Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

Όταν το να σκέφτεσαι δεν είναι της μόδας...

Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και της παραπληροφόρησης. Η αναζήτηση της αλήθειας όμως, μεταξύ των δύο, είναι στο χέρι μας. Έχουμε τα εργαλεία:
τα βιβλία, προσφέρουν γνώση για τα πάντα, πολιτισμό, ψυχαγωγία. Πολιτική, οικονομία, ιστορία..
τα ΜΜΕ, προσφέρουν όλες τις οπτικές. Διαφορετική οπτική το κάθε κανάλι, η κάθε εκπομπή, ο κάθε δημοσιογράφος.
το διαδίκτυο, τα blog. Just Google it.
η συμμετοχή στα κοινά. Αλλά..φαντάζομαι, μοιάζει λίγο ταλαιπωρία; Μμμ..δεν συμφωνώ.
τα δελτία ειδήσεων, θα σε ενημερώσουν για την επικαιρότητα, η επικαιρότητα αλλάζει όμως, ακόμα και αν δεν έχει εξαντληθεί μια είδηση. Θέμα ιεράρχησης είναι.
Θέλει λίγο προσοχή και από την πλευρά μας..Αλλά ποιος θέλει να προβληματίζεται; Ποιος θέλει να σκέφτεται; Ποιος αντέχει τις αναλύσεις; Και αν κάποιος κάποιος δημοσιογράφος ή πολιτικός επιχειρήσει μια βαθύτερη ανάλυση, τότε ίσως κουράσει -το βλέπουμε στις μετρήσεις τηλεθέασης της AGB. Αρκεί ένας απλοϊκός λόγος, η επιφανειακή γνώση..μια πρώτη ανάγνωση των πραγμάτων.

Δεν φταις εσύ..καταιγισμός πληροφοριών..τι να κρατήσεις τι να αφήσεις;
Δεν μας τα έμαθαν στο σχολείο αυτά..πως να επιλέξεις το χρήσιμο από το άχρηστο;
Στο σχολείο ήταν πολύ απασχολημένοι να μας γεμίζουν με επιπλέον πληροφορίες, λεπτομέρειες και γνώσεις, που θα πρέπει να ανακαλύψουμε μόνοι μας τι να τις κάνουμε στο μέλλον. Σχολείο, φροντιστήριο, να πάρεις πτυχίο, να βρεις καμιά δουλειά..Ξεχάστηκε η αναζήτηση της γνώσης. Της αλήθειας, της δεύτερης ανάγνωσης, των υπόγειων διαδρομών, των άγνωστων παραγόντων..
Μήπως πριν αλλάξουμε τα βιβλία στα σχολεία, να βελτιώσουμε το αντικείμενο των μαθημάτων; Η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτά που διδαχθήκαμε. Ακόμα και τα βασικά αγνοούμε..δηλαδή, ξέρεις πραγματικά ποια είναι τα δικαιώματα σου και ποιες οι υποχρεώσεις; Πρακτικά εννοώ, απλά πράγματα που θα έκαναν την ζωή μας ευκολότερη αν τα γνωρίζαμε. Ή βολεύει η άγνοια; Βολεύει τα ΜΜΕ, βολεύει και τους πολιτικούς; Ίσως να βολεύει.
Γιατί όμως μπορεί να μην θέλουν να γνωρίζουμε;
Γιατί
η γνώση είναι δύναμη. Η συμμετοχή, η συνεργασία, τα δίκτυα πολιτών είναι δύναμη. Είναι πολιτική πράξη. Είναι και υποχρέωση. Πάντα είναι πιο εύκολο να μην κάνεις τίποτα. Αλλά είμαστε μέλη μιας κοινωνίας και έχουμε υποχρεώσεις. Όλοι όσοι ζούμε σε μια πολιτισμένη κοινωνία και θέλουμε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας, πρέπει να είμαστε συνεπείς και στις υποχρεώσεις μας. Και οι υποχρεώσεις μας δεν είναι να ψηφίζουμε μια φορά στα 4 χρόνια. Είναι επιπλέον, η ενημέρωση, η συμμετοχή, η ατομική ανάληψη ευθυνών -ως μέλη της κοινωνίας αυτής.
Το να είσαι αυτό που λέμε 'ενεργός πολίτης'.
Παράδειγμα προς αποφυγή: Τα χειρότερα εγκλήματα τα έχουμε δει να συγκαλύπτονται μέσα σε μικρές κοινωνίες..όλοι αναρωτιόμαστε γιατί; δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε ή δεν θέλουμε να χαλάσουμε την ησυχία μας; δεν αντέχουμε να βλέπουμε, να λέμε και να ακούμε την αλήθεια; κι όμως, η σιωπή και η αδιαφορία είναι εγκληματική, είναι συνενοχή.
Κι όμως, δεν δικαιολογείται να πει κανείς ότι 'δεν γνώριζα'.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν, για να το αλλάξουμε αυτό;
Το να σκέφτεσαι πρέπει να το ξανακάνουμε μόδα.
Αρχίζοντας από μια έννοια συνώνυμο της νεότητας..'αμφισβήτηση', για τα δοσμένα.
Από την έννοια που της δίνει ο Δ.Τσάτσος, μέχρι και την έννοια που της έδωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Τα blog είναι σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά πρέπει να ζωντανέψουν, να γίνονται συζητήσεις, για όλα τα θέματα..γιατί μέσα από τον διάλογο και τις συγκρούσεις των ιδεών παράγεται πολιτική. Κι αυτό είναι Δημοκρατία.
Ναι στο διαδίκτυο μπορεί να γίνει η αρχή. Και όχι δεν ζούμε απομονωμένοι, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν πως κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον συνάνθρωπο του και πως τίποτα δεν έχει νόημα, οπότε να μην προσπαθούμε να αλλάξουμε κάτι..αυτό λέγεται μοιρολατρία Βλέπεις, ούτε έχουμε αποξενωθεί ο ένας από τον άλλον, ούτε σταματήσαμε να ονειρευόμαστε, ούτε σταματήσαμε να διεκδικούμε, ούτε καν η συμπαθητική μόδα των emo έχει τις μελοδραματικές διαστάσεις που της δίνουν τα ΜΜΕ, όλα αυτά είναι μια ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια κάποιων να εξηγήσουν ό,τι δεν καταλαβαίνουν.
Δεν καταλαβαίνουν πως απλώς αλλάξανε οι τρόποι επικοινωνίας.
Οι παρέες στο facebook δεν είναι μόνο εικονικές, είναι και πραγματικές, και δεν γνωρίζουν σύνορα. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος επικοινωνίας. Αλλά είπαμε, φοβούνται το διαφορετικό. Είναι πιο εύκολο να κάνουν επιφανειακές συζητήσεις και να καταδικάζουν την νέα γενιά που δεν τους μοιάζει. Ευτυχώς όμως..ακριβώς αυτό θέλουμε, να μην τους μοιάσουμε, να μην γίνουμε μια από τα ίδια.


Στο διαδίκτυο η ελευθερία της γνώμης, χωρίς φόβο, μοιάζει αυτονόητη..είναι μια μεγάλη κατάκτηση της δημοκρατίας, και πολυτέλεια στον κόσμο που ζούμε.
Ξέρεις πως υπάρχουν σήμερα χώρες, που λογοκρίνονται και τα blog..
Η πρόσβαση στην γνώση, οι νέες ιδέες, η συμμετοχή, είναι τα ισχυρότερα όπλα αν τα αξιοποιήσουμε. Αν δεν ξέρεις πως..μπορείς να μάθεις.

Ρώτα. Ψάξε. Διάβασε. Σκέψου..αν μάθουμε πως λειτουργεί το σύστημα, ίσως καταφέρουμε να το κάνουμε λίγο καλύτερο. Κόντρα στο ρεύμα και την λογική που θέλει να συμβιβαζόμαστε, σε ένα παιχνίδι που δεν βάλαμε εμείς τους κανόνες.

Κι αν γίνουμε πολλοί, θα γίνουμε εμείς ρεύμα..

76 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύα ωραίο το θέμα σου για debate...αλλά π.χ. επειδή η θητεία είναι η μικρογραφία της κοινωνίας ως λέγεται και που εσύ ως γυναίκα δεν πήγες...μάθε ότι το μόνο που νοιάζει κάποιους είναι να σε μάθουν τις υποχρεώσεις σου απέναντί τους και φυσικά όχι τα δικαιώματά σου...έτσι π.χ. στα χαρτιά η θητεία είναι διακοπές στην πράξη ... Έτσι είναι και η κοινωνία και η πολιτική μετά την θητεία...η ζωή η ίδια...όλοι σου μαθένουν τις υποχρεώσεις σου, μα κανείς δεν κάνει κουβέντα για τα δικαιώματά σου...Ναι τα βιβλία το Internet ... είναι πηγές γνώσεις αλλά ποιος έμαθε στο σχολείο, φροντιστήριο, πανεπιστήμιο και σε ποιόν ή ποιά να ξεχωρίζει και να κάνει κτήμα του την πραγματική γνώση...εδώ το μόνο που υπάρχει είναι ως λες ΜΜΕ και πολιτικοί με απλούς λόγους...με διαφορετική οπτική γωνία που τελικά είναι στο χέρι του καθενός από εμάς να επιλέξει ή να προσπαθήσει να ψηλαφήσει την αλήθεια για το οτιδίποτε συμβαίνει γύρο μας ... οπότε πολύ σωστά διάβασα στο προυγούμενο θέμα του blog σου και ισχύει πια για όλους τους νέους και σκεπτόμενους ανθρώπους το:

'' Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΠΕ ΕΚΕΙΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ. ''

J.L. BORGES

Aυτό στην ουσία είναι το motto στην σημερινή εποχή, για τα MME, το σύστημα, τους πολιτικούς, την κοινωνία...αλλά και για εσένα την ίδια σαν νέος πολιτικός που είσαι Εύα στα μάτια όλων μας...

Ανώνυμος είπε...

κάθε γενιά δαιμονοποιεί την επόμενη για να ξορκίσει το τέλος της , για να ξορκίσει αυτο που δεν καταλαβαινει ...
Συμφωνω με την ανάλυση σου.
Το διαδικτυο μπορει να καταστεί μια νεα δημοσια σφάιρα οπου οι αγωνίες και οι προβληματισμοί μιας γενιας..θα παρουν διαδικτυακα στην αρχή σάρκα και οστα και στην συνέχεια ενα ρεύμα οπως ανέφερες που θα μπορέσει να διεμβολίσει το πολιτικό συστημα και να επηρεάσει τα πολιτικά κομματα .Και εκει ειναι η δική μας ευθύνη , η ευθύνη του νέου πολίτη που πρέπει πάνω απο ολα να αποβάλλει την ανασφάλεια του και την φοβια για την δράση. Η απολιτικοποιηση των νέων σε ορισμένες εκφάνσεις της ειναι βαθία πολιτικοποιηση που δεν έχει καταφέρει να εκδηλώθει η χαρακια του emo ειναι χαρακία σε μαι κοινωνια που δεν ηθελε να τον μαθει ποτε και το γιατι στο blog ενος δεκα εφτά χρονου ειναι ενα γιατί στους γονεις του που ποτε δεν τον αντιμετώπισαν ως ισο
Το φαινομενο του blogging με τις υπερβολές που διακατέχει κάθε παρθένο μέσο ειναι ο μοναδικός αυτη την στιγμή τρόπος ο καθένας να γινει ο εκδότης της εφημερίδας της ψυχής του και απο εκει ξεκινάνε οι πιο ωραίες επαναστάσεις της καθημερινότητας μας..

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα λόγια αλλά από πράξη ... 'ενεργοί πολίτες' ... σήμερα είμαστε όλοι 'απρόθυμοι ήρωες' όπως ακριβώς είναι ο John McLaine στο DIE HARD 4.0 ... και το λέει και στους διαλόγους του ... όταν απλά αυτοί που τα διακυρήτουν δεν τα πιστεύουν ... αλλά απλά δεν είναι ούτε φοβίες αύτε ανασφάλειες είναι 'στρατηγική' των νέων η αποπολιτικοποίηση ... ούτε το ρέυμα ιδεών είναι ικανό ... και θα φανεί στο χρόνο ... γιατί οι νέοι απλά κάνουν ακριβώς ότι και ο McLaine in DIE HARD 4.0 ... απλά ή απρόθυμα όταν τους χρειαστούν θα προσφέρουν ή απλά την ώρα που θα τους θέλουν τότε θα το πάιξουν σαν τον Αχιλέα στην Τροία που είπε στον Αγαμέμνωνα, 'όταν έρθουν οι Τρώες στα πλοία μου, θα πολεμήσω' ... αυτά οι ιθύνοντες δεν τα έχουν λάβει υπ'όψην στην γενική 'εξίσωση' της πολιτικής και ψυχολογίας των νέων ...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως Εύα, ισχύει για τους πολιτικούς, το σύστημα, τα ΜΜΕ, αλλά και για εσένα την ιδία αυτό που έχει γραφτεί στο blog σου το:

'' Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΠΕ ΕΚΕΙΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ.''

J.L. BORGES

Όσο για τα δικαιώματα και τις ποχρεώσεις μας, πιστεύω ότι όλοι οι νέοι ξέρουν καλά και τηρούν τις υποχρεώσεις τους...απλά κάποιοι άλλοι ξεχνούν συστηματικά τα δικαιώματά τους...

