Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

5 δέσμες προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση και την προστασία των πολιτών

- Η πρώτη δέσμη μέτρων αφορά στη στήριξη προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα για να επανέλθει η ρευστότητα στην αγορά και να στηριχθεί η πραγματική οικονομία. Προτείνουμε στήριξη, με ξεκάθαρους κανόνες και την ενεργό εποπτεία της Πολιτείας. Οι κρατικές εγγυήσεις πρέπει να καλύψουν όχι μόνο τις Τράπεζες, αλλά να επεκταθούν και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, ώστε να μην υποχρεωθούν να ρευστοποιήσουν μετοχές τους, καταγράφοντας απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ.

- Η δεύτερη δέσμη μέτρων αφορά στους καταναλωτές και στους δανειολήπτες. Έχουμε καταθέσει δύο προτάσεις νόμου και 7 τροπολογίες στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την προστασία των δανειοληπτών από την υπερχρέωση. Προτείνουμε επίσης το πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων για τους ασθενέστερους οικονομικά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως το τέλος του 2009, με αντίστοιχη μετατόπιση των υποχρεώσεων αυτών για μετά το τέλος του συμβατικού χρόνου αποπληρωμής των δανείων.

- Η τρίτη δέσμη μέτρων αφορά στην τόνωση της αγοράς και στη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

- Η τέταρτη δέσμη μέτρων αφορά στην στήριξη των ασθενέστερων ομάδων. Τους πιο ευάλωτους, αλλά και τα μεσαία στρώματα που πλήττονται με την απαξίωση του κοινωνικού κράτους.

- Η πέμπτη δέσμη μέτρων αφορά στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συμφωνα με την ελληνοφρενεια18/11/2008 , μπηκατε στην κυβερνηση!!! , ολιγη αρνητικη διαφημιση....


στις εκπομπες μαλλον δεν σας δινουν αρκετο χρονο να αναπτυξετε τις αποψεις οποτε μενετε λιγο "πισω" , βεβαια η κυρια Ραπτη στην πιο "αγαπησιαρικη" εκπομπη της Στεφανιδου ειχε κεντρικο ρολο, ειναι θεμα τακτικης

θα μπορουσαν να μπαινουν στο site video απο εκπομπες που συμμετεχετε

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

Δεν θα αλλάξετε εσείς τον κόσμο-ευτυχώς και πρέπει να φύγετε , όσο είναι καιρός !

Ανώνυμος είπε...

homepage » ελλάδα BREAKING NEWS
Διευρύνεται ο κύκλος αυτών που γνώριζαν*
Παρασκευή, 21.11.08


* Το άρθρο ανήκει στο φάκελο:

"«Ιερό» σκάνδαλο"
Ο κύκλος των ανθρώπων που είδαν ή γνώριζαν για το επίμαχο βίντεο διευρύνεται, σύμφωνα με πληροφορίες.

Εκτός από δύο δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, γνώστης ή ακόμη και θεατής των σκηνών του εκβιαστικού βίντεο φέρεται να είναι -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος και πρώην γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Κριθαρίδης. Υπάλληλος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Κριθαρίδης αναρριχήθηκε γρήγορα στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, κυρίως εξαιτίας των καλών του σχέσεων αρχικά με τον Ακη Τσοχατζόπουλο και στη συνέχεια με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μάλιστα, ως υπουργός Ανάπτυξης ο Ακης Τσοχατζόπουλος τον είχε διορίσει πρόεδρο της ΔΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κριθαρίδης φέρεται να ενημερώθηκε ή ακόμη και να είδε τις σκηνές του βίντεο όχι από τον κ. Πάπιστα αλλά από τον κ. Καραμπέρη. Οσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζουν το ενδεχόμενο οι δύο άντρες να γνωρίζονται μεταξύ τους, καθώς σύχναζε στα κέντρα του Μάρκου Καραμπέρη. Ο ΕΤ επιχείρησε να έρθει σε επικοινωνία με τον κ. Κριθαρίδη. Χθες, όμως, απουσίαζε από το ΨΝΘ όπου εργάζεται και το κινητό του τηλέφωνο παρέμενε απενεργοποιημένο.

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης Ευάγγελο Μαδεμλή θα καταθέσει ο ιδιοκτήτης του Ράδιο Θεσσαλονίκη Στέφανος Διαμαντόπουλος, ο οποίος ασχολείται με την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, στα μέσα Ιουλίου 2007 συναντήθηκε δύο φορές με τον επιχειρηματία Αθανάσιο Πάπιστα. «Στη δεύτερη συνάντηση, η οποία έγινε στο γραφείο του επιχειρηματία στη Μίκρα, μου έδειξε σε φορητό υπολογιστή το βίντεο. Εκανε φυσικά τις… ‘‘συστάσεις’’, δηλαδή ποιος είναι ο δικηγόρος και ποιος ο Καραμπέρης», είπε στον ΕΤ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Πάπιστας του έδειξε το βίντεο γιατί ασκούσε σκληρή κριτική στην ανταλλαγή των οικοπέδων και απλά ήθελε να του δείξει ότι είναι ένας σοβαρός επιχειρηματίας, ο οποίος εκβιάζεται από το συνήγορο που είχε αναλάβει την εκπροσώπηση των ακτημόνων της Ραιδεστού. Ακολούθησε η προβολή του βίντεο, λίγες μέρες αργότερα, και στο δημοσιογράφο Κώστα Λασκαρέλια, όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί.


ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Ελεύθερος Τύπος

Ψυχάκιας είπε...

