Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Οικονομική πολιτική = Εξωτερική πολιτική?

Πιστεύετε πως οι συμφωνίες με την Ρωσία όσον αφορά τους αγωγούς και την ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας, θα έχουν τελικά όφελος για την χώρα μας;
Αν λάβουμε υπόψιν και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα τα κείμενα των συμφωνιών των αγωγών αυτών, που θα διέρχονται από την χώρα μας...

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΑ ΚΑΙΛΗ
Δεν γνωρίζω τι ξέρετε σχετικά με τον αγωγώ αλλά η καθηγήτρια της τάξεις μας στις Αρχές Οικονομίας,κρίνει θετικά την συμφωνία.(Δεν πιστεύω ότι πήρε εντολή από καποιό υπουργειό).Επίσης η Ελλάδα με αυτήν την κίνηση ξεφεύγει από την αμερικοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

Ζητώ συγνώμη για την επιπολαιότητά μου στην προηγούμενη ανάρτηση.

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

O Giorgakis ine ka8aroaimo Amerikanaki, opote den perimena na pis kati diaforetiko.

Toulaxiston pes oti "Simfona me ton Arxigo tou Kommatos mou, pou mas lei ti na leme......."

Ανώνυμος είπε...

Εύα νομίζω ότι σε καλό θα βγεί η συμφωνία αυτή.
Και καλό είναι που η Ρωσία σήκωσε κεφάλι!!!

falco είπε...

Ελπίζω ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις έχουν προβλεφθεί. Αν ναι , για μια χώρα που δεν έχει άλλες πηγές ενέργειας εκτός από τον άνεμο και τον ήλιο( που και αυτές δεν τις εκμεταλλευόμαστε ) , είναι απαραίτητο να παίξει τη λεγόμενη "διπλωματία των αγωγών".

Θα μπορούσατε να μας πείτε αν το ΠαΣοΚ έχει συγκεκριμένες προτάσεις για την ενεργειακή ασφάλεια ;

dimypan είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dimypan είπε...

Θεωρώ ότι αυτή η κίνηση είναι θετική. Δεν αποτελεί όμως και την οριστική λύση για την εξάρτηση της χώρας μας από το πετρέλαιο . Χρειάζονται συντονισμένες κινήσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης όσο αφορά τις εναλακτικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και γενικότερα το πως πρέπει να χειριζόμαστε τη κατανάλωση αλλα και τον τρόπο παραγωγής της ενέργειας. Πάντως είναι προς την σωστή κατεύθυνση να γίνονται κινήσεις της χώρας μας προκειμένου να έχουμε ποικιλία επιλογών αγοράς ενέργειας από πολλές χώρες και για να μην είμαστε υποχείριο τους επενθυμίζοντάς τους ότι δεν είμαστε δεδομένοι γι αυτούς. Όλα αυτά διότι μην ξεχνάμε η ενέργεια έχει άμεση σχέση με την οικονομία. Χαρακτηριστικό παράδειγμά οι τιμές του πετρελαίου που φέρουν τσουνάμι ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα. Άλλωστε φαντάζεστε ένα κόσμο με δυνατότητα παροχής φτηνής και καθαρής ενέργειας . Ένα είναι σίγουρο μόνο η οικόνομια και το χρήμα δεν θα είναι αυτο που θα απασχολεί την αθρωπότητα.

Ανώνυμος είπε...

να σχολιασω απλα πως το φυσικο αεριο δεν ειναι η λυση....
απλα προσωρινη...
40% καθαροτερο απο το πετρελαιο σε θεμα ρυπων.
απο εκει και περα το μελλον βρισκεται αλλου.
Καλη σας μερα

Ανώνυμος είπε...

I megalostomies tou Giorgaki....
http://www.euro2day.gr/chameleon/139/articles/326025/ChameleonArticle.aspx

Roba egine pali...

Apo tin mia - san palikaraki - sikone ta manikia tou kai elege oti 8a pareti8i apo tin asilia tou gia na andimetopisi ton Vgenopoulo.

Tora ka8ete kai klegete oti ton kinigane..

Ine toso axristos pou oute o pateras tou den ton ebistevotan...

Ανώνυμος είπε...


Πλεονεκτήματα από την διέλευση των ενεργειακών αγωγών για την χώρα μας:

Άμεσα:

Φθηνότερη και καθαρότερη ενέργεια.

Έσοδα από τα τέλη διέλευσης.


Έμμεσα:

Ενίσχυση της πολιτική σταθερότητας στην περιοχή διότι οι χώρες οι οποίες εξαρτώνται από την κατανάλωση(άμεσα η Ευρώπη και ΗΠΑ έμμεσα) αλλά και την πώληση (Ρωσία κυρίως) δεν θέλουν να έχουν εσωτερικά προβλήματα εξαιτίας ενός πολέμου ας πούμε Ελλάδας-Τουρκιάς ο οποίος θα δημιουργούσε προβλήματα στην λειτουργία του αγωγού.

Όποτε η εξωτερική τους πολιτική θα περιέχει και μια επιπλέον συνιστώσα με κατεύθυνση την σταθερότητα στην περιοχή μας.

Επίσης, άσχετο με τον αγωγό αλλά σχετικό με το αποτέλεσμα, παρόμοιο στόχο νομίζω έχει και το ξεπούλημα του ΟΤΕ στο Γερμανικό κράτος.

Μειονεκτήματα: Πιθανοί κίνδυνοι μόλυνσης από διαρροές.

