Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Φοιτητικές Εκλογές 2008

Μόλις γύρισα από το Πανεπιστήμιο μου, το Αριστοτέλειο. Σε κλίμα προεκλογικό όλες οι σχολές -Πολυτεχνείο, ΣΘΕ, Ιατρική, Νομική, Οικονομικό, Πολιτικό, ΤΕΦΑΑ, Φιλοσοφική, ΠΑ.ΜΑΚ. - και χθες πάλι με φοιτητές στην Κομοτηνή, την Ξάνθη..
Όλες οι συζητήσεις περί πολιτικής και νέας γενιάς!
Πολιτική με ζωντάνια, χρώματα, μουσική, αφίσες, νέες ιδέες, χιουμορ, χωρίς σοβαροφάνειες και με φρέσκα συνθήματα. Αρκεί να τα ακούνε αυτοί που πρέπει. Μας ζήτησαν να δεσμευτούμε να είμαστε πάντα κοντά τους. Να υποσχεθούμε ότι δεν θα γίνουμε μια από τα ίδια!..
Μεγαλώσαμε στην ίδια εποχή, με τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, την ίδια όρεξη για δουλειά ώστε να γίνουν τα αδύνατα δυνατά.
Συμπέρασμα: οι νέοι ενδιαφέρονται, συμμετέχουν, είναι πολιτικοποιημένοι, με άποψη, όνειρα, ελπίδες..και εδώ και στο facebook, ακούω όλους εκείνους που μου μιλάνε! Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να ξέρω πως είμαστε στην ίδια πλευρά και ευχαριστώ άλλη μια φορά για όλα τα μηνύματα, την ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων, ακόμα και αμφιβολιών! Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα, αλλά το πρώτο βήμα έχει γίνει, άνοιξε ένας δίαυλος επικοινωνίας χωρίς φίλτρα μεταξύ μας.
Καλή επιτυχία αύριο στους καλύτερους!

23 σχόλια:

Agobooks είπε...

Καλές επιτυχίες κα. Καϊλη!

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο για τους νέους, για όλους, μας. Και το γεγονός οτι οι νέοι ενδιαφέρονται και πλέον παίρνουν θέση, είναι πλέον ολοφάνερο! Ίσως και αυτό να είναι η μόνη ελπίδα για να γλιτώσουμε από "καρεκλοκένταυρους" που στο βωμό του κέρδους προσπαθούν να θυσιάσουν τα πάντα. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα στο στόχαστρο βρίσκεται το περιβάλλον σε απομακρυσμένες, από την Αθήνα, περιοχές, που λίγο τους νοιάζει αν καταστραφούν... Και προσπαθούν να εξαγοράσουν την οργή νέων και μη με μερικές θέσεις εργασίας, ίσως και "μερικής απασχόλησης". Γιατί όμως;
Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σου!

Homo Sapiens είπε...

Δυστυχώς, υπάρχει και μία διαφορετική προσέγγιση που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει. Δείτε στο τελευταίο μου post

denxerw είπε...

Το οτι άνοιξε ένας αφιλτράριστος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ μας όπωως αναφέρεις είναι πολύ σωστό.
Αυτό που βλέπω λοιπόν από την υποτειθέμενη πολιτικοποίηση των νέων και των φοιτητών ιδιαίτερα στις σχολές, δεν είναι παρα οι προσπάθεια των κομμάτων δημιουργίας ενός "θιασου" από μαριονέτες που θα προωθούν τις θέσεις, τα συμφέροντα και τις διεκδικήσεις του εκάστοτε κόμματος.Συγγνώμη που θα το πω αλλά πιστεύω πως και εσύ η ίδια αποτελείς ένα από αυτά τα πιόνια.Αφιλτράριστα έτσι;Εσύ το είπες.
Δεν μπορώ να θεωρώ πολιτικοποιημένο έναν συμφοιτητή(ισχύει δεν είναι παράδειγμα) μου, ο οποίος λόγω συμφερόντων του πατέρα του λόγω του ΠΑΣΟΚ, έχει αρχίσει να ασχολείται με τα του κόμματος και να υποστηρίζει σθεναρά την πορεία του Γ. Παπαννδρέου(γιατί αν είναι αυτός πρόεδρος ικανοποιούνται τα συμφέροντα του, εϊναι δηλαδή Παπανδρεικός), ο οποίος είναι το λιγότερο ανεπαρκής.
Γενικά δεν βλέπω πουθενά κανέναν να θέλει να δρα και να διεκδικεί για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και γιαυτό ναμπαίνει στην πολιτική, αλλά μονάχα για ίδιον όφελος.Σ' ευχαριστώ για τον χρόνο σου αν το διάβασες και θα χαιρόμουν αν μου έδινες μια απάντηση και με έπειθες για το αντίθετο.Και ίσως αλλάξεις την γνώμη μου για σένα.

