Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Ευρωεκλογές 2009

  • Γιατί ψηφίζουμε στις 7 Ιουνίου 2009?
  • Τι μπορεί να αλλάξει στην ζωή μας?
  • Η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα μας?
  • Τι σημαίνει σοσιαλισμός στην Ε.Ε.?
  • Σε ποιούς τομείς διαφέρουν οι πολιτικές των κομματών?
  • Γιατί οι νέοι πρέπει να συμμετέχουν?
  • Η αποχή είναι άποψη?
  • Η συμμετοχή είναι δύναμη?
  • Μπορώ να κάνω την διαφορά?
Σε λίγες μέρες και οι απαντήσεις, οι οποίες θα διαμορφωθούν και ανάλογα με τα σχόλια σας εδώ..

12 σχόλια:

Ψυχάκιας είπε...

* Γιατί ψηφίζουμε στις 7 Ιουνίου 2009?
"Για τον ίδιο λόγο που ψηφίζουμε πάντα,,επειδή είναι προγραμματισμένο."

* Τι μπορεί να αλλάξει στην ζωή μας?
"Απολύτως τίποτα (προς το καλό). Για τα χειρότερα καλά πάμε.."

* Η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα μας?
"Όχι δεδομένου ότι πρόκειται καθαρά για εθιμοτυπική διαδικασία, όπως όλες εξάλλου οι εκλογικές διαδικασίες."

* Τι σημαίνει σοσιαλισμός στην Ε.Ε.?
"Άλλη μια "πεθαμένη πολιτική σημαία" η οποία θα έπρεπε να αναφέρεται μόνο σε ιστορικά βιβλία."

* Σε ποιούς τομείς διαφέρουν οι πολιτικές των κομματών?
"Στους τραπεζικούς λογαριασμούς στoυς οποίους καταλήγει το δημόσιο χρήμα;;;"

* Γιατί οι νέοι πρέπει να συμμετέχουν?
"Γιατί μετά είναι μια καλή ευκαιρία για να πάνε για ένα καφεδάκι(μόνο 4€)"

* Η αποχή είναι άποψη?
"Είναι ανάγκη. Όχι όμως μόνο από τις εκλογές αλλά από την καθημερινότητα την οποία δημιουργούν τα "κώματα" σας εδώ και δεκαετίες."

* Η συμμετοχή είναι δύναμη?
"Καλό....ξέρετε κι άλλο;"

* Μπορώ να κάνω την διαφορά?
"Εγώ σίγουρα όχι. Εσείς έχετε κάνει τη διαφορά...αλλά μόνο αισθητικά."

