Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Ασυλία των πλουσίων..

Ο Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας κ. Καράογλου, ξεκίνησε αυτήν τη συζήτηση -για το ενιαίο τέλος ακινήτων- με ένα ανέκδοτο. Ξεκινάει την ομιλία του λέγοντας ότι.."η Κυβέρνηση βήμα-βήμα με αυτό το διαφανές φορολογικό σύστημα αποκαθιστά την αξιοπιστία της πολιτικής, αποκαθιστά την χαμένη μας αξιοπιστία.."
Ποιος; και πως; Με την κατάργηση του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, αυξάνοντας τις ανισότητες και με μια αναδιανομή -ναι- αλλά υπέρ των ισχυρών;
Ποια είναι η ουσία, λοιπόν, αυτού του νομοσχεδίου; Είναι το ότι οφελείτε και απαλλάσσετε τους έχοντες και κατέχοντες με ελαφρύνσεις για τις μεγάλες περιουσίες και ελαφρύσνεις για τους γόνους των πλουσίων οικογενειών. Η ασυλία των πλουσίων. Αυτό ακριβώς βλέπουμε τώρα, την ασυλία αυτή.
Πείτε μας, κύριε Υπουργέ, όμως, αυτό μας έλειπε; Αυτή είναι η προτεραιότητά σας; Αυτό μας ενδιαφέρει; Σας περισσεύουν χρήματα; Και αυτά τα χρήματα που μας περισσεύουν από πού τα στερούμαστε; Από την παιδεία, από την υγεία.. Έχουμε, λοιπόν, χρήματα και δεν ξέραμε τι να τα κάνουμε;
Θα μου πείτε, ποιος έδειξε κοινωνική ευαισθησία, ποιος αναλαμβάνει ευθύνες σε αυτή την Κυβέρνηση και για ποια δικαιοσύνη μιλάμε; Πάντα προσπαθείτε να μετακυλήσετε τις ευθύνες είτε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. είτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πάντα σε άλλους. Τώρα μάλιστα τελευταία προσπαθείτε να την μετακυλήσετε και στους δημοσιογράφους..!
Μόνοι σας αποδομείτε τα όσα λέγατε για κοινωνική δικαιοσύνη και νομιμοποιείτε με αυτό τον τρόπο τη φοροδιαφυγή. Αλλά και τι κερδίζετε; Τίποτα. Χαρίζετε χρήματα, που δεν υπάρχουν, γιατί τα στερείτε από βασικά αγαθά. Με αυτή τη νεοφιλελεύθερη πολιτική χαρίζετε φόρους και δεν δίνετε λύσεις. Η νομιμοποίηση της φοροδιαφυγής γίνεται γιατί δεν μπορείτε να την ελέγξετε. Μα, αν δεν μπορείτε να την ελέγξετε, αφήστε να το κάνει κάποιος άλλος. Αυτή δεν είναι πάντως λύση.
Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι από υπηρέτες του λαού έχετε καταντήσει υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων. Αυτό είστε. Υπηρετείτε τα μεγάλα συμφέροντα. Πιο ξεκάθαρο δεν θα μπορούσε να γίνει.

Κι αυτό είναι, ξέρετε, κυρίως απογοητευτικό αλλα και λυπηρό…
Γιατί εγώ μιλάω με πάρα πολλά παιδιά στο ίντερνετ και λαμβάνω πάρα πολλά μηνύματα, όσο κι αν νομίζετε ότι οι νέοι δεν ασχολούνται με την πολιτική.. Και πρόσφατα έλαβα ένα μήνυμα από κάτι παιδιά, ιδιαίτερα ανησυχητικό θα έλεγα και πολύ σοβαρο.. τι έλεγε; πως σκέφτονται να μεταναστεύσουν και αναρωτιόντουσαν που θα είναι καλύτερα να πάνε να ζήσουν...εκεί που σπούδασαν..στο Λονδίνο ή στην ΝΥ, στην Ευρώπη ή στην Αμερική.!
Εκεί θα μας οδηγήσετε; Να μεταναστεύσουμε; Να φύγουμε από τη χώρα; Όχι. Όχι, κύριε Υπουργέ. Δεν έχουμε τέτοια διάθεση, γιατί όσο και αν προσπαθείτε να μας πείσετε για το αντίθετο, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και δεν είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουμε. Εμείς είμαστε εδώ για να σας αποκαλύψουμε.
Γιατί έχετε καταντήσει την πολιτική μια κιτσάτη συναλλαγή με χαμηλής ποιότητας
dvd, με δοσοληψίες κάτω από το τραπέζι, με εκβιασμούς. Συγκλονίζεται η χώρα και κανένας, κανένας από την Κυβέρνηση δεν αισθάνεται από μόνος του, χωρίς να το ζητήσουμε εμείς, πως οφείλει να έρθει και να απολογηθεί, να δώσει εξηγήσεις–αν όχι να απολογηθεί, εφόσον υποστηρίζει πως έχει δίκιο η Κυβέρνηση.
Το ροζ όμως που ρίξατε και σε αυτή την υπόθεση έχει ξεθωριάσει. Και θα αποκαλυφθεί τι κρυβει. Κρύβεστε, αλλά θα αναγκαστείτε αργά ή γρήγορα να αναλάβετε τις ευθύνες σας και γι’ αυτά τα θέματα.

Η χώρα μας, η χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων, μια χώρα που σας άφησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με διεθνές κύρος, κατάντησε μια χώρα όμηρος των
dvd, με Βουλευτές που κρύβονται, μια Κυβέρνηση που δεν απαντά αν εκβιάζει ή εκβιάζεται, αν συναλλάσσεται, αν προσπαθεί να ελέγξει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όποιον άλλον αντιστέκεται.

Αυτή η Κυβέρνηση όμως, ξέρετε, θα κριθεί από τον Ελληνικό λαό. Και επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν εξαγοράζονται όλοι, δεν εξαγοράζονται οι συνειδήσεις μας, θα είμαστε εδώ για να αποκαλύπτουμε τέτοιες πρακτικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές και μια πολιτική που ευνοεί τους ισχυρούς.

Και φυσικά δεν θα ψηφίσουμε αυτό το σχέδιο νόμου.


73 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ σωστη παρέμβαση.
Ειναι ενδεικτικό μιας κυβέρνησης που ακουλουθεί πιστά τα χνάρια της Θάτσερ και αυτα με επαρχιωτικο τρόπο.
Ειναι ενδεικτικό μιας κυβέρνησης που βλέπει την κοινωνική πολιτική ως μηχανισμο αναδιανομης για τους πλουσιους , ως βάρος ,που πρέπει για αυτο το λόγο οχι μονο να υποβαθμιστει οχι μονο να υποχρηματοδοτηθεί αλλά και τα χρηματα αυτής της υπο χρηματοδοτησης να δώθουν στους εχοντες.
Για μένα το καίριο σημειο της παρέμβασης σου ειναι το ζήτημα της απαξίωσης που θέτεις και της απογοητευσης ποθυ έχει η νέα γενια για το πολιτικο γιγνεσθαι και εκει πρέπειθ να εστιαστει κάθε δράση που θα προέρχεται απο πολιτικους , απο κοινωνικούς φορείς αλλά και απο την κοινωνία των πολιτών στο πως αυτο τον κινδυνο μεταναστευσης που πολυ σωστα ανέφερες θα τον κάνουμε κινδυνο για τα εδραιωμενα συστηματα γεροντοκρατίας στην πατρίδας για τουσ βολεμένους και τους μέτριους , σε ενα προηγουμενο σχολιο αναφέρθηκες στην ανάγκη διεξοδου και συμμετοχής και νομίζω οτι εκει ειναι το μέλλον στο να βρει ενας πολιτικος τροπο να ενεργοποησει τους εκτών των τείχων .Οι πολιτικοι του μέλλοντοσ κρινονται απο το πως θα βάλουν τους α-πολιτικ στι παιχνιδι.
Χρήστος Λουτραδης

Ανώνυμος είπε...

"Εκεί θα μας οδηγήσετε; Να μεταναστεύσουμε; Να φύγουμε από τη χώρα; Όχι. Όχι, κύριε Υπουργέ."

Sygnwmi kyria Kaili alla gia tin katastasi sti opoia vrisketai h Ellada ftaiei mono i Nea Dimokratia h kyriws to PASOK? Ftanei poia h xylini glwssa kai i dimagwgia! H metanasteysi pros neo-fillleythera krati exei ksekinisei edw kai arketa xronia! (egw eimai exw apo to 2001) Kai apo oti thimamai, oi eykairies epaggelmatikhs apokatastasis stin Ellada itan oi idies h kai xeiroteres pro 10etias.

To provlima twn politikwn tou kommatos sas einai oti xrisimopoioune synthimatologia pou kanenas anthrwpos mesaias h kai anwteris eyfiias dynatai na pisteysei. Ayth tin stigmi yparxoun tromaktikes dynatotites anatropis sto Elliniko politiko systima alla apo oti fainetai kanenas den exei ti dynatotita na tin kanei!

Ανώνυμος είπε...

an eisai magkas kopiase, anwnume.

rea dimit.

Εύα είπε...

Ούτε ξύλινα είναι, ούτε συνθήματα..
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν μου εστελνες ένα κείμενο, που να είναι φρέσκο, όχι ξύλινο, και όχι συνθηματικό...να καταλαβώ τι εννοείς!!!
και να μου πεις πως την εννοεις την ανατροπή με όρους δημοκρατίας...?
Σε ευχαριστώ, θα το εκτιμούσα!

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΑ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?

ΚΩΣΤΑΣΣ.ΜΑΝ

Ανώνυμος είπε...

‘Dignus est intrarte’ = ‘Άξιος να εισέλθει’ …Διατύπωση παρμένη από την γκροτέσκα τελετή του ‘Κατά φαντασίαν ασθενούς’ του Μολιέρου, που χρησιμοποιείται πάντα ως αστείο όταν πρόκειται να γίνει κανείς δεκτός σε όμιλο ή συντεχνία.

Ανώνυμος είπε...

Οι ‘Λόγιες γυναίκες’ ( les Femmes savantes) ακολούθησαν το 1672. Από έναν λιγότερο ταλαντούχο δημιουργό, το θέμα αυτό θα ήταν (όπως μερικοί το θεώρησαν) μια σάτιρα για τις ψευτοδιανοούμενες κυρίες, αλλά ο Μολιέρος φαντάστηκε έναν μυαλωμένο αστό που νιώθει τρομοκρατημένος από την αυταρχική και ‘περισπούδαστη’ σύζυγό του.

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15266&m=B18&aa=1

Ανώνυμος είπε...

http://www.tanea.gr//NewsArticle.aspx?enid=865613

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=22689

Ανώνυμος είπε...

Eva giati den kanis ena kanoniko blog, kai exis to tzabe tou blogspot ?
tosa lefta pernis san vouleftis..

Kai min akouso tipota abelofilosofies peri "periexomenou"... "simasia exi ti les, ktl"...

Etsi kai allios i vouleftes mono gia logia iste...

Ανώνυμος είπε...

This town
is a lonely town
not the only town
like this town

This town
is a make you town
or a break you town
and bring you downtown

This town
is an all right town


This town
is a use you town
and abuse you town
until your found town

This town…

Song “ This Town”
Written by Lee Hazelwood
Performed by Frank Sinatra

Εύα είπε...

