Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

Το μήνυμα της 11ης Νοεμβρίου 2007

Εν μέσω της συνδιάσκεψης του Πασοκ, το κλίμα παραμένει φορτισμένο. Αυτή η ένταση έχει κουράσει τον κόσμο, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ήττα του Πασοκ και πριν ακόμα συνειδητοποιήσουμε ότι ανανεώθηκε η εντολή στην ΝΔ, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την χώρα μας.

Παρόλα αυτά δεν ανησυχώ καθόλου για την ενότητα του Πασοκ. Σε όλα τα κόμματα μετά από μια μάχη για την προεδρία, η συνεργασία μεταξύ των μελών συνεχίζεται με στόχο το κοινό καλό, γιατί τα κόμματα ανήκουν στον κόσμο τους και σε αυτον υποτάσσονται. Φανταστείτε να συνέβαινε το αντίθετο, δηλαδή όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι κομμάτων να αποχωρούσαν μετά από μια ανάλογη εσωκομματική μάχη...
Ε, αυτό το σενάριο βρίσκεται στα όρια του φανταστικού για την χώρα στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία.
Θα μου πεις, μπορεί να είναι έτσι, μπορεί να είναι κι αλλιώς;
Εντάξει, ποτέ μην λες ποτέ, αφού ένα τέτοιο σενάριο διάσπασης θα ήταν μια σκληρή, επίπονη και πάντως, εύκολη λύση, αλλά επιμένω, πως εμείς είμαστε για τα δύσκολα εδώ...
Στα δύσκολα άλλωστε φαίνονται οι ικανότητες των πολιτικών!
Να καταφέρουμε να μείνουμε όλοι μαζί..
Η διαχείριση των όσων έγιναν και των προβληματισμών που ακούστηκαν, όλων αυτών των νέων δεδομένων, είναι μια πρόκληση που θα μας κάνει δυνατότερους και καλύτερους για τις επόμενες μάχες. Μάχες με κύριο αντίπαλο τα συγχρονα προβλήματα της χώρας.

Ακούσαμε βέβαια πολλά αυτό το διάστημα...
Οι υποψήφιοι πρόεδροι άνοιξαν την καρδιά τους στον κόσμο.
Μίλησαν ίσως περισσότερο συναισθηματικά από ότι πολιτικά..
Μίλησαν αληθινά. Όλα στο φως. Ανθρώπινα, καλώς ή κακώς..
Οι υπόλοιποι όμως?
Αναρωτιέμαι αν στην πραγματικότητα εκαναν όλοι την αυτοκριτική τους.
Αν πήραν το σωστό μήνυμα.
Αν κατάλαβαν όλα όσα έπρεπε ή μόνο όσα ήθελαν.
Αν σκέφτηκαν με βάση το προσωπικό ή το συλλογικό όφελος.
Ο πρόεδρος του Πασοκ στις 12 Νοέμβρη, εύχομαι να έχει κοντά του ανθρώπους με προσφορά και αναφορές στην κοινωνία και όχι εκείνους που έχουν μάθει μονο να συναλλάσονται.

Ωστόσο, όσοι ελπίζουν στο Πασοκ για έναν καλύτερο κόσμο, όλοι εμείς, θα πρέπει να ψηφίσουμε όχι μόνο συναισθηματικά φορτισμένοι, αλλά και με την λογική.
Αποδεχόμενοι τις καλές και τις κακές στιγμές αυτής της ιστορίας, θα πρέπει να κατεβούμε όλοι να ψηφίσουμε.
Και θα πρέπει να ψηφίσουμε τον καλύτερο.

Ακούω όσα μου λέτε, διαβάζω όσα μου γράφετε και γι'αυτό παραμένω αισιόδοξη.
Γιατί μάλλον έπρεπε να ξυπνήσουμε για να μπορούμε να ονειρευόμαστε.
Για το σήμερα, το αύριο, για τα παιδιά μας...

Εκείνο που με προβληματίζει και εμένα είναι αν θα αντέξουμε την τόση αλήθεια...

66 σχόλια:

Suspect είπε...

Το ΠΑΣΟΚ πασχει απο προσωπα...

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ή ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΣ?

Κα Καϊλή,
στην καταληκτική ομιλία του Βενιζέλου πριν μισή ώρα, κατά μεγάλη σας ατυχία η κάμερα εστίασε πολλές φορές επάνω σας... Μαζί με κάποια ομάδα (της ΠΑΣΠ υποθέτω) είχατε αναλάβει τη διέγερση της κερκίδας με συνθήματα και ρυθμικά παλαμάκια υπέρ του ΕΒ. Ακριβώς όπως στα γήπεδα δηλαδή!

Εάν δεν το έχετε αντιληφθεί, είστε ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ και όχι κομματάρχης!

Εχετε ευθύνη πλέον απέναντι σε ΟΛΟ τον ελληνικό λαό. Αυτό είναι το επίπεδο προσφοράς σας? Δεν βρίσκεστε πλέον στα αμφιθέατρα με την ΠΑΣΠ και οι κομματικές φιέστες ποδοσφαιρικού επιπέδου είναι ξεφτίλα για μία εκλεγμένη εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου.

Αυτό σας είχα επισημάνει και σε παλιότερα σχόλιά μου, γράφοντας ότι αμφισβητώ την πείρα και την δυνατότητα ευθυκρισίας σας. Τότε με μεμφθήκατε. Τώρα?
Ν.Χ.

Ανώνυμος είπε...

ρε ν.χ χαλαρωσε τι εκανε δηλαδη; Εκανε αυτο που θεωρουσε σωστο. Αμαν με τους βουλευτες- ξυλαγκουρα σε σταση και λογο. Εγω ψηφιζω τον ΓΑΠ, δηλαδη αν ημουν εκει και ειχα την ηλικια της Ευας και την ιδιοτητα θα ημουν αναγκασμενος να παρακολουθω καθηστος;
Ευα ντου απο παντου κι οποιος αντεχει. Αμαν με το ανεραστο της πολιτικης.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε,
δεν επιτρέπω (στον εαυτό μου) να χαλαρώσει.Αυτό με απογοητεύει: "αυτο που θεωρουσε σωστο". Και αυτό κριτικάρω. Διότι εάν θεωρεί αυτό ΣΩΣΤΟ, ζήτω που καήκαμε! Από τους βουλευτές-ξυλάγγουρα στους βουλευτές-κλακαδόρους και ρυθμικούς χειροκροτητές.
Είχα αποφασίσει να μην ξαναγράψω στο Eva-blog, αλλά η (τυχαία) σημερινή εικόνα με έβγαλε από τα ρούχα μου. Υπόψην ότι: η ποδοσφαιρική κερκίδα φώναζε συνθήματα και χειροκροτούσε ρυθμικά ΕΠΑΝΩ στον ομιλητή, όχι στα κενά. "δεν μας ενδιαφέρει τι λέει δηλαδή, εμείς φωνάζουμε το ποιηματάκι μας".
Οσο για το ανέραστο της πολιτικής που γράφεις, μόνο εσύ το φαντάζεσαι φίλε μου. Η κα Καϊλή και οι παρόμοιες περιπτώσεις, χρησιμοποιούν στυγνά την φαντασίωσή σου...
Ν.Χ.

theodore είπε...

Σύντροφοι,στις 11/11 κρίνονται πολύ περισότερα πράγματα από την αρχηγία.
Κρίνεται η ίδια η ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ ως κόμμα εξουσίας,ως κόμμα σοσιαλιστικό,ως κόμμα πατριωτικό.
Ο ΓΑΠ έχει προαποφασίσει να μας οδηγήσει σταδιακά σε απομόνωση,συρρίκνωση,καταποντισμό.
Οι νεωτερικές του ιδέες,εκπορευόμενες πάντα από ξένα κέντρα περί “Κοινωνίας των πολιτών” και “Συμμετοχικής δημοκρατίας”,δεν έχουν πέραση στον Ελληνικό λαό.
Σιγά,σιγά όλοι καταλαβαίνουν τον σκοπό για τον οποίον δημιουργήθηκε όλο αυτό το πλέγμα οργανώσεων και μηχανισμών.
Οι λαοί αντιδρούν παντού.Το παραμύθι αργά,αλλά σταθερά,ξεθωριάζει.
Αν αφήσουμε τον ΓΑΠ,τον Ρόντο,τον Γερουλάνο,την Λάμψα,την Καραμάνου να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο,θα είμαστε υπέυθυνοι εμείς και μόνο εμείς για το ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσουν όλοι αυτοί στην πατρίδα μας.
Μην πέφτετε στην παγίδα που στήνουν.Το παραμυθάκι τους ότι μόνο οι γραφικοί,οι φασίστες και οι αναρχικοί αντιστέκονται στα κελεύσματα της “νεας εποχής” καταρρέει σε όλον τον κόσμο.Οι φωνές αντίστασης πυκνώνουν παντού.

Αυτό που πρέπει όλοι μας να κανουμε είναι να πείσουμε τις πλατιές μάζες των συμπολιτών μας για την κρισιμότητα των εκλογών.

Ετσι κι αλλιώς τα κέντρα αποφάσεων έχουν προαποφασίσει ήδη την…διάδοχο του ΓΑΠ,αν αυτός αποτύχει ξανά.(Λέγε με Αννούλα).

Σύντροφοι,μην τους αφήσετε.

Η κληρονομιά που μας άφησε ο Ανδρέας είναι βαριά.

Ας μην επιτρέψουμε στους τυχάρπαστους να πετύχουν ότι δεν πέτυχε ο Αβέρωφ,ο Μητσοτάκης,ο Εβερτ,η CIA κι άλλοι πολλοί.
Να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε.Ενα ΠΑΣΟΚ αγαπητό στους φίλους και φόβητρο στους εχθρούς.
Ενα ΠΑΣΟΚ που έμενε σταθερό στις βασικές αρχές της λαϊκής κυριαρχίας,της εθνικής ανεξαρτησίας,της συμπαράταξης με τους μη προνομιούχους.

Πρέπει να νοιώσουμε ξανά περήφανοι.

Να σηκώσουμε ψηλά τις σημαίες του αγώνα,της αμφισβήτησης,της παλης,της ιδεολογίας.

Αρκετά έχουμε απογοητευτεί.

Το θέμα δεν είναι λοιπόν ποιός θα είναι ο αρχηγός στις 12/11.

Το κρίσιμο είναι ποιός δεν πρέπει να είναι.

plants VS anunaki είπε...

Επιτέλους ας σταματήσουν να μας κυβερνούν άσχημοι και άχρηστοι άνθρωποι.Κάτω ο Όθωνας,η χούντα,ο Παπανδρέου,ο Καραμανλής,ο Δρακουμέλ (Μητσοτ@@) ,τα παιδιά τους,τα ανίψια τους, ο δήθεν Βενιζέλος.Οι ήρωες δεν πολέμησαν για να μας κυβερνάνε αυτοί.Έχουμε καταντήσει η πιο ακριβή χώρα με τους πιο φτηνούς ηγέτες.

Για τον λόγο αυτό η Ανεξάρτητη Κίνηση Φίλων ΠΑΣΟΚ καθώς επίσης και ο Ιβάν ο Βρομερός που ένθερμα συμμετέχει σε αυτή στηρίζουν την ΕΥΑ ΚΑΙΛΗ για Πρόεδρο.
Eva for president!! click here

Εύα είπε...

Το να εκλεγεί κανείς βουλευτής σημαίνει ότι γίνεται άλλος άνθρωπος;
Το να βρίσκεσαι μέσα στον κόσμο και κοντά στους φίλους σου είναι κακό;
Το να χειροκροτάς σε κάνει αυτόματα κλακαδόρο;
Ό,τι δείχνουν οι κάμερες υπαρχει μόνο;
Στην ομιλία του προέδρου του Πασοκ σας ενοχλησε που χειροκροτήσαμε;
Το ότι χειροκροτήσαμε τον Κώστα Σκανδαλίδη σας ενόχλησε;
Το ότι τα συνθήματα ήταν ενωτικά σας ενόχλησε;
Ο ενθουσιασμός και η συμμετοχή των νέων ενοχλεί;
Οι αλήθειες ενοχλούν;
Αν απαντάτε ΝΑΙ...τότε δεν έχω άλλα σχόλια, γιατί προσωπικά, απαντάω ΟΧΙ σε όλα.
Υγ.Στις 12 Νοέμβρη όλοι μαζί θα είμαστε, παρά τις όποιες διαφορές μας-όπως όλοι μαζί ήμασταν στο Πασοκ με τον Σημίτη 1996-2004..κι αυτή η υπενθύμιση αφορά όσους έχουν επιλεκτική μνήμη.