Ανώνυμος είπε...

Are Eva....
Esi kai oli i E8nopateres.....

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/327096/Article.aspx

Ανώνυμος είπε...

Kai epidi den fenete to URL.
8a vrite edo ena endiaferon ar8ro.

http://tinyurl.com/4shluk

Ανώνυμος είπε...


Όσον αφορά τις αμοιβές των πολιτικών σκεφτείτε ότι, ένας χρηματιστής ο οποίος διαχειρίζεται το πορτοφόλι 10 πλουσίων έχει δεκαπλάσιες απολαβές από τις απολαβές ενός βουλευτή ο οποίος διαχειρίζεται το πορτοφόλι του Ελληνικού λαού !

Κατά την γνώμη μου για το κεφάλαιο που διαχειρίζονται και λαμβάνοντας υπόψη τις ζημίες που θα επωμιστεί το δημόσιο αν λόγο χρηματισμού τους εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τρίτων εις βάρος του δημοσίου, πληρώνονται πολύ ΛΙΓΟ.

Και φυσικά θα πληρωθούν από τους φόρους του λαού, αφού για τον λαό δουλεύουν από τον λαό θα πληρωθούν.

Αλλά από ότι φαίνετε κάποια κέντρα θέλουν να έχουν στην δούλεψη τους πολιτικούς και προσπαθούν πατώντας στην αφέλεια μερικών να καταστήσουν τους πολιτικούς ευάλωτους σε χρηματισμό. Αλλά προφανώς έχουν γνώση οι φύλακες.

Ανώνυμος είπε...

Σαφώς ναι! Η οικονομική πολιτική (κοινώς εμπόριο) είναι από αρχαιοτάτων χρόνων μέσο άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Η συμφωνία με τη Ρωσία είναι σημαντική όχι τόσο για τα οικονομικά της αποτελέσματα (αφού αυτά θα τα δούμε κυρίως μετά την κατασκευή του, σε 10 και πλέον χρόνια) αλλά κυρίως για την πολιτική στροφή που σηματοδοτεί. Αναρωτιέμαι πώς νιώθουν οι παλιοί νεοδημοκράτες τώρα που συνεργάζονται με τους "κομμουνιστάς"! (Θα τρίζουν τα κόκκαλα του θείου Καραμανλή τώρα) Αν συνεχίσει να αριστερίζει έτσι πάντως ο Κωστάκης, μπορούμε να τον γράψουμε και "φίλο ΠΑΣΟΚ"!

Όσο για την αδιαφάνεια δεν θα έπρεπε να σε εκπλήσει Εύα.. Πάγια τακτική της κυβέρνησης δεν είναι αυτή?: τα πορίσματα των εισαγγελέων μένουν στα συρτάρια, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τους χειρισμούς στο Σκοπιανό τα μαθαίναμε από τις διαρροές, τη συμφωνία για τον ΟΤΕ ακόμα δεν την ξέρουμε όλη.. στον αγωγό κόλησες εσύ? Το πταίσμα?

Δεν μπορώ πάντως να μην καταθέσω και τις αντιρήσεις μου για το θέμα.. Τη στιγμή που πωλείται ο ΟΤΕ και τα συμφέροντα έχουν αποθρασυνθεί τελείως (βλ. Βγενόπουλος), το θεωρώ λίγο άκαιρο και βούτυρο στο ψωμί...

Το τέλος το κρατάω για το φίλο ανώνυμο και τις βολές του κατά του προέδρου και των βουλευτών εν γένει, τόσο αλόγιστα και ανεύθυνα. Ρε συ ανώνυμε, δε συνεχίζεις να κοιτάς τις μετοχούλες σου στο euro2day και να αφήσεις τα μαθήματα δημοκρατίας? Απολιτίκ λαμόγιο?.. Από κάτι τέτοιους σαν εσένα (μόνο μεγαλύτερους σε ηλικία) τραβάμε αυτά που τραβάμε σήμερα.. Είμαι σίγουρος οτι στο σχετικό γκάλοπ της ιστοσελίδας, ανήκεις στο 66% που ψήφισε "συμφωνώ απόλυτα με τις διώξεις κατά πολιτικών"! Αν είναι δυνατόν! Ώρα να μας πεις και οτι ένας Παπαδόπουλος θα μας σώσει! Αλλά μάλλον ήσουν πολύ μικρός για να έμαθες κάτι από το βρώμικο 89.. Φασιστοειδές αβγό! Ρε άντε γεια!

Γιώργος ο (πάλης ξεκίνημα) Θρακομακεδών

Ανώνυμος είπε...

Οικονομική πολιτική = Εξωτερική πολιτική?

Η παραπάνω σχέση είναι εξαιρετικά απλή

Ανώνυμος είπε...

το παρακάτω σχόλιο δεν αφορά την ανάρτηση και ζητώ συγνώνη.

ΕΚ ο τίτλος του site σου είναι: Νέα Επιλογή
για να κάνουμε μαζί τα αδύνατα , δυνατά

Αντιλαμβάνεσαι το αδύνατο μιας σχέσης
(1 + 1 != 1) και την ίδια στιγμή λες πως τη σχέση αυτή μπορούμε να την κάνουμε δυνατή(1 + 1 = 1 ).

ΠΩΣ?

Ανώνυμος είπε...

Στο σχόλιο 16 η λέξη εξαιρετικά είναι λάθος.Η σωστή λέξη είναι τραγικά.