Αγαπητή Εύα

μετά τις περιγραφόμενες δέσμες μέτρων για την έξοδο από την κρίση αλλά και:

1. τις 12.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας (3.000 ετησίως χ 4ετία)

2. τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων τους οποίους κοροϊδεύει η κυβέρνηση Καραμανλή

3.την ενίσχυση των πολυτέκνων τους οποίους κοροϊδεύει η κυβέρνηση Καραμανλή

4. την παροχή επιδόματος θέρμανσης για το οποίο μας κοροϊδεύει η κυβέρνηση Καραμανλή

5. Την ενίσχυση της δημόσια παιδέιας

μήπως θα μπορούσες να μεταφέρεις μέσω του blog σου και κάποια μέτρα ενίσχυσης των κρατικών εσόδων τα οποία σκοπεύει να εφαρμόσει το Νέο Έτοιμο να Κυβερνήσει ΠΑ.ΣΟΚ ώστε να αποδείξει ότι δεν κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό όπως η παρούσα κυβέρνηση.

Επισημαίνω ότι η γενικόλογη "μείωση δαπανών" δεν με καλύπτει ως απάντηση!!

Φιλικά
Ψυχάκιας

Ψυχάκιας είπε...

Επίσης με ενδιαφέρει πολύ να μάθω τις απόψεις σου (ή οποιουδήποτε πολιτικού συντρόφου σου) σχετικά με θέματα όπως:

"ΠΑΣΟΚ σήμερα και χτες"

ή

"ΠΑΣΟΚ, τα νέα πρόσωπα"

ή

"ΠΑΣΟΚ και Γ.Παπανδρέου"

ή

"ΠΑΣΟΚ και Κοινωνία"

έχεις να μου προτείνεις κάποιους συνδέσμους;

Ψυχάκιας είπε...

κα Καϊλή ακόμα περιμένω.....

AATON είπε...

Εννιά μήνες έκανες υπομονή κάποτε...κάνε λίγη ακόμα, ούτε μήνας δεν πέρασε.

Εμένα μου την έδωσε μια εικόνα που είδα σε μερικά Blogs, και η οποία γράφει "ούτε χοντροί, ούτε άσχημοι"
Τι λέτε ορέ κλεφτόπουλα;
Εγώ που είμαι χοντρός και άσχημος, πρέπει να αυτοκτονέψω; ή δεν κάνω για ..πολιτικός; (λέμε τώρα)
Πρέπει να είμαστε όλοι όμορφοι με πράσινα μάτια;
Δεν κατάλαβα; με αυτό το σκεπτικό, οι Αμερικάνοι έπρεπε να βγάλουν παμψηφεί την "νινάρα" την Παλίν αντι τον Ομπάμα. Άσε που δεν εμπιστεύομαι με τίποτε τις γυναίκες, πόσο μάλον να με κυβερνάνε κι όλας. Αποτυχία προμελετημένη και με βούλα.

Προτείνω την καλύτερη λύση που θα σώσει την ψωροκώσταινα.
Κάθε βουλευτής, να είναι 85 ετών για να πολιτευθεί, αν φυσικά δεν έχει πεθάνει ήδη.
Οπότε, δεν θα τον έχουμε στα πόδια μας στις επόμενες εκλογές.
Νεώτεροι να απαγορεύεται με Συνταγματικό νόμο. Κλασσικό παράδειγμα, Μητσοτάκης. Εκατόν ογδόντα χρονών, και αρνείται πεισματικά να μας αφήσει ήσυχους..
Έλεος ρε Κώστα, λυπήσου μας..
Προσωπικά, τον αγαπάω πάρα πολύ τον κύρ' Κώστα, μα φοβάμαι τον Θεό πολύ. Αν λοιπόν και ο Θεούλης τον αγαπάει πολύ, εγώ του τον δίνω ευχαρίστως. Με τον Θεό θα τα βάλω;
Αυτά...άντε, σας βαρέθηκα! :P

Ψυχάκιας είπε...

κα Καϊλή ακόμα περιμένω.....

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

(Ευχή για όσους την χρειάζονται. Για όλους τους υπόλοιπους τους οποίους έχουν εξασφαλίσει πολλές Καλές Χρονιές είναι τυπική και ίσως περιττή.)

Ανώνυμος είπε...

Θέλεις την αλήθεια φίλε "Ψυχάκια"?...
Δανεισμός, ναι δανεισμός!.. Κάθε χρόνο επί ΠΑΣΟΚ, δανειζόμασταν για την κάλυψη του προϋπολογισμού, πράγμα που με δρυμίτητα κατηγορούσε η Ν.Δ.
Ο δανεισμός της ελληνικής οικονομίας παρόλα αυτά αυξήθηκε την 5ετία της διακυβέρνησής της. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε?.. Θα εξακολουθούμε να δανειζόμαστε μέχρι να αποφασίουμε (ή να μας επιτρέψουν) αν αυξήσουμε το ΑΕΠ μας και τις δυνάτότητες για κοινωνικές δαπάνως.
Μπορούμε τουλάχιστον να δανειζόμαστε για να βελτιώσουμε παιδεία, υγεία και ταυτόχρονα να δούμε προσπάθειες για αλλαγή νοοτροπιών?.. Για τις τράπεζες πως μπορούμε και δανειζόμαστε?........
Εμένα θα μου έφτανε αυτό από το ΠΑΣΟΚ γι' αρχή.. Ως δείγμα ποιότητας..
Συνδέσμους δεν ξέρω όμως να σου δώσω...καινούριος είμαι κι εγώ
;)

Γιώργος ο (δεσμώτης) Θρακομακεδών