Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Make Poverty History

Στα πλαίσια της διεθνούς κινητοποίησης
για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης
σχετικά με το πρόβλημα της παγκόσμιας
φτώχειας, ο Σύλλογος Νέων για τα Ηνωμένα Έθνη–Ελλάδα
αναλαμβάνει το συντονισμό στην Ελλάδα ανοιχτής
εκδήλωσης διαμαρτυρίας στα πλαίσια της
διεθνούς εκστρατείας Stand Up ,
Speak Out Against Poverty .

Σήμερα στις 19.30, το YSUN-Greece καλεί όλους
σε ανοιχτή διαμαρτυρία
στην πλατεία του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη,
με κεντρικό σύνθημα Make Poverty History.
Οι συμμετέχοντες, ντυμένοι στα λευκά, θα διαδηλώσουν
ειρηνικά μεταφέροντας
το μήνυμα κατά της φτώχειας και συμβάλλοντας
στην προσπάθεια κατάρριψης του
παγκόσμιου ρεκόρ ταυτόχρονων διαδηλώσεων
κατά του φαινομένου της οικονομικής ένδειας και του υποσιτισμού.

Η εκδήλωση έχει ενταχθεί στις επίσημες δραστηριότητες
του Stand Up, Speak Out Initiative
ου θα κορυφωθεί με τη διενέργεια των
παράλληλων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας ανά τον κόσμο
στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2007.
Όλες οι δράσεις που εντάσσονται στα πλαίσια της καμπάνιας
θα καταγραφούν και θα προσμετρηθούν
στην προσπάθεια κατάρριψης του
παραπάνω παγκόσμιου ρεκόρ που κρατά και πάλι από το 2006
η ίδια παγκόσμια πρωτοβουλία πολιτών.

Στην εκδήλωση συμμετέχει και το Ευρωπαϊκό
Κοινοβούλιο Νέων (EYP).
www.ysun-greece.org

21 σχόλια:

Stefanos είπε...

Καλή ιδέα αυτή η εκδήλωση και μακάρι να μπορούσα να πάω. (Βασικά μακάρι να μπορούσα να πάω μια βόλτα στην υπεραγαπημένη Θεσσαλονίκη, αλλά λέμε τώρα). Το κακό με αυτές τις εκδηλώσεις είναι ότι ναι μεν βλέπουμε ένα χ ενδιαφέρον και κινητοποίηση από τον κόσμο, αλλά στην ταμπακέρα δεν φτάνουμε ποτέ. Ναι, είναι ενδεχομένως συγκινητικό το ότι φεύγει τόσος κόσμος από τον καναπέ του για να πεί ένα "Ωπα ρε παιδιά, στόπ, κάτι να κάνουμε", αλλά επειδή σε αυτές τις καταστάσεις οι καλές προθέσεις δεν αρκούν, δυστυχώς αποτυχαίνουμε. Δεν θέλω να είμαι αφοριστικός και μηδενιστής, αλλά απο ό,τι φαίνεται χρειάζεται κάποιος, κάποιοι (γκουχ γκουχ) να δράσουν έμπρακτα από θέσεις ισχύος :)
(υ.γ : Συγχαρητήρια για το blog σας και τις απόψεις σας. Αν και δεν ανήκω στους ψηφοφόρους του κόμματός σας, δεν μπορώ παρά να εκτιμήσω μια νέα πολιτικό που δείχνει τουλάχιστον ότι ανησυχεί!)

Ανώνυμος είπε...

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΞΕΥΓΕΝΙΖΕΙ.
Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.
ΕΞΕΥΓΕΝΙΖΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ?
ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ Η ΦΤΩΧΕΙΑ?
ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙΛΗ?

Ανώνυμος είπε...

Nοιαζονται πολυ για την φτωχεια
οι βουλευτες!

Βλεπετε παιρνουν μολις 6000-7000 ευρουλακια το μηνα!