Ανώνυμος είπε...

Ουτε με Ευα καιλη δεν παιρνετε πασοκοι την Πληροφορικη:-D

Ανώνυμος είπε...

Ουτε με Ευα καιλη δεν παιρνετε πασοκοι την Πληροφορικη:-D

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΣΟΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Κα Καϊλή,

Έχετε δίκιο οσο αφορά στην επιθυμία των νέων να αλλάξουν τα πράγματα. Αλλά, δυστυχώς, όπως πολλές φωνές ακούγονται, άλλες τόσες δεν ακούγονται λόγω της στυγνής κομματικοποιήσης της φοιτητικής νεολαίας. Εσείς τι προτείνετε ώστε να αλλάξει αυτό?
Έχουμε πολλοί περάσει απ΄τις αίθουσες του ελληνικού πανεπιστημίου και πάντα υπήρχε αυτή η δραστηριότητα που περιγράφετε. Δε βλέπω να άλλαξε κάτι τώρα. Κάθε γενιά ευελπιστεί και λέει οτι είναι πιο δραστήρια απο άλλες "μαύρες εποχές". Αυτό που δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ακόμα είναι η θέληση να υπάρχει κοινή πορεία από όλους στις διάφορες παρατάξεις. Και δεν εννοώ σε κεντρικά σημαντικά θέματα. Σε θέματα εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων όλοι φυσικά και είναι θεμιτό να έχουν ξεχωριστή άποψη...
Όμως όλοι αυτοί που νοιάζονται και φωνάζουν όταν γίνονται μεγάλες αλλαγές στην παιδεία, δεν είμαι σίγουρος αν συνειδητοποιούν ότι είναι φοιτητές στην ιδιότητα και ότι κύριο μέλημα τους ίσως θα πρέπει να είναι, όχι μόνο η κριτική για νομοσχέδια αλλά και το πως θα επέλθουν πολλες και μικρές αλλαγές που θα δώσουν αξία στο πανεπιστήμιό τους. Και με αυτό εννοώ κοινή πορεία για την ενίσχυση των αθλίων και υποχρηματοδοτούμενων βιβλιοθηκών, των χώρων διδασκαλιας, γενικότερα της υλικοτεχνικής υποδομής των διδασκόντων τους ώστε να μπορούν να κερδίζουν πολλα περισσότερα απο αυτους κλπ. Ισως πείτε οτι "και όμως οι παρατάξεις ασχολούνται και με αυτά"...Σε αυτη την απάντησή σας, απλά σκεφτείτε επιπλέον ΓΙΑΤΙ δεν γίνεται σε κανέναν γνωστή η κατεύθυνση τους και σε αυτα τα ζητήματα. Το hunch μου είναι ότι όλοι θέλουν να ασχολούνται με πιο "σημαντικά" θέματα, γιατί σε αυτά τα δευτερεύοντα όλοι θα συμφωνήσουν, κάτι που φυσικά δε θα τους διαχωρίσει και δε θα δείχνει την "ξεχωριστή" τους ιδεολογική σφραγίδα. Οπότε το ερώτημα είναι > Νοιάζονται για το πανεπιστήμιο τους και το αγαπούν ή νοιάζονται να επιδείξουν τη δύναμη και την ιδεολογία του χώρου τους και απλά βρίσκουν το πανεπιστήμιο ως το βήμα του λόγου τους?...


Α.Τ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ...

