Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

Μήπως «Μακεδονία της Ν.Δ. (Νέας Δημοκρατίας)» ;

για να θυμόμαστε πάντα, πως οι χαμένες ευκαιρίες έχουν κόστος για όλους μας...

Η υπόθεση του ονόματος είναι μια υπόθεση με βαθιές ρίζες. Έχουν γίνει εξαντλητικές συζητήσεις για το θέμα και αν δεν μείνουμε σε επιφανειακές αναλύσεις και επιπόλαιες αναζητήσεις, να συμφωνήσουμε τουλάχιστον, στο ότι τα Σκόπια οικειοποιήθηκαν ένα όνομα χωρίς σεβασμό στην ιστορία ενός ολόκληρου Έθνους.

Πριν από 17 χρόνια, με την διάσπαση της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ πιάστηκε στον ύπνο και συνηγόρησε στην προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ. Με συστηματική προσπάθεια φτάσαμε επί Σημίτη, κοντά στην εξεύρεση λύσης το 2001, αλλά η κρίση στην γείτονα χώρα πάγωσε τις διαπραγματεύσεις.
Δυστυχώς, η Ιστορία επαναλαμβάνεται, όταν το 2004 και πάλι η κυβέρνηση της ΝΔ αιφνιδιάστηκε από την αναγνώριση των Σκοπίων με το Συνταγματικό τους όνομα από τις Η.Π.Α. και δεκάδες ακόμα χώρες. Το 2005 συναίνεσε η κυβέρνηση, στο να δοθεί καθεστώς υποψήφιας χώρας στα Σκόπια, για ένταξη στην Ε.Ε. με το προσωρινό όνομα ΠΓΔΜ, χωρίς να τους δεσμεύει σε εξεύρεση λύσης, ενθαρρύνοντας έτσι το μονοπώλιο του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια. Το 2007 απαιτούνε αλαζονικά, την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ με το ίδιο όνομα. Έτσι, σήμερα φτάσαμε να διεκδικούμε τα ελάχιστα και τα αυτονόητα με την κυβέρνηση να μοιάζει ευχαριστημένη με την πρόταση Νίμιτς.. αν και στην πρόταση αυτή γίνεται λόγος για διπλή ονομασία.

Αυτό σημαίνει πως με προτροπές και υποδείξεις θα ζητάμε από όλες τις χώρες να χρησιμοποιούν το όνομα στο οποίο θα συμφωνήσουμε κι εμείς, όμως, οι προτροπές είναι κενό γράμμα όταν υπάρχει διεθνής διαφορά και νόμιμος λόγος. Φυσικά, ο πρόεδρος του Πασοκ ξεκαθάρισε ότι δεν συζητάμε για διπλή ονομασία.

Μετά από σειρά λανθασμένων χειρισμών -γιατί οι πολιτικές κρίνονται από το αποτέλεσμα-, φτάσαμε να μιλάμε για βέτο. Το βέτο όμως, δεν είναι λύση, είναι εργαλείο πίεσης, είναι μια επιλογή στην οποία εξαναγκαζόμαστε, αλλά δεν είναι λύση. Μας κάνει μέρος του προβλήματος. Βέβαια στην διαχείριση κρίσεων, αυτή η κυβέρνηση αποδείχθηκε επανειλημμένα ανεπαρκής και ανεύθυνη.

Μάλιστα, σε ένα θέμα που είναι ευαίσθητες οι ισορροπίες και απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, πληγώθηκε ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία μας με τις διαρροές στα ΜΜΕ, καθώς, ενώ η κυβέρνηση έδειξε έλλειψη εμπιστοσύνης σε θεσμικό επίπεδο, όταν δεν επέτρεψε ούτε σημειώσεις να κρατήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων από το κείμενο της πρότασης Νίμιτς, την ίδια ώρα, αδυνατεί να το διαφυλάξει από τα ΜΜΕ. Και μετά αναρωτιέται κανείς γιατί το πολιτικό κενό το καταλαμβάνουν οι δημοσιογράφοι..

Και μένουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα..
Γιατί δεν βρήκαμε συμμάχους στην πολιτική μας;
Γιατί αφήσαμε αναξιοποίητους τους φιλέλληνες;
Γιατί δεν έγινε μια εκστρατεία διεθνούς ενημέρωσης;
Γιατί δεν έχει γίνει σαφές στο εξωτερικό, πως το θέμα δεν είναι διμερές;

Χρειάζονται ηγέτες να ορθώσουν το ανάστημα τους και να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις μας, με σοβαρότητα, γνώση και σεβασμό της Ιστορίας μας.
Όταν μπαίνεις σε λογική διαπραγμάτευσης, ναι, είσαι έτοιμος για συμβιβασμούς, αλλά απαιτείται να βάλεις όρια και κόκκινες γραμμές. Σε θέματα ταυτότητας και συμβόλων, όχι άλλη υποχώρηση, γιατί κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλλει λύσεις.

«Μακεδονία της Νέας Δημοκρατίας» μου προτείνει ένας φοιτητής, φίλος μου στο facebook, για να μην ξεχάσει η γενιά μας σε ποιόν να αποδώσει ευθύνες για την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα εθνικά μας θέματα. Και για να προλάβω τον ηλικιακό ρατσισμό, ναι, μας πέφτει λόγος, γιατί τις παρενέργειες θα τις υποστούμε όλοι μας. Μικροί και μεγάλοι. Φταίμε δεν φταίμε.

77 σχόλια:

Nikos Fotakis είπε...

Ναι, αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι άνθρωποι (αυτο)αποκαλούνται Μακεδόνες εδώ και εξήντα χρόνια, χωρίς να θιγεί κανένας Εθνάρχης Καραμανλής και κανένας Γέρος της Δημοκρατίας.
Να μην ξεχνάμε επίσης πως, όταν δημιουργήθηκε αυτό το μικρό κράτος, καταφέραμε μια τεράστια διπλωματική νίκη: καταφέραμε να περάσουμε τροποποίηση στο Σύνταγμά τους (για να τελειώνει η παραφιλολογία περί αλυτρωτισμού). Κάτι που δεν θα δεχόμασταν ποτέ να κάνει κανείς για το δικό μας Σύνταγμα...
Μας παρακαλούσαν επίσης τότε, να δεχτούμε το όνομα που τώρα τους παρακαλούμε εμείς να δεχτούν: "Νέα Μακεδονία" .
Τι συνέβη; Απλούστατα ο αείμνηστος εκμεταλλεύτηκε το πατριωτικό αίσθημα του λαού και πούλησε αγριάδα εφαρμόζοντας το εμπάργκο, μια πολιτική που είχε ένα μόνο αποτέλεσμα: να στρέψει αυτό το μικρό κράτος σε άλλες χώρες για οικονομική ανάπτυξη και διπλωματική στήριξη, με αποτέλεσμα τώρα όλος ο πλανήτης να το έχει αναγνωρίσει ως "Μακεδονία".
Κι εμείς είμαστε απλώς ένα έθνος γελοίων που κάνουν ακόμα τσαμπουκάδες, παραβλέποντας την πραγματικότητα...

Apostol Petkov είπε...

Κρίμα Εύα γιατί από νέους ανθρώπους θα περίμενε κανείς και νέες απόψεις και όχι μουχλιασμένα σχόλια που αποπνέουν μισαλλοδοξία..
Αλήθεια ποιες είναι οι επιπτώσεις που θα υποστούμε όλοι αν αναγνωρίσουμε τη Μακεδονία με το συνταγματικό της όνομα;Μπορείς να μου το εξηγήσεις;Πότε επιτέλους οι πολιτικοί-ανεξαρτήτου ηλικίας- θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και θα πείτε στον κόσμο την αλήθεια;

Ανώνυμος είπε...

Αντί να μαλώνουμε τι εφταιξε ,ποιός έφταιξε μπορουμε σήμερα να κάνουμε κάτι;Τα πολιτικά λάθη υπήρξαν.Σημασία έχει τι κανουμε τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Βετο ειναι η μονη λυση!
κανενας Ευρωπαιος δεν ασχολειται με αυτο το ζητημα εκτος των Ελληνων.
Ο μονος τροπος ειναι επιτελους να δειξουμε πιγμη καπου.
Βετο και συνδυασμο ειδικων οικονομικων μετρων για τα Σκοπια.
Αν γονατισουν οικονομικα θα αλλαξουν και μυαλα....βλεπε Ελλαδα.
Στο τελος τελος ολα για τα $ γινονται...
Ποσοι απο τους Θεσσ/ικης δεν ειναι "πελατες" των Σκοπιανων!?

Ανώνυμος είπε...

mr arkadin θα διαφωνήσω μαζι σου σε αυτό που γράφεις οτι αλλες χώρες εστραφησαν προς αυτό το μικρό κρατος για οικονομική ανάπτυξη..Και η Ελλαδα ,οι έλληνες πεπιχειρηματίες εχουν επενδύσει τα μέγιστα για την οικονομική ανάπτυξη των Σκοπίων...
georgios...Η Εύα Καϊλή είναι μια νέα βουλευτής ,ενας νέος άνθρωπος ο οποίος προσπαθεί και αυτός απο το "μετερίζι" της πολιτικής μαζι με καποιους αλλους νέους συναδέφους πολιτικούς ,να σώσει μαζι με εμάς τουλάχιστον οτι δεν έχει καταστραφει...Μη την αποπαιρνουμε και μην την παρομοιάζουμε με τα "μαμούθ" τα οποία ακομα επιμένουν να θέλουν να κυβερνούν ...Τα λάθη τους αλλα και η δική μας ανέχεια στα προσωπά των,μας εχουν οδηγησει σε αυτόν τον "κυκεώνα" που ζούμε σήμερα!

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι το βετο το εχουμε χάσει προ πολλου...Ευα Καϊλή τι λες;Μπορουμε να ασκησουμε βέτο;

Hercules είπε...

Εγώ πάλι θα επιμείνω στην άποψη πως το συγκεκριμένο είναι λάθος ΟΛΩΝ των προηγούμενων πολιτικών ανεξαρτήτους κόμματος... όλοι τα ίδια κάναν, απλά άφησαν το θέμα γιατί ήταν πολύ "καυτό" για να το πιάσουν στα χέρια τους, μη τυχόν και καούνε οι ίδιοι.

Το θέμα είναι πως από το 2004 έχει αναγνωριστεί αυτό το μικρό κρατίδιο ως "Μακεδονία" βλέπε ένα πολύ μικρό παράδειγμα:

1. http://maps.yahoo.com/
2. http://maps.google.com/

και θα δεις ένα άγνωστο κατ' εμέ κράτος πάνω από την δική μας χώρα με το όνομα "Μακεδονία"

και το χειρότερο από όλα είναι πως πραγματικά παιδιά, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα εδώ που φτάσαμε, δεν πάτε να λέτε εσείς και να φωνάζετε, το θέμα έχει κλείσει πιστεύω και όπως θα δείτε όποιος έχει και τα περισσότερα συμφέροντα θα κλείσει και το θέμα μια και καλή! Μέχρι και ο Πούτιν άρχισε να χώνεται πλέον στον καβγά.

Όλο αυτό, έφτασε μέχρι εδώ, φυσικά γιατί κανένας δεν έδρασε όταν έπρεπε, τώρα ποιος ήταν και τι έπρεπε να κάνει είναι άλλο θέμα και καλό είναι να μην κοιτάμε να ρίξουμε ευθύνες σε κανέναν εκτός του εαυτού μας. Το Πασόκ τι έκανε δλδ τόσα χρόνια; τίποτα... ότι και η Ν.Δ. τώρα... και αν δεν κάνανε τα Σκόπια ότι κάνουν στην επόμενη Κυβέρνηση θα χτυπούσε :) Τελικά, ας μην είμαστε τόσο υποκριτές, ας κοιτάξουμε με το σωστό μάτι πια και ας αφήσουμε τα πολιτικά παιχνίδια.

Για να μην αναφερθώ στο γεγονός πλέον, όπως μας δείχνει η Ιστορία δλδ, πως όλα αυτά είναι ήδη "γραμμένα" από άλλους "παίχτες", ισχυρούς αρκετά για να μπορέσουν να παίξουν το παιχνίδι τους σωστά... Άν θέλει κάποιος ας το σχολιάσει αυτό.

Ανώνυμος είπε...

hercules ναι εχεις δικιο στην πρωτη σου παραγραφο...Όλοι οι προηγούμενοι έχουν κάνει λάθη.Λάθη διότι δεν τόλμησαν,...Υπηρχε και το πολιτικό κόστος,η αναβλητικότητα μας είναι παροιμιώδης....Και τώρα;Τωρα δεν νομιζω ουτε βετο ούτε ξεβέτο την στιγμή που πανω απο 120 κράτη εχουν αναγνωρισει τα σκόπια με το ονομα Μακεδονία...Δεν ξέρω...ειμαι απαισιοδοξος...

Ανώνυμος είπε...

Σε ένα εθνικό θέμα το τελευταίο που θα περίμενε κανείς να δεί είναι η 'προγραμματισμένη' διχόνοια από την εκάστοτε αντιπολίτευση στην εκάστοτε κυβέρνηση. Αυτό γίνεται επί χρόνια τώρα μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα καίρια ζητήματα με εναλλαγές ρόλων και με μια αριστερά αδύναμη να το ανατρέψει. Είναι μίζερο και ξεπερασμένο να χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους σοβαρότατα θέματα για εξυπηρέτηση κομματικών σκοπών και τη δημιουργία εντυπώσεων. Το μόνο που κάνει το ΠΑΣΟΚ αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή είναι να κατακρίνει χωρίς να προτείνει. Άν προτείνει κάτι το οποίο δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου με χαρά θα δεχτώ να το ακούσω. Ας συμφωνήσουμε πως οι χειρισμοί της Κυβέρνησης να είναι λανθασμένοι. Όταν επι ΠΑΣΟΚ το ζήτημα αυτό ήταν η 'καυτή πατάτα' τί έκανε τότε ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τέως υπουργός Εξωτερικών; Και αν ο ίδιος δεν μπόρεσε να κάνει κάτι τότε, γιατί κατακρίνει το βέτο από τη στιγμή που ο ίδιος προεκλογικά έφερε την ίδια λύση (του βέτο) στο δελτίο του Αντ1;
Η Μακεδονία ΕΙΝΑΙ Ελληνική και θα παραμείνει ελληνική. Γεωγραφικά δεν είναι όμως ΜΟΝΟ ελληνική. Και πράγματι, ποιές θα είναι οι επιπτώσεις αν αναγνωριστούν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία;

Μπορεί κάποιος να πεί ότι τα Σκόπια προσπαθούν να σφετεριστούν την ελληνική ιστορία(;). Νομίζω πως όχι.Η χώρα μας διατηρεί τα κεκτημένα της, τα σύνορά της και τον ολοένα και περισσότερο κούφιο 'νέο' πολιτισμό της.

Δε νομίζω πως ούτε ο Παπανδρέου, ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο κάθε πολιτικός θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Αυτή τη στιγμή η 'πατάτα' βγήκε στα χέρια της Ν.Δ. και πρέπει να την πετάξει πίσω. Το ίδιο (βέτο) θα έκανε και το ΠΑΣΟΚ (δήλωση Γ.Παπανδρέου προεκλογική στον Ευαγγελάτο). Ας μην υποκρινόμαστε λοιπόν Εύα μου. Αφήστε στην άκρη τους μικροκομματισμούς και την υποκριτική και βοηθήστε αποτελεσματικά την ΟΠΟΙΑ κυβέρνηση. Αυτό τουλάχιστον είναι η αντίληψή μου για τον/η νέο/α πολιτικό που θέλει να κάνει τη διαφορά...