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Ειναι κοινο μυστικο πωs οι πολιτικοι σχεδον στο συνολο τουs δεν μπορουν να πεισουν πλεον τον μεσο ψηφοφορο στην Ελλαδα.Τα απανωτα σκανδαλα των τωρινων και προηγουμενων ετων εχουν φερει και την απολυτη δυσπιστια για τα δυο μεγαλα κομματα.Το αν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συγκεντρωσουν και παλι το 80% των ψηφων οφειλεται καθαρα στο γεγονοs οτι τα μικροτερα κομματα ειναι παραγκωνισμενα απο το συστημα που συντηρει τον διπολισμο και τα ιδια εχουν δεχτει μοιρολατρικα την ουτοs η αλλωs περιορρισμενη θεση τουs στην πολιτικη σκηνη.Απο την αλλη το ρουσφετι λειτουργει ωs θωρακισμενη Ασπιδα για τον διπολισμο εδω και 35 χρονια κατι που δεν ειναι προs τιμη των δυο μεγαλων κομματων.Ενα αλλο αναμφισβητητο γεγονοs ειναι οτι κανειs απο εσαs τουs βουλευτεs δεν μπορει να εκφραση τηs δικεs του διαφορετικεs ιδεεs και αποψειs μεσα στο κομμα αφου η γραμμη που ακολουθειται μεσα στα κομματα ειναι αυστηρωs συγκεκιμενη απο καποιεs αλλεs μυστικεs δυναμειs που δρουν εκτοs κομματων και συνορων και ελεγχουν πραγματα και καταστσειs οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και στον υπολοιπο κοσμο.Και κανειs απο εσαs τουs βουλευτεs δεν μπορει να παρεκκλινει η να εκφραση για μεγαλο χρονικο διστημα οχι πανω απο μια η δυο ημερεs το πολυ(για να λεμε οτι εχουμε και δημοκρατια) δημοσια την διαφορετικη του αποψη και θεση που μπορει να ειναι και σωστη στο φιναλε αυτο περιεργοs δεν το εξεταζει κανειs.Αλλα αυτο δεν παιζει καμμια σημασια η γραμμη του κομματοs σωστη η λαθοs αυτη ειναι και αμφισβητηση δεν μπορει να υπαρξει απο κανεναν ακομα και αν μαs σπρωχνει στο γκρεμο.Οταν υπερβαινετε τα εσκαμμενα η εμμεση απειλη ειναι να βρεθειτε η εκτοs κομματοs η στην καλυτερη περιπτοση να μην παρετε υπουργικη καρεκλα.Αυτη Ευα ειναι η πικρη αληθεια Ευα που κανειs απο εσαs τουs βουλευτεs δεν μπορει να την πει δημοσια.Μπορουμε ομωs και την λεμε (ακομα τουλαχιστον) εμειs οι απλοι πολιτεs για εσαs και αυτο ειναι μια καλη αρχη ελπιζω, αρκει να εχει και συνεχεια καποτε και απο εσαs.Γιατι θα πρεπει (ελπιζω) να λειτουργησει σωστα και οπωs πρεπει καποτα και η δημοκρατια οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και στον υπολοιπο κοσμο.Καλη τυχη στην προσωπικη σου ζωη σου και καλη σταδιοδρομια στην πολιτικη.

Ανώνυμος είπε...

Σε παινευουν στο ΑΝΤΙnews blogspot

Ψυχάκιας είπε...

@Mad Max

Διαβάζοντας το σχόλιο σου μου δημιουργήθηκαν τα εξής ερωτήματα/σχόλια.

1.Γιατί να αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα ότι η πολιτική είναι θέμα "πειθούς" και όχι οικονομικής διαχείρισης και management; Γιατί ο μέσος πολίτης (όπως τον χαρακτηρίζεις) να πρέπει να "πεισθεί" από κάποιον πολιτικό και όχι να επιλέξει εθνική διακυβέρνηση επιλέγοντας διαδικασίες και αριθμούς σαφώς δομημένα και υπολογισμένα αλλά και ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ;

2.Ποιο είναι το σύστημα που συντηρεί τον διπολισμό/δικομματισμό; Πρόκειται για αγνώστου προελεύσεως και μορφής κλίκα ή αποτελείται από εμένα, εσένα και εμάς γενικότερα, οι οποίοι ταξιδεύουμε στο εθνικό μας πέλαγος αγκαλιά με το ατομισμό μας και την ελπίδα του ρουσφετιού;
Η ρουσφετολογία δεν τιμά τα δύο κόμματα λες. Η ρουσφετολογία και η επιτυχία αυτής ως διαδικασία δεν αποτελεί ντροπή για τα κόμματα αλλά εργαλείο. Ντροπή αποτελεί για ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ από εμάς προσωπικά!

3.Στη Βουλή των Ελλήνων σαφώς θα έπρεπε να ακούγονται "φωνές" ανεξάρτητες εκτός κομματικών γραμμών και άλλων τέτοιων αηδιών. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Προσθέτω όμως ότι θα έπρεπε να ακούγονται φωνές οι οποίες ΕΧΟΥΝ κάτι να πούν, ΕΧΟΥΝ κάτι να προσφέρουν.Στην Ελληνική Βουλή θα έπρεπε να υπάρχουν στελέχη με άρτια επιστημονική κατάρτιση. Η διαχείριση ενός κράτους θα έπρεπε να διέπεται από κανόνες κοινωνικών και οικονομικών επιστημών μακρυά από "κατινισμούς", κιτρινισμούς και κάθε είδους χαρακτηριστικό το οποίο έχει καταντήσει το ελληνικό κοινοβούλιο ως μεσημεριανό TV SHOW διανθισμένο με οικονομικό έγκλημα (μονίμως ανεξιχνίαστο!!).