Ανώνυμος είπε...

Μισό λεπτό γιατί έχουμε χάσει την μπάλα πιστεύω. Δεν είμαι ΠΑΣΟΚ και ευτυχώς!!!! Μακαρίζω την ίδια μου την ζωή που δεν έγινα!!!! Και εξακολουθώ να το κάνω όσο βλέπω συνέδρια του ΠΑΣΟΚ (ανάθεμα και εσείς που γράφετε εδώ αν ξέρετε ποιος ήταν ο Γκράμσι που τον ανέφερε ο Βενιζέλος, και δις ανάθεμα αν ξέρετε τι πραγματικά είπε ο Γκράμσι.......)
Και στο κάτω κάτω αυτό να το καταλάβω. Γιατί κάποιος που είναι Πασόκ δεν έχει αυτή την τρέλλα με αυτό που γενικότερα λέγεται κουλτούρα όπως εμείς οι της κομμουνιστικής ανανέωσης, και της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Όμως πρέπει να υπάρχει και κάποιος σεβασμός τόσο στον θεσμό που εκπροσωπεί ο καθένας όσο δε και στην κάθε διαδικασία, η οποία ούκ ολίγες φορές έχει γίνει με όρους γηπεδικής αντιπαράθεσης. Και κα Καιλή. Δεν σας είπε κάποιος να μην χειροκροτάτε και να γελάτε. Εξάλλου το γέλιο αποκρούει τον φόβο, τον συντηρητισμό, κλπ κλπ.
Άλλο όμως το γέλιο, η ακόμα και αν θέλετε η "γελιοποίηση" της κάθε εξουσίας, και άλλο το να γίνεται ένας βουλευτής εκλεγμένος απο τον Λαό (που είναι κυρίαρχος όπως λέτε), εξεδράρχης....
Μόνο και μόνο για να συσπειρώσει τον κόσμο του, τους ψηφοφόρους του, κλπ κλπ. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι στην πολιτική για να το καταφέρει κάποιος αυτό. Συν τοις άλλοις, πρέπει να ξέρετε ότι τον θεσμό του βουλευτή οφείλουμε να τον επροσωπούμε με σοβαρότητα, και υπευθυνότητα. Και αυτό σας το λέει ένας που η δημοκρατία που οραματίζεται έχει στόχο να ξεπεραστεί κάποια στιγμή τόσο ο θεσμός του βουλευτή, όσο και η δημοκρατία εκείνη η οποία τον ανακυκλώνει αυτόν τον θεσμό, θεωρώντας ότι η δομοκρατία πρέπει να πηγάζει απο τα κάτω στην πιο πλατιά και βαθιά της μορφή. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον χαβαλέ, την πλάκα, την σάτυρα. Ο ίδιος ο Μάρξ σε καιρούς που βαριότανε να γράφει το Κεφάλαιο, -αφού βέβαια είχε βάλει ενέχυρο το παλτό του για να αγοράσει χαρτιά και μελάνι για να έχει να γράφει-, πήγαινε σε ταβέρνες όταν ακόμα ήταν σε νεαρή ηλικία και μπεκρόπινε μαζί με τους εργάτες και τον Ένγκελς, και καθώς ήταν μεθυσμένοι και οι δύο κάνανε πλάκα με τις περιπόλους των αστυνομικών της Πρωσσίας, και παίζανε κυνηγητό....
Κάθε τι ανθρώπινο δεν μου είναι ξένο!!! Ανθρώπινο όμως είναι και ο σεβασμός στον θεσμικό ρόλο που εκπροσωπεί ο καθένας. Οι θεσμοί εκτός απο καθοδήγηση, θέλουν και προστασία.
Τόσο απλά....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νίκο, αμφιβάλλω εάν η κα Καϊλή θα καταλάβει αυτά που έγραψες.
Οπως παρατηρείς, οι απαντήσεις της είναι πάντα "τρία πουλάκια κάθονται". Παιδική χαρά.
Θα ήθελα να είμαι σε μία συνεδρίαση της επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της οποίας είναι μέλος, να ακούσω τι λέει...
Ν.Χ.

c|f είπε...

Κανείς, μα κανείς δεν σας εγκάλεσε γιατί χειροκροτούσατε. Σε «κλακαδόρο» σας μετατρέπει η απόφαση (δεν σας υποχρέωσε κανείς ελπίζω!) να ανεβείτε στην κερκίδα και να αναλάβετε τη διεύθυνση και καθοδήγηση της ομάδας των πρώην συντρόφων σας φοιτητών της Νεολαίας.

Κάθε φορά που μιλάτε, κάθε δημόσιά σας εμφάνιση «κουβαλά» και τη φωνή όσων σας εμπιστεύθηκαν. Δεν μετρά μόνο αυτό που δείχνει η κάμερα βεβαίως αλλά εσείς ειδικά, λόγω επαγγέλματος, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι έχει τουλάχιστον βαρύνουσα σημασία. Δεν θυμάμαι να διαμαρτύρεστε όταν αυτό που «έδειχναν» οι κάμερες σας ευνοούσε.

Δεν κατάλαβα όμως τι ακριβώς εννοείτε με αυτό το πατροναριστικό «όλοι μαζί θα είμαστε»; Πράξεις δίχως συνέπεια δεν υπάρχουν κα. Βουλευτή. Κάνατε τις επιλογές σας, θα αναλάβετε και τις ευθύνες σας. Και εμείς τις δικές μας όταν έρθει η ώρα να εκφραστούμε μέσω της κάλπης.

Γιατί κυρία Καΐλή, το να εκλεγεί κανείς βουλευτής εξ ορισμού σημαίνει ότι γίνεται «άλλος άνθρωπος». Με διαφορετικά δικαιώματα και υποχρεώσεις, κατά πολύ αυξημένα και τα δύο. Αν δεν το έχετε καταλάβει μάλλον δεν εντυπώσατε το νόημα του όρκου που δώστε πριν ελάχιστο καιρό…

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ν.χ εγω δεν θεωρώ ότι δεν μπορεί να καταλάβει. Εντάξει. Το ότι είναι όμορφη δεν σημαίνει ότι είναι και χαζή η κοπέλα. Έλεος!!! Εγω θεωρώ ότι καταλαβαίνει. Και πολύ καλά μάλιστα. Το πρόβλημα είναι του κόμματος στο οποίο συμμετέχει, το οποίο ποτέ δεν φρόντισε να διαπαιδαγωγήσει τα μέλη του και τα στελέχη του. Δεν φταίει η κα Καιλή για αυτό παρά το κόμμα στο οποίο συμμετέχει. Το οποίο κατά μια έννοια δεν διαπαιδαγωγεί πολιτικά και πολιτισμικά τα μέλη του, ακριβώς για να υπάρχει αυτή η ανακύκλωση των μηχανισμών, και της συγκεκριμένου τύπου εσωκομματικής εξουσίας. πχ αντί να κάνει συνέδριο, έκανε συνδιάσκεψη.... τρέχα γύρευε δήλαδή.... Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί σε μια κατεύθυνση αριστοδημοκρατίας, και όχι πραγματικής εσωκομματικής δημοκρατίας. Χαράζει τακτικισμό και όχι στρατηγική. Το πρόβλημα είναι ότι ένα απλό μέλος και ίσως η κα Καιλή (λέω ίσως), να μην μπορεί να ξεχωρίσει την διαφορά που έχουν αυτές οι δύο έννοιες...
Για όλα αυτά όμως δεν φταίει η κα Καιλή. Μην της τα φορτώνουμε και όλα...Είναι πολύ άδικο....

Ανώνυμος είπε...

Kala ta lei o v.x.

krima pou kaname ideologia to na ise epagelmatias xirkrotitis.....

αντωνης είπε...

Υγ.Στις 12 Νοέμβρη όλοι μαζί θα είμαστε, παρά τις όποιες διαφορές μας-όπως όλοι μαζί ήμασταν στο Πασοκ με τον Σημίτη 1996-2004..κι αυτή η υπενθύμιση αφορά όσους έχουν επιλεκτική μνήμη.

Τοτε ηταν το ΠΑΣΟΚ στην κυβερνηση, τωρα τι ακριβως κανετε;

Ανώνυμος είπε...

Επειδή μαρέσει να στοιχειοθετώ και να τεκμηριώνω με αριθμητικά στοιχεία οτι λέω καθως αυτά είναι αδιάβλητα αντικειμενικά και αναμφισβήτητα. Αν αποπειραθούμε να ποσοτικοποιήσουμε λοιπόν το θέμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ η οκταετία Σημίτη ακουστε ποσο ευαίσθητη ήταν κοινωνικά :
Αύξηση κατώτατων πραγματικών αποδοχών :

1996: -0,41%
1997: 2,4%
1998: 0,56%
1999: 0,7%
2000: 0,97%
2001: -0,2%
2002: -0,4%

Σε αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε το πλιάτσικο του χρηματιστηρίου που αποψίλωσαν οι λίγοι της περιουσίες και τις οικονομίες που μάζευαν με κόπους οι πολλοί για δεκαετίες...Δεύτερον οτι οι πραγματικές απολαβές υπολογίζονται βάση των ονομαστικών αυξήσεων μείον τον δηλωθέντα πληθωρισμό. Ο πληθωρισμός των βασικών αγαθών δηλαδή φαγητά ενοίκια κλπ. που είναι νευραλγικής σημασίας για τα νοικοκυριά ήταν πολύ πάνω απτο περίπου 3% που δηλωνόταν ετησίως για να είμαστε συμβατοί με το σύμφωνο σταθερότητας. Οι τιμές ειδικά μετα την είσοδο του Ευρώ ανέβαιναν με πολύ μεγαλύτερους ρυθμούς απτο 3% που δήλωνε η Γιουροστατ και αυτό είναι μια πραγματικότητα που την βιώσαμε όλοι μας αφου καθε χρονο αλλαζε το καλαθι των αγαθων βαση των οποιων υπολογιζοταν ο πληθωρισμος.

Δεν πρεπει να ξεχασουμε φυσικα το ασφαλιστικο Γιαννιτση και το Ευχαριστω τους Αμερικανους. Δεν πρεπει να ξεχασουμε τις τροπολογιες που περναγαν νυχτα για να εξυπηρετησουμε και τα τελευταια μικροσυμφεροντα πριν τις εκλογες του 04 προσδοκωντας αναλογη εκλογικη ανταποδοση. Δεν πρεπει να λησμονησουμε ποιοι εδερναν τους συνταξιουχους εξω απτο Μαξιμου. Δεν πρεπει να ξεχασουμε ποιοι ηταν αυτοι που διελυσαν τις τοπικες και νομαρχιακες οργανωσεις, αυτοι που λεηλατησαν τον κομματικο κορμο. Αυτοι οι ιδιοι ειναι που ερχονται σημερα ως τιμητες αναζητωντας ευθυνες για οργανωτικες αδυναμιες, για εκλογικες αποτυχιες, για ιδεολογικη θολουρα για πολιτικη ανεπαρκεια...Μιλουν για βαρονιες , ποιοι οι ανθρωποι του χρηματιστηριου, οι εξωνημενοι των μεγαλοσυμφεροντων οι κομματικοι υποτελεις-εγκαθετοι των γνωστων λουμπεν εκδοτων...Οι δημιουργοι του προβληματος, οι αποκλειστικοι υπευθυνοι για τις πολιτικες αδυναμιες του ΠΑΣΟΚ οι νεοπαγεις ΠΑΣΟΚΟΙ του Σημιτεικου φορεσαν την τυμβενο του δικαστη και εξακοντιζουν μομφες κατα δικαιων και αδικων αναζητωντας ευθυνες και παραιτησεις...Ποιος απο αυτο τον εσμο παραιτηθηκε κατα την οργιωδη δικη τους 8ετια?
Ας μην ανησυχεις Θεοδωρε και λοιποι οψιμα ανησυχουντες νεοπασοκοι...Το ΠΑΣΟΚ μας κανει να αισθανομαστε περηφανια οταν ειναι προμετωπιδα και θεματοφυλακας των λαικων συμφεροντων και οχι οταν επιτυγχανει παροδικες εκλογικες νικες. Να μην ανησυχεις λοιπον το ΠΑΣΟΚ βρισκεται και θα βρισκεται σε καλα χερια

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω, άλλα θεωρώ ότι η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να διέπεται απο πολιτισμό, ισχυρό επιχείρημα, και απο ηγεμονία των ιδεών, του προγράμματος, των προτάσεων, και της ιδεολογίας!!!! (α ρε πασόκια, τζάμπα πολιτικά μαθήματα παίρνετε!!!!!!).
Σε καμμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι εκφράσεις περί ντεκολτέ τιμάνε την πολιτική αντιπαράθεση....όσες διαφωνίες αν έχει κανείς με κάποιον/κάποια.

