Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Πόση ελευθερία σας βολεύει?!


http://www.facebook.com/ext/share.php?sid=113020350635&h=EQjzw&u=vvf6l&ref=mf

"Ο κόσμος που διαβάζει τα Blogs ....
είναι τα Blogs!"
Ατομικά δικαιώματα 'λίγο' ή 'πολύ' δεν γίνεται να έχουμε..
ή υπάρχει ελευθερία και δημοκρατία στην ενημέρωση και το διαδίκτυο ή δεν υπάρχει.
Ποιός μπορεί να εμπιστευτεί αυτή την κυβέρνηση, όταν προσπαθεί να βάλει το δικό της μέτρο στην ελευθερία, στην πληροφορία, στην ασφάλεια, στο διαδίκτυο; Ποιός τους επιτρέπει να υποθηκεύουν το μέλλον μας με την πολιτική αλλά και οικονομική χρεωκοπία τους τελικά; Ποιός ορίζει την έννοια της ανεξαρτησίας όπως την ορίζει η κυβέρνηση; Ποιός νέος άνθρωπος μπορεί να έχει τέτοιες νοοτροπίες; Όσοι σκεφτόμαστε διαφορετικά πρέπει να αλλάξουμε τους κανόνες, γιατί το παιχνίδι είναι στημένο στα μέτρα τους τελικά..

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pes ta :d bravo kailh 8ea ;)

Τασος είπε...

Βασικα εχεις εν μερει δικιο, γιατι δεν ειναι κατι που συμβαινει τα τελευταια χρονια. ειναι μια νοσηρη πραγματικοτητα σε ολο το χρονικο φασμα απο την μεταπολιτευση και περα.δεν ειναι σιγουρο δηλαδη οτι το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθησει αλλο δρονο.εξαλλου τα παραδειγματα ειναι πλειστα.ωζει ο τοπος απο σκανδαλα που ανακατευτηκαν ολοι οσοι αποτελουν το πολιτικο συστημα αυτης της χωρας και φυσικα βγηκαν στον αερα μετα την διαγραφη των αδικηματων. καλα τα λες λοιπον ευα αλλα τους κανονες ουτε εσυ μπορεις να τους αλλαξεις ουτε εμεις.γιατι εμεις ειμαστε η μειοψηφια και εσυ απλα ενας υπαλληλος που κανει οτι κανει καθε βουλευτης σε αυτον τον πλανητη.ακολουθει τα κελευσματα του εκαστοτε εκαλη club καθε χωρας. η ελευθερια λοιπον οντως ειναι σπουδαια εκφραση και με μεστο νοημα οταν υπαρχει.και δυστυχως δεν υπαρχει στην πραγματικη ζωη. Τι σε κανει να πιστευεις οτι θα υπηρχε στο διαδικτυο; Αν απο νεους ανθρωπους σαν και σενα ακουμε λαικιστικες φανφαρες τοτε κατι δεν παει καλα..Κακο σχολειο το ελληνικο κοινοβουλιο.

Unknown είπε...

Ευα συμφωνω υπερβολικα με τις αποψεις του Τασου.Ειμαι 31 ετων και απο τα 21 αρχισα να ασχολουμαι με τα κοινα και τα συνδικαλιστικα.Αυτο που εχω καταλαβει ολα αυτα τα χρονια και φανταζομαι πως πολλοι θα συμφωνησουν μαζι μου,ειναι πως τα παντα ειναι ενα πολυ μεγαλο ψεμα. Η δηθεν κοινωνικη πολιτικη που ακουμε απο τις εκαστοτε κυβερνησεις και δεν εχουμε δει ποτε.Το συστημα υγειας που παει απο το κακο στο κακιστο. Η απαραδεκτη τακτικη που χειριζεστε
το πιο σπουδαιο προσων του ανθρωπου την μορφωση των παιδιων.
Το ασφαλιστικο!!!Και παρα πολλα αλλα που διαρκως κανουν τον κοσμο να ξεσηκωνεται και να βγαινει διαμαρτυρομενος στους δρομους, χωρις παρ'ολα αυτα να ιδρωνει κανενος πολιτικου το αυτακι.
Ευα πρεπει να γινουν τρομερα πραγματα σ'αυτη τη χωρα για να αλλαξουμε νοοτροπια και εσεις αλλα και εμεις ,οι πολιτες,που πολλες φορες βολευομαστε με την αναρχη κατασταση που επικρατει και την σιγονταρουμε.
Θα ηθελα να σε παρακαλεσω μιας και σε θαυμαζω σαν πολιτικο να σταματησετε τα λογια και να ξεκινησετε ενα πραγματικο γολγοθα εργων,γιατι ειναι πολλα,μπας και η Ελλαδιτσα μας δει καποια στιγμη εστω και μεσα απο τα ματια των παιδιων μας μια,οχι ασπρη απλα ,
αλλα κατασπρη μερα.