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Εύα είπε...

Δεν είναι έτσι..απλά τα πράγματα, ούτε είναι θέμα εντυπώσεων!
Στην εξωτερική πολιτική υπάρχουν σοβαρές ευθύνες των κομμάτων, πολύ περισσότερο, γιατί δεν μπορεί όποτε αλλάζει κόμμα στην Ελλάδα να λέμε στους συμμάχους μας: "Συγνώμη..λάθος έκαναν οι προηγούμενοι..".
Έχουν κόστος οι πολιτικές όλων των Ελλήνων πολιτικών, και αυτό σημαίνει πως είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αυστηρή κριτική στην ΝΔ. Στο Πασοκ είμαι από επιλογή, και όχι το αντίστροφο..δηλαδή, δεν λέω πράγματα που δεν πιστεύω γιατί είμαι Πασοκ. Και το Πασοκ, ως κόμμα, έδειξε μεγαλύτερη συνέπεια σε θέματα όπως το Σκοπιανό.
Και φυσικά συμφωνούμε στο βέτο, εδώ που φτάσαμε.
Και φτάσαμε να ελπίζουμε πλέον, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, σε έναν γεωγραφικό προσδιορισμό.. Αυτό με ενοχλεί όχι μόνο ως Θεσσαλονικιά, αλλά ως Ελληνίδα.
Καταλογίζουμε λοιπόν, τις ευθύνες.. Για να μην γίνουν ξανά ίδια λάθη!
Γιατί πλεον είμαστε υποψιασμένοι..

Σπύρος Μπένος είπε...

Εύα σου στέλνω αυτούσιο το σχολιασμό μου από το blog μου.

Έχω έναν θείο που τον λένε Δημήτρη και είναι 88 χρονών, από μικρός όμως ακούω όλους τους συγγενείς να τον λένε Δημητράκη, έτσι συνήθισαν να τον λένε από μικρό.
Τα χρόνια πέρασαν όμως και ο Δημητράκης μεγάλωσε πολύ αλλά παρέμεινε Δημητράκης, πώς γίνεται να τον φωνάζουμε Δημήτρη; είναι αδύνατον, η συνήθεια βλέπετε.
Το ίδιο συμβαίνει και με την Μακεδονία μας της οποίας το όνομα δανείστηκε πριν 63 χρόνια ο Τίτο και ονόμασε μια περιοχή της Γιουγκοσλαβίας Μακεδονία. Τότε καμία αντίδραση δεν υπήρχε και τα παιδιά που γεννιόντουσαν ρωτούσαν τους γονείς τους σε ποια περιοχή μένουν και η απάντηση ήταν στη Μακεδονία, αυτοί με την σειρά τους το μετέδωσαν στις επόμενες γενιές και έτσι δημιουργήθηκε μια ιστορία που ήταν κλεμμένη, η ουσία όμως είναι η συνήθεια και η πίστη αυτού του λαού. Τα παιδιά του 1945 σήμερα είναι 63 ετών πως λοιπόν ν’ αλλάξουμε το όνομα της χώρας τους, πώς να τους πείσουμε πως αυτό είναι ψέμα; πώς να τους πούμε να αλλάξουν την ιστορία τους;, που αυτοί νομίζουν (αφού έτσι διδάχτηκαν) ότι είναι αληθινή.
Δύσκολη η διαπραγμάτευση, αργήσαμε πολύ και το αποτέλεσμα δυσοίωνο.

Ανώνυμος είπε...

Δέν είπα ότι δεν πρέπει να υπάρχει κριτική, το αντίθετο. Αυτό που είπα είναι πως η ευθύνη είναι καθολική και όχι προσωποποιημένη. Και μιλώντας για την αναγκαστική -πλέον- άσκηση του βέτο, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι φτάσαμε σε αυτό το σημείο μέσα από μία συνιστώσα αποφάσεων και των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια. Άρα κατακρίνοντας τις κινήσεις των σημερινών πολιτικών, δε θα έπρεπε να λησμονούμε όσα κάναν οι προηγούμενοι. Αυτό όμως είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

Αυτό που με ενοχλεί , και ειναι άσχετο με τα πολιτικά πιστεύω μου, είναι πως επικεντρωνόμαστε στην κριτική και τις ευθύνες για το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο και όχι πώς θα πάρουμε όσο περισσότερα μπορούμε πλέον από την κατάσταση αυτή.

Dimitris Amprazis είπε...

Το θέμα δεν είναι κατά τη γνώμη μου το ποιός φταίει για ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα, αλλά το τι πρέπει να γίνει απο εδώ και στο εξής. Στην παρούσα φάση δεν πρέπει να ασχοληθούμε με το ποιός φταίει για ολα αυτα, αλλα με το πως θα συντονιστούμε ώστε να βρεθεί μια λύση. Προσωπικά βλέπω μια κυβέρνηση της Ν.Δ. σε πλήρη σύγχυση και ανίκανη να χειρηστεί το οποιοδήποτε θέμα παρουσιάζεται. Με λύπη μου βλέπω την αξιοματική αντιπολιτευση, της οποίας ειμαι υποστηριχτής, να ασχολείται μόνο με τα εσωκομματικά της και να μην κανει αξιόλογο εργο. Κάποιος πρεπει να τους ξυπνήσει λοιπον. Προσωπικά σαν ελλην αρνούμαι να είναι η χώρα μου έρμαιο άκομα και χωρών πολύ μικρότερων και με υποθετικά μικρότερη επιρροή. Το μόνο που δηλώνει αυτό είναι οτι κατι δεν κάνουμε σωστά. Αν βρούμε τι είναι αυτο, τοτε ενδεχομένως να βρούμε και την λύση σε αυτό το μεγάλο εθνικό θεμα.

Μήπως είναι καιρός να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με σκάνδαλα και ερωτικά DVD και να στρέψουμε το βλέμμα του κόσμου στα πραγματικά και σοβαρά προβλήματα του τόπου; Οι Έλληνες είμαστε περίφανος λαός. Αν χάσουμε αυτή την υπεριφάνια μας, τότε θα χαθούμε και εμείς...

Έυα σε ευχαριστώ θερμά για το βήμα που μου παραχώρησες μεσω του blog σου...

Βασίλης Μουλακακης είπε...

s1969

Βασίλης Μουλακακης είπε...

Εβα γεια σου
προσεξα απο τα interest που εχεις βάλει στο profile σου στο fb ειναι new politics. Συμφωνώ η αντιληψή ομως που εχω διαβάζοντας το σχολιο σου για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ειναι καθαρά κομματική . Αυτοί οι κακοι Νεο δημοκρατες και εμεις οι καλοί του ΠΑΣΟΚ. Ασχετα αν πηγες ανεπητυχώς για μενα να τα μπαλώσεις μετά το κράξιμο. Εγώ ποστεύω στον Ανδρέα Παπανδρέου και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή είμαστε ατυχοι που αυτοί οι δύο δεν ζούσαν οταν εξελισόταν αυτή η δυσάρεστη κατάσταση για την Ελλαδα. Εσεις οι νέοι πολιτικοί από αυτούς πρέπει να παίρνεται μαθήματα. Ο Γιωργάκης και ο Κωστάκης αντίστοιχα δεν μπορούν να προσφέρουν λυσεις ο ενας κοιτάει το συνέδριο και έχει απεμπολίσει κάθε επικοδομητική κριτική στην ΝΔ. Ο αλλος προσπαθεί ακόμη και σήμερα να κρατήσει ενδοκομματικές ισοροπίες. Διαβάστε εσεις οι νεοι πολιτικοί για άμεση δημοκρατία και ουσιαστική συμμετοχική δημοκρατία.
Το ονομα έχει χαθεί ενώ αν είσασταν ολοι ενωμένοι (πολιτικοί ) εννοώ θα το είχατε λύσει. Ακομη και τώρα την ιστατη στιγμή εσεις οι νέοι πολιτικοί ενωθείτε ανεξαρτητα κομματος και δημιουργήστε ασπίδα ασφαλείας για την Ελλαδα.

Αντιδράστε τώρα...

δεν αναφέρομαι στο Μακεδονικο μονο αλλά από σειρά δικομματικών παιχνιδιών που σκοπο έχουν την ενναλλαγή εξουσίας.

περιμενω τα σχολια σου στο fb

Ανώνυμος είπε...

Eυα εγω ενα πράγμα θέλω,ενα πραγμα ζητώ απο εσάς τους νέους πολιτικούς,ανεξάρτητα σε ποιό κομμα ανήκετε..Να αγαπάτε την Ελλαδα!Να την αγαπάτε τοσο πολύ,ωστε και αν ακομα έρθετε σε ρηξη με το ιδιο το κομμα σας να το κάνετε.Για μένα δεν εχει να κάνει,ακολουθω την πολιτική γραμμη του κομματός μου.Αυτό για εμενα ειναι λάθος.Να υποστηρίξεις το κομμα το οποίο και σε στηρίζει αλλα και εσυ το στηρίζεις!Πολλοί ψηφοφόροι στηρίζουν και την προσωπικότητα ενός πολιτικού.Και εσύ έχεις προσωπικότητα.Θέλω δηλαδή να σου πω ,οτι μπορεί το κομμα σου να δωσει γραμμή η οποία είναι αντιθετη για το συμφέρον του τόπου!!Ναι η ΝΔ έκανε λάθη,αλλά και το ΠΑΣΟΚ έκανε και αυτό πολλά στα 20 χρόνια που κυβέρνησε τον τόπο.Απο εσένα λοιπόν θέλω να στηριξεις οχι το κομμα αλλα αυτούς που σε πιστεψαν και σε στηριξαν.Οι πολιτες είναι το μέλον σου.Ο λαός!!
Ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός που έλεγε ο Ανδρέας.Και ο λαός έχει κριση!Δεν ξεχνα...και θα σε στηριξει.θα στηρίξει με την ψηφο του οποινδήποτε ειναι πατριώτης.θα σου πω ενα προσφατο παραδειγμα..Μαριεττα Γιαννακου!Μια σοβαρή πολτικός δυναμική και συμπαθής κατ΄εμε προσωπικότητα.Δεν την ψηφισε ο λαός γιατί;Το κομμα ομως της ΝΔ το ξαναψηφισε.Αυτήν όμως οχι!Μα γιατί;Αφού ακολουθούσετην γραμμη του κόματος,της κυβέρνησης.Δεν πιστευω οτι τον "συνωστισμό"στην Σμυρνη οτι δεν ηταν ενημερη η κυβέρνηση;Ο κάθε υπουργος δίνει "λογο" στον πρωθυπουργό για τις μελλοντικές κινησεις του,για τα σχεδια του,και παίρνει το οριστικό οκ να προχωρήσει έχοντας βεβαίως και εναλακτικές λύσεις σε περίπτωση που κάτι δεν "περπατησει"..Την έφαγε ομως το "μαυρο σκοταδι".Το προφιλ της τσαλακωθηκε ενω του πρωθυπουργού παρέμεινε ως εχει.
Πιστευω πολύ στην "προσωπικότητα"ενός πολιτικού παρά στην γραμμη που θα πάρει.

Ανώνυμος είπε...

Φοβάμαι οτι είμαι μόνο κατά 1/4 Έλληνας, καθώς από τους 4 προγόνους μου, μόνο ένας γεννήθηκε στη σημερινή Ελλάδα και οι άλλοι τρεις σε Σκόπια, Βουλγαρία και Τουρκία, και ανησυχώ για τη βαρύτητα της γνώμης μου...

Φοβάμαι επίσης οτι ως πτυχιουχος Διεθνών Σπουδών (Παν. Μακεδονίας) και ως αριστερός θα έπρεπε να είμαι ακόμα πιο άνετος με το θέμα της ονομασίας..

Αλλά λυπάμαι ρε παιδια.. δεν μπορώ. Έχετε πάει Σκόπια? Εγω είχα φίλες Σκοπιανες (μέχρι που πετάξανε στα σκουπιδια την τριών εβδομάδων εργασία μου στις σχολικές βιβλιοθήκες, χωρίς να μου πουνε καν τις απόψεις τους - και δεν κράτησα και αντίγραφο), οι οποίες μας λέγανε την ιστορία των αρχαίων Μακεδόνων και του Αλεξάνδρου και εμείς γελούσαμε και τις πειράζαμε! Τόσο αστεία είναι η ιστορία τους! Και αυτό είναι που δεν μπορώ να αποδεχθώ ρε παιδιά, την κακοποίηση της Ιστορίας!

Η οποία φίλε arkadin διδάσκεται ακόμα έτσι στα σχολεία τους, παρά τις τρομερές επιτυχίες της Μητσοτακικής εξωτερικής πολιτικής για συνταγματική τροποποίηση! (μια σημαία αλλάξανε που τελευταία την ξαναβλέπω πολύ να κυκλοφορεί..)

Και αφού οι 33 συναντήσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ με τους σκοπιανούς διπλωμάτες στην εδρα του ΟΗΕ δεν έφεραν αποτέλεσμα (αφού το μόνο θέμα που έθεταν ήταν να συμφωνήσουμε(!) σε όνομα για τις διμερείς(!!) μας σχέσεις...)

γιατί ΠΡΕΠΕΙ οι τωρινές συνομιλίες να καταλήξουν κάπου? Βετο και χαλαρά.. ούτε μέτρα, ούτε φασαρίες, ούτε φωνές.. Έχουμε σημαντικότερα πράγματα για να βγούμε στο δρόμο αυτή την εποχή!

Αλλά τη βλέπω λίγο αγχωμένη τη Ντόρα τελευταία, και δεν καταλαβαίνω γιατί.. Όπως π.χ. δεν κατάλαβα ποτέ γιατι ο μπαμπάς της αναγνώρισε το Ισραήλ, όταν το ΠΑΣΟΚ αρνούταν τόσα χρόνια. Τι κερδίσαμε τότε?.. Και τι χάσαμε τόσα χρόνια που δεν το αναγνωρίζαμε?.. (Εκτός από μερικές αραβικές βόμβες σήμερα? - πάλι από τα έτοιμα τρώει ο Κωστάκης)

ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ..

1)Δεν είναι όλοι ίδιοι (άποψη-σταθμός στην σημερινή πολιτική χαλβαδοποίση και απαξίωση)
2)Δεν είναι μόνο δεξιοί, είναι και αδέξιοι.. (άλλη φράση-σταθμός)
3)Ντρέπομαι να λέω στην κόρη μου οτι το άγαλμα στο Λευκό Πύργο είναι ενός Σλάβου από τη Μακεδονική Μακεδονία της Μακεδονίας, που του έμαθε ελληνικά ο Αριστοτέλης στο Ανατόλια και
4)Κατά βάθος τους αγαπάμε (κορμάρες γαρ οι Σκοπιανές)

ΛΕΩ....
1)να αφήσουμε τα περί "καυτής πατάτας" που έτυχε πάλι στη άτυχη Ν.Δ.
2)Να σταματήσουμε τις κλάψες και τα αυτομαστιγώματα (εκτός κρεβατιού) για τα δεινά που το ΠΑΣΟΚ ακόμα(?) προκαλεί στη χώρα και στη διακυβέρνηση της Ν.Δ., και
3)να κάνουμε τουλάχιστον εξωτερική πολιτική! (μια και δεν μπορούνε καμιά άλλη..) Να βάλουμε και οι υπόλοιποι ένα χεράκι ρε παιδια, να το βοηθήσουμε το παληκάρι..