Υ.Γ Και επειδή αγαπητή Ευα μου, είχες γράψει ένα τσιτάτο του Σαρτρ κάποτε, θέλω να σου πω ότι ένας αριστερός δεν αρκεί να είναι υπέρ των φτωχών, αλλά πρέπει να είναι και ενάντιων του μεγάλου πλούτου.....Υπέρ των φτωχών είναι ο καθένας. Ακόμα και ο Καραμανλής. Το κυρίαρχο δεν είναι αυτό όμως.

ΥΓ 2 Χρειάζεσαι επειγόντως έναν πολιτικο-επικοινωνιακό σύμβουλο....

Ανώνυμος είπε...

η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να διέπεται απο πολιτισμό, ισχυρό επιχείρημα, και απο ηγεμονία των ιδεών, του προγράμματος, των προτάσεων, και της ιδεολογίας!


kamia fora ta simandikai noimata ine sta mi lektika komatia tis epikinonias mas.

Ektos apo ta aftia sou exe kai ta matia sou anixta.

Kai propandon min pistevis oti sou lene ipo ton mandia enos "polismenou dialogou"..

Tipota den ine tixaio, kai i epikinoniologi vasistika PARA poli sto 8ema emfanisis oste ta apandaxou ligouria na "pistoun"..

Ανώνυμος είπε...

Σωστό θεωρητικά όμως μόνο, αυτό που λες. Αλλά δίνεις νερό στον μύλο των απανταχού λιγούρηδων έτσι αγαπητέ σύντροφε εκ περισσού ίσως......

Ανώνυμος είπε...

File Niko,

8a itan 8eoritiko an DEN ginotak KAI praktika. Efoson to vlepoume fevgi apo tin sfaira tis 8eorias kai episerxete os praktiki pleon.

Oso gia ton milo pou anaferese...
fovame oti ine aftotrofodotoumenos...
(os pros to 8ema tou nerou)

Ανώνυμος είπε...

Παρόλα αυτά. Η αριστερά οφείλει να βάζει τα πράγματα στην σωστή τους θέση. Είναι η μόνη εξάλλου πολιτική δύναμη που μπορεί να κάνει αυτό το πράγμα. Ιδιαίτερα αυτή την περιόδο!!!!! Και όταν λέω αριστερά δεν μιλάω προφανώς για το ΠΑΣΟΚ, και την ηγεσία του.....

Δημήτρης Πανόπουλος είπε...

Κάτι μου λέει ότι εδωπέρα πολλοί δεν ξέρουν τι λένε. Ή μάλλον το πιθανότερο είναι να ξέρουν όμως να λένε άλλα από αυτά που εννοούν.
Είναι περισσότερο από σαφές το γιατί γίνονται αυτές οι επιθέσεις στην Εύα και πολύ θα ήθελα να ξέρω πόσοι από όσους τα χώνουν "τυχαίνει" να είναι υποστηρικτές του Γιώργου.
Αλλά ας μη μείνουμε σε αυτό...
Αρχικά πριν μιλήσει κανείς θα ήταν καλό να πάρει έστω μια άποψη από όσους ήταν στη συνδιάσκεψη. Η Εύα ναι ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ και ναι ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΕ μαζί με τη νεολαία. Ούτε τα συνθήματα έδινε, ούτε ανέλαβε οποιονδήποτε ρόλο ξεσηκωτή της κερκίδας όπως την κατηγορείτε την ώρα που δεν ήσασταν καν εκει. Βγήκαν τα "φαντάσματα" του Γιώργου και του Παναγιωτακόπουλου και κατηγόρησαν την Εύα γιατι τους χάλασε που ακουγόταν και μια άλλη φωνή μέσα σε μια συνδιάσκεψη των σκληρών Πανανδρεϊκών μηχανισμών. Μια φωνή από τους λίγους εκεί μέσα που δεν έχουν κάποια θέση που να τρέμουν μη τη χάσουν αν δεν ξαναβγεί ο Γιώργος τους. Και κατά πόδας μετά τις δηλώσεις των φαντασμάτων εμφανίζεστε εδώ εντελώς αυθόρμητα και κατηγορείτε έτσι στον αέρα.
Εγώ αν ήμουν η Εύα θα φίλτραρα πολλά από τα μηνύματα που είδα πιο πάνω καθώς η σεξιστική αντίληψη μόνο για σβήσιμο κάνει… όχι μόνο των μηνυμάτων τους αλλά και των ίδιων αν γινόταν. Προς τιμήν της η Εύα αφήνει τα μηνύματα όλων να αναρτώνται. Αντί να το εκμεταλλεύεστε τόσο ανώριμα, αν έχετε να κάνετε κάποιο εποικοδομητικό σχόλιο κάντε το. Αλλιώς όσοι βλέπετε την Εύα απλά ως μια κούκλα και μόνο, αντί να διαβάζετε το blog αυτό καθίστε και ψάξτε για φωτογραφίες στο google και σταματήστε να μιλάτε τόσο ανώριμα και ανέραστα. Πόσο μάλλον όταν το κάνετε και ανώνυμα. Βάλτε το αληθινό ονοματεπώνυμό σας και στείλτε ότι θέλετε με το θάρρος της γνώμης σας. Κι αυτό δεν αφορά μόνο στην Εύα αλλά σε ότι γράφετε προς οποιονδήποτε. Όποιος θέλει απλά υπό το πρίσμα της ανωνυμίας να προβοκάρει, ας πάει να αγοράσει κανένα περιοδικό καλύτερα ή ας το κάνει στο blog το δικό του... Δεν αναφέρομαι σε όλους όσους έγραψαν παραπάνω, αναφέρομαι μόνο σε όσους παρεξηγηθήκατε από αυτά που γράφω. Βασικό γνώρισμα του ανώριμου είναι το μαγικό χάρισμα να αντιλαμβάνεται το ότι είναι ανώριμος όταν του το επισημαίνουν…
Και για να κλείσω και να μιλήσουμε και λίγο πολιτικά:
Ποιος σας είπε ρε παλικάρια ότι ο βουλευτής πρέπει να κάθεται να παίζει το θέατρο που παίζουν όλοι; Τόσα χρόνια όλοι καταδικάζουμε τον καθωσπρεπισμό και τη γελοία σοβαροφάνεια των πρώτων σειρών και των κυριλέ πολιτικών ανδρών και γυναικών. Κι όμως όταν κάποιος έρχεται κοντά στον κόσμο (γιατί η Εύα δεν έφτιαξε κανένα στρατό και καμία κερκίδα όπως τόσο ανόητα κατηγόρησαν πολλοί – και όποιος ήταν εκεί κοντά το ξέρει) τ’ ακούει κι από πάνω; Γι΄αυτό δεν πρόκειται να δει προκοπή αυτή η χώρα… Γιατί από τη μια θέλετε τους πολιτικούς ανθρώπινους και όχι αποκομμένους από τον κόσμο (όπως είναι το 99% των πολιτικών) κι από την άλλη όταν κάποιος πλησιάζει τον κόσμο και θυμάται ότι είναι και άνθρωπος εκτός από πολιτικός τον κατηγορείτε ότι δεν στέκεται στο ύψος του. Προτιμάτε δηλαδή τον προσποιητό καθωσπρεπισμό από την ειλικρινή έκφραση; Αν ναι τότε κακώς είστε ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ! Ακόμα και οι κολλημένοι Παπανδρεϊκοί θα έπρεπε να ξέρετε το τι κατηγορία έχει φάει ακόμα και ο ίδιος ο Αντρέας επειδή φόραγε ζιβάγκο αντί για κουστούμι και έδινε ο ίδιος τον τόνο των συνθημάτων την ώρα που όλοι οι πολιτικοί της εποχής του κοκκίνιζαν από τη “ντροπή” τους μόνο και μόνο που τα άκουγαν…
Και στο κάτω κάτω η Εύα (όπως πιστεύω και οι περισσότεροι πραγματικά νέοι βουλευτές) δεν περιμένει τη στήριξη των γέρων… ούτε τους εκφράζει ούτε θα έπρεπε να θέλει να τους εκφράζει. Περιμένει τη στήριξη του νέου κόσμου που τη νιώθει να είναι μία από αυτούς… Γιατί και οι νέοι κάπως πρέπει να εκφραστούν ακόμα και μέσα στη βουλή. Και αυτό μόνο μέσα από νέους πολιτικούς που δεν έχουν καβαλήσει το καλάμι ώστε να το παίζουν εξηντάρηδες κυριλάτοι τύποι μπορεί να γίνει…
Εύα άσ’ τους να λένε… Ακόμα και η λάσπη καλό κάνει μερικές φορές όταν αυτός που τι ρίχνει αξίζει όσο το χώμα. Και τώρα δεν αναφέρομαι σε όσους γράφουν εδώ αλλά στα περίφημα “περιβάλλοντα” που φροντίζουν να διοχετεύουν στον τύπο ό,τι βολεύει κάποιους και πέρα από κάθε φραγμό. Εκεί είναι η έλλειψη σοβαρότητας κι όχι στα χειροκροτήματα της Εύας σύντροφοι…
Με εκτίμηση και πάντα ενυπόγραφα,
Δ.Πανόπουλος

Ανώνυμος είπε...

ο Εσωκομματικος διαλογος του ΠΑΣΟΚ ειναι οπως λεει και η λεξη εσωκομματικος. Το οτι εχουμε ως χωρος κατοχυρωσει την πολυσυλλεκτικοτητα μεσω μιας πανισχυρης κεντρομολου δυναμης που διασφαλιζει την αρραγη ενοτητα της παραταξης νομιζω οτι διασφαλιζει την περιφρουρηση των ιδεολογικοπολιτικων στεγανων της παραταξης ωστε να μην ανοιχτουν διοδοι που θα μετατραπουν σε οχηματα πολιτικου εισοδισμου τα οποια θα προσπαθησουν να εκμεταλλευτουν οι διαφοροι εξωτερικοι "φιλοι" της παραταξης. Οπως σεβαστηκαμε τις εσωτερικες διαδικασιες του Συνασπισμου που ανεδειξαν προεδρο τον Αλαβανο εναντι του Παπαγιαννακη ετσι οφειλουν και οι οπαδοι του ΣΥΡΙΖΑ να σεβαστουν τις δικες μας χωρις να αποτολμουν απαραδεκτους εισοδισμους κατα τα τροτσκιστικα προτυπα. Επισης ο εταιρος πολος της αριστερας αν και εκφραστηκε θεσμικα μεσω της Αλεκας θα μεινει με την ορεξη ανοιχτη. Το ΠΑΣΟΚ θα παραμεινει αδιασπαστο και ενιαιο και θα σφυρηλατισει ακομα πιο ισχυρους δεσμους με τα παραδοσιακα του στρωματα. Τελος αν καποιος δυναται να μιλαει για την αριστερα και τον λαουτζικο ας ειναι αυτος που η φτωχολογια τον εξουσιοδοτει με τις ψηφους της. Ας ειναι αυτος που παιρνει το 50% της Δραπετσωνας του Κερατσινιου και του Περαματος και οχι ο καθε τυχοδιωκτης ψευτοκουλτουριαρης των μπλογκ

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ

Ανώνυμος είπε...

