Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007


What would happen if every blog published posts discussing the same issue,
on the same day?
One issue. One day. Thousands of voices.

Blog Action Day:

Στις 15 Οκτωβρίου bloggers από όλο το web ενώνονται για να θέσουν τις απόψεις τους γύρω από ένα κοινά σημαντικό θέμα. Αυτή τη φορά το "καυτό" θέμα είναι το περιβάλλον. Κάθε blogger θα ποστάρει τις απόψεις του για το περιβάλλον όπως νομίζει εκείνος ότι σχετίζεται με το θέμα του blog του. Στόχος μας είναι να παρακινηθούν να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι για ένα καλύτερο κοινό μέλλον.

Αναζητάμε bloggers από όλες τις εθνικότητες και τα ενδιαφέροντα για να συμμετέχουν. Να τι πρέπει να κάνεις:

Δημοσίευση στις 15 Οκτωβρίου

Δημοσιεύστε στα blog σας ένα post σχετικά με ένα θέμα της επιλογής σας που αφορά στον περιβάλλον.

Για παράδειγμα σε ένα blog που αφορά στην οικονομία μπορεί να δημοσιευτεί ως θέμα η εξοικονόμηση χρημάτων με τη υιοθέτηση φιλικών, προς το περιβάλλον, πρακτικών στα νοικοκυριά. Με τον ίδιο τρόπο ένα blog που αφορά στην πολιτική μπορεί να περιλαμβάνει ως θέμα τη βαρύτητα που έχει το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος στην πολιτική ζωή.

Τα posts δεν χρειάζεται να ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων, απλά να σχετίζονται με το περιβάλλον με οποιοδήποτε τρόπο ταιριάζει καλύτερα στο blogger και στους αναγνώστες του blog. Σκοπός μας είναι να οδηγηθεί το θέμα του περιβάλλοντος στο τραπέζι του διαλόγου και όχι να εκφραστούν συγκεκριμένες απόψεις. Επομένως, ποστάρετε με οποιονδήποτε τρόπο ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και στους αναγνώστες του blog σας, απλά συσχετίστε το post σας με το περιβάλλον και βεβαιωθείτε ότι θα ανέβει στις 15 Οκτωβρίου.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε:

Μπορείτε να συμμετέχετε στην Blog Action Day σηκώνοντας ένα banner στο site σας (http://blogactionday.org/promote) ή προσφέροντας τα ημερήσια κέρδη του blog σας σε ένα φορέα ενίσχυσης της προστασίας του περιβάλλοντος της επιλογής σας.

Εγγράψτε το blog σας:

Συγκεντρώνουμε αριθμό όλων των blogs που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Blog Action Day.org και θα ήταν μεγάλη βοήθεια για εσάς να εγγράψετε το blog σας στο http://blogactionday.org/commit

45 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H διοικηση της Ελληνικης Ραδιοφωνιας Τηλεορασης, ανακοινωσε με περηφανια την συμφωνια της με τις 2 κατα τεκμηριο κορυφαιες Ελληνικες ποδοσφαιρικες ομαδες, τον Ολυμπιακο και τον Παναθηναικο, για την εξασφαλιση των τηλεοπτικων τους δικαιωματων. Ο Ολυμπιακος συμφωνησε στα 14,5 εκατομμυρια Ευρω για την περιοδο 2006-2008, ενω ο Παναθηναικος (συμφωνα με δημοσιογραφικες πηγες) στα 16 εκατομμυρια Ευρω για το διαστημα 2007-2010. Η ειδηση μαλιστα επικοινωνηθηκε απο τους κρατικους τηλεοπτικους & ραδιοφωνικους σταθμους ως ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ της ΕΡΤ & απαρχη μιας νεας εποχης για το αθλητικο τμημα της.

Τι σημαινει αυτο για σενα αγαπητε Ελληνα πολιτη, ποδοσφαιροφιλε η μη?

Σημαινει ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ οτι καλεισαι να ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ 30,5 εκατομμυρια Ευρω (και κατι ψιλα), ητοι 10,4 δις δραχμουλες , στην επομενη 3ετια. Λεφτα τα οποια η (ηδη υπερχρεωμενη απο υπεραριθμο προσωπικο κ τηλεοπτικα πανηγυρακια) ΕΡΤ δεν υπαρχει περιπτωση να βρει απο αλλους πορους, πλην των μηνιαιων εισφορων σου!!