Υ.Γ σου ευχομαι καλη σταδιοδρομια
μιας και στις επερχομενες εκλογες δεν υπαρχει αλλο αποτελεσμα πλυν της νικης!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν το ΠΑΣΟΚ γινει κυβέρνηση θα ζητήσεις να πάρουν πίσω όλες αυτές τις γνωμοδοτήσεις για την Ελευθερία του τύπου;
Διότι το ζήτημα είναι πολιτικό. Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι αυτή που φτιάχνει τους νόμους. Μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να τους αποσύρει. Ποιος όμως μας το εγκυατε, όταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος έκανε τον νόμο περί τύπου και ο καθένας με μεγάλη ευκολία κάνει αγωγές στις εφημερίδες;
Δε λέω να υπάρχει ασυδοσία, αλλά να ισχύει ότι και στις αναπτυγμένες δημοκρατίες.
Σωστή η παρέμβαση. Το ζήτημα είναι πολιτικό και θα κρίνει πολλά.
Περιμένω το επόμενο σχόλιο σας να είναι ποιο μεγάλο και ποιο “ψαγμενο”. Οι καταστάσεις αναδεικνύουν πολιτικούς.
Μιχάλης.

aris53m είπε...

κα. Καϊλή

...Ποιός μπορεί να εμπιστευτεί αυτή την κυβέρνηση,...

ΚΑΝΕΙΣ!

...Ποιός τους επιτρέπει να υποθηκεύουν το μέλλον μας με την πολιτική αλλά και οικονομική χρεωκοπία τους τελικά...

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ που τους επανεκλέξαμε!!! το 2007


...Όσοι σκεφτόμαστε διαφορετικά πρέπει να αλλάξουμε τους κανόνες, γιατί το παιχνίδι είναι στημένο στα μέτρα τους τελικά..

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!

κι ένα βήμα παρακάτω...

Δυστυχώς όμως ούτε το ΠΑΣΟΚ αποτελεί ή μπορεί να προσφέρει λύση.

Έχει διαφθαρθεί η Βουλή σε τέτοιο σημείο, που πριν την επανίδρυση του Κράτους, χρειαζόμαστε επανίδρυση των κομμάτων και επανίδρυση του θεσμού "η Βουλή των Ελλήνων". Αλλιώς "οι νέοι με τα πρησμένα πόδια που του έλεγαν αλήτες" θα εξακολουθύσουν να έχουν σαν κύριο σύνθημα "Να καεί να καεί το ΧΧΧ η Βουλή".

Αλλά δεν νομίζω οτι χρειάζεται να πω κι άλλα.

Τα ξέρετε καλλιτερα απο μένα.

Κάθε επιτυχία

aris53m

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, δυστυχώς πάει πολύ πιο βαθιά στην Ιστορία όλο αυτό, δυστυχώς οι χαρακτήρες των έργων του Αρσιστοφάνη, είναι διαχρονικοί.
Πάντα θα υπάρχουν στο ίδιο κοινοβούλιο, αυτοί που θα πηγαίνουν ΄δύο βήματα μπροστά και αυτοί που θα τους πηγαίνουν τρία πίσω.
Κάπως σαν την αήτηττη βλακεία ένα πράγμα...
Μπράβο στην Εύα, αν και έχει πολύ ''τοίχο'' μπροστά της.

Ανώνυμος είπε...

