαγγελος κοινωνικών αλλαγών.Τέλος,γαι το ευνούχος-βουλευτης μην διααμαρτύρεσθε.Ολοι οι βουλευτες υπακούουν στην κομματική γραμμή εν τελει.Εαν σας ενοχλεί το ύφος μου,εμενα με ενοχλεί το ήθος σας....

Εύα είπε...

Τις υποδείξεις αυτές όχι σε εμένα.
Το ήθος μου δεν θα το κρίνεις εσύ γιατί δεν μπορείς...εγώ μιλάω επώνυμα, άλλοι μιλάνε ανώνυμα.

Διάβασες λάθος στο Παρον, ή ακόμα χειρότερα, κάνεις πως καταλαβες λάθος και αναμεταδίδεις λάθος. Αυτο είναι το δικό σου ήθος.

Όσο για τους πολιτικούς που μας αξίζουν...ναι...ενημερών πως έχουμε δημοκρατία! Εμείς τους επιλέγουμε.
Αν τόσο πολύ σε ενδιαφέρει φτιάξε ένα κόμμα και κατέβα υποψήφιος.
Μην μένεις στην φτηνή και ανέξοδη κριτική.

Θα μπορούσα και να μην απάντησω, αλλά θα έμενε η εικόνα που περιγράφεις...και μια διαστρεβλωμένη πραγματικότητα.

Είχα λόγο να πάω στην ΝΔ και δεν το ξέρω? Αυτές οι υποθέσεις και τα συμπεράσματα δείχνουν απλά κακοήθεια.
Όπως και πολλά άλλα, που όμως δεν έχω σκοπό να σχολιάσω περαιτέρω...
δεν θα δώσω συνέχεια.