Την στιγμη που ο ΑLPHA (ιδιωτικος σταθμος με πληρως οργανωμενο τμημα πωλησης διαφημιστικου χρονου) καταφερε φετος να εισπραξει λιγοτερα απο 2,3 εκατομμυρια Ευρω για τα αντιστοιχα παιχνιδια του Ολυμπιακου (περιπου 145.000 Ευρω ανα παιχνιδι), η ΕΡΤ καλειται να εισπραξει τα υπερτριπλασια απλα για να μην ζημιωθει!!! Δηλαδη 485.000 Ευρω ανα αναμετάδοση, κατι πρακτικως αδύνατον με βαση το κοστος μοναδας του τηλεοπτικου χρονου + την διαρκεια της αναμεταδοσης. Τα ιδια φυσικα θα ισχυσουν και για το πακετο του Παναθηναικου.

Σημειωτεον οτι ο ανταγωνιστης της ΕΡΤ στα δικαιωματα του Ολυμπιακου (ALPHA) προσεφερε λιγοτερα απο 5 εκατομμυρια Ευρω....με αλλα λογια, η ΕΡΤ προσεφερε 45% περισσοτερα απο τον ανταγωνιστη, χωρις ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΦΑΝΗ ΛΟΓΟ για την μεγαλη αυτη διαφορα....

Η φραση-κλισε "κοινωνικη προκληση" σε περιοδους ανεχειας & ανεργειας, μαλλον ωχρια...

Ο κ. Παναγοπουλος - προεδρος/τσαρος/αυτοκρατωρ της ΕΡΤ- δηλωσε οτι ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για τις αντιδρασεις των πολιτων (βλ. εμμεσων μισθοδοτων) και οτι "το σχεδιο ανατασης της ΕΡΤ θα προχωρησει με καθε κοστος!"

Καθε κοστος λοιπον? ΝΟ PROBLEM mister. Γιατι εγω ΔΕΝ προτιθεμαι να χρηματοδοτησω το γαιτανακι δημοσιων σχεσεων σας αγαπητε κυριε Τζεγκις Χαν-καναλαρχη. ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΩ ΣΥΝΔΡΟΜΗ:

Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να ΜΗΝ πληρώνει την ΕΡΤ μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης χρέους. Δηλαδή: εάν κάποιος σου χρεώνει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ( π.χ. τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μια υπηρεσία που αποδέχεσαι και χρησιμοποιείς (π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα) με ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή οτιδήποτε μπορείς να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να πληρώσεις ΜΟΝΟ το δεύτερο. Σε περίπτωση που ο πιστωτής δεν δεχτεί την πληρωμή, πηγαίνεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ μόνο το ΠΟΣΟ της υπηρεσίας που αποδέχεσαι (ηλεκτρικό ρεύμα) και όχι το υπόλοιπο. Το ΤΠκΔ ενημερώνει τον πιστωτή για την κατάθεσή σας και αυτός δεν έχει πλέον δικαίωμα να απαιτεί αυτά τα χρήματα (οπότε και να σου κόψει το ρεύμα). Το υπόλοιπο ποσό ΜΠΟΡΕΙ να το διεκδικήσει δικαστικά!



ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.



ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ «ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ» ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.



ΕΝΑ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ και ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ. ΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ.....ΝΑ ΔΩ ΜΕΤΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΦΟΥΚΑΡΑ

· ΣΤΕΙΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΙΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΟΥ.

· ΜΗ ΤΟ ΚΡΑΤΑΣ ..

Ανώνυμος είπε...

Re file auto to e-mail mou to eixan steilei prin 2 xronia... Pou to kse8apses!!!

Ανώνυμος είπε...

Edw kerdise o gayros proti fora. Edw h Panatha paizei mpala k anti na trexeis sth nova to blepeis sthn ert. Sorry file alla den mas kobeis th mpala...
Einai to opio mas, xreiazetai...

Ανώνυμος είπε...

Τo blog του απολυμένου από την ΓΣΕΕ Δημοσιογράφου για θέματα εργασίας και ότι άλλο κάτσει…

Το 2004 ΔΕΧΘΗΚΑ «ΚΑΝΙΒΑΛΙΚΗ», ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ αποζημίωση ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ …ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕ «ΨΕΥΤΟΑΝΤΑΓΩΓΗ» 100.000 ευρώ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ …ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!!

Vassilis Tsitsos είπε...