4.Η σωστή ευχή σε έναν πολιτικό (και κυρίως σε ένα νέο πολιτικό) θα ήταν Καλή Προσφορά.

Σπύρος είπε...

Δυστυχώς και οι νέοι ακόμη πολιτικοί μπλοκάρονται συχνά από το επονομαζόμενο "μαντρί" των μεγάλων κομμάτων. Οσες καλές προθέσεις και νάχουν, όση καλωσύνη και να κρύβουν μέσα τους, κάποτε θα βαρεθούν να ακούν τα "βελάσματα" των υπόλοιπων, νοιώθοντας αηδιασμένοι. Ειδικά κάποιοι όπως η Εύα που αποτελούν σπάνιες περιπτώσεις ταύτισης εσωτερικής και εξωτερικής ομορφιάς και έχουν δεχθεί πολλές, κατά τη γνώμη μου, άδικες αλλά και άθλιες ακόμη, επιθέσεις. Προσωπικά διάλεξα τους Οικολόγους. Αυτούς θα ψηφίσω και ως ενεργός πολίτης αυτούς στηρίζω σε κάθε ευκαιρία. Μ' αρέσει που είναι άφθαρτοι, απλοί, ανεπιτήδευτοι μιας και έχω γνωρίσει ήδη αρκετούς και έχουν εισαγάγει ένα νέο κώδικα ηθικής στην πολιτική σκηνή, ραχοκοκαλιά του οποίου είναι: "η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός". Το απέδειξαν άλλωστε έμπρακτα και το 1990 όταν αντικατέστησαν τη μοναδική τότε βουλευτή τους μετά τον πρώτο χρόνο της θητείας της.
Εύα επειδή θυμίζεις έντονα άνοιξη, προσπάθησε και στο κόμμα σου να τη διαδώσεις όσο μπορείς. Μιας και οι περισσότεροι εκεί μετρούν μονάχα 3 εποχές το χρόνο παραλείποντας σκόπιμα την καλύτερη! Οσο για τη Δεξιά; Γι' αυτήν δεν υπάρχει παρά μόνο ο χειμώνας και τα πτώματα των αστέγων στους παγωμένους δρόμους!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ, ψυχάκια,
Οι ερωτήσεις σου με προκαλούν να απαντήσω (ανώνυμα, γιατί εκτός από το γεγονός πως δεν είμαι κανένας διάσημος έτσι κι αλλιώς, δε θέλω να "στιγματιστώ" ως "φιλο-Ευαϊκός").

1. Η οπτική που βλέπεις τα πράγματα και περιορίζεται στη λογική πως η διακυβέρνηση είναι θέμα οικονομικής διαχείρισης και management, είναι η κατ’ εξοχήν λογική και «ιδεολογία» των λεγόμενων «δεξιών» κομμάτων. Με λίγα λόγια, λέει πως μαζεύουμε όλους τους καλούς στον τομέα τους, τους αρεστούς, τους πτυχιούχους, τους διδακτορικούς, τους «επιστήμονες» και από εκεί και πέρα είναι θέμα management. Δε λέω πως δεν υπάρχουν θετικά σε ένα τέτοιο μοντέλο, αλλά το σίγουρο είναι πως ένα τέτοιο μοντέλο δε μπορεί να έχει (εξ ορισμού) κοινωνικό πρόσωπο. Νομίζω πως ο μέσος πολίτης έχει ανάγκη να πιστέψει πως εκτός από καλούς managers, οι πολιτικοί μας έχουν και κοινωνικές ευαισθησίες και κυρίως, τιμή! Προς το παρόν, η Κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε και με το παραπάνω, πως το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να πώς να εξασφαλίσουν τους εαυτούς τους, τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους και τα δισέγγονά τους…

