Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Politricks


Στο Σικάγο είναι προεκλογική περίοδος και η αγωνία μεγάλη για πολλούς λόγους.
Χάθηκε μια έδρα για τους δημοκρατικούς πριν λίγες μέρες και αρχίζουν να δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Ομπάμα, που θέλει να προχωρήσει το νομοσχέδιο για την δημοσια υγεία καταρχάς, και όχι μόνο..
Μπρόστα στις μετρήσεις ο δικός μας Αλέξης Γιαννούλιας και χθες το τελευταίο fund raising party. Τα ποσά που ξοδεύονται στις εκλογές εδώ είναι μεγάλα, αλλά οι Έλληνες εκτός συνόρων στηρίζουν ο ένας τον άλλον.
Πολύ σημαντικό για μένα να είμαι κοντά στην ομάδα αυτή ανάμεσα σε καλούς φίλους, γιατί μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες και τις ίδιες ελπίδες. Έμαθα και μια καινούρια λέξη με το που ήρθα, politricks.. θα επιχειρήσω να την μεταφράσω κάποια στιγμή, γιατί νομίζω ότι στην Ελλάδα θα ερμήνευε πολλά από τα όσα συμβαίνουν!
Λίγο πριν πάω στα γραφεία της καμπάνιας, αναρωτιέμαι αν αυτό που είπε ο Αλέξης χθες στην ομιλία του το έχω ξανακούσει διατυπωμένο με τόση σαφήνεια στην δική μας προεκλογική περίοδο..υποσχέθηκε να δουλέψει πιο σκληρά από οποιονδήποτε στην εκλογική του περιφέρεια για να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες του κόσμου..
Μακάρι να δούμε κι άλλα τέτοια παραδείγματα νέων ανθρώπων στην πολιτική. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, αλλά και στην χώρα μας.
Γιατί η ελπίδα είναι μεταδοτική..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλες ειναι οι ελπιδες , αλλα πρεπει να κανουμε και πραξεις !!, ο κοσμακης υποφερει !! τιποτε δεν μπορει να λειτουργησει , αν πρωτα δεν ανοιξει η αγορα, τιποτε δεν θα αλλαξει με τον τρομο που σπερνουν τα media, εσεις που ειστε υπευθυνοι για το μελλον του τοπου , προσπαθηστε να αλλαξετε αυτο το σκηνικο !!! ειστε νεα , καντε την ελπιδα πραξη