Κα Καιλή συγνώμη που θα απαντήσω και θα κάνω το blog σας πεδίο αντιπαράθεσης αλλά προκλήθηκα, και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο.Όχι απο εσάς βέβαια.

Λοιπόν. Άκου να δείς φιλαράκο της β πειραια. Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Τα συνέδρια και οι συνδιασκέψεις των κομμάτων, όλων των κομμάτων, οι εξελίξεις μέσα σε αυτά, ως δομικοί πυλώνες του πολιτικού συστήματος δεν αφορούν μόνο τα ίδια. Αφορούν ΌΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Τόσο απλά. Αν αυτό δεν το έχεις καταλάβει, δεν έχεις πάρει χαμπάρι όχι μόνο τι σημαίνει συμμετοχική δημοκρατία (μιας και την ευαγγελίζεται ο αρχηγός σου), αλλά δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει πολιτική. Πάμε παρακάτω τώρα.

Λές. Τελος αν καποιος δυναται να μιλαει για την αριστερα και τον λαουτζικο ας ειναι αυτος που η φτωχολογια τον εξουσιοδοτει με τις ψηφους της. Ας ειναι αυτος που παιρνει το 50% της Δραπετσωνας του Κερατσινιου και του Περαματος και οχι ο καθε τυχοδιωκτης ψευτοκουλτουριαρης των μπλογκ

Για την αριστερά και τις δυνάμεις της μισθωτής εργασίας, για τα παιδιά που δουλεύουν με stage (που είναι δικό σας δημιούργημα), μιλάει όποιος γουστάρει. Για τον μετανάστη που δεν ψηφίζει και άρα δεν ξέρουμε ποιος τον εκφράζει μιλάει όποιος γουστάρει.
Όσο τα περί εισοδισμού και όλες αυτά τα κουραφέξαλα που μου θυμίζουν γλώσσα παλαιοκομμουνιστική, διάβασε κάνα βιβλίο γιατί η γλώσσα σου είναι πολύ ξύλινη....Έτσι. Μπάς και γίνεις και εσύ ψευτοκουλτουριάρης. Καλό θα σου κάνει.... Η φτωχολογιά δεν χρειάζεται άλλες εξουσιοδοτήσεις. Νισάφι πια. Λύση στα προβλήματα της θέλει. Τέτοιες που δεν συνάδουν με την αναθεώρηση του άρθρου 16, ούτε με την ανασφάλιστη εργασία......
Και εις άλλα με υγεία.

ΥΓ Και πάλι συγνώμη προς την Κα Καιλή, και ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ανώνυμος είπε...

Κυρια Καϊλη

πού την ειδατε "την τόση αλήθεια" για να φοβαστε κι ολας αν θα την αντεξετε;

Φοβαμαι οτι ουτε τι εγινε στις 16/9 καταλαβατε εκει στο ΠΑΣΟΚ ουτε τι θα γινει στις 11/11.

Και επισης δεν ειδα εδω
στο blog καποιο κειμενο σας με συγκεκριμενα επιχειρηματα γιατι επιλεγετε Βενιζελο και οχι καποιον απο τους αλλους δυο υποψηφιους.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρετε, η λέξη κρίση χρησιμοποιείται πληθωριστικά.Ενδέχεται να σημαίνει:δύση,παρακμή,ενίσχυση,αλλαγή.Μεχρι σήμερα το πολιτικό σύστημα και κατ'επέκταση τα κόμματα εξουσίας εχουν ολιγοπωλιακό,στυγκαταθετικό και 'συσσωματιστικο' χαρακτήρα.Εχουμε μια πολιτική στα πρότυπα της αγοράς.Λίγα κόμματα,αδυναμία εισόδου στο πολιτικό σκηνικό νέων σχηματισμών ένεκα υπάρξεως πλαφόν εισόδου που συνεπάγεται τη μη πρόοσβαση στην κρατική χρηματοδότηση ,έλλειψη απλής αναλογικής,δυσκολία προβολής απο ταΜ.Μ.Ε ήτοι συνθήκες ατελούς ανταγωνισμού.Κόμματα,που η βάση τους δεν αίναι πια η ενεργητική εξουσιοδότηση αλλά η παθητική συναίνεση των ψηφοφορών και που εχουν παύσει να τροφοδοτούνται απο την κοινωνική σύγκρουση.Ο δε μονοπωλιακός έλεγχος απο τα 2 κόμματα εξουσίας προκάλεσε την εσωτερική γραφειοκρατικοποίηση των αποφάσεων με την συνδρομή ενος κυκεώνα μηχανισμών -λ.χ ανεξάρτητες αρχές-που μάλιστα τυγχάνουν και ιδιότυπης πολιτικής ασυλίας.Απόρροια ολων τούτων η προοδευτική ομοιογενοποιήση σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτικού βίου απο την ιδεολογια μεχρι τον τρόπο οργάνωσης του Κράτους όπου τονίζονται οι δευτερεύουσες διαφωνίες και επιβραβεύεται η κεντρώα πολιτική.Και τέλος του 'συσσωματισμού' ήγουν την δημοκρατική διάκριση και την πολιτική απονομιμοποίησης-αποδυνάμωσης καθε ριζοσπαστικής αντιπολίτευσης ως 'αντιδημοκρατικής'.Καθε απόπειρα λ.χ κριτικής καλείται φθηνή και ανέξοδη ,αναδιανονής πλούτου λαικισμός ,ο πατριώτης εθνικιστης.Αλλα μάλλον φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα αυτη η μορφή προπαγάνδας!Ο γέρος της Δημοκρατίας -σήμερα ηταν το μνημόσυνο του- ηταν μακραν καλύτερος τεχνικός στο θέμα.Επέλεγε την διασπαστική προπαγάνδα.Ετσι κάπως οδηγηθήκαμε σε φαινόμενα νεο-απολυταρχισμού,εξάρτησης της εκάστοτε κυβέρνησης απο κρυφά κέντρα εξουσίας που επέβαλλαν την οικονομική ύφεση την μετατροπή των 2/3 της κοινωνίας σε λούμπεν προλεταριάτο και συλλήβδην καλλιέργησαν συνθήκες πρωτολείου καπιταλισμού όπου τα πάντα υποτάσσονται στα κελεύσματα του νεοφιλελευθερισμού.Καθ'ολου απορίας άξιο δεν είναι η αδιαφορία , η παθητικότητα,η πνευματική οπισθοδρόμηση ,ο ωχαδελφισμός μεσα σ'αυτό το πλαίσιο.Ποιά είναι η απάντηση του ΠΑΣΟΚ?Προγραμματικό κενό,επικλήσεις στο θυμικό των ψηφοφορών,αντιπολίτευση της Αυτής Μεγαλειότητας με μόνο σκοπό την αύξηση της εκλογικής δυναμής του και την επάνοδο στην εξουσία.Ακόμη και στα εθνικά θέματα πιο πλυ έχουμε να κάνουμε με τακτικισμούς παρα με ξεκάθαρες θέσεις.Την στιγμή μάλιστα που διεθνώς οι Ε.Π.Α δέχονται κριτική εκ των έσω πβλ τα τελεύταια βιβλία του Σόρος και του Μπρεζινσκι και νέοι πόλοι -αντίρροπα στην παντοκρατορία τους αναδύονται(Κίνα ,Ρωσία,Λατινική Αμερική)Προτιμώ την δύση του ΠΑΣΟΚ.Και κάτι άλλο .Στην περιπτώση σας το Αφελές-έτσι όπως το όριζε ο Μπουζιάνης ήτοι να παραμένουμε αγνοί σαν παιδιά γιατι έτσι πρωτοαντικρίσαμε τον κόσμο όπυ τιποτε πιο ανοήτο και παραλογο απο τον 'λογικό' άνθρωπο και όπου η 'νηφαλιότητα' καταστρέφει καθετί ευγενικό ήγουν το αγνό πρωτογονισμό χωρις εν τούτοις αυτό να σημαίνει οτι θυσιάζεται η σοβαρότητα του ενήλικα-μάλλον περισπάται.Ο ευαίσθητος ενήλικας που διατηρεί μεσα του το αυθόρμητο παιδί μαλλον παραχώρησε την θέση του στον πολιτικό με ξύλινη γλώσσα και πολιτική ρητορεία.
Μετα Τιμής
Πλέμπα.

Ανώνυμος είπε...

Κα Καιλή,
Θα ήθελα να σας επαινέσω για τη συμπεριφορά σας στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑ.ΣΟ.Κ...Αυτό ακριβώς περίμενα από σας, ως ψηφοφόρος του κόμματος...Ζωντάνια, ενθουσιασμό και δυναμικό παρόν.. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να κάθεται κανείς σε μια καρέκλα και να συμφωνεί με όλους για να μην υποστεί τις συνέπειες των πράξεων του..Αυτό που κάνατε ήθελε θάρρος και θράσος(για να μην πω κάτι άλλο), καθώς η προσεχής εκλογή του Γ.Π. (η οποία δυστυχώς είναι διαφαινόμενη-εγώ προσωπικά την απεύχομαι) θα σας βρει εκτεθειμένη στο πλήθος των Παπανδρεικών(όπως έγινε και στην Εθν.Συνδιασκεψη). Μπράβο σας..! Τουλάχιστον δεν είστε υποκρίτρια και δήθεν όπως μερικοί από αυτούς που σας σχολιάζουν, γιατί δεν μπορώ να θεωρώ αριστερό, ηγέτη αριστερού κόμματος για παράδειγμα, τη στιγμη που είναι ο πλουσιότερος πολιτικός αυτή τη στιγμή..Ας τα μοιράσει στους φτωχούς τα χρήματα του...(βλέπε...θέλω να σου πω ότι ένας αριστερός δεν αρκεί να είναι υπέρ των φτωχών, αλλά πρέπει να είναι και ενάντιων του μεγάλου πλούτου.....). Αλλά όλοι στα λόγια καλοί είναι..οι πράξεις όμως μετράνε..!Και εσείς πράξατε..τουλάχιστον δε μείνατε αδρανής! ¨
Όσον αφορά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. γενικά, πραγματικά λυπάμαι για την απόφαση της κ. Διαμαντοπούλου, την οποία θεωρούσα μέχρι πρότεινος ευθύ πολιτικό και αποδείχτηκε υστερόβουλη..! Με ήττα του κ. Βενιζέλου τον θεωρεί καμμένο και βάζει πλώρη για πρόεδρος..! Πολύ έξυπνο ομολογουμένως!
Ωστόσο για το καλό του κόμματος και κυρίως της χώρας καλό θα είναι η 11 Νοεμβρίου να αποτελέσει μεγάλη συμμετοχική διαδικασία..!
Με εκτίμηση,
Α.Αλεξίου

Ανώνυμος είπε...

Θα ηθελα να απαντουσα σε οτι παρεθεσες δικην απαντησης αλλα δυστυχως δεν βρηκα κανενα εννοιολογικο ουτε επιχειρηματολογικο περιεχομενο σε αυτο. Εγω δεν ειπα οτι δεν δικαιουται ο καθενας να ομιλει περι αριστερας και φτωχολογιας, ειπα οτι κανεις δεν δικαιουται να φοραει την τυμβενο του δικαστη και να αυτοαναγορευεται σε κριτη της αριστεροσυνης του καθενος. Ειπες:

Και όταν λέω αριστερά δεν μιλάω προφανώς για το ΠΑΣΟΚ, και την ηγεσία του.....