(Τα φανερα ε;)

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΗΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΜΠΑ?26 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΟΥ 1981.ΠΟΥ ΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΥ "ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΤΑΝ" ΚΑΠΟΤΕ ΤΑΞΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΡΥΦΗ?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΑΔΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΤΟΣΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΕΚΤΥΠΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ?ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΟΤΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΥΠΟΔΟΡΙΩΣ Η ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ?ΠΩΣ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΥΡΙΣΚΕ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ Π.Χ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ(1951) ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΓΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΔΙΑΠΡΥΣΙΟΙ ΚΗΡΗΚΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

Όλες οι μη κυβερνητικές οργανώσεις,όλο αυτό το κίνημα του εθελοντισμού είναι μια τεράστια καλά στημένη απάτη για να εκτονώνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια.
Ποτέ και τίποτα δεν άλλαξαν ή δεν πρόκειται να αλλάξουν αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες.
Την φτώχεια την προκαλούν οι ληστρικές πολυεθνικές μαζί με τις εγκληματικές κυβερνήσεις-φερεφωνά τους.Την φτώχεια την προκαλεί η τεράστια οικονομική ανισότητα και η αήθης διεθνή πλουτοκρατία.
Οι ίδιοι εχθροί της ανθρωπότητας που καταληστεύουν όλους τους λαούς του πλανήτη,ειδικά τους τριτοκοσμικούς,πάνε μετά και στήνουν μη κυβερνητικές οργανώσεις και τις χρηματοδοτούν κρυφά για να αγωνίζονται κατά της φτώχειας που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει.Οι ίδιοι που σκοτώνουν τις ελπίδες,τα όνειρα και τις ζωές των λαών.
Εν κατακλείδι,Εύα,μην τσιμπάς σε τέτοιες πρωτοβουλίες.Στημένα είναι όλα.

Unknown είπε...

Φίλε ανώνυμε και όλα στημένα να είναι, τι κερδίζουμε αν δεν κάνουμε τίποτα και τα μηδενίζουμε όλα; συμβιβαστήκαμε από τώρα με το θάνατό μας και το θάνατο των παιδιών μας, αλλά και των παιδιών όλου του κόσμου; (έτσι για να λαϊκίσω λίγο :))

Η γενική απαξίωση των πάντων είναι ο εύκολος τρόπος για να ξεγελάσουμε τον εαυτό μας και να μην έχουμε τύψεις για όλους τους άλλους που είναι πιο άτυχοι από εμάς (προς το παρόν τουλάχιστον)..

Ο Αντώνης Σαμαράκης είχε πει "στεναχωριόμουν που δεν είχα καινούργια παπούτσια, μέχρι που είδα κάποιον που δεν είχε πόδια".. Αν και αυτή η θλιβερή πραγματικότητα δε μας αγγίζει πλέον, μήπως έχουμε γίνει εντελώς απαθείς και αναίσθητοι;;;

Μπορείς εσύ να είσαι ευχαριστημένος με τη ζωή σου με όλα αυτά που συμβαίνουν δίπλα μας? με τόση δυστυχία? με τόση φτώχια; σίγουρα η προσωπική ευτυχία βασίζεται σε πολύ προσωπικές στιγμές που μόνο και για αυτές αξίζει να ζει κανείς. Αν μπορέσουμε να κάνουμε κάτι και να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάποιους συνανθρώπους μας να ελπίζουν ότι θα έρθει και γι αυτούς μια τέτοια στιγμή (που τώρα δεν έχουν τέτοια υπαρξιακά προβλήματα, αλλά προβλήματα ύπαρξης), τότε θα είναι και για μας από τις στιγμές που δίνουν νόημα και στη δική μας ζωή!

Αντί να το βλέπουμε ως εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκεια, αυτές οι κινήσεις πρέπει να μας προβληματίζουν και να μας ευαισθητοποιούν ξεχωριστά και ατομικά σαν πνευματικές οντότητες και όχι να μας ρίχνουν σε λήθαργο...

Ανώνυμος είπε...