Μα, είναι δυνατόν να αφιερώνεις χρόνο για να με ρωτήσεις κάτι τέτοιο.. και να μου υποδείξεις τις προτεραιότητες μου?
Αυτό το blog το έφτιαξα μόνη μου και έτσι μου αρέσει. Έχω ιστοσελίδα αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά, που σιγά σιγά βελτιώνεται.
Όσο για την καραμέλα με τους μισθούς των βουλευτών, καλό θα ήταν να αναλογιζόμαστε και τα έξοδα. Και δεν εννοώ τα προσωπικά, αλλά τα 2 σπίτια, 2 γραφεία, σε Αθήνα Θεσσαλονίκη. Και όχι για μένα -δεν ήμουν ανεπάγγελτη-, αλλά γιατί ακριβώς γιαυτό μας εξέλεξε ο κόσμος. Για να τους εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Υπάρχουν πολλά, πολύ πιο ουσιαστικά και ενδιαφέροντα πεδία κριτικής πάντως, που θα μπορούσε κανείς να αναπτύξει εδώ...

Ανώνυμος είπε...

αγαπητή κυρία Καϊλη μιλάτε με πάθος και νεανική ορμή για τα κακώς κείμενα της παρούσας κυβέρνησης, για προβληματική και ελλειμματική διαχείριση, για αναποτελεσματικότητα, για συγκάλυψη και ανοχή - στην καλύτερη των περιπτώσεων - της διαφθοράς. αναγνωρίζω την ειλικρίνειά σας και την τιμιότητα ως νέος και άφθαρτος άνθρωπο στο χώρο άμεσης άσκησης εξουσίας. αλλά ένα ερώτημα μπροστά σε αυτή την αν όχι μαύρη, έστω γκρίζα - με τάση προς το μαύρο - κατάστασης που περιγράφεται είναι αποτέλεσμα και έχει ως αποκλειστικό υπεύθυνο μια ομάδα ανθρώπων η οποία διαχειρίζεται την εξουσία στο διάστημα 5ετίας;θεωρώ πως δεν είναι δυνατό αυτή η παρούσα κατάσταση να είναι αποτέλεσμα της παρούσας κυβέρνησης. πέρα από κομματικές προτιμήσεις και συμφέροντα είναι δεδομένο πως οι δυνατότητες διαφοροποίησης της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ είναι μικρές και περιορισμένες. Δυστυχώς οι αιτίες είναι βαθύτερες και είναι αρκετά δύσκολο και επίπονο μια στροφή της όποιας κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση. απαιτεί ρίξει με πολλές καταστάσεις και δεδομένα τόσο αμαρτωλά και σάπια κατεστημένα αλλά και προς τμήματα της κοινωνίας παγιωμένων συνθηκών. και οι ενδείξεις, αλλά και τα δείγματα γραφής και των δυο κομμάτων εξουσίας δείχνουν πως δεν αντέχουν να κάνουν τέτοια βήματα, κάτι που είναι λυπηρό. δεν είμαι άτομο ευχολογίων, αλλά πραγματιστής. δεν είναι το ζητούμενο να ευχηθώ δηλαδή,ώστε να επιτελέσετε και εσείς - όπως και οι λοιποί 299 - το έργο που σας έχει ανατεθεί. αξία έχει να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου αυτό που μπορώ να κάνω. το μόνο που σας δίνω ως συμβουλή - ζητώντας παράλληλα συγγνώμη για το θάρρος - να προτάσσετε το εθνικό έναντι του ατομικού ή κομματικού συμφέροντος, διότι τα δεύτερα προϋποθέτουν την ύπαρξη του πρώτου.
Μεταπτυχιακός Φοιτητής ΠαΠει

Ανώνυμος είπε...

Extreme ways are back again
Extreme places I didn’t know

I broke everything new again
Everything that I’d owned
I threw it out the windows, came along

Extreme ways I know move apart the colours of my sea
Perfect colour me

Extreme ways that help me
That help me out late at night

Extreme places I had gone
But never seen any light

Dirty basements, dirty noice
Dirty places coming through

Extreme worlds alone
Did you ever like it planned

I would stand in line for this
There’s always room in life for this

Oh baby Oh baby
Then it fell apart
Fell apart

Oh baby Oh baby
Then it fell apart
It fell apart

Oh baby Oh baby
Like it always does
Always does

Extreme songs that told me
They helped me down every night

I didn’t have much to say
I didn’t get above the light

I closed my eyes and closed myself and close my world
And never opened up to anything
That could get me along

I had to close down everything
I had to close down my mind

Too many things to cover me
Too much can make me blind

I’ve seen so much in so many places
So many heartaches, so many faces

So many dirty things
You couldn’t even believe

I would stand in line for this
It’s always good in life for this

Oh baby Oh baby
Then it fell apart
It fell apart

Oh baby Oh baby
Like it always does
Always does



Song “Extreme Ways”
Performed by Moby

Ανώνυμος είπε...

http://www.cpress.gr/article.php?art=51006

http://www.cpress.gr/article.php?art=51007

http://www.cpress.gr/article.php?art=51035

Suspect είπε...

αυτη η περιοδος ειναι η καλυτερη για οποιαδηποτε κυβερνηση να περασει χωρις να το παρει χαμπαρι κανεις, ακομα και συνταξη στα 92...

Ανώνυμος είπε...

http://www.citypress.gr/article.php?art=51092

http://www.citypress.gr/article.php?art=51091

http://www.citypress.gr/article.php?art=51111

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=23324

http://www.citypress.gr/article.php?art=51113

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=23211

http://diktyon.wordpress.com/

http://www.e-tipos.com/pdfViewer

http://www.e-tipos.com/content/staticfiles/issues/2008/01/24/240108%201.pdf

Ανώνυμος είπε...

"Η χώρα μας, η χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων"

To oti meta apo 4 xronia adraneias trexame kai den ftaname gia na prolavoume to xehasate?

Ανώνυμος είπε...

"φρέσκο, όχι ξύλινο, και όχι συνθηματικό"

Me kathe sevasmo, orismena apo ayta pou grafeis akougontai ligo grafika. To na grafeis oti ta panta leitourgousan teleia sti pro neas dimokratias epoxi (h opoia kalws h kakws den itan kai toso makrini) enw twra oxi, oloi gnwrizoume oti den einai alithes.


"και να μου πεις πως την εννοεις την ανατροπή με όρους δημοκρατίας...?"

Ennow ti dimiourgia enos neou megalou politikou sximatismou apo stelexi apofasismena na feroun mia ousiastiki allagi stin Ellada kai na erthoun antimetwpa me to katestimeno.

Ανώνυμος είπε...

Scotland Culloden 16 Apr 1746

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Culloden

Εύα είπε...

To na grafeis oti ta panta leitourgousan teleia sti pro neas dimokratias epoxi..eipa egw kati tetoio????

Ανώνυμος είπε...

Ma kyria Kaili me ayta pou grafete ayto den yponoeite? An den einai telwpantwn ayti h apopsi sas gia tin pro kai meta Neas Dimokratias Ellada tote poia einai? Tha ektimousan pragmatika mia tolmiri kai antikeimenikh sas topothetisi.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή κ.Καϊλή,

Ασυγχώρητο λάθος η μη ψήφιση του νομοσχεδίου από εσάς.Πραγματικά δεν κατάλαβα που διαφωνείτε:

1.Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δεν υπάρχει φόρος ακινήτων.Η κυριότητα επί ακινήτου φέρεται να είναι ασφαλές κριτήριο της φοροδοτικής ικανότητας του πολίτη.Εκλίπεί η δυνατότητα φοροτεχνικής αποφυγής φόρου.Οι φόροι μεταβίβασης που υπήρχαν πάγωναν την αγορά.Τώρα καταργούνται και θεσπίζεται ενιαίος φόρος.Συμπέρασμα: Συνταγματικά ορθή (+κοινωνικά δίκαιη),καταρχάς,η θέσπιση του νέου φόρου και χρήσιμη για την αγορά.

2.Κοινωνικά άριστη η επιλογή της κατάργησης του φόρου κληρονομίας & γονική παροχής (ή της μείωσης από 5-35% σε 1%), εφόσον αυτός που καθίσταται πλουσιότερος είτε α)δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί άμεσα στις νέες υποχρεώσεις του β)στην πραγματικότητα δεν κατέστη πλουσιότερος (ήδη εκμεταλλευόταν το ακίνητο,αυτό δεν παράγει πλούτο απλώς διατηρεί την αξία του κ.ο.κ.) .Το μέτρο επεβάρυνε λόγω συντελεστή ασφυκτικά τα μικρά και μεσαία εισοδήματα που παραδοσιακά επενδύουν σε ακίνητα και δεν έχουν την ικανότητα φοροτεχνικών ελιγμών.

3.Πολύ ορθώς τα άτομα με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας εξαιρούνται για πρώτη φορά. Πολύ ορθά, για πρώτη φορά φορολογούνται άμεσα θρησκευτικά ιδρύματα (βλ.ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ κλπ.) που κατέχουν τεράστια ακίνητη περιουσία.

4.Το κοινωνικά δίκαιο του νέου νόμου προκύπτει και από την πλήρη εξαίρεση φορολογίας για την πρώτη κατοικία (αρκεί αυτή να είναι μέχρι 200 τ.μ., εννοεί δηλαδή το σύνολο των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων ή να μην είναι άνω των 300.000 ευρώ.

4.Ο φόρος είναι Ο,1%.

5.Ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας ήταν μια μπούρδα και μισή,γιατί τον πλήρωναν οικειοθελώς μόνον τα κορόιδα (μόλις 40.000 έλληνες).Αντιθέτως, όσοι είχαν πέντε και έξι σπίτια στο παρελθόν στην πραγματικότητα δεν πληρώναν απολύτως τίποτα ,πλην δημοτικών τελών καθαριότητας κλπ.

Κατόπιν,όλων αυτών θα θέλαμε να απαντήσετε αναλυτικά σε κάθε στοιχείο, εφόσον εμμένετε στην αρχική σας θέση.

Με εκτίμηση,
Νίκος

Εύα είπε...

Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας τον πλήρωναν οικειοθελώς μόλις 40.000 Eλληνες.

Den mporei diladi na efarmostei o Nomos kai giauto katargeitai?

Kai den milaw fusika gia ta elaxista thetika...giati me tin foroapallagi ta xrimata pou xanontai apo tous plousious, ta pairnoun apo tous ftwxous, apo tin alli tsepi! Ti allo na pw?
Auti einai i ousia.

Εύα είπε...

Oso gia tis proigoumenes kuverniseis..krithikan. Kai ekanan kai lathi, vevaiws kai dustuxws!
Alla tetoia nosiri katastasi px me DVD klp. den thumamai...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή κ.Καϊλή,

Με εξέπληξε ευχάριστα η ταχύτητα της απάντησής σας.