Από το ιστολόγιο:
http://filaristera.blogspot.com

Επιθυμία μας είναι να ξεκινήσει μια κουβέντα για κάθε ένα από τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία. Μια θεματική κουβέντα όπως θα λέγαμε. Δεκτοί όλοι όσοι έχουν άποψη.
Ας ξεκινήσουμε με το πιο επίκαιρο λοιπόν… το περιβάλλον.
 Γίναμε μάρτυρες πρόσφατα μιας άνευ προηγουμένου καταστροφής από τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν κυρίως την Αττική , την Πελοπόννησο και την Εύβοια.
 Η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στα αστικά κέντρα ολοένα και χειροτερεύει.
 Η χρήση του αυτοκινήτου αυξάνεται δραματικά.
 Φαινόμενα όπως η ελάττωση του Όζοντος, η υπερθέρμανση του πλανήτη κ.τ.λ. βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.
Στόχος μας δεν είναι να αναφέρουμε τα προβλήματα και να κινδυνολογήσουμε για το μέλλον του πλανήτη, αλλά να εντοπίσουμε τις κυριότερες (πολιτικές) αιτίες και να προτείνουμε λύσεις. Δεν ισχυριζόμαστε βέβαια ότι οι έως τώρα κυβερνήσεις δεν γνωρίζουν τις ενδεικνυόμενες λύσεις, οπότε η σημαντικότερη συμβολή μας είναι να απαιτήσουμε την εφαρμογή τους.
Για μας οικολογία – περιβάλλον και πολιτική είναι έννοιες ταυτόσημες.
Είναι πέρα από αυτονόητο ότι την βασική ευθύνη για την υπάρχουσα κατάσταση την έχουν όλοι όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν ασκήσει εξουσία, από τις έως τώρα κυβερνήσεις έως την τοπική αυτοδιοίκηση και τους δημόσιους φορείς. Η δική μας ευθύνη έγκειται στην επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων και πολιτικών σχηματισμών,
Αυτά είναι όμως πολύ γενικά ………… καιρός να γίνουν πιο συγκεκριμένα.
Εδώ είναι που θέλουμε να πρωτοτυπήσουμε και να ζητήσουμε την άποψη σας και τις σκέψεις σας για όλα τα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον. Δεν ερχόμαστε με ένα έτοιμο πολιτικοκοινωνικό πλαίσιο να το θέσουμε προς συζήτηση και να προσπαθήσουμε να σας πείσουμε, ξεκινούμε εν λευκώ. Όχι ότι δεν έχουμε συγκεκριμένη άποψη, απλά ας ξεκινήσουμε έτσι…..

Σας περιμένουμε στο http://filaristera.blogspot.com
για μια κουβέντα από μηδενική βάση για το περιβάλλον.

Ανώνυμος είπε...

"Sorry file alla den mas kobeis th mpala... Einai to opio mas, xreiazetai..."

Σε κατι τετοιυς "οπιομανεις" - προβατα στηριζονται και πληρωνουμε οι υπολοιποι την "πρεζα" σου...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Ευα,
καταρχήν σε συσγχαίρω για την εκλογή σου.
Ως νέος άνθρωπος που είσαι,θα ήθελα να μου πείς γιατί να σε πιστέψω,γιατί να στηρίξω τις ελπίδες μου σε εσένα και στους πολιτικούς της δικής σου γενιάς,του πολιτικούς του lifestyle και του star system.
Θα ήθελα να μου δώσεις αφορμές,που θα με κάνεις να σε δώ θετικά,να σε εμπιστευτώ και να χτίσω νέα όνειρα ξέροντας ότι οι προθέσεις των νέων πολιτικών ,άρα και οι δικές σου, είναι αγνές και πρός όφελος μου.
Σε ευχαριστώ Εύα.

Ανώνυμος είπε...

Anastasia,

an den to katalaves i ekloges perasane. Opote kane afti tin erotisi meta apo 4 xronia. I Eva bike sti vouli, opote vlepe kai krine.

Ta paxia logia ine perita pleon...

Εύα είπε...

Αναστασία, έχω απαντήσει πολλές φορές στις προηγούμενες αναρτήσεις, ρίξε μια ματιά και ξαναμιλάμε για ό,τι θες...

Suspect είπε...

ωραια μοδα αυτοι οι bloggers.

ομορφες μοδες, ομορφα ξεθυμαινουν...

Ανώνυμος είπε...

Ite PASOK, ite ND... ta idia sk..ta
ine oli tous...

Na volepsoun ta tzoutsekia tous
http://www.euro2day.gr/articles/140539/

Ανώνυμος είπε...

LA.O.S, TI PERIMENEIS...

Ανώνυμος είπε...

Η Εύα για πρόεδρος!

plants VS anunaki είπε...

Briskw poly kalh idea mia tetoia protoboylia.

Ανώνυμος είπε...

Το ατελειωτο μωρο που κολαζει...

http://tinyurl.com/3cfsep

mickey είπε...