Και για τα σχολεία, φροντιστήρια, πανεπιστήμια, ΜΜΕ, πολιτικοί ... πότε είδες εσύ Εύα σαν νέα πολιτικός να ενδιαφέροντε πραγματικά να πλησιάσουν τους νέους ή να τους διδάξουν γνώση που είναι δύναμη και έτσι να τους απελευθερώσουν ηθικά και πνευματικά ...

Αλλά είπαμε...ας προσπαθήσουμε να είμαστε σαν τον John McLaine in LIVE FREE - DIE HARD 4.0 ...

Ανώνυμος είπε...

Το σύστημα, τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί ... μας θέλουν όλους τους νέους ... αλλά όμως τα πράγματα ευτηχώς είναι διαφορετικά ... Απόσπαμα:

''...this may be too much for a blunt instrument to understand, but arrogance and self-awareness seldom go hand in hand...I want you to take your ego out of the equation and and to judge the situation dispassionately. I have to know I can trust you, and that you know who to trust...''

Το πιο πάνω απόσπασμα είναι το motto για έναν ορθολογικό τρόπο σκέψης όλων των πραγμάτων που συμβαίνουν γύρω μας...και έχει και για την 'εξίσωση' σαφή αναφορά, που αναφέρω πιο πάνω στο μύνημά μου για τους ιθύνοντες ... αλλά και για εσένα την ίδια Εύα...

Όσο για ορθογραφικά λάθη, συγνώμη! Όσο για ψευτό-μάγγες ή ψευτο-μάγγισσες ... απλά θα υπενθυμήσω το αγαπημένο ρητό του John McLaine in LIVE FREE - DIE HARD 4.0

'' Yippie-Κi-Yay MotherF*****! ''

Ανώνυμος είπε...

Εύα και κάτι προσωπικά για εσένα μέχρι τώρα...

''...surmise...you're good at reading people? Which is why I've been able to detect an undercurrent of sarcasm in your voice. Well, your beauty's a problem. You worry you won't be taken seriously. Which one can say of any attractive woman with half a brain. True, but this one overcompensates by wearing slightly masculine clothing being more aggressive than her females colleagues which gives her a somewhat prickly demeanour and ironically enough, makes it less likely for her to be accepted and promoted by her male superiors who mistake her insecurities for arrogance...''

Έλίζω στο μέλλον με τις πράξεις σου να μας αποδείξεις την πραγματική αξία σου ως λες ...

Όσο για εμένα, για να μην στεναχωριέσαι, μάλλον μου ταιριάζει το:

'' ...arrogance and self-awareness seldom go hand in hand ... easy smiles and expensive watches...I do not think of women as disposable pleasures but rather as meaningful persuits...''

Ανώνυμος είπε...

Εύα τα πιστεύεις πραγματικά αυτά που γράφεις και αναρτείς σαν θέματα στο blog σου ή απλά σου τα γράφουν οι παρατρεχάμενοι σου;

Ανώνυμος είπε...

Απο την Network Embassy KARaiskakis:
Ευα Καιλη, Mπραβο (και) για το τελευταιο αρθρο σου, για δημοσιο νεολαιστικο διαλογο και την ενεργη συμμετοχη στη Σκεψη, (και) μεσω της διαδικασιας του ψαξιματος.... Πολυ Ωραιο το συνθημα σου: "...το να σκεφτεσαι, πρεπει να το ξανακανομε μοδα...". Ευχαριστω. (www.nekar.gr)

Ανώνυμος είπε...

Για την Εύα...

''Η ευγένεια είναι η ένδυση του πνεύματος και δεν πρέπει να εμποδίζει το πνεύμα να ενεργεί ελεύθερα.''

Φράνσις Μπέικον (1561-1626 Άγγλος φιλόσοφος)

''Πρέπει να είμαστε ευγενικοί με την ζωή, αν θέλετε να είναι και αυτή ευγενική μαζί σας.''

Φρανσουάζ Σαγκάν ( ψευδώνυμο της Φρανσουάζ Κουαρέ 1935 Γαλλίδα λογοτέχνις)

''Ένα μεγάλο μυστικό των καλών τρόπων είναι να συμπεριφέρεσαι όπως θα ήθελες να σου συμπεριφέρονται.''

Τσέστερφιλντ Φίλιπ Κόμης του Στάνοπ ( 1694- 1773 Άγγλος πολιτικός και συγγραφέας, οι 'Επιστολές'στο γιο του το '1774' σφράγισαν τη χρυσή εποχή της Αγγλικής πεζογραφίας)

Ανώνυμος είπε...

Ευα συγχαρητηρία για το κειμενο σου ειναι μια εποχή που ανατέλει και ειναι ωραίο ενας πολιτικός να το παρακουλουθεί και να το αγκαλιάζει
ενας ανώνυμος φιλος

Εύα είπε...

Ας ξεκινήσω με εκείνους που αμφιβάλλουν πάντα..και κάνουν πολύ καλά!
"τα πιστεύεις αυτά που γράφεις ή απλά σου τα γράφουν οι παρατρεχάμενοι σου;"
Ναι, το κάνουν πολλοί, άλλοι τους τα γράφουν, και οι ίδιοι δεν πιστεύουν λέξη! Αλλά διεκδικώ να με εξαιρέσεις από αυτόν τον κανόνα..και ακολουθεί το γιατί:
Αυτές τις γιορτές τις πέρασα με την οικογένεια μου στην Θεσσαλονίκη..κατάφερα μετά από καιρό να κόψω λίγο ταχύτητα και να διαβάσω μερικά βιβλία -εκτός του μεταπτυχιακού-, διάβασα κάποιες αναλύσεις λίγο απαισιόδοξες με θέμα το 'να σκέφτεσαι δεν είναι της μόδας'..διάβασα και υπερβολικές κριτικές για το facebook, για το οποίο θελω να σας πω την γνώμη μου κάποια στιγμή..διάβασα ακόμα και για την ανησυχία των μεγάλων για τους emo..διάβασα το βιβλίο του Τσάτσου για την αμφισβήτηση, μια ανάλυση για τον Μακιαβέλι, και φυσικά εφημερίδες. Κρατούσα και σημειώσεις.
Χθες λοιπόν, είπα κι εγώ όπως κι εσύ, να αμφιβάλλω για όλα όσα διάβασα!
Έτσι γράφτηκε αυτή η ανάρτηση.

Αν υπήρχαν παρατρεχάμενοι στο δικό μου γραφείο, θα ανέβαζα αναρτήσεις κάθε μέρα! Αλλά, 'παρατρεχάμενος' που όμως να γράφει για την 'αναζήτηση της γνώσης'..ε είναι οξύμωρο. Το πολύ πολύ να έγραφε για κάτι απόλυτα βαρετό και χιλιοειπωμένο..αυτό θέλω να ελπίζω πως το απέφυγα.
Δεν θα έγραφα κάτι που ούτε εγώ δεν θα το διάβαζα!

Αnyway, στο γραφείο μου συνήθως θα βρείτε την αδελφή μου, 2-3 συνεργάτες, φίλους, φοιτητές, νέους επιστήμονες.
Σχεδιάζουμε, συζητάμε και ψάχνουμε τρόπους και διαδρομές που να δίνουν διέξοδο σε εκείνους που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική.
Τέτοιες συζητήσεις είχα μάλιστα την τύχη να κάνω και στο facebook!
Κάναμε πολλές διαπιστώσεις, αλλά ξεπεράσαμε τα αδιέξοδα που συναντήσαμε..με αισιοδοξία.
Είπαμε πρώτα πως όλα αρχίζουν από τις ιδέες. Αυτες τις καταγράφουμε εδω. Και ήδη σε αυτή την ανάρτηση γίνεται ένα μικρό βήμα παραπάνω. Δίνεται μια εναλλακτική διαδρομή που ίσως στο τέλος της να υπάρχει 'φως'. Μέσω της γνώσης και της συμμετοχής..που είναι δύναμη, που μπορείς να αποκτήσεις μόνος σου, δωρεάν και κανείς δεν μπορεί να σου την κλέψει.
Και όπως λέει και ο Χρήστος Λουτράδης, από εδώ μπορεί να ξεκινήσουν οι πιο ωραίες επαναστάσεις..

Predator, την είδα πρόσφατα την ταινια αυτή και μόλις μου έδωσες μια άλλη οπτική γωνία! Έχεις απόλυτο δίκιο! 'Απρόθυμοι ήρωες'..υπάρχουν τέτοιοι χαρακτήρες στην νεολαία, αλλά δεν πιστεύω πως είναι ο κανόνας. Και έχεις δίκιο όταν λες πως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά να διδάξει τους νέους. Ακριβώς αυτό είναι το σκεπτικό μου.. Κανείς δεν θέλει να συμμετέχουμε -κι όσοι το προσπαθούμε συναντάμε καμια φορά ανυπέρβλητα εμπόδια-, ούτε να αποκτήσουμε γνώση, δύναμη, γιατί τότε όλα θα είναι στα χέρια μας!
Δεν έχουμε καταλάβει όμως ακόμα, πως αυτό δεν εξαρτάται από αυτούς που αναφέρεις πλέον! Έχουμε όλα τα εργαλεία για να τα αποκτήσουμε μόνοι μας!
Ίσως προς το παρόν, να μην είμαστε πλειοψηφία όσοι το πιστεύουμε και το προσπαθούμε, αλλά από τις μειοψηφίες δεν ξεκινήσανε τα πιο ενδιαφέροντα κινήματα..?

Ανώνυμος είπε...

Για να γινουεμ εμείς ρεύμα χρειαζόμαστε και πολιτικούς που ξέρουν αυτα τα μεσα και τα χρησιμοποιουν , οποτε μπράβο..σε αυτην την κατεύθυνση, και ελπίζω να έχει συνέχεια

Ασωτος

Ανώνυμος είπε...

Είναι καλό ότι πήρες και μια άλλη οπτική γωνία...και ότι συμφωνούμε...φυσικά η γνώση είναι δύναμη, και με αυτή σαν νέοι μπορούμε να κάνουμε πολλά, ανεξαρτήτως αν κάποιοι δεν το επιθυμούν...το ότι από μειοψηφίες ξεκίνησαν τα πιο ενδιαφέροντα κινήματα...συμφωνώ Eύα...αλλά θα είμαι στην αρχή τουλάχιστον λίγο σκεπτικιστής...εξάλλου ο John McLaine in LIVE FREE - DIE HARD 4.0 όντας 'απρόθυμος ήρωας'στην αρχή των διαλόγων φαίνεται ότι είναι stoical hero...αλλά ως έχω γράψει, ας προσπαθήσουμε να είμαστε σαν και αυτόν..!

plants VS anunaki είπε...

Αυτό που φταίει είναι ότι ανταλλάξαμε την ελευθερία μας με ένα βόλεμα βασισμένο στα υλικά αγαθά. Ειδικά στην χώρα μας και εξαιτίας του τεράστιου ελλείμματος ουσιαστικής παιδείας που υπάρχει, σε συνδυασμό με τα Μ.Μ.Ε. που δυστυχώς λειτουργούν ως υποκατάστατο αυτής, αφού παράγουν ανενόχλητα την δική τους παιδεία, η παραπάνω ανταλλαγή εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία και σε ένα τεράστιο κομμάτι της νεολαίας, το οποίο έχει ευνουχιστεί πλήρως.

ΥΓ "Ξέρεις πως υπάρχουν σήμερα χώρες, που λογοκρίνονται και τα blog.."
Σε αυτές τις χώρες ανήκει και το Ελλάντα

"Το να σκέφτεσαι είναι ΜΟΔΑ!!" ΠΑΣΠ Ιδέα!

KitsosMitsos είπε...

Ενδιαφέρων ο προβληματισμός σου.
Και αυτό που λες ισχύει από την εκπαίδευση, την καθημερινότητα, τη δουλειά, την τηλεόραση, παντού.
Ας πάμε για αλλαγή κόντρα στη μόδα!

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η γνώση είναι δύναμη, αναφαίρετο δικαίωμα μας και είναι στο χέρι του καθενός από εμάς, ανεξαρτήτου βολέματος η ανζήτησή της, χώρια που σήμερα υπάρχουν τόσα μέσα στην διάθεσή μας...συνεπώς ας γίνουμε σκεπτόμενοι και όχι κατευθηνόμενοι..!

Εύα, Ι will be around and in touch..

Όσο για την 20th Century Fox and the title: LIVE FREE - DIE HARD 4.0 is the motto of New Hampshire 1788..

Ανώνυμος είπε...

το να σκέπτεσαι δεν ειναι μόδα πια αλλα ας το κάνουμε εμεις..μπράβο ευα.

Σπύρος Μπένος είπε...