Και ποιος εισαι εσυ που θα κρινεις ποιον εκπροσωπει το ΠΑΣΟΚ και ποιων τα συμφεροντα εκφραζει? Ασε να μιλησουν οι ιδιοι οι αριστεροι οι ιδιες οι πληβειακες μαζες που βαυκαλιζεσαι πως εκφραζεις μεσω της ψηφου τους. Οποτε το κανουν σε οποια διαδικασια και αν το κανουν ειτε σε συλλογικα οργανα ειτε σε συνδικαλιστικα οργανα ειτε σε Δημοτικες και Νομαρχιακες εκλογες ειτε το θελεις ειτε οχι ο κοσμος της Αριστερας στηριζει ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Οι σεχταριστες καιροσκοποι του αλλοτε ΚΚΕ εσωτερικου οι εγγενως οπορτουνιστες τυχοδιωκτες του ΣΥΡΙΖΑ ευδοκιμουν μονο στα χαμαιτυπεια κατι αποτυχημενων κουλτουριαρεων εκει που διακινουν τις χαζομαρες τους αφου πρωτα φροντισουν να τις ντυσουν με το καταλληλο φτιασιδι ριζοσπαστισμου για να κανουν το κομματι τους και να αποσπασουν το εισιτηριο για την κρατικη επιχορηγηση που οριζεται σε 3%. Δεν σε εχρισε κανενας κριτη του ΠΑΣΟΚ και του λαου του ΠΑΣΟΚ ουτε σου ζητησαμε την συναινεση σου για το αν μπορουμε να αυτοαποκαλουμαστε αριστεροι.

Οσο για τα παιδια τησ μισθωτης εργασιας δεν σκεφτηκες το προφανες οτι αυτα τα παιδια ειναι που διαμενουν στο Κερατσινι στην Δραπετσωνα στο Περαμα στην Καλλιθεα στο Μοσχατο στο Αιγαλεω στο Περιστερι και σε ολους τους αλλους δημους που σπονδυλωνουν την πολιτικοκοινωνικη ραχοκοκαλια του ΠΑΣΟΚ. Τελος για το τι δημιουργησε το ΠΑΣΟΚ και τι αμελησε να διορθωσει εχουν χυθει τονοι μελανης ωστε να ξεκινησω αποτιμηση. Ισως η Ελλαδα πριν το 81' να σε εξεφραζε καλυτερα. Α και κατι ακομα, δεν σε προκαλεσα ετσι σου φανηκε εσενα. Απλα εσεις και οι Κνιτες εχετε συνηθισει να ειστε στο απυροβλητο και να ασκειτε μονομερως κριτικη ενω οποτε καποιος στηλιτευει τις δικες σας πρακτικες το θεωρειται ως κατι ιταμο και προκλητικο. Απτην στιγμη που ηρθες εδω μεσα για να κανεις ζυμωση-εισοδισμο θα ακους και την αντιθετη αποψη

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν για υποκρισία (δεν με ξέρεις φιλαράκο, και δεν με έχεις δει από χιλιόμετρο) μπορεί να μιλήσει το φάντασμα του Γιαννόπουλου που είχε πει κάτι για ένα κωλόσπιτο. Πάμε παρακάτω τώρα.

Παλαιοκομμουνιστή δογματικέ πιτσιρίκο της Β Πειραιά. Βεβαίως και θα κρίνω το ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, για την αντιεκπαιδευτική «μεταρρύθμιση» του Αρσένη, για την θέση που πήρε δια στόματος αρχηγού του Γ.Α.Π στην ετήσια συνέλευση των ασφαλιστικών εταιρειών που ο ίδιος εκφράστηκε υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης, για τον Ν. 3029 του Ρέππα, για την μείωση της φορολογίας στην περιουσίας της εκκλησίας από τον Χριστοδουλάκη, για την θέση του σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, για την ιδιωτικοποίηση και την εθελουσία του ΟΤΕ, για το ότι το ζήτημα δεν είναι αν θα υπογραφεί ΣΣΕ στις τράπεζες όπως είχε πει ο Γ.Α.Π, για την ανασφάλιστη εργασία, για τις μίζες του δημοσίου, για την ασυδοσία των τραπεζών, θες κι άλλα????? Για το ότι τα νοικοκυριά δανειζόντουσαν επί Σημίτη (όπως και τώρα βέβαια) από τις τράπεζες προκειμένου να αυξηθεί η κατανάλωση και να μεγεθυνθεί το ΑΕΠ προκειμένου να γίνουμε χώρα επενδύσεων, για το ότι γίναμε μια χώρα που οι άνθρωποι ζουν όχι από τον μισθό τους αλλά από τις τράπεζες, για την ληστεία των ταμείων, για τα 77 λεπτά αύξηση την ημέρα, για τις ελλείψεις σε νοσοκομεία, γιατρούς, για την Αμαλία που πέθανε δίνοντας την μάχη για τα φακελάκια, για την αναθεώρηση του άρθρου 16, για το ξύλο στους συνταξιούχους, για τα 20 δις ευρώ που ξοδέψαμε προκειμένου να κάνει τους ολυμπιακούς αγώνες η Γιάννα, για την ερήμωση της περιφέρειας, για την ανεργία στην Θεσσ/νίκη με επιχειρήσεις που έπαιρναν επιδοτήσεις από την Ε.Ε για να μην φύγουν και τελικά και φεύγανε, και παίρνανε την επιδότηση, για την ΔΕΗ που είναι ο μεγαλύτερος ρυπαντής της ατμόσφαιρας, για την έλλειψη κτηματολογίου και δασολογίου, για το ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!!!!!!!!! θες κι άλλα?????
Καλύτερα να μην πω κι άλλα. Όσο αφορά την ανερμάτιστες και αήθης εκφράσεις σου (για το ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ!!!!, και τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίες δείχνουν και το επίπεδό σου, περαστικά……. Τι να κάνουμε... Προφανώς και δεν μας ήθελες στην βουλή αλλά Ξύδι!!!!!! Και ο εισοδισμός μιας και τον ανέφερες, δεν γίνεται στα μπλόγκς, αλλά στο κίνημα. Μόνο εκεί. Και ο νοών νοείτο……..

Υ.Γ Κα Καϊλή αν αυτοί είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ να τους χαίρεστε!!!!!!!!!!

Δημήτρης Πανόπουλος είπε...

Ρε παιδια, το κουρασατε... πλακωνεστε μεταξυ σας σε ασχετο blog για ασχετα θεματα...
Ο καθενας εχει τα δικια του, αλλα μην το κανετε θεμα αντιπαραθεσης τωρα εδω μεσα το κοινωνικοπολιτικο γιγνεσθαι του ΠΑΣΟΚ και την ολιστικη αυτοπραγματωση του υπαρξιακου εποικοδομηματος...

Ανώνυμος είπε...

και την ολιστικη αυτοπραγματωση του υπαρξιακου εποικοδομηματος...

Are Panopoule epistimona...

Unknown είπε...

Elections are won by men and women chiefly because most people vote against somebody rather than for somebody.
Franklin P. Adams (1881 - 1960), Nods and Becks, 1944

Ανώνυμος είπε...

παρεθεσες ορισμενες μελανες σελιδες σε μια 25ετη διαδρομη ωσμωσης με την εξουσια μπορω να σου παραθεσω την θεσμοθετηση κατωτατου μηνιαιου μισθου και αυξηση 30% κατα τις πρωτες μερες του Ανδρεα, μπορω να σου παραθεσω την αναγνωριση της εθνικης αντιστασης, τον νομο του 1982 για την θεσμοθετηση του συνδικαλισμου και πολλα αλλα. Οι κρατικες δυσλειτουργιες υπαρχουν σε οποια χωρα λειτουργει κρατος...

Επειδη ειπες καποιες μπαρουφες οικονομικου χαρακτηρα οι οποιες προφανως ειναι δοτες απτους καθοδηγητες σου γιατι ουτε ξερεις να τις αναλυσεις ουτε ξερεις τι σημαινουν...Την καταναλωση ως μοχλο και προωθητικη δυναμη της αναπτυξης ποιοι την προτεινουν? Μηπως οι Σοσιαλδημοκρατες? Μηπως αυτο αποτελει την κεντρικη ειδοποιο διαφορα με την νεοφιλελευθερη σχολη ? Μα καλα ρε συνασπιστηρια εσεις μας κατηγορειτε για νεοφιλελευθερους και τωρα ανακαλυψατε οτι ο Σημιτης εκανε Κευνσιανισμο?

Παμε παρακατω ανεφερες καμμια δεκαρια ζητηματα χωρις να τα τρεξεις σε βαθος απλα και μονο για να προκαλεσεις εντυπωση. Ειναι η γνωστη τακτικη των αριστεριστων μεσα στα αμφιθεατρα να εξαπολυουν δεκα εικοσι μαζεμενες μπουρδες απλα και μονο για να προκαλεσουν συγχυση στο ακροατηριο. Ας τα ανοιξουμε ενα ενα τα ζητηματα αν θες
Για το ασφαλιστικο το ΠΑΣΟΚ κατοχυρωνει και ενισχυει τον χαρακτηρα της τριμερους χρηματοδοτησης. Οι μονοι που διαφωνουν σε αυτο ειναι οι νεοφιλελευθεροι που το θεωρουν εσωτερικο ζητημα εργαζομενων-εργοδοτων και οι Ορθοδοξοι Κομμουνιστες Λενινιστες που απαιτουν οι εργοδοτες να καλυπτουν τις εισφορες των εργαζομενων. Θεσεις εωλες και αναχρονιστικες και οι δυο, χαρη στο ΠΑΣΟΚ ξεπεραστηκαν και τα ταμεια ενισχυονται απτον προυπολογισμο. Που διαφωνεις? Στο υψος της χρηματοδοτησης? Εν παση περιπτωση αυτο ειναι θεμα ποσοτικης υφης και οχι ποιοτικης διαφοροποιησης.
Παμε πιο βαθια? Σε ποια χωρα της ΕΕ υπαρχουν χαμηλοτερα ορια ηλικιας? Και λεω για ορια ηλικιας γιατι ειναι προφανες οτι αυτο ειναι το συγκρισιμο και αμεσα μεταβαλλομενο μεγεθος αφου το υψος των συνταξεων συσχετιζεται με τον παραγομενο πλουτο που δεν ειναι αμεσα μεταβλητος. Γνωριζεις φιλαρακο τα ορια ηλικιας στις αλλες χωρες?

Παμε παρακατω. Μεγαλη συζητηση γινεται για το κρατος. Ποια χωρα στην ΕΕ εχει τον μεγαλυτερο κρατικο τομεα? Ποια εχει τον πιο παραγωγικο τομεα? Σε ποια χωρα ισχυαν οι μεγαλυτεροι φορολογικοι συντελεστες για τις ΑΕ και η πιο ευνοικη σχεση Αμεσων/Εμμεσων υπερ των μισθωτων? Προφανως αυτα θα ξεχασαν να στα πουν οι καθοδηγητες σου...

Σταματω εδω παντως σε μερικα που λες συμφωνω οπως για παραδειγμα στο Χρηματιστηριο που ειναι μελανη σελιδα για την ιστορια του κινηματος με εντονη σημειολογια ξεπουληματος οπως και τα Ιμια. Σταματω και για εναν ακομα λογο γιατι ο ετεροβαρης κουλτουριαρικος εσμος των Συνασπισμενων ελεγκαντ ψευτοεπαναστατων ποτε δεν με συναρπαζαν για να πολωθω μαζι τους. Να εμπαινε κανας Κνιτης η κανα Δεξιος, ναι αυτοι εχουν ξεκαθαρα διακριτο πολιτικο στιγμα και πεντακαθαρες ιδεολογικες διαφορες. Να πολωθω με την ερμαφροδιτη γκρουπα των δυσαρεστημενων Πασοκων το κυτιο παραπονων των απανταχου δυσαρεστημενων Πασοκτζηδων οχι δεν θα το κανω το αφηνω για τον Καρατζαφερη

Α επειδη ειπες κατι για ενα κωλοσπιτο...Ενας διαπρεπης οικονομολογος, ενας διδακτορας του Χαρβαρντ, ενας επιφανης ακαδημαικος δικαιουται να εχει και ενα και δυο κωλοσπιτα γιατι αν ιδιωτευε και δεν ασχολειτο με την πολιτικη η αγορα θα τον ανταμοιβε με πενηντα κωλοσπιτα οχι με ενα...Ο οπαδος του παρασιτοζωουντος κηφηνα με την πλουσια κληρονομια και την ακομα μεγαλυτερη περιουσια δεν δικαιουται να κατηγορει τον Ανδρεα ουτε κανεναν Πασοκτζη για κεφαλαιουχους αν δεν κοιταξει καταματα πρωτιστως τον ζαμπλουτο προεδρο του με το αγωνιστικο ξεκουμπωτο πουκαμισο και τις δεκαδες βιλες και καταθεσεις

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ , ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΛΑΚΟΔΟΡΟ ΤΟΥ κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!!!!
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ!!!ΚΡΙΜΑ......