Μου αρέσει το περιβάλλον (και ως έννοια και ως θέμα), μου αρέσει η δραστηριοποίηση εν γένει, ΔΕΝ μου αρέσει το μπλογκάρισμα "κατά παραγγελία", ειδικά για ένα θέμα που δεν είναι "άμεσο".

Μπορούμε άλλωστε να ποστάρουμε τις απόψεις μας για το περιβάλλον ελεύθερα, όποτε και όσες φορές θέλουμε. Πιστεύει κανείς πως η ταυτόχρονη δημοσίευση στις 15/10 θα αυξήσει το σχετικό awareness ή θα προσφέρει τίποτα ουσιαστικό;

Δεν αποκλείω να ποστάρω κάτι σχετικό στις 15 του μήνα, αλλά κάτι δε μου αρέσει σε αυτές τις "μεθοδεύσεις".

Ανώνυμος είπε...

Στης Βουλης τα εδρανα,
αχ και εγω να εκλανα..

http://www.tzimakos.gr/diskogr/moustax/d2-8.htm

Ολα τα λεφτα,
Τζιμης Πανουσης

Ανώνυμος είπε...

Ήταν ο Κωστίκας. Μόλις ξυπνάει το πρωί βλέπει την πούτσα του κάγκελο.
Περιμένει κανένα τέταρτο, τίποτα αυτή, παρέμενε κάγκελο. Τι να κάνει τι να
κάνει πάει στην γυναίκα του και της λέει:
- Ρε γυναίκα, από το πρωί που ξύπνησα είναι η πούτσα μου κάγκελο. Δεν το
κάνουμε μπας και μου πέσει;
- Και δεν κάνουμε; του λέει.
Τη γαμάει μια, τη γαμάει δυο, τη γαμάει τρεις, τη γαμάει 33 φορές, τίποτα η
πούτσα δεν έπεφτε. Παρέμενε κάγκελο. Του λέει λοιπόν η γυναίκα του:
- Κωστίκα, ωραία πηδηχτήκαμε αλλά φτάνει. Δεν αντέχω άλλο, με ξεπάτωσες.
Τι να κάνει ο Κωστίκας, αποφασίζει να τραβήξει μαλακία. Τραβάει μια, τραβάει
δύο, τραβάει 22 μαλακίες και η πούτσα του δεν έλεγε να πέσει.
- Δεν πάει άλλο, θα πάω στο γιατρό, είπε.
Πάει στο γιατρό και του λέει:
- Γιατρέ, δεν μπορώ άλλο. Από το πρωί η πούτσα μου είναι κάγκελο.
- Αλήθεια; λέει ο γιατρός.
- Ναι και δεν είναι μόνο αυτό. Το κάναμε με τη γυναίκα μου 33 φορές αλλά
τίποτα. Τράβηξα και 22 μαλακίες, πάλι τίποτα.
- Για βγάλτην έξω να τη δω.
Τη βγάζει αυτός έξω. Παίρνει ένα μεγεθυντικό φακό ο γιατρός και αρχίζει να
τη κοιτάει.
- Να το πρόβλημα! λέει και παίρνει έενα τσιμπιδάκι και βγάζει μια ψείρα από
τη πούτσα του.
- Αυτή η ψείρα την κρατούσε καβλωμένη όλη την ώρα.
Άρχισε λοιπόν να του πέφτει του Κωστίκα.
- Γιατρέ, δεν ξέρω πως να σε ευχαριστίσω. Τι σου χρωστάω;
- Τίποτα μωρέ λέει ο γιατρός. Άσε την ψείρα και φύγε!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ "ΑΦΕΛΕΣ" ΠΡΟ ΤΟΥ ΡΥΠΑΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΟΞΥΝΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΣΠΑΤΑΙ ...

Ανώνυμος είπε...

ean milas gia nea ellhnika, tote tonizete me okseia

Ανώνυμος είπε...

me meso oskysnshs ph 5.5, na mhn erethizei to derma soy

Ανώνυμος είπε...

EYA, EXW FAEI KOLLHMA MAZI SOY! SE EIDA STO SYMBOULIO, FOROYSES ENA MPLE MPLOUZAKI, MAKRAN H OMORFOTERH PAROYSIA!

Ανώνυμος είπε...

"MAKRAN H OMORFOTERH PAROYSIA"

i oreoteri 8a itan an den to forouse...

Avanana file mou, afti ine i oreoteri parousia http://tinyurl.com/3cfsep

Ανώνυμος είπε...

"EYA, EXW FAEI KOLLHMA MAZI SOY! SE EIDA STO SYMBOULIO"

μετακομισε θεσ/νικη, να γινεις και εσυ σκεπτομενος ψηφοφορος της

Ανώνυμος είπε...