Πιστεύεις πως η ποίηση παράγει πολιτική ή η πολιτική παράγει ποίηση;

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να μου σχολιάσεις ως νέα άνθρωπος αλλά τώρα και στην πολιτική Εύα την ακόλουθη θέση:

'Ladies and gentlemen; Few people, will if any here today, would deny their fellow human beings regardless of colour, greed or gender the fundamental right of respect; But societies like families are not nearly a collection of individuals has hazardless through together; In order to function industrially, politically, socially, both must be structured, divided into those who make decision and those who put them into practice, those who lead and those who follow, such designations are Status and are determined by a Woman, her name is Mother Nature;'

Ως debate, τα pros and cons, αν σε καλύπτει, συμφωνείς ή όχι; Γιατί ωραίο είναι το να είμαστε σκεπτόμενοι αλλά εγείρονται και ερωτήματα...δεν νομίζεις;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ανώνυμος είπε...

Μια και η γνώση είναι δύναμη και ως λες και εσύ πρέπει πια να κάνουμε μόδα το να σκεφτόμαστε, μια και πιστεύω ότι οι νέοι σήμερα είναι αρκετά ψαγμένοι…θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου Εύα να σου θέσω το εξής ερώτημα:

Μια και ως γνωστόν η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι άνθρωποι, οι ανάγκες τους αλλά και οι πολιτικές και οι πολιτικοί σχεδόν παραμένουν ίδιες, με ερέθισμα το Βήμα της Κυριακής όπου θα έχει σαν DVD το ‘Μονομάχο’ με τον Russell Crow … και καθ’επέκταση την Αρχαία Ρώμη…Ιούλιος Καίσαρας ( έβαλε τα θεμέλια για μια αυτοκρατορία που κράτησε περίπου 700 χρόνια στην Δύση και 1300 χρόνια στην Ανατολή)… θα ήθελα να μου σχολιάσεις την άποψη, σε σχέση με το σήμερα και την υπάρχουσα κοινωνική και πολιτική κατάσταση με τις δημοσκοπήσεις που θα βγάλει και η εφημερίδα το Παρόν της Κυριακής αλλά και άλλες… με τα πολιτικά κόμματα και το δικομματισμό σε συνεχή ελεύθερη πτώση…την πιθανή εμφάνιση στην πολιτική σκηνή της κ. Αγγελοπούλου, που στο ενεργητικό της τελικά πέτυχε στο στοίχημα της του Αθήνα 2004 χωρίς οικονομικές ατασθαλίες μια και παρέδωσε ισολογισμό κερδών και διεθνώς η Ελλάδα πέτυχε αναγνώριση και αξιοπρέπεια …αλλά και ότι συμβαίνει γενικά αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα γενικά σε όλα τα θέματα ( Εξωτερικού και Εσωτερικού ενδιαφέροντος )…τις ακόλουθες επίκαιρες κατά τα άλλα δηλώσεις Ρωμαίων Συγκλητικών...

Στην πρώτη, ένας Ρωμαίος Συγκλητικός, αγανακτισμένος με την συμπεριφορά μέσα και έξω από την Σύγκλητο άλλων αλλά αρκετών Συγκλητικών, μέσα στην Σύγκλητο λέει: ‘I never pretended that I am from the people; But I am for the people;’ για να του απαντήσει in a debate ένας άλλος Ρωμαίος Συγκλητικός λίγο αργότερα ότι: ‘To the people I go and say, fellow Roman citizens, vote for me because I will make your life better; I will do this and that…( and finally in due time I do nothing; just promises…and look my personal interest…) and to the rich Roman citizens, I say, please vote for me and support me, thus I will protect you and your wealth from the poor Roman citizens;’

Αλλά να μην πάμε μακριά και εδώ ( Αρχαία Αθήνα και Θεμιστοκλής, στρατηγός νικητής στην Σαλαμίνα κατά των Περσών και μετά εξοστρακίσθηκε … Καποδίστριας στην σύγχρονη Ελλάδα… Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Άγγλος ταγματάρχης…στρατηγός των Ελλήνων, δικάστηκε και φυλακίσθηκε στο Ναύπλιο ως προδότης…), Εύα, ποια η άποψή σου πάνω σε αυτά; Γιατί καλούμε τους νέους; Τι πραγματικά μπορούμε να τους δώσουμε; Μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται τελικά στις ημέρες μας; Ποια η γνώμη σου και η θέση σου για όλα αυτά; Ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Διακρίνουμε Εύα σε εσένα και στον περίγυρό σου μήπως μια αδυναμία επιχειρημάτων στο να αντικρούσεις τα πιο πάνω; Nα ξέρεις όμως ότι η σιωπή είναι και σημαίνει αδυναμία λόγου και επιχειρημάτων όπως και παραδοχή της άνωθεν αλήθειας!

Εύα είπε...

Αμέσως η καχυποψία οτι δεν μπορούμε να απαντήσουμε..καλά.
Να σχολιάσω ένα κείμενο στα Αγγλικά που δεν ξέρω ποιός το έγραψε..αλλά όχι δεν μου άρεσε το σκεπτικό του.
Δεν βλέπω διαχωρισμούς από την φύση, βλέπω μόνο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που στο χέρι μας είναι να τα κάνουμε την δύναμη μας.
Ούτε σε υποθέσεις μπορώ να απαντήσω..για μια δημοσκόπηση που θα βγάλει το Παρον και δεν ξέρουμε τι λέει..ή για την Αγγελοπούλου. Να σχολιάσω σενάρια? Δεν μου αρέσουν οι εύκολοι σχολιασμοί.

Γιατί καλούμε τους νέους; Γιατί θέλουμε να συμμετάσχουν στην διαμόρφωση του μέλλοντος τους φυσικά.
Τι πραγματικά μπορούμε να τους δώσουμε; Την ευκαιρία να διαμορφώσουν τις εξελίξεις.
Τα εργαλεία υπάρχουν..
Μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται τελικά στις ημέρες μας; Ειναι πολύ γενικό και ισοπεδωτικό να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο..είναι βέβαια τέτοια η ανθρώπινη φύση που βλέπουμε συμπεριφορές να επαναλαμβάνονται..μέχρι εκεί.

Το πολιτικό σύστημα είναι σε κρίση, αλλά όχι μόνο, εδώ βλέπουμε μια γενικότερη κρίση θεσμών.
Σε αυτή την ανάρτηση δίνεται μια προσωπική εκτίμηση για το πως μπορούμε να αντιδράσουμε και να πάψουμε να μένουμε παρατηρητές..

Ανώνυμος είπε...

Εμένα μου αρέσει προσωπικά το σχόλιο Εύα … προσπάθησες, αλλά ξέρεις…ιστορικά…όπως και να έχει όμως, αν εσύ ή ο περίγυρός σου παρακολουθούσαν το δελτίο του κ. Παπαγιάννη στο EXTRA3 θα έβλεπες ότι και 10 / 11 – 1 – 2007 ( εκτός ότι με βάση την AGB είναι πρώτο σε ακροαματικότητα σε σχέση με άλλα δελτία στην τηλεόραση …) ο μάχιμος δημοσιογράφος ανέφερε για την δημοσκόπηση στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 13 – 1 – 2007 και ότι υπάρχουν 70 ερωτήσεις σε αυτήν την δημοσκόπηση…ότι 70% των ερωτηθέντων (ανεξαρτήτου κόμματος) είναι υπέρ και θετικά κείμενοι της δημιουργίας νέου κόμματος με αρχηγό την κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη Πρόεδρο του επιτυχημένου διεθνώς πέραν ανθρωπίνων ορίων ‘Αθήνα 2004’…με πτώση των ποσοστών του δικομματισμού…κτλ. Φυσικά τώρα είναι στα κεντρικά περίπτερα … οπότε περιμένουμε το σχόλιο σου…

Αλλά όπως επίσης λέει ο κ. Παπαγιάννης στα αντίστοιχα δελτία του ‘τελικά μας έχουν για μικρά ή μεγάλα ζώα;’ και για να χαριτολογήσει χαμογελώντας η δημοσιογράφος κ. Ιακωβίδου λέει ‘ελέφαντες, σαν αυτούς που υπάρχουν στην Ινδία…’ και να μην αναφέρουμε για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος που όπως λέει στο αντίστοιχο δελτίο με στοιχεία που παρουσιάζει ο. κ. Παπαγιάννης στο Υπ. Πολιτισμού υπάρχουν και έχουν δοθεί σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και το 2003, 2004, 2005…κτλ.

Όσο για το κείμενο στα Αγγλικά που ρωτάς ποιανού είναι αλλά δεν συμφωνείς… δυσκολεύτηκα λίγο βέβαια αλλά … είναι της Αγγλίδας λογοτέχνης Άγκαθας Κρίστυ ( 1890 – 1976 ) από το… οπότε στο debate: Mrs Agatha Cristie + ( πιθανός Δαρβίνος ) VS κ. Εύα Καιλή σημειώσατε … ( το αφήνουμε στους αναγνώστες) … για εμένα πάντως σεβαστές και οι δύο απόψεις των άνωθεν κυριών και πιθανού κυρίου, αλλά και εγώ δικαιούμαι όπως όλοι μας να έχω την άποψή μου…μια και όπως λες το να σκέφτεσαι ας το κάνουμε μόδα…ας ελπίσουμε ότι ιστορικά η δικιά σου κίνηση Εύα, θα είναι καθαρή και ανιδιοτελής για τους νέους και όχι άλλη μια ομοιότητα στην ανθρώπινη συμπεριφορά ως γράφεις…

Συνεπώς με βάση όλα τα παραπάνω μάλλον ισχύει για την πολιτική του σήμερα στην Ελλάδα, όπως και εσύ παραδέχεσαι… και σου την αφιερώνω την ατάκα Εύα, σαν νέοι που είμαστε, και μας απευθύνεσαι… από την ταινία ‘APOLLO 13’ με Tom Hanks …

‘Houston! We got a problem!’

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ο άγνωστος Εύα, είναι από την σειρά ‘οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό’ της Agatha Cristie με τίτλο ‘the case of the missing will’ και ειδικότερα είναι από τον λόγο ενός κυρίου που διαδραματίζεται σε actual debate in Cambridge University… και αφού γνωρίζεις Αγγλικά…ως γνωστόν το British Council στις εξετάσεις για First Certificate, Advance, Proficiency in English πάντα βάζει στους εξεταζόμενους σε έκθεση να σχολιάσουν θέματα από γνωστούς και διακεκριμένους Άγγλους συγγραφείς ή στις συνεντεύξεις στα προφορικά ρωτούν απόψεις…π.χ. λίγο παλαιότερα είχαν βάλει το βιβλίο του Charles Dickens ‘the Old Curiosity Shop’ … πολύ ενδιαφέρον βιβλίο για την ζωή αλλά και για τους χαρακτήρες του…πάντως είσαι commendable γιατί το πάλεψες…καλή συνέχεια Εύα!

Ανώνυμος είπε...

Και μια και μιλάμε για παιδεία Eύα και εξετάσεις στο British Council καλό είναι να μην ξεχνάμε τα top class στατιστικά του στοιχεία…που είναι δυστυχώς ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε αριθμό συμμετοχών…αλλά η Γερμανία η πρώτη χώρα επιτυχιών στις εξετάσεις για First Certificate, Advance, Proficiency in English …κτλ. Κάτι λέει αυτό πάντως…

Εύα είπε...

Euxaristw gia tin epieikia!!!
den to iksera, sorry.. na eides, mathaineis kai mesa apo ta sxolia..

Ανώνυμος είπε...

Δε νομιζω οτι το προβλημα ειναι στο σκεφτομαι- δεν σκεφτομαι! Δεν πασχουμε απο ελλειψη σκεψεων και ιδεων. Θα ελεγα πως ουδεποτε υπηρξε ελλειψη σε σκεπτομενες αρθρογραφικες αναλυσεις ειτε επωνυμων ειτε ανωνυμων ..

Θα ελεγα ομως, πως ΠΑΝΤΑ υπηρχε ελλειψη σε ΠΡΑΞΕΙΣ και απο επωνυμους και απο ανωνυμους. Και οχι σε πραξεις συλλογικες (που απολαμβανουν συνηθως και την δημοσια θεα) αλλα ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ σε πραξεις ατομικες!!

"Οταν το να πραττεις δεν ειναι της μοδας"

μαλλον αυτο θα επρεπε να μας απασχολει περισσοτερο ...

U - X

Greetings

Ανώνυμος είπε...

den peirazei Eva, na eisai kala! mia kai apantas omorfa kai sineta me to last small sxolio sou!

Na sou po tin alitheia pantos den perimena na se vro kai sto facebook...alla 8a mou peis san new politikos prepei na eisai pantou! Eva kali sinexeia!

http://www.facebook.com/srch.php?nm=EVA+KAILI

Ανώνυμος είπε...

Iparxi periptosi na se doume se fotografisi sto PLAYBOY ?

Εύα είπε...

E, prwtotupi erwtisi.
alla den uparxei tetoia periptwsi..

Swsto, to na pratteis..alla proupothetei kai to na skeftesai. kai den eimai toso aisiodoksi pws auto sumvainei panta!

Sto facebook me evale i adelfi mou. oxi giati prepei. den ta paw kala me ta prepei twn politikwn..!
eimai ekei gia tous filous mou. kai giati exoume ksekinisei merikes polu endiaferouses prwtovoulies pou i forma tou facebook mas dieukolunei na vriskomaste pio eukola!
-ksereis, profile, groups, anti na ta stelnoume o enas ston allon ta vazoume ekei kai kanoume invite.
o,ti kaneis kai esu me tin parea sou. kai uparxei fusika kai i dunatotita gia osous theloun na mathoun kati gia politiki na mas vriskoun pio eukola, na rwtane, na summetexoun se oti ginetai..-
oxi apo upoxrewsi, alla giati pername kala..kai eimaste kai xrisimoi.