Ανώνυμος είπε...

Βάλε εσύ ενα δράκο...τον χρειάζεσαι μάλλον για να μπορείς να αισθάνεσαι εντάξει με την "άτιμη" κοινωνία που σε έχει αδικήσει όπως και όλους. Μάλλον πολλοί από τους Έλληνες σαν εσένα χρειάζονται να ξέρουν ότι όλα είναι μάταια για να συνεχίσουν και να αισθάνονται ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει και επομένως δεν έχει νόημα να μιλά κανεις για παραμύθια. Ασε άλλους σαν εμάς να ζούμε το "παραμύθι" μας και εσύ ζήσε την δημιουργική πραγματικότητά σου.

plants VS anunaki είπε...

egw mallon zw se allon kosmo apo ayton ths evas,giati to mono poy eida htan fanatismos,kommatoskyla na xorophdane san zwa stoys tonoys ths kalomoiras , anoikta kefalia , xiliades tonoi petameno xarti.
To symperasma einai:

H neolaia goystarei to katesthmeno

perissotera edw

Ανώνυμος είπε...

Komatikes Ekloges = Apo noris na galouxoume ta me8avriana komatoskila.

Ta misa apo afta ta paidakia, zoune apo to zartziliki tou baba, kai 8eloune kai ekloges....

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Δε λέω, καλός ο δίαυλος, αλλά ήταν κλειστός από τις 24 Φεβρουαρίου και άνοιξε τώρα με τις εκλογές. Tι περίεργες συμπτώσεις είναι αυτές με τους διαύλους των πολιτικών. Φαντάζομαι θα γίνει σκοτωμός πάλι πριν από τις κανονικές εκλογές.

Εύα είπε...

Α, παλι βιαζομαστε να βγαλουμε συμπερασματα...οχι ο διαυλος δεν εκλεισε ουτε μια μερα. Υπηρχε μέσα στα σχόλια των αναρτήσεων, όπως και στο facebook. Κάθε μέρα διαβάζω και ακούω τι γράφεται εδώ και όχι μόνο. Δεν είναι καλό να ακούν οι πολιτικοί τι προβληματίζει τον κόσμο..? Αυτά τα περι εκλογών είναι αδικία να το λες εδώ. Τέλος πάντων..

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΕΑ, ΟΜΟΡΦΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ
ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ
ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.
ΚΑΙ ΛΕΙΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑ ΟΠΩΣ Ο (ΚΥΡΙΟΣ)ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΛΜΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΟΗΤΟΣ ΠΟΥ ΝΩΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ. ΕΦΡΙΞΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο (ΚΥΡΙΟΣ) ΕΛΜΑΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟ BLOG TOY. (www.alliapopsi-magazine.blogspot.com)

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Αγαπητή Eύα λυπάμαι αν σε αδίκησα όπως λες.
Δεν είδα ίχνος σχολίου σου πουθενά από το Φλεβάρη – ίσως να μη το πρόσεξα.
Απλώς έχω ένα θέμα με τα μπλογκς πολιτικών και … παπάδων.
'Αλλη φορά, είναι μεγάλη ιστορία …

:-]

Ανώνυμος είπε...

Σας ειδα στον Alpha, αντιπαρατιθεστε με τον Μανωλη που ειναι "βαρυ πυροβολικο" της λαικης Δεξιας.

Μιλησατε με εξυπνο τροπο ωστε να του εκμαιευετε απαντησεις αν και στα "δελτια αποψεων" πρεπει να φωναζει κανεις πολυ για να ακουστει


Μολις το ακουσα, τελευταιος νεκρος σε εργατικο ατυχημα, 68 ετων σε λατομειο, περαστικα μας....