2. Συμφωνώ απόλυτα με ό,τι λες στο 2, και καλό είναι να κάνουμε την αυτοκριτική που λες πότε πότε.. Όταν όμως ζούμε σε μια χώρα που πολλές φορές ισχύει «ο θάνατός σου, η ζωή μου», τότε λες «γαμώ και τις αρχές μου και την ιδεολογία μου» και γίνεσαι κι εσύ μέρος του συστήματος που κατακρίνεις… Αν και δε μου αρέσει αυτό που λέω, αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπο για να ανέβεις «ψηλά», γλύφοντας και έρποντας...

3. Εδώ θα διαφωνήσω. Στη βουλή (αλήθεια, παρακολουθείς το κανάλι της βουλής; Με εκπλήσσεις!), όπως και στα λόγια, όλοι τα λένε ωραία.. προσωπικά, έχει τύχει να συμφωνήσω με απόψεις που ακούστηκαν από όλα τα κόμματα. Δυστυχώς όμως, κανένας δε με έχει πείσει… Δε λέω, μου κακοφαίνεται να ακούω πολιτικούς να μην ξέρουν να μιλάνε, αλλά αν με έπειθαν πως εκτός από τον εαυτό τους, ενδιαφέρονται και για τη χώρα και έχουν σοβαρές προτάσεις, τότε θα μπορούσα να το παραβλέψω (Χαρακτηριστική περίπτωση του Γ. Παπανδρέου, που αν και υστερεί σαφέστατα στο λόγο, είναι πολύ πιο συμπαθής (δε λέω ικανός), από τα χρόνια που ακόμα που ήταν ένας απλός… υπουργός. Ένα άλλο (αρνητικό αυτή τη φορά) παράδειγμα είναι ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης και πάσης Ελλάδος. Προσωπικά πιστεύω πως είναι ντροπή για τους Θεσσαλονικείς που τον εκλέγουν, καθώς επίσης, είναι ντροπή και για τη Νέα Δημοκρατία που τον στηρίζει. – Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον άνθρωπο.. ίσα ίσα που έχω ακούσει πως κάνει «εξυπηρετήσεις» (έτσι τα λένε τώρα) και σε «απλούς» ανθρώπους ;-))

4. Η σωστή ευχή σε έναν πολιτικό είναι.. μην κάνεις τίποτα! Γιατί αν προσπαθήσεις να προσφέρεις, δε θα σε αφήσουν (οι δικοί σου, οι από μέσα πάνω απ’ όλα) να χαλάσεις την πιάτσα! Επίσης, να μη μιλάς πολύ, να προσέχεις να λες σωστά πράγματα, να πηγαίνεις στη δουλειά σου (στη βουλή) όπως όλος ο κόσμος, να μην προκαλείς, και κάπως έτσι θα ξεγελαστεί κι ο κόσμος, θα «πειστεί» πως έχουμε Κυβέρνηση και όχι αναρχία, και όλα θα δουλεύουν όπως πριν… κι ο ήλιος θα ξαναβγεί και πάλι… κι εμείς θα ζούμε με τις ψευδαισθήσεις μας, όπως κάνουμε και τώρα.. Ελπίζοντας σ’ ένα καλύτερο μέλλον!

Θενκ γιου
Θ.Α.

Ανώνυμος είπε...

* Γιατί ψηφίζουμε στις 7 Ιουνίου 2009?
- Για Ευρωεκλογές. Επειδή όμως κανένας δεν ξέρει τι θα λένε και τι θα κάνουν γενικότερα αυτοί που θα ψηφίσουμε στο ευρωκοινοβούλιο, τελικά δεν ψηφίζουμε πρόσωπα, αλλά κόμματα, δίνοντας μια γενική εικόνα δημοσκόπισης και να καταγραφεί το "κλίμα" και "οι τάσεις" των πολιτών.