Apistefto video apo SUPER PARADISE.
Mikonos 2007.....

http://tinyurl.com/2xgjyr

Ανώνυμος είπε...

MEGA CHANNEL

η Δρούγκα τα έχει με το αφεντικό της , το αφεντικό της έχει παιδί με την Τρέμη , και η Στάη τα φτιάχνει με τον λεφτά γέρο που τα είχε η Τρέμη λες και δεν υπάρχει άλλος λεφτάς παππούς.

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολο πράμα να κρατάς blog.. Έτσι δεν είναι Εύα; Ειδικά αν δεν έχεις και τίποτα να πεις...

Εύα είπε...

Αν σου φαίνεται δύσκολο να κρατάς blog, μπορείς να παρακολουθείς εκείνους που μπορούν. Αυτά που έχω να πω εγώ, θα τα πω τον χρόνο που θα επιλέξω. Τέτοιες υποδείξεις δεν χρειάζονται μεταξύ μας. Άλλωστε κρίνομαι καταθέτοντας επώνυμα τις απόψεις μου. Προτιμώ πάντα όμως να μιλάω με τις πράξεις μου.
Ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ, το σχόλιο το έκανα για να σε τσιγγλίσω γιατί πολύ σιωπή έπεσε και απ ότι φαίνεται τα κατάφερα :-).

Επί της ουσίας όμως, αυτή τη στιγμή κι εσύ κι εγώ και όλοι εμείς που θέλουμε να συνδυάσουμε το όνομά μας με τον συνεχή αγώνα για μια πιο δίκαιη, αξιοκρατική και καλύτερη κοινωνία, νοιώθουμε αποκομμένοι και απομονωμένοι..

Κάποτε, (στην 1η λυκείου) είχα γραφτεί στην ΠΑΜΚ (επί Ανδρέα). Είχα πάει σε μερικές συνενδρείες και αρχικά είχα ενθουσιαστεί! Ενδιαφέρουσες διαλέξεις για τον Σοσιαλισμό γενικότερα και συζητήσεις για κοινωνικά θέματα της εποχής και την αντιμετώπισή τους σύμφωνα με την "αριστερή" ιδεολογία. Μετά από 2 μήνες περίπου, κατάλαβα πως δεν είχα θέση εκεί μέσα. Ενστερνήθηκα τη Σοσιαλιστική ιδεολογία και προσπάθησα να την ακολουθώ στη ζωή μου. Εν αντιθέση με τους υπόλοιπους συν-ΠΑΜΚίτες, που προσδοκούσαν μια λαμπρή πολιτική καρριέρα, ή την εξασφάλιση τουλάχιστον του μέλλοντός τους μέσω του κομματικού μηχανισμού...

Το Πασοκ περνάει τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του. Αναζητά την ιδεολογική του ταυτότητα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Είναι κόμμα εξουσίας. Έχει δίκιο ο Βενιζέλος που κάνει άνοιγμα και προς αριστερά και προς τα δεξιά! Αλλιώς δεν πρόκειται να βγει Κυβέρνηση! Δυστυχώς για το Πασοκ, υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που αντιπροσωπεύει και εκφράζει με πιο γνήσιο τρόπο την σύγχρονη άποψη για την αριστερά.

Το παιχνίδι της ιδεολογικής ταυτότητα επομένως, παίζεται στο εξής απλό ερώτημα: Από που είναι πιο εύκολο να πάρουμε περισσότερες ψήφους; από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από τη ΝΔ;
Αυτό το ερώτημα από μόνο του, δυστυχώς αποκαλύπτει την ιδεολογική ελευθεριότητα που χαρακτηρίζει το "Όλον Πασοκ"...

Και επειδή το Πασοκ ήταν, είναι και θα είναι λαϊκό κόμμα, αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει περισσότερο είναι πως αυτή η ελευθεριότητα χαρακτηρίζει και τον λαό. Και ο λαός αμφιταλαντεύεται για το πιο Πασοκ θέλει. Το Πασοκ που θα μας βολέψει και θα πάψουμε να γκρινιάζουμε; το Πασοκ που θα ρίξει τον Καραμανλή και τη ΝΔ; ή το Πασοκ που θα αναδυκνείει το Κοινωνικό πρόσωπο του κράτους, το κράτος πρόνειας, την αξιοκρατία, και θα εγγυηθεί για την ευημερία των μη προνομιούχων;;

Ελπίζω να μη μου απαντήσεις "αντί να αναρωτιέμαι τι μπορεί να κάνει το Πασοκ για μένα, να αναρωτηθώ για το τι μπορώ να κάνω εγώ για το πασοκ"...:)

Σ' ευχαριστώ κι εγώ για το χρόνο σου και για το χώρο. Ας κλείσω με κάτι αισιόδοξο, δηλαδη με μια ευχή για το Πασοκ.. "Ότι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό"!

