Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Επίθεση στην Νέα Γενιά ο Προϋπολογισμός για το 2008

Παραθέτω το σχέδιο της πρώτης ομιλίας μου στο Κοινοβούλιο στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό, χθες το βράδυ. Ελπίζω να είναι η αρχή μιας νέας συζήτησης σε αυτό το blog, καθώς έτσι μπορούν να προκύψουν σημαντικά θέματα. Είναι μια ευκαιρία, να ακουστούν εδώ προβληματισμοί, που θα προσπαθώ να τους μεταφέρω στην Βουλή. Να αναδειχθούν και ζητήματα της γενιάς μας. Μιας γενιάς που δέχεται ολομέτωπη επίθεση..

Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι περασμένη η ώρα γι’ αυτό εγώ δεν θα μιλήσω με αριθμούς και για αριθμούς. Τα ακούσαμε αυτά ήδη πολλές φορές. Άλλωστε όλοι διαπίστωσαν ότι ο Προϋπολογισμός αυτός είναι κατά βάση ταξικός. Δεν είναι όμως μόνον αυτό..

Η κυρία Κατσέλη κατέρριψε πολλούς μύθους γι’ αυτή την Κυβέρνηση. Αποκάλυψε πολλά «μαγειρέματα» για τη «συνταγή Καραμανλή», όπως την αποκάλεσαν. Ξέρετε άλλωστε, ότι η στροφή στο μεσαίο χώρο χάθηκε, μαζί με το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Εκτός από ταξικός όμως αυτός ο Προϋπολογισμός, είναι και κάτι ακόμα. Αυτός ο Προϋπολογισμός είναι μια επίθεση στη νέα γενιά, είναι μια επίθεση στη γενιά μου.
Πώς γίνεται αυτό; Με πολλούς τρόπους. Πρόσφατα μάλιστα, με το Ασφαλιστικό. Το Ασφαλιστικό που στέλνει το λογαριασμό στο μέλλον. Αυτός ο λογαριασμός λοιπόν, υποθηκεύει το μέλλον μας. Εγώ είχα μια ιδέα, λέω αυτόν το λογαριασμό να τον στείλετε στις τράπεζες, να τον στείλετε στις μεγάλες επιχειρήσεις, που έχουν τόσο μεγάλα κέρδη, υπερκέρδη, των 11 δισ. ευρώ. Ας πάει καλύτερα εκεί ο λογαριασμός.
Γιατί, ξέρετε, έτσι κι αλλιώς, δεν φτιάξαμε εμείς τους κανόνες. Τους έχει βάλει η προηγούμενη γενιά. Μ’ αυτούς τους κανόνες καλούμαστε κι εμείς να ανταποκριθούμε.
Τουλάχιστον μην μας προσπαθείτε να μας βάλετε και σε μια άλλη, νέα, ιδιότυπη επετηρίδα στην πολιτική.
Μην φοβάστε την ιδιοσυγκρασία των νέων..-Στην Αγγλία η γενιά των τριάντα με σαράντα είναι στην πρώτη γραμμή πλέον και στην πολιτική και στην πληροφορική, στην κοινωνία της γνώσης. Ενώ, στην Ελλάδα εξακολουθεί –το έχω αντιμετωπίσει- μια νοοτροπία και μια προκατάληψη απέναντί μας.
Γιατί, αν θέλουμε να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι, πρώτα θα αλλάξουμε τις ιδέες και μετά τους κανόνες. Και φορείς των νέων ιδεών είναι οι νέοι άνθρωποι.
Μάλιστα με την ΝΔ καταρρίφθηκε ένας ακόμη μύθος, πέρα από αυτούς που ανέφερε η κυρία Κατσέλη. Καταρρίφθηκε λοιπόν ο μύθος ότι οι νέοι είναι αδιάφοροι. Οι νέοι βγήκαν κόντρα στο ρεύμα, κόντρα στη λογική της ανοχής, της σιωπής και διεκδίκησαν. Και αυτή η δυναμική των κινημάτων αλλά και η δυναμική των εργαζομένων που είδατε πρόσφατα για το ασφαλιστικό, αυτή η δυναμική δεν θα επιτρέψει να γίνουν και άλλα παιχνίδια σε βάρος της παιδείας.
Αν σας ενδιαφέρει τόσο πολύ η παιδεία, φροντίστε πρώτα τα ΑΕΙ, τα δικά μας ΑΕΙ να μπουν στα καλύτερα εκατόν πενήντα του κόσμου. Δεν είναι. Ας μπουν πρώτα εκεί και ανοίγουμε μετά όποια συζήτηση θέλετε. Και εάν ψάχνετε για μοντέλο, το Φιλανδικό είναι πολύ καλό. Έχει ένα από τα καλύτερα παιδαγωγικά συστήματα και παραμένει και εθνικό και δημόσιο.
Εμείς την παιδεία δεν σας την χαρίζουμε. Δεν παραχωρούμε τίποτε από τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Εγώ προσωπικά παρακολουθούσα καθημερινά το μεταπτυχιακό μου, δουλεύοντας παράλληλα τα Σαββατοκύριακα για το πληρώνω, στο δημόσιο κατα τα άλλα, Πανεπιστήμιο Πειραιά, αλλά και στην Αρχιτεκτονική δεν ήταν εύκολα, γνώρισα ένα σωρό παιδιά στα πανεπιστημια μας, που υπήρχαν ημέρες που δεν είχαν μισό και ένα ευρώ να πάρουν το λεωφορείο για να γυρίσουν σπίτι τους. Ούτε ένα ευρώ. Γι αυτήν την δημόσια δωρεάν παιδεία, λοιπόν, μιλάμε; Κι αν δεν ήταν και πρώτη προτεραιότητα σας, πόσο περισσότερο θα την υποβαθμίζατε;
Θα μου πείτε, εδώ γίνονται περικοπές από τις κοινωνικές δαπάνες. Στην υγεία δεν φθάνουν τα χρήματα ούτε για τις προσλήψεις που έχετε υποσχεθεί. Το περιβάλλον έχει φύγει από την ατζέντα, έχει πέσει πολύ χαμηλά και πάλι στις προτεραιότητες σας. Ακόμη και η έρευνα και η τεχνολογία έχει μείνει στο 1%. Χάσαμε λοιπόν, δυστυχώς και το τρένο των νέων τεχνολογιών!
Εδώ υπάρχει και μία αντίθεση, ένα παράδοξο. Χάνουμε τις νέες τεχνολογίες και πληρώνουμε έξι δισεκατομμύρια ευρώ για τη γραφειοκρατία. Δεν είναι λοιπόν, προφανώς, ότι δεν μπορείτε ή ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα, αλλά μάλλον δεν θέλετε να κάνετε κάτι.
Και έχω και άλλους προβληματισμούς ξέρετε, ως νέα Βουλευτής. Απαξιώθηκε η πολιτική και προσπαθούμε να καταλάβουμε όλοι γιατί, γιατί βγαίνουμε στον κόσμο για να κάνουμε μια προσπάθεια για κάτι καλύτερο, και πρέπει να απολογούμαστε για την πολιτική και τη χαμένη αξιοπιστία των πολιτικών. Αυτό γίνεται γιατί όλες οι υποσχέσεις είναι ψεύτικες και αποδεικνύονται με κάθε προϋπολογισμό. Οι νέοι δεν πιστεύουν, όλος ο ελληνικός λαός είναι υποψιασμένος πια και δεν πιστεύουν ούτε την αριστερή ρητορική του οποιουδήποτε από εμάς. Πιστεύουν μόνο στις πράξεις και βλέπουν τις πράξεις και τα αποτελέσματα..Ούτε τους «επαναστάτες» των «παραθύρων», ούτε κανέναν. Δεν χρειάζομαι κάποιον αριθμό ή κάποια στοιχεία από τον προϋπολογισμό για να ξέρω ότι η ανεργία στη Βόρεια Ελλάδα έχει φτάσει στα ύψη. Το βλέπω δίπλα μου. Εάν δεν το βλέπετε βγείτε στον κόσμο, μιλήστε με τους εργάτες, μιλήστε με τους νέους. Θα το καταλάβετε. Η ανεργία έχει αυξηθεί. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε γι αυτό; Ποιά είναι η στρατηγική;
Εγώ βγαίνω έξω και μιλάω για όνειρα, ότι ναι, παραμένουμε ευαίσθητοι, ότι πρέπει να φέρουμε κάτι καινούργιο στην πολιτική...ενώ εδώ δεν διασφαλίζονται τα αυτονόητα.
Μιλάμε για ευαισθησία και κοινωνική πολιτική, και συναντάμε παντού μπροστά μας συμφέροντα.
Μιλάει ο κόσμος για την χαμένη αξιοπρέπεια του και δεν μπορεί κανείς να τους απαντήσει για το πως να κατακτήσουν τουλάχιστον τα βασικά. Πως; Εδώ πάμε και ξεπουλάμε τα δημόσια αγαθά.
Μιλάμε για υγεία, για παιδεία, για φως, για νερό..Πώς τα ξεπουλάμε; Δεν μας ανήκουν, δεν ανήκουν σε κανέναν. Τα έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας!
Ξέρετε, παρά το νεαρό της ηλικίας μας ή παρά το γεγονός ότι πολύς κόσμος δεν ασχολείται με την πολιτική, έχει κάθε δικαίωμα να αγανακτεί, γιατί δεν έχουμε εξαρτήσεις, δεν εξυπηρετούμε συμφέροντα..
Κι εμείς όλοι, είμαστε εδώ για να κάνουμε κάποια πράγματα λίγο καλύτερα.
Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τον Ελληνικό λαό.
Για να αλλάξει ο κόσμος πάντως, χρειάζονται συγκρούσεις. Θα πρέπει να υπάρχει και η διάθεση λοιπόν για συγκρούσεις, όχι μόνο με συμφέροντα αλλά και με νοοτροπίες.
Διάβασα πρόσφατα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης που είναι το σημαντικότερο λιμάνι των Βαλκανίων. Ακόμη και γι αυτό το λιμάνι λοιπόν, έχει ανοίξει η συζήτηση για την ιδιωτικοποίησή του. Θα μπουν και εκεί ιδιώτες. Γιατί να μπουν ιδιώτες; Δεν μπορούμε εμείς; Συμφέροντα και νοοτροπίες..
Δεν μιλάω με αριθμούς, αλλά μπορώ να σας φέρω ένα παράδειγμα. Ακούσαμε το εξής καταπληκτικό από τον κ. Σαλμά, τον Εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας. Είπε λοιπόν πως, ναι η Κυβέρνηση μειώνει τους φόρους επιλεκτικά, ευνοεί τα μεγάλα συμφέροντα και τα υψηλά εισοδήματα για να κερδίσουμε το στοίχημα της επιχειρηματικότητας. Και αυτό –μας είπε- είναι δεδομένο για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ρωτάω...Είναι αυτό δεδομένο; Είναι δεδομένο ότι πρέπει να ευνοούμε τα μεγάλα συμφέροντα και να μειώνουμε επιλεκτικά τους φόρους; Αν μιλάμε με τέτοια δεδομένα, τότε φυσικά έχουμε πρόβλημα στη συνεννόηση μεταξύ μας. Εδώ είναι η παρεξήγηση. Γι’ αυτό δεν καταλαβαίνουμε τι λέμε, γι’ αυτό δεν βγάζει άκρη ο κόσμος, γιατί μιλάμε έξω από την κοινή λογική. Δεν υπάρχει πια, έχει καταρριφθεί και η κοινή λογική. Ήταν καταπληκτική η παρατήρησή του και η παραδοχή του, θα έλεγα.
Όμως, τελικά όλοι έχουμε καταλάβει πως άλλα λέτε και άλλα εννοείτε. Γιατί σημασία δεν έχει τι ακούει ο κόσμος, σημασία έχει τι βλέπει και τι ζει στην καθημερινότητά του. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, ότι πρέπει να πάμε πάλι από την αρχή, να δώσουμε κατ’ αρχήν νόημα στις λέξεις. Για να πάμε, λοιπόν, από την αρχή, μήπως τελειώσει το παραμύθι ότι δήθεν ενδιαφέρεστε για όλους τους Έλληνες αλλά και ότι για όλα φταίει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Μα ξέρετε, χθες δεν ήταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην κυβέρνηση, ήταν η Νέα Δημοκρατία. Τώρα βέβαια, μας φταίει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Για αύριο, κάτι άλλο θα βρείτε..
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν αυτό που έβαλε την Ελλάδα στην Ο.Ν.Ε., το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έκανε την Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ας μιλήσουμε γι’ αυτό το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ας μιλήσουμε για το έργο που άφησε η Νέα Δημοκρατία, στάχτη και καμμένη γη μέχρι τώρα. Ποιό έργο; Ένα έργο που δυστυχώς φαίνεται πως θα το ξαναδούμε σε επανάληψη το 2008.