Aυτό που επιθυμεί η παγκόσμια οικονομική ολιγαρχία που ελέγχει τον πλανήτη είναι η αποβλάκωση και ο αποπροσανατολισμός των λαών.
Αυτό που φοβούνται είναι μήπως οι λαοί ξυπνήσουν και καταλάβουν ποιοι τους πίνουν το αίμα και τους υποθηκεύουν το μέλλον και αντιδράσουν με τρόπο απρόβλεπτο και ανεξέλεγκτο…δηλαδή να σταματήσουν να εργάζονται,να πληρώνουν φόρους,να πληρώνουν χρέη και κάρτες σε τράπεζες,να σπάνε και να καίνε,και στο τέλος να πάρουν τα όπλα.Αυτό είναι ο μόνος φόβος τους.
Όμως επειδή τα πράγματα σε παγκόσμιο επίπεδο όσο πάνε και χειροτερεύουν πρέπει οι λαοί,και ειδικά το πιο ανήσυχο και δραστήριο κομμάτι,η νεολαία, κάπως να εκτονωθεί και να πιστέψει ότι κάνει κάτι ουσιαστικό,να έχει την ψευδαίσθηση ότι μάχεται και αντιδρά σε όλη αυτή την δυστυχία.
Έτσι επινοήθηκε η ιδέα του ακτιβισμού,του εθελοντισμού,των μη κυβερνητικών οργανώσεων,της κοινωνίας των πολιτών,των διαφόρων κινημάτων και της δραστηριοποίηση των απανταχού bloggers και πάει λέγοντας…έτσι ξεγελούν και εξαπατούν τους νέους που αναμφίβολα έχουν τις καλύτερες των προθέσεων για τον κόσμο μας.Ανέκαθεν οι νέοι είχαν τις καλύτερες των προθέσεων και ανέκαθεν τους παγίδευαν…μέχρι να γεράσουν,να αποδεχτούν κι αυτοί ότι έτσι είναι αυτός ο κόσμος και δεν αλλάζει,και να μην έχουν πια τις καλύτερες των προθέσεων.Δεν ιδρώνει το αυτάκι των ισχυρών από πορείες,συλλαλητήρια,καθιστικές διαμαρτυρίες,συγκεντρώσεις bloggers κτλ.Κάθονται και γελάνε.Μόνο την λαϊκή βια φοβούνται ή ισχυρές οικονομικά και στρατιωτικα κυβερνήσεις(σχεδόν αδύνατον να υπάρξουν τέτοιες σήμερα).
Αυτά δεν τα γράφω για να μας γεμίσω όλους με απαισιοδοξία αλλά πιστεύοντας ότι καλό είναι η αγαπητή και φέρελπις Εύα να τα έχει κατά νου.
Άλλωστε ανήκει σε ένα κόμμα που κάποτε τόλμησε να τα πει αυτά στον ελληνικό λαό ή έστω να τα αφήσει να εννοηθούν.Άσχετα αν ο σημερινός προεδρός του έχει κάνει πιπίλα μαζί με τον Αλαβάνο τις «κινήσεις πολιτών» και τον ακτιβισμό.
Τι νόημα έχει άραγε να ξεπουλάμε τον εθνικό πλούτο,δηλαδή τη χώρα,δηλαδή το προϊόν της εργασίας των Ελλήνων πολιτών στο ξένο κεφάλαιο,στα ξένα κέντρα εξουσίας που έλεγε παλιά το ίδιο κόμμα,και μετά να μιλάμε για κοινωνία πολιτών και ακτιβισμό?
Γι αυτό χάσατε τις εκλογές Εύα,γιατί από πατριωτικό λαϊκό και σοσιαλιστικό κόμμα, το Πασόκ μετατράπηκε αρχικά σε κόμμα του νεοφιλελευθερισμού(εκσυγχρονισμός) και τώρα προσπαθεί να μετατραπεί σε κόμμα ακτιβισμού-κεντροαριστεράς-οικολογίας.Δηλαδή σε κόμμα του τίποτα.Aν δεν βρει το συντομώτερο το ιδεολογικό του στίγμα στα δεδομένα της νέας χιλιετίας,αν δεν καταφέρει την ένωση του παρελθόντος με το παρόν,η διάλυση και η ιστορική λήθη είναι θέμα χρόνου…

Ανώνυμος είπε...