Υ.Γ.
ελπίζω επίσης να είσαι λιγότερο αυστηρή αυτή τη φορά μαζί μου.. δε σου έκανα υπόδειξη. διαπίστωση έκανα.. Ότι δεν είναι ώρα για λόγια τώρα, αλλά για περισυλλογή.. Αυτό ενοούσα κι εγώ! ;-)

θ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Έυα καλησπέρα..

Να υποθέσω πως οι τελευταίες μέρες στην Αθήνα ήταν τουλάχιστον κουραστικές.
Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ είναι σε αναβρασμό και η νέα γενιά ήδη σε ένα άλλο επίπεδο διαφορετικό από αυτό των οργάνων του κινήματος, βρίσκεται σε μια διαλεκτική διαδικασία για τα τεκταινόμενα.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως θα πρέπει να μπει το αντιπολιτευτικό έργο σε δεύτερη μοίρα. Θα αναφερθώ μόνο για τα ζητήματα του περιβάλλοντος που συμβαίνει να γνωρίζω καλύτερα.
Μόλις καταλάγιασε η αντάρα από τις πυρκαγιές, το ενδιαφέρον για την διατήρηση και την προστασία του περιβάλλοντος βρέθηκε ξανά στις Ελληνικές καλένδες. Η αναλγησία των κυβερνόντων πέρασε και στην ισοπέδωση του πολιτιστικού περιβάλλοντος αποχαρακτηρίζοντας ένα μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής art deco του μεσοπολέμου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου 17. Προκειμένου το roof gardenτου νέου μουσείου της Ακρόπολης να «έχει θέα» το μνημείο (λες και θα μπορούσε ποτέ αυτό το σκοτεινό κυβοειδές πράγμα να συνδιαλέγει αρχιτεκτονικά με το λευκό του Παρθενώνα...).
Σε ότι αφορά την αποκατάσταση και την περαιτέρω προστασία των δασών και του φυσικού πλούτου, έχουμε μείνει στα καθημερινά δελτία τύπου για το πού γίνονται κορμοδέματα... με λίγα λόγια κατάντια.
Ελπίζω σύντομα να σου δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχεις στις κοινοβουλευτικές διεργασίες δημιουργικά και προς όφελος των πολιτών.
Παρεμπιπτόντως σε είδα το Σάββατο βράδυ να κατηφορίζεις την Σκουφά και κατά κοινή ομολογία της συντροφιάς μας είσαι ομορφότερη από κοντά!...
Αυτά προς το παρών καλή δύναμη και καλή συνέχεια.

Άκης
Περιβαλλοντολόγος
akis_mat@pathfinder.gr

Ανώνυμος είπε...

Aplos apo periergia,

ema8e kanis telika poses psifous pire i Sarri ?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη Κα Καϊλή
θα με πειθατε περισσοτερο αν το χρωμα του μπλογκ σας δεν ηταν πρασινο ...η λεπτομερεια κανει τη διαφορά...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή μαγείρισσα,

που το βρήκατε το πράσινο χρώμα; πέρα από την αρχική λεζάντα, γκρίζο και ζοφερό το βλέπω το χρώμα του blog (όπως και το μέλλον)...

Και κατά 2ον, πως συνδυάζετε την πειθώ σε σχέση με τα χρώματα; δεν σας εννοώ..

Με όλο το σεβασμό και χωρίς παρεξήγηση.. βρε άντε στην κουζίνα σας! (χιχιχιχι)

Ανώνυμος είπε...

Εύα καλησπέρα,
Νομίζω πρέπει να κάνεις ένα "refresh" το profile σου στο blogspot το οποίο αναφέρει πως είσαι υποψήφια στις εθνικές εκλογές του 2007 ακομα.

Επίσης, η σελίδα σου http://www.evakaili.gr/ χρειάζεται ένα γενικό update. Αναφέρει τη διεύθυνση του πολιτικού σου γραφείου στην περιοχή συντριβανίου στη Θεσσαλονίκη (είναι ακόμα εκεί;) και το link για τη Θεσσαλονίκη είναι μια κενή σελίδα :-(

tzonakos είπε...

Πρέπει να τελειώσω αυτο που γράφω, να ανέβει στις 15 Οκτώβρη, την Δευτέρα.
Θα είναι τεράστιο αυτό που θα συμβεί στην μπλογκόσφαιρα !