Ανώνυμος είπε...

Τι θέλουν οι νέοι σήμερα; Eίναι απλό...με αυτά που γίνονται γύρο μας...less work, more pay...You've had just about all the fun you can stand with being diligent and dutiful. You're tired of being the person everyone looks to for meticulousness, precision and, oddly enough, flexibility. It's officially time for you to forget about everything except that which gives you unadulterated joy. Go do it.

Aρκετά πια, δεν νομίζετε;

Ανώνυμος είπε...

oi rwmaioi milousan agglika?
"oh boy!Brutus?is that you my love?"


wraia, to copy paste mallon den entassetai sta plaisia tis paragwgikis skepsis...
isws mono stis aformes gia skepsi.

as ksanadokimasoume.

mexri na mas copiaroun kapoia stigmi ki emas oi epomenoi.


---eva, pou pigan oloi oi asvoi tou pasok?anti na paroun to timoni, skavoun to lagoumi tous va8utera?pio krufa?
vgainoun sta parathira kai allithorizoun.

nomizo oti to blog sou einai o kaluteros so far topos politikou dialogou, se stil na min ksexniomaste... allwste ti na pei kaneis etouti tin megalh wra tou paroksusmou???.........

mpouxtismena
alla panta filika,
Rena T.

Ανώνυμος είπε...

Swsto, to na pratteis..alla proupothetei kai to na skeftesai. kai den eimai toso aisiodoksi pws auto sumvainei panta!

Ειλικρινα τωρα, πιστευεις φιλτατη ευα, πως οι ζαχοπουλοι, οι μαγγινες, οι αντιστοιχοι επι πασοκ, και γενικα ο μεσος ελληνας πολιτης που δινει τη μανα του για μια θεσουλα στο δημοσιο, ΔΕΝ σκεφτονται ??

Ξερεις κατι, εγω νομιζω ο,τι σκεφτονται και μαλιστα πολλα, κανεις ομως δε τολμα να ΠΡΑΞΕΙ και απλα ο πισινος ακολουθει τον μπροστινο!! Το βλεπεις και το βλεπω ..

Ο σκεπτομενος νους να ειναι αραγε το προβλημα μας ή επιλογη αναμεσα στην ευσυνειδησια και την ασυνειδησια με καθολικη νικη της δευτερης ?? Και μηπως αυτη η ρουφιανα η ασυνειδησια αραγε, ΔΕΝ διατηρει ΚΑΝΕΝΑ μονοπωλειο με τους μη σκεπτομενους αλλα ασυστολως σκεπτομενοι και μη, την επιλεγουν σε αυτη τη χωρα ??

Οι πραξεις ειναι αυτες που μας λειπουν και οχι τα λογια και οι σκεψεις φιλτατη ευα. Και αν εσυ η συνομιλικη μου, που εισαι πολιτικος, μεινεις και εσυ στα λογια και στα σκεπτομενα αρθρα, τοτε το πιθανοτερο ειναι τις πραξεις και εμεις να τις αναθεσουμε στα παιδια μας, οπως ακριβως οι προηγουμενοι τις ανεθεσαν σε εμας γιατι και αυτοι εμειναν στα λογια ..

Φιλικα

U - X

Greetings

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα το σχόλιο σου Εύα για την δημοσκόπηση της εφημερίδας το ΠΑΡΟΝ 13 – 1 – 2007 της εταιρίας RASS …όπου το 7,7% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ μετακινείται στον ΣΥΡΙΖΑ … κτλ. η οποία σημειωτέων αναφέρεται στην σελ. 4 της εφημερίδας CITY PRESS 14 – 1 – 2007 ) … και το σχόλιο σου για: την θλιβερή πρωτιά που έχει η Ελλάδα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ όπου 1 στους 4 Έλληνες κάτω των 24 ετών είναι άνεργος…άνεργοι παραμένουν το 6,8% των απόφοιτων των πανεπιστημιακών σχολών, το 9,8% των απόφοιτων των ΤΕΙ, ενώ για τους απόφοιτους λυκείου το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται στο 8,5%. «Κορνίζα τα πτυχία» … διαπιστώνεται ότι οι τίτλοι σπουδών δεν εξασφαλίζουν εργασία…στοιχεία που προκαλούν προβληματισμό αλλά και ανησυχία για τις επιπτώσεις που έχουν στον ίδιο τον ψυχισμό των νέων οι δυσκολίες εύρεσης εργασίας αντίστοιχης των σπουδών και των προσδοκιών τους. ( από την σελ. 11 της εφημερίδας CITY PRESS 14 – 1 – 2007 ).

Και με όλα αυτά που διαδραματίζονται γύρω μας σαν νέοι Εύα, τι θα πρέπει να κάνουμε; Φυσικά και δεν πιστεύω στην δράση χωρίς σκέψη! Αλλά στην σκέψη ως μέσο πρώτιστος δράσης!

Και επειδή κάποιος πιο πάνω ανέφερε την Ιλιάδα και τον Αχιλλέα…, ας μην ξεχνάνε κάποιοι πως το αντίστοιχο χωρίο, ο Όμηρος το απαντάει στην Οδύσσεια, όταν ο Οδυσσέας κάνει σπονδή στον Άδη και έρχεται η ψυχή του Αχιλλέα και γίνεται ο διάλογος μεταξύ Αχιλλέα και Οδυσσέα, όπου ο τελευταίος τον ρωτά γιατί είναι λυπημένος αφού πέθανε ήρωας και το όνομα του και οι αγώνες του θα είναι ξακουστοί στους αιώνες των αιώνων, για να απαντήσει ο Αχιλλέας ότι θα προτιμούσε τώρα μετά από όλα αυτά, να διαλέξει μια οικογένεια ( γυναίκα και παιδιά ) παρά την θέση του ήρωα…Σε κάνει να σκέφτεσαι πάντως αυτός ο Όμηρος...

Όσο για τον Βρούτο, να θυμίσω ιστορικά ότι, όταν τον ρώτησαν γιατί το έκανε, απάντησε ότι ‘δεν είναι ότι δεν αγαπούσα τον Καίσαρα, αλλά απλά αγαπούσα την Ρώμη περισσότερο’…για να θυμίσω όμως ιστορικά ότι ουδείς τους έζησε πάνω από 3 χρόνια! Αυτό λέει κάτι…χώρια ότι ιστορικά αποδείχτηκε διαχρονικά ως γράφετε πιο πάνω η αξία του Καίσαρ…μια και ο Καίσαρ ήταν Καίσαρ! Τελεία και παύλα! ROMA VICTOR!

‘Aquila non capit muscas’ = ‘O αετός δεν κυνηγάει μύγες’ κοινώς ας μην ασχολούμαστε επιτέλους με ασήμαντα πράγματα! Υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα γύρω μας, αλλά και στην Ελλάδα (εσωτερικό και εξωτερικό), Εύα δεν συμφωνείς;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως παιδιά, υπάρχει δόση απαισιοδοξίας για το ότι γίνεται και ζούμε σαν νέοι…και σωστά…αλλά, ( ακόμα και τα παραδείγματα που γράφονται π.χ. Αχιλλέας – Χρυσηίδα – βασίλισσα των Αμαζόνων …Βρούτος… Μάξιμος – στρατηγός – μονομάχος στην αρένα … κτλ.) Δεν λέω, αλλά ας προσπαθήσουμε να είμαστε και λίγο αισιόδοξοι! Γιατί αν αφήσουμε όλα αυτά που γίνονται να μας συμπαρασύρουν…απλά ας συλλογιστούμε! Αυτό είναι που θέλουμε πραγματικά μέσα μας; Εύα τι λες;

Εύα είπε...

Αισιοδοξία έχουμε, αλλά με όσα συμβαίνουν συνειδητοποιούμε ότι έχουμε πολύ δουλειά για να μαζέψουμε την κατάσταση..και το κυριότερο, απαιτείται τεράστια προσπάθεια για να κερδίσουν οι πολιτικοί την εμπιστοσύνη του κόσμου και την καταρρακωμένη τους αξιοπιστία. Ξεκινάμε λοιπόν με αρνητικό πρόσημο..και ούτε καν απο το μηδέν.
Αλλά υπάρχει φως στην άκρη της διαδρομής? Ναι, αυτό φαίνεται από τα πιο απλά πράγματα. To ότι κάνουμε αυτή την συζήτηση σε αυτό το blog είναι μια ένδειξη..και παρακολουθούμε όλοι τα γεγονότα με την υπόθεση Ζαχόπουλου -βαθιά πολιτική υπόθεση- από την οποία αναδεικνύονται πολλές υπόγειες διαδρομές στην χώρα μας..
Η ανάγνωση του περιβάλλοντος έγινε πιο ξεκάθαρη. Σημασία έχει λοιπόν, τώρα να αναλάβουν δράση πρόσωπα που μπορούν να διορθώσουν και να δώσουν νέα δυναμική στα πράγματα. Αυτό που θέλει ο κόσμος είναι να δει πράξεις..συμφωνώ. Αλλά συνολικά. Όλοι μας να δούμε και πέρα από την μύτη μας! Γιατί αυτή η κρίση που διαπερνάει οριζόντια και κάθετα την κοινωνία και τους θεσμούς, μας αγγίζει όλους. Κι αν ορισμένοι νομίζουν πως κάποιοι κερδίζουν ή χαίρονται απο αυτές τις εξελίξεις, ας το ξανασκεφτούν καλύτερα...όλοι χάνουμε. Δεν υπάρχουν νικητές, χάνουμε όλοι, χάνουν τα παιδιά μας, χάνουμε την ελπίδα μας. Αν γίνει συνείδηση αυτό, τότε τα πράγματα θα διορθωθούν πριν φτάσουν στο απροχώρητο. Γιατί προς τα εκεί οδεύουν..δεν πιάσαμε πάτο ακόμα, όχι όμως πως απέχουμε πολύ.
Και η δημοσκόπηση δείχνει ακριβώς πως οι Έλληνες ψάχνουν διέξοδο..δεξιά και αριστερά..μακριά από την εξουσία πάντως. Αν και αυτό είναι σήμα κινδύνου, δεν βρίσκονται εκεί οι απαντήσεις και οι λύσεις. Αυτές βρίσκονται στην λέξη ευθύνη. Ατομική, πολιτική, συνολική..

Εύα είπε...

Ρένα, νομίζω πως απάντησα..μακάρι να μπορούσα να είμαι πιο αισιόδοξη και να πω πως περάσει και αυτό και πως όλα θα πάνε καλά..αλλά αυτό ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Εμείς περάσαμε μια δύσκολη περίοδο, αλλά φαίνεται πως αυτό το εκμεταλλεύθηκε η κυβέρνηση με τον χειρότερο τρόπο. Δεν σεβάστηκε την εντολή του λαού για νέα, υγιή διακυβερνήση, αλλά εκμεταλλεύθηκε την εντολή αυτή...

Ανώνυμος είπε...

Σημασία έχει λοιπόν, τώρα να αναλάβουν δράση πρόσωπα που μπορούν να διορθώσουν και να δώσουν νέα δυναμική στα πράγματα.


Eva, i proeklogiki periodos teliose.

Εύα είπε...

Ετσι λες; ποτε δεν τελειωνει..και μάλιστα αν εισαι αντιπολίτευση..
Δεν είναι κακό..προεκλογικά δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό υποτίθεται..

Ανώνυμος είπε...

Εύα έγραψες ότι:

'Και η δημοσκόπηση δείχνει ακριβώς πως οι Έλληνες ψάχνουν διέξοδο..δεξιά και αριστερά..μακριά από την εξουσία πάντως. Αν και αυτό είναι σήμα κινδύνου, δεν βρίσκονται εκεί οι απαντήσεις και οι λύσεις.'

Να σου θυμίσω όμως ότι:

Η εξουσία διαφθείρει, η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα!

Αυτό εισπράξαμε σαν νέοι, ζήσαμε και ζούμε μέχρι και σήμερα Εύα…

Ανώνυμος είπε...

Εύα όπως λέει ο σοφός λαός μας, ‘με λόγια δεν ψήνεται ο χαλβάς’ … έτσι κακώς και εσύ σαν νέα που είσαι ασπάζεσαι δυστυχώς και μετά μεγάλης λύπης μας και απογοήτευσης των προσδοκιών μας στο πρόσωπό σου, απόψεις ‘δεινοσαύρων – ασβών’ που ανέφερε και η φίλη Ρένα… περί ‘συνεχούς προεκλογικής περιόδου και λόγων…’ μπουχτίσαμε πια, δεν το καταλαβαίνεται; Αυτή είναι η πολύ δουλειά περί ανάκτησης της χαμένης αξιοπιστίας των πολιτικών…πολιτικοί όμορφοι στρογγυλεμένοι λόγοι…περιστασιακοί δε επί σκανδάλων ‘μπλε’ ή ‘ροζ’ …πόλεμος ΜΜΕ…με τα όποια συμφέροντα… ξεχάσαμε τα δικά μας, όπως π.χ. το χρηματιστήριο… αυτοί οι ‘δεινόσαυροι’ όλοι στο σύνολό τους θα μας σώσουν τώρα από την δεξιά…ως μεσσίες…αυτό είναι το ‘νέο’…το πλασαρισμένο σε νέο περιτύλιγμα ‘παλιό φθαρμένο από τον χρόνο την ιστορία και την εξουσία προϊόν’… αυτά διερωτόμαστε όλοι μας ως σκεπτόμενοι νέοι σήμερα…

Ανώνυμος είπε...