Ανώνυμος είπε...

FILE PISTEYO OTI EXEIS ADIKO....THAROS THELEI STO NA PAREIS THESEI SE KATI GIA TO KALO TOY TOPOY KAI TOY KOMMATOS KAI OXI NA EISAI AMETOXOS.DEN KATALABAINO DILADI EINAI KAKO TO NA YPOSTHRIZEIS KAPOION?ALLOSTE GIA AYTO EINAI OI EKLOGES.H DIPROSOPIA EINAI TO XEIROTERO OXI TO NA PAREIS THESEI...MIA XARA KANEIS EYA.DILADI OI BOYLEYTES DEN EXOYN PROSOPIKH APOPSH?ELA TORA MHN BRIKATE MIA NEA DYNAMIKH GYNAIKA KAI THS TA XONETE.EGO PROSOPIKA THS ZHTHSA THN SYMBOYLH THS PRIN APO KAIRO SE EMAIL POY THS ESTEILA SXETIKA ME THS ESOKOMMATIKES EKLOGES KAI HTAN H MONH...KAI KSANALEO H MONH POY MOY APANTHSE XORIS SKEPSH LEGONTAS MOY ANOIXTA THN GNOMH THS.
MIA XARA KANEI.GIORGOS THESSALONIKI

Ανώνυμος είπε...

....KAI KATI AKOMA GIA TO PARAPANO......OLA GINONTAI GIA ENA KALYTERO PASOK OXI GIA NA BGALOYME TA MATIA MAS.KOYNISTE TO KEFALI,RIKSTE LIGO NERO,AFHSTE TA NOUMERA KAI KOITATE MPROSTA...GIORGOS THESSALONIKI

Ανώνυμος είπε...

Ευα,

τη Κυριακη μπορεις να ερθεις στην Τουμπα να οργανωσεις την Θυρα 4 ?

Ανώνυμος είπε...

Suspect said...
Το ΠΑΣΟΚ πασχει απο προσωπα...


Μεγαλε, γουσταρω που κατακρινεις το ΠΑΣΟΚ οτι πασχει απο προσωπα, με το δικο σου να ειναι πισω απο γυαλια ηλιου..... Ο Matrix εισαi ?


(δειτε το πρωτο post)

akis periballon είπε...

αν και διαφωνω στην παρουσα φαση με τις πολιτικες επιλογες του Βαγγελη του βενιζελου, εντουτοις θεωρω ακομψο και υποριτικο την οψιμη κριτικη τόσο για εκεινων όσο και για τα στελεχη που επιλεγουν την προταση του. Στο κατω κατω στην δημοκρατια η διαφορετικη αποψη ειναι το ζητουμενο και το επιδιωκόμενο. Βρισκω την κριτικη προς την Ευα για τις επιλογες της, σε ότι αφορα τις εσωκοματικες διαδικασιες, τουλαχιστον ατυχεις.
Εχει και το δικαίωμα αλλα πάνω απ'ολα την υποχρέωση να πάρει θέση και να την εκφρασει ελευθερα οπώς και όποτε νομιζει. τα υπόλοιπα εκτιμω πως ειναι εκ του πονηρου.

plants VS anunaki είπε...

Μιας και έρχονται εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και όπως φαίνεται πλησιάζει η δημιουργία δύο νέων πολιτικών σχηματισμών,των: Μ-Λ ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΟΚ Μ-Λ (Μεταπαπανδρεϊκά Λιγούρια) ,ας δούμε την αξιοπιστία της παράταξης σε εκλογικά θέματα.
Δείτε εγγραφα (για αυστηρά εσωτερική χρήση) από τα κεντρικά της ενωτικής φοιτητικής παράταξης ΠΑΣΠ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ στα οποία φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν με κάθε μέσο να κερδίσουν τις φοιτητικές εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Το να βρίσκεις ανθρωπό της δημοσιας ζωης ο οποίος χρησιμοποιει πραγματικά το blog του, να γραφει και να συνομιλει και να μη το εχει για εφε και μοστρα(στα προεκλογικα φυλλαδια νομιζες οτι οι υποψήφιοι ολη μερα ασχολουνται με το ιντερνετ), ειναι πραγματικα παρηγοτο.

Προέρχομαι απο διαφορετικο πολιτικο χώρο, αλλα παρολαυτα παρακολουθω με ενδιαφερον την ολη κατασταση στο ΠΑΣΟΚ. Και δυο ερωτηματα μου εχουν γεννηθει΄

1) Τελικα καταλαβε το ΠΑΣΟΚ, γιατι έχασε στις εκλογές???
2) Γιατι πρέπει να παραμείνει με το ζόρι ενωμένο, απο τη στιγμή που οι μισοι πιστευουν το ένα και οι μισοί το άλλο???

Ανώνυμος είπε...

Το να βρίσκεις ανθρωπό της δημοσιας ζωης ο οποίος χρησιμοποιει πραγματικά το blog του, να γραφει και να συνομιλει και να μη το εχει για εφε και μοστρα(στα προεκλογικα φυλλαδια νομιζες οτι οι υποψήφιοι ολη μερα ασχολουνται με το ιντερνετ), ειναι πραγματικα παρηγοτο.


Fandasou pou ftasame.... Na parigoriomaste epidi grafoun sta blog....

Kaimeni Ellas...

Ανώνυμος είπε...

Το βλέμμα του έχει το φαρμάκι το μαύρο διηθημένο,πύρινη θάλασσα που καταστρέφει τα πάντα στο διάβα της.Κι όταν καθεύδει,αγάπες ονειρεύεται μεγάλες και αληθινές για πολυθρόνες που λαμπρά γραφεία τις πλαισιώνουν.Μα τα κατάπιε τα Όνειρα,με μια βιασύνη περισσή,και ασ είχε τη συγκατάθεση ψηλών ηλιοτροπίων.Μήνες και μήνες ακολούθησε το υστερικό γελαδοποίμνιο των συναισθηματικών ωκεανών διχώς της Λογικής τα έμφωτα πόδια να στοχαστεί πως το πλήρωμα και τους πλοηγούς του καραβιού θα οδηγήσει σε νηνεμία μακρία απο θύελλες,ουρανούς που οι αστραπές τους σχίζουν σαν μαχαίρια,μανιασμένους παφλασμούς παλιρροιών χωρις το ηλίθιο μάτι του Φάρου να νοσταλγήσει.Ολη αυτή η χλαλόη θα είχε πάρει τέλος.Στα βράχια τον τσάκισε η τρικυμία και η αυγή θα τον βρεί ναυαγό.Οστώσο, το πάλλευκο κοπάδι απο ήρεμα αρνιά που βόσκησαν σστις καρδιές βελάζοντας εκστατικά,ρίχνουνε πάνω του το άλικο χαμογελό τους γιατί ξέρουν οτι ο Θάνατος θριαμβευικά φωλιάζει στο καράβι και θα υμνήσουν τον νικητή με θυμιατά και κάτω απο πένθιμη σκέπη με ενδόμυχο πόθο οτι δεν είναι η διάψευση μιας Ιερής Έπαρσης που θα αφήσει τα τρανά ανθοπλέγματα να συγκλίνουν σε μια δίνη θανάτου,σε ενα εκστατικό έρεβος...
(Αφιερωμένο στο Βενιζέλο)

Ανώνυμος είπε...

Afti i Vouli mas

http://www.youtube.com/watch?v=J7oYKlEtukg

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε ανωνυμε, αν προσεξεις τι εγραπσα, σημειωσα οτι ειναι παρηγορο, οχι οτι παρηγοριομαστε....να καταλαβαινουμε και λιγο τι ΑΚΡΙΒΩΣ γραφουμε και να μην τα εκλαμβανουμε οπως θελουμε να τα εκλαβουμε και να δημιουργουμε εντυπωσεις...αυτο ειναι το μονο ευκολο...
Και στο τελος τελος, σε βλεπω μια χαρα να διαβαζεις το συγκεκριμενο blog....
Αυτα, και εις αλλα με υγεια..

Βασιλης

Ανώνυμος είπε...

Εύα περαστικά σου!! Τι τον ήθελες το χοντρό;; Επειδή είναι σαλονικιός ή επειδή σε προέτρεψαν 5 βλάκες στο ιστολόγιο;;

Θα σε κυνηγάνε οι προεδρικοί τώρα, κι είναι κρίμα νέα κοπέλα... με τη χαζομάρα που σε δέρνει (το λέω ευγενικά) τα έκανες μαντάρα δεσποινις κι άντε τώρα να αποδείξεις πως δεν είσαι ελεφαντας...

Δημήτρης Πανόπουλος είπε...

Ανευ περαιτερω αναλυσης, ενα πραγμα μονο: "Εχει ο καιρός γυρισματα...".
Καλυτερα με σταθεροτητα και αποψη χωρις συμφεροντολογιες παρα κωλοτουμπες οπως πολλοι βουλευτες κανανε αναλογα με τις δημοσκοπησεις...
Η Ευα δεν εχει να χασει που πηρε θεση. Ουτε εχει κανεναν να φοβηθει καθως καθε αλλο παρα τη στηριξε ο Γιωργος για να βγει...
Και επιτελους διαχωριστε λιγο την πολιτικη απο το συναισθημα ολοι οσοι φανατιστηκατε υπερ Γιωργου... καμια φορα βλαπτει να μη σκεφτεται κανεις πολιτικα παρα μονο συναισθηματικα ή (ακομα περισσοτερο) συμφεροντολογικα...
Εγω ΠΑΣΟΚ ειμαι αλλα αντε να βγουμε κυβερνηση τωρα... καλο 2014... Ομως θα το προσπαθησουμε εστω κι ετσι. Και η Ευα και εμεις και ολοι...
Καλημερα λοιπον...

Ανώνυμος είπε...

Εύα γεια σου,

Έχω 1-2 σκέψεις επί της χθεσινής (11/11) διαδικασίας τις οποίες θα ήθελα να μοιραστώ και με τους άλλους φίλους. Ως βάση έχουν τον τρόπο που διεξήχθη η διαδικασία ο οποίος καταταλαιπώρησε τόσο κόσμο. Σίγουρα δεν πρόκειται για αμφισβητήσιμη (του αποτελέσματος) διαδικασία, αλλά όσοι ψήφισαν σίγουρα δεν έμειναν για λίγη ώρα σε ουρά.

Θέτω λοιπόν 5 ερωτήματα:
1. Γιατί δεν υπήρχαν 2 ουρές; Η μία για τα νέα μέλη και η άλλη για τους ήδη εγγεγραμμένους; Οι μισοί περίμεναν τους άλλους να κάνουν έλεγχο και διορθώσεις στις αιτήσεις.
2. Γιατί έπρεπε οι ήδη εγγεγραμμένοι να ψηφίσουν στο εκλογικό διαμέρισμά τους και όχι στον πρώτο διαθέσιμο ΗΥ-κάλπη ανεξαρτήτως ονόματος, διαμερίσματος, Τ.Ο.;
3. Γιατί ακόμη και αν πήγαινες σε οποιοδήποτε ΗΥ-κάλπη και ήσουν σε λάθος διαμέρισμα έπρεπε να συμπληρώσεις νέο έντυπο;
4. Τί σημασία είχε σε ποια Τ.Ο. γράφτηκα μέλος;
5. Τέλος και πιο σημαντικό: Αφού υπήρχε online σύστημα γιατί (τουλάχιστο στους εγγεγραμμένους) να μην μπορούμε να ψηφίσουμε μέσω intrenet; (εδώ πληρώνουμε μέσω internet)

Εικάζω λοιπόν τις απαντήσεις (με ένα βαθμό ειρωνείας):
1,2,3,5 Είναι καλό να περιμένουμε στην ουρά 45 λεπτά ο καθένα και επικρατεί χαμός στα εκλογικά. ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ και ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ και ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ και ΔΥΝΑΤΟΙ με ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις κάμερες.
2,3,4 Καλό είναι να ξέρει η κάθε τοπική οργάνωση τη δύναμή της... άλλη επιρροή ασκεί στον πρόεδρο.