Τέτοιες μέρες, εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι να ελπίζουμε να κάνει το θαύμα του καλύτερα το πνεύμα των Χριστουγέννων..
Και οτι εμείς αυτόν τον προϋπολογισμό θα τον καταψηφίσουμε.

Σας ευχαριστώ πολύ.

52 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε Εύα! Μας κάνεις πραγματικά περήφανους! Καλή Αρχή!!!

Elias είπε...

(ekaravolias@yahoo.gr)
Καλή αρχή και απο μένα.
Πολύ εύστοχο και πολύ χρήσιμο κείμενο,διαχρονικό.
Ανήκεις(συγνώμη για τον ενικό,αλλά εμπνέεις αμεσότητα και απλότητα,αν και εύκολα θαμπώνεται το μυαλό κάποιου απο την εντυπωσιακή σου παρουσία)σε μια ιδιαίτερη κατηγορία νεοαριστερών πολιτικών, σε μια Σκέψη διαφορετική.Αναλύεις(τουλάχιστον όποτε σε άκουσα,και σε άκουσα και απο κοντά,σε τραπέζι)με ύφος προσφοράς και μάλιστα μή προσποιητής. Εκθέτεις άποψη απαλλαγμένη απο την κομματική σου ιδιότητα και την δραστηριότητα σου,ενώ ταυτόχρονα καταθέτεις και ταυτότητα (αυτό εντυπωσιάζει και πείθει) Στο ΠΑΣΟΚ ,αυτό λείπει και χρειάζεται να βγεί πιο δυνατά ,να περάσει στην κοινωνία.
Θεωρώ οτι ξεκίνησες αληθινά, ξεκίνησες ο εαυτός σου .Καλή συνέχεια (και τα σημαίνοντα πάντα ξεχωρίζουν απο τα σημαινόμενα,να το θυμάσαι)

gpapoul είπε...

Καλή αρχή Εύα και καλή συνέχεια. Νομίζω ότι τα περισσότερα στοιχεία της ομιλίας σου εκφράζουν τις ουσιαστικές κατευθύνσεις που πρέπει να κινηθεί η σύγχρονη διακυβέρνηση για να ωφεληθεί η νέα γενιά. Θα σημειώσω μόνο ότι πιθανόν να είναι πιο συμφέρον και για τον δημόσιο διάλογο –στον οποίο συμμετέχεις πλέον από εξέχουσα-θεσμική θέση- αλλά και για τη δική σου παρουσία, να προτάσεις το μέλλον και να περιορίσεις τις όποιες αναφορές στο παρελθόν. Και γιατί κάποια πράγματα –για το παρελθόν- έχουν χίλιο-ειπωθεί αλλά και γιατί ελάχιστα τοποθετούνται στις ουσιαστικές πολιτικές που πραγματικά θα διαμορφώσουν το μέλλον, οι περισσότεροι συνάδελφοι σου στην αίθουσα του κοινοβουλίου. Πάρε αυτό το παιχνίδι «επάνω σου».

Ανώνυμος είπε...

Το πλαστό το πασαπόρτι σαν και την καρδιά σου μόρτη , σαν την κάλπικη καρδιά σου τη σκληρή.
Μη βροντοχτυπάς τις χάντρες η δουλειά κάνει τους άντρες το γιαπί το πιλοφόρι το μυστρί.
Μη βροντοχτυπάς τα ζάρια κι όσοι είναι παλλικάρια τη ζωή τους την περνούν στις σκαλωσιές.

Ανώνυμος είπε...