Alli mia ipopsifiotita gia tin Elliniki Vouli
http://www.youtube.com/watch?v=HbfDwZlCIik&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με τους ‘δεινόσαυρους’ το είχαν σαν επιχείρημα οι ‘toris VS εργατικοί’ στην Αγγλία στις εκλογές του … όταν άλλαζε η πολιτική και διάδοχος τους κ. Μάρκαρετ Θάτσερ με κ. John Major … στην εξουσία… πάντως ότι η χώρα της αρχαίας φιλοσοφίας και πολιτισμού θα έβγαζε τόσους … κανείς μας δεν το περίμενε! Όταν η αλήθεια είναι δυσβάσταχτη … αλλά … οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλείο μέτρησης …και μερικοί ‘έξυπνοι’ συνεχίζουν τις ψευτόμαγγιές….αλλά αφού είναι βολεμένοι, καλά κάνουν, εξάλλου αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει…άξιος ο μισθός τους! ( Από το EXTRA3 με τον κ. Παπαγιάννη…αλλά και το τραγουδάκι πάντως ‘ Ι do not know much about science book, not the French I took, nor about trigonometry or geography …’ ταιριάζει ‘γάντι’ σε πολλούς αποδέκτες…δεν νομίζεται;) Όσο για τα ΜΜΕ…και τον πόλεμο αυτών … σήμερα σε άρθρο της η City Press 16 – 1 – 2007 στην σελίδα 7 γράφει με τίτλο άρθρου: ‘Oι ψεύτικοι φίλοι του λαού’ και ‘Τα πολλά χρήματα των ΜΜΕ’ … και όποιος είναι σκεπτόμενος διαβάζει και ενημερώνεται, καταλαβαίνει… τώρα που είναι ο αξιότιμος πρόεδρός μας ΓΑΠ να υποστηρίξει αυτά που είχε καταγγείλει στους λόγους του που εκφωνούσε πριν την 11η Νοεμβρίου 2007;

http://www.citypress.gr/

Ανώνυμος είπε...

Για να κουλάρουμε και λίγο όλοι μας, και η Εύα αλλά και ο περίγυρός της, προτείνω 2 movies:

‘Not the average Congressman’ with Tom Hanks & Julia Roberts…politics!

Sequel No 2 of ‘National Treasure’ with Nicolas Cage & Diane Kruger ( Favor German model of Karl Lagerfeld – Channel …απλά ΘΕΑ!!! ;)

Ανώνυμος είπε...

eya said: "Ετσι λες; ποτε δεν τελειωνει..και μάλιστα αν εισαι αντιπολίτευση..
Δεν είναι κακό..προεκλογικά δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό υποτίθεται.."

Να υποθεσω πως και αυτο το μπλογκ εντασσεται στα πλαισια αυτης της never ending προεκλογικης περιοδου ??

Αγαπητη ευα, ΟΛΟΙ εδω μεσα, ο καθενας με τον τροπο του, σου λενε, πως χρειαζονται επειγοντως πραξεις και οχι αλλα λογια, και η απαντηση σου ειναι προεκλογικοι λογοι ..

Και δεν εκπλησσομαι βεβαια .. και ξερεις γιατι δεν εκπλησσομαι ?? γιατι και εμεις ο λαουτζικος ΜΟΝΟ για λογια ειμαστε, αρα και εσεις στανταρ ΜΟΝΟ για λογια θα ειστε.

Αν θελουμε ναλλαξει κατι, αυτος που θανεβει εκει πανω θα πρεπει να εχει πολεμικες διαθεσεις απεναντι ακομα και σε αυτους που προεκλογικα τον στηριξαν!! ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απεδειξαν εμπρακτα πως εκει πανω ανεβαινουν ΜΟΝΟ για να παιξουν κωλιες και να συντηρουν το πρυπαρχον με το οποιο (στα λογια τουλαχιστον) κανεις δεν ειναι ευχαριστημενος.

Μεχρι λοιπον να περασουμε απο τα λογια στις πραξεις, ας αναλλωνομαστε στις never ending προεκλογικες και δηθεν σκεπτομενες αρθρογραφιες των μπλογκς ..

U - X

Greetings

Ανώνυμος είπε...

Εύα και όσο για την υπάρχουσα κρίση στην πολιτική και τους θεσμούς, ίσως η λύση να είναι:

1. Ένας Γέρος της Δημοκρατίας Γεώργιος Παπανδρέου

2. Ένας Στρατηγός Πλαστήρας

3. Απόσπασμα από την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, In Congress, July 4, 1776

Of all the words written here about freedom, there’s a line here that’s at the heart of all the others.

‘But when a long train of abuses and usurpations, pursuing invariably the same object, evinces a design to reduce them under absolute despotism, it is their right, it is their duty to throw off such government and provide new guards for their future security.’

It means, if there’s something wrong, those who have the ability to take action have the responsibility to take action.

Aυτά περί ευθύνης Εύα, ατομικής, πολιτικής, συλλογικής … ως γράφεις!

Οπότε, απλά οψόμεθα τι από όλα αυτά θα συμβεί…

Ανώνυμος είπε...

U.S. NATIONAL ARCHIVES & RECORDS ADMINISTRATIONS
www.archives.gov. January 16, 2008
The Declaration of Independence: A Transcription .

IN CONGRESS, July 4, 1776.The unanimous Declaration of the thirteen united States of America,When in the Course of human events, it becomes necessary for one people to dissolve the political bands which have connected them with another, and to assume among the powers of the earth, the separate and equal station to which the Laws of Nature and of Nature's God entitle them, a decent respect to the opinions of mankind requires that they should declare the causes which impel them to the separation.We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness.--That to secure these rights, Governments are instituted among Men, deriving their just powers from the consent of the governed, --That whenever any Form of Government becomes destructive of these ends, it is the Right of the People to alter or to abolish it, and to institute new Government, laying its foundation on such principles and organizing its powers in such form, as to them shall seem most likely to effect their Safety and Happiness. Prudence, indeed, will dictate that Governments long established should not be changed for light and transient causes; and accordingly all experience hath shewn, that mankind are more disposed to suffer, while evils are sufferable, than to right themselves by abolishing the forms to which they are accustomed. But when a long train of abuses and usurpations, pursuing invariably the same Object evinces a design to reduce them under absolute Despotism, it is their right, it is their duty, to throw off such Government, and to provide new Guards for their future security.--Such has been the patient sufferance of these Colonies; and such is now the necessity which constrains them to alter their former Systems of Government. The history of the present King of Great Britain is a history of repeated injuries and usurpations, all having in direct object the establishment of an absolute Tyranny over these States. To prove this, let Facts be submitted to a candid world.He has refused his Assent to Laws, the most wholesome and necessary for the public good.He has forbidden his Governors to pass Laws of immediate and pressing importance, unless suspended in their operation till his Assent should be obtained; and when so suspended, he has utterly neglected to attend to them.He has refused to pass other Laws for the accommodation of large districts of people, unless those people would relinquish the right of Representation in the Legislature, a right inestimable to them and formidable to tyrants only. He has called together legislative bodies at places unusual, uncomfortable, and distant from the depository of their public Records, for the sole purpose of fatiguing them into compliance with his measures. He has dissolved Representative Houses repeatedly, for opposing with manly firmness his invasions on the rights of the people.He has refused for a long time, after such dissolutions, to cause others to be elected; whereby the Legislative powers, incapable of Annihilation, have returned to the People at large for their exercise; the State remaining in the mean time exposed to all the dangers of invasion from without, and convulsions within.He has endeavoured to prevent the population of these States; for that purpose obstructing the Laws for Naturalization of Foreigners; refusing to pass others to encourage their migrations hither, and raising the conditions of new Appropriations of Lands.He has obstructed the Administration of Justice, by refusing his Assent to Laws for establishing Judiciary powers.He has made Judges dependent on his Will alone, for the tenure of their offices, and the amount and payment of their salaries.He has erected a multitude of New Offices, and sent hither swarms of Officers to harrass our people, and eat out their substance.He has kept among us, in times of peace, Standing Armies without the Consent of our legislatures.He has affected to render the Military independent of and superior to the Civil power.He has combined with others to subject us to a jurisdiction foreign to our constitution, and unacknowledged by our laws; giving his Assent to their Acts of pretended Legislation:For Quartering large bodies of armed troops among us:For protecting them, by a mock Trial, from punishment for any Murders which they should commit on the Inhabitants of these States:For cutting off our Trade with all parts of the world:For imposing Taxes on us without our Consent: For depriving us in many cases, of the benefits of Trial by Jury:For transporting us beyond Seas to be tried for pretended offencesFor abolishing the free System of English Laws in a neighbouring Province, establishing therein an Arbitrary government, and enlarging its Boundaries so as to render it at once an example and fit instrument for introducing the same absolute rule into these Colonies:For taking away our Charters, abolishing our most valuable Laws, and altering fundamentally the Forms of our Governments:For suspending our own Legislatures, and declaring themselves invested with power to legislate for us in all cases whatsoever.He has abdicated Government here, by declaring us out of his Protection and waging War against us.He has plundered our seas, ravaged our Coasts, burnt our towns, and destroyed the lives of our people. He is at this time transporting large Armies of foreign Mercenaries to compleat the works of death, desolation and tyranny, already begun with circumstances of Cruelty & perfidy scarcely paralleled in the most barbarous ages, and totally unworthy the Head of a civilized nation.He has constrained our fellow Citizens taken Captive on the high Seas to bear Arms against their Country, to become the executioners of their friends and Brethren, or to fall themselves by their Hands. He has excited domestic insurrections amongst us, and has endeavoured to bring on the inhabitants of our frontiers, the merciless Indian Savages, whose known rule of warfare, is an undistinguished destruction of all ages, sexes and conditions.In every stage of these Oppressions We have Petitioned for Redress in the most humble terms: Our repeated Petitions have been answered only by repeated injury. A Prince whose character is thus marked by every act which may define a Tyrant, is unfit to be the ruler of a free people.Nor have We been wanting in attentions to our Brittish brethren. We have warned them from time to time of attempts by their legislature to extend an unwarrantable jurisdiction over us. We have reminded them of the circumstances of our emigration and settlement here. We have appealed to their native justice and magnanimity, and we have conjured them by the ties of our common kindred to disavow these usurpations, which, would inevitably interrupt our connections and correspondence. They too have been deaf to the voice of justice and of consanguinity. We must, therefore, acquiesce in the necessity, which denounces our Separation, and hold them, as we hold the rest of mankind, Enemies in War, in Peace Friends.We, therefore, the Representatives of the united States of America, in General Congress, Assembled, appealing to the Supreme Judge of the world for the rectitude of our intentions, do, in the Name, and by Authority of the good People of these Colonies, solemnly publish and declare, That these United Colonies are, and of Right ought to be Free and Independent States; that they are Absolved from all Allegiance to the British Crown, and that all political connection between them and the State of Great Britain, is and ought to be totally dissolved; and that as Free and Independent States, they have full Power to levy War, conclude Peace, contract Alliances, establish Commerce, and to do all other Acts and Things which Independent States may of right do. And for the support of this Declaration, with a firm reliance on the protection of divine Providence, we mutually pledge to each other our Lives, our Fortunes and our sacred Honor.

Ανώνυμος είπε...

The 56 signatures on the Declaration appear in the positions indicated:
Column 1Georgia: Button Gwinnett Lyman Hall George Walton Column 2North Carolina: William Hooper Joseph Hewes John PennSouth Carolina: Edward Rutledge Thomas Heyward, Jr. Thomas Lynch, Jr. Arthur Middleton Column 3Massachusetts:John HancockMaryland:Samuel ChaseWilliam PacaThomas StoneCharles Carroll of CarrolltonVirginia:George WytheRichard Henry LeeThomas JeffersonBenjamin HarrisonThomas Nelson, Jr.Francis Lightfoot LeeCarter Braxton
Column 4Pennsylvania: Robert Morris Benjamin Rush Benjamin Franklin John Morton George Clymer James Smith George Taylor James Wilson George RossDelaware: Caesar Rodney George Read Thomas McKean Column 5New York: William Floyd Philip Livingston Francis Lewis Lewis MorrisNew Jersey: Richard Stockton John Witherspoon Francis Hopkinson John Hart Abraham Clark Column 6New Hampshire: Josiah Bartlett William WhippleMassachusetts: Samuel Adams John Adams Robert Treat Paine Elbridge GerryRhode Island: Stephen Hopkins William ElleryConnecticut: Roger Sherman Samuel Huntington William Williams Oliver WolcottNew Hampshire: Matthew Thornton




Page URL: http://www.archives.gov/national_archives_experience/charters/declaration_transcript.html


U.S. National Archives & Records Administration8601 Adelphi Road, College Park, MD, 20740-6001, • 1-86-NARA-NARA • 1-866-272-6272

Ανώνυμος είπε...