Έμεινα απογοητευμένος από τη διαδικασία την οποία περίμενα απλούστατη δεδομένης της χρήσης του μηχανογραφικού συστήματος. Λυπάμαι για την επιλογή του προσώπου που σχεδίασε τη διαδικασία γιατί ταλαιπώρησε ανθρώπους που έρχονταν να ψηφίσουν από ενδιαφέρον και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ!
Και κλείνω με ένα ερώτημα: τέτοιες διαδικασίες θα σχεδιάζουμε - εφαρμόζουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση σε δημόσιους φορείς (πχ ΙΚΑ, ΕΦΟΡΙΑ, κτλ);

Γκρινίαζω γιατί ταλαιπωρήθηκα!

Ανώνυμος είπε...

Εγω ΠΑΣΟΚ ειμαι αλλα αντε να βγουμε κυβερνηση τωρα...

Giati sambos esi 8a kivernisis ?
I eva kai lipi 300 pou konomane 7-8,000 to mina.

Panopoule Epistimona

Δημήτρης Πανόπουλος είπε...

Υψηλο επιπεδο συζητησης... ευγε κ.Ανωνυμε (γιατι αραγε;;)... Μη το συνεχισουμε, κριμα ειναι... Καλα να περνας.

diakritika είπε...

Εύα, ψήφισα "Γιώργο", αλλά σιγά μη δω εσένα .....ως αντίπαλο. Δε σε χαρίζουμε σε κανένα. Νά σαι καλά και να σαι πάντα έτσι ξεκάθαρη. Και μέσα στα νιάτα. Και μην ακούς κανένα. Ζηλεύουν.
Τώρα βοηθήστε όλοι να ηρεμίσουν τα πνεύματα και να προχωρίσουμε μπροστά.

Ανώνυμος είπε...

o titlos tou post ine: Το μήνυμα της 11ης Νοεμβρίου 2007.

Telika pio itan?


Life goes one. Kai i 300 8a sinexisoun na trone me tin koutala, na konomane to mina 8-9000 (ta nomima), kai i "opadi" (vlepe psiforori) na malononoun gia to pios ine kaliteros....

m_stelios είπε...

Όλα αυτά που γράφεις περί ψηφοφορίας για καλύτερους και ονείρων και Ελλάδας δεν σημαίνουν τίποτα για τα μάτια κάποιου που δουλεύει από τα 14. Ζείτε σε μια άλλη πραγματικότητα εσείς της πολιτικής. Δε βλέπεις κοπέλα μου ότι ζείτε εις βάρος μας πραγματικά; Τι μαλακίες κάθεστε και γράφετε εσείς οι πολιτικοί που έχετε Blog απορώ πραγματικά. Αντί να μας δείξετε το ανθρώπινο σας πρόσωπο έστω και γραπτώς μας αραδιάζετε τις σοσιαλιστικοεθνικιστικές μαλακίες που σας έμαθαν. Δε με νοιάζει αν είσαι πράσινη ή μπλε ή κόκκινη. Μπες στα υπόλοιπα ελληνικά Blog ψάξε λίγο να δεις τι πώς την βγάζει ο απλός κοσμάκης.

Ανώνυμος είπε...

Pesta re Stelara....

Ola ta ligouria exoun arxisi tis sosialofilosofies.

Alla pou na katalavoun. Volemeni ine oli. Tous taizoume 8000 to mina (+ ta klepsimeika) kai ine sta gala kai tis dexiosis...

Vevea, prin itan sto MEGA... (idiotikos ipalilos, sto ipokatastima tou PASOK)

Ανώνυμος είπε...

Congratulations George!!!
ante kalh antipoliteysh sto pasok mexri to 2024.

VAMUS ANTIPOLITEYSH

Kirk

Ανώνυμος είπε...

Neolees kai komata sto panepistimio.... Dropi.... tritokosmikes katastasis...

Andi Kiria Kaili na exalipsete tetia fenomena ta an8arinete kiolas me to prosxima tis dimokratias....

To apotelesma... idou... Noumero 248 ston kosmo... Patos...
http://tinyurl.com/2sbxoo

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ, ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ.

Αυτά είναι τα mail που πρέπει να προωθούμε και όχι οι μαλακίες
για τον Γιωργακη και τον Βαγγελακη

Ξυπνάτε γιατί μας φάγανε!

Και επειδή είμαι 99% σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εσάς ή θα
το βάλουν στην άκρη 'για να το διαβάσουν μετά' ή θα πουν 'εντάξει μωρέ και τι να κάνω εγώ τώρα;' μόνο και μόνο επειδή βαριούνται, έχω κόψει το άρθρο στο μισό για να μην σας... κουράζω.)

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ:
Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ'
Δημοτικού εξυμνεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπάιδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία -και ξεχνάει το κρυφό σχολειό- το αντίστοιχο εγχειρίδιο της γείτονος διδάσκει στους
Τούρκους μαθητές ότι:

-Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».

-Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!)

-Σελί δα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία
είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».

-Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια
το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».

Αυτά και άλλα πολλά αλιεύει κάποιος από την πρώτη κιόλας ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερα συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου οκταετούς
υποχρεωτικής φοίτησης. Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται τα
«Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) και
κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γείτονα το 1955 με την υπογραφή του
Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.

Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας,όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν τουρκικής προέλευσης!


Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες, Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού»,του «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!

Ακόμη πιο προχωρήμενη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunaniliskilerivefiliki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο,
ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το...2480 π.Χ. και ότι ο Δημόκριτος,Ηρόδοτος,Ιπποκράτης,Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής.

Η εργασία του εγκρίθηκε απ' το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία. ..

Εφημερίδα ΤΟ ΘΕΜΑ - Νίκος Χειλαδάκης

Ανώνυμος είπε...

No sabemos lo que nos pasa,y eso es lo que pasa.Η φράση ανήκει στον Ortega Y Gasset και σημαίνει 'αυτό ακριβώς μας συμβαίνει:να μην ξέρουμε τι μας συμβαίνει'.Ποιο ζήτημα εγείρει αυτή η πρόταση;Το καταπόσο είμεθα σε θέση να σκεφτόμαστε με αυτόνομο τρόπο.Η οντολογία του πολιτισμού μας επέβαλε το μανιχαϊστικό πρόταγμα¨:δυσπιστία-εμπιστοσύνη και μάλλον επέτυχε να μας κάνει υπο τον μανδαγόρα να καθεύδουμε τουτέστιν να σκεφτόμαστε κατά τρόπο συμβατικό και στερεότυπο.Η δυσπιστία μετατρέπεται σε απόλυτη εμπιστοσύνη στην δυσπιστία , η οποία με την σειρά της μετατρέπεται σε υπερβολική πίστη στην εμπιστοσύνη, παραμένοντας υπερβολικά πιστή στην δυσπιστία.Έτσι, είτε απορρίπτουμε ή αποδεχόμαστε αυτόματα οτιδήποτε προβάλλεται λογού χάριν στα Μ.Μ.Ε.Εαν κάποιος τυγχάνει να τα καταγγέλλει και να μην στηρίζεται σε αυτά δεν συνάγεται a priori οτι είναι αγγελιαφόρος μιας ρήξης.Η αρχή της εντροπίας δεικνύει οτι ο χρόνος ενέχει το στοιχείο της εξασθένισης των σχέσεων ανταλλαγών-επικοινωνίας που συντηρούν ενα σύστημα με συνεπακόλουθα τα δρώντα υποκείμενα (δυσπιστία-εμπιστοσύνη) που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ να αυτονομούνται ολοκληρωτικά μεχρις ότου ο διάλογος αναμεσά τους να δώσει την θέση του στον εγγαστρίμυθο μονόλογο ενώ η αρχή της οικολογίας της πράξεως οτι τα δρώντα υποκείμενα χάνουν τον έλεγχο και την υποψία για την υπαρξη τους εξαιτιας του πολλαπλού και πολύποκλου παιχνιδιού των αλληλεπιδράσεων.Το πρόβλημα που αναφύεται είναι η αποκατάσταση αυτου του παιχνιδιού , η διατήρηση της επικοινωνιάς δυσπιστίας-εμπιστοσύνης.Οφειλούμε να δυσπιστούμε σε ό,τι έχουμε εμπιστοσύνη χωρίς όμως να εμπιστευόμαστε αυτό για το οποίο δυσπιστούμε.Η σκέψη μας πρέπει να είναι ικανή να συλλάβει τα διάφορα μηνύματα οχι μόνο ως Unitas Myltiplex-πολύπλοκη ενότητα- αλλά και ως μια ένωση της ενότητας και της μη ενότητας δηλονότι δυσπιστία-εμπιστοσύνη-πομπός/δέκτης στοιχεία ενός συστήματος που αλληλοεπιδρά διατηρώντας εντούτοις και την σχετική αποστασιοποίηση του κάθε στοιχείου που επιτρέπει την αυτοκριτική του.Το σωκρατικό γνώθι σ'αυτον με το κυκλικό της συμπλήρωμα γνωρίζοντας όμως και τον κόσμο.Μέσα στην γενική πρακτική και σύγκαιρα εξόριστοι απο αυτή.Μόνο έτσι θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αυτόνομα και ενεργητικά δίνοντας απάντηση στους ex cathedra παντοιου είδους διαμορφωτές της κοινής γνώμης προωθόντας την έλευση της εποχής της Σχόλης του Ivan Illich.Εν κατακλείδι, ενα σχόλιο για τα επιφαινόμενα περι ναρκωτικών.Μην ξυπνάτε,μην ταράζετε τους πολιτικούς μας.Αφήστε τους να βυθιστούν στον βόρβορο με ηδονική βραδύτητα.Η απύθμενη και αβυσσαλέα υποκρισία τους λέει πολλά.Δεν είδαμε,δεν ξέρουμε τιποτά,είμαστε άμωμοι!!!Αλλά ο 'αμητός΄πλησιάζει...Και τότε όλος αυτός ο εσμός σπουδαρχών θα πεταχτούν σωρηδόν στον Καίαδα..Επίσης,είναι γεγονός οτι η εθνική μας αξιοπρέπεια περνάει απο καβδιανά δικρανα.Τα Σκόπια είναι στα πρόθυρα εμφυλιού και εμείς μεγαλόθυμοι σπεύδουμε να τους δώσουμε ζωη μέσω σύνθετης ονομασίας αλλά ο συναγελαμός με πατριδοκάπηλους είναι κάτι άλλο...Ώδινε όρος και έτεκε μυν οσο αφοραν την 11/11 και το μηνυμα της....

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΝΑ ΣΕ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΠΟΙΟ!

Ανώνυμος είπε...

XIPNISTE.....

PROVATA TON KOMMATON......

http://tinyurl.com/ynjsuk

Εύα είπε...

Α.Πιστευω και υποστηρίζω ξεκάθαρα και με δεκάδες επιχειρήματα, ότι είναι σημαντικό να πολιτικοποιούνται οι νέοι στα πανεπιστημια, γιατί οφειλουν να συμμετεχουν και όχι μόνο.
Β.Όσον αφορά τις διάφορες παρατηρήσεις που διαβάζω...μακριά από εμένα οι καθωσπρεπισμοί! Γεμίσαμε σοβαροφανείς σε αυτή την χώρα.
Γ.Και ακόμα χειρότερα..οι ισοπεδωτικές λογικές που διαβάζω εδώ είναι απολύτως απογοητευτικές, είναι η πιο εύκολη ρητορικη. Στην πράξη να σας δω.
Δ.Όσοι δεν συπαθείτε τα blog, γιατί αφήνετε σχόλια τότε;
Ε.Ευχαριστώ ιδιαίτερα όσους απαντάνε στα πολλά κακόπιστα σχόλια, και μάλιστα το κάνουν επώνυμα!
Καθώς, κάτι που με ενόχλησε στις προεκλογικές διαδικασίες ήταν ακριβώς αυτή η ανησυχία ορισμένων να πουν επώνυμα το τι πιστεύουν.
Νομίζω πως ακόμα και όταν διαφωνούμε, τα αρνητικά σχόλια που μπορεί να ακουστούν ή το όποιο κόστος, δεν πρέπει να μας αποθαρρύνουν από το να λέμε τι ακριβώς πιστεύουμε..Άλλωστε δύσκολο να συμφωνούμε όλοι στα πάντα!
Και γιατί ο λόγος χωρίς γωνίες, μπορεί να μην ενοχλεί, να μην έχει πολιτικό κόστος και να σε συμπαθούνε όλοι (!) αλλά αυτό είναι πολύ εύκολο..κι εμείς οι νέοι πρέπει να είμαστε για τα δύσκολα.
Έστω για την ελπιδα, ότι έτσι μπορεί και να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο!