Και αν στην πορεία νιώσετε λίγο εθνικά υπερήφανοι και πατριώτες, μη φοβόσαστε.. δεν είναι κακό.. Το EURO δεν ήταν η μεγαλύτερη εθνική επιτυχία αλλά ήταν μάλλον η τελευταία εδώ και καιρό και ίσως να ξεχάσατε το συναίσθημα.. Και μη μου πειτε οτι νιώθατε το ίδιο αισιόδοξοι και δυνατοί περιμένοντας το 2004 και σήμερα? (Ακούει ο δεξής ψάλτης εκεί αριστερά?!)
Κι όσο για τη χαιρέκακη σημερινή αριστερά που μαλώνει για κανένα κομματάκι ΠΑΣΟΚ, ας μην ξεχνάει οτι είχε την ευκαιρία να διαπραγματευτεί κι αυτή για το καλό του τόπου. Αλλά τότε η ανεργία, το ασφαλιστικό, η οικονομία και η εξωτερική πολιτική δεν ήταν σημαντικότερα προβλήματα από το ειδικό δικαστήριο και το καψιμο των φακέλων του εμφυλίου.. (ποινικοποίηση και κουκούλωμα θα το λέγατε σήμερα). Να σας δω την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε υπουργείο.. Δεν θα αργήσει μάλλον..

Με φιλικους και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Γιώργος, ο Αμετανόητος Θρακομακεδώνας

Υ.Γ. Ρε Ευάκι με πληγώνεις.. Πρώτα όμιλος πολιτικής σκέψης, μετά χωριστές κάλπες, σε πορείες δε βρισκόμαστε.. Η σχέση μας περνάει κρίση.. αλλά θα σε ψηφίσω και τρίτη φορά! (μαλλον..) ;)

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ.2: Αντε, το μακεδονικό είναι δύσκολο.. Το Κόσοβο? Κι αυτό τόσο περίπλοκο είναι? Είμαστε σοβαροί? Πάλι τελευταίοι θα φτάσουμε? Βρε εδώ κάποτε μεσολαβούσαμε στο μεσανατολικό, και τώρα δεν έχουμε επίσημη άποψη?!! Να δεις θα μας προλάβει και ο Χριστόφιας..

Ανώνυμος είπε...


Εύα κατά τύχη βρέθηκα στο blog σου και θέλω να σου πω ότι είσαι η πιο όμορφη βουλευτής στην ιστορία της Ελλάδος ! :)

Δυστυχώς πρέπει να παρατηρήσω ότι το κείμενο σου στερείται θέσης και το μόνο που προσπαθεί είναι να εκμεταλλευτεί ένα κρίσιμο εθνικό θέμα κομματικά.
Όσον αφορά το Μακεδονικό προσωπικά νομίζω ότι βαίνει καλώς.
Ας σκεφτούμε ένα υποθετικό σενάριο. Έστω ότι ο Ελληνικός στρατός μπαίνει σε αυτό το κράτος και μετά από μερικές χιλιάδες θανάτους το καταλαμβάνει. Έχουμε λοιπόν ως Ελλάδα την έκταση και τους κατοίκους της χωρίς την κυβέρνηση τους. Και το ερώτημα είναι ΠΩΣ ΘΑ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ όλο αυτό το σύστημα όταν το εντάξουμε στο Ελληνικό κράτος ; Μακεδονία μήπως ; Φυσικά, πώς αλλιώς;
Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους και την ίδια έκταση. Άλλα τότε όχι μόνο δεν θα μας πείραζε αλλά θα πανηγυρίζαμε που κερδίσαμε τον πόλεμο, διότι το όλο ζήτημα θα το είχαμε πληρώσει με αίμα.
Πρέπει να συνειδητοποιηθεί από όλους ότι Έλληνας δεν γεννιέται κάποιος αλλά γίνεται. Η εθνική ταυτότητα εδράζετε στον νου και όχι στο σώμα. Έλληνας είναι αυτός που έχει Ελληνική παιδεία. Όποιος διαφωνεί ας σκεφτεί, οι Γενίτσαροι τι ήταν Έλληνες ή Τούρκοι ;
Εφόσον αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να γίνουν Μακεδόνες και δίνουν στα παιδία τους Μακεδονική παιδεία κάποια στιγμή είτε μας αρέσει είτε όχι θα γίνουν Μακεδόνες. Και επειδή η Μακεδόνες είναι υποσύνολο των Ελλήνων θα είναι και αυτοί Έλληνες. Αν συνεχίσουμε να τους αντιμετωπίζουμε εχθρικά ως ξένους το μονό που θα καταφέρουμε είναι να έχουμε μια εμφύλια διαμάχη (ίσως και πόλεμο) !
Από την άλλη αν τους αναγνωρίσουμε με ένα όνομα σαν το Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας (ταιριάζει καλύτερα μπροστά το ΝΔ :) οι σχέσεις μας θα εξομαλυνθούν επειδή υπάρχει συμβατότητα μεταξύ μας (δεν είναι όπως με τους Τούρκους) και θα έχουμε μια σχέση παρόμοια με της Κύπρου. Θα μπουν στην ΕΕ (θα ελέγχουμε τις ψήφους τους στο ΕΣ αφενός) θα μπουν και στο ΝΑΤΟ όποτε θα μπορούμε να αιτιολογήσουμε στρατιωτική ανάμιξη μας σε περίπτωση που παρουσιαστούν διασπαστικές δυνάμεις, αφετέρου.
Εκτός αυτού οι ΗΠΑ θα εγκαταστήσουν ένα μέρος της αντιπυραυλικής ασπίδας στο έδαφος τους όποτε όποιος (πχ Αλβανία, Βουλγαρία κα) θελήσει να πλήξει την σταθερότητα στην περιοχή θα έρχεται αντιμέτωπος με τα συμφέροντα των ΗΠΑ…

kapsos είπε...

καθε λαος εχει το δικαιωμα να αυτοπροσδιοριζεται.αν εισαι σλαβος και θες να λεγεσαι μακεδονας εγω δεν εχω κανενα προβλημα.

αναγνωριζω λοιπον τη φυρομ με το ονομα μακεδονια.

δδηλαδη για να καταλαβω,ο ψωμιαδης και ο ανθιμος ειναι μακεδονες?

Ανώνυμος είπε...

Βρε Sotiris...τι με λες τώρα..?

είναι αυτές απόψεις νέου προοδευτικού ανθρώπου?!.. Αυτή είναι Realpolitik του 19ου αιώνα.. Τουλάχιστον να υιοθετούσαμε μια πιο PAX American εκδοχή, να είμαστε και μέσα στη μόδα! Τι εννοώ:

- (Κατά το πρότυπο του Κοσσόβου) με δημοψήφισμα αποσχίζεται η ελληνική Μακεδονία από την Ελλάδα και δημιουργεί ανεξάρτητο κράτος

- Πανηγυρικά ενωνόμαστε με τη FYROM, τη χαμένη μητέρα πατρίδα, και

- αποτελούμε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, με εθνικό ύμνο το "Μακεδονία Ξακουστή.." και σημαία κόκκινη με τον ήλιο της Βεργίνας

- Με νεότερο δημοψήφισμα αποφασίζουμε την ένωση με την Ελλάδα και κάνουμε τη FYROM το νέο Νομό Βαρδαρίου με πρωτεύουσα τα Σκόπια (μονοεδρική - μη μασάτε, θα το κανονίσει κι αυτό ο Παυλόπουλος)

"Τι τα θέλουμε τα όπλα, τα κανόνια, τα σπαθιά.. Να τα κάνουμ' εργαλεία, να δουλεύει η εργατιά.."

Δύο προβλήματα δεν έχω λύσει ακόμα:
- Τι θα κάνει τόσο καιρό η Θράκη μόνη της εκεί πάνω (τη θυμόσαστε, έτσι? Σουφλί κλπ.. στην πινέζα του χάρτη..)και
- Δεν είμαι σίγουρος οτι θα κερδίσουμε το δεύτερο δημοψηφισμα. Καθότι οι Έλληνες συνεχίζουν να παστώνονται στο λακουβοπέδιο Αττικής, και εδώ πάνω αρχίζουμε να νιώθουμε λίγο μόναξιά.. Αποκέντρωση! Πριν είναι αργά!

Το "Μ. Αλέξανδρος = Σλάβος που έμαθε ελληνικά από τον Αριστοτέλη", είναι πραγματική θέση της σκοπιανής παιδείας. Να το "αναγνωρίσουμε" κι αυτό φίλε Kapsos? Έχω ένα φίλο, αγρότη-πτυχιούχο του Ιστορικού, από την Πέλλα, παντρεμένο με αρχαιολόγο.. Και δε φ'αφήνει με τίποτα!

Γιώργος ο (Παντρεμένος) Θρακομακεδώνας

Εύα είπε...

Κανένας λόγος δεν υπάρχει να εκμεταλλευτούμε ένα εθνικό θέμα. Δεν παίζουν με αυτά.
Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε πως δεν υπάρχει. Βέβαια, ότι και να πει κανείς πλέον δημιουργεί καχυποψία..γιατί έχουν απαξιωθεί οι πολιτικοί..το καταλαβαίνω. Πάντως, υποχρέωση μας είναι να παίρνουμε θέση και να μην κρυβόμαστε. Αν κάποιοι το θεωρούν εκμετάλλευση, είναι προσωπική τους γνώμη..εγώ δεν το βλέπω έτσι προφανώς.
Όσο για την θέση, νομίζω είναι ξεκάθαρη, και μην ξεχνάς πως είμαι από την Μακεδονία. Επίσης δεν είναι απλά ένα όνομα, αλλα είναι και το τι φέρει αυτό το όνομα. Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει μια ονομασία, και όχι διπλή, και φυσικά υπέρ του βέτο αν δεν συμφωνούν.
Επιπλέον, για το Κόσοβο, δεν πιστεύω οτι η Ελλάδα πρέπει να το αναγνωρίσει!
Πάντως, διαβάζω ενδιαφέρουσες απόψεις και βρίσκω πως το θέμα και ενδιαφέρει, αλλά έστω και κατά βάθος, όλους μας ενοχλεί. Σωστά?..

Ανώνυμος είπε...


Ζητώ συγνώμη αν αυτά που έγραψα υπονόησαν κάτι κακό για τους πολιτικούς. Προσωπικά όχι μόνο δεν απαξιώνω τους πολιτικούς αλλά είμαι υπερήφανος για το επίπεδο των περισσότερων Ελλήνων πολιτικών.
Όπως έλεγε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής «η αντιπολίτευση χρειάζεται και μια δόση δημαγωγίας»(γι’ αυτό δεν του άρεσε να είναι στην αντιπολίτευση) και αυτό δεν είναι κακό. Κακό είναι όταν η «μια» δόση γίνετε εκατόν μια.
Η Εύα δεν έγραψε και κανένα φοβερά δημαγωγικό κείμενο που στο κάτω κάτω ως Μακεδονίτισσα ( ως πολιτικός όμως; ) δικαιολογείται αν έχει και μια πιο φορτισμένη άποψη.
Ωστόσο αυτό που ελέχθη «Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει μια ονομασία, και όχι διπλή, και φυσικά υπέρ του βέτο αν δεν συμφωνούν.» είναι το εύκολο 1/3 της θέσης. Τα υπόλοιπα 2/3 είναι το ΟΝΟΜΑ προς πρόταση, γι’ αυτό αλώστε δεν συζητάμε ;
Δεκτό αν επειδή είμαστε εν μέσω διαπραγματευτικής διαδικασίας δεν «κάνει» να ειπωθεί, αλλά αυτό έχει νόημα μόνο αν το όνομα που υποστηρίζεται περιέχει τον όρο Μακεδονία. Αν η θέση είναι ότι δεν πρέπει να περιέχεται αυτός ο όρος τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα στο να εκφραστεί. Υπάρχει πρόβλημα όμως στο ότι αυτή η θέση δημιουργεί (ακόμη) έναν εχθρό στα σύνορα μας…
Προσωπικά νομίζω ότι τα περισσότερα από τα ονόματα που υπάρχουν στο σχέδιο Νίμιτς είναι προς την θετική (δηλαδή ενωτική) κατεύθυνση. Απλά με κάποιο από αυτά μετά από δύο τρεις γενιές θα έχουμε πολύ στενότερες σχέσεις με αυτό το κράτος. Άλλωστε είναι γνωστό νομίζω ότι αν δεν σπάσεις αυγά θα κάτσεις νηστικός.
Χειρότερο από όλα θεωρώ ότι είναι το Σλαβομακεδονία διότι απλά ταυτίζει την Μακεδονία με τους Σλάβους.

Για το θέμα του Κοσσόβου επιγραμματικά(διότι εκτός θέματος) θεωρώ ότι η Κύπρος δεν κινδυνεύει (απο αυτό) διότι η Κύπρος είναι η ιδική περίπτωση. Η Ρωσία δεν νομίζω ότι εννοεί αυτά που λέει και απλά ψάχνει αφορμές για να επεκτείνει το οπλοστάσιο της διότι εφόσον μειώνετε η πολιτική της ισχύ θέλει να ενισχύσει σε αντιστάθμισμα την στρατιωτική. Παρόλα αυτά νομίζω ότι ΔΕΝ πρέπει να το αναγνωρίσουμε(με την αιτιολογία ότι κινδυνεύει η Κύπρος).

Ανώνυμος είπε...


Γιώργο η Ελλάδα είναι ο «υποδιοικητής» του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα συμφέρον να μας βλάψουν αντιθέτως έχουν συμφέρον να μας βοηθάνε.

Ανώνυμος είπε...