Τα πιο πάνω είναι quotation from the lines said by the character played by Nicolas Cage in ‘National Treasure’ No1 in the sequel…ως βλέπεις Εύα ακόμα και τα έργα είναι πηγή σκέψης και πολιτικών προβληματισμών…

Ανώνυμος είπε...

Βλέποντας 16 – 1 – 2008 το EXTRA3 και τον κ. Παπαγιάννη ακούσαμε μεταξύ άλλων ( έρχονται και 2 δημοσκοπήσεις όπου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πέφτουν κάτω από 30% τα ποσοστά τους…), αλλά και ότι …και από τον κ. Καρατζαφέρη με παρέμβαση εκεί αλλά και από το ‘express του μεσονυκτίου’ 17 – 1 – 2008 για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος από το Υπ. Πολιτισμού σε διάφορους… μεταξύ άλλων και δημοσιογράφων…κτλ. Ακούσαμε π.χ. ότι η κ. Τσέκου ως ‘γραμματέας’ λέει πέταξε επιστολή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη κ. Θεοδωράκη…που ποτέ δεν έφτασε στον κ. Ζαχόπουλο, με αποτέλεσμα λέει να διαλύσει ο αξιόλογος μουσικοσυνθέτης την ορχήστρα του… Κοινός παρανομαστής και εδώ πάντως είναι ως φαίνεται να επαναλαμβάνεται, είναι ότι π.χ. το ‘περιβάλλον’ του Μαξίμου πράττει… και ο αξιότιμος κ. Πρωθυπουργός καλείται…Για αυτό Εύα, για πρόσεχε και εσύ το ‘περιβάλλόν’ σου…γιατί ποτέ δεν ξέρεις τελικά…τι σόι ενημέρωση σου κάνουν και πως τα παρουσιάζουν …γιατί ως φαίνεται η ‘εν λευκώ διαχείριση’ και οι ψευτομαγγιές βλάπτουν σοβαρά την πολιτική καριέρα! Γιατί δυστυχώς πάντα αυτός που είναι ο ‘άρχων’ καλείται και χρεώνεται …και όχι το ‘περιβάλλον’ αυτού…έτσι καταλαβαίνουμε μέχρι τώρα πάντως…Πάντα κουρασμένα αλλά και φιλικά!

Ανώνυμος είπε...

Ο.Σ.Φ.Π. – ΠΑΟ Τελικό σκορ 4 – 0 (για να μην ξεχνιόμαστε!)

Ανώνυμος είπε...

Ο άγνωστος έχει δίκιο Εύα, όχι γιατί το περιβάλλον σου έχει κάτι, αλλά γιατί με αυτά που βλέπουμε στις ημέρες μας, ενώ θα έπρεπε να ισχύει το ‘αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον’ εδώ όλοι μας σκεφτόμαστε ‘ένοχοι μέχρι αποδείξεως της αθωότητάς τους’ αυτό ισχύει και για τους πολιτικούς και το περιβάλλον τους… που αυτό στην ουσία τους ανεβάζει ή τους κατεβάζει όσο ψηλά και αν βρίσκονται, γιατί κακά τα ψέματα Εύα, ακόμα και για εσένα και ας είσαι νέα, απλά είμαστε όλοι μας ένα όνομα στην λίστα που σου δίνουν οι άνθρωποι του περιβάλλοντος σου…μόνο που δεν είμαστε κάτι γραμμένο με στυλό σε μια κόλα χαρτί που σου φέρνουν οι άλλοι να δεις σαν άλλος νέος Καίσαρ…ούτε είμαστε μονομάχοι για να διασκεδάσουν κάποιοι μαζί μας την πλήξη τους ή την αμορφωσιά τους στο Κολοσσιαίο… αλλά άνθρωποι με προσωπικότητα, τιμιότητα και αξιοπρέπεια, ίσως ότι μας έμεινε προσωπικά αυτές τις ημέρες… να το θυμάσαι αυτό Εύα…

Εύα είπε...

Διακρίνω και πάλι στα σχόλια που διαβάζω πως η πολιτική έχει απαξιωθεί και αναρωτιέμαι πως αυτό ξανακερδίζεται.
Καταρχήν, εδώ είναι blog..εδώ συζητάμε. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν κάνουμε και τίποτα άλλο περαν των κοινοβουλευτικών μας υποχρεώσεων!

Να κάνω μερικές διευκρινίσεις αν μου επιτρέπετε..;

Όταν λέω προεκλογική περίοδος..γιατί θεωρείται κακό; υποθέτω, γιατί γίνεται ο συνειρμός, πως 'πάλι λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις ακούμε, ενώ περιμένουμε δράσεις.. όπως πάντα προεκλογικά!'
μα, όμως, δεν εννοώ αυτό εγώ..
εννοώ πως καλούμαστε να αφουγκραστούμε την κοινωνία και να δώσουμε διεξόδους, όπως θα έπρεπε να κάνουμε όλη την τετραετία..
-και πάντως, μεταξύ μας, μην φανταστείτε πως μόλις εκλέγεται κανείς του δίνουν ένα μαγικό ραβδί και ένα βιβλίο με συνταγές μαγικές..δυστυχώς αυτά γίνονται στα παραμυθια μονο..-

Να διευκρινίσω και πως ακόμα δεν έχω στελεχώσει επαρκώς το γραφείο μου, γιατί ψάχνω ανθρώπους που να εμπιστεύομαι..και σίγουρα κανείς δεν μου στέλνει μια λίστα με τα ονόματα σας..! Μόνη μου διαβάζω τα σχόλια, και μόνη μου απαντάω..-δεν είναι προφανές; νομίζω μιλάμε απλά και κατανοητά εδώ-. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνει άλλος για μένα.

Επίσης δεν έχω καμιά διάθεση να γίνω μια από τα ίδια, με φρέσκο περιτύλιγμα, όπως λέτε..
αλλά, πως εξασφαλίζεται αυτό; απλά και μόνο γιατί δεν έχω αποκτήσει σχέσεις εξάρτησης με συμφέροντα.

Και κάτι που με στεναχωρεί είναι να λετε πως είμαι εδώ για λόγους προεκλογικούς..όχι. δεν ισχύει..είμαι εδώ και μετά τις εκλογές όπως βλέπετε, γιατί με ενδιαφέρει να κρατήσω και εγώ την αξιοπρέπεια μου απέναντι στον κόσμο που με ψήφισε, και γιατί θέλω να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου -μια εκ των οποίων είναι να απαντάω σε όλους και να κρατάω τις πόρτες ανοιχτές στον διάλογο, τουλάχιστον-!
Και θα μπορούσα να μην εκθέτω τον εαυτό μου εδώ ή να μην μπω ποτέ στο facebook, σωστά;..αλλά συμβαίνει να είναι και όλοι μου οι φίλοι εκεί και να ασχολούμαι χρόνια τώρα με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο, ανεξαρτήτως της πολιτικής μου διάστασης. Το κάνω γιατί το θέλω. Και αν εδώ μιλάμε και για πολιτική είναι καλό. Δεν υπάρχει σκοπιμότητα..υποχρέωση μου είναι!

Κάτι τελευταίο..δεν είμαι στην πολιτική γιατί ήμουν ανεπάγγελτη ή είχα οικονονικά προβλήματα..είμαι από επιλογή. Και πιστέψτε με το βάρος της ευθύνης είναι απείρως μεγαλύτερο από το να δουλεύεις στις ειδήσεις. Κάθε μέρα προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ και ποτέ δεν αισθάνομαι πως είναι αρκετό.. -ούτε μπορώ μόνη μου να τα καταφέρω..αν δεν γίνουμε πολλοί. Να πάρουμε την υπόθεση και το μέλλον στα χέρια μας.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν;.. για να αντιληφθούμε και τι σημαίνει δράση για έναν βουλευτή και ποια τα περιθώρια του, σημειώνω μερικές υποχρεώσεις μας...να ενημερωνόμαστε για τα προβλήματα του κόσμου, να συζητάμε με τους αρμόδιους για τις λύσεις που προτείνουν και να τις καταθέτουμε στην Βουλή -η υλοποίηση είναι στα χέρια της κυβέρνησης. Όσο μπορούμε συμβάλλουμε στην υλοποίηση αυτη..Συνεπώς, πρέπει να συζητάμε, να γνωρίζουμε τι σκέφτεται η πλειοψηφία του κόσμου, να ενημερωνόμαστε, να παρακολουθούμε την επικαιρότητα, να χρησιμοποιούμε τα ΜΜΕ για να αναδεικνύουμε θέματα, να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας γιατί όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο καλύτερα..και εν τέλει τα όνειρα μας, όποτε μας δοθεί η ευκαιρία, να τα κάνουμε πράξη.

Για ορισμένους βουλευτές αυτά είναι αρκετά..και γίνονται ρουτίνα, αλλά επαρκούν για την επανεκλογή τους! -μην κοροιδευόμαστε...κάποιους μόνο η παραμονη στην εξουσία τους ενδιαφέρει..

Εμείς πάλι, επειδή μπορεί να είμαστε αλλιώς..και να μας ενδιαφέρει τι γίνεται πέρα από την μύτη μας..και έξω από το σπίτι μας..εμείς που μόνο το καλύτερο το θεωρούμε αρκετά καλό, εμείς που δεν θέλουμε να συμβιβαστούμε με τα όρια που μας βάζει η πραγματικότητα, κι αν θες, εμείς που θέλουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο πιο υγιή (!)..που να μην αισθανόμαστε την ανάγκη να μεταναστεύσουμε...αλλά την υποχρέωση να κάνουμε κάτι..ψάχνουμε και άλλους τρόπους δράσης!

Μάλιστα, ήδη βρισκόμαστε πάνω και πέρα από κόμματα, παρέες ανθρώπων που θα πάρουμε πρωτοβουλίες και θα αναλάβουμε δράσεις, με δίκτυα σε όλη την Ελλάδα που ανάλογα με την δυναμική που θα αποκτήσουν, θα δώσουν νόημα σε αυτο που λεγεται κοινωνία πολιτών.
Όποιος ενδιαφέρεται..κανείς δεν περισσεύει!
Θα με βρείτε στο email μου, η εδώ, ή facebook, η στο γραφείο..

Παράδειγμα..γινόμαστε εθελοντές στην αναδάσωση=δράση.
κι άλλο παράδειγμα..έχω μια ιδέα, μια λύση; κάποιος θα την ακούσει και θα την διαδώσει, κάποιος θα μιλήσει με τους αρμόδιους και θα τους κινητοποιήσει=δράση.
Πολλά παραδείγματα έχω για το τι μπορούμε..και αν ρωτάτε..πως; μα είπαμε, συμμετοχή και γνώση είναι δύναμη -αν γίνουν τα πιο απλά πράγματα πράξη, θα γίνει η ζωή μας καλύτερη.

Μόλις θα έχουμε κάτι πιο οργανωμένο, θα επανέλθω με ανάρτηση-πρόσκληση..

Ανώνυμος είπε...

stis 5 noemvriou sou esteila to eksis minima kai den elava pote apadissi:

"Agapiti Eva, poly wraia ta les...se sygxairw kai gia ti eklogi sou!
sygxairw kai tin aderfi soy poy exei tyxei na gnwristoume!
tha ithela se parakalw na mou diatypwseis tin apopsi sou gia tin "klopi" gnwsis pou ginetai sta ellinika panepistimia...kata ti diarkeia kyrivws tvn eksetastikwn periodwn...kai malista polles fores ksi se metaptyiako epipedo!
tha ithela se parakalw poly na akousw tin apopsi sou...gia emena einai poly simadiki aftin mias kai gia logous klopis pou synevaine sto panepistimio opou foitousa, twra synexizw tis spoudes mou sto ekswteriko!
sygxarityiria kai pali perimenw tin apopsi sou...
se efxaristw

Me ektimisi,

Miltos Nakos
Edinburgh"

Twra mathainw ta tektainomena tou panepistimiou peiraiws opou foitouses...gia to master sou...kai aplws eksorgizomai!

2 metra kai 2 stathma kyria vouleftina?

alitheia...yparxei sto eliniko eswteriko dikaio...nomos pou dinei apallagi parakolouthisis mathimatwn logw vouleftikwn kathikodwn?

dierwtomai apla...

se parakalw peise me oti den ekana lathos pou se psifissa...se parakalw!!!

Miltos

Ανώνυμος είπε...

Eύα δεν θυμάσαι τι γράφεις ούτε εδώ στην ίδια ανάρτηση σου, λίγο πιο πάνω δηλώνεις:

‘Αnyway, στο γραφείο μου συνήθως θα βρείτε την αδελφή μου, 2-3 συνεργάτες, φίλους, φοιτητές, νέους επιστήμονες.
Σχεδιάζουμε, συζητάμε και ψάχνουμε τρόπους και διαδρομές που να δίνουν διέξοδο σε εκείνους που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική.’

Mετά σήμερα γράφεις – δηλώνεις Εύα:

‘Να διευκρινίσω και πως ακόμα δεν έχω στελεχώσει επαρκώς το γραφείο μου, γιατί ψάχνω ανθρώπους που να εμπιστεύομαι..και σίγουρα κανείς δεν μου στέλνει μια λίστα με τα ονόματα σας..! Μόνη μου διαβάζω τα σχόλια, και μόνη μου απαντάω..-δεν είναι προφανές; νομίζω μιλάμε απλά και κατανοητά εδώ-. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνει άλλος για μένα. Όποιος ενδιαφέρεται..κανείς δεν περισσεύει!
Θα με βρείτε στο email μου, η εδώ, ή facebook, η στο γραφείο..’