Θα επανέλθω με νέα ανάρτηση σε λίγες μέρες και θέλω να πιστεύω πως με δικαιολογείτε, μια που οι εκλογικές διαδικασίες δεν μας άφησαν καθόλου χρόνο!
Μάλιστα, με εκλογές απο το καλοκαίρι..φτάσαμε χειμώνα!

Ανώνυμος είπε...

Ο άπειρος κύκλος της ιδέας και της πράξης,Της άπειρης επινόησης,του άπειρου πειράματος,Φέρει την γνώση της κινησης ,αλλα όχι της ηρεμίας.Τη γνώση της ομιλίας,άλλα όχι της σιωπής.Τη γνώση των λέξεων και την άγνοια τησ Λέξης.(t.s. eliot)
Η οντολογία του παρόντος απαιτει μια αρχαιολογία του μέλλοντος και οχι πρόγνωση του παρελθόντος.Η πραγματικότητα φαίνεται να είναι σφυρηλατήσιμη και την ίδια στιγμή δεν είμαστε σίγουροι οτι υπάρχει αυτό το συμπαγές σώμα που καλείται πραγματικότητα.Ολα φαντάζουν αδύνατο αλλάξουν και ταυτόχρονα κάποιες αδιόρατες τεκτονικές δυνάμεις εχουν ήδη απελευθερωθεί,τα πρώτα σημάδια μιας θύελλας που εμφανίζεται ήδη στον ορίζοντα μέσα απο τα σπάργανα του μέλλοντος .Ζούμε το "αυγό του φιδιού"(ομώνυμη ταινία του Μπέργκμαν).Ο κόσμος μας σε εξέλιξη,οπισθοδρόμηση,επανάσταση.Το τέλος της ιστορίας,εργασίας,ιδεολογίας που διακήρυξαν οι διάφοροι ιεροφάντες a posteriori αποδυκνύεται λανθασμένο.Δεν πρόκειται για την τελική μάχη,πρόκειται για μια καινούρια αρχική μάχη.Δεν έχουμε την ολοκλήρωση των υποσχέσεων της εξέλιξης αλλα την επαναστικοποίηση αυτης της εξέλιξης παρ'όλο που η λέξη επανάσταση και αυτό που εκφράζει ειναι μολυσμένη΄.Ίσως να έχουν δρομολογηθεί τα πάντα και θα το μάθουμε όταν είναι πια πολύ αργά ίσως πάλι τα πάντα να παίζονται και να ξαναπαίζονται με χιλιαδες εκδοχες.Qui vivra verra...Κάπως έτσι ορίζεται το Μεταμοντέρνο....

Ανώνυμος είπε...

Εύα όλα καλά! Πάντα έτσι και μην τους ακούς! Να κάνεις αυτό που νομίζεις εσύ σωστό! Εμείς ο απλός κόσμος θα είμαστε μαζί σου! Απλά μην εμπιστεύεσαι τους πάντες απόλυτα στους στενά γύρω σου, γιατί ... δες παρακάτω και θα καταλάβεις!

Προς 'πλέμπα', ναι είσαι όνομα και πράγμα, αλλά αυτά που λες, ως λέει και το ψευδόνυμο σου είναι 'κλεμμένα' και ξανασερβιρισμένα από κάπου αλλού, γιατί απλά δεν πιστεύω ότι έχεις το IQ for it αλλά απλά είσαι ένα 'copy cut' αναλύοντας και με βάση παλαιότερα μυνήματα σου στο blog αυτό, για αυτό σκέψου ότι ίσως 'κάποιοι' ξέρουν το χώρο που κινείσαι και άρα είναι θέμα χρόνου να μάθουν και το αληθινό σου όνομα, οπότε αν μήπως είσαι ο 'Βρούτος'... γιατί με αυτά που έχεις γράψει παλαιότερα στην Εύα δεν σε 'κόβω' για πραγματικό αλλά μάλλον για ψεύτικο φίλο ή φίλη!

Προς κ. Δημήτρη Πανόπουλο, φίλε μια χαρά τα γράφεις και τα λες, συμφωνώ μαζί σου σε όλα, με κάλυψες! Να είσαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Προς 'πλέμπα' και κάτι ακόμα, παίζει και το σενάριο να είσαι η ... ( το πρώτο όνομα είναι η ... βλέπεις υπάρχει είδη όνομα στην κορυφή της λίστας και πάει και παρακάτω ... ) οπότε αν όντως είναι έτσι, και είσαι το πρώτο όνομα της λίστας, τότε απλά μην είσαι unfathomably weird γίατί απλά you just misunderstood! Και απλούστατα τότε είσαι κάτι παραπάνω από τέλεια! Αυτά και να είσαι πάντα καλά!

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή την επέτειο της 17 Νοεμβρίου διαπιστώνει κανεις οτι ο "αταβισμός" υφίσταται ως αδήριτος εξελικτικός νόμος.Ο Ανθρωπάκος ζει εις το διηνεκές.Είναι εύλογο το ερώτημα πως κατόρθωσε να ευδοκιμήσει τόσα χρόνια η χούντα.Πώς ο ελληνικός λαός ο οποιος κατά την ρήση του γέρου της Δημοκρατίας"δεν κάνει επιλογή τυράννων αρνείται την τυραννία" την αγκάλιασε;Απλή η απάντηση.Επέλεξε να είναι σκλάβος της.Βλέπετε, η ελευθερία -αυτή η λυδία λίθος-είναι μια έννοια η οποία τον τρομοκρατεί.Το να πάρει την ζωή στα χέρια του,να γίνει αυτόνομός και να μην αντικαθιστά τον παλαιό αφέντη με έναν καινούριο του είναι αδιανόητο.Το να πράττει σαν ολόκληρη η μάχη να εξαρτιέται απο αυτόν όπου η οικουμενική μεγαλοσύνη είναι η δική του πρωτογενής μεγαλοσύνη ,η ατομική του συνείδηση ενιαία και αδιαίρετη με την συλλογική συνείδηση το εκλαμβάνει ως αποφώλιον τέρας.Και εαν τύχει να συναντήσει κανένα πραγματικά μεγάλο άνθρωπο του λέει "κάτσε κάτω,κουλοχέρη"(αναφορά στον Σάκη Καράγιωργα κατά την διάρκεια μιας συνδιάσκεψης όπου εκστομίστηκε παρουσία Γιωργάκη και Σημίτη).Μια απλή ανάλυση του πολιτικού γίγνεσθαι,του μεταμοντέρνου,του επαναπροσδιορισμού της πνευματικής στάσης μεταξύ της Σκύλας της μονοδιάστατης σκέψης και της Χάρυβδης της πολύπλοκης σκέψης με ευκταίο σκοπό την άμυνα στην προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε καλείται αντιγραφή ή υψηλό I.Q αλιμονο!Αλλα ο κολοφώνας σου Ανθρωπάκο φαίνεται κάπου αλλού.Όταν χαρακτηρίζεις χλιδάνεργο/η κάθε νέο/α που αρνείται τις δουλοκτητικές συνθήκες εργασίας που του προσφέρεις...Ξεχνάς οτι δεν μόνο Homo Faber(άνθρωπος κατασκευαστής υπό το οικονομίστικο πρίσμα) αλλά και Homo Denens(παράλογος-το όνειρο , το πάθος)Homo Ludens(ψυχαγωγικός-το παιχνίδι,η ευχαρίστηση)και πάνω απο όλα Homo Sapiens γιατί γνωρίζει οτι το το διονυσιακό στοιχείο,το συναίσθημα,το χιούμορ δεν είναι επιφαινόμενα της υπαρξεώς του αλλά συστατικά στοιχεία της.Δεν το ξέρεις οτι δεν είναι μια μηχανή που επιδαψιλεύει κέρδη αλλά μια πολυδιάστατη ύπαρξη;Δεν ξέρεις τι σημαίνει αγνή επικοινωνία ήτοι να εκθέτεις τους προβληματισμούς σου ,την γκρίνια σου και τα παραπονά σου χωρίς να αποσκοπείς σε κάτι;Κρίνεις εξ'ιδίων τα αλλότρια.Γνήσιος επίγονος,αλλωστε,του προγενέστερου Ανθρωπάκου είσαι εκόντως εσυ και η περιώνυμη ασφαλειά σου.Τα όσα κοσμοϊστορικά έλαβαν χώρα παγκοσμίως δεν σε άγγιξαν καθόλου.Τωόντι,ουτε καν σε επιμηθέα δεν σε μεταμόρφωσαν φευ...(Ήξερα οτι η αντιπαλότητα Αθήνας-Θεσσαλονίκη είχε ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά.Τελικά αποδυκνύεται οτι έχει και κοινωνικό έρεισμα με βάση τα αποτελ
έσματα της 11/11!!!)

Ανώνυμος είπε...

mporoume xa xrhsimopoihsoume kai html... plaka mas kanoun???
den ginonte dektes etiketes opws HR LI TABLE FONT COLOR="BLUE" kai polles akomh.
VAMUS HTML

Kirk

m_stelios είπε...

A) Ναι όντως είναι σημαντικό να πολιτικοποιούνται οι νέοι στα πανεπιστήμια αλλά δεν είναι διόλου άγνωστο σε κανέναν το γεγονός ότι όσοι το κάνουν τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης στις βαθμολογίες , εξεταστικές και απουσίες. Θα'λεγε κανείς ότι πλέον είναι από τα πρωτεύων κίνητρα για να πολιτευτεί κανείς στα πανεπιστήμια.

Β) Αλήθεια;Τι μας λες; Γιατί δεν μιλάς όπως μιλάνε στη πόλη σου τη Θεσσαλονίκη λοιπόν;Τι εστί καθωσπρεπισμός για σένα για πες μας. Το μιλάει σαν πολιτικός που λέει ο κόσμος δεν το λένε για καλό ξέρεις.

Γ) Ισοπεδωτική λογική είναι ότι η μόνη μου σχέση με το κράτος είναι να το πληρώνω και όταν θα πάθω κάτι (Θεός φυλάξει) θα με ταλαιπωρήσει άλλο τόσο για να μου δώσει κάποιο επίδομα το οποίο το πληρώνω εδώ και χρόνια μόνο και μόνο για να το δικαιούμαι και από πάνω μου ζητάνε και τα ρέστα;

Πες μου κάτι σε παρακαλώ. Δούλεψες για να σπουδάσεις η σου τα πλήρωναν οι δικοί σου;Αν όχι δε περιμένω ποτέ να καταλάβεις. Αν πάλι ναι αλήθεια πες μου τι σε έκανε να ξεχάσεις πως είναι να είσαι μικρός και ασήμαντος σε μια κοινωνία, να κοπιάζεις για να ανέβεις και να βλέπεις τους καραγκιόζηδες που σε κυβερνάνε να σε θυμούνται μόνο στην προεκλογική περίοδο να σου μιλάνε σαν δικός σου άνθρωπος και μετά μην είδατε τον παντελή;

Προεκλογική περίοδος κυρίες και κύριοι. Όσοι προλάβατε να βολευτείτε σε κανένα δημόσιο από ρουσφέτι προλάβατε. Τα δικά μας παιδιά. Όσοι πάλι όχι Κανένα πρόβλημα. Σε 4 χρόνια πάλι.

Είστε ψεύτικοι όλοι σας Έυα. Σαν άνθρωποι ίσως να είστε διαφορετικοί αλλά η ιστορία έχει δείξει ότι σαν πολιτικοί είστε όλοι ψεύτικοι.

island είπε...

Χίλα συγνώμη αλλά επείγει.Όποιος μπορεί ας διαβάσει παρακάτω.

http://gmargari.wordpress.com/2007/11/21/troxaio/