Απο αύριο και 10 μέρες περίπου θα βρίσκομαι Θεσσαλονίκη το άλλο μισό της καταγωγής μου.
Το Μακεδονικό τα τελευταία 17 χρόνια αποτελεί άλλο ένα εθνικό ζήτημα το οποίο για αρκετά χρόνια είχανε φροντίσει να το θάψουμε για τα καλά!
Το ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο θέμα είχε εφαρμόσει αντιφατικές πολιτικές με τον Ανδρέα Παπανδρέου να εφαρμόζει εμπάργκο και τον Κώστα Σημίτη να κάνει οικονομικό άνοιγμα στα Σκόπια.
Το θέμα της ονομασίας είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα και ξεχάστηκε! Το είχε πεί και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αυτό ότι κάποτε θα ξεχαστεί όπως και έγινε.
Φτάσαμε σήμερα αρκετές χώρες να έχουνε αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία και μια Ελλάδα να μην μπορεί να κάνει τίποτα.
Δεν ρίχνω μομφή στο Πασοκ αλλά ούτε και στην ΝΔ για το συγκεκριμένο ζήτημα γιατί είναι γνωστή η Αμερικανική πολιτική απένταντι στα Σκόπια!!!
Δεν νομίζω ότι ο Γεργιος Παπανδρέου που η μισή του καταγωγή είναι απο Αμερική και έχει ρίζες απο εκεί θα τα κατάφερνε καλύτερα απο την Ντόρα και θα έπειθε τους Αμερικανούς να είχανε μια φιλοελληνική πολιτική.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει η παροιμία όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα.
Όταν προτάθηκε επί Μητσοτάκη το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας στα
Σλαβικά κάποιοι έξυπνοι απο εδώ και απο τις 2 παρατάξεις είπανε όχι!
Ο κόσμος το έχει ξεχάσει το ζήτημα και αυτό φαίνεται κάθε φορά που ανεβαίνω Θεσσαλονίκη.
Εκτός απο τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις πολλοί Θεσσαλονικείς και όχι μόνο πηγαίνουνε στα εκεί καζίνο και τζογάρουνε για να το πώ απλά!
Το όλο θέμα έχει χαθεί και η άσκηση βέτο δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει.
Η κυβέρνηση στην συγκεκριμένη φάση θα χρησιμοποιήσει το Σκοπιανό για να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες και αυτό για να κερδίσει μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη.
Το ίδιο θα έκανε και το Πασοκ αν ήτανε στην εξουσία και στην θέση της ΝΔ και μάλιστα το 2004 ο Κ.Σημίτης προέβαλλε το Κυπριακό και προσέφυγε σε πρόωρες εκλόγές.
Δυστυχώς η εξωτερική μας πολιτική καθορίζεται απο την μικροπολιτική των 2 μεγάλων κομμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ επιμένω να φοβάμαι εχουμε χάσει το θέμα της ονομασίας,ακόμα και βέτο να θέσουμε.Φοβάμαι επισης οτι οι ΗΠΑ ακολουθούν την συμβουλή του δοκτωρος Κισσινγκερ(Την Ελλαδα μπορούμε να την χτυπησουμε μέσα απο την ιστορία της)αυτού του μεγάλου μισέλληνα.Η Ελλας δυστυχώς οσο και να γραφουν καποιοι και να εξυμνούν πολιτικούς ενθεν και ενθεν,δυστυχώς επατώσαμε κύριοι!Ηδη ακόμα δεν έγινε το Κόσσοβο αυτόνομο και αρχίσαν οι κορωνες δειλά δειλά για Τσαμουριές,για Πρέβεζες και Πάργες...Πρός τα εκεί πάνε το "πράμα"οι συμμαχοί μας οι Αμερικάνοι.Οι πολιτικοί μας ολοι έκαναν κατα την αποψή μου λάθος.Ολοι τους!!Η ατολμία,η ολιγωρία,η αναβλητικότητα για χαριν της εξουσίας(οσο περισοτερο κατσουμε και ασε το προβλημα στους επόμενους)είναι τα μεγάλα λάθη της εξωτερικής μας πολιτικής.Δεν ειμαι λοιπον αισιόδοξος για το θέμα της ονομασίας.Οσα συλλαλυτήρια και ας κάνουμε.Ε και;Το νερό στο αυλάκι ηδη άρχισε να τρέχει και ειναι αδύνατο να αλλάξει η ροή του προς τα πισω.Αυτό που μένει ειναι αντί να κλαίμε και να αναθεματίζουμε ο ενας τον αλλον, ποιός εχυσε την καρδάρα με το γαλα,καλο είναι να κοιτάξουμε το μελλον!Διαμελισμός στα βαλκάνια είναι το σχέδιο των ΗΠΑ.Και ειδικά κατα της χώρας μας.Στην Κρητη ηδη άρχισαν καποιες κορώνες απο καποιους δηθεν "Κρητικούς"...Ας αφήσουμε τις αλληλοκατηγορίες για το ποιό κομμα φταίει.Ευθύνες δεν υπήρξαν ούτε για την Κύπρο μας.Εγινε κατι και δεν το έμαθα;Εδω και χρονια φάκελος δεν εχει ανοιξει.Ακομα και ο Παττακός ο πραξικοπηματίας εχει παρει χαμπαρι και φωνάζει οποτε βγαίνει να μιλησει στην τηλεοραση.
Ενα κακο υπάρχει στην χώρα μας .Η ασυλία στους πολιτικούς.Καμμιά ασυλία δεν δίδεται σε καποιον που χρωστα στο ΤΕΒΕ η στο ΙΚΑ.Στους πολιτικούς δίδεται ομως.να τιμωρείται η ανικανότητα ειναι το δίκαιο.Τι θελετε κυρία Καιλή;Πολιτικός ;Μάλιστα!!!Ωραία..Ξέρετε ομως αν εισαθε ανικανη θα τιμωρηθείτε.Ξέρετε γιατι;Γιατι ενα λαθος σας θα κοστισει στην χωρα μας χιλλιάδες θυματα,χιλλιάδες αστεγους χιλλιάδες απορους,χιλλιάδες κατεστραμένους!Στη πολιτεία των Αθηναίων ο πολιτκός ετιμωρείτο αν διέθετε περιουσία,ετιμωρειτο αν ηταν ανικανος...Σημερα γινεται ακριβώς το αντιθετο!!Βλεπω στην τηλεοραση πάντα πολιτικούς να αλληλοκατηγορουν ο ενας τον αλλον,και ντρέπωμαι.Ντρεπομαι για την παιδεία που δεν διαθέτουν ,την αμορφωσιά των με το να διακόπτει ο ενας τον αλλον.Και το κρατος να τους διαθετει ακομα και παπουτσια και κινητα για τις γκομενές τους...Λυπάμαι που τα γραφω αλλά δεν ειναι κοινό μυστικο.Δεν βλεπω πολιτικούς καλούς Ελληνες στην πλειοψηφία των...Πέρυσι ημουν με καποιο συνάδελφο(ασφαλιστής ειμαι) στο Συνταγμα.Συνάντησα εναν βουλευτή τεως υφυπουργό.Εγω του μιλούσα για τα προβλήματα γενικά που αντιμετωπιζει η χωρα και αυτός οποτε περνούσε καποια κοπελα απο διπλα του κοιτουσε τα οπισθια της με βλεμμα σαν να ειχε ερθει απο την ...Ματζουρία.Λυσσα....Μονο που δνε του πέταξα τον καφε στα μουτρα.Οταν εφυγε καμαρωτός καμαρωτός χαιρετουσε με ενα υφος 1000 καρδιναλίων αλλα δεν παρελειπε να κοιταζει και τα οπίσθια..Μέχρι που πηγε να πεσει κατω...Και τετοιους πολιτικούς εχουμε κυριοι.με τετοιους θα κανουμε εξωτερική η εσωτερική πολιτική;Γιαυτο λέω ....ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΙΜΑ..ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ..ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!....Δεν μπορεί ο Μαθιου Νιμιτς να μας δινει προτασεις,να διαμεσολαβεί και να υποδεικνυει τι πρέπει να κάνουμε και εμείς να ειμασε υποτονικοί.Βρεθηκε κανείς να πει σε ολους αυτούς οτι Ο Αλεξανδρος μετα την μαχη της Ισσου εστειλε δωρο στην θεά Αθηνα 300 ασπίδες και έλεγε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΛΑΚΑΙΔΕΜΟΝΙΩΝ ..και ερχεται ο καθε αθλιος ψευτοιστορικός να μου υποδείξει οτι οι Μακεδόνες ηρθαν απο την Μπουργκίνα Φασο;Και οτι δεν ηταν αρχαίο Ελληνικό φύλο;Και καθωμαστε εμείς τωρα να λεμε ο ενας ειμαι μισος μακεδόνας ο αλλος κατα το 1/4 διοτι μια γαγγια μου γενηθηκε στα σκοπια και η αλλη στο Καρπενησι και οι αλλες 2 στην Σμυρνη..Μην διακωμωδούμε την ελληνικοτητα μας.Ελληνες ειμαστε ολοι...Ξέρετε γιατι;Γιατι ο ενας θελει να βγαλει το ματι του αλλου...

Akis21kke είπε...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Οχτώβρη 2007

Για την ΠΓΔΜ

Πέρασαν δεκαπέντε χρόνια από τότε που σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, πλην Λακεδαιμονίων, κραύγαζε σε πολεμικά συλλαλητήρια ότι «η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική». Ο εθνικός τους οίστρος έτρεχε από τα πολιτικά τους μπατζάκια, τόσο περισσότερο, όσο χρειαζόταν να καλύψουν την αντιλαϊκή υποταγή τους στην υπαρκτή Ευρωπαϊκή Ενωση του κεφαλαίου και του μιλιταρισμού και στον ευρύτερο ευρωατλαντισμό. Γι' άλλους ήταν η ανάγκη μιας παρατημένης εθνικοφροσύνης. Γι' άλλους ήταν η ξεχασμένη βενιζελική αξιοπρέπεια. Για τους κολαούζους ήταν η αγωνία τους να είναι «ιν» στα διαδραματιζόμενα της επίσημης πολιτικής κονίστρας έστω και σαν... γλάστρα.

Χρειάστηκαν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια οι του κογκλάβιου των πολιτικών μπούφων να καταλάβουν την απλή αλήθεια των Λακεδαιμονίων, ότι το όλο ζήτημα της ονοματολογίας των Σκοπίων ήταν αυστηρά γεωγραφικό και μηδέποτε εθνολογικό. Ερχεται σήμερα, ετεροχρονισμένα, μετά από πλείστες παλινδρομήσεις και αναγνωρίσεις της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» από ισχυρούς ιμπεριαλιστικούς παράγοντες, η κυβέρνηση να ομολογήσει έμμεσα εκείνο που άμεσα δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: Την αναζήτηση σύνθετης ονομασίας. Μόνο που η ετεροχρονισμένη αναζήτηση στις παρούσες συνθήκες συνιστά μια επιπλέον πολιτική φάπα. Η ονοματολογία της ΠΓΔΜ - FYROM του 1992 ήταν απότοκος της διάλυσης της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας που είχε ήδη αρχίσει. Τα χειρότερα ήρθαν το 1999 όταν η ενιαία Γιουγκοσλαβία χτυπήθηκε στην καρδιά της, στη Σερβία, από την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ. Τότε αναδείχτηκε το υποβόσκον προηγούμενο πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου.


Αυτό το πρόβλημα στις μέρες μας αποτελεί την άκρη του νήματος κάθε ενέργειας στα Βαλκάνια. Η προσπάθεια μετατροπής του και θεσμικά σε κράτος προτεκτοράτο του ευρω-αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, επεκτείνεται στο πρόβλημα της FYROM και καθιστά πλέον την ονοματολογία σε παιχνίδι με χάντρες για ιθαγενείς. Η μετατροπή του Κοσσυφοπεδίου σε ιμπεριαλιστικό προτεκτοράτο έχει ως κινούμενο το αλβανικό στοιχείο που απολαμβάνει συγκυριακά την υποστήριξη και προστασία των ΗΠΑ. Το αλβανικό στοιχείο διαχέεται προκλητικά όχι μόνο στην ουσιαστική κατάληψη του σερβικού τυπικά Κοσσυφοπεδίου, αλλά και στην αδύναμη μικρή FYROM. Λαμβάνεται υπόψη ότι το αλβανικό στοιχείο κινείται κατά βάση υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, γίνεται κατανοητό ότι οι Γιάνκηδες βάζουν χέρι στην περιοχή με προτεκτορατική βούλα.

Το ζητούμενο γι' αυτούς είναι αυτή η εσαεί διάχυση με τα πορώδη σύνορα προς τα πού θα κυλήσει, δηλαδή ποιους θα πάρει η μπάλα και με ποια μορφή. Για την ώρα βλέπουμε τη Σερβία χάρη των Αλβανών. Βλέπουμε και την αναγνώριση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» χάρην της FYROM. Τι θα δούμε ακόμη; Η ηγεσία της FYROM δείχνει παραδομένη στην προστασία των ΗΠΑ. Το ίδιο κι η αλβανική ηγεσία. Ταυτόχρονα, βρίσκονται σε αντιδικία μεταξύ τους. Πότε και πώς θα σπάσει η συγκυρία; Πότε και προς τα πού θα γείρει η παλάντζα; Οι ερωτήσεις αυτές αφορούν και την Ελλάδα της καπιταλιστικής «διείσδυσης».


Ηδη λέγεται ότι εκπρόσωπος ελληνικού επιχειρηματικού ομίλου με επενδύσεις στη FYROM παραπονείται στην ελληνική κυβέρνηση για την «αδιάλλακτη» στάση τους έναντι των Σκοπίων. Η ελληνική αστική τάξη των επιδοτήσεων και των θαλασσοδανείων δείχνει να προστατεύει τη χρυσοβροχή της «διείσδυσης» των κεφαλαίων της στα Βαλκάνια. Σήμερα επιζητά ήπιο συμβιβαστικό κλίμα από την ελληνική κυβέρνηση προς τις γειτονικές χώρες που έχει οικονομικά συμφέροντα. Αύριο, κάτω από ένα διαφοροποιημένο κλίμα πιθανής αμφισβήτησής της στα γειτονικά κράτη που εκμεταλλεύεται, μήπως ζητήσει το εντελώς αντίθετο; Μήπως θελήσει να μετατρέψει την Ελλάδα σε κρίκο μιας πολεμικής αλυσίδας στα Βαλκάνια που θα εξωθήσει η αμερικανική επικυριαρχία; Με βάση αυτό τον υπαρκτό προβληματισμό πόσο μπορεί ο ελληνικός λαός να εμπιστεύεται την εξουσία της αστικής τάξης και πόσο τους κάθε λογικής πολιτικούς «διεισδυτές» στα Βαλκάνια; Πόση προνομιακή αλήθεια έχει το δόγμα των πολιτικά εντεταλμένων του ευρωενωσίτικου καπιταλισμού και ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, περί της κραταιάς Ελλάδας «μόνης προνομιακής χώρας των Βαλκανίων, μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ;».

Σκεπτόμενος κανείς όλα αυτά, γελά με τη μετά δεκαπενταετίας ετεροχρονισμένη ανακάλυψη των συνασπισμένων πολεμάρχων του 1992 περί του συνθέτου ονομασίας της FYROM. Κύριοι, το μόνο που σας μένει είναι να μοιραστείτε τα... βαφτίσια.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Τη καλύτερη κίνηση όλων των εποχών την έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΥΡΙΟΙ!!!!!ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΡΟΜΟ.
ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΗΣΑΝΕ ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΜΕΡΤΙΚΟ ΑΠ'ΤΟ ΜΑΝΑΒΗ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εμπάργκο; Και όλοι αυτοί που έχουν στήσει τις επιχειρήσεις τους εκεί πάνω τί θα κάνουν;
Θα βλάψουμε και την ελληνική οικονομία τώρα. Ίσως αν γινοταν σταδιακή αποχώρηση μας από τα Σκόπια (το 70% της οικονομίας τους βασίζεται σε εμάς) και μεταφορά μας σε άλλες χώρες (πχ. Βουλγαρία) να βοηθούσε την κατάσταση. Αφού άλλωστε οι ίδιοι ζητούν να είναι 'ελεύθεροι Μακεδόνες" ας τους "ελευθερώσουμε" και ας ζητάνε μετά βοήθεια από τους αμερικανούς.

Ανώνυμος είπε...

1922, 1967, 1974, σήμερα και πιθανότατα αύριο. Ένας λαός που αφήνεται στη λήθη, που επιτρέπει στους μέτριους, τους συνεκτιμητες του πολιτικού κόστους, τους φωνακλάδες, τους φασίστες και τους ψευτοπατριώτες να τον οδηγούν σε μονόδρομους, και μετά σε αδιέξοδα.
Όχι "Μακεδονία της Νέας Δημοκρατίας", αγαπητή Εύα, παρόλο που οι ευθύνες της παραμένουν τεράστιες, αλλά "Μακεδονία της Λήθης".

kapsos είπε...