Επι της ουσίας,τώρα:


1.Εάν ο ΦΜΑΠ έφερνε χρήματα, τότε σημαίνει ότι εφαρμοζόταν.Σεις λέτε ότι δεν εφαρμοζόταν (ενώ θα έπρεπε), άρα δεν έφερνε και χρήματα.Συμπέρασμα σας: δεν φοροαπαλάσσονται οι πλούσιοι (έτσι κι αλλιώς δεν πλήρωναν), αλλά φορολογούνται όλοι,πράγμα άδικο για τους μη έχοντες.
Στην εισήγησή σας και την απάντησή σας, όμως, λέτε ότι με το νέο νόμο φοροαπαλάσσονται οι πλουσίοι κι επιβαρύνονται οι φτωχοί.Αντιφάσκετε.

2.ΝΑΙ,νόμος που δεν μπορεί να εφαρμοστεί, ΠΡΕΠΕΙ να καταργείται. Ειδικώς, από έναν πρακτικότερο,κοινωνικώς δικαιότερο και οικονομικώς αποδοτικότερο.Το γιατί είναι τέτοιος,το προανέφερα.
--------
Με εντυπωσιάζει, η προχειρότητα -και όχι η συντομία- της (αντιφατικής) απάντησής σας σε όσα προηγουμένως εκτενώς εξέθεσα.

Με απογοήτευσε,όμως, ακόμη περισσότερο η προχειρότητα της εισήγησής σας για το νομοσχέδιο.Πέραν μιας αναφοράς είκοσι λέξεων στον ΦΜΑΠ,δεν αναφερθήκατε ΚΑΘΟΛΟΥ στο περιεχόμενο.

Κυρία Καϊλή,

Ελπίζω αυτή η πρόσφατη παρουσία σας στη Βουλή να είναι η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας.

Είμαι σίγουρος πως θα έχει πολύ ενδιαφέρον το εκτενές αφιέρωμα στην τηλεόραση για το πως ασκούν τα καθήκοντά τους 3-4 βουλευτές της νεότερης γενιάς κατά τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία.

Με εκτίμηση,
Νίκος

Υ.Γ. Γράφετε καλύτερα με ελληνικούς χαρακτήρες

Ανώνυμος είπε...

εχω μια προταση εαν θελετε να τεσταρετε τις ικανοτητες σας και τις γνωσεις σας

υπαρχει μια εκπομπη στο ΣΚΑΙ , η ελληνοφρενεια, της οποιας ειστε αγαπημενο θυμα σατιρας οταν κανετε καποια παρεμβαση, με κυριο στοχο κριτικης οτι ανηκετε στην "ελαφρια" πολιτικη των "αστραφτερων" ανθρωπων

θα σας προτεινα λοιπον να τους ζητησετε να κανετε μαζι τους μια εκπομπη και να σας ρωτησουν οτι θελουν με αιτιολογιο οτι αφου σας σατιριζουν ως "γλαστρα" μπορειτε να τους αποδειξετε οτι διαθετετε γνωσεις

εγω το προτεινω αυτο γιατι μια συνεντευξη με αποστολη μπαρμπαγιαννη + ευα καιλη θα μου αρεσε πολυ (εκτος του οτι θα αποδεικνυε καποια πραγματα)



http://www.skai.gr/master_searchresults_avod.php?allwords=%E5%EB%EB%E7%ED%EF%F6%F1%DD%ED%E5%E9%E1&numrows=10&offset=0&category=0&pagewindow=10

Ανώνυμος είπε...

Και η Εύα είχε πει …

« …kai nai i kritiki einai kalodexoumeni alla koita na deis pou auto tha sto apodomisw kai me tis prakseis mou…»

Blog της, στις 30 Δεκεμβρίου 2007 9:06μμ

Και ο Νίκος είπε…

«…Είμαι σίγουρος πως θα έχει πολύ ενδιαφέρον το εκτενές αφιέρωμα στην τηλεόραση για το πως ασκούν τα καθήκοντά τους 3-4 βουλευτές της νεότερης γενιάς κατά τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία…»

Blog Εύας, στις 25 Ιανουαρίου 2008 7:47μμ

Εύα είπε...

Αν παρακολουθούσατε ολη την συζήτηση στην Βουλή δεν θα χρειαζόσασταν διευκρινίσεις..γιατί στα 4' που μου δόθηκαν, μόνο επι της ουσίας προλάβαινα να πω μερικές σκέψεις, ενώ εκτενέστερα αναφέρθηκαν άλλοι συνάδελφοι και δεν ήθελα να επαναλάβω τα ίδια επιχειρήματα. Άλλωστε υπάρχουν και οι επιτροπές στις οποίες αναλύουμε με άνεση χρόνου και λεπτομερώς τις παρατηρήσεις μας. Ετσι λοιπόν λειτουργεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος..

Επίσης, για την ιδέα σας, να βγω σε μια εκπομπή σατιρική για να "εξεταστώ" προσπαθώντας να αποδείξω σε ορισμένους προκατειλημμένους πως δεν έχουν δίκιο..αλήθεια δεν νομίζετε πως αυτό θα υποτιμούσε τους ανθρώπους που με εξέλεξαν για να τους εκπροσωπώ?
Δηλαδή όταν ο Λαζόπουλος κάνει σάτιρα για τους πολιτικούς..θα έπρεπε να κάνει άλλες τόσες εκπομπές για να τους δώσει την ευκαιρία να εξεταστούν, ώστε να σταματήσει? Θα ήθελα πολύ να κατανοήσω το σκεπτικό σας, αλλά αδυνατώ! Μπορείτε να το κρίνετε όπως θέλετε.. Ευχαριστώ πάντως, που σκέφτεστε τρόπους για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Εγώ την σάτιρα την θέλω ελεύθερη..είτε ενοχλεί είτε όχι, δίκαιη ή άδικη..

Ανώνυμος είπε...

Πάντως τα προαναφερθέντα σημεία για τον νόμο είναι σωστά...για το λαό...και όχι για τους 'πλούσιους' ως αναφέρεται στην επικεφαλίδα σας... και φυσικά έμειναν αναπάντητα και ασχολίαστα...όσο για τις επιτροπές στην Βουλή και από το κανάλι της Βουλής είστε απλά απούσα από τις μαγνητοσκοπήσεις αυτών των επιτροπών που είστε μέλος ως φυσική παρουσία τουλάχιστον...εκτός και αν απλά σας 'κόβουν' από τα πλάνα που είστε και παρεμβένεται συνέχεια...

Εύα είπε...

Na zitisete tis parousies kai tha diapistwsete oti mono apousa den eimai. Antithetws. Profanws den gnwrizete pws metexw stin epitropi ekswterikwn k amunas k oxi stin epitropi oikonomikwn..i opoiadipote alli. Dustuxws antilamvanomai pleon, pws prospatheite apegnwsmena kai kakoproaireta, na apodeiksete pws kati kanw lathos..mporeite na sunexisete. Den exw skopo na prospathw na apodeiksw pws den eimai elefantas..
ki epeidi panta uparxoun orismenoi pou theloun na rixnoun skies..protimw na min mpw stin diadikasia na apantaw se toso eukoli kai aneksodi kritiki.

Ανώνυμος είπε...

Good luck at the Invisible Senator’s Awards;

Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας Κανάλι Βουλής συνεδρίαση 9 & 10 - Ιαν 2008 ΑΠΟΥΣΑ!!! Θέμα νόμοσ για μετερεολογική συνεργασία ...κτλ.

Ανώνυμος είπε...

In case you forgot...

κυρία ΕΥΔΟΞΙΑ-ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ

Επιτροπές της Βουλής

1. Διαρκής Επιτροπή Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Θέση: Μέλος


2. Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού Θέση: Μέλος

http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=828

Εύα είπε...

Min anisuxeis, den ksexnaw..Oi kuries epitropes einai 6, mono se mia apo autes metexw kai einai i ekswterikwn kai amunas.
Kai ston apodimo summetexw kanonikotata kai anellipws.
Twra, den katalavainw ti thes na apodeikseis. 99% metexw se oles tis epitropes mou. Thes xarti apo ton giatro gia tis apousies? Ase pou dustuxws gia esena, ekei imoun tis meres pou anafereis.

Please..tin empatheia sou krata tin gia kanenan allon. kai ta proswpika sou themata kseperase ta, den thelw na apokalupsw tin tautotita sou, oute na se ekthesw..oute na ginw agenis. Epeidi gnwrizw poios eisai, den vriskeis kati kalutero na kaneis "giatre"?
Den prosfereis kati stin suzitisi.
Kai malista an itan etsi opws ta les..tote ti douleia exeis se auto to blog? Exei allous 299 na sxoliaseis..

coach είπε...

Kala ayta ta off topic gt de ta svhnoume mia kai kali?Se periptosi pou theloun kapoioi as anoiksoun kanena blog me apousiologia,pothen esxh klp gia na kalypsoume olon twn eidwn ta apothimena.Edo phge na ksekinhsei mia endiaferousa syzhthsh me epixeirhmata skepseis klp kai tora to epipedo to psaxnoume sta tartara.asxetes prosopikes empatheies as stelnontai kateytheian sto mail.emeis ti ftaime na takoume an einai teleios asxeta me to thema tou ekastote topic?eleos.

-sorry gia to... episis off topic alla ena apo ta blog pou parakoloutho einai ki ayto kai anameno, me periseio endiaferon kai...periergia, na do kai na diabaso theseis,apopseis klp...-

Εύα είπε...

Sugnwmi..mallon dikio exeis. Alla den thelw na nomizei kaneis oti exw kati na krupsw..enw akoma kala kala den ksekinisa! Kali nuxta..

Ανώνυμος είπε...

Όταν σου δίνεται η δυνατότητα να συνομιλήσεις με εναν πολιτικό και εσύ ξοδεύεις αυτόν τον χρόνο είτε για να βγάλεις εμπάθεια είτε για να κάνεις τον απουσιόλογο δεν δείχνει απλά πολιτική ανωριμότητα αλλά και έλλειψη αγωγής απέναντι στους συμπολίτες σου αλλά και στην κ.Καιλή .
Σε μια εποχή που προσπαθούμε να βρούμε κοινούς κώδικες επικοινωνίας , σε μια εποχή που το διακυβευμα ειναι η άμμεση επαφή του πολίτη με τον δημοκρατίκα εκλεγμένο εκπρόσωπο του και αυτήν την προσπάθεια την συναντάς σε αυτο μπλόγκ πρέπει να την αγκαλίασεις τουλάχιστον για την ειλικρίνεια των προθέσεων της.
Τυγχάνει σε αυτό που λέμε blogging να έχω φάει πολλά ψωμιά το ζητούμενο του blogging ειναι ακριβώς αυτό που γίνεται τώρα άμμεση επαφή του πολίτη με τον Πολιτικό.Διαφώνησε .Αλλά διαφώνησε με Λόγο και όχι εμπάθεια.Να συγκρουστείς.Αλλά να συγκρουστείς με πολιτικό λόγο και οχι πολιτικά κουτσομπολία.
Σε παρακάλω ανώνυμε φίλε αν δεν μπορείς να το σεβαστείς τουλάχιστον σιώπησε .Κάντο και για τον δίκο σου αυτο-σεβασμό.
Χρήστος Λουτράδης

coach είπε...

"Επί διάρκεια 3,5 ωρών! Σε 2 συνεδριάσεις!"

Get a life....
(Me 2 lekseis h perilipsi twn oswn eipe o Xristos...)

Ανώνυμος είπε...