Kυρία Καιλή,

σας τιμα που μεσα στις διακοπές, κατα-καλοκαιρο και με θερμοκρασίες 40 βαθμών κανετε τον κοπο να γράψετε ολιγα για την ελευθερία του τύπου.

Καλα κανετε και γραφετε λιγα και διπλωματικά, θα βοηθησει στη πολιτικη σας καριέρα όμως εμείς που δεν είμαστε πολιτικοί,

ευτυχώς,

μπορουμε να συμπληρωνουμε οσα πιθανόν, θα θελατε να πειτε.

1. Θα συμφωνήσετε πως,
η κυβερνηση ΝΔ, καταφερε να κυβερνά 5 χρονια τωρα, χωρίς ουσιαστικά να κυβερνά.
Αναρωτιέμαι ποιος την βοηθά.

2. Η κυβερνηση ΝΔ, καταφερε να διατηρεί την εκλογικη της δύναμη διοτι δεν έθιξε ποτε τα οικονομικα συμφέροντα των ψηφοφόρων της εάν δεν τους επιδότησε κιολας με φοροαπαλλαγές και επιδοτησεις καθε μορφής.
Αναρωτιέμαι ποιοί βουλευτές του κοινοβουλείου αντέδρασαν και πότε.

3. Η κυβέρνηση ΝΔ, δεν παρήγαγε τιποτα καινουργιο, δεν άρχισε νεο έργο, δεν δημιουργησε καμια νεα επενδυση, ευκαιρία απασχολησης, τροπο δημιουργίας εισοδηματων απο παραγωγή προιοντων ή υπηρεσιών.
Τις οικονομικές της αναγκες τις καλυπτε με αυξηση φορολογίας, δανεισμό και ξεπουλημα επιχειρήσεων του Δημοσίου.

4. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα αποχωρήσει οικειοθελώς μονον, οταν δεν θα εχει έσοδα πορους που εξασφαλίζουν την οικονομική και φυσική διαβίωση των ψηφοφόρων της.
Τότε θα εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
Ο χρόνος για το ΠΑΣΟΚ πλησιαζει, η ΝΔ απο τώρα για την είσοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση δουλεύει.
Μην σας στεναχωρούν οι διαφορες απαγορευσεις και λογοκρισια που προσπαθουν να επιβαλουν, θα σας χρειαστούν, είναι εργαλεία καθε κυβέρνησης που δεν μπορεί ή δεν θελει να αντιμετωπίσει την διαφθορα αναμεσα στα μελη της, δεν θελει να δισαρεστησει τους ψηφοφόρους της.

Κ. Καιλή,

αυτό που διαβασα στη Καθημερινή,
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_19/07/2009_322786

Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει «μοντέλο Θαπατέρο»
Στόχος να προκηρυχθούν εκλογές τον Μάρτιο και να «αλλάξει πορεία η χώρα»

καλά είναι, εν μερει να διαψευστεί διοτι δημιουργεί ελπίδες και προσδοκίες σε μεταναστες θα επιθυμουν να ελθουν στην Ελλάδα.

Είναι ικανοποιημενο το ΠΑΣΟΚ απο το επιπεδο διαβιωσης εκπαιδευασης και αποκαταστασης των ελληνοπαιδων και αναλαμβανει δεσμευση για ξενα παιδια;
Τόση ανευθυνότητα λοιπόν;

Η περιβοητη "φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας", καλά είναι να βγεί απο τις διακυρήξεις του ΠΑΣΟΚ διοτι πολύς κοσμος θα απογοητευτεί.

Το ΠΑΣΟΚ, εάν ακομα είναι Σοσιαλιστικό δυτικού τύπου πολιτικό κόμμα, να ψαξει στα λεξικά να βρεί την καταλληλη ελληνική λεξη που αντιστοιχεί στο,

SECULARIZATION.

Που θα αρχίσει απο τις ταξεις του Δημοτικού σχολείου και σιγα σιγα να αλλαξει νοοτροπια η κοινωνία μας.

Μόνο ετσι θα ξεφύγουμε απο το σκοτεινό παρελθόν, την κουτοπονηρια και τη μιζέρια που εδώ και 190 χρόνια μας κυβερνούν.