να αναγνωρισουμε κατ αρχην τον αλαξανδρο ως δολοφονο;η μηπως δεν ηταν?και γω αμα σφαξω εναν λαο θα κρατησω καποιους και θα τους μαθω να τρωνε μπακαλιαρο σκορδαλια.
αλλιως να ανακυρηξουυμε τον χιτλερ και τον μπους ως παγκοσμιους εκπολιτιστες.ε?

Ανώνυμος είπε...

Τα Σκοπια απο αδιαλαξία αλλο τίποτα...Δεν ξερω ποιόν έχουν πισω τους να τους στηρίζει,αφού αν δεν συμφωνήσουν μαζι μας δεν μπαινουν ουτε ΝΑΤΟ ουτε ΕΕ...

Ανώνυμος είπε...

To 70% των Ελλήνων θέλουν η χώρα μας να ασκήσει βέτο..Τι λένε γι αυτό οι πολιτικοί μας;

Ανώνυμος είπε...

"Ο/Η kapsos είπε...
να αναγνωρισουμε κατ αρχην τον αλαξανδρο ως δολοφονο;"

Kathigitako pigaine anixe kanena vivlio istorias h diavase kanena arthro kai meta anoixe to stoma sou. Sou synistw gia arxi:

The Aims of Alexander
P. A. Brunt
Greece & Rome > 2nd Ser., Vol. 12, No. 2, Alexander the Great (Oct., 1965), pp. 205-215

Ανώνυμος είπε...

Kyria kaili to PASOK ti exei epityxei gia to sygkekrimeno thema apo to 1992 ews kai to 2004? Giati pigan 12 xronia xamena?? Poios den ekane tin ekstrateia? Giati opoios milouse gia ti makedonia kata ti diarkeia tou 90 xaraktirizontan ws grafikos?

Εύα είπε...

Δεν χρειαζομαστε υπερβολες..κανεις δεν τα έκανε όλα σωστά και κανείς όλα λάθος. Οι προσπαθειες του Πασοκ απο όσο γνωριζω, σταματησαν αποτομα και παγωσαν μετα τις εντασεις στην γείτονα χώρα το 2001. Το παιχνίδι όμως το χάσαμε στην αρχή. Αυτή είναι προσωπική μου γνώμη.. Τα λάθη του Πασοκ είναι μια άλλη υπόθεση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ δεν επιτρέπεται να καταλογίσω και τα λάθη της κυβέρνησης ΝΔ..
Μέχρι το '90 δεν είχαμε καν αντιληφθεί το θέμα. Λάθος μας γιατί τότε ήταν ομοσπονδία η Γιουγκοσλαβία. Μετα το '91, βγήκε το όνομα με την ανεξαρτητοποίηση των Σκοπίων. Εκεί αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση..

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφοι (και μη)..

το "Μακεδονικό" είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν την εξωτερική μας πολιτική εδώ και χρόνια, αλλά κατά τα άλλα τίποτα περισσότερο από ένα πρόβλημα στις διεθνείς σχέσεις μας, σαν αυτά που από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους κατά περιόδους προκύπτανε.

Θα "λυθεί" τώρα ή αργότερα με ευνοϊκότερο ή δυσμενέστερο για μας τρόπο, ανάλογα τη διεθνή συγκυρία κατά το χρόνο επίλυσής του, αλλά και με τους χειρισμούς μας (π.χ. δεν ξέρουμε πως θα είναι τα πράγματα αν οι διαπραγματεύσεις συνεχιστούν για ακόμα 10 χρόνια - ποια θα είναι ο τότε διεθνής συγκυρία: ΗΠΑ - Ρωσία - Κίνα - Ε.Ε. κλπ.)

Καμία εξέλιξη, ακόμα και τώρα, δεν είναι προδικασμένη. Καμία πρόταση Νιμιτς δεν είναι δεδομένο οτι θα γίνει αποδεκτή (με δική μας ή άλλη ευθύνη). Αναλογιστείτε πόσο απαραίτητη θεωρήθηκε (και από το ΠΑΣΟΚ ακόμα) η αποδοχή της πρότασης Ανάν για την Κύπρο. Και πόσο ανησυχούσαμε για την αντιμετώπιση της Κύπρου αν την απορρίψει.. Και τι έγινε λοιπόν..? (αν και αυτό θα κριθεί οριστικά από την Ιστορία, και συγκριτικά με την όποια τελική έκβαση).

Όπως έλεγε και ο Ανδρέας ό Μέγας, "στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν διλλήματα".. Πάντα υπάρχουν εναλλακτικές. Αλλά χρειάζεσαι πρωτοπόρα ηγεσία για να μπορείς να έχεις και να εφράζεις άποψη (και μάλιστα διεθνώς). Αρετή και τόλμη θέλει ΚΑΙ η διπλωματία.. Και δυστυχώς η κυβερνησούλα μας δεν έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής..

Το ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε τις δικές του ανάλογες κρίσεις, άλλοτε με μεγαλύτερη και άλλοτε με μικρότερη επιτυχία για τα εθνικά συμφέροντα, αλλά σαφώς έδειξε συχνά τόλμη και αποφασιστικότητα στο διεθνή του προσανατολισμό: δοκίμασε και το καρότο και το μαστίγιο στα ελληνοτουρκικά, σύναψε σχέσεις με άραβες και άλλους διεθνείς ηγέτες - "πρωτοβουλία των 6" κλπ (και μάλιστα μέσα σε ιδιαίτερα δυσμενή διεθνή συγκυρία), εξέλιξε τη στήριξη στην Κύπρο (Εννιαίο Αμυντικό Δόγμα), μεσολάβησε στο μεσανατολικό, πρωταγωνίστησε την Ευρώπη (πέρα από την ΟΝΕ, ένας από τους δύο ανθρώπους που συνέταξαν το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, ήταν ο Δ. Τσάτσος, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ), δεσμοθέτησε το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού.....

Από την μέχρι τώρα εξωτερική πολιτική της Ν.Δ. τι θυμάστε? Στην Ευρώπη;.. από αντιπολίτεση ακόμα, κατήγγειλε τη χώρα τη χώρα διεθνώς (υπόθεση γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, απογραφή) και σαν κυβέρνηση θυμάμαι μόνο το "βασικό μέτοχο". Κυπριακό;.. απλά παρών στις διαπραγματεύσεις.. Μέση Ανατολή;.. - πού είναι αυτή; Τουριστικές επισκέψεις σε Άγκυρα και Νέα Υόρκη.. - όλο λάδι, και τηγανίτα τίποτα..

Και αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση στο "μακεδονικό" απολαμβάνει τη στήριξη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της αριστεράς συνολικά (μοναδικό στην ελληνική ιστορία!) και αυτό είναι προς τιμήν όλων! Ας τελειώνουμε λοιπόν κάποια στιγμή με τις δικαιολογίες τύπου "και τι έκανε το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια", (και μεις ρε σύντροφοι με την αυτοκριτική και την ηττοπάθεια) και ας φροντίσουμε για το κομμάτι που μας αντιστοιχεί ως συνθετικά στοιχεία της κοινής γνώμης. Και η ισοπεδωτική και μηδενιστική άποψη είναι πολιτική πράξη, και συνήθως αρνητική.

Δεν ξέρω αν εγώ ή το ΠΑΣΟΚ ξέρει καλύτερα τι πρέπει να γίνει, αλλά ελπίζω να ξέρουν αυτοί που πεισματικά αναλαμβάνουν όλη την ευθύνη, μη συγκαλώντας το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Οι υπόλοιποι μπορούμε απλά να εκφράζουμε τη γνώμη μας όσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε (και όσο πιο σύντομα... την άλλη φορά :)

Κανένας στα συλλαλητήρια!
Όλοι στις διαδηλώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Γιώργος ο (Προεδρικός) Θρακομακεδών

Ανώνυμος είπε...

"Μέχρι το '90 δεν είχαμε καν αντιληφθεί το θέμα."

Symfwnw. H propoganda twn slavwn eixe xekinisei apo ton Tito polles dekaeties nwritera. Kai emeis edw kai dekaeties koimomaste ton ypno tou dikaiou...

Ntropi se aytous pou mas antiproswpeyan kai mas antiproswpeyoun! Den stathikan axioi na proaspisoun ta ethnika mas dikaiwmata.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι κάνενας στα συλλαλητήρια ανωνυμε;Δεν θα βοηθήσει την κυβερνηση η δεν θα δείξει κι στους Αμερικάνους οτι ο Ελληνας πολίτης δεν δέχεται και αλλες υποχωρήσεις;Οτι το δίκαιο δεν είναι μονο προσόν των δυνατών;

kapsos είπε...

ανωνυμος said:

"Kathigitako pigaine anixe kanena vivlio istorias h diavase kanena arthro kai meta anoixe to stoma sou. Sou synistw gia arxi..."

απαντηση:

1)ο αλεξανδρος επννιξε στο αιμα και την ελλαδα προκειμενου να τον ακολουθησουν οι ελληνες στην ασια.εκτος του πινδαρου φυσικα γιατι ηταν ποιητητς και ο αλεξανδρος ηταν κουλτουριαρης.
2)μαλλον εχεις διαβασει πολλυ και ξερεις πιο πολλα απο μενα.αυτο μαλλον σε κατατασσει στους καθηγητες και οχι στους καθηγητακους.
3)η ανωνυμια σου ειναι που σε προδιδει φοβισμενε φασιστακο.ολοι τετοιοι ειστε.
4)να σαι καλα

Ανώνυμος είπε...

ηλιας πετροπουλος

Ανώνυμος είπε...

Me liga logia:

To arthro KAPSOS to diavases (apo tin apantisi sou katalavainw pws oxi)? Otan to diavaseis tha se parapempsw kai se alla.
Oi prosopikes athemeliwtes apopseis se istorika themata einai axristes. An thes na peis kati dwse bibliografeia. H propaganda ginetai dekti mono stis taxeis stis opoies anhkeis.

Kai ws profitis (mallon oxi) proevlepsa oti kapoios tha me apokalesei opws esy me apokaleses. Mallon epeidi stin Ellada otan kapoios anaferthei se istoria amesws pernei (apo ekeinous oi opoioi droun me tropous pou apodidoun se allous) ti gnwsti tampela.

Kai gia pes mou ti ennoeis me to fasistas? Dexios ennoeis? Tha se apogoiteysw. Mallon exw epeses.
Ektos apo kathigitakos eisai kai grafikos loipoin.

kapsos είπε...

φασιστας ειναι αυτος που προσβαλει χωρις λογο τον αλλο.φασιστας ειναι αυτος που δε γουσταρει να διαφωνουν μαζι του.φασιστας ειναι αυτος που βλεπει μονο οτι τον συμφερει.

εσυ τα εκανες ολα αυτα ανωνυμα.επειδη προσβαλα την αυθεντια σου υποτιθεται.σαχλαμαρες,τζαμπα μαλωματα και εντυπωσεις.

φασιστας ειναι αυτος που προσπαθει να επιβληθει.αυτος που αντιστεκεται ειναι γραφικος;ενας φασιστας ειναι εξ ορισμου δεξιος.το αντιστροφο δεν ισχυει κατ αναγκη.θα πρεπε να το ξερεις αυτο κυριε καθηγητα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.esphigmenou.com/

November 2007 - The Greek Government of Mt Athos, under the administration of Foreign Minister Dora Bakoyannis, continues the blockade of all humanitarian deliveries to Esphigmenou monastery. As the monks continue to lose weight and become ill from the denial of food and medicine, Ms. Bakoyannis continues to prohibit the visitation of doctors to the monastery to provide medical care. The monks are citizens of the EU and citizens of Greece, a NATO ally. As death hangs over the monks while they wither away, Ms. Bakoyannis does nothing to lift the land and sea embargo enforced by the Greek Police and Greek Coast Guard under her control, even for humanitarian reasons. And she hopes to one day become Prime Minister of Greece. God help us all.

Please e-mail Ms. Bakoyannis
(dorabakoyannis@mfa.gr)
and ask her to lift the embargo


http://www.esphigmenou.com/

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

http://www.esphigmenou.com/

November 2007 - The Greek Government of Mt Athos, under the administration of Foreign Minister Dora Bakoyannis, continues the blockade of all humanitarian deliveries to Esphigmenou monastery. As the monks continue to lose weight and become ill from the denial of food and medicine, Ms. Bakoyannis continues to prohibit the visitation of doctors to the monastery to provide medical care. The monks are citizens of the EU and citizens of Greece, a NATO ally. As death hangs over the monks while they wither away, Ms. Bakoyannis does nothing to lift the land and sea embargo enforced by the Greek Police and Greek Coast Guard under her control, even for humanitarian reasons. And she hopes to one day become Prime Minister of Greece. God help us all.

Please e-mail Ms. Bakoyannis
(dorabakoyannis@mfa.gr)
and ask her to lift the embargo

Καλά ότι να ναι! Και εγώ πουλάω το αυτοκινητό μου.Να κάνω ανάρτηση στο blog της Εύας? :-))

Ανώνυμος είπε...

kapsos Με συγχωρείς που επεμβαινω αλλα εδω κανεις ανομιες μεγαλες!!Λες ο Αλεξανδρος επνιξε στο αιμα την Ελλαδα για να τον ακολουθησουν..Τον αποκαλείς λιγο πολύ βραβαρο και δολοφόνο!Εν μέρει ναι εχεις δικιο!Οποισδηποτε σκοτωσει αφαιρεσει την ζωή καποιου ειναι δολοφονος!Και ο παπαφλεσσας και ο Κολοκοτρωνης δολοφονοι υπηρξαν.Δολοφόνοι ειναι ολοι οσοι μπλεκονται σε πολέμους,ασχετα αν ειναι επιτηθεμενοι η αμυνομενοι..Σωστα;
Υπάρχει ομως κατι.καποιους τετοιους δολοφόνους που εσυ αποκαλείς η ιστορία τους κατατάσει στους ΜΕΓΑΛΟΥΣ διοτι εκτός απο τις δολοφονίες που εσυ αποκαλείς έδειξαν και εργο..Η εκστρατεία του Αλεξανδρου ναι ειχε ενα στοχο.να εξστρατευσει εναντίον του μεγάλου εχθρύ της Ελλαδας,των Περσών.Δυστυχώς τοτε το να κυριευσεις μια χωρα σημαινε πολεμο,αιμα,σφαγες.Όπως και σημερα.Και λοιπον;Εχεις δει εσυ ενα πολεμο να πεταει ο ενας στον αλλο ........λουκουμαδες;Και οποιος πεταξει περισοτερους αυτός ειναι ο νικητης!!!Σε παρακαλω νοημοσυνη πιθηκου δεν εχουμε.!Γραφε ποιο ουσιαστικά....

Ανώνυμος είπε...

SeaStavro,

to sxolio sou dixni to mege8os tis asxetosinis kai ama8ias sou.

Profanos den gnorizis gia ton diogmo tou monaxon tis Monis Esfignmenou tou Agiou Orous.

To 8ema to exoun provali OLA ta die8ni idisiografika praktoria.

Ανώνυμος είπε...

mathaios συμφωνω κι επαυξάνω ως εξής:

Ο Αλεξανδρος είναι ο μοναδικός στρατηλάτης στην ιστορία που πάντρευε τους στρατηγούς του με γυναίκες από τις χώρες που κατακτούσε. Δεν υποδούλωνε τους λαούς που κατακτούσε και τον πολιτισμό τους. Τιμούσε τους αντιπάλους του και συχνά οι λαοί του το ανταπέδιδαν. Οι Αίγύπτιοι τον έκαναν Φαραώ και τον τιμούσαν σα θεό, και στο Κασμίρ είναι ακόμα περήφανοι για τον πρόγονό τους.