Ανώνυμος είπε...

Για το περιβάλλον θα γράψεις μάλλον κι εσύ και βρήκες αφορμή να διαφημιστείς ΚΑΙ σ' αυτό το blog...

Εγώ δε θα γράψω αν και έχω κι εγώ blog (Αυτά τα blogs πια! Σα να λέμε "Ήμουν κι εγώ εκεί").

Το θεωρώ εντελώς ηλίθιο και ανούσιο να καθίσουμε όλοι οι άνθρωποι του κόσμου και να γράψουμε κάτι για το περιβάλλον την ίδια μέρα! Κατ αρχήν, θα είναι κουραστικό να διαβάζεις εκθέσεις ιδεών μια ολόκληρη μέρα για το ίδιο θέμα και μάλιστα από ανθρώπους που η έρευνά τους θα βασιστεί σε "clopy-paste"..

Επίσης, δεν ξέρω αν η 15η Οκτωβρίου είναι "Παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος", αλλά είμαι αντίθετος σε όλες τις "παγκόσμιες μέρες οτιδήποτε". Όταν κάτι γίνεται παγκόσμια μέρα, σημαίνει πως έχουμε ξεχάσει να ασχολούμαστε με αυτό ουσιαστικά και βρίσκουμε αφορμή να το θυμηθούμε.. για μια και μόνο μέρα!!! Το περιβάλλον δεν πρέπει να το υποτιμούμε έτσι. Οποιαδήποτε στιγμή, όποιος "blogger" ενδιαφέρεται για το περιβάλλον, μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες από τα search engines.

Θα μου πείτε.. "εκεί που φτάσαμε, ας ευαισθητοποιηθούμε έστω και για μια μέρα! Μπορεί κάποιοι να αλλάξουν τρόπο ζωής αν υπάρξει καταιγισμός θεμάτων που θα ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη."

Κουραφέξαλα! Αυτές τις μαζικές κινήσεις εντυπωσιασμού τις βλέπω σαν ένα πολιτικο-κοινωνικό τρικ για να αποδείξουμε ότι και καλά έχουμε οικολογική συνείδηση.

Και για να κάνω και το πολιτικό μου σχόλιο (σε πολιτικό ιστολόγιο είμαστε, μη ξεχνιόμαστε), θα υπενθυμίσω το παράδειγμα του Λονδίνου (με πληθυσμό περί τα 12.000.000 σήμερα). Όλοι έχουμε διαβάσει πως το Λονδίνο κάποτε ήταν από τις πιο βρώμικες πόλεις του κόσμου και με μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση. Εκτός από την "πολιτική" εκστρατεία που επέβαλε στις βιομηχανίες να τοποθετούν ειδικά φίλτρα και την επιβολή αυστηρών προστίμων στους παραβάτες που μολύνουν με τα βιομηχανικά τους απόβλητα το περιβάλλον(εκεί εφαρμόζονται οι νόμοι και στους ισχυρούς), πριν λίγα χρόνια είχα την τύχη να ζήσω για ένα χρόνο εκεί και να διαπιστώσω ο ίδιος κάτι πρωτοφανές για εμένα τον Ελληνάρα: στις κεντρικές περιοχές του Λονδίνου, υπάρχουν υπάλληλοι με κάτι ειδικά μηχανήματα (λίγο μεγαλύτερα από αυτά που κουρεύουμε το γκαζόν - όσοι έχουν γκαζόν τέλος πάντων) 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, που συνεχώς καθαρίζουν τους δρόμους και δεν αφήνουν ούτε 10 λεπτά να υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους (Αφού ο κόσμος δε βάζει μυαλό και πετάει τα σκουπίδια κάτω, αναγκάστηκε να βάλει μυαλό το κράτος)! Μια πόλη 12.000.000 κατοίκων, με πάνω από 1 εκατομμύριο περίπου τουρίστες καθημερινώς, είναι σήμερα από τις πιο καθαρές πόλεις της Ευρώπης (αν και θεωρείται το κέντρο όλων των ευρωπαϊκών πολυεθνικών επιχειρήσεων!). Και αυτό δε συμβαίνει επειδή οι κάτοικοί της ή οι τουρίστες της έχουν οικολογική συνείδηση, αλλά επειδή το κράτος κατάφερε να ακολουθήσει μια οργανωμένη και μακροχρόνια πολιτική για την προστασία του περιβάλλοντος και δεν τσιγκουνεύτηκε το πολιτικό και οικονομικό κόστος! Ναι! Αυτό το κράτος με τους "βρωμιάρηδες και αμερικανόφιλους Άγγλους" που ακόμα έχει "Βασίλισσα" - έστω και σαν τουριστική ατραξιόν!!! - Και να σκεφτείτε πως πριν από μερικά χρόνια δεν είχε καν.. Δήμαρχο!

