Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

ΕΛΛΑΔΑ, χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα

arcturos

Αναδημοσίευση:



Σας ευχαριστούμε για τη συγκινητική, μαζική συμμετοχή σας. Η συγκέντρωση υπογραφών θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες με απώτερο σκοπό η Ελλάδα να γίνει χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα.

[ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΑΣ ΣΤΑ COMMENTS ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΜΕ E-MAIL ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝΕ –> arcturos@arcturos.gr ]

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων συνεχίζοντας τη δράση για τα άγρια ζώα σε αιχμαλωσία και αφού το φαινόμενο της αρκούδας χορεύτριας έχει λυθεί με τη λειτουργία του Καταφυγίου της Αρκούδας στο Νυμφαίο της Φλώρινας, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ καταθέτει επιστολή σε όλους του αρμόδιους κρατικούς φορείς με το αίτημα η Ελλάδα να ανακηρυχθεί χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα. Πλήρης φάκελος της πρότασής μας κατατίθεται στα Υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού και Παιδείας. Για το ίδιο ζήτημα, την προσεχή Τρίτη εκπρόσωποι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα μεταβούν στις Βρυξέλλες σε συνάντηση εργασίας με τους Ευρωβουλευτές για την κατάργηση άγριων ζώων σε αιχμαλωσία, στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο Δίκτυο ENDCAP. Καλούμε τους πολίτες να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή.

Υπογράψτε στα σχόλια πατώντας τη λέξη comments στο κάτω μέρος της σελίδας και οι υπογραφές όλων μας θα κατατεθούν στην Ευρωβουλή αλλά και στους αρμόδιους φορείς της χώρας, ως μέσο πίεσης για την ενδυνάμωση του αιτήματός μας.Οι υπογραφές που συνεχίζουν να συγκεντρώνονται θα κατατεθούν στο Δήμο Πολίχνης, Θεσσαλονίκης, που φιλοξενεί το Τσίρκο MEDRANO με σκοπό τη διακοπή των παραστάσεών του.

Η προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών θα συνεχιστεί με απώτερο σκοπό η Ελλάδα να γίνει χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα.

Ακόμη, καλούμε τους πολίτες, γονείς και εκπαιδευτικούς να μην επισκέπτονται τσίρκο με ζώα ακόμη κι αν έχουν δωρεάν εισιτήρια. Δεν είναι διασκέδαση. Πρόκειται για παραστάσεις πόνου και εξευτελισμού. Τα παιδιά μας δικαιούνται ψυχαγωγία στη φύση και περιβαλλοντικής αγωγής και όχι ψευδείς εικόνες εγκλεισμού και άσκοπης επίδειξης της άγριας ζωής. Εκδρομές σε κοντινά και μακρινά δάση προσφέρουν βιωματική προσέγγιση για τη φύση και καλλιεργούν την αγάπη για το περιβάλλον.

Με την πεποίθηση ότι η άγρια ζωή είναι κομμάτι της ζωής μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της προστασίας και διατήρησης της άγριας ζωής στο φυσικό της βιότοπο, ενάντια σε οποιαδήποτε ανθρώπινη συμπεριφορά εκμετάλλευσης των άγριων ζώων και αντιπροτείνουμε το καθεστώς διαβίωσης σε ημιελεύθερο περιβάλλον για άγρια ζώα που δεν μπορούν να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο διαβίωσης.

Το παράνομο κυνήγι ειδών υπό εξαφάνιση είναι από τους κύριους προμηθευτές των τσίρκο. Για να συλληφθεί ένα μικρό εξοντώνεται η μητέρα του ή και ολόκληρη η αγέλη.
• Τα περισσότερα ζώα που συλλαμβάνονται πεθαίνουν, είτε στη μεταφορά είτε στη διάρκεια της εκπαίδευσης.
• Οι συνήθεις μέθοδοι εκπαίδευσης είναι: πείνα, δίψα και ανελέητο ξύλο.
• Ο παγκόσμιος παράνομος τζίρος από το εμπόριο άγριων ζώων και προϊόντων είναι τρίτος μετά το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων.
• Οι συνθήκες μεταφοράς και διαβίωσης είναι εντελώς αφύσικες για τα άγρια ζώα (κλουβιά-κατοικίες πολύ μικρών διαστάσεων, πλήρης ακινησία για το 90% της ζωής τους, απότομες κλιματικές αλλαγές, τροφή κακής ποιότητας που συχνά περιλαμβάνει και τα αδέσποτα ζώα της περιοχής).
• Η παντελής έλλειψη κτηνιατρικής φροντίδας αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός ότι κανένα τσίρκο δεν περιλαμβάνει κτηνίατρο στο προσωπικό του.
• Τα ζώα που γερνώντας είναι ανίκανα να εργασθούν, πωλούνται για να γίνουν πειραματόζωα ή κονσέρβες ή εγκαταλείπονται οπουδήποτε ή εκτελούνται.
• Όπου η εκπαίδευση δεν τρομοκρατεί αρκετά το ζώο ώστε να εκτελέσει τα εντελώς έξω από τη φύση του νούμερα (π.χ. φλεγόμενο στεφάνι για τις τίγρεις, ισορρόπηση στο ένα ή τα δύο πόδια για τους ελέφαντες) τότε η λύση για τους εκπαιδευτές είναι οι ναρκωτικές ουσίες.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ, αφήνοντας στα comments το ονοματεπώνυμο, το επάγγελμα και την πόλη κατοικίας και το email σας.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα είναι παγκόσμια μέρα των ζώων;

Χρόνια μας πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά .

wolf είπε...