Το να βλέπεις "την νίκη"(lato sensu)όταν φθάσει σε απόσταση που γίνεται αντιληπτή από το πλήθος δεν είναι σημάδι μεγάλης ικανότητας.Αποχρών λόγος δεν μπορεί να είναι ούτε καν οι λεπτές ισορροπίες που απαιτεί η πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων για την οποία ο U.Eco στο Εκρεμές του Φουκώ έλεγε οτι είναι ένας μανδύας αιρέσεων(και δη αλυτρωτικής πανσπερμίας θα πρόσθετα).Οποίος λαός εμείς οι Βαλκάνιοι.Πάντα υποβόσκει η έριδα αναμεσα μας.Ορθώς τότε οι ΕΠΑ την υποδαυλίζουν και μας βατεύουν στην εξωτερική μας πολιτική.Έχει και το δικό του μερίδιο ευθύνης ο αδύναμος.Ενίοτε,προλειαίνει το έδαφος για τον δυνατό.Apropos,το συμπίλημα των Σκοπίων ένεκα της δικής μας ενδοτικής πολιτικής έχει αποθρασυνθεί εντελώς σε σημείο που έχει αντιστρέψει τους ρόλους τη στιγμή μάλιστα που αναφαίνονται νέα δεδομένα και συσχετισμοί στον ορίζοντα.Το Σκοπιανό είναι λάθος να εκληφθεί ως χαίνουσα πληγή παρά τα λάθη του παρελθόντος.Οι Έλληνες απεληξαμε σε μια κατάσταση όπου αισθανόμαστε έπηλυδες στην χώρα μας.Το ευχάριστο έγκειται στο οτι ενδεχομένως αυτή η κατάσταση βρίσκεται στο λυκοφως της.Η πρόσδεση στο άρμα της Ρωσίας συνιστά αφετήριον έρμα για νέα πολιτική.Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης,South Stream αναδιανέμουν τους ρόλους στο ενεργειακό παιγνίδι το ίδιο και οι εξοπλισμοί.Μολαταύτα,παρουσιάζεται κάτι καινοφανές στο ιστορικό γίγνεσθαι.Ο "Sir" το διατυπώνει εύστοχα:οι αυτοκρατορίες ανατέλλουν και δύουν χωρίς περιόδο μεσημβρίας.Εν είδει παραδειγμάτων:ΕΠΑ,η υποτίμηση του δολαρίου εστω και έαν είναι λυσιτελής μέχρι τούδε είναι μια ρωγμή στην αυτοκρατορία.Διαχρονικώς,η υποτίμηση ενός νομίσματος είναι προάγγελος πτώσης.ΕΕ,με την άκριτη διευρυνση της υποσκάπτει την υποστασή της.Θεμιτές οι γεωστρατηγικές συμμαχίες-"εξαρτήσεις".Ακόμη πιο ερατεινό όμως η Αυτονομία μας ως χώρα.Μέσα σε 3 δεκαετίες περιπου η ΕΠΑ έφτασαν στον κολοφώνα τους.Κατά το εικός και το αναγκαίο θά δύσει ευελπιστώ de profundis τάχιστα .Παρομοίως η Ρωσία.Μέσα σε 5-6 χρόνια εκ του μηδενός γίνεται υπολογίσιμη δύναμη απεύχομαι την δύση της αλλά ό,τι ανεβαίνει απροσμενα το ίδιο απρόσμενα δύει.Μήπως επέστη η ώρα να μετατρέψουμε σε θαλερή την γηγενή αμυντική μας βιομηχανία από θνησιγενής που είναι τώρα;(η προκήρυξη της ΕΑΒ παραπέμθηκε στις ελληνικές καλένδες;)Μήπως να πράξουμε ό,τι είναι εφικτό προκειμένου να περιορίσουμε την ενεργειακή μας εξάρτηση;Πετρέλαιο στο Αιγαίο υπάρχει (ενδιαφέρον το βιβλίο του Κόλμερ)αέρας,ήλιος,γεωθερμική ενέργεια επίσης.Γιατί όσο κακό είναι η ύπαρξη της βάσης στην Σούδα άλλο τόσο ενδέχεται να αποδειχθούν και οι αγωγοί.Αυτήν την Ρεβυθούσα γιατί την έχουμε;Μπορούμε μέσω υγροποιημένου φυσικού αερίου και πλοίων να προμηθευόμαστε φυσικό αέριο και πετρέλαιο χωρίς αγωγούς.Επενδύσεις σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας;Το ΦΠΑ λ.χ για τις εν λόγω πηγές γιατί είναι στον υψηλό συντελεστή;Πότε θα σταματήσουν τα "ατυχήματα" στο Αιγαιο;Μοναχα η πλέμπα θρηνεί τα παιδια της.Από την εξοικονόμηση πόρων για τους εξοπλισμούς -είναι γνωστό τοις πάσι οτι το μεγαλύτερο μέρος των πολεμικών μηχανών(αεροπλανα,όπλα,τάνκς κτλ)μπορούν να κατασκευαστούν εδώ-θα ζούσαμε αξιοπρεπώς ως λαός.Μιας και ανεφέρθηκα σε πόρους.Τρισκατάρατε:ΕΛΕΟΣ!Βάφτισες την αισχροκέρδεια , εισαγόμενο πληθωρισμό.Φταίνε ,άκουσον άκουσον, τα βιοκαύσιμα για την αύξηση των τιμών .Μα τι θέλετε ορίστε το ταμείο για την φτώχεια(το 2012 τα 1000ευρώ σωθήκαμε!)Ακόμη και η επιλογή των στοιχείων του προϋπολογισμού που δημοσιεύθηκαν είναι και αυτά μέσα στο ψιμύθιο.Πνίγηκαμε...Γιατί εγκάλεσες τον ΓΑΠ για νεκροφιλικές πολιτικές;Το ίδιο έπραξες και στον ΟΤΕ(δεν εγκολπώνομαι οτι τον έταξες αλλού).Υπ'όψιν ,οτι ο αντιληπτός πληθωρισμός υπερφαλλαγίζει το 10%.Οσο για το ΦΚΑ για να είναι τέτοιος πρέπει να καταργήσεις και πολλούς άλλους φόρους που επιβαρύνουν την κατοικία.Ειδάλλως είναι κεφαλικός.Α και " τις σοσιαλιστικές ευαισθησίες" σου να την αναλώσεις στους μισθούς και ουχί στις αντικειμενικές.Κολωνακιώτες στους μισθούς όχι σε αυτες.Εκει η ισοότητα.Σημειολογική παρατήρηση:ο όρος εθνικής γιατι εξοβελίστηκε απο τον τίτλο του υπουργείου σου;Εθνομηδενιστή.Ασσύγνωστος είσαι.Μια κουβέντα παρηγοριάς τώρα για τον Συγγνωστό(τον υπουργο Προπαγάνδας).Κουράγιο στο σισύφειο έργο του και έαν αναρωτίεται γιατί δεν ευδοκιμεί η προπαγάνδα του(περιρρέον νεοσυντηρητισμός)να τον ενημερώσω οτι αυτό συμβαίνει παγκοσμίως.Τον παραπέμπω στο βιβλίο του Βεργόπουλου που κυκλοφορεί θα βρεί τις απαντήσεις.Είναι ακόμη στην αρχή που να δεί και την συνέχεια.Όσο οτρηρός και να είναι θα "αμαρτάνει" διηνεκώς.Η πιστοληπτική ικανότητα των αμερικανικών τραπεζών υποβαθμίζεται,η ΕΚΤ προσφέρει αφειδώς ποσά για την στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος.Τι έγινε λαμπροί μου ιεροφάντες ;Τα tier 1 και tier 2( η περιώνυμη Βασιλεία 2)δεν είπατε οτι θωράκισε τις τράπεζες;Sovereign risk?Μπα αυτό είναι για τούς υποανάπτυκτους Βαλκάνιους.Global risk το ορθό.Επιταγμένη παγκοσμιοποίηση.ΕΎΓΕ.Ενα καράβι γίναμε όλοι.Διάτρητο το καράβι βυθίζεται.Ποιός θα καταναλώνει τώρα όταν τα 2/3 και βάλε βαθμηδόν μεταλλασσεται σε άτυπο προλεταριάτο;Το 1/3 όσο πλούσιο και να είναι δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις" απωλείες".Κοινωνία της αφθονίας σου λένε τσ τσ τσ τα logistics θα ανθίσουν.Αφήσατε τον καπιταλισμό σε κατάσταση Αυθόρμητου Παιδιού.Ιδού το απαγαυσμά του:κατάσταση εντροπίας.Τοιουτοτρόπως και το ελληνικό πολιτικό σύστημα.Δυο πτώματα(ΠΑΣΟΚ,ΝΔ),μια μούμια(ΚΚΕ)και τέλος ο Ιανός μας(ΣΥΡΙΖΑ,ΛΑΟΣ).Α ρε Μάρξ είδες που η ιδεολογική κυριαρχία είναι πιο σημαντική απο τα μέσα παραγωγής.Τα δυο πρόσωπα της Ακρας Δεξίας ιδεολογικα πρωτοστατούν.Μπένι,άσε τα στίφη των πανεπιστημιακών και κοίτα να τείνεις ευήκοον ους προς το Λαο.Ερμήνευσε την ήττα σου με όρους πολιτικούς και ουχί επικοινωνιακούς.Αφιστάμενος απο επικοινωνιολόγους για τους οποίους ισχύει η φράση P.Valery "προβλέπω, άρα απατώμαι".Κοίτα την κάνανε στην Cοca-Cola.Mην διαβάζετε κεχηνώς.Είναι η Αιώνια Επιστροφή ήτοι η επιστροφή του Ανθρωπου με Κοινή Λογική τόσο απλό και ανθρώπινο φευ....(Αφ'ενός το ονομά σας σημαίνει ευμενής διάθεση,καλή θέληση αφ'ετέρου υπάρχει και το motto ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις(δήγμα γραφής).)