η προταση που σας εκανα για την εκπομπη αυτη εγινε διοτι ενα τετοιο περιβαλλον θα σας δειξει οτι η πολιτικη θα σας φερει σε θεση να εκτεθειτε και μαλιστα σε ερωτησεις κακοπροαιρετες με λιγο χρονο για απαντηση και πολλες απαιτησεις


αυτο καποια στιγμη εφοσον μπηκατε σε αυτον τον χορο θα γινει και καλυτερα σε τοπο και χρονο που θα ορισετε εσεις και οταν δεν μετραει και τοσο πολυ...


δεν πιστευω οτι χρειαζεστε υπερασπιση αλλα μια "προπονηση" στον λακκο των λεοντων δεν βλαπτει...


ζωρζ,.....

Εύα είπε...

Να ειστε καλα..έχω προπονηθεί αρκετά, αλλά αυτό θα φανεί στην διαρκεια..και μην ξεχνάτε οτι δουλευα στα ΜΜΕ.

Εύα είπε...

Opoios den ikanopoieitai apo tis apantiseis, den xreiazetai na epimenei, mporei apla na min vriskei edw auto pou psaxnei. Den mporei na aresoume se olous..auto tha itan polu dusaresto! Tha simaine pws den exoume gwnies kai logo pou den enoxlei..e, emeis theloume to antitheto.

Εύα είπε...

To email gia osous exoun themata epi proswpikou..eva@evakaili.gr
Mou zitithike na min afisw na sunexistei mia istoria empatheias edw..apo paidia pou theloun na suzitisoun epi tis ousias.
Akoma kai an diafwnoume..na milame me orous politikous. Kai oxi me kriseis kakoproairetes,pou epanalamvanontai kourastika..kai pote den ikanopoioun oi apantiseis mou.
Orismenoi panta tha exoun kati kako na poun..kalo einai ki auto..an den enoxloume, tha eprepe na anisuxoume.

Εύα είπε...

A, opws kai sto facebook. Ekei exei megalo endiaferon..ksekinisame wraies peripeteies..

Ανώνυμος είπε...

Eva,

ema8a oti mesa sto 08 padrevese.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν Εύα. Εκλέχθηκες γιατί ήσουν όμορφη, φρέσκο πρόσωπο και πολύ προσιτή στον κόσμο που κουράστηκε από τους πολύξερους πολυλογάδες που μιλάνε όμορφα λένε πολλά ωραία λόγια αλλά στην ουσία δεν λένε τίποτα. Με όλη την αγάπη που σου έχω και πολύ καλοπροαίρετα θα σου δώσω μια συμβουλή. Μπορεί το ότι δεν έχεις τον πολιτικό λόγο που έχουμε συνηθίσει να ξενίζει πολλούς και να φαίνεται ότι δεν κατέχεις το αντικείμενο. Μην μπεις όμως στο τρυπάκι να γίνεις ένα με αυτούς που συναναστρέφεσαι (βουλευτές). Από κάποιες απαντήσεις που δίνεις δείχνεις σαν να μιλά ένα κορίτσι στην ηλικία σου. Από κάποια άλλα θέματα που έχεις θέσει μιλάς σαν και αυτούς. Η πράξη έχει αποδείξει ότι αυτοί δεν τα κατάφεραν και τόσο καλά για τη χώρα βέβαια, γιατί για την τσέπη τους τα κατάφεραν μια χαρά. Μείνε όπως είσαι. Κάνε αυτό που νοιώθεις. Ζήσε αυτό που σου συμβαίνει. Έλα σε ρήξεις. Είσαι νέα, όμορφη και πολλά υποσχόμενη. Οι νέοι θα φέρουν την αλλαγή. Πρέπει όμως να τους δοθεί η ευκαιρία. Εσύ την έχεις. Έχεις το πλεονέκτημα της ηλικίας. Αν και πολύ θα πουν ότι είναι μειονέκτημα, η εμπειρία κλπ κουραφέξαλα. Δεν είναι όμως έτσι ξέρεις τι θέλεις και κατ επέκταση και οι άνθρωποι της ηλικίας σου και μιλάς όπως αυτοί. Αποστασιοποιήσου από το σύστημα. Ότι καλό συνέβη κατά καιρούς έγινε από ρηξικέλευθους ανθρώπους. Όχι από αυτούς που μπήκαν στο σύστημα. Αν έχεις το κουράγιο πολέμησε. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ έχει ΦΙΛΟΤΙΜΟ. Χρησιμοποίησε το.

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς και δεν εξαγοράζεστε όλοι Εύα μου,αλλά αναλογικά είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που εξαγοράζονται.

Ανώνυμος είπε...

"Alla tetoia nosiri katastasi px me DVD klp. den thumamai..."

Ayta:
http://www.youtube.com/watch?v=-ZYGR7Pi9H4

kai alla ta xehname?

Mporeis na mas peis ti se ekane na entaxtheis sti sygkekrimeni politiki parataxi?

Ανώνυμος είπε...

http://animalis.wordpress.com/
Από το blog μου μια περίληψη όλων αυτών που πιστεύω για την αλλαγή στο χώρο του ΠΑΣΟΚ
"ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ - ΟΥΤΟΠΙΑ Ή ΑΝΑΓΚΗ;
Κάθετι νέο όμως επιβάλλεται να γνωρίζει τι αντικαθιστά. Να το αναλύσει και στα καλά του και στα άσχημά του. Να αναγνωρίσει τα λάθη του όπως θα αναδείξει τις επιτυχίες του. Να μην οδηγηθεί στην “ομφαλοσκοπική παραλυσία”, αλλά στην “εξωστρεφή αυτογνωσία”. Η εθελοτυφλία και ο στρουθοκαμηλισμός δεν έχει καμία θέση σε κάτι, που ανανεώνεται και θέλει να εκφράσει την κοινωνία. Αν μέσα από αυτή τη διαδικασία αναδειχτούν “αποστήματα”, παθογένειες και αγκυλώσεις, είτε σε πρόσωπα, είτε σε ιδεολογικές κατευθύνσεις, τότε θα πρέπει να τα δείξει, να τα φωτίσει και στο τέλος να τα θεραπεύσει, ειδάλλως θα το δηλητηριάζουν συνεχώς και το νέο θα είναι μια ρετουσαρισμένη αντίκα.
Το Νέο ΠΑΣΟΚ πρέπει να κοιτάξει τον κόσμο στα μάτια και να πει την αλήθεια. Δεν οφελεί να κρύβει τα λάθη του, αλλά να τα αναγνωρίσει και να μην τα επαναλάβει. Να αποτινάξει τα βαρίδια του παρελθόντος και να προχωρήσει μπροστά."
"ΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ
Ομάδες, όμιλοι, ρεύματα και ρέματα.
Η λογική της ναρκισιστικής αυτοπροβολής μέσα από ομάδες υπερφλύαρης ατέρμονης Συζήτησης."
"ΠΑΣΟΚ - Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Τις λύσεις που θέλουν οι πολίτες θα τις βρούμε μόνο στο δρόμο.
Το Δρόμο, που ξεχάσαμε και αφήσαμε.
Ας θυμηθούμε το παρελθόν των ονείρων μας και ας γίνουμε αυτό που ήμασταν.
Ειδάλλως ας μπούμε μόνοι μας στο Χρονοντούλαπο της Ιστορίας, διότι θα μας αξίζουν μόνο οι ΑΡΑΧΝΕΣ"

Stefanos_cv είπε...

Συμφωνώ με την Εύα. Αν ήθελε η κυβέρνηση να κάνει κάποιο φιλολαϊκό νομοσχέδιο (στην περίπτωση της απαλλαγής από τον φόρο κληρονομιάς προεκλογικά π.χ.) θα μπορούσε να μεγαλώσει το πλαφόν τόσο ώστε να εμπεριέχει και τα ψηλότερα στρώματα των μικρομεσαίων τάξεων. Η κατάργησή του ωστόσο (όχι ακριβώς κατάργηση, αξία Χ 3/1000 είχε ανακοινωθεί), θα έχει οδυνηρές συνέπειες που αφορούν τις μικρομεσαίες τάξεις. Πως γίνεται αυτό; Κεφαλαιούχοι οι οποίοι μεταβιβάζουν ποσά και ακίνητα τεράστιας αξίας, αξίας εκατομμυρίων ευρώ €, θα πληρώνουν ελάχιστο φόρο. Τα λεφτά αυτά που εξαφανίζονται ως έσοδα για την εθνική οικονομία θα επιβαρύνουν τον μικρομεσαίο είτε μέσω άμεσης φορολογίας είτε μέσω έμμεσης φορολογίας. Και έτσι επιβεβαιώνεται ο νόμος του Μαρξ για τον καπιταλισμό ο πλούσιος πλουσιότερος και ο φτωχός φτωχότερος, κανόνας που αντικατοπτρίζει την οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Ο νόμος της ασυλίας των πλουσίων.

Ανώνυμος είπε...

Οπως έλεγε ο Ανδρεας Παπανδρέου η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τον τόπο μας.
Κατά τον Λαό και οι Αρχοντες λέει μια άλλη παροιμία και νομίζω ότι μας αντιπροσωπεύει σαν λαό.
Αν και ψηφίζω ΝΔ θα συμφωνήσω ότι άλλη η Ελλάδα του 2004 και άλλη η Ελλάδα του τώρα.
Δεν ξέρω αν το ΠΑΣΟΚ θα έπραττε καλύτερα ή χειρότερα αυτό που ξέρω έιναι ότι σαν λαός ευθυνόμαστε και όχι σαν κόμματα.
Εύα ωραίο το blog σου το βρήκα απο το facebook αλλά πολλά ανώνυμα σχόλια έχει! Καλά αβάπτιστοι είναι! :-))))

Ανώνυμος είπε...

τα οικονομικα μετρα που λαμβανει μια κοινωνια πανω απο ολα εαν αυτη δε θελει να νοσησει θα πρεπει να μας παραπεμπτουν στους νομους της ζωης για παραδειγμα μπορει ενας ανθρωπος να περπατησει αν το ενα ποδι ειναι 50cm και το αλλο 35 και να εχει αρμονια? Ετσι και η φορολογια θα πρεπει αντιστροφα να ειναι αρμονικη με την καθε ταξη και να μην ξεχναμε οτι ο εργατης αγωνιζεται απο απο την γεννηση του για καλυτερη διαβιωση.

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ Ή ΚΟΜΜΑ; - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ Ή ΗΓΕΜΟΝΙΚΗ ΑΚΑΜΨΙΑ;
3

02

2008
Το ΠΑΣΟΚ δεν δημιουργήθηκε μέσα από την ιδεολογική αναζήτηση διανοούμενων φιλοσόφων, αλλά μέσα από τα οράματα ενός Λαού.

Πορεύτηκε με τον Λαό.
Μεγάλωσε με τον Λαό.
Δυνάμωσε με τον Λαό.
Δημιούργησε με τον Λαό.
Η ηγετική μορφή του Ανδρέα Παπανδρέου σημάδεψε το κίνημα, διότι πολύ απλά άκουγε το Λαό και τον κοίταγε στα μάτια. Το ΠΑΣΟΚ πορευόταν με το Λαό στους αγώνες, στις ελπίδες, στα οράματα και τα έκανε πράξη και πολιτική. Μέσα από αυτή την ηγετική διαμόρφωση το ΠΑΣΟΚ πορευόταν με σταθερότητα. Οι ιδέες διαμορφώνονταν στο χώρο του και έβρισκαν διέξοδο, διότι συνενώνονταν σε μια πολιτική σκέψη, που την ανεδείκνυε ο ΗΓΕΤΗΣ του.

