Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Για το περιβάλλον...

Το ΚΕΑΝ σας προσκαλεί στην ‘Εκθεση Τέχνης που διοργανώνει από 19 εώς 21 Οκτωβρίου στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Α.Τρίτσης.Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 20:30 και θα υπάρχουν μουσικές και θεατρικές παρεμβάσεις από τις αντίστοιχες ομάδες του ΚΕΑΝ.

Το θέμα της έκθεσης είναι: «ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ» μια προσπάθεια να προσεγγιστεί το πρόβλημα της καταστροφής του Περιβάλλοντος μέσω της τέχνης και συγκεκριμένα από νέους καλλιτέχνες απόφοιτους της σχολής καλών Τεχνών.

Τόσα γιατί που ζητούν απάντηση...

Γιατί αδιαφορούμε για το περιβάλλον;

Γιατί να σπαταλούμε έτσι ασυλλόγιστα όλοι ενέργεια και φυσικούς πόρους;

Γιατί να μη κάνουμε ότι μπορούμε να περιορίσουμε τις εκπομπές των ρύπων;

Γιατί να μην εκμεταλλευόμαστε τις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;

Γιατί να καίγονται τα δάση μας κάθε καλοκαίρι;

Γιατί το κράτος να μένει θεατής;

Γιατί ;Γιατι;...Γιατί;

Γιατί μας άφησες Νικήτα;

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Νικήτα Λιοναράκη ο οποίος ήταν ο εμπνευστής και συνδιοργανωτής αυτής της εκδήλωσης!

1 σχόλιο:

Uli Chris είπε...

Απαντήσεις θέλετε, απαντήσεις παίρνετε:

1. Γιατί αδιαφορούμε για το περιβάλλον;
α. Γιατί το κέρδος από αυτό δεν μπαίνει στα Αποτελέσματα Χρήσης!

2. Γιατί να σπαταλούμε έτσι ασυλλόγιστα όλοι ενέργεια και φυσικούς πόρους;
β. Γιατί δεν έχουμε προϋπολογίσει τι πρόκειται να μας κοστίσουν από 'δω και πέρα! Και να σκεφτείτε ότι...

...αυτό ΜΠΑΙΝΕΙ στα Αποτελέσματα Χρήσης!!!

3. Γιατί να μη κάνουμε ότι μπορούμε να περιορίσουμε τις εκπομπές των ρύπων;
γ. Γιατί ενώ μας "έμαθαν" (πολυετώς) ότι το τσιγάρο σκοτώνει, μόλις τώρα θυμήθηκαν την... ατμόσφαιρα. Και μετά οι αφελείς αναρρωτιούνται πως τόσοι και τόσοι υπεραιωνόβιοι (ιδίως, π.χ., στην Κίνα) είναι ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ καπνιστές για δεκαετίες επί δεκαετιών, ζώντας ζωή χαρισάμενη ΚΑΙ τώρα στα γεράματα...

Άντε! Σοβαρά???

4. Γιατί να μην εκμεταλλευόμαστε τις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;
δ. Γιατί ακόμη είναι ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΕΣ από το πετρέλαιο, όπως επίσης αποτελούν και το ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ για τον οποίο το πετρέλαιο κρατιέται στις σημερινές ΧΑΜΗΛΕΣ τιμές. Και μη γελάτε καθόλου, γιατί...

... ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ!!! Ασχέτως του τι νομίζετε...

Και όσο είναι ακριβότερες οι ΑΠΕ, τόσο το πετρέλαιο θα κερδίζει το match. Ευτυχώς, όμως, ΔΕΝ έχουμε την περίπτωση αυγού και κότας, καθώς η προσφορά των ΑΠΕ και ο ανταγωνισμός μεταξύ φορέων τελικώς θα αυξηθεί και θα παρασύρει τις τιμές, πράγμα που θα ανεβάσει και τη ζήτησή τους. Γιατί, ευτυχώς ή ατυχώς, αυτοί που ασχολούνται με τις ΑΠΕ ξέρουν ότι, στην περίπτωσή τους, η προσφορά με ευνοϊκούς όρους ΠΡΕΠΕΙ να προηγηθεί της ζήτησης. Και συνεχίζουν τις επενδύσεις.

Αυτοί δε που ΔΕΝ το ξέρουν, είναι σε λάθος κλάδο!

Αλλά ακόμη κι αυτό ΔΕΝ θα εγγυηθεί την νίκη επί του πετρελαίου, του οποίου οι τιμές θα διαμορφώνονται ΠΑΝΤΑ ανάλογα με τις αντίστοιχες ανταγωνιστικές των ΑΠΕ, όσο υπάρχουν άφθονα κοιτάσματα (και ΥΠΑΡΧΟΥΝ!). Και σήμερα αυτό γίνεται: οι πετρελαϊκές εταιρίες διαμορφώνουν τιμές πολύ μεγαλύτερες της αξίας του ορυκτού, αφού ξέρουν ότι στο μέλλον θα αναγκαστούν να τις μειώσουν σε στενάχωρα -για τα περιθώριά τους- επίπεδα. Κατά το "φροντίζουμε για να έχουμε".

Κι αφήστε τον Chavez να δηλώνει ότι τα $100 / βαρέλι είναι "δίκαιη τιμή", για τους απανταχού αφελείς...

5. Γιατί να καίγονται τα δάση μας κάθε καλοκαίρι;
ε. Γιατί τα ξενοδοχεία, οι εξοχικές κατοικίες και τα γήπεδα golf φέρνουν περισσότερο συνάλλαγμα από τα δέντρα, τις λίμνες και τους... ερωδιούς.

Και γιατί οι πολιτικοί ΔΕΝ βλέπουν μακριά και ξεχνούν ότι η ζωή ΔΕΝ τελειώνει στα δικά τους γεράματα κι ότι και το ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΟΪ ΤΟΥΣ θα συνεχίζει να ζει εδώ, αφού τους χώσει 2 μέτρα κάτω στον οικογενειακό τάφο!

6. Γιατί το κράτος να μένει θεατής;
στ. Γιατί δεν τολμά ο Δαυίδ να πλησιάσει τον Γολιάθ, αλλά του πετάει που και που καμιά πετρίτσα από μακριά κι ότι λάχει???

Γιατί; Έτσι!

Γιατι; Γιατί δεν απωλέσθη κανένα μυαλό εντός της επικρατείας μας, ώστε να βρεθεί από... ντόπιο!!!

Γιατί; Δε θέλω να σε μπερδέψω να στο κάνω πιο λιανά!

Γιατί μας άφησες Νικήτα; Ε, τώρα... μπερδεύτηκα εγώ! Ποιός Νικήτας???