Χαιρομαι που ασχολειστε με αυτο το θεμα. Ειμαι φιλοζωος και το εννοω εχοντας σκυλο στο σπιτι μου.
Ψηφιζω νεα δημοκρατια αλλα σας παρακολουθω με ενδιαφερον.
Συνεχιστε με το συγκεκριμενο θεμα

Ανώνυμος είπε...

Na efxi8oume tote kai xronia polla stous vouleftes mas.

Lete o Arktouros otan lei "xoris tsirko" na enoi KAI tin Vouli ?

Ανώνυμος είπε...

Τίποτε δε γυρεύουμε να γίνει,/Εφτά χρόνια ζήσαμε ήσυχα,/Πετύχαμε να μη μας προσέχουν,/Ζώντας και ψευτοζώντας./Είχαμε τυραννία και χλιδή,/Είχαμε φτώχεια και παραλυσία,/Είχαμε ακόμη κάποιες αδικίες./Ωστόσο πηγαίναμε ζώντας,/ΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΖΩΝΤΑΣ./Κάποτε μας λείπει το σιτάρι,/Κάποτες έχουμε καλή σοδειά,/Τον έναν χρόνο έχουμε βροχές,/Τον άλλο αναβροχια,/Τον έναν χρόνο τα μήλα περισσεύουν,/Τον άλλο χρόνο λείπουν τα δαμάσκηνα./Ωστοσο πηγαίναμε ζώντας,/Ζώντας και ψευτοζώντας...(T.S.ELLIOT)
Αγαπάω αυτούς που πεθαίνουν,καθώς κι αυτούς που που ζουν.Δεν αγαπάω μόνο αυτούς που είναι μισοζωντανοί!!!Όπως έλεγε δηκτικά και ο Εντγκάρ Μορέν:"Ο άνθρωπος είναι ζώον της κατηγορίας των θηλαστικών,της τάξης των πρωτευόντων θηλαστικών,της οικογένειας των ανθρωποειδών,του γένους homo,του είδους sapiens..."!!!!!Αντε,να μας χαιρόμαστε εστω και ετεροχρονισμένα!

plants VS anunaki είπε...

Ypografw na katastrafoyn ola ta tsirka me prwto kai kalytero ayto ths boylhs.
Epishs to tsirko poy legetai PASOK,oytws h allws anyparkto einai.

Ανώνυμος είπε...

An kai kokakias ekane kalo reportaz gia to pos i vouleftes vgazoun fraga apo to sistima ton filakon kai ton narkotikon.

http://www.youtube.com/watch?v=2iiP94j1bAA

Afta, na ta vlepoun oli i ligourides opadi ton Salonikion Barbie kai na min trone parami8i me ta demek sindikalistika sta panepistimia...

Ανώνυμος είπε...

Pandos goustaro allagi sto periexomeno ton minamaton tou blog.

Meta tin kriada tis Epaneklogis tou Giorgaki i Eva to girise apo ton "Minima tis 11tis" sta ikokologika kai ton Arktouro....

tetia katrapakia... akoma to fisane

Ανώνυμος είπε...

Μετά το "make poverty history",τώρα πάμε να σώσουμε τις αρκούδες.Η πεμπτουσία της πολιτικής.
Περίφημα!Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?

plants VS anunaki είπε...

sygnwmh ekana la8os prin,
oi arkoydes toy PASOK den mas enoxloyn afoy exoyn pesei se xeimeria narkh

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά αν είναι δυνατόν! Κι αυτό το θέμα σας πείραξε;;;

Έχετε πάει ποτέ στο Νυμφαίο να δείτε από κοντά την κατάσταση και να μάθετε για το πόσο Απάνθρωποι είμαστε και το τι βασανιστήρια έκανε ο "αρκουδιάρης" στα ζώα για να μάθουν να χορεύουν όταν άκουγαν το ντέφι;;;

Είναι ντροπή ακόμα και τέτοια ευαίσθητα θέματα να μη μας αγγίζουν και να τα γελειοποιούμε..

Θ.Α.

Ανώνυμος είπε...

to PASOK einai ena tsirko... to thema einai poios kanei ton elefanta... perimenw apanthseis peri elefantwn... akoma kai apo thn EYA mas

VAMUS
Kirk

Ανώνυμος είπε...

Telika to minima tis 11is pio itan ?

Eva 8a itan dinaton na mas dosis tis endiposis tis exedras pou organones ?

whispering-planet είπε...

Χαίρομαι που είστε φιλόζωη. Να ελπίσουμε ότι είστε και εναντίον του κυνηγιού;

Ανώνυμος είπε...

Kυρία Καϊλή
Δεν βλέπω να απαντάτε σε κανένα σχόλιο από αυτά που δημοσιεύονται στο blog σας.
Το βλέπετε καθολου το συγκεκριμμένο blog ή μήπως σας το φτιάξανε για να είστε "in";
Δεν θα σας εξήγησαν καλά.
Το blog γίνεται αν κάποιος θέλει να συζητά με τους άλλους.
Αν θέλει απλά να προβάλει μηνύματα φτιάχνει ένα site.

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ !!!!