Ήταν πολέμαρχος αλλά και φιλόσοφος, μεγάλωσε δίπλα στον Αριστοτέλη.. Αλλά απολάμβανε τη ζωή στο έπακρό της: Ποτά, γυναίκες και όλα τα ναρκωτικά στις χώρες που κατακτούσε, τα δοκίμαζε! Ήταν αναρχικός, ρεμπέτης και ροκ σταρ μαζί. Απλά η δουλειά του ήταν ο πόλεμος, και την έκανε καλά..

Δε θα ήταν χειρότερος πλανητάρχης από όσους είχαμε τελευταία, πάντως.. Λίγο μαμάκιας ήταν μόνο, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος..

Ευχαριστώ το σύντροφο για το "ηλίας πετρόπουλος".. Ευχαριστώ πολύ.. Και θα γράψω στο dorabakoyannis.. Χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο ήθος στην πολιτική σήμερα.

Σύντροφοι μην κατηγορείτε μόνο αυτούς που δεν κάνουνε κάτι για να αλλάξουν τα πράγματα, γενικώς και ειδικώς.. Κάντε κάτι κι εσεις, αυτό το μικρό που μπορείτε.. Και μην τσιτώνετε μερικοί με την κριτική.. Ακούστε τι έχουν να σας πουνε οι άλλοι, μπορεί κάτι καινούριο να μάθετε.. (εκτός και αν τα ξέρετε όλα εσεις)

- "Και τα λέω σε σένα, να τ'ακουω κι εγώ.."

Πού είναι οι φίλοι μας αριστεροί ποιητές, να μας τα χώσουνε λιγάκι εμάς τους εθνικιστές ΠΑΣΟΚους, να διαβάσουμε και κανένα καινούριο στιχάκι..?

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Γιώργος ο (Αυριο-απεργώ) Θρακομακεδών

SeaStavros διαφωνώ μαζί σου και σε δύο ακόμα παραπάνω σημεία:

1) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ! (Δε θα βαρεθώ να το λέω) Μπορεί να διαφωνούμε, αλλά ακόμα και οι λεπτομέρειες, ή ο τρόπος μπορεί να κάνουν τη διαφορά.. Το ήθος όλοι το θέλουμε, αλλά ο καθένας το περιμένει από αλλού (και υπάρχουν και οι τελείως απελπισμένοι - πολλοί οι καταθληπτικοί σήμερα..)και
2) Το ΠΑΣΟΚ "τα πήγαινε καλά έξω. Μέσα είχαμε πρόβλημα". Και τέτοια πολιτική μικρότητα δεν έδειξε ποτά, άλλα προβλήματα είχε.. Οι εκλογές γίνανε υπεύθυνα τότε το 2004, γιατί αλλιώς έπρεπε η προεκλογική εκστρατεία να γίνει μαζί με την Ολυμπιάδα. Λες να πήγαινε χειρότερα το ΠΑΣΟΚ αν τις έκανε μετά το καλοκαίρι του EURO και των Ολυμπιακών Αγώνων? Ο Καραμανλής και ο Λιάπης, για 6 μήνες εγκαινιάζανε Ολυμπιακά έργα και υποδομές.. Αλλά ξέχασα.. Τους Ολυμπιακούς τους έκανε η Ν.Δ. προλαβαίνοντας σε 3 μήνες όσα το ΠΑΣΟΚ δεν είχε κάνει σε 4 χρόνια..! Αντε γιατί πολλά κουφά ακούω τελευταία και κανένας δε μιλάει! Στους δικούς μου τα λέω.. που είναι σοσιαλιστές ανάλογα με τον αρχηγό, τον καιρό, την υγρασία και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Και δίνουν τροφή στον κάθε Λάκη.. Τσου ρε Λάκη!, με μαγαζι στο Κολωνάκι..

Το ξήλωσα το Υ.Γ. .... :)

Ανώνυμος είπε...

AN ALI8EVI TO AR8RO,
http://tinyurl.com/27bla4

TOTE ROBES XEKOUBOTES....

kala ekane i Eva kai vgike se gevma me Karatzaferi... ora na pidixoume po to karavi.... vouliazi...

Dimitris Amprazis είπε...

Για όσους υποστηρίζουν οτι είναι απλά ένα όνομα και τίποτα παραπάνω... Παρακαλώ ακολουθήστε το Link... Προηδοποίηση: Ψυχραιμία...

http://www.bulgarmak.org/makedonia.htm

kapsos είπε...

1)o Aλεξανδρος ειχε δασκαλο τον αριστοτελη,αλλα αυτο δεν τον καθιστα φιλοσοφο.
2) οταν παντρευε τους στρατηγους με υποδουλες γυναικες το κανε για να μην εχει εσωτερικα προβληματα στο αχανες κρατος που δημιουργησε.ναι ηταν πανεξυπνος.
3)η προθεση του να κατακτησει τον μεγαλυτερο εχθρο της ελλαδας ειναι εντελως φασιστικη και μιλιταριστικη.τοτε θα ταν φιλοσοφος,αν απλως τους απωθουσε και δε τους εκλεινε το σπιτι.
4)δεν ηταν απλως μαμακιας...
5)τι εργο αφησε δηλαδη στον κοσμο?τη διαδοση του πολιτισμου και της γλωσσας?διεδωσε τις επιστημες ας πουμε?οι επιστημη δεν εχει αναγκη το σπαθι με κανεναν τροπο.εχτισε πολεις και ναους?σιγα το πραγμα ρε παιδια.ουσια 0.
6)μαλλον ουσιαστικο ειναι οτι συμφωνει μαζι σου mathaios.

Ανώνυμος είπε...

Kapse

An8ellina, krifo-tourke, an exis voulgariko aima mesa sou na pas spiso tin xora sou

Edo ine MAKEDONIA.

Ανώνυμος είπε...

Kapsos...Λοιπον...
1.Ναι δεν ηταν φιλόσφος αλλά υπήρξε καλός μαθητής.Πολλές οι αρετες του και απο τις μεγαλυτερες, η αγαπη και η εμπιστοσυνη που ετρεφαν στο προσωπο του οι στρατιωτικοί που τον ακολουθουσαν.
2.Πάντρευε με Περσιδες τους στρατηγούς του για να "ενσωματωθούν" τα παιδά των
στην ελληνική παιδεία και μόρφωση.Αυτός πρωτος εκανε το πρωτο βημα..
3.Οι κατακτησεις που εκανε ηταν μια προσωπική του επιδίωξη και οχι μονο δκή του αλλα και ολωντων Ελληνων ,οτι επιτέλους θα έπαιρνε το μαθημα του ο μεγαλύτερος εισβολέας και εχθρός της Ελλαδας.Ο Δαρείος.
Και επιτρεψε μου και κατι.Στην εποχή του δεν υπηρχε κακο να κατακτάς τον αλλον υπο την απειλή των οπλων.Συνηθισμένο φρούτο!Ο ισχυρός κάνει κουμάντο.Δηλαδή τωρα στην εποχή σου-μου δεν γινεται αυτό;
4.Το να εχει καποια ελατωματα ναι ειχε.Ε και;Ανθρωπος ηταν...Εσυ η εγω δεν εχεις;
5.ΤΙ ΕΡΓΟ ΑΦΗΣΕ;
Εσυ τι λες να αφησε;Ποσοι ποιητες συγγραφείς αρχιτεκτονες τον ακολουθούσαν στην εκστρατεία του;Ο Ελληνικός ρυθμός στα ανακτορα κυριαρχούσε στις πολεις που εδωσε το ονομα του..
Σεβάστηκε επισης και οτι ωραίο ειχαν να επιδειξουν οι λαοί ακομα και την θρησκεία βλ.εβραιοι...ο φασιστας που λες!!!
Η ομοασίες χωρών όπως:Ιδονησία,Πολυνησία,Μελανησία Μικρονησία ξερεις οτι εδωθησαν απο τον ναυαρχο του Μ.Αλεξάνδρου τον Νέαρχο τον κρητικό;Μέχρι εκει εφτασε η χάρη του..
6.ε αυτό δεν το συζητώ....

Γρηγόρης Δερεκενάρης είπε...

Η ιστορία μετά.

Η επίσκεψη του υπουργού των ΗΠΑ στα Σκόπια, ανοίγει ένα νέο κύκλο έντονων πιέσεων για το θέμα της ονομασίας. Στα τέλη της άνοιξης του 2008, μετά από συντονισμένη δράση Αμερικάνων, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης η κυβέρνηση του γειτονικού κρατιδίου αποδέχεται το όνομα «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της Μακεδονίας».

Η κρίση δείχνει να εκτονώνεται, αλλά προς το τέλος του καλοκαιριού οι βοριοί γείτονες προχωρούν σε νέα προκλητική ενέργεια. Αντικαθιστούν στη σημαία τους τον ψευτοήλιο της Βεργίνας με παραποιημένο το λογότυπο της Ελληνικής Νέας Δημοκρατίας. Εμφανίζεται πάνω στο κόκκινο φόντο της παλιάς σημαίας, το γνωστό χέρι να κρατάει αντί για πυρσό μια λάμπα φθορίου, και μάλιστα αναμμένη.
Ο πολιτικός κόσμος της Νέας Δημοκρατίας διχάζεται στους σκληροπυρηνικούς που απορρίπτουν εξολοκλήρου την σημαία και του πιο διαλλακτικούς που εκφράζουν απλά την αντίθεσή τους στο προκλητικό ερυθρό του φόντου, που θυμίζει αριστερά πολιτικά σχήματα.

Τα προβλήματα μεγαλώνουν όταν κατά τα τέλη του 2008 και μέσα στο 2009 περισσότερες από 100 χώρες αποδέχονται τη σημαία και χρησιμοποιούν στις διακρατικές επαφές τους τον συντομευμένο όρο ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (χωρίς την κατακλείδα «…της Μακεδονίας»). Η ελληνική και αυθεντική Νέα Δημοκρατία, εγείρεται και απειλεί να χρησιμοποιήσει Βέτο παντού, προκειμένου να διασφαλίσει την αποκλειστικότητα του ονόματός της.

Ο Μάθιου Νίμιτς επισκέπτεται τη Ρηγίλλης κομίζοντας συμβιβαστικές προτάσεις για κοινά αποδεκτό νέο όνομα και λογότυπο για το ελληνικό συντηρητικό κόμμα.
Τα προτεινόμενα ονόματα και σήματα, είναι:
- «Κάτω Νέα Δημοκρατία» με σήμα 151 αστέρια (όσα και οι βουλευτές).
- «Νότια Δημοκρατία» με σήμα τα Σκόπια και ένα βέλος προς τα κάτω.
- «Εξαρτημένη Νέα Δημοκρατία» με σήμα ένα χέρι να κρατάει μια μίζα.
- «Λαϊκή Νέα Δημοκρατία» με σήμα ένα χέρι να κρατάει μια ζυγαριά.
- «Νέα Δημοκρατία της Ελλάδος» με σήμα το χάρτη της Ελλάδας και την επισήμανση «Βρισκόμαστε Εδώ»

Τις προτάσεις ακολουθούν κύματα αντιδράσεων από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. οι οποίοι προχωρούν σε εμπάργκο της αγοράς των Σκοπίων. Πλέον οι Θεσσαλονικείς Νεοδημοκράτες πηγαίνουν για τα ψώνια τους μόνο σε Βουλγαρία και Αλβανία. Οι δε έλληνες με επιχειρήσεις στα Σκόπια για αντίποινα βάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν υπερωριακά 4-5 ώρες ημερησίως και τα έξτρα κέρδη τους τα καταθέτουν σε υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών (αυτά και αν είναι σκληρά μέτρα). Μεγάλο συλλαλητήριο διοργανώνεται κατά τη διάρκεια της έκθεσης Θεσσαλονίκης του 2009. Οι συμμετέχοντες, κλήρος, λαός και πολιτικοί, κρατούν την παραδοσιακή γαλανόλευκη σημαία της Ν.Δ. και φωνάζουν το σύνθημα «Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ».

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ξαναδηλώνει «Σε 10 χρόνια, το θέμα του ονόματος θα το έχουμε ξεχάσει».
Το 2019 μαζί με τον εορτασμό των 101ων γενεθλίων δρέπει για άλλη μια φορά δάφνες για την πρόβλεψη δυσοίωνου πολιτικού μέλλοντος.

Μετά από 10 χρόνια το όνομα της Ν.Δ. έχει μετατραπεί σε «Κάτω Νέα Δημοκρατία» αλλά το σήμα φέρει λιγότερα από 151 αστέρια, πράγμα που αποδεικνύει ότι όταν αντιμετωπίζεις στην ώρα τους τα προβλήματα βρίσκεις και τις καλύτερες λύσεις.

Υ.Γ. Για όσους διαμαρτυρηθούν, επώνυμα ή ανώνυμα, ότι τέτοια σοβαρά θέματα δεν τα «αγγίζουμε» με εύθυμο τρόπο, τους βεβαιώ ότι
η σοβαρότητα αυτού του κειμένου είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν που δείξαμε ως έλληνες (όλοι μας και όχι μόνο οι ηγεσίες) στο θέμα των Σκοπίων.
Σας ευχαριστώ και ελπίζω η Εύα να δείξει κατανόηση σε ένα κείμενο που αναφέρει τόσες φορές το όνομα Νέα Δημοκρατία (πιπέρι στο στόμα!) :).

Suspect είπε...

δεν νομιζω οτι το ΠΑΣΟΚ εσκισε σε αυτον τον τομεα...

Ανώνυμος είπε...

Γρηγόρη ολοι φταίνε!και η νδ και το πασοκ.
Μην αναθεματιζουμε ,γιατι αυτό είναι το ποιό ευκολο πράγμα.Μια ζωή αυτό που διαβάζω ,αυτό που ακούω,είναι:Ο ενας ριχνει στον αλλο τα λάθη!

kapsos είπε...

την αγαπη των στρατηγων την ειχε ο αλεξανδρος ως ενα σημειο.μετα αρχισε να τους σφαζει εναν εναν γιατι του πηγαιναν κοντρα.
δε ζητουσε καμια εκδικηση ο αλεξανδρος για χαρη των ελληνων.το μοναδικο και μεγαλο του ονειρο ηταν να βγει στον ειρηνικο ωκεανο κατακτωντας.η εκδικιση ηταν η αφορμη μονο.μπορει αυτο να το πεις οραμα η να το θεωρεις ωραιο.δεν τον ενοιαζε η διαδοση του πολιτισμου σε καμια περιπτωση.αλλωστε οι μεσσοποταμιοι ηταν παλιοτεροι απο τους ελληνες.
πιστευω λοιπον πως ο αλεξανδρος ηταν τα εξης 3 πραγματα: gay,ονειροπολος,μιλιταριστης.το gay δε το λεω υποτιμιτικα,διοτι ηταν συχνο φαινομενο της εποχης,οπως και σημερα.μαζι με αυτα τα 3 ηταν πανεξυπνος και ταυτοχρονα βασιλιας στα 20 του.ετσι εγινε επικινδυνος και καταστροφικος.
οσο για την καραμελα του πολιτισμου ας τελειωνουμε επιτελους.οι ελληνες εκαναν σπουδαια πραγματα,οπως και πολλοι αλλοι.οι ελληνες εξελιξανε τον κοσμο,οπως και πολλοι αλλοι.οι ελληνες κατεκτησαν τον κοσμο,οπως και πολλοι αλλοι.ας μη το παιρνουμε εργολαβεια το ζητημα της ανωτεροτητας.τα μαθηματικα,η ιατρικη,η αρχιτεκτονικη κλπ..υπηρχαν και πριν απο μας και αυτο ειναι γεγονος.
δεν υπαρχει λογος να φανατιζομαστε.το προβλημα ειναι στο σημερα οχι στο τοτε.και στο σημερα αυτος που κανει κουμαντο θα θελε πολυ να μοιασει του αλεξανδρου.ο μπους και οι οπλοβιομηχανοι θα κανουν οτι γουσταρουν ασχετως με την ιστορια.γιατι δε σεβονται την ιστορια.μηπως το καναμε εμεις ομως και το ζηταμε απο τους αλλους?