Φιλικά

Χαιρόπουλος Παν

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Εύα, πες μας και πώς μπορεί να προστατευθεί και αυτός που πιστεύει ότι έχει πέσει θύμα ενός κακόβουλου blogger που μοναδικό σκοπό έχει να προκαλέσει βλάβη σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Άλλωστε ως πολιτικός κι εσύ θα έχεις καταλάβει ότι πολλά ανώνυμα blogs έχουν καταντήσει "όργανα" πολιτικών για να πλήξουν τους αντιπάλους τους.

kwstas είπε...

Μακάρι να σ ακολουθήσουν και άλλοι πολιτικοί και να συμφωνήσουν μαζί σου.
Εγώ πάντως θα κάνω μια άλλη πρόταση: ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΕ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ;
Δεν βλέπουν τα αΓΑΠάκια το μέλλον;

aris53m είπε...

@ Ανώνυμος 18 Ιούλιος 2009 11:04 μμ

...Αγαπητή Εύα, πες μας και πώς μπορεί να προστατευθεί και αυτός που πιστεύει ότι έχει πέσει θύμα ενός κακόβουλου blogger που μοναδικό σκοπό έχει να προκαλέσει βλάβη σε συγκεκριμένα πρόσωπα...

Υποτιμάται η νοημοσύνη των αναγνωστών με αυτό το επιχείρημα.

Είναι ακριβώς το ίδιο επιχείρημα με το internet είναι "κακό" επειδή υπάρχει πορνογραφικό υλικό.

Όλοι είμαστε νοήμονες ενήλικοι.

Μπορούμε κάλιστα να φιλτράρουμε, κακόβουλους bloggers/σχόλια από εποικοδομητική κριτική.

Απλά πράματα.

duruti είπε...

..."αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, όλες τις ιδέες να απλωθούν"...( Μάο Τσε Τουνγκ)
Να αφήσουμε ελεύθερη την επικοινωνία γιατί έτσι μόνο θα έχουμε σίγουρη υπεράσπιση της Δημοκρατίας,που θα είναι τελικά-το θέλει ή όχι η εξουσία-άμεση και συμμετοχική.Και δε θα έχουμε κίνδυνο από την προβολή διαφόρων λαϊκοφασιστικών επιχειρημάτων και ιδεών μέσα από ένα τόσο ελεύθερο και ευρύ χώρο ; (ρωτάνε μερικοί αφελώς(!;)). Απλούστατα σε επίπεδο ιδεολογικής αντιπαράθεσης και επιχειρηματολογίας ο λόγος και τα επιχειρήματα των φασιστοειδών δεν έχουν και δεν είχαν ποτέ και πουθενά καμία τύχη χωρίς την άμεση ή έμμεση συνέργεια του κράτους και γενικά της εξουσίας...Ας το λάβει καλά υπόψη του ο Skinhead Υπ(ν)ουργός και οι εμπνευστές της φίμωσης των Blogs/Bloggers Δε μασάμε και δεν φοβόμαστε
(ΥΓ είμαι πανάσχετος από Blogs Bloggers- πως φτιάχνεται κλπ αλλά: "την ελευθερία δεν την διεκδικούμε για μας, γιατί τότε είμαστε ανάξιοι της" ( αυτό είναι δικό μου "τσιτάτο")

Λευτέρης είπε...

Εγώ δεν διαφωνώ με τις δηλώσεις της Εύας για την ελευθερία στα μπλογκς. Από την άλλη και με βάση την πείρα μου όμως, πρέπει να πω τα εξής:
1. πώς προστατεύεται κάποιος που γράφει επωνύμως τη γνώμη του και δέχεται ύβρεις, προβοκάτσιες ή λοιδωρίες από ανώνυμους, επειδή απλά δεν συμφωνούν μαζί του;
2. μπορεί κάποιος ή κάποιοι ανωνύμως να στρέφονται κατά του οποιουδήποτε με τρόπο υβριστικό ή χυδαίο και ουδείς να αντιδρά;
Αν είμασταν μία κοινωνία αγγέλων με αυτοσεβασμό και πολιτισμό, τότε δεν θα έβαζα τα παραπάνω ερωτήματα. Τώρα όμως απλά τα θέτω προς προβληματισμό.