Πολλοί θα μιλήσουν για το άκαμπτο του χαρακτήρα του ηγέτη, για το ότι δεν τον αμφισβητούσε κανείς. Ξεχνάνε όμως κάτι σημαντικό. Η εποχή του απαιτούσε ανθρώπους που θα ενέπνεαν, θα ηγούνταν, θα έπαιρναν τις ελπίδες να τις κάνουν πράξη. Αυτή η εποχή τελείωσε ακριβώς επειδή υπήρξαν άνθρωποι σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου, που έδωσαν αξιοπρέπεια στο Λαό και πέτυχαν να τον ανεβάσουν στο επίπεδο που του αξίζει. Αυτό της εξουσίας.

Το ΚΙΝΗΜΑ στην πορεία μετεξελίχθηκε και δοκίμασε άλλους τρόπους, πολιτικής. Έδωσε κύρος στη χώρα και δυνάμωσε την οικονομική της βάση. Έκανε όμως βασικά όσο και τραγικά λάθη.

Αγνόησε τα οράματα του Λαού.
Δεν κατέστειλε τις παθογένειες της εξουσίας, που γεννούν διαφθορά.
Αντιμετώπησε το Λαό με τεχνοκρατική διάθεση
Στο τέλος καταδικάστηκε από τον ίδιο το Λαό, που το ανέδειξε.

Καταδικάστηκε διότι η νέα ηγετική μορφή δεν κοιτούσε το Λαό στα μάτια.
Καταδικάστηκε διότι η νέα ηγετική μορφή ακολουθούσε μια ιδεολογική πορεία, δικιά του και όχι μια συνιστώσα ιδεών.
Καταδικάστηκε διότι από ΚΙΝΗΜΑ έγινε κόμμα.
Το Νέο ΠΑΣΟΚ πρέπει πολύ απλά να γίνει ΚΙΝΗΜΑ, όπως ήταν, όπως το δημιούργησε ο Λαός. Το ΚΙΝΗΜΑ όμως δεν ακολουθεί το αλάθητο ενός ηγέτη αλλά την πολυσυλλεκτική ιδεολογική σύνθεση. Το ΚΙΝΗΜΑ δεν απορρίπτει ιδέες, αναλύει ιδέες. Το ΚΙΝΗΜΑ δεν απομονώνει στελέχη, παίρνει δύναμη από αυτά. Το ΚΙΝΗΜΑ δεν αποτελεί το ιδεολογικό και προσωπικό βάθρο, του όποιου προέδρου, ο Πρόεδρος αποτελεί τον φορέα της σύνθεσης ιδεών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Το ΚΙΝΗΜΑ δεν είναι το πεδίο της ανέλιξης του οιοδήποτε αναζητεί διέξοδο στις φιλοδοξίες του, είναι το πεδίο της ανάδειξης της πολιτικής

Τα κόμματα, έχουν ένα πρόεδρο, ως διάννοια, δεν τον πειράζουν απλώς περιμένουν να φθαρεί ή να διαφθαρεί για να τον αντικαταστήσουν με άλλους δυνητικούς εξουσιαστές.

Η πολυσυλλεκτικότητα ήταν το χαρακτηριστικό των κινημάτων, που ανήλθαν, δυνάμωσαν και κυβέρνησαν δίνοντας λύσεις. Όταν τα κινήματα διάλεξαν το δρόμο του ηγεμόνα λόγω της συνεχούς του διαμονής στην εξουσία, διαβρώθηκαν και καταδικάστηκαν. Η πολυσυλλεκτικότητα είναι δύναμη εξέλιξης, ανανέωσης και κίνησης προς το μέλλον.

Το ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκεται στην αρχή αλλά στην πορεία αυτής της εξέλιξης. Όσο παραμένει στην ψευδαίσθηση του νέου τότε πολύ απλά δεν έχει κάνει βήμα. Το νέο στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι η συνεχής σύνθεση των απόψεων. Αν παραμένει προσηλωμένο στην ακαμψία του ηγέτη ή του ηγεμόνα τότε αγκυλώνεται και αποσυντίθεται.

Αυτό έγινε φανερό στις 11 Νοεμβρίου. Ο κόσμος αρνήθηκε τους μελλοντικούς ηγέτες ή αυτούς, που κατά τα λεγόμενα κάποιου πανεπιστημιακού, θα ήταν τιμή για την Ελλάδα να την κυβερνήσει. Μετά άρχισε ένας δεύτερος γύρος με ομίλους και αποκλεισμούς. Αυτό οδηγούσε σε κλιδωνισμούς και σε αποσάρθρωση του ιδίου του Κινήματος. Η ενότητα έχει μόνο έναν τρόπο για να επιτευχθεί. Με την παράλληλη πορεία των στελεχών, προς μια συνισταμένη, της οποίας φορέας θα είναι ο Πρόεδρος. Ατέρμονες συζητήσεις ως προς το μέλλον και το νέο, οδηγούν απλώς στην εσωστρεφή αποδόμηση.

Το ΠΑΣΟΚ πολύ απλά:

Δεν είναι κόμμα, αλλά ΚΙΝΗΜΑ που παίρνει δύναμη από τη δυναμική των απόψεων των στελεχών του.
Δεν είναι μηχανισμός, που στηρίζεται σε μια ΗΓΕΜΟΝΙΚΗ ΑΚΑΜΨΙΑ, αλλά χώρος ιδεών που συγκλίνουν σε μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ.
Παράγει πολιτική όχι σε κομματικά επιτελεία, αλλά με το ΛΑΟ, ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ.
Δεν αναζητά την ταυτότητά του, την διαμορφώνει με τις κοινωνικές εξελίξεις δίνοντας απαντήσεις και λύσεις.
Το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη, τα οποία πρέπει να δει χωρίς φόβο και να τα αντιμετωπίσει. Να αποβάλλει από μέσα του τα όποια ψήγματα διαφθοράς, χωρίς να φοβάται το πολιτικό κόστος, το οποίο παράγει διαφθορά. Να αντιμετωπίσει τον κακό εαυτό του και τότε θα πετύχει. Διότι είναι ο μόνος πολυσυλλεκτικός φορέας της Αριστεράς χωρίς δογματισμούς και παλινωδίες.

Είναι τελικά ένα ΚΙΝΗΜΑ και έτσι πρέπει να μείνει

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Καϊλή
Θέτω τις απόψεις ως κείμενο για να δώσω ως απλός πολίτης, το απαιτούμενο ποσοστό μου στην κινητήρια δύναμη του Κινήματος, που ήταν, είναι και θα είναι ο Λαός.
Απέναντι στη μνησικακία του Νέου ΣΥΝ, απέναντι στην ανυπαρξία μιας αριστερής πρότασης, απέναντι στις ανεδαφικές απαγορεύσεις για το ποιός είναι αριστερός και ποιός δικαιούται να μιλά το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει εκ των έσω.
Δεν ανήκω σε οργάνωση, δεν ανήκω σε πρόσωπα, δεν μπορώ να μιλήσω στις ΝΟΕΣ θέτω τις απόψεις μου είτε στο ιστολόγιό μου είτε σε στελέχη, που αισθάνομαι, ότι θα με ακούσουν.
Διότι πάλεψα και παλεύω για τις ιδέες μου και θέλω απλώς να με ακούν.

ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΡΟΘΙΑ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΠΑΣΟΚ μέσα στο πολιτικό γίγνεσθαι έχει δείξει ότι ανανεώνεται και προσαρμόζεται άμεσα. Αυτό οφείλεται τόσο στο δυναμικό του όσο και στο υποβαθρό του. Πρέπει όμως να καταλάβει ότι και τα δύο ξεκινούν και πηγάζουν από την κοινωνία.

Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

Μέσα στην αναζήτησή του το ΚΙΝΗΜΑ κινδυνεύει να εισέλθει σε ένα “βαθύ λήθαργο” εσωστρέφειας, που θα το αποδομήσει και θα το καταστρέψει. Ηγεμονικές αναζητήσεις οδηγούν πιο γρήγορα στην εσωστρεφή αποδόμηση. Το ΚΙΝΗΜΑ πρέπει να βρει την πηγή της δύναμής του. Πρέπει να φύγει από τα στενά κομματικά επιτελεία και να κατέβει στον κόσμο, και να αναδιοργανωθεί μέσα από την κοινωνία.

Η επιζητούμενη Αυτοοργάνωση δεν πρέπει να είναι μια αναδιάταξη κομματικών δυνάμεων. Αυτοοργάνωση δεν μπορεί να σημαίνει στείρα μικροκομματική αυτοπροβολή. Αυτοοργάνωση πρέπει να είναι η στροφή του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε ανάληψη δράσεων ενάντια σε όσα απασχολούν την κοινωνία. Να αναδείξει το ΠΑΣΟΚ σε δύναμη τόσο ΑΛΛΑΓΗΣ, όσο και Ακτιβιστικής Δραστηριοποίησης. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μένει αμέτοχο σε όλα όσα απασχολούν την Κοινωνία και το Μέλλον μας.

Θα ακουστεί ίσως λίγο εξεζητημένο αλλά ένα ΚΙΝΗΜΑ στη σύγχρονη εποχή, πρέπει να είναι πρωτοπόρο σε θέματα αντιμετώπισης καταστροφής του περιβάλλοντος, καταπίεσης, διαφθοράς, κοινωνικής αλληλεγγύης, εργασιακών δικαιωμάτων. Εύκολα θα πει κάποιος ότι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε και δεν έκανε τίποτα. Αυτή η αφοριστική και συμψηφιστική προσέγγιση είναι ο τρόπος των συντηρητικών καθεστώτων για την συγκάλυψη των αντιλαϊκών επιλογών τους.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να οργανωθεί μέσα στους κοινωνικούς αγώνες με τον ίδιο τρόπο που ιδρύθηκε. Όπου υπάρχει δράση για το Περιβάλλον το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι εκεί. Όπου κινητοποιούνται οι καταπιεσμένοι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι πρωτοπόρο. Όπου υπάρχει αδικία και πόνος το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δείξει τη δύναμή του. Στους αγώνες του Λαού το ΚΙΝΗΜΑ πρέπει να είναι μπροστά. Η ομολογία των λαθών του παρελθόντος δεν πρέπει να ακολουθείται από τη μεμψοιμιρία, αλλά από τις λύσεις.

Ένα ΚΙΝΗΜΑ πρέπει να μην συμμετέχει απλώς αλλά να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο. Ακολουθεί και οδηγεί μαζί με την κοινωνία και δεν ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ούτε ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ. Δημιουργεί τις δράσεις και προωθεί τις λύσεις. Καταδικάζει καθεστωτικές πρακτικές έστω και αν αυτό σημαίνει καταδίκη του παρελθόντος του. Μόνο όμως έτσι θα μπορέσει να προχωρήσει μπροστά.