* Τι μπορεί να αλλάξει στην ζωή μας?
- Με τις Ευρωεκλογές? χμμμμ... Να γίνουμε περισσότερο.. "Ευρωπαίοι"?

* Η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα μας?
- Το παραπάνω ερώτημα με άλλα λόγια είναι αυτό? Ερώτηση παγίδα μου φαίνεται... Θα το ρισκάρω! Με τη συμμετοχή μας θα γίνουμε περισσότεροι Ευρωπαίοι!

* Τι σημαίνει σοσιαλισμός στην Ε.Ε.?
- Σοσιαλισμός στην Ε.Ε. σημαίνει πως θα παίρνουμε γραμμή από τις αποφάσεις τις "Σοσιαλιστικής Διεθνούς", της οποίας ηγείτο ο Γ.Α. Παπανδρέου? δηλαδή θα κάνουμε εμείς κουμάντο στην Ευρώπη!

* Σε ποιούς τομείς διαφέρουν οι πολιτικές των κομματών?
- Οι πολιτικές των κομμάτων διαφέρουν σε όλους τους τομείς. Βασικά Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έχει σωστές πολιτικές σε όλους τους τομείς.

* Γιατί οι νέοι πρέπει να συμμετέχουν?
- Γιατί οι γέροι το χουν χάσει και ψηφίζουν Καρατζαφέρη (Έχει χιούμορ και λαϊκίζει).

* Η αποχή είναι άποψη?
Η αποχή δεν είναι άποψη. Η απόχη, είναι άποψη! (Κατά το "Η βία δεν είναι λύση. Η λία είναι Βύσση)

* Η συμμετοχή είναι δύναμη?
Ναι.

* Μπορώ να κάνω την διαφορά?
(ποιος; εγώ ή εσύ; μπερδεύτηκα...)

Ουφφφφ!! Ελπίζω να έπιασα τη βάση!!
;-)

Θ.Α.

Ψυχάκιας είπε...

Αγαπητέ Σπύρο

Καταρχήν πρέπει όλοι μας να ανατρέξουμε σε βιβλιογραφία (μάλλον ιστορική βιβλιογραφία) για να προσδιορίσουμε την έννοια κάποιων όρων.

πολιτική η [politikí]

1. η τέχνη και η πρακτική της διακυβέρνησης, δηλαδή της οργάνωσης, της διεύθυνσης και της διοίκησης των ανθρώπινων κοινωνιών

2. είδος, τρόπος, μέθοδος διακυβέρνησης ενός κράτους ή ρύθμισης των σχέσεων με άλλα κράτη

3α. σύνολο δραστηριοτήτων και πρακτικών, που σχεδιάζονται και εφαρμόζονται σε επί μέρους τομείς της δημόσιας ζωής

3β. σύνολο, δέσμη σχεδιασμένων ενεργειών, μέτρων και άλλων ρυθμίσεων, που αποσκοπούν στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων

4. η δημόσια ζωή, οι δημόσιες υποθέσεις, τα κοινά

5. η συμμετοχή στα κοινά, ως κύρια δραστηριότητα, ως απασχόληση, ως επάγγελμα

7α. σύνολο δραστηριοτήτων, συμπεριφορών, μέτρων ή πρακτικών, που ρυθμίζουν, διαμορφώνουν σχέσεις μεταξύ ατόμων ή ομάδων

7β. σχεδιασμένη συμπεριφορά, πρακτική, που εντάσσεται σε μια τακτική

Μετά την "χοντρική" επεξήγηση του όρου πολιτική αναρωτιέμαι για ποιο λόγο αυτοί οι νέοι, καλοσυνάτοι και γεμάτοι καλές προθέσεις "πολιτικοί", δεν έχουν προσπαθήσει ποτέ να αντιτάξουν όλα αυτά τα "πολιτικά" όπλα και προτερήματα τους ενάντια πρωτίστως στο "δικό" τους βαρετό και αηδιαστικό μαντρί και δευτερευόντως στα υπόλοιπα.
Αντί για αυτό οι περισσότεροι από τους "αηδιασμένους (;)" αράζουν στο "μαντρί/όχημα" εξουσίας με ελάχιστη υποχρέωση να συμφωνούν αλόγιστα στις "κωματικές επιταγές" απολαμβάνοντας τα γνωστά προνόμια των 300 και των αυλών.