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ κα Ευα Καιλη, πολυ καλο το ...να κανομε τα αδυνατα, ως δυνατα..., ως μηνυμα ουσιας.
ποια η γνωνη σας για την αναπτυξη της νεανικης επιχειρηματικοτητας Εντασης Γνωσης, εναντια στην διαρκη (ταξικη ?) παλη της κατεστημενη επιχειρηματικοτητα της Εντασης Κεφαλαιου ?
ποια η γνωμη σας, για την διαρκη Επανασταση της επιχειρηματικης Καινομιας στην παραγωγικη διαδικασια ?
ποια πιστευετε οτι ειναι η δυνατοτητα της ουσιαστικης ενεργοποιησης της νεολαιας του αποδημου ελληνισμου (ΣΑΕ), στην διαδικασια μεταφορας Ιδεων και πρακτικων Λυσεων, για εφαρμογη (τους) τοσο στην κεντρικη οσο και στην τοπικο-αυτοδιοικητικη εξουσια ? μπορουν τα νεολαιστικα αυτοδιαχειριζομενα κοινωνικα επιχειρηματικα δικτυα , να συμβαλουν ενεργα στην αναπτυξιακη ευημερια και την αναδιανομη του πλουτου ? οι εργαστηριακοι φυσικοι σταθμοι δρασης θερμοκοιτιδων νεανικης επιχειρηματικοτητας, με ποιο τροπο μπορουν κατα την αξιολογη κριση σας, να συμβαλλουν στην αποδομηση του συστηματος της μεταναστευσης των ελληνικων εγκεφαλων και πως θα το επιθυμουσατε αυτο ? ευχαριστω, και ευχομαι τοσο σε εσας προσωπικα και στους εκλεκτους συνεργατες και φιλους σας: χρονια σας πολλα, καλο πασχα, καλη ανασταση λαου. Network Embassy KARaiskakis - www.nekar.gr

Ανώνυμος είπε...

To ότι οι φοιτητές πολιτικοποιούνται είνα ένα τεράστιο ψέμα. Αυτό φαίνεται μελετώντας αφενός σε ποσοτικό επίπεδο τα ποσοστά συμμετοχής στις φοιτητικές εκλογές αφετέρου την ποιότητα της πολιτικής αυτής δράσης δηλαδή της εκφραζόμενης πολιτικής συνείδησης, των κριτιρίων επιλογής και της συνδικαλιστικής κουλτούρας των όσων φοιτητών επισκέπτoνται το παραβάν και γαμούν την τρυπούλα της κάλπης με ψηφοδέλτια.

Αν θέλετε μπορούμε να το συζητήσουμε σοβαρά σε ένα ποστ.

Πρωτοκλασάτος! είπε...

Πολύ θετικό είναι να ασχολούνται οι νέοι με την πολιτική,πράγμα σπάνιο σήμερα...
Έχουμε και τα δίκια μας,μια που πλέον οι αξίες βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί.Η απαξίωση σε όλο της το μεγαλείο...
Θέλουμε να σε ακούμε ποιό συχνά,ποιό δυναμικά.Μετέφερε την φωνή μας στους μεγάλους
Να είσαι πάντα καλά!

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη που είμαι εκτός θέματος.

Έχεις μια πρόσκληση

http://deilogos.wordpress.com/2008/05/09/idiografos/

Ανώνυμος είπε...

Το ευουλίνι θα μεταφέρει τη φωνή των νέων στους "μεγάλους" ; Την περίπτωση να πάρεις πρωτοβουλία εσύ την έχεις σκεφτει;

Συγκρατήσου συνάνθρωπε και μην ψηφίζεις μαυρογιαλούρο.

Heliotypon είπε...

Αν τα κόμματα δεν σταματήσουν να χειραγωγούν τους φοιτητές για δικό τους όφελος και αν οι φοιτητές δεν σταματήσουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κομμάτων αντί για τα δικά τους, η παιδεία θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Είναι αδιανόητο να είναι κομματικά χρωματισμένοι οι φοιτητικοί σύλλογοι και νομίζω ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες (αν συμβαίνει κι εκεί...) σαν την δική μας. ΕΞΩ (ΟΛΑ) ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΛΕΙΑ! 'Αλλο πολιτικοποίηση άλλο κομματικοποίηση! Διάβασε την τρέχουσα ανάρτησή μου (μην σε σοκκάρει το όνομα του Blog μου).

Ανώνυμος είπε...

Ama den ksekoumpistoun oi paratakseis apo ta panepisthmia, swthria den tha exei h paideia.........