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Έχοντας θέσει τους αυτοοργανωτικούς του στόχους το ΠΑΣΟΚ πρέπει να τους προσωποποιήσει στο επερχόμενο Συνέδριο. Το συνέδριο όμως πρέπει να έχει ένα πρωταρχικό χαρακτήρα. Να μην είναι κομματικό. Να είναι συνέδριο του πολίτη, που τον απασχολεί η πολιτική.

Ένα Συνέδριο το οποίο δεν θα είναι:

Κομματικό.
Συνεστίαση Χειροκροτητών.
Συγκάλυψη διεφθαρμένων πρακτικών.
Αρένα Ηγεμονικών Αντιπαραθέσεων.
Ανακύκλωση Φατριακών Φιλοδοξιών.
Βάθρο Προσωποκεντρικής Επιβολής.
Το Συνέδριο πρέπει να είναι ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ.

ΓΡΟΘΙΑ στο Εξουσιαστικό Κατεστημένο.
ΓΡΟΘΙΑ στο Αποσαρθρωμένο Παρελθόν.
ΓΡΟΘΙΑ στα Λάθη.
ΓΡΟΘΙΑ στον Εαυτό μας.
ΓΡΟΘΙΑ σε Όλους μας.
Το Συνέδριο πρέπει να είναι το “Καθαρτήριο Πυρ” του Κινήματος από ότι το έχει Κλωνίσει. Το παρελθόν πρέπει να το δούμε μπροστά μας και να προσωποποιήσουμε ακόμα και τις ευθύνες. Αν δεν γκρεμίσουμε μόνοι μας όλα τα Σάπια Απολιθώματα της Εξουσίας μας τότε θα ζήσουμε σε ένα “Μουχλιασμένο” Μέλλον. Θέλω ένα Συνέδριο Δυναμικής Προοπτικής και Πρωτοπόρας Κοινωνικής Πολιτικής. Αυτό θα γίνει μόνο με σκληρή αντιμετώπιση όλων όσων “θόλωσαν τη ματιά μας”.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει τελικά να επιδιώξει δυναμικά και αποτελεσματικά την αποκάλυψη όλων των σκιών του παρελθόντος, και την απόδοση όλων των ευθυνών όσο ψηλά και αν φτάνουν. Χωρίς την ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Χωρίς κάθαρση του Παρελθόντος δεν υπάρχει μέλλον. Αν δεν γίνει ο Λαός θα μας ξεχάσει. Ας δράσουμε τώρα.

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Eva sto StreatBeat
http://www.youtube.com/watch?v=nRFEqzvJSPg&

Telika den mas apandise me pion ta exi... ;-)

Ανώνυμος είπε...

Barbie Fight
http://www.youtube.com/watch?v=LGwP-P1DOwg

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν ανήκω στην παράταξη αυτή έχω να δηλώσω ότι η λέξη κίνημα δεν νομίζω ότι αρμόζει στο Πασόκ.
Ενα κόμμα που οδήγησε την Ελλάδα στην ΟΝΕ και στην τέλεση των Ολυμπιακών του 2004.
Η λέξη κίνημα νομίζω αφορά μια άλλη εποχή, εκείνη του 70 ίσως, μια περίοδο μετά την Χούντα και τα όλα δεινά που είχε υποστεί η χώρα μας.
Το Πασοκ είναι κόμμα εξουσίας και νομίζω ότι ήταν αναμενόμενο να κάνει "κοιλιά" μετά απο τόσα χρόνια στην εξουσία.
Οσο για τον ΣΥΝ για μένα αποτελεί μείον απο την άποψη ότι δεν είναι κόμμα εξουσίας.
Καλή η παρουσία και των μικρών κομμάτων στην βουλή αλλά όπως και να το κάνουμε δεν είναι κόμματα εξουσίας.
Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ θα επανακάμψει αλλά αυτό θα εξαρτηθεί απο τους χειρισμούς της ηγεσίας του καθώς και απο την συνοχή του ώς κόμμα!

Ανώνυμος είπε...

Αποσπάσματα από το άρθρο του Doug Copp στο "Triangle of Life",
επιμέλεια έκδοσης από τον Larry Linn του MAA Safety Committee,
13/4/04
Το όνομά μου είναι Doug Copp. Είμαι ο
Αρχηγός Διάσωσης και Διευθυντής Καταστροφών
της Αμερικανικής Ομάδας Διεθνούς Διάσωσης
(American Rescue Team International, ARTI),
η πιο έμπειρη ομάδα διάσωσης του κόσμου.
Οι πληροφορίες που περιέχονται σ'αυτό το
άρθρο θα σώσουν ζωές στο ενδεχόμενο ενός
σεισμού.

Το πρώτο κτίριο στο οποίο μπουσούλισα στα
τέσσερα ήταν ένα σχολείο στη πόλη του
Μεξικού κατά τη διάρκεια του σεισμού του
1985. Όλα τα παιδιά ήταν κάτω από τα θρανία.
Όλα τα παιδιά κυριολεκτικά καταπλακωθήκανε
σε σημείο ισοπέδωσης. Θα μπορούσαν να είχαν
σωθεί άμα είχαν ξαπλώσει δίπλα στα θρανία
κατά μήκος του διαδρόμου. Ήταν φρικτό,
καθόλου αναπόφευκτο και αναρωτήθηκα γιατί τα
παιδιά δεν ήταν στους διαδρόμους. Δεν ήξερα
εκείνη τη στιγμή ότι είχε δοθεί οδηγία στα
παιδιά να κρυφτούν κάτω από οποιοδήποτε
έπιπλο.
Απλά, όταν τα κτίρια γκρεμίζονται, το βάρος
της οροφής που πέφτει πάνω στα διάφορα
αντικείμενα ή έπιπλα ενός δωματίου συνθλίβει
αυτά τα αντικείμενα, αφήνοντας κάποιο χώρο ή
κενό δίπλα τους. Αυτός ο χώρος είναι αυτό
που αποκαλώ "τρίγωνο της ζωής". Όσο
μεγαλύτερο και δυνατότερο είναι το
αντικείμενο, τόσο το λιγότερο θα συμπιεστεί.
Όσο λιγότερο συμπιεστεί, τόσο μεγαλύτερο το
κενό και τόσο μεγαλύτερη θα είναι η
πιθανότητα ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί το
κενό αυτό για την ασφάλειά του να μη
τραυματιστεί. Την επόμενη φορά που θα δείτε
κτίρια που έχουν καταρρεύσει στην τηλεόραση,
μετρείστε τα "τρίγωνα" που έχουν
σχηματιστεί. Είναι παντού. Είναι το πιο
κοινό σχήμα που θα δείτε στα γκρεμισμένα
κτίρια. Είναι παντού.

ΔΕΚΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ

1. Σχεδόν όλοι που απλά "βουτούν και
κρύβονται κάτω από κάτι" όταν καταρρέει ένα
κτίριο συνθλίβονται μέχρι θανάτου. Οι
άνθρωποι που χώνονται κάτω από αντικείμενα,
όπως θρανία ή αυτοκίνητα, συνθλίβονται.
2. Οι γάτες, τα σκυλιά και τα μωρά πολύ
συχνά και φυσικά διπλώνουν το σώμα τους στην
εμβρυακή θέση. Πρέπει να κάνετε και εσείς το
ίδιο σε περίπτωση σεισμού. Είναι ένα φυσικό
ένστικτο ασφάλειας και επιβίωσης. Μπορείτε
να επιβιώσετε σε ένα μικρό κενό. Πηγαίνετε
δίπλα σε ένα αντικείμενο, δίπλα σε ένα
καναπέ, δίπλα σε ένα ογκώδες αντικείμενο που
θα συμπιεστεί ελαφρά αλλά θα αφήσει ένα κενό
δίπλα του.
3. Τα ξύλινα κτίρια είναι η ασφαλέστερη
κατασκευή που μπορεί κανείς να βρεθεί κατά
τη διάρκεια ενός σεισμού. Το ξύλο είναι
ελαστικό και κινείται με τη δύναμη του
σεισμού. Αν όντως ένα ξύλινο κτίριο
καταρρεύσει, δημιουργούνται μεγάλα κενά
επιβίωσης. Επιπλέον, ένα ξύλινο κτίριο έχει
λιγότερη συμπυκνωμένη μάζα όταν καταρρεύσει.
Τα κτίρια από τούβλα θα σπάσουν σε πολλά
ατομικά τούβλα. Τα τούβλα αυτά θα
προκαλέσουν πολλούς τραυματισμούς, αλλά
λιγότερα πολτοποιημένα πτώματα σε σύγκριση
με πλάκες από μπετόν.
4.Αν είστε ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι τη
νύχτα και συμβεί σεισμός, απλά κυλείστε έξω
από το κρεβάτι. Ένα ασφαλές κενό θα υπάρχει
γύρω από το κρεβάτι. Τα ξενοδοχεία θα είναι
σε θέση να πετύχουν ένα πολύ υψηλότερο
ποσοστό επιβίωσης από σεισμό, απλά με το να
αναρτήσουν μια πινακίδα στο πίσω μέρος της
πόρτας κάθε δωματίου, που να λέει στους
ενοίκους να ξαπλώσουν στο πάτωμα δίπλα στη
βάση του κρεβατιού κατά τη διάρκεια ενός
σεισμού.
5. Αν συμβεί ένας σεισμός και δεν μπορείτε
εύκολα να ξεφύγετε με το να βγείτε έξω από
τη πόρτα ή το παράθυρο, τότε ξαπλώστε κάτω
και διπλώστε το σώμα σας στην εμβρυακή θέση
δίπλα σε ένα καναπέ ή σε μια μεγάλη καρέκλα.
6. Σχεδόν όλοι που πηγαίνουν κάτω από το
κούφωμα της πόρτας όταν καταρρέει το κτίριο,
σκοτώνονται. Και αυτό γιατί αν κάθεστε κάτω
από το κούφωμα και η πόρτα πέσει προς τα
μπρός ή προς τα πίσω θα συνθλιβείτε από την
οροφή από πάνω. Αν ή πόρτα πέσει προς τα
πλάγια θα κοπείτε στη μέση από το κούφωμα.
Και στις δύο περιπτώσεις θα σκοτωθείτε!
7. Ποτέ να μη πάτε στις σκάλες. Οι σκάλες
έχουν διαφορετική ιδιοσυχνότητα
(ταλαντώνονται διαφορετικά από το κεντρικό
όγκο του κτιρίου). Οι σκάλες και το υπόλοιπο
τμήμα του κτιρίου συνεχώς προσκρούουν μεταξύ
τους μέχρις ότου οι σκάλες διαλυθούν εκ
θεμελίων. Οι άνθρωποι που πάνε στις σκάλες
πριν λάβει χώρα η οριστική διάλυσή τους,
ακρωτηριάζονται φρικτά από τα σκαλοπάτια της
σκάλας τη στιγμή που αυτά διαλύονται. Ακόμα
και αν το κτίριο δεν καταρρεύσει, μείνετε
μακριά από τις σκάλες, καθόσον αυτές είναι
από τα πιο πιθανά μέρη του κτιρίου να
υποστούν βλάβες. Ακόμα και αν οι σκάλες δεν
καταρρεύσουν από το σεισμό, μπορεί να
καταρρεύσουν αργότερα από την υπερφόρτωσή
τους από τον πανικόβλητο κόσμο που έχει
στραφεί σ'αυτές για εκκένωση του κτιρίου. Οι
σκάλες πρέπει πάντα να ελέγχονται για
καταλληλότητα μετά από σεισμό, ακόμα και αν
το υπόλοιπο κτίριο δεν έχει υποστεί ζημιές.
8.Πηγαίνετε κοντά στους εξωτερικούς τοίχους
του κτιρίου ή έξω από αυτούς αν είναι
δυνατόν. Είναι πολύ καλύτερα να είστε κοντά
στο εξωτερικό του κτιρίου παρά στο
εσωτερικό. Όσο πιο μακριά είστε από την
εξωτερική περίμετρο του κτιρίου, τόσο
μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να
μπλοκαριστεί η οδός διαφυγής σας.
9. Οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στα
οχήματά τους συνθλίβονται όταν ο δρόμος από
πάνω (ανισόπεδοι δρόμοι) καταρρεύσει σε
περίπτωση σεισμού και καταπλακώσει τα
οχήματά τους. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που
συνέβη με τις πλάκες ανάμεσα στα
καταστρώματα στη λεωφόρο Nimitz. Τα θύματα
του σεισμού του Σαν Φραντσίσκο έμειναν όλα
μέσα στα αυτοκίνητά τους. Σκοτώθηκαν όλοι.
Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί απλά με το να
είχαν βγει έξω και να είχαν καθίσει ή
ξαπλώσει δίπλα στα οχήματά τους. Όλα τα
καταπλακωμένα αυτοκίνητα είχαν κενά ύψους
ενός μέτρου δίπλα τους, εκτός από εκείνα στα
οποία οι κολώνες από μπετόν είχαν πέσει
εγκάρσια πάνω τους.
10. Ανακάλυψα, καθώς μπουσουλούσα μέσα σε
γραφεία εφημερίδων που είχαν καταρρεύσει,
καθώς και σε άλλα γραφεία με πολύ χαρτικό
υλικό, ότι το χαρτί δεν συμπιέζεται. Μεγάλα
κενά δημιουργούνται γύρω από στοίβες από
χαρτί.