Ανώνυμος είπε...

Είναι η Αιώνια Επιστροφή ήτοι η επιστροφή του Ανθρωπου με Κοινή Λογική τόσο απλό και ανθρώπινο φευ....(Αφ'ενός το ονομά σας σημαίνει ευμενής διάθεση,καλή θέληση αφ'ετέρου υπάρχει και το motto ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις(δήγμα γραφής).)

Τι θέλεις να πεις με αυτό πλέμπα?
Μια επεξήγηση ίσως?

Ανώνυμος είπε...

"Ω, τι χίμαιρα που είναι ο άνθρωπος!Τι νεωτερισμός,τι τέρας!Ω,τι χάος,τι αντικείμενο αντιφάσεων!Ω,τι θαύμα,που είναι!Το πιο τέλειο από όλα τα δημιουργήματα είναιένα αδύνατο σκουλήκι της γης,είναι η πηγή της Αλήθειας!Ωκεανός αβεβαιότητας και λαθών!Η δόξα και η ντροπή του σύμπαντος!"(Ecce Hommo)
Τα σατουρνάλια έλαβαν τέλος Τρισκατάρατε.Αλήστου μνήμης ο προϋπολογισμός του 2008.Πέρα απο όλα τα άλλα είχες και την "κυρία Γκονζάλες"(sic!).Mην ακους το ΙΟΒΕ και εκείνους που μυκτηρίζουν οτι δεν θα εκτελεστεί ο προϋπολογισμός.Ξέρεις απο που να αντλήσεις πόρους αυθωρεί και παράχρημα.Άλλωστε τα ποσά είναι άφατα.Και κάτι άλλο.Δεν έχεις άλλη επιλογή.Τι θα κάνεις;Θα αυξήσεις το ΦΠΑ και τους λοιπούς φόρους;Θα εισπράξεις τον αμητό στις κάλπες.Θα κάνεις εκλογές;Τα αει σιχτιρ θα αποκρυσταλλωθούν σε αρνητική ψήφο.Ρώτα και τον Λουλη.Ο Γέρος το 1965 σε όσους του τόνιζαν οτι δεν έπρεπε να παραιτηθεί απαντούσε:"μα τι λες,με το καπνικό και το σταφιδικό ανοιχτά;"Εξάλλου ποιός επιθυμεί την περιόδο γάμου.Η πεμπτουσία ευρίσκεται στον έρωτα.Ο Ανδρέας εξοβέλισε όλα τα στελέχη του ΠΑΚ και της Ένωσης Κέντρου απο το ΠΑΣΟΚ.Αδήριτοι οι νόμοι του αταβισμού φευ...(Μπένι οχι ένα ακόμη κυτίο παραπόνων.Διάβαζα ανλύσεις του ιταλικού πολιτικού συστήματος προ Ερυθρών Ταξιαρχιών.Έμεινα ενεά.Πότε θα μάθουμε επιτέλους να λειτουργούμε ως Προμηθεύς και ουχί ως Επιμηθεύς;Δέν είμαι μικρή,ούτε τρελή απλώς μια αντένα.Η σημερινή νύχτα είναι η μακρύτερη του έτους.Η απέραντη νύχτα που μας περιβάλλει πανω στην οποία τρεφόμαστε και ζούμε να μας προβληματίζει.Κυρία Καϊλή,με τον λόγο σας επαναπροσδιορίσατε την λέξη συμπίλημα!!!)

Ανώνυμος είπε...

Ένα συμπίλημα όμως με φρεσκάδα,ουσιαστικό,καίριο,καινοτόμο,επίκαιρο και ακριβές για τα σύγχρονα θέματα που απασχολούν εμάς τους νέους ανθρώπους!Και όχι απλά ένας ακόμα εκφωνηθείς άχρωμος πολιτικός λόγος! Συγχαρητήρια Εύα!Δύναμη, κουράγιο, υπομονή και επιμονή!

Ανώνυμος είπε...

Gia to neo etos efxome stin Eva polles promi8ies kato apo to trapezi kai mizes paxiles pou den 8a tis grapsoun i efimerides.

Ανώνυμος είπε...

καλά κάνεις και λες για τον προϋπολογισμό αλλά άσε τι έκανε το πασόκ...ξέρουμε όλοι τι έκανε το πασοκ!

Ανώνυμος είπε...

"I am that angry and lonely child of always that throws you the insult of that angry child of always and warns you:if hypocritically you pat me on the head I would take that opportunity to steal your wallet.I am that child of always before the panorama of imminent fleas,of offenses and the imminent crime.I am that repulsive child that improvises a bed out of and old cardboard box and waits,certain that you will accomany me...(Reinaldo Arenas)
Συγγνωστέ μην κολακευεις τον ευατο σου.Το πανηγυρι που εχεις στησει εδω και 15 ημερες με αφησε αδιαφορη.Η προπαγανδα δεν ευδοκιμει σε μενα.Γελαγα γιατι αντιλαμβανομουν το μεγεθος του πανικου σου.ΓΑΠ εισαι αναξιος να φερεις αυτο το ονομα.Σκουληκια εγω δεν ειμαι Ζαχοπουλος.Εαν ειναι να σαλταρω(λεμε τωρα)θα σας παρω μαζι μου.Τοσο απλο και ανθρωπινο.Καλες γιορτες.Το motto του 2007:δεν υπαρχει μεσος ανθρωπος.Προσοχη στον Ανθρωπο με Κοινη Λογικη...Καλα ειμαι σκουληκακι ηρεμησε.Ανεκαθεν πιστευα οτι ενας ανθρωπος κρινεται απο τους εχθρους που επιλεγει και απο την σταση που τηρει στην κριτικη -σατιρα.Οταν ομως συγκαλυπτεις τα ασυγκαλυπτα και λιβανιζεις την πλεμπα καλεισαι απλως χαμαιτυπειο.

wolf είπε...

πλεμπα μωρο μου....

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑ ΤΕΛΑΙYΤΑΙΟΣ! MARRY CHRISTMAS FROM MI5 CURZON STR. LONDON U.K. ΠΛΕΜΠΑ BABY!

Ανώνυμος είπε...

ARENAS REINALDO ...GAY...ENEMY OF COMMUNISM AND OF FIDEL CASTRO!!!

WELL DONE ΠΛΕΜΠΑ! ( quoting from wikepedia...)

Life
Arenas was born in the countryside, in the northern part of the Province of Oriente, Cuba, and later moved to the city of Holguín. In 1963, he moved to Havana to enroll in the School of Planification and, later, in the Faculty of Letters at the Universidad de La Habana, where he studied philosophy and literature without completing a degree. The following year, he began working at the Biblioteca Nacional José Martí. [1] While there, his talent was noticed and he was awarded prizes at Cirilo Villaverde National Competition held by UNEAC (National Union of Cuban Writers and Artists). (Soto 1998) Interestingly, his Hallucinations was awarded "first Honorable Mention" in 1966 although, as the judges could find no better entry, no First Prize was awarded that year. (Colchie 2001)

His writings and openly gay lifestyle were, by 1967, bringing him into conflict with the Communist government. He left the Biblioteca Nacional and became an editor for the Cuban Book Institute until 1968. From 1968 to 1974 he was a journalist and editor for the literary magazine La Gaceta de Cuba. In 1973, he was sent to prison after being charged and convicted of 'ideological deviation' and for publishing abroad without official consent. He escaped from prison and tried to leave Cuba by launching himself from the shore on a tire inner tube. The attempt failed and he was rearrested near Lenin Park and imprisoned at the notorious El Morro Castle alongside murderers and rapists. He survived by helping the inmates to write letters to wives and lovers. He was able to collect enough paper this way to continue his writing. However, his attempts to smuggle his work out of prison were discovered and he was severely punished. Threatened with death, he was forced to renounce his work and was released in 1976. [2] In 1980, as part of the Mariel Boatlift, he fled to the United States. [3]


[edit] Writings
Despite his short life and the hardships imposed during his imprisonment, Arenas produced a significant body of work. His Pentagonia is a set of five novels that comprise a "secret history" of post revolutionary Cuba. It includes the poetical Farewell to the Sea, Palace of the White Skunks and the Rabelaisian Color of Summer. In these novels Arenas’ style ranges from a stark realist narrative to absurd satiric humor. He traces his own life story in what to him is the absurd world of Castro’s Cuba. In each of the novels Arenas himself is a major character, going by a number of pseudonyms. His autobiography, Before Night Falls was on the New York Times list of the ten best books of the year in 1993. In 2000 this work was made into a film, directed by Julian Schnabel, in which Arenas was played by Javier Bardem.