Τι από τα δύο συμβαίνει τελικά Εύα; Η εμπειρία πάντως έδειξε ότι το ‘περιβάλλον’ σου, και έχει δίκιο ο Μάξιμος πιο πάνω, ‘παίζει’ περίεργα … σπόντες …κτλ. και απλά μένει να διευκρινιστεί αν είσαι στο ‘κόλπο’ ή όχι! Θέλω να πιστεύω ότι έγινε, έγινε χωρίς την γνώση σου και την προσωπική έκκριση σου!

Θα θυμόμαστε αυτό που γράφεις: ‘Όποιος ενδιαφέρεται..κανείς δεν περισσεύει!’ Αλλά ως λέει και ο Μάξιμος πολύ σωστά σε όλα που σου λέει δεν είμαστε εδώ: ‘γιατί κακά τα ψέματα Εύα, ακόμα και για εσένα και ας είσαι νέα, απλά είμαστε όλοι μας ένα όνομα στην λίστα που σου δίνουν οι άνθρωποι του περιβάλλοντος σου…μόνο που δεν είμαστε κάτι γραμμένο με στυλό σε μια κόλα χαρτί που σου φέρνουν οι άλλοι να δεις σαν άλλος νέος Καίσαρ…ούτε είμαστε μονομάχοι για να διασκεδάσουν κάποιοι μαζί μας την πλήξη τους ή την αμορφωσιά τους στο Κολοσσιαίο… αλλά άνθρωποι με προσωπικότητα, τιμιότητα και αξιοπρέπεια, ίσως ότι μας έμεινε προσωπικά αυτές τις ημέρες… να το θυμάσαι αυτό Εύα…’

Και ύστερα Εύα να μην αναρωτιέσαι ως γράφεις:

‘Διακρίνω και πάλι στα σχόλια που διαβάζω πως η πολιτική έχει απαξιωθεί και αναρωτιέμαι πως αυτό ξανακερδίζεται.’

Έχει απόλυτο δίκιο Εύα!!! Έχεις χρόνο πάντως! Να το θυμάσαι τουλάχιστον από δω και εμπρός Εύα!!! Μπουχτισμένα αλλά πάντα φιλικά!

Ανώνυμος είπε...

Το πιο πάνω θέμα μου μοιάζει με το έργο ‘A FEW GOOD MEN’ with Tom Cruise, Jack Nicholson, Demi Moore … μόνο που στην εδώ περίπτωση Εύα, δεν πέθανε κανείς, απλά ίσως σκοτώσατε πιθανός την ‘αξιοπρέπεια και την τιμή’…εξαιρετικά σπάνια σήμερα…και δεν έχουμε ένα στρατοδικείο αλλά ένα ‘ηθικό δικαστήριο’ ίσως…παράπονο…γιατί το ‘περιβάλλον’ σου έστησε ένα ‘code red’ με ορολογία του πιο πάνω έργου…Αυτά για να put the record straight για την Εύα, στην οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι ισχύει το ‘αθώα μέχρι αποδείξεως του εναντίον’ … Ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Για την Εύα…

‘Ο εγωισμός εμπνέει τέτοιο τρόμο, ώστε οι Γάλλοι επινόησαν την ευγένεια για να τον κρύψουν.’

Αρθούρος Σοπενχάουερ ( 1788 – 1860 Γερμανός φιλόσοφος … πιστεύει στην αισθητική εμπειρία…επηρέασε τον Νίτσε…)


‘Το πιο δύσκολο πράγμα που πρέπει να αντιμετωπίσουν τα νέα παιδιά σήμερα, είναι να μάθουν καλούς τρόπους χωρίς να τους βλέπουν.’

Φρέντ Αστέρ ( ψευδώνυμο του Φρέντερικ Ώστερλιτς 1899 – 1987 Αμερικανός χορευτής, τραγουδιστής και ηθοποιός…)


‘Σύμφυτον τοις ανθρώποις μιμείσθαι.’

Αριστοτέλης ( 384 – 322 π.Χ. κορυφαίος φιλόσοφος της αρχαιότητας … μαθητής του Πλάτωνα…)

Ανώνυμος είπε...

Με όλα αυτά που γίνονται γύρω μας, μόνο ένα πράγμα Eύα μας μένει να κάνουμε σε μερικά θέματα…Debate and Brainstorming! Συνεπώς:

1. ΘΕΜΑ: Υπογεννητικότητα στην Ελλάδα…

In some countries governments set a limit to the number of children each couple can have. In others, they give initiative to make them have more children. What effects do these two politics have?

Limitations: - lack of freedom / choice
- want to keep population down
- usually underdeveloped-poor countries
- good for child’s protection

Initiatives: - want to raise population
- population will rise

2. ΘΕΜΑ: Αναδάσωση και οικισμοί πληγέντες από φυσικές καταστροφές…

Same place: - don’t want a graveyard left behind
- people want to forget
- city / village built on site of easy water transportation
- now know the possibilities and can guard against similar happenings
- matter of pride – man wants to harness nature

Different place: - more expensive to remove all debris
- may happen again

Εύα είπε...

Ετοιμάζω μια νέα ανάρτηση γιατί, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το θέμα πλέον σε κάποια σχόλια...
Λοιπόν, έχω 2-3 συνεργάτες στο γραφείο, αλλά δεν έχει στελεχωθεί επαρκώς, που σημαίνει όχι πλήρως. Δηλαδή λείπουν ακόμα 3-4 άνθρωποι. Που είναι η ανακρίβεια? Γιατί το ένα αναιρεί το άλλο? Ας μην είμαστε κακοπροαίρετοι..

Επίσης, και μόνο που μιλάω εδώ χωρίς διαμεσολαβητές..σημαίνει αυτόματα πως δεν μπορεί να υπάρχει ''περιβάλλον'', γιατί έχω άμεση επαφή με όποιον το ζητήσει! Ούτε code red και τέτοια υπονοούμενα δέχομαι. Βασικός στόχος μου είναι να μην αποκτήσω μηχανισμούς κομματικούς και να μην γίνονται αποκλεισμοί που δεν γνωρίζω. Συνεπώς, αν συνέβει κάτι που νομίζετε ότι δεν γνωρίζω, καλό είναι να με ενημερώσετε..αλλά σας είπα, κανείς δεν μιλάει εξ ονόματος μου, στο γραφείο μου είναι φίλοι κυρίως, και όχι παράγοντες! Οπότε για οποιαδήποτε παρεξήγηση εδώ είμαι, γιατί δεν μου το λέτε? Ακόμα και το προσωπικό μου email ειναι γνωστό, eva@evakaili.gr
Δεν το συνεχίζω λοιπόν, γιατί δεν μπορώ να αντιληφθώ προς τι οι υπαινιγμοί, από την στιγμή που κανένα περιβάλλον δεν μπορεί να με απομονώσει..γιατί είμαι εδώ, και αποδομείται αυτόματα οποιοσδήποτε παρόμοιος ισχυρισμός.

Όσον αφορά το μεταπτυχιακό μου, υπήρξε μια παρεξήγηση..αλλά δεν περίμενα πως θα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν σκιές.
-και για να κάνουμε και λίγο χιούμορ..δεν πήγα να πάρω διδακτορικό στην Ιατρική, μην ψάχνετε άδικα..-

Πάντως, αν κάποιοι αναρωτιούνται, παραθέτω ορισμένες διευκρινίσεις:
Το 2006 ξεκίνησα ένα μεταπτυχιακό σε Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Από τα 20 μαθήματα που είχα, ζήτησα σε 3 που ήταν επιλογής, και όχι, το τονίζω αυτό, όχι υποχρεωτικά, να απαλλαγώ από τις παρουσίες τον Οκτώβριο και τον Νοεμβριο του 2007. Κι αυτό διότι συνέπιπταν τα μαθήματα με τις υποχρεώσεις μου στην βουλή. Αλλά ποτέ δεν ζήτησα απαλλαγή από τις εξετάσεις! Απαλλαγή έχουν πάρει και άλλοι συμφοιτητές μου, γιατί το μεταπτυχιακό απευθύνεται σε εργαζόμενους νέους. Έτσι, με απόφαση ομόφωνη της γενικής συνέλευσης του τμήματος έγινε δεκτό το αίτημα μου.

Ακριβώς όμως, επειδή δεν έχω καμιά υπόγεια υποστήριξη, όπως οι περισσότεροι φοιτητές άλλωστε, είμαστε και εύκολα θύματα απέναντι σε διάφορους που βλέπουν τους νέους ανταγωνιστικά.

Εδώ εγείρονται βέβαια και άλλα ζητήματα...
Δεν είναι δικαίωμα του κάθε φοιτητή και υποχρέωση του πανεπιστημίου να διευκολύνονται όσοι εργάζονται αλλά ενδιαφέρονται να συνεχίσουν την μόρφωση τους;
Το πανεπιστήμιο δεν οφείλει να ενθαρρύνει και να υποστηρίζει την απόκτηση γνώσης, όπως και την ελευθερία της διαφορετικής άποψης;
Ή μήπως, χρειάζεται κι άλλο πτυχίο για να είναι κανείς στην βουλή..; όχι..!
Συνεχίζω τις σπουδές μου, γιατι πιστεύω πως έχω πολλά να μάθω, και έχω απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης μου απέναντι στον κόσμο.
Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν πως η ιδιότητα μου θα με διευκόλυνε στις σπουδές μου;..ακριβώς το αντίθετο συνέβη!..
Πάντα η δράση στις φοιτητικές παρατάξεις, δημιουργεί προβλήματα και ενοχλούνται όσοι δεν θέλουν τους φοιτητές να έχουν δυνατή φωνή.
Έγινε μια απόπειρα να μου στερηθεί η ευκαιρία να εξεταστώ, παρά το ότι για ένα χρόνο παρακολουθούσα ανελλιπώς τα μαθήματα μου, καθημερινά, εργαζόμενη ταυτόχρονα τα Σαββατοκύριακα.
Επίσης, δεν ζήτησα κάτι παράνομο, ούτε ιδιαίτερη αντιμετώπιση, καθώς δεν είναι του χαρακτήρα μου, όπως και δεν πιστεύω ότι οι ίδιοι οι καθηγήτες μου θα δέχονταν κάτι τέτοιο. Δεν ζητάω αλλά...και δεν δέχομαι διακρίσεις. Είμαι βέβαιη πως ανάλογες καταστάσεις έχετε αντιμετωπίσει οι περισσοτεροι.

Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται όμως.

Σε ευχαριστώ για την ειλικρίνεια σου και ελπίζω να δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις, αν και δεν ήθελα να μπω στην διαδικασία να απανταω σε κακεντρέχειες..-όταν εκτίθεσαι στην δημοσιότητα και τα πιο απλά πράγματα αποκτούν μεγαλυτερες διαστάσεις από ότι τους αξίζει!

Εύα είπε...

"klopi" gnwsis pou ginetai sta ellinika panepistimia...kata ti diarkeia kyrivws tvn eksetastikwn periodwn.
Εδώ χρειάζομαι διευκρινίσεις. Τι εννοείς; Είμαι βέβαιη πως πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και πως αν τεθεί θέμα στον αντίστοιχο φοιτητικό σύλλογο, θα αντιμετωπιστεί απο την ίδια την φοιτητική κοινότητα.
Πάντως, επειδή εύκολα δημιουργούνται εντυπώσεις, να μιλάμε ξεκάθαρα!
Εκφράσεις του τύπου, "δεν μου απαντησες ποτέ" προφανώς όταν κάποιες φορές δεν μου φτάνει το 24 ώρο, βάζω προτεραιότητες και απαντάω στις πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις..αν και μέχρι τώρα νομίζω πως στο 99% απαντάω πολύ συγκεκριμένα, όπως διαπιστώνεις.
Ή λέτε, "η εμπειρία δείχνει ότι το περιβάλλον παίζει 'περίεργα'"..τι είναι αυτό τώρα; ποια εμπειρία; ποιανού; πότε; πότε προλάβατε; και τι θα πει περίεργα; παιζει περίεργα; μήπως εννοείτε παίζει διαφορετικά; ναι.. όντως, γιατί δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοι!
Οι λέξεις έχουν σημασία! ακόμα δεν εκλέχθηκα καλά καλά και αρχίσαμε την επίθεση; ή κατάλαβα λάθος; τότε ζητάω συγνώμη..

Ανώνυμος είπε...

Όσο για το: ‘Ή λέτε, "η εμπειρία δείχνει ότι το περιβάλλον παίζει 'περίεργα'"..τι είναι αυτό τώρα; ποια εμπειρία; ποιανού; πότε;’

Ή ξέρεις ή το πιο πιθανό έγινε παρεξήγηση από το ‘περιβάλλον’ σου…Πάντως all is well!

1. ‘Συγγνωστέ μην κολακευεις τον ευατο σου.Το πανηγυρι που εχεις στησει εδω και 15 ημερες με αφησε αδιαφορη.Η προπαγανδα δεν ευδοκιμει σε μενα.Γελαγα γιατι αντιλαμβανομουν το μεγεθος του πανικου σου.’