Διαδώστε αυτό το μήνυμα και σώστε ζωές...

Ανώνυμος είπε...

Ο τιτλος της εκδηλωσης ειναι χαρακτηριστικος: Money Show! Γίνεται καθε χρονο εδω και λιγα χρονια και σκοπος ειναι να αναζητησουν οι επιχειρησεις οσφυοκαμπτες υπαλληλους μεσα κυριως απο τη νεολαια που αναζητα με αγωνια δουλεια κρατωντας καποιους πανεπιστημιακους τιτλους στο χερι. Οποιος ή οποια παει σ'αυτη την εκδηλωση και αρχισει να μοιραζει βιογραφικα και να δινει συνεντευξεις ή σε απελπισια βρισκεται ή το εχει παρει αποφαση να φιλησει κατουρημενες ποδιες για να βρει μια δουλεια (συνηθως δουλεια της συμφορας με αμοιβη πεινας)


γινομαι κακος αλλά
ειστε πιο εξυπνη θελω να πιστευω απο το παραπανω



εσυ ο απο πανω που προτεινεις να παρει συνεντευξη απο τον ΓΑΠ , αυτο μπορει και να θελει παρα πολυ να το κανει και να στειλει τα σαρδαμ στους σατιρικους....

Ανώνυμος είπε...

Όταν πληκτρολογείς το όνομα Μάκης, η web cam σου αυτόματα ανοίγει και στρέφεται στο πρόσωπό σου.

Ο Μάκης έχει σε βίντεο τον Εφιάλτη και στοιχεία-φωτιά για τον εργολάβο-λαμόγιο που έφτιαξε την Κερκόπορτα.

Ο Μάκης δέν έκανε πρόταση γάμου στην Κιμ. Της έδειξε το DVD του γάμου τους.

Ο Μάκης ξέρει όλες τις αλήθειες για το Vitam. Και τις 10.

Ο Έλβις ζει! Και τον κρύβει ο Μάκης.

Σε ένα ορθογώνιο τρίγωνο το τετράγωνο της υποτείνουσας είναι ίσο με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο κάθετων πλευρών του. Επειδή ο Μάκης δεν έχει πρόβλημα με αυτό.

Πώς λέγεται η νέα μηχανή αναζήτησης που ετοιμάζει ο Μάκης για την Microsoft? Zoogle.

Ο Μάκης ξέρει πώς θα τελειώσει το Lost.

Ο Μάκης τράβηξε το βίντεο από τη βάφτιση του, μόνος του.

Ο Μάκης ξέρει που βρίσκεται του διαόλου η μάνα.

Το αγαπημένο φαγητό το Μάκη είναι τα πράσα.

Ο Ιούδας κρεμάστηκε όταν έμαθε ότι ο Μάκης έχει το DVD με την προδοσία

Ο Μάκης ξέρει που είναι η μπάλα... Οέο...

Ο Μάκης ξέρει γιατί χαμογελάει η Μόνα Λίζα..

Ο Μάκης δεν ξύνει ποτέ τη μύτη του.
Φοβάται μήπως χαλάσει την κάμερα.

Ο Μάκης μπορεί να αποδείξει ότι η Πίζα είναι αυτή που γέρνει και όχι ο ξακουστός πύργος της χρησιμοποιώντας μόνο έγγραφα της πολεοδομίας.

Το κουδούνι στο σπίτι του Μάκη γράφει REC.

Ο Μάκης πάντα ξέρει πότε θα κάνει ξαστεριά.

Ο Μάκης ξέρει ποιος είναι ο Αρκάς.

Ο Μάκης ξέρει τι τρέχει στα γύφτικα.

Ο Μάκης ξέρει ποιος είναι ο Έλληνας Κροίσος με 9 γράμματα.

Τα χειλάκια τα πήραμε από τη μαμά! Τα χεράκια τα πήραμε από τη μαμά! τα πατουσάκια τα πήραμε από τη μαμά! για τα υπόλοιπα θα μάθουμε το βράδυ στη Ζούγκλα...

Ο Μάκης έχει μελετήσει τα αμελέτητα.

Τις πρώτες 7 μέρες ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο. Την 8η παρέλαβε ένα DVD με τίτλο "Ξέρεις εσύ".

Ο Μάκης γνωρίζει το μυστικό του Πανοραμίξ...

Ο Μάκης ξέρει πώς λέγεται το εθιστικό διαφανές περιτύλιγμα με τις φουσκάλες.

Ο Μάκης ξέρει που είναι το ¶γιο Δισκοπότηρο.

Ο Μάκης ξέρει που πήγαν όλοι οι άντρες!!

Ο Μάκης ξέρει που χάνονται όλες οι λέξεις όταν πατάς delete..

Ο Μάκης όταν θέλει να χαλαρώσει ακούει Καμεράτα.

Ο Μάκης ξέρει γιατί η Όλγα Τρέμει...

Ο Μάκης ξέρει που πάει ο Καραμήτρος...

Ο Μάκης αν κερδίσει το τζόκερ θα ξέρει τι έχει.

Ο Μάκης ξέρει, ποιοι και πόσα χρωστάνε στη Μιχαλού

Ο Μάκης ξέρει τον τραπεζίτη στον Φερεντίνο

Ο Μάκης ξέρει ποιανού μάνα είναι η Μητέρα Τερέζα

Ο Μάκης ξέρει το "άλλο" με τον Τοτό

Ο Μάκης δεν έχει blog γιατί θα έπρεπε να δέχεται σχόλια.

Ο Μάκης είναι ο μεγάλος αδερφός του Μεγάλου Αδερφού.

Ο Μάκης γνωρίζει τον άγνωστο στρατιώτη.

Ο Μάκης ξέρει τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι.

Ο Σωκράτης ήπιε κώνιο γιατί θα τον έβγαζε ο Μάκης

Ο Μάκης έχει σε DVD το Big Bang. Μαζί με τα extras.

Ο Νοστράδαμος δεν έβλεπε οράματα. Έβλεπε τα dvd του Μάκη.

Makis can touch MC Hammer.

Ο Μάκης ξέρει την πραγματική ηλικία της Ζωζώς Σαπουντζάκη.

Ο Μάκης έχει ροζ DVD του Μπομπ του Σφουγγαράκη και του Πάτρικ.

Ο Μάκης ξέρει σε τι χρησιμεύει η τρύπα στα donuts.

Ο Μάκης ξέρει τι θέλει να πει ο ποιητής.

Ο Μάκης είχε blog sto internet απο το 1703.

Ο Μάκης κατέρριψε 3 θεωρίες: την αρχή της αβεβαιότητας του Ηeisenberh, την θεωρία της σχετικότητας και το Θεώρημα μη πληρότητας: Δεν υπάρχει τίποτα αβέβαιο, ούτε σχετικό, ούτε μη αποδείξιμο όσο υπάρχει ο Μάκης.

Ο Μάκης ξέρει τους γονείς του Χιούι, του Λιούι και του Ντιούι.

Το Μάτι στην πυραμίδα των τεκτόνων είναι του Μάκη.

Ο Μάκης μπορεί να διαγράψει τον Recycle bin.

O Μάκης ξέρει σε ποια βαλίτσα είναι οι 500.000 ευρώ στο super deal.

Ο Μάκης έδινε τους χρησμούς στο μαντείο των Δελφών.Τι φύλλα δάφνης και αηδίες..

Ανώνυμος είπε...

Με το θέμα της εισφοράς του 128/75 έγινε κάτι?Μιλάμε για ποσά της τάξεως 200-300 δις ευρω μιας και τα δάνεια ανέρχονται σε μερικά τρις

Ανώνυμος είπε...

Ισως και μεγαλύτερα μιας και ο δανεισμός αυξάνεται μέρα με την μέρα...

Ανώνυμος είπε...

gera thn kyriakh na teleiosoyme me toys benizelikoys

Ανώνυμος είπε...

> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ.
>
> Αν πέσει στα χέρια σας ένα dvd με τίτλο "Zaxopoulos"
> πρέπει να το προωθήσετε
> αμέσως σε όσους περισσότερους γνωστούς σας γίνεται.
> Είναι ένα dvd που
> ξεκίνησε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου
> Πολιτισμού στην Ελλάδα και έχει
> κάνει ήδη πέντε φορές το γύρο του κόσμου. Μη σπάσετε
> την αλυσίδα!
>
> Γνωστός δημοσιογράφος προώθησε το dvd σε ένα φίλο
> του σε εστιατόριο και την
> επόμενη ημέρα κέρδισε 5,5 εκατομμύρια ευρώ στον
> τραπεζικό του λογαριασμό!
>
> Ο Γρηγόρης έβαλε μερικές θαυματουργές εικόνες από το
> dvd στο ιστολόγιο του
> και η επισκεψιμότητα της σελίδας του έφτασε στα ύψη!
>
> ΠΡΟΣΟΧΗ: μην προσπαθήσετε να αγνοήσετε ή να σβήσετε
> το dvd, γιατί θα σας χτυπήσει ΦΟΒΕΡΗ κακοτυχία.
>
> Παρουσιάστρια μεγκάλου καναλιού είδε το dvd και το
> αγνόησε. Μερικές μέρες μετά την κάλεσε ο εισαγγελέας.
>
> Πρωθυπουργός γνωστής χώρας προσπάθησε να θάψει το
> θέμα και μετά από λίγο οι μισοί του βουλευτές βρέθηκαν μπλεγμένοι σε σκάνδαλα!
>
> Στείλτε αυτό το εμαιλ αμέσως σε φίλους σας:
>
> * έως 5 φίλοι: θα κερδίσετε μεγάλο χρηματικό ποσό στο λογαριασμό σας
>
> * έως 10 φίλοι: θα δεχτείτε προτάσεις συνεργασίες από διακεκριμένους
δημοσιογράφους και πολιτικούς

> * έως 20 φίλοι: θα γίνετε διάσημοι στο πανελλήνιο


> * πάνω από 20 φίλοι: τα έθνη της γης θα προσκυνήσουν
> στα πόδια σας και η χιλιόχρονη βασιλεία σας θα αρχίσει...