[edit] Death
In 1987, Arenas was diagnosed with AIDS, but he continued to write and speak out against the Cuban government. He mentored many Cuban Exile writers, including John O'Donnell-Rosales. After battling AIDS, Arenas committed suicide by taking an overdose of drugs and alcohol on December 7, 1990, in New York. In a suicide letter written for publication, Arenas wrote:

Due to my delicate state of health and to the terrible depression it causes me not to be able to continue writing and struggling for the freedom of Cuba, I am ending my life. . . . I want to encourage the Cuban people out of the country as well as on the Island to continue fighting for freedom. . . Cuba will be free. I already am. [

Ανώνυμος είπε...

πλέμπα είσαι πολύ λίγη για να την λες στον ΓΑΠ! Το ακούς! Μαζέψου! Ο ΓΑΠ είναι μόρτης! Και στην τελική, αν δεν ήταν αυτός εσύ θα είσουν στα αζήτητα!

Ανώνυμος είπε...

γειά χαρά παιδιά! μέσα είμαι και εγώ!

πλέμπα, είσαι πολύ φάουλ δικιά μου σου λέω! σπάσε και ξαναρίχτα!

σεμνά και ταπεινά! σου λέω.......

Ανώνυμος είπε...

Marry Christmas plemba from 'INVESTOR IN PEOPLE'

https://www.mi5careers.gov.uk/

from kolonaki...

Ανώνυμος είπε...

γουστάρω τρελά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αγγλία Θεά πάρτους τα μυαλά!!!!!!!

πλέμπα πάρε από το Κολωνάκι και κανένα ρουχαλάκι Barbour ...

www.barbour.com

Ανώνυμος είπε...

''...Το motto του 2007:δεν υπαρχει μεσος ανθρωπος.Προσοχη στον Ανθρωπο με Κοινη Λογικη...Καλα ειμαι σκουληκακι ηρεμησε.Ανεκαθεν πιστευα οτι ενας ανθρωπος κρινεται απο τους εχθρους που επιλεγει και απο την σταση που τηρει στην κριτικη -σατιρα.Οταν ομως συγκαλυπτεις τα ασυγκαλυπτα και λιβανιζεις την πλεμπα καλεισαι απλως χαμαιτυπειο.''

pleba den xigiese kala baby! 8a eprepe na xereis na xexorizeis to 'mauro' apo to 'aspro' stous an8ropous...ntropi! imeres pou inai! alla perimena apo esena...katalavaino tin pikra sou, apo thn mexri tora zoi sou, alla...xepenas ta oria...kai apla xaneiw xontra sta paidia...lipame alla arxizeis na 8imizeis alla apoxena kai apomera pragmata, alla oxi agnosta...exeis polles pliges mesa sou, alla me ton kairo kai ton katalilo antra dipla sou isos kai na iparxei elpida gia esena telika...

Ανώνυμος είπε...

Πλέμπα είσαι σε αρκετα πράγματα off αλλά ως λες ένας άνθρωπος κρίνεται από τους εχθρούς που επιλέγει...και τον δίαλεξα εδώ και χρόνια...αλλά...από το 2006 για να τον γονατίσω μόνος μου τελικά λίγο αργότερα σαν νέος Δαβίδ ενάντια στο Γολιάθ...όταν όλοι οι άλλοι γύρο μου κατά εκατοντάδες το έχαναν το θέμα απανοτά...όσο ότι συγκαλύπτω τα ασυγκάλυπτα και σε λιβανίζω κάνεις λάθος! Πάντως έχεις στο μυαλό σου μονοπάτια που μου είναι γνωστά μια και έχω βοηθήσει άλλους να τα περπατήσουν και να βγουν από το δάσος αυτό...κάτι σαν Γκάνταλφ και Άραγκον μαζί ένα πράγμα από τον Lord of the rings ... έχεις δουλειά και μέλλον αλλά υπο πολλές και ειδικές προυποθέσεις...ως αναφέρεται και στο πιο πάνω μήνυμα...όσο για το να μην κολακεύω τον εαυτό μου, ούτε τον κολακεύω ούτε τίποτα...πάλι είσαι off... όσο για τους άλλους, αυτοί λένε...Άνθρωπος με Κοινή Λογική...τώρα χαίρομαι που λες μόνη σου ότι είσαι σκουλικάκι και είμαι ήρεμος, αλλά να ξέρεις ότι δεν τα ξέρεις όλα για εμένα...απλά ξέρεις την Αλήθεια που εγώ σου είπα...τα κομμάτια που εγώ σου έδωσα...αλλά δεν έχεις όλη την αλήθεια...ούτε όλα τα κομμάτια...κοινώς έχεις δει μόνο την κορυφή του παγόβουνου...οπότε και εσύ μην κολακεύεις πολύ τον εαυτό σου, ίσως τελικά βρήκες έναν αναπάντεχο παίκτη και όχι ένα ακόμα πιόνι στην σκακιέρα...Καλά Χριστούγεννα!

Ανώνυμος είπε...

Πλέμπα μωρό μου! Μου γράφεις ότι: '' ...Οταν ομως συγκαλυπτεις τα ασυγκαλυπτα και λιβανιζεις την πλεμπα καλεισαι απλως χαμαιτυπειο.
'' είσαι απλά πάλι off...γιατί απλά και ανθρώπινα για το κομμάτι ' συγκαλύπτεις τα ασυγκάλυπτα' απέκτησα ένα bargaining chip για επερχόμενες πιθανές raining days, και έτσι ακολούθησα μια άλλη οδό που ήταν περισσότερο προς ώφελος μου...αυτό ονομάζεται 'στρατηγική' και 'πολιτική' ...όσο για το κομμάτι 'λιβανίζεις την πλέμπα' απλά, ανθρώπινα και αληθινά και το ξέρεις καλά αυτό ότι δεν την λιβανίζω και δεν την εμπαίζω...άρα μόνο 'χαμαιτυπίο' δεν μπορεί να με αποκαλέσει κανένας! Και το ξέρεις καλά πλέμπα ότι έχω δίκιο!!! 'Αντε βρε κουτό, μικρό και αγαπησιάρικο, καλά να περάσεις σήμερα στο Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν... φαίνεται μου άρεσε τελικά η φράση σου ''...Καλα ειμαι σκουληκακι ηρεμησε.'' φαίνεται ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων λειτούργησε και για τους δυο μας...'ποτέ μην λές ποτέ' κάπου το έχεις πει αυτό πλέμπα έτσι μου φαίνεται... φιλάκια!

Ανώνυμος είπε...

Πλέμπα μωρό μου! Ακόμα έγραψες ''...Συγγνωστέ μην κολακευεις τον ευατο σου.Το πανηγυρι που εχεις στησει εδω και 15 ημερες με αφησε αδιαφορη.Η προπαγανδα δεν ευδοκιμει σε μενα.Γελαγα γιατι αντιλαμβανομουν το μεγεθος του πανικου σου.'' πρέπει να σου πω ότι μόνο προπαγάνδα και πανηγλυρι δεν σου έκανα εδώ και 15 ημέρες!!! Ξύπνα επιτέλους!!! Γιατί κοιμάσαι΄ΌΡΘΙΑ!!! Το άτομο - μεγάλο στέλεχος που σου είπα ότι θα πήγαινα μαζί του στην απεργία στις 12-12-2007 ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ!!! Και μάλλον αντί να γελάς καλύτερα να σκέφτεσαι αν θα κλάψεις με μαύρο δάκρυ!!! Μακροπρόθεσμα!!! Όσο για την προπαγάνδα ρώτα καλύτερα την Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα αν έχει και γιατί Προξενείο στην πόλη που έχει nickname Αυστριακής μεγαλούπολης!!! Κάτι τέτοιες μαγγιές κάνουν οι Έλληνες στην εξωτερική πολιτική τακτική και πιάνουν πάτο!!! Καλά δεν ήξερες, δεν ρώταγες ρε πλέμπα!!! Αλλά ξέχασα εφάρμοσες το motto: ''arrogance is the first step to downfall;'' So sorry baby!!! Και ύστερα σπούδασες και για...εγώ λέω να ξεχάσεις τελειοτικά τα όποια μελλοντικά σχέδια έχεις για Ευρώπη... γιατί οι Γερμανοί στην Ε.Ε. κάνουν κουμάντο!!! Μείνε στην και για εσωτερική κατανάλωση που είναι το φυσικό σου γήπεδο καλύτερα! Αν και δεν το βλέπω για πολύ να κρατάς την μπάλα...ούτε εδώ! Δεν χαίρομαι σαν εσένα αλλά αυτή είναι η ζωή μωρό μου! Φιλάκια!