Αν θεωρήσουμε τη φράση του Ντοστογιεφσκι"Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο" προφητική ,τότε η παρουσία σου στη Βουλή μήπως θα είναι σωτήρια ? Λέω μήπως ...πάντως θα περιμένω να δούμε αν είναι έτσι τα πράγματα.Καλή επιτυχία κούκλα!

Ανώνυμος είπε...

"δηλαδή να σταματήσουν να εργάζονται,να πληρώνουν φόρους,να πληρώνουν χρέη και κάρτες σε τράπεζες,"

Na pame na sizoume sta vouna tote...
Aftes i anarxokoumounistikes anoisies ine pou apovlakonoun... I dikaiologia kai katafigio olon ton apotiximenon epagelmatika ine aftes i paparies.

Vrite kamia doulia kai afiste tis dikaiologies... Alli den sas ftene pou iste batirides...

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΥΜΙΑ ΣΤΑ BLOGS Η ΚΥΡΙΑ ΤΡΕΜΗ ΤΟ "ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ" ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ?ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ,Η ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΤΕΛΕΙΩΣΕ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ,ΠΕΘΑΝΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΙ ΕΖΗΣΕ,ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.ΑΝ ΖΕΙ,ΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΛΗΣΜΟΝΙΑ 'ΝΑ ΤΙ ΤΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ.ΠΑΡΑΔΕΡΝΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΟΣΟ ΖΟΥΣΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΑΡΔΑΛΟΣ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ,ΨΕΥΤΙΚΟ ΑΝΑΚΑΤΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.ΑΠΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,Σ΄ΟΛΑ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ.ΕΝΘΑΔΕ ΚΕΙΤΑΙ,ΚΑΡΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΑ,ΚΑΚΟΘΑΜΜΕΝΟ...

Ανώνυμος είπε...

Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

aliloulia!! vale kai mousiki gospel kai eimaste mesa...

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxaxa!!!
:-)))))))


Kai afou to PASOK auth th stigmh akrobatei sto nhma metaju zwhs kai 8anatou, frontizei thn antipoliteush na thn kanei h idia h ND!

To kako einai pws etsi opws pane ta pragmata problepw na "peftei" h kubernhsh se kana 6mhno kai na mhn exoume komma na pshfisoume!

Ανώνυμος είπε...

Eua esu me poious eisai? Me ton SYRIZA (Papandreou) h' me thn ND? (Beni)

An den eisai me kanenan, alla kapou sto kentro, tote pshfizw EVA FOR PRESIDENT!

Ανώνυμος είπε...

Ti 8eiko plasma ine afto ....
http://tinyurl.com/2qcjpd

Ανώνυμος είπε...

Κυρια Καιλη, Αφιερωστε μια ή δυο φορες την βδομαδα για το blog σας. Εαν δεν προλαβαίνετε ok. Ο χωρος των rss ειναι πολυτιμος, ενημερωστε μας να βγαλουμε το blog σας απο τις λιστες μας εφοσον δεν ασχολειστε με αυτο. Ευχαριστουμε.

Ανώνυμος είπε...

Εύα (ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων, αλλά μεταξύ συντρόφων, θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει οικειότητα), δεν πήρες θέση για το φλέγον θέμα της αλλαγής προέδρου στο Κίνημα. Ελπίζω να μην απογοητεύσεις την μεγάλη μερίδα των νέων που σε στήριξαν και σε ψήφισαν, αφήνοντας έξω από τη Βουλή παλαιοκομματικά φαντάσματα που μόλυναν τον πολιτικό χώρο της κοινωνικής σοσιαλδημοκρατίας (όνομα και μη χωριό...).

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΥΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΟΥ.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
http://skai-anemologio.pblogs.gr/2007/10/thematikh-bradya-paideia.html

ΕΥΑ ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ,ΩΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ .ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ.

Ανώνυμος είπε...

εισαι και γαμο τις γκομενες η Ραπτη ειναι της πλακας.Σου αξιζει το καλητερο

Ανώνυμος είπε...

υπο προυποθέσεις όμως...γιατί η εξωτερική εμφάνιση και ο τίτλος του βουλευτή δεν είναι το παν...