Τώρα για την ομορφιά της "Eύας" αυτή είναι δεδομένη όσο και οι 4 εποχές που αναφέρεις..όμως ούτε η ομορφιά μπορεί να βελτιώσει το κόσμο μας ούτε η ετικετοποίηση Δεξιά, Αριστερά κλπ

Ψυχάκιας είπε...

@ Θ.Α

1α.Κατά τη ταπεινή μου άποψη δεν υπάρχουν Δεξιά και Αριστερά "κώματα". Σήμερα στη παγκόσμια πολιτική σκηνή υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο κέντρα συμφερόντων τα οποία τοποθετούν κάτω από τις εν λόγω ετικέτες "πολιτικούς-όργανά" με τους οποίους ελέγχουν την κινητήρια δύναμη παραγωγής πλούτου δηλαδή τη μάζα, τους λαούς.

1β.Αν διαβάσεις στο προηγούμενο σχόλιο κάποιους ορισμούς της Πολιτικής θα διαπιστώσεις ότι Πολιτική=Management.

1γ.Τις έννοιες Κοινωνική Ευαισθησία, Τιμή, Κοινωνικό πρόσωπο κλπ είναι αστείο ακόμα και να τους αναφέρουμε σε πολιτικής συζητήσεις.
Υποτίθεται ότι υπάρχει Δημοκρατία. Το κοινωνικό πρόσωπο του Κυβερνητικού Management θα έπρεπε να επιτυγχάνεται μέσω Δημοκρατικών μηχανισμών ελέγχου των πολιτικών (ως πρόσωπα) αλλά και των πολιτικών (ως διαδικασίες) από των εντολέα τους, το λαό.

1δ. Προς το παρόν η ΝΔ εξασφάλισε και εξασφαλίζει τις "οικογένειές" τις. Προς το παρελθόν ποιος εξασφάλιζε τις "οικογένειές" του;;

2. Αφού λοιπόν δικαιολογούμε, αποδεχόμαστε και τελικώς ζούμε βάσει του "Νόμου της Ζούγκλας" δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κρίνουμε τον οποιοδήποτε προσπαθεί και επιτυγχάνει να εξασφαλίσει καλύτερη θέση στην εν λόγω "διατροφική αλυσίδα επιβίωσης"!

3.Ας κάνουμε λοιπόν καλλιστεία αντί για εκλογές την επόμενη φορά!!

4.Συνεπώς ο σωστός πολιτικός είναι ο επαγγελματίας "Δεν Κάνω Τίποτα" και ο σωστός πολίτης ο επαγγελματίας "Αναμένω Τη Σωτηρρία Από Ψηλά"...Ωραία.

Και εγώ σε ευχαριστώ
Ψυχάκιας

Σπύρος είπε...

Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν ούτε η πεθαμένη Αριστερά, ούτε η Δεξιά που αναβίωσε, ούτε οι 4 εποχές, αλλά η μία. Η Άνοιξη! Ο καθείς και η καθεμία πολιτικός έχει τον τρόπο του να αντιλαμβάνεται τα πράγματα ανεξάρτητα πού ανήκει και ανεξάρτητα πώς ορίζουν τα λεξικά τον όρο πολιτική. Για μένα πολιτική είναι πρώτα απ' όλα η σωστή διαίσθηση και η έλλειψη παρωπίδων. Η μη υποστήριξη για παράδειγμα του συνδυασμού Μπουτάρη από το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές του 2006 οδήγησε στην επανεκλογή του ίδιου αποτυχημένου. Οσο για την Εύα, μακάρι να την αφήσουν να προκόψει, μιας και της βάζουν ακόμη πολλές τρικλοποδιές. Η ίδια έχει πάψει προ πολλού να βάζει στον εαυτό της. Ευτυχώς! Άρα, εικάζω ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο...