Ανώνυμος είπε...

Πλέμπα αφού μιλάμε με nicknames είσαι ή η ΤΡΟΙΑ ή η Ιεριχώ! Διαλέγεις και παίρνεις! Εγώ πάλι είμαι ο συγγνωμός, ή ο Οδυσσέας, ή ο Ιβαν Δ' ο Τρομερός ... Άνθρωπος με Κοινή Λογική... πάντως ένα είναι σίγουρο, για εμένα πάντως τα nicknames μου τα δίνουν αυτοί που με ξέρουν χρόνια και από κοντά!!! Φιλάκια!!!

Ανώνυμος είπε...

Με εχεις συγγνωστέ...ηρεμησε.

wolf είπε...

πλεμπα ριξε ενα κειμενο 15 σελιδες να του φυγει η μαγκια και ναρθουμε στα ισα μας.

δωσεεεεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Psifofori tis Salonikis afton protimoun
http://www.youtube.com/watch?v=pJHIagbmAtA

Ανώνυμος είπε...

Ο Adorno στο έργο του η Αρνητική Διαλεκτική έγραφε :"Το άτομο δεν είναι ικανό για την σκέψη που έχει ανάγκη η επαναστατική πράξη, παρά μόνο εάν εξορισθεί απο την γενική πρακτική".Δεν συμφώνησα.Είναι καλύτερο να λειτουργείς ως Προμηθεύς παρά ως Επιμηθεύς.Επέλεξα την ατραπό της συσσωματώσεως παρα την λύση να αρχίσω τις βόλτες και να κελαηδαω στα διάφορα blogs εκ του ασφαλούς.(ξέρω να φυλάγομαι).Δεν είμαι Καραμανλής να πάω διακοπές σαν να μην τρέχει τίποτε.Τρισκατάρατε,ξέρεις τι θα ήταν εκβιασμός;Να ερχόμουν στο γραφείο σου και να εκβίαζα για καμιά θεσούλα στο υπουργείο σου.Την εν λόγω σκουληκαντέρα την έχω ανακαλύψει απο τον Αύγουστο.Περιττό να σου πω οτι απο τότε έκτοτε έχω γίνει κομμάτια εν αντιθέσει με την δικιά σου αβυσσαλέα αναλγησία.Υπ''οψιν απο σένα το 2008 και βάλε θέλω δώρα ήτοι μη αύξηση φόρων,παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες το ΕΦΚ(βαφτισέ το ως προβληματικό Ε9) και προκήρυξη.Έτσι για να μου δείξεις οτι μεταρσιώθηκες απο δοχείο πάσης ρυπαρότητας βυθισμένο μέσα στον βόρβορο της χαμέρπειας σε Άνθρωπο.Συγγνωστέ αυτό το εξάμβλωμα προπαγάνδας "γύρος από όλα " που το ψώνισες;Εξάλλου εσυ ήσουν ικανός να αντιμετώπιζες πρόβλημα εκλογής στο κυτίο παραπόνων Υπόλοιπο Αττικής(κακιούλες).Πάντως μέσα σ΄αυτό τον ορυμαγδό άκουσα κάτι που με έκανε να λυθώ στα γέλια.Τα νοσοκομεία να δημοσιεύουν ισολογισμούς αχαχουχα!!!Δήλιον πρόβλημα απο ψυχολογικής πλευράς η πλέμπα και παρότι τέτοια είναι Συβαρίτισσα όταν εγκύπτει σε πόρους.Ο Μπλοχ κάποτε έλεγε:"Η Ελπίδα είναι το αντίθετο της ασφάλειας,ενός αφελούς οπτιμισμού.Μέσα της πάντα ελλοχεύει η κατηγορία του κινδύνου".Σήμερα είναι η Απόγνωση που δυναμιτίζει κάθε ψήγμα αλλαγής.Το παρακάνετε εκεί στο MEGA.Όχι και να μου λέτε οτι χρησιμοποιώ το σκουληκάκι ως παλλάδιο.Τανάπαλιν ισχυεί.Πλέον πρόκριμα ο πανδαμάτωρ χρόνος για την επιλογή μου.Οψόμεθα ες Φιλίππους για τον επόμενο Επιμηθέα.Όπως λέει και ο νόμος του Μέρφι εαν είναι να συμβεί κάτι θα συμβεί.Και αυτή η σκουληκαντέρα εαν συνεχίσει να επαναλαμβάνεται θα την ανακαλύψουν και άλλοι.Το πόπουλο είναι πνιγμένο στα χρεή απο τράπεζες.Είναι πολύ εύλογο να αναρωτηθεί που πάνε τα λεφτά του.Η εν λόγω εισφορά είναι ένας πραγματικός βρόγχος.Μα καλά τζόκερ παίζετε με την αξιοπιστία του κομματός σας και του πολιτικού συστήματος εν γένει;Η υπερφαλιότητα ειναι κακός σύμβουλος.Σε παρατηρούσα στα σατουρνάλια Τρισκατάρατε.Σε κατανοούσα απόλυτα.Τι σου είναι η "εμπάθεια".Αλήθεια, έφτασες και εσυ σε σημειο αυτοπυρπολύσεως όπως εγώ και μάλιστα εις διπλούν μέσα σε ένα έτος;Α,δεν έχω αγνοια κινδύνου.Ξέρω οτι παίζω εν ου παικτοίς.(οποία παρακμή η χρηστή διοίκηση εν ου παικτοις)Ούτε εκάμφθην απο ο,τι άκουγα και έβλεπα απο τις παλλακίδες της εξουσίας.Μειδιάσα.Γέλασα.Εκάμφθην απο την γνώση,την συγκάλυψη και απο την γρίπη που με ταλανίζει.Χειρίστηκα τα μέσα.Ήθελα ενα ανώδυνο θερμόμετρο της πολιτικής εξουσίας.Γιατί σε αντίθετη περίπτωση(έχω λάβει μέτρα προστασίας)πραγματικά θα σας έπαιρνα μαζί μου στον τάφο.Δεν απειλώ(εγω δεν είμαι τσάμπα μάγκας )απλώς καταδεικνύω ότι έκανα μια συνειδητή επιλογή.Ως Άνθρωπος με κοινή λογική μελέτησα καλά τον εχθρό μου.Όλες σας οι κινήσεις είναι τωόντι προβλέψιμες.Δεν έιμαι αφελής.Ξέρω οτι με ακούτε με βλέπετε κτλ.Να μην συνάγουν συμπεράσματα οι παρατρεχάμενοι σας και να μην τόσο πανικόβλητοι.Ηρεμήστε.Ξέρεις τι θα έκανα στη θέση σου;Θα είχα μια άμεση επαφή.Ολα αυτά που έκανες θα μπορούσαν να έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα εαν αντιδρούσα μοναχά και αποκλειστικά με το θυμικό.Και άλλη φορά να προσέχεις τι λές όταν δεν ξέρεις σε τι αποσκοπει ο άλλος.Μπορω να γίνω εξαιρετικά επικίνδυνη γιατί δεν έχω τίποτα να χάσω δεν υπολογίζω ούτε κάν την ζωή μου πόσω μάλλον των οικείων μου.Δεν απειλώ απλως λέω την αλήθεια.Κοίτα να δείς πως τα ασεξουαλικά πλάσματα βατεύουν το σύστημα.Το motto για το 2007"αξίζει στο σύστημα να του δίνεις μια ευκαιρία;"Αυτό τόσο απλό και ανθρώπινο φευ.....(δεν έκανα ενα καπριτσιο μονάχα μια συνειδητή επιλογή χωρις να αποσκοπώ σε βόλεμα έχοντας πλήρη επίγνωση των κινδύνων)

Ανώνυμος είπε...