2. ‘Συγγνωστέ αυτό το εξάμβλωμα προπαγάνδας "γύρος από όλα " που το ψώνισες;Εξάλλου εσυ ήσουν ικανός να αντιμετώπιζες πρόβλημα εκλογής στο κυτίο παραπόνων Υπόλοιπο Αττικής(κακιούλες).’

3.’....(Αφ'ενός το ονομά σας σημαίνει ευμενής διάθεση,καλή θέληση αφ'ετέρου υπάρχει και το motto ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις(δήγμα γραφής).)’

4. ‘Το motto του 2007:δεν υπαρχει μεσος ανθρωπος.Προσοχη στον Ανθρωπο με Κοινη Λογικη...Καλα ειμαι σκουληκακι ηρεμησε.Ανεκαθεν πιστευα οτι ενας ανθρωπος κρινεται απο τους εχθρους που επιλεγει και απο την σταση που τηρει στην κριτικη -σατιρα.Οταν ομως συγκαλυπτεις τα ασυγκαλυπτα και λιβανιζεις την πλεμπα καλεισαι απλως χαμαιτυπειο.’

Με τα 4 πιο πάνω χωρία, Εύα καταλαβαίνει κανείς ότι ‘φωτογραφίζουν’ κάποιον ή κάποια… και είναι αξιοπερίεργο πως στο προηγούμενο θέμα του Blog σου βρίσκονται αναρτημένες…αλλά το πιο ωραίο είναι το timing που βγαίνανε … όπως π.χ. για το χωρίο (1.)μετά από… ή για το χωρίο (2.) ακριβώς λίγο μετά από αποστολή email in eva@evakaili.gr … το ίδιο ισχύει και για το χωρίο (3.) …κτλ. Οπότε δεν είναι ούτε κακεντρέχεια ούτε επίθεση εναντίον σου ακόμα δεν βγήκες! Οπότε Εύα η συγνώμη σου γίνεται δεκτή! Απλά κάποιοι που πίστεψαν πραγματικά σε εσένα και στην πολιτική που επικαλείσαι ότι πρεσβεύεις, μετά από αυτές τις ‘συμπτώσεις’ να το πούμε, ας το πούμε έτσι, αφού δεν σου αρέσει το ‘code red’ σαν έκφραση…που είναι το χιούμορ σου αναρωτιέμαι, αν και πιστεύω ότι έχεις! Τώρα το τι γίνεται με το ‘περιβάλλον’ εσύ ξέρεις, σε πιστεύοθμε…αλλά είμαστε πια επιφυλακτικοί…και λίγη courtesy δεν έβλαψε ποτέ κανέναν! Να το θυμάσαι αυτό Εύα… ( αυτό για το ‘παίζει διαφορετικά’ το περιβάλλον γιατί δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί…από πότε η ‘courtesy’ έχει να κάνει με το ‘δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί’ δεν καταλαβαίνω τον συνειρμό σου ειλικρινά Εύα, εδώ με χάνεις! ) Πάντα φιλικά αλλά και λίγο απογοητευμένα…

Εύα είπε...

Συγνώμη. Δεν καταλαβαίνω τίποτα..ποιός φωτογραφίζει ποιόν; και που ξέρεις πότε μου έστειλαν email; δεν ασχολήθηκα στην προηγούμενη ανάρτηση με αυτόν το περίεργο -όντως- διάλογο, γιατί δεν έβγαζα άκρη.
Και είπαμε, δεν υπάρχει περιβάλλον, γιατί αυτό που εννοείς 'περιβάλλον' δεν είναι στην νοοτροπία μου. και αποδομείται το επιχείρημα γιατί μιλάω εγώ δημόσια, και έτσι κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι ερήμην μου.
Με μισόλογα δεν κάνω διάλογο..γιατί απογοητεύομαι και εγώ από το επίπεδο..
Αν κάποιοι ενοχλούνται γιατί δεν μπορούν να βρουν κάτι περίεργο..ή γιατί δεν επιτρέπω εγώ να πλησιάζουν 'παραγοντες' κοντά μου..ειναι γιατί έχουν μάθει στην πολιτική όλα να έχουν υπόγειες διαδρομές. Αυτό το περίεργο περιβάλλον είναι τόσο καθαρό που καταντάει ασυνήθιστο για κάποιους..μαθημένους σε κομματικούς μηχανισμούς.
Αυτοί να απογοητευτούν.

Ανώνυμος είπε...

Καλά Εύα σε πιστεύω… αλλά για τσέκαρε τώρα το email σου! Εύα και μια και δεν έχεις in ‘full power’ στελεχώσει το γραφείο σου…να σου δώσω και ένα friendly tip…αγόρασε γιατί θα σου χρειαστεί οπωσδήποτε στο γραφείο σου …( θα γλιτώναμε και τις παρεξηγήσεις για θέματα π.χ. γεωγραφικά, πολιτικά …κτλ.), την εγκυκλοπαίδεια ΠΑΠΥΡΟΣ – ΛΑΡΟΥΣ – ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΚΑ 63 τόμοι, 33.000 σελίδες…( τιμή νομίζω περίπου είναι 2.200 Euro…), www.papyrosonline.gr Πανεπιστημίου Αρ. 46 Τηλ. 210-3826173 ΑΘΗΝΑ. Πάντα φιλικά!

Ανώνυμος είπε...

Σου το έστειλα το email Eύα, και ελπίζω να λύθηκε η 'παρεξήγηση' no hard feelings on my side! Φιλικά!

Εύα είπε...

Ήρθε όντως ένα email επώνυμα και για όσους αναρωτιούνται..η εμπάθεια σε διάφορα σχόλια, προέκυψε γιατί κάποιος αποφάσισε να μας επιβάλει την παρουσία του στο γραφείο, με τρόπο αρκετά επιμονο..που μας υπερβαίνει..και όταν η 'φιλια' προσπαθεί να επιβληθεί έτσι..οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα.
Δεν θέλω να πω περισσότερα για να μην εκθέσω κανέναν..και λυπάμαι που αυτή η συζήτηση γίνεται εδώ. Και μάλιστα ανώνυμα.
Δυστυχώς θα υποστούμε και τέτοια σχόλια. Αλλά και μόνο το ότι κρύβονται πίσω από την ανωνυμία και επανεμφανίζονται για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να παραπλανήσουν..λέει πολλά. Αλλά δεν θα δώσω εγώ συνέχεια.
Αλλάζω ανάρτηση αύριο.

Ανώνυμος είπε...

Kyria kaili dystyxws ayto pou pisteyw einai oti to perityligma allazei, kata ta alla to periexomeno paramenei to idio.

Elpizw na kanw lathos... (alla den nomizw)

Εύα είπε...

Και μόνο οι γενικεύσεις και οι ισοπεδώσεις είναι λάθος...
και λυπάμαι που συνεχίζεται η ανωνυμία...

Ανώνυμος είπε...

kyria kaili zitw eilikrina syggnwmi gia to yfos tou minimatos mou...isws exete apolyto dikio gia tin elleipsi xronou mias kai eksw apo to xoro...

episis me kanate na kanw tin afto kritiki mou oson anafora tis plirofories pou lamvanw apo tin ellada...apo diafores fyllades alla kai kalothelites!
ta gegonota twn imerwn apodeiknyoun tou logou to alithes...

kalifthika plirws anaforika me ta empathi mallon erwtimata mou mias kai empatheis profanws einai kai oi metaforeis!stis 16 septemvriou apodeixthike oti pisfissa enan neo anthrwpo pou deixnei oti den thelei na pnigei sto systima!

efxaristw kai syggnwmi eilikrina gia tin empatheia tis apodossis tvn minimatwn mou!

Me timi,

Miltos Nakos

Ανώνυμος είπε...

Deite afto tora na friksete me to ti ginetai kato ap ti miti mas

http://www.news.com/8301-13580_3-9819344-39.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.legion-recrute.com/en/code.php

Ανώνυμος είπε...

ξαναθετω καποια ερωτηματα γιατι δεν πηρα απαντηση, δειχνετε εναν λογο ανεξαρτητο αλλα δεν ξερω εαν εχετε μια σταθερη αριστερη πολιτικη τοποθετηση τελικα...


σε μια ψηφοφορια θα υποστηριζατε την υπαρξη συλλογικων συμβασεων σε ολες τις εργασιες για τα εξης :

1. μαξιμουμ χρονος εργασιας 8 ωρες, συνεχης

2.κατωτατος μισθος 700 ευρω

3.ισοτητα ξενων και ελληνων εργαζομενων


4.ασφαλιστικα δικαιωματα για ολους, κανεις χωρις ενσημα,δωρο, αδειες και μονιμη εργασια


ειναι απλα πραγματακια τα παραπανω και δειχνουν τι απασχολει τους εκτος γκλαμουρ συστεμ ανθρωπους, μια βολτα στον κοσμο τους μπορει να σας βοηθησει να συνεισφερετε...

Εύα είπε...

Εννοείται ότι όλα όσα αναφέρεις δεν τα θεωρώ ζητούμενα απλώς, τα θεωρώ αυτονότητα. Μάλιστα, όχι 700 -αυτό θα είχε νόημα πριν κάποια χρόνια, αλλά με την ακρίβεια...- 1000 ευρώ, γιατί ο κόσμος πρέπει να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του και να μπορεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες.

Ανώνυμος είπε...

χαιρομαι που συμφωνειτε με αυτες τις απλες αποψεις

μια που ειστε και βουλευτης λοιπον και διαθετετε βουλευτικη ασυλια μπορειτε να αρχισετε να ψαχνετε εαν το ιδιο αυτονοητα τα θεωρουν και οι επιθεωρησεις εργασιας , εαν τα ελεγχουν και εαν εφαρμοζονται τα προβλεπομενα απο το νομο.
(ο νομος βεβαια εν ονοματι της εξαλειψης της ανεργιας αφηνει πολλα παραθυρα)

μπορειτε και στο κομμα σας να αναζητησετε ποιοι συμφωνουν με τα παραπανω καθως και να αναζητησετε εαν στα εμπορικα κεντρα εφαρμοζονται αυτα (ειτε κατα το χτισιμο τους ειτε κατα την λειτουργια τους)

Ανώνυμος είπε...

τα δελτία ειδήσεων, θα σε ενημερώσουν για την επικαιρότητα, η επικαιρότητα αλλάζει όμως, ακόμα και αν δεν έχει εξαντληθεί μια είδηση

Τα δελτία ειδήσεων ενημερώνουν (και ουσιαστικά διαμορφώνουν) την "επικαιρότητα" που οι βουλευτές και οι "ανώτερες πιέσεις" προστάζουν. Γιατί είναι όλοι ένα σύστημα που τρέφει αλλήλους και τυφλώνει στην ουσία το λαό....

Το "ενεργός πολίτης" είναι το πιο ουτοπιστικό όνομα που θα μπορούσε να δώσει κανείς σε όλους εμάς που ψηφίζουμε. Γιατί να με απασχολεί πια να κινηθώ ενάντια στην οποιαδήποτε ιδέα / κυβέρνηση / νομοσχέδιο, όταν όχι απλά δε θα ακουστεί η φωνή μου (ακόμα και να ξελαρυγγιαστώ έξω από τη βουλή και να αυτοπυρποληθω)από τη στιγμή που οι πολιτικοί κάνουν άλλωτε φανερά και άλλωτε υπόγεια τα σχέδια τους αδιαφορόντας για συνέπειες στους πολίτες αυτής της χώρας; Και αν πυρποληθώ ακόμα, το μόνο που καταφέρνω είναι να κάνω τηλεθέαση στην τηλεόραση...

Δεν είμαι ούτε αναρχικός ούτε ακραίος, ούτε εναντίον της δημοκρατίας και των θεσμών της... το αντίθετο!
Μου αρέσει ο διάλογος, η επανάσταση , η ελευθερία.... Δέν είμαι όμως βλάξ να με τυφλώνουν με dvd και τσόντες τη στιγμή που τα προβλήματα της χώρας είναι μεγαλύτερα από το πρόβλημα ενός ανθρώπου που ξέφυγε από τα όρια τους οικογενειακού ιδεώδες...

Το 'ΘΑ' αγαπητή Εύα έχει ξεπεραστεί από τον Α.Παπανδρέου κ τον Κ.Μητσοτάκη. Δισεκατομύρια χρήστες του facebook να ενωθούν και να φωνάξουν κανείς δεν θα τους ακούσει. Γιατί αν δεν είναι καλό προς τα "συμφέροντα", ούτε καν θα αναφερθεί από τα ΜΜΕ...

Άρα, δεν φοβούνται όταν είναι λάθος...απλά σιωπούν!

Ανώνυμος είπε...

Εύα μου αρέσει πολύ το blog σου και αυτό το κείμενο, το πρώτο δηλαδή που διάβασα, ήταν πολύ καλό. Έχεις απόλυτο δίκιο. Κι εγώ το πιστεύω ότι το βιβλίο και η γνώση είναι δύναμη.

Ανώνυμος είπε...

Η ΓΝΏΣΗ ΕΊΝΑΙ ΔΎΝΑΜΗ!