Ευχαριστώ,
Θ.Α.

Ανώνυμος είπε...

-------------------------KOYIZ-----------------------
Με ποιο σκεπτικο τελικα η κυβερνηση της Νεα Δημοκρατιας δεν θα αυξησει τα ορια ηλικιας???

-----------------------ΑΠΑΝΤΗΣΗ--------------------
Για να βγει στη συνταξη ποιο γρηγορα η πρασινη στρατια.

*δεν θα κανω αναλυση τι σημαινει η πρασινη στρατια... ακομα και τα δεντρα γνωριζουν.

Κιrk

Ανώνυμος είπε...

"ΥΠΟΚΡΙΤΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ,-ΑΝΟΜΟΙΑ ΜΟΥ-ΑΝΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ"ΠΑΡΑΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΠΩΝΤΛΑΙΡ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΝΕΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ Υ(25-30)ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ.ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΠΟΥ ΚΑΑΑΙΕΡΓΕΙΤΕ -ΗΓΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΝΕΑΣ-ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΥΜΗΔΙΑ Η ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΥΚΤΗΡΙΣΜΟ.ΕΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΜΠΛΕΜΠΑ?ΦΕΥ...

bidibis είπε...

εγώ θα γράψω για το αλκοόλ - σχετικό είναι και αυτό

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ.Η "ΜΠΛΕΜΠΑ" Η Η ΓΕΝΙΑ ΦΡΙΤΕΡ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ(ΔΗΛ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ)ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ "ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ" ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΚΡΙΚΟ ΤΟΥ.

plants VS anunaki είπε...

eva mallon 8a eisai poly apasxolhmenh.Thn ksexases thn blog action day.
Na moy peis twra poy eisai boyleyths kai isxyei to asymbibasto den mporei na eisai kai blogger.

Unknown είπε...

Μα ότι ήταν να κάνει το έκανε.. προώθησε την ιδέα σε εμάς!

Αν ήμουν η Εύα, θα σου απαντούσα ως εξής:

Ο Σοπενχάουερ, έλεγε πάντα ότι η ζωή είναι μάταιη και πως ότι κάνουμε δεν έχει κανένα νόημα, με το σκεπτικό πως κάποτε όλοι θα πεθάνουμε. Όταν τον ρώτησαν λοιπόν γιατί δεν αυτοκτονεί αφού όλα είναι μάταια, απάντησε:
"Υποθέστε ότι βρίσκεστε σε μια άγνωστη πόλη και θέλετε να πάτε σε κάποιο συγκεκριμένο προορισμό. Συναντάτε στο δρόμο σας έναν ντόπιο που ξέρει καλά την περιοχή και τον ρωτάτε πως να κατευθυνθείτε. Ο ντόπιος που γνωρίζει, σας βοηθάει να βρείτε το δρόμο σας και σας δείνει κατευθύνσεις για το πως θα πορευτείτε. Μήπως έχετε την απαίτηση να σας συνοδέψει κι όλας;"

:)

Anyway, προσωπικά επικροτώ την αναφορά στο blog action day σαν πολιτική κίνηση, αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου (όπως και πολλοί άλλοι) σχετικά με τέτοιες κινήσεις που όσο θετικό σκοπό και αν έχουν, ως ένα βαθμό περιορίζουν την ελευθερία του μέσου που λέγεται blog και ομαδοποιούν (ή "μαζοποιούν") την κοινότητα των bloggers μέσα απο κατευθυντήριες γραμμές.

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΚΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΕΜΠΙΣΤΟΙ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ,ΜΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΟΡΤΕΣ¨ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΕΡΝΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΟΝΑΧΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΦΕΡΤΗ ΤΗΝ ΑΗΔΗ ΘΕΑ ΤΟΥΣ ΑΤΙΑ ΒΑΡΒΑΤΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΟΥ ΧΡΕΜΕΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙΣΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΟΡΕΓΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑ.-ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΤΡΩΣΗ...ΕΝΑ ΨΟΦΙΜΙ ΒΡΟΜΕΡΟ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ....

Ανώνυμος είπε...

"Αν ήμουν η Εύα, θα σου απαντούσα ως εξής:"

File Themi, an xirisis ta podia sou
kati ginete...

KitsosMitsos είπε...

Άλλος για τη βάρκα μας...