Μια επεξήγηση των ''όρων'' της πλέμπας, για το ευγενές αναγνωστικό κοινό του blog της Εύας.

Adorno Τέοντορ = Γερμανός φιλόσοφος 1903-1969 και μουσικολόγος, συνδίασε την μαρξιστική με την φρουδική ανάλυση, ( η αυταρχική προσωπικότητα 1950 ).

Προμηθέας = Τιτάνας ευγεργέτης των ανθρώπων, έδωσε την φωτιά και ο Δίας τον τιμώρησε...

Επιμηθέας = Τιτάνας αδελφός του Προμηθέα, έκανε την βλάκεία να παντρευτεί την Πανδώρα και σαν γαμήλιο δώρο που της έκαναν, αυτή άνοιξε το κουτί της και εξαπέλησε όλα τα κακά στον κόσμο...

Ελληνικές καλένδες = αναβολή επ' αόριστον

Δήλιον = άνθρωπος ιδιαίτερα έμπειρος και ικανός

Συβαρίτισσα = γυναίκα κάτοικος της πόλης Σύβαρις της Λευκανίας ιδρύθηκε από τους Αχαιούς και Τροιζήνιους 721 / 720 π.Χ. Γνωστή για την πολυτελή διαβίωση των κατοίκων της και τον πλούτο της για ανέσεις και απολαύσεις η οποία ήταν παροιμιώδεις.

Μπλοχ Ερνστ = Γερμανός Μαρξιστής φιλόσοφος που ανέπτυξε την 'φιλοσοφία της ελπίδας'άσκησε κριτική για την ανάπτυξη της μαρξιστικής σκέψης και προκάλεσε την αποδοκιμασία του κομμουνιστικού κόμματος...για αυτόν η παγκόσμια ιστορία συλλαμβάνεται ως μια τάση στην οποία αντιστοιχούν οι μεγαλύτερες ελπίδες των ανθρώπων, τα όνειρά τους, τα ιδεώδη τους και οι επιδιώξεις τους. Η φύση και η ιστορία, δυνάμει των εσωτερικών διαδικασιών ανάπτυξής τους, υπερβαίνουν τις ατέλειες τους, και προσεγγίζουν τον ουτοπικό στόχο μιας υλικής-πνευματικής κοσμικής ενότητας. Σε αυτή την διαδικασία που διαπερνά όλο τον κόσμο, τοποθετείται με τέτοιο τρόπο η ολοκλήρωση ου ανθρώπο, ώστε σε μια διαλεκτική επαναστατική κίνηση επιτυγχάνεται η άρση της κοινωνικής και ατομικής αλλοτρίωσης.

παλλάδιο = ξύλινο άγαλμα της Θεάς Αθηνάς πο φέρνει καλή τύχη και νίκες, όσο ήταν μέσα στην ακρόπολη της Τροία δεν έπεφτε η πόλη, το έκλεψε ο Οδυσσέας με τον Διομήδη, άφού η πόλη δεν ήταν δυνατόν να εκπορθηθεί όσο βρισκόταν σε αυτή το παλλάδιο.

Τανάπαλιν = αντίστροφα

Μέρφυ = 1. Γουίλιαμ Πάρυ Αμερικανός ιατρός Νόμπελ ιατρικής 1934
2. Ρομπερτ Κούσμαν Αμερικανός εξερευνητής και φυσιοδίφης
3. Τζων Μπέντζαμιν Αμερικανός χειρούργος Καθηγητής στο Northwestern University Σικάγο ( σημείο πόνου επί ψηλάφηση της χοληδόχου κύστεως την στιγμή της εισπνοής χαρακτηριστικό της χολοκυστοπάθειας)

εν ου παικτοίς = παίζω εκεί που δεν θα έπρεπε να παίζω.

Σημασία ονομάτων:

Εύα = Ζωή

Αδάμ = Χωμάτινος

Ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Πλέμπα ελπίζω να καταλαβαίνεις ίσως την ανάγκη όλων να κατανοούν το κείμενο σου, για αυτό και το πιο πάνω χωρίο. Και περαστικά για τη γρίπη.Πίνε ζεστό τσάι με λεμόνι και μέλι αλλά και πολλές πορτοκαλάδες χυμό από πορτοκάλια στιμένα και όχι από έτοιμους φυσικούς χυμούς!

Εύα κατανοώ απόλυτα και δεν σε κακολογό για την απόφασή σου για την συγκάλυψη της επιστημονικής αλήθειας για τους ... αλλά να γνωρίζεις ότι ''λίγο φως διαλύει πολύ σκοτάδι!''

Όπως επίσης γενικά μιλώντας λέει ένα Γερμανικό ρητό: ''wo es gipt eine will, es gipt eine weg! '' = '' όπου υπάρχει ένα θέλω, υπάρχει και ένας δρόμος!'' για να συμπληρωθεί με το ρητό '' και αν δεν υπάρχει ο δρόμος, τότε απλά τον χτίζουμε!'' Αννίβας. Αλλά μια και μιλάμε για Γερμανία, ενδιαφέρον είναι η σύγκρουση του Ρωμαικού πολιτισμού και των Βαρβαρικών Γερμανικών φυλών επί αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου στα δάση του Ρήνου, όταν είχε πει σαν γενικό αφορισμό ''οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν πότε έχουν κατακτηθεί!'' για να συμπληρώσει αμέσως ''αλλά ποιός από εμάς θα το δεχόταν έτσι απλά αν είμασταν εμείς στην θέση τους;'' για να εξαπωλήσει τις αμέτριτες Ρωμαικές Λεγεώνες που σαν γνήσιοι απόγονοι των Τρώων φώναζαν το ρητό: '' ROMA VICTOR!''... αλλά υπάρχει αρκετό debate και εδώ ... Σημασία έχει ιστορικά ότι επικράτησε ο πολιτισμός και αυτό είναι το ελπιδοφόρο...το αντιπαραλληλίζω με το πιο πάνω αναφερθέν από την πλέμπα motto για το 2007"αξίζει στο σύστημα να του δίνεις μια ευκαιρία;" ... θέλω να ελπίζω πως ναι...αρκετό debate και εδώ όμως...

Άντε βρε κουτό, μικρό και αγαπησιάρικο! Φιλάκια!

Υ.Γ. Εύα σε παρακαλώ μην ξεχνάς ότι το όνομα που διάλεξες σημαίνει ΖΩΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Γενικά μιλώντας...

''Mehr Licht!'' = ''Περισσότερο φως!''

Γερμανική φράση. Τα τελευταία λόγια του Γκαίτε, που ζητούσε να ανοίξουν ένα παράθυρο για να φωτιστεί περισσότερο το δωμάτιο, χρησιμοποιείται με την έννοια '' περισσότερη πνευματική διαύγεια, περισσότερη γνώση, και αλήθεια!''

GOETHE INSITUT BERLIN

Ανώνυμος είπε...

Αχ! Αυτά τα ''lapsus calami!'' Μπλιάχ!...

...τελικά να γιατί μια κοινωνική ομάδα γράφει ιερογλυφικά, και μία άλλη έχει απλά και άνθρώπινα εκπαιδευτεί να διαβάζει τα ιερογλυφικά της πρώτης ομάδας...( αστειάκι-κακιούλα)

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για τα περαστικά αλλά και για...συγγνωστέ.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για τα περαστικά αλλά και για...συγγνωστέ.

Ανώνυμος είπε...

siga min den mpoune neoi foroi...kala 8a itane, ma mou 8imizei to oneira kai oneira pou pigane xamena...

Ανώνυμος είπε...

It's not your imagination. They are giving you a hard time, and you really don't deserve it. Now, what are you going to do about it? Well, for starters, you're not going to try manipulating them. Why lower yourself to their level? Take a few deep breaths instead.

Ανώνυμος είπε...

kala tou ta les agnoste!...kai istera sou lene giati oi neoi apaxionoun tin politiki...kai giati feugoun oi kaloi kai meta den asxolounte...alla me tetoio kako 8eatro...

Ανώνυμος είπε...

συγγνωστέ! BE COOL!!!

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α' ΕΘΝΙΚΗΣ

1.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΑΘΜΟΙ 31
2.ΑΕΚ ΒΑΘΜΟΙ 30
3.ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΙ 27
...
4.ΑΡΗΣ ΒΑΘΜΟΙ 22
5.ΠΑΟΚ ΒΑΘΜΟΙ 20

30-12-2007

ΑΡΗΣ - Π.Α.Ο. 19:00 0-1
A.E.K. - ΠΑΟΚ 19:00 2-1

Ανώνυμος είπε...

min masas siggnoste,xalara!