Ανώνυμος είπε...

Kapse

Giati den piso stin Alvania,
andi na mas parapiis tin Istoria mas?

Ανώνυμος είπε...

Afto to idate....?

Xeftila....
http://www.in2life.gr/Obbiter_Article.aspx?amid=150458

ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ Γ. είπε...

καλη σας μερα.
αν θελετε ανατρεξτε σ αυτο το blog.

http://kraniotis.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

> *Όταν ο Θεός δημιούργησε τα έθνη, έδωσε στο κάθε έθνος από δύο αρετές. ** ** Έτσι, έκανε τους Αμερικάνους τακτικούς και νομοταγείς, ** ** τους Γερμανούς αποφασιστικούς και μελετηρούς, ** ** τους Ιάπωνες εργατικούς κι υπομονετικούς. ** **
>
> Για τους Έλληνες είπε: ** **
> - θα είναι έξυπνοι, τίμιοι και θα δουλεύουν στο δημόσιο. ** **
>
> Όταν τελείωσε τη δημιουργία του Κόσμου τον πλησίασε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και του είπε: ** **
> - Κύριε, έδωσες σε όλα τα έθνη από δύο αρετές αλλά στους Έλληνες έδωσες τρεις. ** ** Αυτό θα τους κάνει πολύ ισχυρούς και θα διαταράξει τις ισορροπίες πάνω στη γη. ** **
> **- Έχεις δίκιο Γαβριήλ, είπε ο Κύριος. Στάθηκα απρόσεχτος κι αυτή μου η απροσεξία θα κάνει τους Έλληνες να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο.
> Κάτι πρέπει να κάνω αλλά δεν μπορώ να ανακαλέσω τις αρετές που τους έδωσα. Το βρήκα.
> Θα παραμείνουν και οι τρεις αρετές αλλά κάθε Έλληνας θα μπορεί να κάνει χρήση μόνο των δύο.
>
> Έτσι κι έγινε.
>
> Αν ένας Έλληνας είναι τίμιος και δουλεύει στο δημόσιο δεν είναι έξυπνος, αν είναι έξυπνος και δουλεύει στο δημόσιο δεν είναι τίμιος κι αν είναι έξυπνος και τίμιος δεν δουλεύει στο δημόσιο!*

Ανώνυμος είπε...

meres parakolouthw ti sizitisi alla den ithela na paremvw giati eimai to teleftaio atomo pou exei to logo sto blog afto.
einai arga na psaxnoume tous ftaixtes, einai arga na apodidoume efthines,einai arga... afto pou den katalavame akoma einai oti prepei na paroume ameses apofaseis pou tha swsoun tin ellada, tin istoria mas. apo ti stigmi pou tha anagnwristoun ta skopia ws Makedonia afto mas akirwnei san kratos.
prepei na xipnisoume na paroume drastikes apofaseis. kai afto pou prepei na katalavoume einai oti gia tetoia krisima ethnika themata prepei na eimaste enwmenoi kai afto distixws den to exoume.eite sosialistes eimaste eite de3ioi eite aristeroi panw ap' ola eimaste ellines. to arxiko thema itan i Makedonia kai katantisame na tsakonomaste gia anousia pragmata.afto einai to lathos. adinatoume na vroume tin ousia.

i istoria edeixe pws opoies maxes exase i ellada itan mono kai mono epeidi mesa sto kratos ipirxe dixasmos. kai distixws lipame pou to lew afto, nai, simera iparxei dixasmos.
mipws einai i wra na 3ipnisoume..?

i makedonia einai i istoria mas kai i istoria enos ethnous einai to mellon.
na anagnwristoun ta skopia ws makedonia, na anagnwrisoun ta katexwmena ws voreia dimokratia tis kiprou kai emeis na pame spitia mas

Τό λουλούδι αυτό τής καταιγίδας καί μ’ακούς
Τής αγάπης
Μιά γιά πάντα τό κόψαμε
Καί δέν γίνεται ν’ανθίσει αλλιώς,μ’ακούς
Σ’άλλη γή,σ’άλλο αστέρι,μ’ακούς
Δέν υπάρχει τό χώμα δέν υπάρχει ο αέρας
Πού αγγίξαμε,ο ίδιος,μ’ακούς

...Είμ’εγώ πού φωνάζω κι είμ’εγώ πού κλαίω,μ’ακούς
Σ’αγαπώ,σ’αγαπώ,μ’ακούς.

Monogramma, Elitis

to louloudi to kopsame alla mporoume na ginoume xwma, mporoume na ginoume aeras ftanei na eimaste enwmenoi.


Λ.Σ

Ανώνυμος είπε...

κ.Καϊλή,
Είστε σίγουρη πως "η τότε κυβέρνηση της ΝΔ πιάστηκε στον ύπνο και συνηγόρησε στην προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ".Μήπως κάποιος άλλος αναγνώρισε το 1995 το διπλανό κράτος με αυτό το όνομα; (βλ.http://www.presidency.gr/)

-Όχι ότι έχω βεβαια κάποιο πρόβλημα με αυτό.Για μένα το κράτος αυτό είναι Μακεδονία και είναι προς το συμφέρον όλων μας να αναγνωρίζεται ως τέτοιο.Είναι Άνω,Βόρεια,Σλαβο-,Νέα.Σκέτη πάντως δεν είναι.Μακεδονία,όμως,είναι.

-Ποια είναι η προσωπική θέση σας για το θέμα; Μια σύνθετη ονομασία;
-Εάν ,τελείως υποθετικά πλέον, το όνομα μακεδονία και τα παράγωγά του μπορούσε να αποφευχθεί θα το προτιμούσατε;

Νίκος Σ.

AngelBreath είπε...

Αγαπητή Ευα,

Θα ξεκινησω με το οτι ειμαι παλε ποτε ΝΔκρατης, αλλα προσπαθω να ειμαι αντικειμενικος και ενω ειμαι βαθυτατα πολιτικοποιημενος να ξεχωριζω τους καλους απο τους κακους. Θα διαφωνισω με παρα πολλους στο οτι επειδη εισαι νεα θα πρεπει να εκφραζεις και νέες αποψεις. Η αποψη δεν ειναι συναρτηση της ηλικιας αλλα της αντιλιψης των πραγματων. Δυστυχως ανηκεις στον χωρο του ΠΑΣΟΚ και ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ασπαζεσαι τις αποψεις του ΠΑΣΟΚ ως αξιωματα. Θελεις μια λυση την οποια δεν εχει κανενα κομμα τα κοτσια να προτεινει και να υλοποιησει? Αποσυρση ΟΛΩΝ των ελληνικων επενδυσεων στα Σκοπια. Να φυγει η ALPHA BANK, o OTE, h EΘΝΙΚΗ και ολες οι αλλες κρατικες εταιρειες, αλλα και να δημιουργηθουν οι προυποθεσεις και οι πιεσεις να φυγουν και οι ιδιωτες απο τα Σκοπια. Φυσικα ποια πολιτικη δυναμη εχει τα κοτσια να κανει κατι τετοιο. Αφηστε τους να πεινασουν και να δουμε ποσο εθνικιστες και αδιαλλακτοι θα ειναι.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αίσχος να τα ρίχνουμε στη ΝΔ του 1990 για το θέμα της Μακεδονίας. Είμαι Μακεδόνας και θυμάμαι πολύ καλά ότι τότε όταν ακουγόταν ότι ο Μητσοτάκης προωθούσε τη διαπραγμάτευση του ονόματος Σλαβομακεδονία, εμείς ξεσηκωθήκαμε. Μέχρι και στις Βρυξέλες πήγα για συλλαλητήριο. Μην μου πεις Ευα ότι εσύ δεν συμετείχες τότε σε κάποιο από αυτά τα συλλαλητήρια. Και μην μου πεις ότι πλέον σύσωμος ο πολιτικός κόσμος δεν έχει παραδεχθεί ότι θα ήταν ιδανικό όνομα εκείνο.

Στο κράξιμο που έφαγε η τότε κυβέρνηση για το θέμα συμμετείχε ο ως συνήθως "ανίδεος για τις συνέπειες" λαός, υποβοηθούμενος από τον κύριο Σαμαρά και το εντελώς ανώριμο τότε ΠΑΣΟΚ. Ανώριμο γιατί ενώ αποτελούσε ένα κόμμα εξουσίας που επηρέαζε το μέλλον της Ελλάδας, αντί να αναλογιστεί τις ευθύνες του είδε το εθνικό αυτό θέμα ως πεδίο λαϊκισμού.

Είναι ντροπη μας πιστεύω που αντιδράσαμε τότε τόσο mindless. Εγώ προσωπικά ντρέπομαι για τον εαυτό μου και δεν κατηγορώ μόνο τα κόμματα για αυτό το θέμα. Ξέρω πολύ καλά ότι εάν δεν είχαμε εμείς αυτή την ηλίθια αντίδραση και εάν το τότε ΠΑΣΟΚ ήταν το σημερινό, θα είχαμε βγει πιό κερδισμενοι σαν χώρα.

Απορώ όμως ρε συ Εύη. Εσύ πως κρίνεις σε αυτό το θέμα ότι το ΠΑΣΟΚ έπραξε το καθήκον του περισσότερο από τη Νέα Δημοκρατία. Πες μου σε παρακαλώ γιατί θα με τρελάνεις. Σχολίασε σε παρακαλώ αν έχεις χρόνο την τότε αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Πως την χαρακτηρίζεις.

Ξέρω ότι είναι δύσκολο να κάνεις κριτική στο ίδιο σου κόμμα. Χρόνια τώρα , δεκαετίες, είναι πολύ πιό απλό να κριτικάρουμε το αντίθετο κόμμα, το ξέρω, όμως έρχετε κάποια φάση όπου πρέπει να αρχίσετε εσείς οι νέοι πολίτικοί να διαφοροποιήτε λίγο τον λόγο σας και να αποκτήσετε καινούργιους κώδικες επικοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

Στα εθνικά θέματα δεν είναι σωστό,το ξαναλέω να λεμε ποιος φταίει λιγοτερο..Ολες οι παρατάξεις φταίνε!Ολες λιγο πολύ "εβαλαν" το λιθαράκι τους για να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε.Να σταματήσει επιτέλους ειδικά στο "Μακεδονικό"κάθε ειδους διχαστικές επιθέσεις οι μεν στους δε..Θα βγάλουμε κάτι;Και αν ναι τι;Οτι φταιει η ΝΔ για να μπουμε εμείς οι ΠΑΣΟΚΟΙ στην εξουσία;Οχι ρε παιδιά...Στα εθνικά θέματα σα εθνικά ζητηματα βγαζουμε τον σκασμό ολοι κα κοιταμε να δούμε πως θα σώσουμε την ιστορία μας τα κεκτηλενα μας και να βρούμε το δικιο μας..Αργότερα σαν καλοι Σπαρτιάτες και σαν καλοί Αθηναίοι αφου ξεπερασουμε τον σκόπελο της... ναυμαχίας της Σαλαμίνας σαν καλοι ..Ευριβιαδηδες να παταξωμεν χωρίς να ακουσωμεν τον αντιπαλό μας...Οποιος κατάλαβε καταλαβε...βαρέθηκα ο ενας γαλαζιος και ο αλλος πράσινος να κονταροχτυπιούνται πανω στο λαβωμένο κορμί της Μακεδονίας μας.Δεν έχουμε το δικαίωμα..!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί σύντροφοι και μη..

αν και νομίζω οτι το θέμα το εξαντλήσαμε, επανέρχομαι γιατί συνεχίζω να διαβάζω τις ίδιες επίμονες απόψεις για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ (!!) για την κρίση του 1992..

Φίλε που συμμετείχες και στα συλλαλητήρια τότε, προκαλείς τη λογική μου! Η πολιτική ξέρεις, και ιδιαίτερα η εξωτερική πολιτική, ασκείται από την εκάστοτε κυβέρνηση η οποία ευθύνεται και για τα θετικά και για τα αρνητικά της αποτελέσματα. Ξαφνικά ο Μητσοτάκης παρουσιάζεται ως ο μεσίας που δεν τον αφήσανε ν'αγιάσει το '92 και κανείς δε λέει τίποτα!

Αγαπητέ φίλε, όταν ο Μητσοτάκης διαπραγματευότανε το "μακεδονικό" δεν είχε 120 χώρες που αναγνώριζαν τη "Μακεδονία", και προφανώς είχε μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ, άρα και απαιτήσεις! Τα συλλαλητήρια με 1.000.000 κόσμο στη Θεσσαλονίκη, δεν νομίζω οτι τα οργάνωσε απλά το ΠΑΣΟΚ.. αλλιώς δε θα είχαμε τέτοιες δημαρχίες στην πόλη τα τελευταία 20-30 χρόνια! Την κυβέρνηση δεν την έριξε το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο Σαμαράς τότε (που σήμερα τα βρίσκει όλα ωραία!). Το ανώριμο τότε ΠΑΣΟΚ, μόλις είχε αποφυλακίσει στελέχη του που είχε στείλε μέσα η ώριμη τότε ΝΔ με το σκάνδαλο του αιώνα.. (Ο λήσταρχος Τσοβόλας!) - Όταν ζητάς εθνική σύνεννόηση, πρέπει και να την καλλιεργείς - Όσο για την εξωτερική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, να μην τα ξαναλέω.. διάβασε λιγο παραπάνω..

Ήμαρτον!! Εξακολουθείτε να χρεώνετε στο ΠΑΣΟΚ ό,τι κακό έγινε σ'αυτό τον τόπο τα τελευταία 30 χρόνια, και κουβέντα για το έργο που άφησε! Πείτε μου ποια τετραετία του ΠΑΣΟΚ θέλετε να συγκρίνουμε με τα 4 τελευταία χρόνια της ΝΔ, και θα το κάνουμε! Αν είναι δυνατόν να ισοπεδώνουμε τους πάντες και τα πάντα, για να βγαίνουμε εμείς λάδι, είτε δεξιοί, είτε αριστερότεροι.. Το ΠΑΣΟΚ κρίθηκε και θα κριθεί και στο μέλλον. Άλλοι έχουν τη μπάλα τώρα κύριοι της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΝ ακόμα..

Και αν δε σας λείπει τίποτα από το παρελθόν, συνεχίσετε να ψηφίζετε ΝΔ.. Σε λίγο δε θα έχει και πάγιο ΟΤΕ..

Άντε γεια...

Γιώργος ο (ήμαρτον πια!) Θρακομακεδων

Υ.Γ. Εγώ φίλε που είμαι τίμιος, πρέπει να παραιτηθώ από το δημόσιο για να αποδείξω οτι είμαι και έξυπνος? Φεύγω τώρα, έχω πολλή δουλειά να κάνω.. εθελοντική και ανιδιοτελή..

Ανώνυμος είπε...