Vasilis είπε...

- Γιατί ψηφίζουμε?
Για να επιλέξουμε τους ανθρώπους εκείνους που θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά μας στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό βέβαια είναι η θεωρία, στην πράξη απλώς εκφράζουμε την θέση μας για την εδώ κατάσταση και πριν κανένας ρίξει την ευθύνη στους πολίτες ας αναλογιστούμε ότι τα κόμματα μόνο για Ευρώπη δεν μίλησαν...
- Τι μπορεί να αλλάξει? αυτό εξαρτάται και από την ψήφο μας: ένα ηχηρό μήνυμα δυσαρέσκειας σίγουρα θα έχει κάποιο αποτέλεσμα..
- Η συμμετοχή μας στις εκλογές ίσως μπορεί να συνεισφέρει πολύ λίγο, όμως η συμμετοχή μας η γενικότερη σε οποιαδήποτε πολιτικό χώρο σίγουρα είναι πολύ καλύτερη από την απάθεια...
- Σοσιαλισμός στην Ε.Ε.? τεράστιο θέμα, πως τον εννοούμε? κρατικές εταιρείες που θα δίνονται μετά σε ιδιώτες? κρατικό μονοπώλιο? ή συνύπαρξη κάποιας κρατικής επιχειρηματικής δραστηριότητας με την ιδιωτική (βέλτιστο κατά την άποψή μου)? Πρώτα πρέπει να εξηγηθεί τι εννοούμε με τον ΄΄όρο σοσιαλισμός νομίζω...
- Οι πολιτικές των 2 μεγάλων κομμάτων διαφέρουν στα... εδώ χρειάζομαι βοήθεια! Στην πράξη διαφέρουν στην εφαρμογή και στην αποτελεσματικότητα, αλλά στο πρόγραμμα και στον σχεδιασμό η όποια διαφοροποίηση χρειάζεται καλύτερη προβολή γιατί δεν φαίνεται... εξού και η απογοήτευση του κόσμου... Για τα μικρά κόμματα νομίζω ότι οι διαφορές είναι αρκετά εμφανείς (μικρή εξαίρεση ο Σύριζα...)
- Οι νέοι πρέπει να συμμετέχουν για να μην πουν τα κόμματα ότι προτίμησαν τις παραλίες από την ψήφο και ότι οι νέοι είναι αδιάφοροι για την πολιτική. Να δηλώσουν τη διαμαρτυρία τους με τη ψήφο τους
- Η αποχή είναι άποψη αλλά χάνεται μέσα στον κουβά των υπολοίπων που απλώς αδιαφορούν, καλύτερη επιλογή το λευκό... επιλογή συνειδητή και δήλωση παρουσίας και ενδιαφέροντος
- Κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει την διαφορά με τον τρόπο του, όλοι μας επικοινωνούμε με ανθρώπους καθημερινά και τους επηρεάζουμε θέλοντας και μη. Πολύ περισσότερο μία πολιτικός με δημόσιο πρόσωπο...

Σπύρος είπε...

Εύα
μου άρεσε η τελευταία σου συνέντευξη σε ηλεκτρονική εφημερίδα. Στις 26/6 αν δεν απατώμαι. Λόγος μεστός και βαθιά πολιτικός. Οι ευρωεκλογές πέρασαν πια και το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να επαναπαύεται στη νίκη του. Ας θυμηθεί το πάθημα του Καραμανλή το 1999-2000.
Απώλεια κατά τη γνώμη μου για το ΠΑΣΟΚ η μετάβαση του πολύ επιτυχημένου εκπροσώπου Τύπου, του κ. Παπακωνσταντίνου, στις Βρυξέλλες.
Εύα αν είχαν μυαλό, θα έβαζαν εσένα στη θέση του. Πιστεύω ότι μια χαρά θα τα πήγαινες. Να είσαι πάντα καλά.