Ανώνυμος είπε...

Despinis kaili afiste thn antipoliteysi gia ekei pou einai kai oxi edo.Tosa xronia sas ethrefe o organismos lampraki kai tora to paizete dithen? Oxi da...Einai mikros o topos despinis kaili kai ola mathenonte :D
Rotiste ton sintrafenta filo sas Benizelo klp. :)
Otan bgei sth fora h siemens ti tha peite? H mipos tha koukoulothoun ki ayta?Mhn aporisete an deite armata sth platia sintagmatws kamia mera...De tha einai askisi :D

Ανώνυμος είπε...

"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία."

Ισοκράτης.

libertarian είπε...

"Με την κατάργηση του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, αυξάνοντας τις ανισότητες και με μια αναδιανομή -ναι- αλλά υπέρ των ισχυρών;"

Για να αναδιανείμει κάτι κάποιος πρέπει να το έχει πρώτα, να είναι δικό του. Το Κράτος καταργώντας φόρους δεν κάνει κάποια αναδιανομή απλά παύει να αφαιρεί χρήματα από τους πολίτες με την απειλή της βίας.

Ορίστε μερικές "νεο"-φιλελεύθερες πολιτικές από την νεοφιλελεύθερη Σουηδία που έχετε ως πρότυπο στο πασοκ.

"Coming from Sweden I also notice that, on many of the issues Mr Lind mentions, my home country is turning towards libertarian practice. Sweden adopted school vouchers in the early 1990s. Many Swedish children now attend private, for-profit schools. The Swedish governmental pension system has been reformed - the system will never pay out more than comes in, and it is partly privatised and fully funded. Major state-owned companies have been sold out, many markets deregulated. Even nuclear power plants have been sold to foreign owners. There is no minimum wage. Immigration from the 25 European Union members is free.

The socialist government, with the support of the former Communist party, recently abolished the inheritance tax and the gift tax. Healthcare is to a growing degree produced by private companies - one of the largest hospitals in Stockholm is owned by a for-profit company listed on the stock exchange. The underground in the capital is run by a French company. The taxi business is open for entry and without regulation regarding fares. And the Swedish edition of Ayn Rand´s Atlas Shrugged has sold more than 10,000 copies since last year. This is just to mention a few examples."

Δυστυχώς η Νεα Δημοκρατία παραμένει το ίδιο σοσιαλιστική με το ΠΑΣΟΚ. Κρίμα που οι φιλελεύθεροι δεν έχουν αντιπροσώπευση στην βουλή.

Ρίξε μια ματιά στην lafer curve και θα δεις ότι το Κράτος μπορεί να έχει περισσότερα έσοδα χαμηλώνοντας τους φόρους. Οι πολίτες θέλουν να κρατάνε τα χρήματα που κερδίζουν, όσο πιο ψηλά οι φόροι τόσο πιο μεγάλο το κίνητρο για φοροδιαφυγή.

Ανώνυμος είπε...

έμαθα απο το press-gr για την περιπέτεια σας.
Ευχομαι νά εχει αίσιο τέλος.
Νομίζω πως η στάση του κυρίου ειναι ενδεικτική της δημοκρατικής κουλτούρας που διέπει την αρχηγική ομάδα του πασοκ.
Εύχομαι να ανανεώνεται το ιστότοπο σας πιο συχνά.
Αποστόλης

Ανώνυμος είπε...

Η ασυλία των πλουσίων πάντα υπήρχε και θα υπάρχει μιας και αυτοί είναι οι άνθρωποι πίσω από τις κουρτίνες που κινούν τα νήματα. Η φράση «εγώ είμαι κράτος» που μου είπε πολύ γνωστός μου μεγαλοεργολάβος σε σχετική κουβέντα μας, αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Η σχέση πολιτικής και πλουσίων υπήρχε από την εποχής της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (σύγκλητος και ιππείς) αλλά και ποιο πριν. Η σχέση αυτή είναι αμφίδρομη και όπως λένε και οι Άγγλοι «you scratch my back, I scratch yours». Να γιατί η ασυλία των πλουσίων δεν θα σταματήσει.

Ανώνυμος είπε...

Ευα η ασυλία των πλουσίων ειναι αδύνατο να σταματήσει.Πολυ δύσκολο.!

Heliotypon είπε...

'Οχι δα, που άφησε το Πασοκ μια χώρα με κύρος! Ερείπια άφησε και αυτό το έργο συνεχίζεται από τη Ν.Δ. Πέραν από το ανοσιούργημα των Ολυμπιακών αγώνων που καταράκωσε την οικονομία μας (γιατί δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα για τέτοιο τόλμημα) υπάρχουν και οι αθλιότητες της μίζας. Είδες τι έβγαλαν οι ανακρίσεις σχετικά με την Siemens; ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ! Με τέτοιο "κύρος" μιλάμε σήμερα;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ O ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΜΑΠ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 1997-99

Ουδεμία διοικητική πράξη παράγει έννομα αποτελέσματα αν το όργανο που την εκδίδει στερείται του προς τούτο δικαιώματος απο το νόμο.Γι’ αυτό προκειμένων ελέγχων δηλώσεων ΦΜΑΠ, ο νομοθέτης προέβλεψε το άρθρο 28παρ.. 1 του ν.2459/97,βάσει του οποίου παρεχωρείτο δικαίωμα τέτοιων ελέγχων στα ίδια διοικητικά όργανα που προβλέπονται,αντιστοίχως,απο τη νομοθεσία για τη φορολογία εισοδήματος,δηλαδή στους προϊσταμένους των οικείων Δ.Ο.Υ. ( άρθρο 66 ν. 2238/94).
Μετά την 1-1-2008 με το ν.3634/08, μεταξύ άλλων ,έπαυσε να ισχύει το άρθρο 28 του ν. 2459/97.Δηλαδή,μετά την 1-1-2008,οι προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. έπαυσαν πλέον να έχουν την προαναφερθείσα εξουσιοδότηση νόμου προκειμένου να διενεργούν τους υπ’ όψιν ελέγχους δηλώσεων ΦΜΑΠ.
Εν όψει των ανωτέρω ζήτησα να πληροφορηθώ απο την Δ.Ο.Υ. μου, βάσει ποίων διατάξεων νόμου, με ποιό νόμιμο δικαίωμα,προβαίνει τώρα (θέρος 2008) η υπηρεσία αυτή σε διαδικασίες ελέγχων ΦΜΑΠ.Δεν έλαβα απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα,αλλά , αντ’ αυτού,προβάλλεται ο γενικός και ανακριβής ισχυρισμός ότι ο έλεγχος των δηλώσεων ΦΜΑΠ δεν καταργήθηκε με τον ν.3634/08.
Όμως ,για να καταργηθεί ή να μην καταργηθεί κάτι με νόμο, θα πρέπει αυτό το κάτι, πρώτα-πρώτα ,να υφίσταται.Όταν εκδόθηκε ο ν.3634/08,με το άρθρο 21 παρ.1 του οποίου ,καταργήθηκαν ( απο 1-1-2008) οι διατάξεις των άρθρων 21 έως 35 του ν.2459/97 που αφορούν τον ΦΜΑΠ,δεν υφίστατο (ούτε καν εξελίσσετο ) κανένας εν προκειμένω έλεγχος δηλώσεων ΦΜΑΠ,συνεπώς, κάτι που ήταν ανύπαρκτο δεν μπορούσε να καταργηθεί ούτε να μην καταργηθεί με το νόμο αυτό.
Εν τοιάυτη περιπτώσει ,προφανώς,ο πιο πάνω ισχυρισμός θα πρέπει να νοηθεί ως ισχυρισμός ότι δεν καταργήθηκε το δικαίωμα ελέγχου των δηλώσεων ΦΜΑΠ.Δικαίωμα όμως σημαίνει νόμιμο δικαίωμα.Συνεπώς,η κ.Προίσταμένη της Δ.Ο.Υ.μου οφείλει να απαντήση , ευθέως και χωρίς υπεκφυγές, στο εξής σαφές και συγκεκριμένο ερώτημα : βάσει ποίας ισχύουσας σήμερα ( και όχι καταργηθείσης) διάταξης νόμου προκύπτει δικαίωμα της προϊσταμένης της Δ.Ο.Υ. ελέγχου δηλώσεων ΦΜΑΠ; Και τούτο διότι οι έλεγχοι γίνονται τώρα,άρα ,τώρα πρέπει να υφίσταται αντίστοιχο προς τούτο νόμιμο δικαίωμα που να προκύπτει απο ισχύουσα τώρα σχετική διάταξη νόμου.
Αν ,πάλι, η κ. Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. θεωρεί ότι το ανύπαρκτο σήμερα (και ήδη από 1-1-2008) άρθρο 28 του ν. 2459/97 της δίδει νόμιμο δικαίωμα (αλήθεια,πώς;) να διενεργεί τώρα (θέρος του έτους 2008) ελέγχους δηλώσεων ΦΜΑΠ,τότε οφείλει αυτό να το απαντήσει σαφώς και εγγράφως και να αιτιολογήσει την τυχόν άποψη της αυτή εμπεριστατωμένα,εν όψει της κοινής λογικής που υπαγορεύει ότι μία διοικητική πράξη που στερείται παντός ερείσματος είναι πρόδηλα παράνομη και ο υπάλληλος, σε κάθε περίπτωση,οφείλει να απέχει από πρόδηλα παράνομες διοικητικές πράξεις.

Ανώνυμος είπε...

«ο ΦΜΑΠ υπήρχε και δεν απέδιδε, τον πλήρωναν μόνο μερικά κορόιδα». Είπε ο Υπουργός Οικονομίας κ.Παπαθανασίου

Ο Υπουργός Οικονομίας κ.Παπαθανασίου μιλώντας στις 30 Μαρτίου 2009 στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega απέφυγε να δεσμευτεί ότι η κυβέρνηση δεν θα λάβει πρόσθετα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος επικαλούμενος την έντονη μεταβλητότητα που προκαλεί στην οικονομία η διεθνής κρίση.

Το μέτρα που απέκλεισε ο υπουργός είναι η αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα και η αύξηση του Ενιαίου Τέλος Ακινήτων, καθώς, όπως είπε, είναι ένας αναλογικός φόρος και πληρώνουν όλοι ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας τους, ενώ «ο ΦΜΑΠ υπήρχε και δεν απέδιδε, τον πλήρωναν μόνο μερικά κορόιδα».