Η μεγαλύτερη μετατόπηση απο καταβολής του ελληνικού κρατους...ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ..Αυτοκτόνησαν άνθρωποι.Ενα θα σου πω ανωνυμε.Και το ΠΑΣΟΚ και Η ΝΔ εκαναν εγκληματικά σφάλματα,ατασθαλίες,..Το καθε κόμμα εχει και τους δικούς του μεγαλοεργολάβους,επιχειρηματιες να παιρνουν την μεριδα του λέοντος,απο δουλειές.Η μηπως ο Μπόμπολας,ο Λαμπρακης,η ο Κόκκαλης η ακόμα ο Κοντομηνάς η ο Βαρδινογιάννης δεν σέρνουν απο την μυτη "οποιονδηποτε" επειδή διαθέτουν εφημερίδες,περιοδικα καναλια...Μην παιζεις με την νοημοσύνη μας.
Εγω θέλω τον πολιτικο πτωχό..Να ειναι υπεράνω χρηματων.
Οι περισότεροι πολιτικοί δυστυχώς είναι έρμαια λογω καποιων ανθρωπινων "αδυναμιών" που έχουν.
Τα καλαμποκια του Αθανασόπουλου τα ξεχάσαμε.Τους Παχτάδες το ιδιο.
Κοιτα ανώνυμε..καινουριο αίμα,καινουριους πολτικούς,νέο αίμα θέλει ο τόπος.Βλέπεις τον Τσίπρα;Ξέρεις γιατι τον ψηφίζει ο κόσμος;Οχι γιατί είναι θεόσταλτος πολιτικός-δεν τον ξέρουμε-αλλα γιατι στελνει μυνημα στους δεινοσαυρους της πολτικής..τα χάλια μας έχουμε σαν κρατος.Και επι ΠΑΣΟΚ και επι ΝΔ...

Ανώνυμος είπε...

Μετατόπιση χρήματος ηθελα να γραψω...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε mathaios

οι μεγαλοεκδότες και οι μεγαλοεργολάβοι υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν. Είναι αναγκαίο κακό.. Δεν έχω πρόβλημα μαζί τους, όπως και να τους λένε.. Με τη διαπλοκή έχω πρόβλημα, και αυτό δεν είναι αναγκη να το υποστούμε. Κι από μας ξεχωριστά εξαρτάται, στην καθημερινότητα ξεκινάει..

Όσο για τον Αθανασόπουλο και το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι, αν εσύ θεωρείς το οτι αγοράζαμε καλαμπόκι από τους Σέρβους και το πουλούσαμε στους ευρωπαίους εισπράτοντας και επιδοτήσεις, έκανε κακό σε κάποιον εκτός από τους ευρωπαίους "φίλους" μας, τότε είμαι σίγουρος ότι θα διαφωνήσουμε και στο θέμα της απογραφής.. Φαντάσου να μαθαίναμε ότι το ΠΑΣΟΚ πουλούσε και όπλα στην PLO..! Θα σοκαριζόσουν? Εγώ μάλλον θα χαμογελούσα ένοχα..

Όσο για το χρηματιστήριο, κάποτε πρέπει σα λαός να αναλάβουμε και τις δικές μας ευθύνες σε αυτό το θέμα.. Αν θυμάσαι, το χρηματιστήριο ήταν η κορύφωση του νεοελληνικού εθισμού, που ξεκίνησε με ΛΟΤΤΟ , "φρουτάκια", καζίνο και το αποκορύφωμα... το Χ.Α.Α.! Τον νόμιμο και κυριλέ τζόγο, κάτι σαν νόμιμο αλκοολισμό.. Εγώ, τα δύο αδέρφια μου, οι γονείς μου και αρκετοί φίλοι, δε βάλαμε ούτε μία δραχμή στο χρηματιστήριο.. οχι επειδή δεν είχαμε, αλλά από άποψη.. Δεν έχω καμία πιστωτική κάρτα και μόνο ένα στεγαστικό δάνειο..

Ας σταματήσουμε να περιμένουμε από την όποια κυβέρνηση να κάνει κάτι και ας συνειδητοποιήσουμε ότι ένα μέρος αυτού που απεχθανόμαστε είναι και δικό μας..

Σκέψου τι κάνεις κι εσύ.. Ανακυκλώνεις..? Έχεις αλλάξει όλους τους λαμπτήρες σου..? Παρεμβαίνεις στην πολυκατοικία σου και στο χώρο εργασίας σου..? Συμμετέχεις στις απεργίες και στις πορείες..? Τουλάχιστον σ'του Πολυτεχνείου..?

Έχω μεγαλώσει με το ΠΑΣΟΚ του '80, έχω αγωνιστεί με τον κόσμο του και από δω και μπρος θα δουλέψω για την ανασυγκρότησή του όπως μπορέσω.. Καλοδεχούμενος και ο Τσίπρας, και όσοι άλλοι εμφανιστούν από όποια κατεύθυνση.. Προσοχή με την αλλαζονεία μόνο.. Γιατί εγώ είμαι και αριστερός και ΠΑΣΟΚ, και δε δέχομαι από κανένα συνομίληκό μου, λεγόμενο προοδευτικό άνθρωπο να με ειρωνεύεται.. Αυτά θυμίζουν τους δεινόσαυρους που απεχθάνεσαι.. Και όσα ακούγανε οι Γραψικοί από το "αυθεντικά" αριστερό ΚΚΕ κάποτε.. Και τώρα τα λεν οι ίδιοι.. τσ τσ.. πως τα φέρνει η ζωη..

Καλός και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανησυχώ λίγο για την εφηβεία του.. Άσε να ωριμάσει πρώτα και μετά βλέπουμε.. να δοκιμαστεί και στην ευθύνη.. Εμείς θα δουλέψουμε με αυτό που ήδη φτιάξαμε τόσα χρόνια.. "ο καθένας το παλεύει όπως ξέρει και μπορει.."

Ευάκι, έλεος.. Άλλαξε topic! Τέτοιος χαμός γίνεται με Ασφαλιστικό, ΟΤΕ...κλπ. Το "Μακεδονικό" μάλλον έκλεισε προς το παρόν εξάλλου.. (έχει πλάκα να μην τολμήσουμε τελικά να θέσουμε το veto.. τότε ίσως να καταλάβουμε γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι..)

Γιώργος ο (αριστερός) Θρακομακεδών

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε veto και έδειξε πραγματικά ότι μπορεί να πάει κόντρα στα όποια κατεστημένα, γιατί δεν μιλάει κανείς???Παρακαλώ??Δεν ακούω την αντιπολίτευση????
Πήρε ρίσκο μεγάλο και μπράβο!
Μην ξεχνάμε πως αν ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο θα είχε δεχτεί την ονομασία (μην μπορώντας να πάει κόντρα στις ΗΠΑ...)αλλά θα είχε πουλήσει και ολόκληρη την ΕΛΛΑΔΑ.-

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

....xm...THN ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΓΡΑΨΕ?

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟΙ ΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ..!


ΚΑ ΚΑΙΛΗ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΟΝΑΝΕ!!

ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΣΑΝ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΑΜΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ!!


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΒΑΣΙΛΙΑ ΓΑΛΑΝΟΥ ΛΙΑΤΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν αντέχω να βλέπω αυτά ως τελευταία σχόλια, επανέρχομαι..

Φίλε ανώνυμε, αν νομίζεις οτι ο Καραμανλής ήταν μόνος του στο Βουκουρέστι και εξέφρασε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, είσαι άλλος ένας από τους στενόμυαλους δεξιούς που δε χρειαζόμαστε άλλο..

Δε σου έκανε καθόλου εντύπωση οτι οι περισσότερες αντιρήσεις για τον όρο "Μακεδονία" προέρχονται από το δικό σας κόμμα, παρά από την αντίπολίτευση (συνολικά)? Δεν κατάλαβες ακόμα οτι στο θέμα υπήρξε εθνική συνεννόηση και ότι το ίδιο θα έκανε όποιος και να ήταν πρωθυπουργός? Η μήπως πιστεύεις οτι ο Καραμανλής είχε και άλλη επιλογή? Αν δηλαδή δεν είχε επιλέξει το veto, σήμερα θα ήταν ακόμα κυβέρνηση ή Ν.Δ.? Θυμάσαι τι έπαθε ο Μητσοτάκης?

Όσο για τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ-ΗΠΑ είσαι βαθειά νυχτωμένος.. Ο αντιαμερικανισμός είναι θεμελιώδες στοιχείο το Πασοκικής κουλτούρας, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει στους αριστερούς μας φίλους που μονοπολούν την επαναστατικότητα. Απλά σου υπενθυμίζω οτι ο Ανδρέας Παπανδρέου, αν και παντρεμένος με Αμερικανίδα, ήταν ο μοναδικός ΄Ελληνας πρωθυπουργός που δεν προσκλήθηκε ποτέ στις ΗΠΑ..

Όσο για την κυρία Γαλανού-Λιάτση, ναι, κάνετε λάθος..

Ο Μητσοτάκης συνεχίζει σήμερα να καυχάται ότι το '92 είχε προτείνει σύνθετη ονομασία (Βόρεια Μακεδονία ή Σλαβομακεδονία) την οποία οι Σκοπιανοί ήταν έτοιμοι να αποθεχθούν, αν δεν έπεφτε η κυβέρνηση.. Περι ειλικρίνειας λοιπόν, βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας..

Όσο για την
Ενδιάμεση Συμφωνία (1995) δεν αναφέρει το "Μακεδονία" παρά μόνο στα πλαίσια του FYROM (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας), ονομασία που υιοθέτησε ο ΟΗΕ αμέσως μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Πέραν αυτού, η σύναψη διεθνών συμφωνιών είναι, αν δεν κάνω λάθος, ο στόχος κάθε σοβαρής και υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας. Η κατάφωρη παραβίασή της συμφωνίας, με την άσκηση του veto, για την οποία στέλνει τώρα απανωτά ραβασάκια στον ΟΗΕ ο Κωστάκης, είναι αποτέλεσμα της δεξιάς αδεξιότητας που δε φρόντισε να καταγγείλουμε πρώτοι τη συμφωνία, ως παραβιαζόμενη από τα Σκόπια, με αποτέλεσμα να είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει να δικαιολογηθούμε τώρα..

Εγώ δε σας ζητώ ειλικρίνεια, απλά σας εύχομαι να μπορείτε να δείτε την αλήθεια και ας μην την ομολογείτε. Για όσο καιρό τουλάχιστον συνεχίζετε με τέτοια μυαλά να καθορίζετε τις ζωές μας, ως κυβέρνηση..

Άντε και καλή ανάσταση!
Γιώργος ο (ειλικρινής αμι τι άλλο) Θρακομακεδών

Heliotypon είπε...

Και μένουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα..
Γιατί δεν βρήκαμε συμμάχους στην πολιτική μας;

Γιατί η Ελλάδα έχει γίνει μιά αναξιόπιστη και θλιβερή χώρα, που μοιάζει περισσότερο με Αφρικανική παρά με Ευρωπαϊκή. Γιατί ο κατήφορος που ξεκίνησε από την εποχή του Α. Παπανδρέου και συνεχίστηκε σε όλες τις κυβερνήσεις του Πασοκ αλλά και της Ν.Δ. μας έχει φέρει σε αξιοθρήνητο σημείο κύρους.

Γιατί αφήσαμε αναξιοποίητους τους φιλέλληνες;


Υπάρχουν τέτοιοι; Υπάρχουν πολλοί που αγαπούν τον Ελληνικό πολιτισμό αλλά αυτός ανήκει στην αρχαιότητα και όχι στη σημερινή πραγματικότητα. Τι να αγαπήσουν οι άνθρωποι; Το μπάχαλο που λέγεται (σύγχρονη) Ελλάδα;


Γιατί δεν έγινε μια εκστρατεία διεθνούς ενημέρωσης;
Γιατί δεν έχει γίνει σαφές στο εξωτερικό, πως το θέμα δεν είναι διμερές;


Γιατί ΕΙΝΑΙ διμερές. Εμείς αντιδρούμε στο όνομα (περισσότερο) και (λιγότερο) στις αλυτρωτικές διεκδικήσεις επειδή τη δική μας ιστορία προσβάλλεται. 'Οχι του Γερμανού ή του Ιρλανδού.

Ανώνυμος είπε...

Για όσους δεν έχουν καταλάβει τί κίνδυνο συνιστά για την Ελλάδα και ταλαιπωρούνται ακόμη από διεθνιστικές...αφέλειες, τους παραπέμπω στην ιστοσελίδα www.vardaraxios.wordpress.com, όπου ένας νέος άνθρωπος, γενναίος αλλά ειλικρινής, ασκεί κριτική στο φασιστικό καθεστώς Gruevski με κίνδυβο της ζωής του!
Όχι απλώς πρέπει να επιμείνουμε σε μή σύνθετη ονομασία, αλλά θα πρέπει να επιδιώξουμε ως μόνη λύση την διάλυση αυτού του καρκινώματος! Η χειρότερη εξέλιξη: να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια με οποιοδήποτε όνομα! Τα Σκόπια συνιστούν, κυβερνώμενα από μιά συμμορία, και με πλειοψηφική εθνότητα διακατεχόμενη από φασίζουσες ψευδαισθήσεις, μια μόνιμη πλατφόρμα αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων! Πότε οι ψευτοπροοδευτικοί πιά θα καταλάβουν ότι χαϊδεύοντας τα Σκόπια υπηρετούν την Νέα Τάξη; Δυστυχώς Ποτέ! Το μυαλό τους είναι έτσι προγραμματισμένο..πνευματικοί σακάτηδες...

Ανώνυμος είπε...

Και ναι αγαπητή Εύα, το ΠΑΣΟΚ έχει στις τάξεις του τον Μπίστη, που ότσν ήταν ακόμη το μεγάλο κεφάλι στην Ανανεωτική Αριστερά, ένα χρόνο πριν προσχωρήσει στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, στα 1999, έκαμε το πρώτο και τελευταίο συνέδριο αυτού του γκρουπούσκουλου, στο οποίο ως τιμώμενο προσκεκλημένο και ομιλητή εκάλεσε, ποιόν; Τον Βοσκόπουλο του Ουράνιου Τόξου...Να μήν αναφερθώ πρόσφατα στον σύμβουλο του Γιωργάκη τον Βαλλιανάτο, τον...φίλο του Βοσκόπουλου...Συνεπώς, το ΠΑΣΟΚ, με αρχηγό τον Γιωργάκη, ή κάποιον Σημιτικό, είναι επικίνδυνο για την ελληνική εξωτερική πολιτική, διότι μπορεί να διαπραγματευθεί τα πάντα, αρκεί να ξαναβγεί, ή να κρατηθεί στην εξουσία...Βλέπε εκλογικό πραξικόπημα 2000 με τις 35.000 των εισηγμένων για λίγες μέρες τσετσένων ψηφοφόρων...βλέπε την συμφωνία Γ. Παπανδρέου-Τζέμ για την πριμοδότηση του ΠΑΣΟΚ με τις ψήφους των μουσουλμάνων τουρκογενών της Θράκης...Ευτυχώς το αντάλλαγμα..το σχέδιο Ανάν, δεν του βγήκε του Γιωργάκη, επειδή εκεί κάτω στη μεγαλόννησο βρέθηκε ένα παλληκάρι, αιωνία του η μνήμη...Τί άλλο θα δώσει τώρα ο Γιωργάκης Εύα; Ά, ρε κατακαϋμένη πατρίδα...