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α' ΕΘΝΙΚΗΣ

1.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΑΘΜΟΙ 31
2.ΑΕΚ ΒΑΘΜΟΙ 30
3.ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΙ 27
...
6.ΑΡΗΣ ΒΑΘΜΟΙ 22
...
7.ΠΑΟΚ ΒΑΘΜΟΙ 20

30-12-2007

ΑΡΗΣ - Π.Α.Ο. ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ 0-1
A.E.K. - ΠΑΟΚ ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ 2-0

Ανώνυμος είπε...

Foivos - Vandi new music hit: 8elo
Salonikia + Aristoteleio
Vandi for ever!!!

Ανώνυμος είπε...

Μετά την νέα δημοσκόπηση από την MARC για το Έθνος της Κυριακής 30-12-07 φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει προς τα αριστερά ... αλλά ως φαίνεται θα συνεχίσει να χάνει δυστυχώς και μετά ... και αυτό γιατί ο κόσμος και ιδιαίτερα ο νέος κόσμος έχει βαρεθεί ... τον μέχρι τώρα πολιτικό λόγο και πράξεις που τον συνοδεύουν ... με αποτέλεσμα κάποιοι όμως να συνεχίζουν να κάνουν και να συμπεριφέρονται σαν να μην βλέπουν και διαβάζουν πτώση 2,5 μονάδων, αλλά αύξηση 2,5 μονάδων ... δεν περισσεύει κανείς, ας το καταλάβουν οι πάντες αυτό, ή απλά τελικά για ευκολία τους ας αλλάξουν τον εκλογικό νόμο ... Έτσι κάποιοι πιστεύουν ότι μετά το επερχόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο ... ή με πιθανές μικρό αλλαγές και ενσωμάτωση διαφόρων ρευμάτων-ιδεών ... προσωπικά πιστεύω, μέχρι τώρα, ότι δεν θα γίνει τίποτα τέτοιο, γιατί απλά όλος ο κόσμος και πάνω από όλα οι νέοι έχουν βαρεθεί από πολιτικές τακτικές τέτοιου τύπου, όπου απλά ειπώνονται πολλά ωραία λόγια, υποσχέσεις, και ευχολόγια ... και καλό είναι κάποιοι ακόμα να σταματήσουν να συμπεριφέρονται σαν να μην τρέχει τίποτα, όσο αφορά τους ψηφοφόρους, γιατί ως φαίνεται και από το Έθνος ουδείς πρέπει να θεωρείται πια δεδομένος ... ως κάποιοι θεωρούν ... και αυτό επαληθεύεται δυστυχώς στην πράξη από την MARC ... και όχι μόνο ... αλλά και από αλλού ... και μέσα από επαφή μέσα στην κοινωνία ... Ελπίζω η Εύα σαν νέα πολιτικός να μην κάνει τέτοια είδους λάθη ... αλλά και η πλέμπα πρέπει να συμφωνεί μαζί μου πάνω σε αυτό το γεγονός ... όπως και όλοι σας! Ότι δηλαδή απλά και ανθρώπινα ο κόσμος φεύγει για πολλούς και διάφορους λόγους και ... αλλιώς υπάρχει μακροπρόθεσμα πάντα σαν ύστατη λύση η ολοκληρωτική ως συντελείται ενσωμάτωση στην Ε.Ε. και τις δομέσ της, όπου απλά μπορεί να μην είναι η τέλεια λύση ... ( βλέπε Γαλλία και δημοψήφισμα για ευροσύνταγμα ... )αλλά ο εδώ κόσμος ( και οι νέοι ) μάλλον θα τη δεκτεί ευεργετικά και λυτρωτικά σε σχέση από το μέχρι τώρα παρόν πολιτικό σύστημα ως αυτό μέχρι σήμερα υφίσταται ... όπως και να έχει εύχομαι Καλή Χρονιά!

Ανώνυμος είπε...

kala ta les alla poios akouei ...

Ανώνυμος είπε...

προς πλέμπα - συγγνωστο: Ομολογώ πως παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα όσα γράφετε, αλλά ξέρετε τι δε μου αρέσει; Δεν έχετε κάποια βάση! Ότι του ρθει του καθενός λέει... Από τη μια φαίνεται ότι θέλετε αυτοπροβολή, από την άλλη μιλάτε ανώνυμα.. Γιατί ανώνυμα; Τόσο πολύ φοβάστε τους άλλους; Ή τον εαυτό σας; ...

Καλή Χρονιά!

Ανώνυμος είπε...

kai ego tous parakolou8o me megalo endiaferon autous tous dio...merika apo auta pou lene isos den exoun basi gia merikous apo emas...alla pali exoun...to oti milane anonima isos einai oti den 8eloun autoprovoli mia kai pi8anos tin exoun stous kiklous pou kinoundai...opote edo apla milane pio eleu8era...kai apo emena,

Kali Xronia!

Ανώνυμος είπε...

Telika me pion ta exi i Eva ?

Ανώνυμος είπε...

Kali xronia me ugeia,agapi,eutuxia.

What do you make for a living plemba?

..To lakonizein esti filosophein..

Ανώνυμος είπε...

Itan na katevi vouleftis, alla me Rapti, Kaili kai Sari den ipirxe xoros.

Opote tora to erixe stin abelofilosofia

Ανώνυμος είπε...

Το φαινόμενο 'πλέμπα' είναι λίγο πιο πολύπλοκο…

…Ιταλικό ρητό λέει 'quelli che vive in una casa fatta dal bicchiere dovrebbe non attraverso le pietre' δηλαδή 'όποιος ζει σε γυάλινο σπίτι δεν πετάει πέτρες'…

Ανώνυμος είπε...

''Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΠΕ ΕΚΕΙΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ.''

Jorge Francisco Isidoro Luis Borges Acevedo ( August 24, 1899
Buenos Aires, Argentina - June 14, 1986 Geneva, Switzerland )

Occupation: writer, poet, critic, librarian

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη Ευα Καιλη, πολλες ευχες για' χρονια πολλα, ευτυχια, υγεια και αναγνωριση εργου σου, την νεα χρονικη περιοδο (2008). Μπραβο (ξανα) στο ΠΑΣΟΚ που σου εδωσε την δυνατοτητα να εκπροσωπησεις στο ελλ.κοινοβουλιο, τους νεους , τις γυναικες και φυσικα τον αριστο συνδυασμο εξωτερικης και εσωτερικης εμφανισης. Θελω να μαθω για την δυνατοτητα (οργανωτικα, θεσμικα, χρηματοδοτικα) δρασεων που δινουν τα αρμοδια οργανα της ευρωπαικης ενωσις για την αναπτυξη Δικτυων νεολαιστικης - σπουδαστικης - γυναικειας επιχειρηματικοτητας, εντος και εκτος ευρωζωνης. Ειτε εντος εθελοντισμου - μη κυβερνητικες οργανωσεις, ειτε εκτος εθελοντισμου - κερδοσκοπικα. Στην Ελλαδα και την ευρωζωνη, ποιοι ειναι οι αρμοδιοι φορεις αναπτυξης τετοιων δρασεων ? Εαν καποια ιδιωτικη επιχειρηση (ηδη) ειναι σχετικη με την εκκολαψη των συγκεκριμενων δρασεων, πως θα μπορουσες να την βοηθησεις εσυ, ωστε να ερθει σε επαφη με περισσοτερους ενδιαφερομενους, και να ωφεληθουν (κυριως) νεες-οι, στην αναπτυξη δρασεων Διεθνους τους Δικτυωσης ? Προσανατολισμος (πιθανης) Yποστηριξης σε αξονες εκκολαψης δικτυωσης : 1)η κοινοβουλευτικη τεκμηριωση, 2)η επιχειρηματικοτητα, 3)ο εθελοντισμος. (βλ. www.nekar.gr). Eυχαριστω και καλες επιτυχιες το 2008. Νεκταριος Καραισκακης - Network Embassy KARaiskakis.

Ανώνυμος είπε...

In 1955, and after the initiative of Ocampo, the new anti-Peronist military government appointed him head of the National Library. By that time, he had become fully blind, like one of his best known predecessors, Paul Groussac (for whom Borges wrote an obituary). Neither coincidence nor the irony escaped Borges and he commented on them in his work:

''Nadie rebaje a lágrima o reproche
esta declaración de la maestría
de Dios, que con magnífica ironía
me dio a la vez los libros y la noche.''

''Let neither tear nor reproach besmirch
this declaration of the mastery
of God who, with magnificent irony,
granted me both the gift of books and the night.''

Jorge Luis Borges